فهرست مطالب

نشریه فرهنگ ایلام
پیاپی 68-69 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی مرادی*، حجت الله شریف زادی صفحات 7-33

    هدف از مقاله حاضر بررسی فراتحلیل عوامل اقتصادی - اجتماعی مرتبط با خودکشی و به صورت خاص، مقایسه وضعیت استان ایلام با کشور است. پس از بررسی پژوهش های انجام شده درباره خودکشی که در سایت های اینترنتی اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، مجلات تخصصی نورمگز و ایرانداک منتشر شده اند؛ تعداد 25 مقاله و پایان نامه از بین پژوهش هایی که با توجه به متغیرهای تحقیق و صحیح بودن مراحل مختلف اجرای تحقیق مورد تایید بودند، به صورت تصادفی انتخاب شد. برای تحلیل در این پژوهش از نرم افزار جامع فراتحلیل «CMA2» استفاده گردید و نتایج فراتحلیل نشان داد که بین سرمایه اجتماعی (ارتباطات، حمایت، اعتماد، هنجارها و تعهدات) و اشتغال با خودکشی، رابطه منفی و معناداری وجود دارد. بین مشکلات اقتصادی (فقر خانواده، درآمد پایین، ناتوانی در گذراندن امور اقتصادی)، مشکلات خانوادگی (ناسازگاری با شرایط، بی اعتمادی خانواده)، ضعف سلامت روان (ناامیدی، افسردگی، استرس) و سن رابطه مثبت وجود دارد. نتایج حاصل از بررسی مطالعات، بخصوص در مورد استان ایلام، نشان داد که موارد مطرح شده با شدت نسبتا متفاوت با وضعیت استان ایلام مطابقت دارد و فاصله زیادی با وضعیت کشوری ندارد.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، شرایط اقتصادی، سرمایه اجتماعی، خودکشی، فراتحلیل
  • رضا منصوری* صفحات 34-62

    در گذشته، انسان ها به اقتضای شرایط زمانه با طبیعت پیرامون خود رابطه نزدیک تری داشته اند و همواره بسیاری از پدیده ها و رویدادهای گوناگون کره زمین، ذهن و توجه آنها را درگیر خود کرده است؛ چنانکه در پی یافتن پاسخی روشن برای تبیین آنها برمی آمدند و هرگاه در این امر ناتوان می ماندند به ناچار از اسطوره ها کمک می گرفتند. معمولا شخصیت های اسطوره ها موجوداتی فرازمینی هستند که تقدس، شرارت یا خیرخواهی دارند. افسانه های زمین شناختی که عوام شناسان آنها را افسانه های علت و معلولی یا توضیحی می نامند رایج ترین نوع فرهنگ عامیانه هستند که از پدیده های ژیومورفولوژیکی و زمین شناسی الهام گرفته اند؛ سنگواره ها نیز از این پدیده ها  به شمار می روند که در ارتباط با آنها، باورها و اسطوره های گوناگونی رواج یافته است. در فرهنگ عامه شهرستان ایوان غرب، اصطلاح «چنگ پری» به نمونه ای از سنگواره های دوکفه ای ها گفته می شود که نمونه ای از ژیومیتولوژی در این شهرستان است. امروزه نیز اسطوره های محلی مربوط به پدیده های علوم زمین در قالب ژیومیتولوژی بررسی می شوند. در فرهنگ عامه شهرستان ایوان، این سنگواره ها مورد احترام هستند و از اهمیت قدسی و روحانی بالایی برخوردارند و به طور کلی در ارتباط با آنها، سه داستان و افسانه محلی در بین مردم رواج دارد. بر پایه بررسی های انجام شده و یافته های پژوهش حاضر، مراحل لازم برای شکل گیری اسطوره های علوم زمین در فرهنگ عامه، عبارتند از: ارتباط متقابل انسان و محیط، مشاهده و برانگیخته شدن حس کنجکاوی، ناتوانی در فهم چگونگی شکل گیری پدیده ها، توجیه موضوع با دلایل فرازمینی، پیدایش باورهای افسانه ای، پذیرش اولیه و فراگیری تدریجی در جامعه، پذیرش نهایی و تثبیت در فرهنگ عامه، استمرار نسلی و مقید بودن به باور پدیدآمده.

