فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال بیست و چهارم شماره 3 (خرداد 1400)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیست و چهارم شماره 3 (خرداد 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • دکتر محمد رعنایی، دکتر محسن وکیلی صادقی*، دکتر محمد حسین تقوایی صفحات 1-5
    مقدمه

    سرطان پستان، شایع ترین سرطان زنان در تمام دنیاست. یکی از عوارض دیررس و طولانی مدت رژیم های شیمی درمانی که در درمان این بیماران استفاده می شود، آمنوره ناشی از کموتراپی (CIA) می باشد. تحقیقات نشان داده اند که CIA باعث بهبود پیش آگهی در بیماران مبتلا به سرطان پستان با رسپتور استروژن مثبت می شود، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی CIA در بیماران مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    روش کار:

    این مطالعه توصیفی تحلیلی گذشته نگر بر روی 96 از بیماران غیر یایسه زیر 50 سال که در طی سال های 94-1388 در بیمارستان آیت الله روحانی بابل به علت آدنوکارسینوم پستان تحت شیمی درمانی قرار گرفتند، انجام شد. رژیم شیمی درمانی شامل 6 دوره آدریامایسین و اندوکسان (AC) هر 2 هفته یا 4 دوره AC و 4 دوره تاکسان بود. اطلاعات دموگرافیک بیماران، زمان های قطع و برگشت قاعدگی، رژیم شیمی درمانی، اندازه تومور و تعداد غدد لنفاوی درگیر با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 18) و آزمون های آماری کای اسکویر و تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

    در این مطالعه 36 نفر از بیماران (5/37%) سن کمتر و یا مساوی 40 سال و 60 نفر (5/62%) بین 50-40 سال داشتند. 58 بیمار (4/60%) دچار CIA شدند. 44 نفر (3/73%) از بیماران بین 50-40 سال و 14 نفر (38%) از بیماران کمتر از 40 سال دچار CIA شدند (001/0=p). CIA در رژیم AC 61% و در رژیم AC و تاکسان 5/59% بود (87/0=p).
    نتیجه گیری:

    آمنوره ناشی از شیمی درمانی شایع است و در سن بالای 40 سال بسیار شایع تر می باشد. همچنین اضافه کردن تاکسان به رژیم AC موجب افزایش CIA نمی شود.

    کلیدواژگان: آمنوره، کموتراپی، سرطان پستان، taxane
  • دکتر محسن اکبرپوربنی، دکتر فضل الله فتح الهی شورابه*، مرضیه یوسفوند، مریم قاسمی، دکتر عباس مهران پور صفحات 6-15
    مقدمه

    سرطان پستان، شایع ترین سرطان و علت اصلی مرگ ومیر ناشی از سرطان در میان زنان است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر 8 هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل آب انار بر سطوح سرمی استروژن، پروژسترون و پروتئینP53در زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    روش کار:

    این مطالعه نیمه تجربی به صورت پیش آزمون و پس آزمون در سال 1398 بر روی 40 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان استان قم انجام شد. افراد به طور تصادفی به چهار گروه 10 نفره کنترل، آب انار، تمرین هوازی و تمرین هوازی و مصرف آب انار تقسیم شدند. گروه های تمرین هوازی و تمرین هوازی+مصرف آب انار به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه تمرینات را انجام دادند. همچنین گروه های مصرف آب انار روز جلسه تمرین و در حالت ناشتا 100 سی سی آب انار مصرف می کردند. جهت بررسی متغیرهای تحقیق 48 ساعت قبل و بعد از اجرای پروتکل از شرکت کنندگان 4 سی سی خون گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون تی مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

    نتایج تحقیق نشان داد که 8 هفته تمرین هوازی باعث کاهش معنی دار در سطوح سرمی استروژن، پروژسترون (05/0>p) و افزایش معنی دار در سطوح پروتئین P53 (05/0>p) در زنان مبتلا به سرطان پستان گردید. بر اساس نتایج مطالعه، استروژن و پروژسترون در گروه های مصرف آب انار و تمرین هوازی کاهش داشت، اما این کاهش معنی دار نبود (05/0>p). همچنین نتایج نشان داد که مصرف آب انار به مدت 8 هفته باعث کاهش غیر معنی داری در سطوح استروژن و پروژسترون و افزایش معنی داری در سطوح P53 زنان مبتلا به سرطان پستان گردیده است (05/0>p).

    نتیجه گیری:

    تمرین هوازی+ مصرف آب انار باعث کاهش عوامل خطرزای سرطان پستان و افزایش پروتئین مرتبط با مرگ سلولی p53 در زنان مبتلا به سرطان می گردد.

    کلیدواژگان: استروژن، پروژسترون، تمرین هوازی، سرطان پستان، P53
  • دکتر صدیقه حسینی، دکتر ساغر صالح پور، دکتر لیلا نظری، دکتر نسرین سحرخیز، دکتر مونا اسمی* صفحات 16-22
    مقدمه

    به منظور حمایت فاز لوتیال به عنوان بخشی اجتناب ناپذیر در برنامه های IVF از داروهای پروژسترونی مانند لوتوژل و یوتروژستان استفاده می شود. یوتروژستان داروی شناخته شده جهت حمایت از فاز لوتیال می باشد. هدف از مطالعه این است که با توجه کاهش دسترسی در کشور ایران لوتوژل در صورت اثربخشی و تحمل به عنوان یک پروژسترون میکرونیزه اثربخش جهت حمایت از فاز لوتیال در بیماران تحت IVF استفاده شود.

