فهرست مطالب

اندیشه های نوین تربیتی - سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 56، تابستان 1399)

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 56، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عباس عباس پور*، علی خورسندی، کیوان مرادی صفحات 7-28

    به رغم مطالعات قابل توجهی که تاکنون پیرامون تحلیل متون، اصول و کردارهای سیاستی از سوی پژوهشگران حوزه سیاست آموزشی در ایران انجام شده است، اما همچنان یکی از حلقه های مفقوده این تحلیل ها بی توجهی به نقش کنشگران محلی در فرایند توسعه سیاست آموزشی بوده است. بر این اساس، هدف این مطالعه توصیفی- تحلیلی، واکاوی نقش رهبران آموزشی به مثابه کنشگران محلی سیاست در تفسیر، ترجمه و وضع سیاست های آموزشی، با توجه به مداخلات فرهنگی، قانونی، سیاسی، نهادی و مواضع بافتاری متفاوت بود. روش این مطالعه، توصیفی- تحلیلی از نوع انتقادی- اسنادی بود. با توجه به کمبود شواهد علمی- دانشگاهی و نهادی در حوزه وضع سیاست آموزشی در ایران، برای گردآوری داده ها از جدیدترین متون خارجی مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شد. در تحلیل یافته ها، سعی شد علاوه بر متون یاد شده، مشاهدات و تجارب زیسته نویسندگان به عنوان یکی از نمونه های وضع سیاست آموزشی، لحاظ شود. یافته های این پژوهش نشان داد که بر خلاف رویکردهای سنتی که عمدتا اصرار بر اجرای صرف سیاست دارند، وضع سیاست بر این موضوع تاکید دارد که سیاست های آموزشی حین اعمال، ممکن است تعدیل و گاهی اوقات نادیده گرفته می شوند. نوع سیاست، روابط قدرت و موقعیت مندی کنشگران، محدودیت های زمانی و مکانی و سوبژکتیویته های مختلف کنشگران، نقش مهمی در این تغییر، تعدیل و نادیده گرفتن سیاست های آموزشی ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: سیاست آموزشی، تئوری وضع، کار سیاستی، کنشگران سیاستی، بافتار سیاستی
  • مصطفی باقریان فر، احمدرضا نصراصفهانی*، محمدرضا آهنچیان صفحات 29-74

    هدف از این پژوهش بررسی تطبیقی چگونگی ارزشیابی از درس در دانشگاه های ایران و دانشگاه های برتر جهان بوده است. به این منظور دانشگاه های تهران، فردوسی مشهد و اصفهان به منظور مقایسه با 16 دانشگاه برتر قاره های مختلف از 6 کشور آمریکا، انگلستان، سنگاپور، آفریقای جنوبی، استرالیا و ترکیه با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب گردیدند. روش پژوهش، تطبیقی و چهار مرحله ای جرج بردی است که فرایند مقایسه در قالب چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه انجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات سیاهه مربوط به اطلاعات حاصل از منابع دست اول و دوم چگونگی ارزشیابی درس دانشگاه های مختلف جهان بود که در سایت ها و اسناد مربوطه در دسترس بود. داده ها پس از جمع آوری و توصیف در قالب جداول مورد تفسیر و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد دانشگاه های ایران برای ارزشیابی فقط از ابزار پرسشنامه توسط دانشجوی شرکت کننده در درس استفاده می کنند در حالی که ارزشیابی در دانشگاه های مختلف جهان توسط دانشجویان فعلی، دانش آموختگان، همکاران، گروه ها و انجمن های علمی و تخصصی انجام می گرفت. نتایج همچنین حاکی از آن است که همه ی دانشگاه های مورد پژوهش از پرسشنامه پایان ترم جهت ارزشیابی از درس استفاده می کردند. ارزشیابی از عناصر برنامه درسی درس در دانشگاه ها متفاوت است. در برخی از دانشگاه ها فقط دو عنصر، در حالی که در برخی دیگر از سایر عناصر برنامه درسی نیز ارزشیابی به عمل می آید.

