فهرست مطالب

فصلنامه طب مکمل
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 38، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مصطفی خدابنده، مقصود پیری*، محمدعلی آذربایجانی، حسن متین همایی صفحه 1
    اهداف

    افزایش سن با برخی تغییرات در ساختار و عملکرد کبد همراه است. افزایش رسوب کلاژن و نیز کاهش عملکرد میتوکندریای از جمله این تغییرات محسوب می شود. لذا هدف از تحقیق حاضر تاثیر تمرین ورزشی و مصرف ویتامین C بر PGC-1α ، MFn1  و رسوب کلاژن موش های صحرایی سالمند بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نوع تجربی با گروه کنترل بود. 25 راس موش صحرایی نر (نژاد ویستار) با گروه سنی 24 هفته ای (280-320 گرم) به صورت تصادفی در 5 گروه تقسیم شدند؛ گروه کنترل جوان، گروه سالمند + تمرین مقاومتی، گروه سالمند + ویتامین C لیپوزومال، گروه سالمند + تمرین مقاومتی + ویتامین C لیپوزومال و گروه کنترل دوران سالمندی. گروه های دریافت کننده ویتامین C لیپوزومال؛ هر گروه روزانه ویتامین C  لیپوزومال به صورت گاواژ براساس کیلوگرم وزن بدن (100 میلی گرم/کیلوگرم/روز) تجویز شد. از آزمون آنایز واریانس یک طرفه برای بررسی تفاوت بین گروهی و از آزمون توکی برای مشخص کردن محل اختلاف گروه ها استفاده شد. تمامی بررسی ها در سطح 05/0 ≥α انجام شد.

    یافته ها

    یافته های این تحقیق نشان داد سالمندی باعث کاهش معنادار بیان PGC-1α  و MFn1 و افزایش رسوب کلاژن در بافت کبد موش های صحرایی سالمند شده است (001/0=P). اما در گروه تمرین مقاومتی به همراه مصرف ویتامین C افزایش معنادار بیان PGC-1α  در مقایسه گروه کنترل سالمند مشاهده شد (001/0=P). لیکن بر بیان MFn1 تغییر معناداری نداشت. همچنین در گروه تمرین مقاومتی در مقایسه گروه کنترل سالمند ، گروه ویتامین C در مقایسه گروه کنترل سالمند و گروه تمرین مقاومتی به همراه مصرف ویتامین C در مقایسه گروه کنترل سالمند کاهش رسوب کلاژن گزارش شد (001/0=P).

    نتیجه گیری

    تمرین مقاومتی به همراه مصرف ویتامین C در موش های صحرایی سالمند باعث کاهش رسوب کلاژن در بافت کبد و نیز افزایش بیان PGC-1α  می شود.

    کلیدواژگان: رسوب کلاژن، PGC-1α، MFn1، تمرین مقاومتی، سالمندی، ویتامین C
  • محمدرضا رجب نژاد، نسرین محمدی* صفحات 2-5

    هدف نظام های سلامت و روش های درمانی، ارتقای سطح تندرستی و کاهش بیماری، مرگ و میر و معلولیت در جامعه می باشد. زکریای رازی از برجسته ترین طبیبان می باشد و آثار وی از جمله «الحاوی» از گران بهاترین میراث علمی ایران و جهان به شمار می آید. وی در تولید علم، نوآوری و گسترش دانش، بسیار موفق بود و تاثیر شگرف و گسترده ای بر تکمیل علوم مختلف از جمله علم پزشکی از جهت نظری و عملی بر جای گذاشت.بارداری و زایمان، قدمتی به طول تاریخ حیات انسان دارد و یکی از موضوع های ارزشمندی است که در کتاب الحاوی به آن پرداخته شده است. در مطالعات و بررسی های گوناگون، تکنیک ها و مراقبت های ویژه ای برای زایمان به کار گرفته شده است. یکی از این تکنیک ها، تکنیک «مانوروالسالوا»- زور زدن با گلوت بسته و نگه داشتن نفس- است که در بسیاری از کشورها به طور معمول درمرحله دوم زایمان استفاده می شود. مانور والسالوا اولین بار توسط یک پزشک ایتالیایی به نام «انتونیو ماریا والسالوا» در سال 1704 میلادی توصیف گردیده و به ثبت رسیده است، این در حالی است که رازی در الحاوی، به این تکنیک اشاره کرده و توصیه نموده که برای زایمان های دشوار از آن استفاده شود.