    روش کار:

    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی در سال 99-1398 بر روی 200 نفر از مراجعین به کلینیک ناباروری بیمارستان طالقانی تهران که تحت IVF قرار گرفتند، انجام شد. افراد به دو گروه مساوی تقسیم شدند که یکی از گروه ها تحت درمان با لوتوژل 200 میلی گرم واژینال و گروه دیگر تحت درمان با یوتروژستان 200 میلی گرم واژینال از همان روز گرفتن اووسیت قرار گرفتند. میزان اثربخشی، تحمل پذیری، بی خطر بودن، میزان حاملگی کلینیکی مثبت، میزان حاملگی موفق تا هفته 12 و میزان سقط در دو گروه با هم مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) و آزمون من ویتنی، کای دو و آزمون لوجستیک انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

    میزان BHCG مثبت در گروه های لوتوژل 22% و یوتروژستان 23% بود که تفاوت معناداری نداشتند (866/0=p). میزان بارداری بر اساس سونوگرافی  FHRمثبت در گروه لوتوژل 18% و یوتروژستان 22% بود که تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد (480/0=p). میزان بارداری موفق تا 12 هفتگی برای لوتوژل 13% و برای یوتروژستان 15% بود که نشان دهنده عدم رابطه معنادار بین دو گروه بود (684/0=p). میزان وقوع حاملگی بیشتر از 20 هفته نیز در هر دو گروه لوتوژل و یوتروژستان 14% بود که اختلاف آماری معنادار وجود نداشت (000/1=p).

    نتیجه گیری:

    میزان به وجود آمدن BHCG مثبت، بارداری بر اساس سونوگرافی  FHRمثبت و بارداری موفق تا 12 هفتگی در استفاده از دو داروی لوتوژل و یوتروژستان یکسان بود. همچنین در میزان بروز عوارض تفاوتی مشاهده نشد. به همین دلیل می توان از هر کدام از این دارو ها برای حمایت فاز لوتیال در بیماران تحت IVF استفاده کرد.

    کلیدواژگان: حمایت فاز لوئتال، لوتوژل، نازایی، یوتروژستان
  • دکتر فریده سادات آموزگار، دکتر مهرداد صالحی، دکتر محمدجواد طراحی، دکتر میترا ملایی نژاد*، فاطمه مرادی نسب صفحات 23-32
    مقدمه

    اختلالات جنسی مرتبط با استفاده طولانی مدت از متادون و بوپرنورفین بسیار شایع هستند. به منظور بررسی تاثیرات درمان نگهدارنده با متادون (MMT) و بوپرنورفین (BMT) بر عملکرد جنسی زنانی که دچار وابستگی به سوء مصرف مواد اپیوییدی هستند، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی مقایسه ای تاثیر درمان نگهدارنده با استفاده از متادون و بوپرنورفین بر عملکرد جنسی زنان مبتلا به وابستگی به سوءمصرف مواد اپیوییدی انجام شد تا اقدامات موثری جهت انتخاب بهتر در زمینه مشاوره و تصمیم گیری در خصوص درمان این افراد صورت گیرد.

    روش کار:

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی در سال 96-1394 بر روی 89 زن مبتلا به سوء مصرف مواد افیونی انجام شد. اطلاعات دموگرافیک، عملکرد جنسی و رضایت مندی زنانی که از قبل تحت درمان با MMT و BMT بودند، با استفاده از پرسشنامه های شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) و رضایت جنسی لارسون در دو مقطع با فاصله 3 ماه تکمیل و جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون های تی مستقل، یومن ویتنی و کای اسکویر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

    نمرات کل مقیاس (پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان) FSFI در گروه BMT به طور معنی داری بالاتر بود (05/0>p). نمرات حاصل از مقیاس میل جنسی و خرده مقیاس های برانگیختگی در گروه BMT نسبت به گروه MMT به طور معنی داری بهبود یافتند (05/0>p). از نظر سطح رضایت جنسی در دو مقطع مورد بررسی، بین دو گروه اختلاف معنی داری مشاهده نشد (25/0=p).

    نتیجه گیری:

    استفاده از BMT در زنان مبتلا به سوء مصرف مواد اپیوییدی می تواند تاثیر مثبت بیشتری نسبت به MMT در میل جنسی و برانگیختگی جنسی این افراد داشته باشد. این امر احتمالا منجر به پیوستگی بیشتری به استفاده از درمان نگهدارنده می شود. در موارد دیگر، این دو دارو از لحاظ میزان اثربخشی و ایجاد رضایت مندی از عملکرد جنسی مشابه یکدیگر هستند.

    کلیدواژگان: اختلال جنسی، بوپرنورفین، زنان، متادون، وابستگی
  • سهیل لرد لسمی، دکتر پروین دلاور، دکتر شهرزاد هداوند* صفحات 33-41
    مقدمه

    مخدرهای داخل نخاعی در ترکیب با بی حس کننده های موضعی به طور شایعی برای القاء بی دردی و بیهوشی در طی عمل جراحی سزارین مورد استفاده قرار می گیرند. مخدرهای محلول در چربی مانند فنتانیل و سوفنتانیل، از جمله پرکاربردترین مخدرهای داخل نخاعی مورد استفاده هستند. خارش از عوارض شایع مخدرها است، لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه فراوانی و شدت خارش به دنبال تجویز داخل نخاعی فنتانیل یا سوفنتانیل همراه با بوپی واکایین در جراحی سزارین غیراورژانس انجام شد.

    روش کار:

    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور در سال 1398 بر روی 50 زن باردار کاندید جراحی سزارین غیراورژانس مراجعه کننده به بیمارستان شهید مصطفی خمینی (ره) تهران انجام شد. افراد به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه 25 میکروگرم فنتانیل و گروه دیگر 5/2 میکروگرم سوفنتانیل در همراهی با 5/12 میلی گرم بوپی واکایین هایپرباریک 5/0% دریافت کردند. پس از عمل جراحی، اطلاعات مربوط به سن، شاخص توده بدنی، مدت زمان جراحی و خارش مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) و آزمون های آماری تی مستقل و کای اسکویر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بین دو گروه از نظر سن (428/0=p)، شاخص توده بدنی (339/0=p) و مدت زمان جراحی (296/0=p) تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. فراوانی خارش در گروه فنتانیل 68% و در گروه سوفنتانیل 88% بود که این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود (088/0=p). شدت خارش (361/0=p) و استفاده از داروی ضدخارش (333/0=p) نیز بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد.

    نتیجه گیری

    خارش از عوارض شایع استفاده از مخدرهای داخل نخاعی فنتانیل و سوفنتانیل می باشد. شواهدی به نفع شیوع بیشتر خارش در گروه سوفنتانیل نسبت به گروه فنتانیل یافت نشد.