    کلیدواژگان: بررسی تطبیقی، ارزشیابی از درس، برنامه درسی، دانشگاه برتر
  • اسماعیل سلیمانی، رقیه نوری پور لیاولی*، حسن احمدی، سیمین حسینیان صفحات 75-90

    هدف تحقیق حاضر، چگونگی آموزش تحمل و احترام به افکار دیگران و اخلاق و ادب در محیط مدارس برای دانش آموزان ابتدایی استان اردبیل بود. ازلحاظ مبنای داده ها، دارای طرح تحقیق آمیخته است که با استفاده از مدل آمیخته و طرح اکتشافی انجام شد. برای نیل به این هدف از مطالعه موردی استفاده شد که در ابتدا داده های کیفی و سپس بر اساس یافته های آن، داده های کمی نیز گردآوری و تحلیل شدند. در مرحله بعد بر مبنای یافته های حاصل از مرحله پژوهش کیفی، پرسشنامه تهیه شد که آلفای کرونباخ آن 90/0 به دست آمد. جامعه آماری تحقیق معلمان دوره ابتدایی اردبیل در سال 1397-1398 بود؛ که در بخش کیفی و با استفاده از نمونه گیری هدفمند تعداد 13 نفر از معلمان نمونه تا رسیدن به اشباع تحت مصاحبه قرار گرفتند و از بین جامعه 253 نفری تعداد 114 نفر در مرحله کمی به صورت روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند . برای تحلیل داده ها از تکنیک تحلیل موضوعی (تم) استفاده شد و روایی یافته های پژوهش با استفاده از روش های بازبینی توسط اعضا، بررسی همکار، مشارکتی بودن پژوهش تضمین گردید. همچنین به منظور سنجش پایایی کدگذاری های انجام شده، از روش های پایایی باز آزمون و توافق درون موضوعی استفاده شد. به منظور تحلیل داده های کمی از مدل معادلات ساختاری با نرم افزار PLS استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که معلمان به عوامل آموزش فلسفه برای کودکان، برگزاری کارگاه های فرهنگی برای والدین، تولید محتوای اخلاقی، آموزش درک تنوع فرهنگی، بهبود مهارت های ارتباطی دانش آموزان، ایجاد بحث گروهی در کلاس، قدردانی از دانش آموزان بااخلاق، اجرای برنامه آموزشی اخلاق به عنوان مولفه های آموزش تحمل و احترام ب افکا

    کلیدواژگان: آموزش پرورش، تحمل افکار دیگران، ادب و احترام، اخلاق، استان اردبیل
  • آمنه ملامحمدی، مرتضی کرمی*، حسین جعفری ثانی، مهناز معلم صفحات 91-120
    با توجه به رشد روز افزون برنامه درسی برخط بعنوان زیر مجموعه ای از آموزش الکترونیکی در نظام آموزش عالی و نگرانی های موجود، ارزیابی آن موضوع مهمی به شمار می آید. لذا هدف پژوهش حاضر انجام مطالعه ای نظام مند و فرا تحلیل از مولفه، معیار و استانداردهای ارزیابی از پیشینه موجود، به منظور تدوین و ارایه چارچوبی جامع برای ارزیابی برنامه درسی برخط در نظام آموزش عالی بود. روش پژوهش کیفی و با شیوه سنتزپژوهی بوده است، با استفاده از الگوی شش مرحله ای رابرتس از 246 سند پژوهشی مرتبط با موضوع، 19 مورد بصورت هدفمند ، با بیشترین هماهنگی و تناسب، انتخاب شدند. پس از تحلیل و بررسی اشتراکات و تلفیق آنها، هفت مولفه اصلی و دوازده زیرمولفه ارزیابی برنامه درسی برخط استخراج شدند. جهت اعتبار داده ها از روش مرور همتا و نظرسنجی استفاده گردید. نتایج این فراتحلیل ضمن فراهم کردن یک چارچوب جامع ارزیابی برنامه درسی برخط، برای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی نشان داد مولفه سنجش و ارزیابی با بالاترین فراوانی از بیشترین میزان اهمیت و سپس مولفه های محتوای آموزشی، تکنولوژی، فعالیتهای یادگیری، مقدمات ، تعامل و مشارکت و اهداف در رتبه های بعدی اهمیت قرار دارند.
    کلیدواژگان: برنامه درسی برخط، ارزیابی، معیارها و استانداردها، سنتزپژوهی
  • پروین صمدی*، مهدیه خسروی صفحات 121-146