    کلیدواژگان: ژئومیتولوژی، ژئومورفولوژی فرهنگی، اسطوره، چنگ پری، فرهنگ عامه، ایوان غرب
  • فضیله ملائی*، حیدر جهانبخش، سجاد دامیار صفحات 63-85

    یکی از پیامدهای رشد شتابان شهرنشینی در دهه های اخیر عدم توجه به حضور انسان در فضاهای شهری است که زمینه ساز پایین آمدن تعاملات اجتماعی افراد شده است. انتخاب مسیرهای پیاده نیاز به شاخص هایی دارد تا علاوه بر افزایش دسترسی و آسایش برای شهروندان، بتواند زمینه را برای رفع نیازهای آنها فراهم آورد؛ چنانکه علاوه بر گذران اوقات فراغت، در تهیه ملزومات زندگی و افزایش تعاملات اجتماعی و فرهنگی نیز موثر باشد. هدف از پژوهش حاضر تعمق نظری و تجربی و شناسایی برخی شاخص های موثر بر دستیابی به پایداری اجتماعی و فرهنگی از طریق فضاهای شهری پیاده مدار و توجه به نیازهای شهروندان در محیط شهری نمونه مورد مطالعه است. این پژوهش از نظر ماهیت، عملی- کاربردی و از لحاظ روش مطالعه، توصیفی، تحلیلی و پیمایشی است. از ابزار آماری SPSS در تحلیل پرسشنامه های مربوط به جامعه آماری و آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شد و نتایج نهایی در قالب اهداف، راهبردها و سیاست های اجرایی ارایه گردید. بر مبنای تیوری بالا و نتایج پرسشنامه، خیابان پاسداران در حال حاضر شرایط مطلوبی ندارد؛ اما با توجه به پتانسیل های موجود، در صورت ایجاد شدن شرایط مطلوب برای پیاده روی می تواند به فضای شهری مناسبی در جهت تامین نیازهای اجتماعی و فرهنگی شهروندان در شهر ایلام تبدیل شود؛ به بیان دیگر در صورت موفقیت می تواند به عنوان الگویی برای فضاهای شهری پیاده مدار در ایلام مطرح گردد.

    کلیدواژگان: فضای شهری، پیاده مداری، پایداری اجتماعی و فرهنگی، محور پاسداران، شهر ایلام
  • احمد شوهانی*، نادر شوهانی صفحات 86-111

    سرمایه اجتماعی یکی از شاخصه های نوین توسعه در جامعه و محله های شهری است. علی رغم شناسایی ابعاد مختلف سرمایه اجتماعی، نقش آن در برنامه ریزی های توسعه شهری کمتر واکاوی شده است. توسعه پایدار شهری هنگامی می تواند ماندگاری یابد که به صورت یک فرهنگ، مقبولیت پیدا کند و مشارکت غیررسمی آحاد یک ملت را در برگیرد. در توسعه پایدار رفاه مردم مهمترین هدف تلقی می شود. احساس امنیت شهری، گذران اوقات فراغت، توزیع فضایی امکانات عمومی شهری، عدالت در دسترسی به فضای سبز، فضای آموزشی، ورزشی، خدماتی و بهداشتی، مشارکت در پاکیزگی شهر و کاهش آلودگی صوتی، هوا و آب؛ همچنین کاهش تبعات زیست محیطی ناشی از ترافیک، از پیامدهای مثبت فضایی توجه به ابعاد سرمایه اجتماعی است.با استفاده از نیروهای توانمند درون زا و سرمایه های اجتماعی موجود، می توان در حل مشکلات حاد فضایی شهری موفق بود. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سرمایه های اجتماعی و مولفه های آن در توسعه پایدار شهر ایلام، به روش توصیفی، تحلیلی و پیمایش انجام شد و از ابزار پرسشنامه برای گردآوری داده های آن استفاده گردید. جامعه آماری آن شامل کلیه افراد بالای 18 سال شهر ایلام بود. حجم نمونه را 380 نفر از شهروندان ایلامی تشکیل می داد که به صورت نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. نتایج نشان می دهند که سرمایه اجتماعی (اعتماد، مشارکت و آگاهی اجتماعی)، تاثیر مثبت و معناداری در ابعاد مختلف توسعه پایدار شهر ایلام دارد و در صورت توجه و سرمایه گذاری در شاخصه های سرمایه اجتماعی، زندگی در شهر برای شهروندان مطلوب می شود و شهروندی مسیول با شهری پاسخگو و پایدار شکل خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت، آگاهی، توسعه پایدار
  • لیلا خسروی* صفحات 112-130