    کلیدواژگان: رازی، مانور والسالوا، زایمان، الحاوی، پزشکی، تاریخ
  • ملیحه درمحمدی*، روشنک نوری دولوئی صفحات 6-19
    سابقه و هدف

    سلامت زنان دارای مفهومی وسیع بوده و ابعاد آن شامل سلامت جسمی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و معنوی است و تحت تاثیرعوامل اجتماعی سیاسی اقتصادی و بیولوژیک قرار دارد. امروزه طب سنتی و طب مکمل و تغذیه درمانی و استفاده از غذاهای عملگرا جایگاه ویژه ای در حفظ سلامت و پیشگیری و درمان بیماریها دارد و از آنجاییکه سلامت زنان نقش مهمی در سلامت خانواده و جامعه دارد، این تحقیق با هدف بررسی تاثیرعسل بر بهداشت باروری زنان انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه مروری- روایتی است که با هدف بررسی تاثیرعسل بر بهداشت باروری زنان در مقالات انگلیسی و فارسی مرتبط در فاصله سالهای 2005 تا 2020 صورت گرفته است. به منظوردسترسی به مقالات مرتبط جستجو در پایگاه های علمی Cochran , Embase, Pubmed , Medline , Sid , Medlib ، Scopus, ISI, Google Scholar انجام گرفت. در جستجوی به عمل آمده و با توجه به معیارهای ورود در مجموع تعداد 76 مقاله بدست آمد که با حذف مقالات تکراری و همپوشان در پایگاه های اطلاعاتی در مرحله اول تعداد25 مقاله باقی مانده و در نهایت بعد از اعمال معیارهای ورود خروج ، تعداد 13 مقاله مورد مطالعه قرارگرفت.

    یافته ها

    بررسی مقالات نشان می دهد که عسل در بهبود زخم سزارین و اپی زیوتومی، کاهش شدت درد قاعدگی اولیه، کاهش مقدار، مدت و فاصله بین دو خونریزی قاعدگی، کاهش میزان تهوع، استفراغ و سردرد همراه با درد قاعدگی و پیشرفت زایمان موثر است .همچنین عسل در درمان عفونت کاندیدایی واژن موثر می باشد.

    نتیجه گیری

    عسل می تواند به عنوان طب مکمل در پیشگیری و درمان تعداد زیادی از مسایل بهداشتی و درمانی زنان به تنهایی یا درکنار دارو درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بهداشت باروری، زنان، عسل
  • زهرا خلیلی، زهره ترقی*، احترام سادات ایلالی صفحات 20-29
    هدف

    اضطراب اغلب از بزرگترین مشکلات زندگی انسان ها محسوب می شود و عوارض ناشی از آن، در زندگی فرد کاملا محسوس است. از سویی روش های دارویی جهت کنترل آن، ایجاد عوارض جسمی یا وابستگی به داروها را به همراه دارد. بنابراین، مدیریت اضطراب که یکی از اقدامات مهم پرستاری می باشد را می توان با استفاده از روش های غیردارویی از جمله رایحه درمانی اداره نمود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر رایحه درمانی با اسانس گل محمدی و بهارنارنج بر اضطراب سالمندان انجام گرفت.

    روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی 60 سالمند پس از کسب رضایت نامه کتبی آگاهانه، بر اساس اعداد تصادفی ارایه شده توسط نرم افزار رند بیت وین اکسل انتخاب شدند. سالمندان به مدت سه شب، اسانس گل محمدی 10 درصد را استنشاق کردند. سپس بعد از یک ماه دوره پاک شدگی، مجددا تحت رایحه درمانی با اسانس بهارنارنج 10 درصد قرار گرفتند. در هر دو دوره، متغیر اضطراب توسط پرسشنامه اضطراب سالمندان (GAS) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل و ویلکاکسون رتبه ای در نرم افزار SPSS نسخه 25 با سطح معناداری کم تر از 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    هرچند نمره اضطراب در هر دو دوره رایحه درمانی بهبود یافت (001/0>p)، اما تغییرات نمره اضطراب در دو دوره گل محمدی و بهارنارنج اختلاف آماری معناداری نداشت (729/0=p).

    نتیجه گیری

    رایحه درمانی با هر دو اسانس گل محمدی و بهارنارنج می تواند باعث بهبود اضطراب سالمندان شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، بهارنارنج، گل محمدی، سالمند
  • نوشین دلفانی، مقصود پیری*، حسن متین همائی صفحات 30-43
    مقدمه و هدف

    استرس اکسیداتیو باعث تخریب DNA و آپوپتوز شده و منجر به بیماری قلبی عروقی می شود. هدف از این تحقیق، بررسی اثر یک دوره تمرین هوازی به همراه مکمل هیدورالکلی خارخاسک بر نشانگر های استرس اکسیداتیو میتوکندریایی بافت قلبی موش های صحرایی مسموم شده با پراکسید هیدروژن بود.  

    مواد و روش ها

    در یک کارآزمایی تجربی، 42 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی در 7 گروه شامل 1) کنترل (مسموم شده با پراکسید هیدروژن بدون دریافت عصاره)، 2) تمرین هوازی، 3) تمرین هوازی-عصاره گیاه خارخاسک 5 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن در روز ، 4) تمرین هوازی - عصاره گیاه خارخاسک 10 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن در روز ، 5) عصاره گیاه خارخاسک 5 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن در روز ، 6) عصاره گیاه خارخاسک 10 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن در روز ، 7) کنترل سالم تقسیم شدند. تمامی گروه ها 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن پراکسید هیدروژن را به مدت 14 روز و به صورت درون صفاقی دریافت کردند. موش های صحرایی در گروه های مکمل، عصاره هیدروالکلی گیاه خارخاسک با دوزهای 5 و 10 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن در روز به روش گاواژ دریافت کردند. تمرین هوازی روی تردمیل با سرعت 23 متر در دقیقه،30 دقیقه در روز، 5 روز در هفته و به مدت هشت هفته اجرا گردید. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، بافت قلب موش ها جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل، تحلیل واریانس دو طرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری P<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد عصاره گیاه خارخاسک، تمرین و مداخله ترکیبی عصاره گیاه خارخاسک با تمرین هوازی منجر به افزایش معنی دار سطوح متیل گوانین، تعادل اکسیدانت-پرواکسیدانت (PAB) و سیتوکروم اکسیداز C، همچنین کاهش معنی دار مقادیر آدنوزین تری فسفات (ATP) و مالون دی آلدیید (MDA) بافت قلب موش های صحرایی نسبت به گروه کنترل مسموم شده با پراکسید هیدروژن شد (05/0<P).

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد که مداخله توامان تمرینات منظم هوازی و مصرف دوزهای مختلف عصاره گیاه خارخاسک عامل تعدیل کننده در بیوژنز میتوکندری و اثرگذار در کاهش تخریب DNA بافت قلب می باشد و مقدار دوز کمتر مزایای بیشتری به همراه دارد.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، بافت قلب، خارخاسک، تمرین هوازی
  • دورنا ستار، فرهاد ادهمی مقدم، محمد صاحب الزمانی، مهران نقی بیرانوند* صفحات 44-55
    مقدمه

    عمل جراحی فیکو از شایع ترین و مدرن ترین اعمال جراحی انجام شده برای درمان کاتاراکت است. فیلم ویدیویی می تواند برای انتقال مطالب جهت آموزش بیماران در مدت زمان کوتاه در جراحی های مختلف استفاده شود.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر فیلم آموزشی بر اضطراب قبل از عمل جراحی بیماران کاندید عمل جراحی چشم با روش فیکو می باشد.