    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان توجه به مولفه های تربیت شهروندی در سندبرنامه درسی ملی صورت گرفته است. در این تحقیق، از روش پژوهش تحلیل محتوا،آنتروپی شانون استفاده شده است، جامعه آماری تحقیق، سند برنامه درسی ملی می باشد که، با توجه به ماهیت تحقیق 4 بخش از سند، به عنوان نمونه در نظر گرفته شده است..نتایج تحلیل داده نشان می دهد در سندبرنامه درسی از اصطلاح شهروند استفاده نشده است، اما محتوای سند بازتاب حقوق شهروندی است. در سند مطالعه شده از مولفه های حقوق شهروندی، ابعاد مدنی حقوق شهروندی دارای بیشترین ضریب اهمیت است. در مقابل، به مولفه های ابعاد سیاسی حقوق شهروندی اصلا توجه نشده است. بر اساس این یافته ها، در سند برنامه درسی ملی،توجه متعادلی به مولفه های حقوق شهروندی نشده است. با توجه به یافته های پژوهش حاضر، بازنگری در برنامه درسی، در راستای توجه بیشتر به ابعاد حقوق شهروندی ضروری به شمار می آید.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، سند برنامه درسی ملی، حقوق شهروندی، آنتروپی شانون
  • مریم سادات قریشی خوراسگانی* صفحات 147-172

    پژوهش حاضر باهدف، اعتبارسنجی مولفه های دانشگاه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی انجام شده است. پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و ازنظر رویکرد، کمی و روش پژوهش توصیفی - پیمایشی بوده است. جامعه آماری متشکل از دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه الزهرا (س) بود که به دلیل نامتجانس بودن جامعه، نمونه گیری به روش تصادفی طبقه ای نسبتی انجام و با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 405 دانشجو به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته با 43 گویه بر اساس طیف 5 درجه ای لیکرت تدوین گردید. روایی پژوهش، علاوه بر مطالعه مبانی نظری، پیشینه و اهداف تحقیق، از نظرات و رهنمودهای گروهی از خبرگان در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز بهره گرفته شد. همچنین پایایی پژوهش با بهره گیری از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و 86/0 به دست آمد. داده ها با استفاده از روش تحلیل عامل تاییدی و آزمون t تک گروهی تجزیه وتحلیل شد. یافته ها در خصوص سوال اول پژوهش، «میزان نقش دانشگاه در اقتصاد مقاومتی» نشان داد، با توجه به مقدار t (05/0 ≥ p) و میانگین نظری به دست آمده، در مولفه های «آموزش و گفتمان سازی، محتوای درسی، ترویج و آموزش فرهنگ حمایت از کالای داخلی، استفاده از ظرفیت ها» نقش دانشگاه در اقتصاد مقاومتی پایین تر از حد متوسط، در مولفه های «اصلاح الگوی مصرف و استفاده از ظرفیت های درآمدزایی» بالاتر از حد متوسط در مولفه «مهارت افزایی و آموزش فرهنگ کار به دانشجویان»، نقش دانشگاه در اقتصاد مقاومتی در حد متوسط ارزیابی گردید. همچنین در خصوص اعتبارسنجی مولفه ها، مدل تدوین شده برای دانشگاه مبتنی بر اقتصاد مقاومتی، از اعتبار مناسبی برخوردار بود.

    کلیدواژگان: اعتبارسنجی، دانشگاه، اقتصاد مقاومتی
  • محمد احمدغلامی، محمدحسین حیدری*، حسن علی بختیار نصرآبادی صفحات 173-194