    کلیدواژگان: بی حسی نخاعی، خارش، سزارین، سوفنتانیل، فنتانیل
  • مهشید محمدیان، دکتر مهدی قهرمانی مقدم*، دکتر الهام حکاک دخت صفحات 42-50
    مقدمه

    شیوع اضافه وزن و چاقی و عوارض آن به سرعت در جهان در حال افزایش است. بنابرین لازم است روش‎های نوینی برای پیشگیری و درمان آن ارایه گردد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر 6 هفته تمرین مقاومتی با محدودیت جریان خون (کاتسو) با دو شدت متغیر بر درصد چربی، قدرت عضلانی و سطح سرمی آیریزین در زنان دارای اضافه‎وزن انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1398 بر روی 42 زن دارای اضافه وزن در شهر مشهد انجام شد. افراد به طور تصادفی در سه گروه تمرینات مقاومتی همراه با محدودیت جریان خون با شدت 30-20% از یک تکرار بیشینه، تمرینات مقاومتی همراه با محدودیت جریان خون با شدت 50-40% و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه های تمرین به مدت 6 هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 60-50 دقیقه به تمرین پرداختند. قبل و بعد از مداخله تمرینی سطوح سرمی آیریزین، قدرت عضلانی و درصد چربی گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 23) و آزمون تحلیل کوواریانس (ANCOVA) انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    شش هفته تمرین مقاومتی همراه با کاتسو با دو شدت متفاوت منجر به افزایش معنی دار قدرت در مرحله پس آزمون شد (001/0=p). تغییرات سطح سرمی آیریزین و درصد چربی معنی دار بین دو گروه نبود (05/0p≥).

    نتیجه گیری

    تمرین مقاومتی همراه با کاتسو بدون تغییر در سطح سرمی آیریزین، در شدت 30-20% منجر به کاهش معنی دار درصد چربی شد.

    کلیدواژگان: آیریزین، تمرین مقاومتی، قدرت عضلانی، محدودیت جریان خون
  • مهناز محمددوست، دکتر مهرداد فتحی*، دکتر کیوان حجازی صفحات 51-61
    مقدمه

    فیبرینوژن یکی از مهم ترین عوامل التهابی و شاخص پیش بینی کننده در بیماری های قلبی - عروقی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات هوازی با شدت های ثابت و متغیر بر ترکیب بدن و برخی عوامل فیزیولوژیک و انعقادی زنان میانسال دارای اضافه وزن انجام شد.

    روش کار:

    این مطالعه کاربردی و به روش نیمه تجربی در سال 1394 بر روی 30 زن در سه گروه 10 نفره تمرین هوازی با شدت ثابت، شدت متغیر و کنترل در شهرستان بجنورد انجام شد. برنامه تمرین هوازی شامل 8 هفته تمرین هوازی، 30 دقیقه فعالیت هوازی با شدت ثابت معادل 60% ضربان قلب و با شدت متغیر شامل 2 دقیقه رکاب زدن با شدت 50% حداکثر ضربان قلب و 1 دقیقه رکاب زدن با شدت 70% حداکثر ضربان قلب بود. سطوح فیبرینوژن، PT، PTT، تعداد پلاکت ها و  فاکتور غیرانعقادی در 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از جلسه تمرین جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 25) و آزمون های تی همبسته، تحلیل آنالیز کواریانس (ANCOVA) و آزمون تعقیبی توکی به ترتیب برای تغییرات درون گروهی و بین گروهی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

    وزن (شدت ثابت 001/0=p و شدت متغیر 001/0=p)، شاخص توده بدنی (شدت ثابت 001/0=p و شدت متغیر 001/0=p)، فشارخون سیستولی (شدت ثابت 03/0=p و شدت متغیر 001/0=p) و فشارخون دیاستولی (شدت ثابت 001/0=p و شدت متغیر 001/0=p) کاهش معنی داری یافت؛ در صورتی که درصد چربی بدن فقط در گروه تمرین هوازی با شدت ثابت کاهش معنی داری یافت (001/=p). زمان پروترومبین (شدت ثابت 004/0=p و شدت متغیر 009/0=p)، زمان نسبی ترومبوپلاستین  (شدت ثابت 005/0=p و شدت متغیر 01/0=p)، فیبرینوژن (شدت ثابت 001/0=p و شدت متغیر 02/0=p) و تعداد پلاکت ها (شدت ثابت 02/0=p و شدت متغیر 001/0=p)، کاهش معنی داری یافت؛ در صورتی که فاکتور غیرانعقادی در هر دو گروه تمرین هوازی با شدت ثابت و متغیر افزایش معنی داری یافت (شدت ثابت 003/0=p و شدت متغیر 001/0=p). میزان انعطاف پذیری (شدت ثابت 003/0=p و شدت متغیر 001/0=p) و حداکثر اکسیژن مصرفی (شدت ثابت 001/0=p و شدت متغیر 001/0=p) در هر دو گروه تمرین هوازی با شدت ثابت و متغیر افزایش معنی داری یافت.

    نتیجه گیری:

    8 هفته تمرین هوازی با دو شدت ثابت و متغیر از طریق کاهش شاخص های ترکیب بدن، فاکتورهای انعقادی و افزایش شاخص های آمادگی جسمانی در زنان دارای اضافه وزن می تواند احتمالا در بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش التهاب موثر باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، زنان دارای اضافه وزن، فشارخون، فیبرینوژن
  • شیرین محمودی، دکتر مرضیه لری پور*، شایسته اسماعیل زاده، دکتر زرین سرحدی نژاد، دکتر هاله تاج الدینی صفحات 62-70
    مقدمه

    سندرم متابولیک، یک نگرانی در حال افزایش بهداشت عمومی در سراسر جهان است. نیاز مبرمی به مهار این سندرم با به کارگیری روش هایی با حداقل عوارض جانبی احساس می شود. از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر زیره سبز بر شاخص های سندرم متابولیک انجام شد.