    مواد و روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی بود که در آن 160 نفر از بیماران کاندید عمل جراحی کاتاراکت با روش فیکو به روش تصادفی ساده در دو گروه مداخله و کنترل با اخذ رضایت نامه کتبی شرکت کردند. مداخله فیلم کوتاه مدت آموزشی (10 دقیقه ای) در مورد ماهیت بیماری کاتاراکت،نحوه عمل جراحی فیکو و مراقبت های قبل و بعد از عمل جراحی بود. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد اشپیل برگر استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS نسخه 23 و آزمون های آماری t مستقل و t ذوجی استفاده گردید. سطح معنی دار 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران در دو گروه مداخله و کنترل به ترتیب 68/7±63/58 و 15/9±32/62 بود. میانگین اضطراب آشکار و پنهان قبل از مداخله در گروه آزمایش به ترتیب 86/4±92/48، 27/6±97/50 و در گروه کنترل به ترتیب  35/8±88/48، 80/7±31/46 و بعد از مداخله در گروه آزمایش به ترتیب  04/7±95/37، 79/6±20/44 و در گروه کنترل به ترتیب 46/7±72/48، 23/8±10/44 بود. تفاوت آماری معناداری در نمره اضطراب آشکار و پنهان قبل و بعد از مداخله در گروه مداخله وجود داشت (000/0=P). مقایسه میانگین نمره اضطراب آشکار و پنهان نشان داد که تفاوت آماری معناداری در نمره اضطراب آشکار و پنهان بعد از مداخله در دو گروه مداخله و کنترل وجود داشت (000/0=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد فیلم کوتاه مدت آموزشی منجر به کاهش اضطراب پنهان و آشکار در بیماران کاندید عمل جراحی کاتاراکت به روش فیکو می شود. آموزش پرسنل پرستاری بمنظور آموزش بیماران از طریق فیلم آموزشی و فراهم ساختن امکانات بمنظور ایجاد تعامل پرستاران با بیماران و آموزش به آن ها ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب، فیلم آموزشی، جراحی کاتاراکت، فاکوامولسیفیکاسیون
  • مهشید صالحی، مهدی صالحی* صفحات 56-67
    مقدمه

    بیمارستان ها و مراکز درمانی بعنوان مکان های ارایه دهنده خدمات سلامتی می باشد که با تسهیلات ویژه خود در افزایش رضایتمندی بیماران، کاهش استرس و ارتقاء سطح سلامت و بهبود بیماران و همچنین آموزش کادر درمان نقش اساسی ایفا می کند. پژوهش حاضر با هدف شناساندن چند نمونه از مراکز درمانی طب سنتی انجام شد.

    مواد و روش

    این پژوهش از حیث هدف یک مقاله مروری می باشد، همچنین با استفاده از روش توصیفی پیمایشی ضمن ارایه نحوه بکارگیری متغیرهای طراحی در این مراکز، سعی در بهبود حالات جسمی و روحی روانی بیماران را دارد. جهت گرداوری داده ها از مطالعات منابع طب سنتی و همچنین داده های اینترنتی به شیوه کتابخانه ای بهره گرفته شد.