    هدف پژوهش حاضر، واکاوی منظومه‏ی فکری مارتین بوبر در حوزه‏های دین، اخلاق و تربیت، به منظور تبیین مسیولیتهای اخلاقی و حرفهای معلم است. این پژوهش که با رویکرد توصیفی- تفسیری و روش استنتاجی انجام شده، در گام نخست، به توصیف و تفسیر رویکرد معنویت‏گرایانهی بوبر پرداخته است. بوبر از آن جهت فیلسوفی معنویت‏گرا قلمداد می‏شود که با طرح ایده‏ی «کسوف خداوند»، به حایل شدن اندیشه ی ابزارانگارانهی مدرن در مواجهه ی انسان با خداوند اذعان کرده و از کمرنگ شدن جنبه های روحانی و اخلاقی در ابعاد مختلف زندگی انسان امروز، ابراز نگرانی کرده است. در گام بعدی، دلالتهای این رویکرد برای عرصه‏های چهار‏گانهی اخلاق معلمی یعنی خداوند، جهان، خود و انسانهای دیگر (شاگردان، والدین، همکاران و جامعه)، استنتاج شده است. اخلاق معلمی براساس دیدگاه بوبر را می‏توان در دو مرحله خلاصه کرد: معلم به واسطه ی ایجاد رابطه ی شخصی با خداوند، معنویت الهی را به تمامی افکار و افعال خود فرا میخواند. نتیجهی این حالت روحانی، آن است که معلم از قوای وجودی خویش مانند حق انتخاب، تصمیم گیری و اراده، آگاهی مییابد و در تمامی شیون ارتباطی از خودمداری، تنگ نظری، اصرار بر رابطه از نوع «من-آن» با مظاهر آفرینش و دیگران، رها می‏گردد و با تمام وجود برای تحقق خداوند، جهان، خویشتن و انسانها عمل میکند.

    کلیدواژگان: اخلاق کاربردی، اخلاق معلمی، معنویت ‏گرایی، مارتین بوبر، معلم
  • هوشنگ خشنود*، سعید بختیار پور، رضا پاشا، ساسان باوی صفحات 195-224

    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی کلاس درس معکوس و کلاس درس مبتنی بر شبکه های اجتماعی بر خلاقیت و عملکرد تحصیلی دانش آموزان صورت گرفت. روش پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش کلیه دانش آموزان متوسطه دوم شهرستان آبدانان بودند. دراین طرح 60 دانش آموز به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در 3 گروه: کلاس درس معکوس ، کلاس درس مبتنی بر شبکه های اجتماعی و کلاس درس سنتی (گروه کنترل) قرار گرفتند، پرسشنامه های خلاقیت تورنس و عملکرد تحصیلی فام و تیلور به صورت پیش آزمون و پس آزمون برای گروه ها اجرا شد. نتایج تحلیل کواریانس چند متغیره بیانگر تاثیر معنی دار و مثبت آموزش به روش کلاس درس معکوس وکلاس درس مبتنی برشبکه های اجتماعی روی متغیرهای خلاقیت و عملکرد تحصیلی می باشد. همچنین نتایج نشان داد که کلاس درس معکوس در مقایسه با کلاس درس مبتنی بر شبکه های اجتماعی، موجب اثرگذاری مثبت بیشتری بر خلاقیت و عملکرد تحصیلی شده است.

    کلیدواژگان: کلاس درس معکوس، کلاس درس مبتنی بر شبکه های اجتماعی، عملکرد تحصیلی و خلاقیت
  • رفیق حسنی*، ژینو حسنی صفحات 225-248

    این پژوهش با هدف تدوین و آزمون مدل ظرفیت مدارس برای مشارکت والدین در مدارس ابتدایی صورت گرفته است. پژوهش بر حسب هدف توسعه ای و براساس شیوه گرد آوری داده ها همبستگی و از نوع مدل معادله ساختاری است. جامعه آماری شامل کلیه والدین دوره اول و دوم ابتدایی مدارس شهرستان پاوه بودند که از این تعداد 291 نفر با استفاده از نمونه گیری در دسترس از میان مدارس ابتدایی شهر پاوه به عنوان نمونه مورد بررسی انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات به وسیله پرسشنامه ای براساس چارچوب استراتژی های برای مشارکت والدین در مدرسه هور- دمپسی و همکاران(2005) با 36 سوال طراحی گردید. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ 97/. بدست آمد. جهت آزمون مدل در بخش اول از تحلیل عاملی اکتشافی از روش تحلیل مولفه های اصلی با چرخش واریماکس و سه شاخص ارزش ویژه؛ نسبت واریانس تبیین شده توسط هر عامل و نمودار ارزش های ویژه (سنگ ریزه) استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل ظرفیت مدارس برای مشارکت والدین شامل 5 بعد جو خوشامدگو و باز، توانمندسازی معلمان برای مشارکت، ساختارهای خانواده - معلم - والدین و فرصت های مشارکت و رویدادهای مشارکت مورد تایید است. شاخص های برازش نیز نشان از مطلوبیت مدل داشت. این مدل قابلیت استفاده در سنجش ظرفیت مدارس ابتدایی برای مشارکت والدین در تحقیقات مرتبط با موضوع را دارد و می تواند ابزار مناسبی برای سنجش ظرفیت مدارس برای مشارکت والدین باشد.