    روش کار:

    این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سوکور در سال 1398 بر روی 66 نفر از زنان سنین باروری با وجود حداقل 3 شاخص سندرم متابولیک و مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان رفسنجان انجام شد. افراد به صورت در دسترس انتخاب و با روش تخصیص تصادفی در دو گروه دریافت کننده 500 میلی گرم زیره سبز و دارونما تقسیم شدند. قبل و بعد از 8 هفته مداخله، اندازه دور کمر، FBS، HDL و تری گلیسرید اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 18) و آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، تی مستقل، من ویتنی یو، تی زوجی و ویلکاکسون انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

    میانگین دور کمر، TG، HDL و فشارخون سیستولیک قبل و بعد از مداخله در گروه زیره سبز اختلاف معناداری داشت (05/0p<). در گروه کنترل این تغییرات معنادار نبودند. میانگین FBS در گروه زیره سبز تغییر معناداری نداشت (739/0=p)، ولی در گروه کنترل میزان FBS افزایش یافته بود (004/0=p). میانگین فشارخون دیاستولیک در هر دو گروه بعد از مداخله کاهش معناداری داشت (05/0>p)، ولی در گروه زیره سبز این کاهش بیشتر بود (001/0>p).

    نتیجه گیری:

    مصرف 500 میلی گرم زیره سبز 2 بار در روز می تواند بر بهبود شاخص های سندرم متابولیک در زنان سنین باروری موثر باشد.

    کلیدواژگان: زنان سنین باروری، زیره سبز، سندرم متابولیک
  • دکتر زهره عباسی، فرزانه خدابنده*، فاطمه یحیوی کوچکسرایی، سکینه نظری صفحات 71-84
    مقدمه

    علاقه جوانان به ورزش های قدرتی سبب استفاده زیاد استروییدهای آنابولیک (AAS) بدون توجه به عوارض طولانی مدت آن شده است. از این رو، مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی تاثیر داروهای AAS بر باروری مردان انجام شد.

    روش کار

    در راستای هدف مطالعه مروری حاضر، جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar، Irandoc، ISC، Science Direct، Proquest ، Pubmed، Scopus و Magiran با کلید واژه های داروهای انرژی زا، باروری مردان، اسپرماتوژنز، استرویید آنابولیک آندروژنی و AAS بدون محدودیت سال انجام شد. از مجموع 8453 مقاله استخراج شده، پس از بررسی عنوان، چکیده و معیارهای ورود و خروج، در نهایت 33 مقاله مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    داروهای AAS عوارض طولانی مدتی بر سیستم باروری مردان دارند؛ به طوری که اسپرماتوژنز را از طریق 4 مکانیسم اولیه شامل اثرات مستقیم بر سلول های جنسی، تغییر محور هیپوتالاموس، هیپوفیز و بیضه، اختلال عملکرد نعوظ یا انزال و کاهش میل جنسی مختل می کند. همچنین با مهار بازخورد منفی در سطوح LH و FSH نیز سبب کاهش تولید تستوسترون و سرکوب اسپرماتوژنز می گردد. اکثر عوارض پس از قطع مصرف، برگشت پذیرند، اما مصرف طولانی مدت در سنین باروری و مراحل تکامل بیضه سبب اختلال در آنالیز مایع منی و پارامترهای عملکردی اسپرم می شود و امکان پاسخ به درمان جایگرین هم وجود ندارد. هنوز اطلاعات کافی برای زمان مورد نیاز جهت برگشت قدرت باروری مردان بعد از قطع مصرف گزارش نشده است.

    نتیجه گیری

    مصرف بی رویه داروهای AAS اثرات نامطلوب درازمدتی بر سلامت باروری مردان دارد، از این رو وجود اقلام متنوع و ناشناخته دارو در بازار، حجمه تبلیغات در باشگاه ها و فضای مجازی و مصرف زیاد دارو بدون توجه به عوارض آن، نیازمند اقدامات مدیریتی جهت حل این معضل بهداشت جهانی و حفظ سلامت باروری مردان دارد ، لذا آموزش به جامعه، ورزشکاران، مربیان و ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: باروری، داروهای استروئید آنابولیک آندروژنی، مردان
  • رعنا دوستی، دکتر لیلا جهانگیری، دکتر مژگان میرغفوروند* صفحات 85-94
    مقدمه

    سقط خودبه خودی، یکی از عوارض شایع بارداری است که علل اصلی آن ناشناخته مانده است؛ از آنجایی که ممکن است کمبود ویتامین D یکی از علل آن باشد، مطالعه مرور سیستماتیک حاضر با هدف بررسی ارتباط ویتامین D با سقط جنین انجام شد.

    روش کار:

    در این مرور سیستماتیک و متاآنالیز، جستجوی متون منتشر شده در بازه زمانی ابتدای سال 1990 تا انتهای سال 2019 در پایگاه داده های Pubmed، Embase، Cochrane Library، Scopus، Web of Science، SID، Magiran، IranMedex با کلیدواژه های ویتامین D، Pregnancy loss،  25-Dihydroxyvitamin d3،25-hydroxyvitamin ، Fetal loss، Miscarriage و Abortion  و کلیدواژه های فارسی معادل آنها انجام شد. کیفیت مقالات با چک لیست اوتاوا مورد ارزیابی قرار گرفت و از نرم افزار STATA برای انجام متاآنالیز استفاده شد.

    یافته ها

    از 311 مقاله یافت شده در مرحله اول، در نهایت 5 مقاله (5203 نفر) واجد معیارهای مطالعه بودند. از نظر کیفیت متدولوژی، تمامی مقالات وارد شده در سطح متوسط قرار داشتند. یافته های مطالعات وارد شده به متاآنالیز نشان داد که بین سطوح پایین ویتامین D و سقط جنین ارتباط وجود دارد (اندازه اثر: 02/0، فاصله اطمینان 95%: 06/0 تا 02/0-).

    نتیجه گیری

    نتایج متاآنالیز بیانگر ارتباط سطح سرمی ویتامین D با سقط جنین بود؛ بنابراین این گونه می توان نتیجه گرفت که سطوح پایین ویتامین D به عنوان یک عامل خطر برای تهدید به سقط جنین محسوب می شود.