    یافته ها

    با بررسی عواملی چون نور کافی، رنگ، تزیینات و نقوش، رایحه درمانی، مصالح طبیعی و تنوع در ایجاد فضای سبز وطبیعت، به تاثیر معماری در عملکرد بهتر این مراکز با معرفی نمونه های موردی و به کار گیری موارد توصیه شده درطب سنتی به طراحی این مراکز بپردازیم.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که منابع طب سنتی بر تاثیرگذاری محیط بر سلامت انسان، تاکید فراوانی دارد، باتوجه به یافته های حاصل از تحلیل میزان و چگونگی بهره گیری از فاکتورهای محیطی در معماری چند مراکز درمانی منتخب، می توان با طراحی فضای درمانی برمبنای این پارامترها و ایجاد بستر مناسب جهت حضور در فضا، تعادل مزاج را کنترل نمود و الگوی معماری مشخصی یافت شد، که با توجه به اهمیت این پارامترها و تاثیر روانی که در افراد می گذارد می توان با قرارگیری افراد بیمار جهت بهبود و حتی افراد غیر بیمار جهت تقویت حالات روانی به ارتقا سلامتی افراد جامعه، دست یافت.

    کلیدواژگان: طب سنتی، طراحی مراکز درمانی، معماری، عوامل محیطی
  • فاطمه حاجی علیانی، صدیقه صادقی، دلاور شهباززاده، فاطمه طباطبایی*، زهرا زمانی صفحات 68-81
    مقدمه

     مالاریا از مهمترین بیماریهای  انگلی و یکی از مسایل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بخصوص کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا می باشد. اهمیت این بیماری به خاطر شیوع زیاد ، مرگ ومیر قابل توجه آن ، همچنین مقاومت دارویی و عوارض جانبی داروهای رایج در درمان می باشد . سم مار مخلوط پیچیده ای از مواد فعال دارویی است. هدف ما از این تحقیق بررسی اثر ضد پلاسمودیوم فالسیپاروم فراکشن فعال جدا شده از سم مارکبری ایرانی با روش Real Time PCR بود.

    مواد و روش ها

    پس از تهیه و تخلیص زهر لیوفیلیزه به منظور تعیین بارانگلی  ، در پلیت رقت های مختلف فراکشن های مختلف بدست آمده از سم مارکبری ایرانی با انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم(3D7) در مرحله رینگ مجاور شدند و میزان پارازیتمی به روش Real Time PCR تعیین شد و درانتها فراکشن موثر دارای خاصیت آنتی پلاسمودیومی مشخص شد .

    نتایج

    نتایج نشان داد که فراکشن فعال با غلظت   IC50برابر 026/0µg/mL (p<0.001)  موثرترین فراکشن بر روی انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج با توجه به مشهودبودن  اثر ضد پلاسمودیومی فراکشن فعال سم مار کبری ایرانی در غلظت ذکر شده امیدوار کننده بود و انگیزه را برای ادامه تحقیقات پیشرفته در این زمینه ایجاد کرد.

    کلیدواژگان: پلاسمودیوم فالسیپاروم، IC50، سم مار، مالاریا، Real Time PCR
|
  • Mostafa Khodabandeh, Maghsoud Peeri*, MohammadAli Azarbayjani Azarbayjani, Hassan Matinhomaee Page 1
    Aim

    Aging is associated with some changes in the structure and function of the liver. Increased collagen deposition as well as decreased mitochondrial function are among these changes. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of exercise and vitamin C intake on PGC-1α, MFn1 and collagen deposition in elderly rats.

    Material and Methods

    The present study was an experimental study with a control group. Twenty-five male rats (Wistar) aged 24 weeks (280-320 g) were randomly divided into 5; 1 young control group, elderly group + resistance training, elderly group + liposomal vitamin C, elderly group + resistance training + liposomal vitamin C and old age control group. In the groups receiving liposomal vitamin C, each group was given daily liposomal vitamin C (100 mg/kg/day) by gavage based on body weight. One-way analysis of variance was used to examine the difference between the groups and Tukey post hoc test was used to determine the difference between the groups. All studies were performed at the level of α≤ 0.05.