    کلیدواژگان: ظرفیت مدارس، مشارکت والدین، مدارس ابتدایی، شهر پاوه
  • سعید شکوری مغانی، بختیار شعبانی ورکی* صفحات 249-282

    چکیده این پژوهش، با هدف فهم تجربه های زیسته دانشجویان دکترا در پیوند با توانمندسازی آن ها در فرایند راهنمایی رساله انجام شده است. نوع پژوهش، کیفی و روش پژوهش، پدیدارشناسی توصیفی هوسرل بود. مصاحبه شوندگان، ده تن از دانشجویان دکتری بودند که با روش گلوله برفی انتخاب و با استفاده از ابزار مصاحبه باز پاسخ استاندارد، با آن ها مصاحبه شد. قابلیت اعتماد یافته-ها (باورپذیری، انتقال پذیری، تایید پذیری و قابلیت وابستگی) از طریق بررسی توسط اعضاء، توصیف فربه و ممیزی بیرونی احراز شد. نتایج پژوهش، بیانگر فرازوفرود وضعیت توانمندسازی در فرایند راهنمایی است. ازجمله عوامل افزایش دهنده توانمندی؛ گزینش راهنما، درک همدلانه، نقش های سیال، بازخورد اثربخش و قابلیت های دانشجو است. از جمله عوامل کاهنده توانمندی؛ مسئولیت پذیری حداقلی، عدم تخصص و سوء بازخورد راهنما است که دانشجو را به مسیرهای غیرمتعارف سوق می-دهد.

    کلیدواژگان: راهنمایی رساله، تجربه زیسته دانشجو، توانمندسازی
|
  • Abbas Abbaspour *, Ali Khorsandi, Keyvan Moradi Pages 7-28

    Despite considerable research on the analysis of texts, policy principles and practices by educational policy researchers in Iran, one missing link has been the lack of attention to the role of local actors in the educational policy development process. Accordingly, the purpose of this descriptive-analytical study was to analyze the role of educational leaders as local policy actors in interpreting, translating, and enacting educational policies with respect to different cultural, legal, political, institutional, and contextual interventions. The method of this study was descriptive-analytical. Take into consideration lack of scientific-academic and institutional evidence in the field of educational policy in Iran, the most recent foreign literature related to the research topic was used for data collection. In analyzing the findings, it was attempted to consider, in addition to the texts, the observations and experiences of the authors as one of the examples of educational policy enactment. The findings of this study show that, unlike traditional approaches that mainly insist on mere policy implementation, the policy enactment emphasize that educational policies are conditionally based, moderated, and sometimes ignored. policy type, power and positionality, space and time constraints, as well as different subjectivities, plays an important role in changing, modifying, and ignoring educational policies.

    Keywords: Educational Policy, Enactment Theory, Policy Work, Policy Actors, Policy Context
  • Mostafa Bagherian Far, Ahmadreza Nasr Esfahani *, Mohammadreza Ahanchian Pages 29-74

    The major objective of the present study was to conduct a comparative study of the assessment procedures in the universities of Iran and world top universities. To this end, using purposive sampling, we opted for universities of Tehran, Ferdowsi University of Mashhad, and Isfahan from were selected in order to be compared with 16 top universities of different continent. Thus, we opted for 16 universities from the United States of America, England, South Africa, Australia, and Turkey. In so much as the methodology is concerned, we shall employ Jeorge Bordi's comparative and four-staged model which embarks upon the comparative processes in terms of four stages of description, interpretation, adjacency, and comparison. The data collection tools include a respective list related to the information driven out of the first and second hand resources of assessment procedures in different universities of the world. These sets of information were available online in respective documents and websites. After data were collected and described, we interpreted and analysed them in terms of different tables. The findings indicated that the universities of Iran make use of questionnaires that are filled out by the students that have taken the respective course/s. This is whilst the assessment procedures in different universities of the world is undertaken by the existing students, graduates, colleagues, departments and Scientific and professional unions. The related results showed that all universities under research employ semester-final questionnaire to assess a course.Assessing the elements of a course curriculum is different in universities.