    کلیدواژگان: بارداری، سقط جنین، ویتامین D
  • دکتر معصومه غریب، دکتر فاطمه همایی شاندیز، دکتر قدرت الله مداح، دکتر بهنوش مهدی زاده* صفحات 95-100
    مقدمه

    واریانت آناپلاستیک تومور سلول گرانولوزا جوانان، یکی از نادرترین بدخیمی های تخمدان می باشد. هدف از این گزارش مورد، توصیف یک مورد تومور سلول گرانولوزا جوانان تخمدان واریانت آناپلاستیک در یک دختر 14 ساله با تظاهر خونریزی غیر طبیعی رحمی و بزرگی تدریجی شکم می باشد.

    معرفی بیمار:

    بیمار در بدو تشخیص با اینهیبین آ و ب بیشتر از 500 (پیکوگرم بر میلی لیتر) و توده تخمدانی حدود 15×20×30 سانتی متر تحت سالپینگواووفورکتومی یک طرفه قرار گرفت و تشخیص تومور سلول گرانولوزا تخمدان جوانان برای وی مطرح گردید که  پیگیری نداشته و 10 ماه بعد با آسیت، توده مجدد و متاستاز به کبد و دوردست مراجعه کرده است، بیمار تحت کموتراپی چهار نوبت با رژیم  BEP(بلیومایسین، اتوپوزاید، سیس پلاتین) و 5 نوبت پکلی تاکسول و کربوپلاتین و سپس لاپاراتومی با هدف متاستاتکتومی قرار گرفت که به علت وسعت درگیری، درمان امکان پذیر نبوده است. در نهایت 5 ماه پس از جراحی دوم، بیمار فوت شد.

    نتیجه گیری:

    این گزارش مورد، موید نیاز به پیگیری دقیق بیماران مبتلا به تومور سلول گرانولوزا جوانان تخمدان و توجیه مناسب بیمار و قیم ایشان جهت تجویز درمان های ادجوانت مورد نیاز برای پیشگیری از عود بیماری می باشد.

    کلیدواژگان: آناپلازی، بدخیمی تخمدان، تومور گرانولوزای جوانان، گزارش مورد
  • نوید کلانی، الهام رفیعی، دکتر مرضیه حق بین* صفحات 101-106
    مقدمه

    تومورهای فیلودس (PTs)، نیوپلاسم های فیبرویپیتلیال پستان هستند.  PTها نسبتا نادر هستند و کمتر از 1% از کل نیوپلاسم های پستان را تشکیل می دهند. در این مطالعه یک مورد فیلودیس تومور بزرگ به دنبال مصرف رازیانه گزارش می شود.

    معرفی بیمار:

    بیمار خانمی 47 ساله MCzabz بود که با شکایت توده بزرگ در پستان چپ به بیمارستان پیمانیه شهرستان جهرم مراجعه کرد. بیمار به مدت 8 سال سابقه نازایی داشته و از 2 سال قبل توده ای به ابعاد 3 سانتی متر در پستان چپ داشته است و طی 7 ماه قبل، به مدت 3 ماه به دلیل بی نظمی قاعدگی، رازیانه مصرف کرده است.

    نتیجه گیری:

    به نظر می رسد افزایش سایز تومور پستان در این بیمار به دلیل مصرف خودسرانه رازیانه باشد، زیرا رازیانه استروژن زیادی دارد که بر سلول های دارای گیرنده های استروژنی بتا تاثیر می گذارد و سلول های فیلودس تومور نیز دارای گیرنده های استروژنی بتا  می باشند که در این بیمار به دلیل مصرف خودسرانه رازیانه به مدت 3 ماه، باعث افزایش حجم ناگهانی این توده در پستان بیمار شده است.

    کلیدواژگان: پستان، رازیانه، فلوئیدس تومور
|
  • Mohammad Ranaei, Mohsen Vakili Sadeghi *, Mohammad Hossein Taghvaei Pages 1-5
    Introduction

    Breast cancer is the most common cancer in women worldwide. One of the late and long-term complications of chemotherapy regimens used in the treatment of these patients is chemotherapy induced amenorrhea (CIA). Studies have shown that CIA improves prognosis in breast cancer patients with positive estrogen receptor. So, this study was performed with aim to determine the frequency of CIA in patients with breast cancer.

    Methods

    This retrospective descriptive-analytical study was performed on 96 premenopausal breast cancer patients aged less than 50 years old who underwent chemotherapy in Ayatollah Rohani Hospital of Babol during 2009_2015. Chemotherapy regimens include six cycles of adriamycin and cyclophosphamide (AC) per two weeks or four cycles of AC followed by four cycles of one taxane. Demographic data of the patients, date of amenorrhea and return of menstruation, chemotherapy regimen, size of tumor and number of metastatic lymph nodes were collected by researcher-made questioner and were analyzed with SPSS software (version 18) and T-test and Chi-square test.

    Results

    In this study, 96 patients (37.5%) had age of ≤40 years and 60 patients (62.5%) aged 40-50 years. Fifty eight patients (60.4%) experienced chemotherapy-induced amenorrhea. 44 subjects (73.3%) of patients aged 40-50 years and 14 (38%) of those aged < 40 years experienced CIA (p=0.001). CIA was 61% in AC regimen and was 59.5% in AC and taxane regimen (p=0.87).

    Conclusion

    CIA is common that is more common in patients older than 40 years. Addition of taxane to anthracycline-based chemotherapy regimen didn’t increase CIA.