    Results

    The findings of this study showed that aging significantly reduced the expression of PGC-1α and MFn1 and increased collagen deposition in the liver tissue of elderly rats (P = 0.001). However, in the resistance training group with vitamin C consumption, a significant increase in PGC-1α expression was observed in comparison with the elderly control group (P = 0.001). However, there was no significant change in MFn1 expression. Also, in the resistance training group in comparison with the elderly control group, vitamin C group in comparison with the elderly control group and resistance training group along with vitamin C consumption in comparison with the elderly control group a decrease in collagen deposition was reported (P = 0.001).

    Conclusion

    Resistance training with vitamin C consumption in elderly rats reduces collagen deposition in liver tissue and also increases PGC-1α expression.

    Keywords: Collagen deposition, PGC-1α, MFn1, Resistance training, Aging, Vitamin C
  • MohammadReza Rajabnejad, Nasrin Mohammadi* Pages 2-5

    The goal of any health system is to improve health and reduce disease, mortality and disability in society. Razi is one of the most prominent practitioners. His works, including "Al-Hawi", are considered one of the most expensive scientific heritage of Iran and the world. He was successful in producing science, innovation and expanding knowledge. He had a tremendous and wide impact on the completion of various sciences including medical science in theory and practice.Pregnancy and childbirth Pregnancy is one of the valuable topics dealt with in the Book of Alawi. Techniques and special cares have been used for labor in various studies. One of these techniques is the  " Valsalva maneuver " - Straining with closed glottis and holding breath - which is commonly used in the second stage of labor in many countries. The Valsalva maneuver was first described and recorded by an Italian physician named Antonio Maria Valsalova in 1704.However,Razi  referred to this technique and recommended that it be used for difficult childbirths in Al-Hawi book.

    Keywords: Razi, Valsalva maneuver, Delivery, Al-Hawi, Medicine, History
  • Maliheh Dormomammadi*, Roshanak Nori Pages 6-19
    Introduction

     Women health has a vast meaning and it is constituted of physical, mental, social, cultural, and moral health. It is also affected by social, political, economic, and biological factors. This study investigates the influence of honey on womenchr('39')s reproductive health because these days the traditional medicine, nutrition therapy, and the use of functional foods are important in taking care of our health and in disease prevention and cure, and because that women health is so important.

    Method

     This paper is a narrative review article researching the effects of honey on womenchr('39')s reproductive health in related English and Persian articles published between the years of 2005 to 2020.  For gain these articles I searched the Cochran , Embase, Pubmed , Medline , Sid , Medlib ، Scopus, ISI, Google Scholar. Through a comprehensive search and according to the inclusion criteria, a total of 76 articles were found, which by removing duplicate and overlapping articles in databases, in the first stage, 25 articles remained, and finally, after applying the inclusion and exclusion criteria, 13 articles were studied.

    Results

     The articles show that honey is effective in improvement of Cesarean section wound and Episiotomy, reduction the intensity of early Dysmenorrhea, decrease the amount of bleeding, the duration of menstruation, and the distance between two successive menstruation; also, in nausea, vomiting, headache, and other menstruation pains. It is also effective in parturition progress and vaginal candidiasis cure.

    Conclusion

     Honey can be a complimentary medicine for prevention and cure of a lot of disease related to women whether alone or along with other related medicines.

    Keywords: Reproductive health, Women, Honey
  • Zahra Khalili, Zohre Taraghi*, Ehteramsadat Ilali Pages 20-29
    Objective

    Anxiety is mostly considered as one of the biggest issues in humans’ lives and its complications are obvious in their lives. On the other hand, the medical methods that are used to control anxiety can cause physical complications or drug dependence. Therefore, anxiety control is one of the important actions of nursing that can be handled by non-pharmaceutical methods such as aromatherapy. This study is done in order to compare the effects of aromatherapy using the essence of Rosa damascene and Citrus Aurantium on elderly peoples’ anxiety.