    Keywords: comparative analysis, evaluation course, curriculum, Top University
  • Esmaiel Soleymany, Roghieh Nooripour *, Hasan Ahmadi, Simin Hoseinian Pages 75-90

    The purpose of the present study was to study the tolerance and respect for the thoughts of others and ethics and literacy in the school environment for the elementary students of the city of Ardabil. In terms of data base, it has a mixed research design, which was done using a mixed model and exploration design. To achieve this goal, a case study was used which first quantitative data were collected and then quantitative data were collected and analyzed based on its findings. In the next stage, based on the findings of the qualitative research, a questionnaire was prepared, which was Cronbach's alpha of 0.90. The statistical population of the study was Ardebil elementary school teachers during 2018-2019 academic years who were interviewed in the qualitative section through purposeful sampling of 13 teachers up to saturation. From a population of 253, 114 were selected through simple random sampling. In the qualitative section and using a targeted sampling, 13 sample teachers were interviewed. Of the 253 community members, 114 individuals were selected in a quantitative phase by simple random sampling. To analyze the data, the thematic analysis (theme) technique was used and the validity of the research findings was guaranteed using the methods reviewed by the members, peer review, participatory research. Also, to test the reliability of the coding, the open-ended and inter-subject agreement methods were used. In order to analyze the quantitative data, structural e

    Keywords: education, Tolerance of others' thoughts, Politeness, ethics, Ardabil
  • Ameneh Mollamohammadi, Morteza Karami *, Hossein Jafari Suny, Mahnaz Moallem Pages 91-120
    According to Increasing growth of the online curriculum as a subset of e-learning in the higher education system and existing concerns, its evaluation is an important issue. Therefore, the aim of the present study was to conduct a systematic and meta-analysis study of the component, criteria and evaluation standards based on the existing literature, in order to develop and present a comprehensive framework for evaluating the online curriculum in the higher education system.The research method was qualitative and research Synthesis method, using Robertes' six-step model from 246 research documents related to the subject, 19 documents were selected purposefully, with the most coordination and appropriateness. After analyzing and integrating the commonalities, seven main components and twelve sub-components of online curriculum evaluation were extracted. To validate the data, a peer-reviewed method and assessment was used. The results of this meta-analysis, while providing a comprehensive online curriculum evaluation framework for universities and higher education institutions, showed that the component of assessment and evaluation with the highest frequency of the highest importance and then the components of educational content, technology, learning activities, introductions, interaction and participation, and goals are important in the next rankings, respectively.
    Keywords: Online curriculum, Evaluation, Criterion, standards, Research synthesis
  • Maryamsadat Ghoraishikhorasgani * Pages 147-172

    The research is of practical purpose and conducted in a quantitative framework through using survey method and The research method was descriptive - surveyed. The statistical population of the study consisted of undergraduate, postgraduate and doctoral students of Al-Zahra University. sampling was performed by stratified random sampling and using Cochran's formula, 405 students were selected. To collect data, a researcher-made questionnaire with 43 items based on the 5-point Likert scale was developed. In addition to the validity of the research was also based on the views and guidelines of a group of experts in the field of resistive economics. The reliability of the study was calculated by Cronbach's alpha coefficient and was obtained 0/86. Data was analyzed through conducting confirmatory factor analysis and one-group t-test. Findings regarding study showed "extent of university role in resistive economics", considering the obtained t-value (p≥ 0.05) and theoretical mean, show that for the components of “education and discourse, course content, teaching and promulgation of the culture of supporting domestic products, and benefitting from capacities”, the contribution of university in resistance economy was below average; for the components of “modification of consumption pattern and benefitting from earning capacities” it was above average, and for the components of “skill synergy and teaching work culture to students” the contribution was evaluated at an average level. Also, in terms of component validation, the model developed for the Resistance Economics University was well validated. the designed model for the resistance-economy based university is considered to have good validity.