    Keywords: Amenorrhea, Breast Cancer, chemotherapy, taxane
  • Mohsen Akbarpour, Fazlollah Fathollahi Shoorabeh *, Marziyeh Yousefvand, Maryam Ghasemi, Abbas Mehranpour Pages 6-15
    Introduction

    Breast cancer is the most common cancer and the leading cause of death due to cancer among women. This study was performed with aim to compare the effect of 8 weeks of aerobic exercise and pomegranate juice supplementation on serum levels of estrogen, progesterone and P53 protein in women with breast cancer.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed as pretest and posttest in 2019 on 40 women with breast cancer in Qom province. The subjects were randomly divided into four groups: control, pomegranate juice, aerobic exercise, and aerobic exercise + pomegranate juice consumption (n=10 in each group). The groups of aerobic exercise and aerobic exercise + pomegranate juice consumption performed aerobic exercise for 8 weeks and 3 sessions each week. Also, the groups of pomegranate juice consumption consumed 100 cc of pomegranate juice on the day of the training session fasting. 4 cc blood samples were taken from the participants 48 hours before and after the implementation of the protocol to evaluate the research variables. Data were analyzed by SPSS statistical software (version 20) and independent t-test and one-way analysis of variance. p < 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The results showed that 8 weeks of aerobic exercise significantly decreased serum levels of estrogen, progesterone (p <0.05) and significantly increased p53 protein levels (p <0.05) in women with breast cancer. According to the results of the study, estrogen and progesterone decreased in pomegranate juice consumption and aerobic exercise groups, but this decrease was not significant (p <0.05). The results also showed that consumption of pomegranate juice for eight weeks caused  no significant decrease in estrogen and progesterone levels and a significant increase in p53 levels in women with breast cancer (p <0.05).

    Conclusion

    Aerobic exercise + pomegranate juice consumption reduces the risk factors for breast cancer and increases the protein associated with p53 cell death in women with cancer.

    Keywords: aerobic exercise, P53, Breast Cancer, Estrogen, Progesterone
  • Sedigheh Hosseini, Saghar Salehpour, Leila Nazari, Nasrin Saharkhiz, Mona Esmi * Pages 16-22
    Introduction

    Luteal phase support is an inevitable part of IVF programs, for this purpose, progestogenic therapies are used. Lutogel and Utrogestan are two progestogenic therapies that can be used as supportive drugs for the luteal phase. Utrogestan is a known drug to support the luteal phase. The aim of this study was to use Lutogel in case of effectiveness and tolerance as effective micronized progesterone to support the luteal phase in IVF patients due to the reduced availability in Iran.

    Methods

    This randomized clinical trial study (RCT) was performed on 200 patients referred to Infertility Clinic of Tehran Taleghani Hospital in 2019-2020. The subjects were divided into two equal groups and from the same day of getting oocyte one group was treated with 200 mg vaginal Lutogel and the other with 200 mg vaginal Utrogestan. Then the two groups were compared in terms of effectiveness, tolerability, safety, positive clinical pregnancy rate, successful pregnancy rate up to 12 weeks and abortion rates. Data were analyzed by SPSS statistical software (version 21) and Mann-Whitney, Chi-square and logistic tests. P <0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Positive BHCG levels were 22% in Lutogel and 23% in Utrogestan groups that had no significant difference (P=0.866). Rate of pregnancy based on positive FHR in sonography was 18% in Lutogel and 22% in Utrogestan groups that no significant difference was found between the two groups (P=0.480). Rate of successful pregnancy up to 12 weeks was 13% for Lutogel and 15% for Utrogestan groups which showed not significant relationship between the two groups (P=0.684). The incidence of pregnancy more than 20 weeks was 14% in both Lutogel and Utrogestan groups, with no statistically significant difference (p=1.000).

    Conclusion

    The rate of positive BHCG, pregnancy based on positive FHR in sonography, and successful pregnancy up to 12 weeks were the same in the use of two Lutogel and Utrogestan drugs. Also, there was no difference in the incidence of complications. For this reason, each of these drugs can be used to support the luteal phase in patients undergoing IVF.

    Keywords: Infertility, Luteal phase support, Lutogel, Utrogestan
  • Farideh Sadat Ammozegar, Mehrdad Salehi, Mohammad Javad Tarrahi, Mitra Molaeinezhad *, Fatemeh Moradinasab Pages 23-32
    Introduction

    Sexual dysfunctions related to the long-term of methadone and buprenorphine are common. In order to investigate the effects of Methadone maintenance therapy (MMT) and buprenorphine maintenance treatment(BMT) on women sexual function with opioid abuse dependence, the present study was performed with aim to evaluate the effect ofmaintenance treatment with methadone and buprenorphine on sexual function of females with opioid abuse dependence .In order to the effective measures regarding choosing the best practice , consultation and decision making will be taken.

    Methods

    This cross-sectional descriptive-analytic study was performed in 2015-2017 on 89 women with opioid abuse. Demographic information, sexual function and satisfaction of women who were previously treated with MMT and BMT were completed and collected using the Female sexual function index(FSFI) and Larson Sexual satisfaction questionnaire (LSSQ) in two stages with an interval of 3 months. Data were analyzed by SPSS software (version 20) and Independent T, Mann-Whitney U and Chi-Square tests.

    Results

    The total scores of FSFI (Female Sexual Function Index) were significantly higher in the BMT group (p < 0.05). The scores of sexual desire and arousal subscales were significantly improved in the BMT group compared with the MMT group (p < 0.05). No significant difference was observed between the two groups in terms of the level of sexual satisfaction in two studied stages (p=0.25).

    Conclusion

    The use of BMT in women with opioid abuse can have a more positive effect on sexual desire and arousal than those in the MMT group. This issue likely leads to more adhesion to the use of maintenance treatment. In other cases, these two drugs are similar in terms of efficacy and causing satisfaction from sexual function.

    Keywords: Dependence, Buprenorphine, methadone, Sexual dysfunction, Women
  • Soheil Lord Lasemi, Parvin Delavar, Shahrzad Hadavand * Pages 33-41
    Introduction

    Intratechal opioids in combination with local anaesthetic drugs are commonly used for analgesic induction during cesarean section. Lipophilic opioids such as Fentanyl and Sufentanil are among most commonly used intratechal opioids. Pruritus is one of the most common complications of opioids. So, this study was performed with aim to compare the frequency and severity of pruritus following intratechal administration of fentanyl or sufentanil with Bupivacaine in elective cesarean section.