    Methods

    In this semi-experimental study 60 elder people were chosen by stochastic numbers and using the Excel RandBetween application after Obtain informed written consent. The elders inhaled the %10 Rosa damascene essence for three nights. Then, after a month of clearing period, they were under aromatherapy with the %10 Citrus Aurantium again. In each period, the variable of anxiety was measured by the Geriatric Anxiety Scale (GAS). The data were analyzed using the Paired sample T-Test, Independent T-Test, and the Wilcoxon Signed-Rank test in the SPSS version 25 with the statistical significance of lower than 0.05.

    Results

    Although the anxiety grade was improved during both aromatherapy courses (p<0.001), the variations of anxiety grades in the two mentioned courses of Rosa damascene and Citrus Aurantium didn’t have a statistical significance difference (p=0.729).

    Conclusion

    Aromatherapy using Rosa damascene and Citrus Aurantium essence can take part in elderly anxiety treatment.

    Keywords: Anxiety, Citrus Aurantium, Rosa damascene, Elderly people
  • Nooshin Delfani, Maghsoud Peeri*, Hassa Matin Homaee Pages 30-43
    Introduction

    Oxidative stress causes DNA damage and apoptosis and leads to cardiovascular disease. The aim of this study was to evaluate the effect of a course of aerobic exercise with hypoallergenic supplement of Tribulus terrestris on mitochondrial oxidative stress markers of cardiac tissue in rats toxicated with hydrogen peroxide.

    Method

    To implementation of this experimental research, 42 male wistar rats randomly were divided into 7 groups include 1) Control (toxicated with hydrogen peroxide without extract), 2) Aerobic exercise, 3) Aerobic exercise - Tribulus terrestris extract 5mg/kg, 4) Aerobic exercise - Tribulus terrestris extract 10mg/kg, 5) Tribulus terrestris extract 5mg/kg, 6) Tribulus terrestris extract 10mg/kg, 7) Healthy control. All groups received 100 mg/kg body weight of hydrogen peroxide for 14 days intraperitoneal. Rats in supplemented groups received Tribulus terrestris hydroalcoholic extract with doses of 5 and 10 mg per day by gavage method. Aerobic training was performed on a treadmill at a speed of 23 m/min, 30 min/day, 5 days/week for eight weeks. 24 hours after the last training session, rat heart tissue was collected. Data were analyzed by Independent t-test, two-way ANOVA and Bonferroni post hoc test at the P<0.05. 

    Results

    Tribulus terrestris extract and mixed intervention of tribulus terrestris extract with aerobic training led to significant increase in levels of O-6-methyl guanine-DNA-methyl transferase, Prooxidants-antioxidant balance (PAB) and Cytochrome C Oxidase, as well as significant decrease in adenosine triphosphate (ATP) and Malondialdehyde (MDA) the heart tissue of rats compared to the control group poisoned with hydrogen peroxide (P<0.05).

    Conclusion

    It seems that iintervention of regular aerobic training and the various doses of tribulus terrestris extract is a moderating factor in mitochondrial biogenesis and is effective in reducing the DNA damage in heart tissue and the lower dose has more benefits.

    Keywords: Oxidative stress, heart tissue, Tribulus terrestris, aerobic training
  • Dorna Sattar, Farhad Adhami, Mohammad Sahebzamani, Mehran Naghibeiranvand* Pages 44-55
    Background

    One way to educate patients is to use instructional videos. The use of educational videos has been introduced as a valuable tool in patient education and counseling, especially preoperative education to reduce anxiety and control vital signs.

    Aim

    The aim of this study was to determine the effect of educational video on preoperative anxiety in patientchr('39')s candidates for eye surgery by Fico method.

    Materials and Methods

    The present study was a clinical trial study in which 160 patients who was candidates for cataract surgery by Fico method by simple random sampling participated in the intervention and control groups with written consent. Data collection tools were demographic characteristics questionnaire and Spiel Berger standard questionnaire. SPSS software version 23 and descriptive and inferential statistical tests were used to analyze the data. Significant level was considered 0.05.                                  