    Keywords: Validation, University, Resistance economy
  • Mohammad Ahmadgholami, Mohammad-Hossein Heidari *, Hassan-Ali Bakhtiar Nasrabadi Pages 173-194

    The purpose of the present study is to explore of the Martin Buber's intellectual system in the areas of religion, ethics and education in order to explain the teacher's professional and ethical responsibilities. Research that has been done with descriptive - interpretative approach and with deductive method, in the first step, describe and interpret Buber's spiritualistic approach. Buber is regarded as a spiritualist philosophy who proposed the idea of the "Eclipse of God", has admitted to fender the modern instrumentalist thought in between the encounter of man with God, and expressed concern at the diminishing spiritual and moral aspects of the various aspects of human life today. In the next step, the implications of this approach are deduced for the four areas of teacher's ethics: God, the world, the self, and other human beings (students, parents, co-workers, and society). Teacher's ethics based on Buber's perspective can be summarized in two stages: Teacher by creating a personal relationship with God, calls divine spirituality into all his thoughts and actions. The result of this spiritual state is that the teacher becomes aware of his existential powers, such as the right to choose, making decision and will, and in all communication, releases from selfishness, narrow-mindedness, insistence on the "I-It" kind of relationship with the manifestations of creation and others, and he works with integrity of being for the fulfillment of God, world, self, and human beings.

    Keywords: Applied ethics, teacher’s ethics, Spirituality, Martin Buber, Teacher
  • Houshang Khoshnood *, Saeed Bakhtiyarpour, Reza Pasha, Sasan Bavi Pages 195-224

    The aim of this study was to compare the effectiveness of a reverse classroom and a classroom based on social networks on students' creativity and academic performance. The method of the present study is a quasi-experimental pretest-posttest with a control group. The study population was all high school students in Abdanan city. In this project, 60 students were selected by purposive sampling method and randomly divided into 3 groups: reverse classroom, classroom based on social networks and traditional classroom (control group). Torrance Creativity Questionnaire and Pham and Taylor Academic Performance Questionnaires were administered as pre-test and post-test for the groups. The results of multivariate analysis of covariance indicate a significant and positive effect of reverse classroom and classroom based on social networks, classroom education on creativity and academic performance variables. The results also showed that the reverse classroom compared to the classroom based on social networks, has a more positive effect on creativity and academic performance.

    Keywords: Reverse Classroom, classroom based on social networks, academic Performance, Creativity
  • Rafigh Hasani *, Zhino Hasani Pages 225-248

    The purpose of this study was to develop and test a school capacity model for parental participation in primary schools. The research is based on a developmental purpose and based on a correlational data collection method and is a structural equation model. The statistical population consisted of all parents of the first and second elementary schools of Paveh city. Data collection was designed using a 36-item questionnaire based on strategies for parental participation in school of Hoor-Dempsey et al (2005). The reliability of the questionnaire using Cronbach's alpha was ./97 obtained. In order to test the model in the first part, exploratory factor analysis was performed using principal component analysis with varimax rotation. To determine the number of main factors, variance ratio explained by each factor, and Special value (gravel) were used. In the second stage, confirmatory factor analysis was used. The results showed that the school capacity model for parental involvement includes 5 dimensions of welcoming and open atmosphere, teacher empowerment for participation, family-teacher-parent structures and participation opportunities and participation events. Fit indices also showed the utility of the model. This model is capable of measuring primary school capacity for parental participation in related research and can be a useful tool for assessing school capacity for parental participation.

    Keywords: School Capacity, Parental participation, primary schools, Paveh City
  • Saeed Shakuri Moghani, Bakhtiar Shabani Varaki * Pages 249-282

    This study infers the lived experiences of Ph.D. candidates on empowering them by dissertation supervision. Our research method was phenomenology, and we interviewed students who were selected by the snowball sampling method. For ensuring the trustworthiness of the finding (credibility, transferability, confirmability, and dependability), we employed member checking, thick description, and external audits. The results demonstrate the ups and downs of empowering students through dissertation supervision. Therefore, ups in empowering students include freedom of selecting their supervisor, self-efficiency, independence, self-challenging, and supervisors’ empathetic understandings, fluent roles, and effective feedback. On the other hand, downs in empowering students are Supervisors’ low responsibility, inappropriate proficiency, and poor feedback, which led the students to look for an unconventional pathway. 

    Keywords: dissertation supervision, PhD candidate Lived Experience, empowerment