    Methods

    This double-blind randomized clinical trial study was performed in 2019 on 50 pregnant women candidate for elective cesarean section and referred to Shahid Mostafa Khomeini hospital in Tehran. The subjects were randomly divided into two groups. One group received 25 microgram intratechal fentanyl and another group received 2.5 microgram sufentanil both in combination with 12.5 miligram hyperbaric bupivacaine 0.5%. After the surgery, data about age, BMI, surgery duration and pruritus were evaluated. Data were analysed by SPSS software (version 21) and Chi-square and Independent t-test. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    There was no significant difference between the two groups in terms of age (P=0.428), BMI (P=0.339) and surgery duration (P=0.296). Frequency of pruritus was 68% in fentanyl and 88% in sufentanil groups; this difference was not statistically significant (P=0.088). Pruritus severity (P=0.361) and use of anti-pruritus drug (P=0.333) showed no significant difference between the two groups.

    Conclusion

    Pruritus is a common side-effect of intratechal fentanyl and sufentanil. There was no evidence in favour of higher prevalence of pruritus in the sufentanil group than the fentanyl group.

    Keywords: Cesarean section, Fentanyl, Pruritus, Spinal anesthesia, Sufentanil
  • Mahshid Mohammadiyan, Mahdi Ghahremani Moghaddam *, Elham Hakkakdokht Pages 42-50
    Introduction

    The prevalence of overweight and obesity and its complications are rapidly increasing in the world. Therefore, new ways are needed to prevent and cure this health dilemma. This study was performed with aim to compare the effect of six weeks of resistance training along with blood flow restriction (Kaatsu) with two different intensities on body fat percentage, muscle strength, and serum level of Irisin in overweight women.

    Methods

    This semi-experimental study was performed in 2019 on 42 overweight women in Mashhad. The subjects were randomly assigned into three groups: resistance exercises with blood flow restriction (BFR) and intensity of 20-30% of 1repetition maximum (1RM), resistance training with BFR and intensity of 40-50% and control group. The training groups received training three sessions per week and 60-50 minutes each session for six weeks. Before and after the intervention, serum levels of Irisin, muscle strength and fat percentage were taken. Data were analyzed by SPSS software (version 23) and ANCOVA test. p < 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Six weeks of resistance training along with Kaatsu with two variable intensities resulted in a significant increase in strength in the post-test (P=0.001). Changes in irisin levels and fat percentage were not significantly different between the two groups (P≤0.05).

    Conclusion

    Resistance training along with Kaatsu significantly decreased fat percentage at 20-30% of intensity without changes in serum level of irisin.

    Keywords: Blood flow restriction, Irisin, Muscle strength, Resistance training
  • Mahnaz Mohammad Doost, Mehrdad Fathi *, Keyvan Hejazi Pages 51-61
    Introduction

    Fibrinogen is one of the most important inflammation factors and a prediction index in cardio vascular diseases. This study was performed with aim to evaluate the effect of aerobic exercise with constant and variable intensities on body composition and some physiological indicators and coagulation factors in middle aged overweight women.

    Methods

    This semi-experimental and practical study was performed in 2015 on 30 women in three groups: aerobic exercise with constant intensity (n=10), variable intensity (n=10) and control (n=10) in the city of Bojnourd. The aerobic training program included eight weeks of aerobic training, 30 minutes of aerobic training with a constant intensity with 60% of heart rate and variable intensity included 2 minutes of bike pedaling with 50% of maximal heart rate and 1 minute of bike pedaling with 70% of maximal heart rate. The levels of fibrinogen, PT, PTT, platelet count and non-coagulation factor were collected 24 hours before and 48 hours after the training session. Data were analyzed by SPSS software (version 25) and dependent t-test, Analysis of covariance (ANCOVA) and tukey post hoc test for intra-group and inter-group changes, respectively. P<0.05 was considered statistically significant

    Results

    Weight (constant intensity, P=0.001 and variable intensity, P=0.001), body mass index (constant intensity, P=0.001 and variable intensity, P=0.001), systolic (constant intensity, P=0.03 and variable intensity, P=0.001), and diastolic blood pressure (constant intensity, P=0.001 and variable intensity, P=0.001) decreased significantly in both groups. However, body fat percentage decreased significantly only in the constant intensity group (P=0.001). Prothrombin time (PT) (constant intensity, P=0.004 and variable intensity, P=0.009), thromboplastin time (PTT) (constant intensity, P=0.005 and variable intensity, P=0.01), fibrinogen (constant intensity, P=0.001 and variable intensity, P=0.02), and platelet counts (constant intensity, P=0.02 and variable intensity, P=0.001) significantly decreased in both groups. However, non-coagulation factor significantly increased in both groups (constant intensity, P=0.003 and variable intensity, P=0.001). The amount of flexibility (constant intensity, P=0.003 and variable intensity, P=0.001) and maximal oxygen consumption (constant intensity, P=0.001 and variable intensity, P=0.001) increased significantly in both groups

    Conclusion

    Eight weeks of aerobic training with two constant and variable intensities by reducing body composition indices, coagulation factors and increasing fitness indices in overweight women can possibly improve cardiovascular health and reduce inflammation.

    Keywords: Aerobic training, blood pressure, Fibrinogen, Overweight women
  • Shirin Mahmoudi, Marzieh Loripour *, Shayesteh Esmaeilzadeh, Zarrin Sarhadinezhad, Hale Tajoddini Pages 62-70
    Introduction

    Metabolic syndrome is a growing public health concern around the world and there is an urgent need to control it by using the methods with minimal side effects. Therefore, this study was performed with aim to evaluate the effect of cuminum cyminum on metabolic syndrome indicators.

    Methods

    This three-blind clinical trial study was performed in 2019 on 66 women of reproductive age who had at least three metabolic syndrome indicators and referred to the comprehensive health service centers of Rafsanjan city. The subjects were selected by convenience and randomly assigned to the two groups of receiving 500 mg of cuminum cyminum and placebo. Before and after 8 weeks of the intervention, waist circumference, FBS, HDL, and triglyceride were measured. Data were analyzed by SPSS software (version 18) and Kolmogorov-Smirnov, independent t-test, Mann-Whitney U, paired t-test and Wilcoxon tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The mean of waist circumference, TG, HDL, and systolic blood pressure before and after the intervention had significant difference in the cuminum cyminum group (P<0.05). These changes were not significant in the control group. The mean of FBS did not significantly change in the cumin group)P=0.739), but in the control group, the FBS level increased (p=0.004). The mean of diastolic blood pressure in both groups significantly decreased after the intervention (p<0.05), but the decrease was more in the cumin group (p<0.001).