    Results

    The mean age of patients in the intervention and control groups was 58.63± 7.68 and 62.32 ±9.15 respectively. The mean of overt and covert anxiety before the intervention in the experimental group were 48.92 ± 4.86, 50.97 ±6.27 and in the control group 48.88± 8.35, 46.31 ±7.80 and After the intervention in the experimental group were 37.95 ±7.04, 44.20± 6.79 and in the control group were 48.72 ±7.46 and 44.10 ±8.23, respectively. There was a statistically significant difference in the score of overt and covert anxiety before and after the intervention in the intervention group  (P =0.05). Comparison of the mean score of overt and covert anxiety showed that there was a statistically significant difference in the score of overt and covert anxiety after the intervention in the intervention and control groups (P = 0.000).

    Conclusion

    The short educational video leads to the reduction of hidden and overt anxiety in patients who are candidates for cataract surgery by Fico method. It is necessary to train nursing staff in order to educate patients through educational videos and to provide facilities in order for nurses to interact with patients and educate them.

    Keywords: Anxiety, educational video, cataract Extraction, Phacoemulsification
  • Mahshid Salehi, Mehdi Salehi* Pages 56-67
    Introduction

    Hospitals and medical centers are places that provide health services that with their special facilities in increasing patient satisfaction, reducing stress and promoting health and improving patients and training of medical staff and also plays a key role. The aim of this study was to identify some examples of traditional medicine treatment centers.

    Materials and Methods

    This research is a review article in terms of purpose, Also, by using the descriptive survey method, while presenting how to use design variables in these centers, it tries to improve the physical and mental states of patients. In order to collect data, studies of traditional medicine sources as well as Internet data were used in a library manner.

    Findings

    By examining factors such as sufficient light, colors, decorations and motifs, natural materials and diversity in creating green space and nature, the impact of architecture on the better performance of these centers by introducing case studies and using the items recommended in traditional medicine to design Letchr('39')s pay for these centers.

    Conclusion

    it seems that the sources of traditional medicine have a lot of emphasis on the impact of the environment on human health. And creating a suitable bed for being in space, controlled the balance of mood and found a specific architectural pattern, which due to the importance of these parameters and the psychological impact it has on people can be placed by patients to improve and even non-patients to Strengthening mental states improved the health of people in the community.

    Keywords: Traditional medicine, Medical centers, Architecture, Environmental factors
  • Fatemeh Hajialiani, Sedigheh Sadeghi, Delavar Shahbazzadeh, Fatemeh Tabatabaie*, Zahra Zamani Pages 68-81
    Introduction

    Malaria is one of the most important parasitic diseases and one of the important health issues especially in tropical and subtropical areas of the world. .The importance of this disease is due to its high prevalence, significant mortality, as well as drug resistance and, side effects of current drugs in treatment. Venom is a complex mixture of active pharmaceutical ingredients. The purpose of this study was to investigate the anti-Plasmodium falciparum activity of the purified fraction of Iranian cobra snake venom by Real -time PCR.

    Materials and Methods

    After Lyophilized venom was purified for determining  inhibitory concentration 50% against Plasmodium falciparum 3D7 in vitro, in different dilution plates, different fractions obtained from Iranian cobra snake venom were adjacent to Plasmodium falciparum in the ring stage. The degree of parasitemia was determined. Finally, the effective fraction with antiplasmodial properties was identified.

    Results

    The results showed that the most effective fraction had IC50 0.026 μg/mL on P. falciparum in vitro (p<0.001) .

    Conclusion

    The results were promising considering the anti-Plasmodium effect of the active fraction of Iranian cobra venom in the mentioned concentration and motivated the continuation of advanced research in this field.

    Keywords: Plasmodium falciparum- IC50 - Snake venom- Malaria- Real Time PCR