    Conclusion

    Consumption of 500 mg of cuminum cyminum twice a day can improve the indicators of metabolic syndrome in women of reproductive age.

    Keywords: Cuminum cyminum, metabolic syndrome, Women of reproductive age
  • Zohreh Abbasi, Farzaneh Khodabandeh *, Fatemeh Yahyavi Kouchaksarayie, Sakineh Nazari Pages 71-84
    Introduction

    Young people's interest in strength exercises has led to the high use of anabolic steroids (AAS) regardless of its long-term side effects. Therefore, this review study was conducted with aim to investigate the effect of AAS drugs on male fertility.

    Methods

    In line with the aim of the present review study, search was performed in the databases of Scopus, Pubmed, Proquest, Science Direct, ISC, Irandoc, Magiran and Google Scholar with the keywords of energy drugs, male fertility, spermatogenesis, androgenic anabolic steroid drugs and AAS without time restrictions. Among a total of 8453 articles extracted, after reviewing the title, abstract and inclusion and exclusion criteria, finally 33 articles were reviewed.

    Results

    AAS drugs have long-term effects on the male reproductive system and disrupt spermatogenesis through four primary mechanisms including direct effects on gametes, hypothalamic axis change, pituitary and testis, erectile dysfunction or ejaculation, and decreased libido. It also reduces testosterone production and suppresses spermatogenesis by inhibiting negative feedback at LH and FSH levels. Most side effects are reversible after discontinuation, but long-term use during the reproductive ages and testicular developmental stages disrupts semen analysis and sperm function parameters, and there is no possibility of responding to alternative therapy. Not enough information has been reported about the time required to return male fertility after drug discontinuation.

    Conclusion

    Excessive use of AAS drugs has long-term adverse effects on male reproductive health, so, existence of various and unknown items of drugs in the market, advertising in clubs and cyberspace and high consumption of drugs regardless of its side effects, require management measures to solve this global health problem and maintain male reproductive health. Therefore, education is recommended to the community, athletes, coaches and health care providers.

    Keywords: Anabolic-Androgenic Steroids drugs, Fertility, Male
  • Rana Dousti, Leila Jahangiry, Mojgan Mirghafourvand * Pages 85-94
    Introduction

    Spontaneous abortion is one of the common complications of pregnancy that its etiology is unknown. Since vitamin D deficiency may be one of its causes, this systematic review was performed with aim to evaluate the relationship between vitamin D and abortion.

    Methods

    In this systematic review and meta-analysis, the literature published from 1990 until the end of 2019 were searched in databases of PubMed, Embase, Cochrane Library, Scopus, Web of Science, SID, Magiran, IranMedex with the keywords of Vitamin D, 25-hydroxyvitamin, 25-Dihydroxyvitamin D3, Pregnancy loss, fetal loss, miscarriage and abortion and the equivalent Persian keywords. The quality of the papers was examined using Ottawa checklist, and STATA software was used for the meta-analysis.

    Results

    Among 311 papers found in the first stage, finally 5 papers (5203 individuals) met the study criteria. In terms of methodological quality, all of the included articles were of average level. The findings of the studies included in the meta-analysis showed that there is a relationship between low levels of vitamin D and abortion (Effect size: 0.02; 95% Confidence Interval: -0.02 to 0.06).

    Conclusion

    The results of the meta-analysis suggested a relationship between serum level of vitamin D and abortion; thus, it can be concluded that low levels of vitamin D are considered as a risk factor for abortion.

    Keywords: Abortion, Vitamin D, pregnancy
  • Masoumeh Gharib, Fatemeh Homaei Shandiz, Ghodratollah Maddah, Behnoush Mehdizadeh * Pages 95-100
    Introduction

    Anaplastic variant of juvenile granulosa cell tumor is one of the rarest ovarian malignancies. The aim of this study is to describe a case of anaplastic variant ovarian granulosa cell tumor in a 14-year-old girl with presentation of abnormal uterine bleeding and gradual abdominal enlargement.

    Case presentation

    The patient at the time of diagnosis with an inhibin A and B more than 500 Pg/ml and ovarian mass of about 30×20×15 cm underwent unilateral salpingo-oophorectomy and juvenile granulosa cell tumor was diagnosed with no follow-up. She has referred with ascites, recurrent mass and distance metastasis of liver after 10 months. The patient underwent four courses of BEP (Bleomycin, Etoposide, Cisplatin)and five courses of paclitaxel and carboplatin. Then, she underwent laparotomy for metastasectomy, which was not successful due to the extent of involvement. Eventually, she died six months after the second surgery.

    Conclusion

    This case report confirms the need for accurate follow-up of patients with juvenile granulosa cell tumor and appropriate justification for the patient and their caregiver to prescribe needed adjuvant therapies to prevent recurrence.

    Keywords: Anaplasia, case report, Juvenile granulosa cell tumor, Ovarian malignancy
  • Navid Kalani, Elham Rafei, Marzieh Haghbeen * Pages 101-106
    Introduction

    Phyllodes (PTs) tumors are fibroblastic neoplasms of the breast. PTs are relatively rare and include less than 1% of all breast neoplasms. In this study, a case of large tumor of Phyllodes following fennel consumption was reported.

    Case presentation

    The patient was a 47-year-old MCzabz female who complained of a large mass in the left breast and referred to Peymaniyeh Hospital in Jahrom. The patient had a history of infertility for 8 years. She had a 3 cm mass in the left breast from the past 2 years. During previous 7 months, she has used fennel for 3 months due to menstrual irregularities.

    Conclusion

    It seems that the increasing of the breast tumor size in this patient is due to arbitrary consumption of fennel; because fennel has a lot of estrogen, which affects Endoplasmic Reticulum, and tumor filament cells also have beta ER-estrogen receptors; in this patient, the arbitrary consumption of fennel for 3 months has led to the sudden increase in the volume of this mass in the breast.

    Keywords: Breast, Fennel, Phyllodes Tumors