    سد کنگیر ایوان یکی از سدهای مرزی غرب کشور است که در زمستان سال 1394 آبگیری شد. از تبعات این آبگیری، تخریب چند محوطه مهم فرهنگی تاریخی، تخلیه جوامع داخل مخزن سد همراه با مهاجرت ناخواسته و اجباری ساکنین حاشیه سد به نقاط دیگر بود. در این میان، چالش های فراوانی در عرصه های مختلف اجتماعی و فرهنگی (باستان شناسی، مردم شناسی و زبان و گویش) برای احداث سدها وجود دارد و مهمترین مسئله این است که با انجام این گونه طرح های عمرانی و اسکان اجباری خانواده های آسیب دیده، چه اتفاقی برای ساختار فرهنگی این جوامع و آثار باستانی و پیشینه آنها خواهد افتاد؟ و چگونه باید پاسخگوی پیامدهای آن بود؟ شناسایی آثار و پیامدهای مثبت و منفی ناشی از احداث سد کنگیر بر اساس مطالعات و مشاهدات میدانی نگارنده و ارایه یک نمونه گزارش ارزیابی به عنوان مطالعه موردی، جهت استفاده کارشناسان امر در دیگر طرح ها و بارز نمودن نقش مطالعات میراث فرهنگی در طرح های عمرانی، هدف اصلی این پژوهش است.

    کلیدواژگان: سدسازی، میراث فرهنگی، سد کنگیر، ایوان، ایلام
  • حیدر عباس پور*، جعفر عباس پور، سید مهدی ویسه صفحات 131-157

    در دنیای رقابتی امروز، ایجاد رضایت و وفادری در مشتریان و حفظ آنها امری حیاتی برای ماندگاری سازمان ها محسوب می شود؛ از این رو، توجه به مسئولیت اجتماعی از سوی سازمان ها در راستای ایجاد رضایت در مشتریان روزبه روز در حال افزایش است. هدف از تحقیق حاضر که از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ روش، توصیفی- پیمایشی می باشد، بررسی تاثیر مسئولیت اجتماعی بر رضایت از خرید مشتریان با تاکید بر تاثیر نقش میانجی رفتار مصرف اخلاقی بوده است. در این راستا تعداد 384 نفر از بین مصرف کنندگان پوشاک در شهر ایلام به عنوان نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از فن مدل یابی معادلات ساختاری و از طریق نرم افزارهای Spss و Smart Pls صورت گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که مسئولیت اجتماعی شرکت بر رضایت از خرید و رفتار مصرف اخلاقی تاثیر مستقیم می گذارد. مسئولیت اجتماعی نیز به صورت غیرمستقیم با میانجی گری عامل رفتار مصرف اخلاقی بر رضایت از خرید مشتریان تاثیر گذار است.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، رضایت از خرید، رفتار مصرف اخلاقی، مصرف کنندگان پوشاک، مدل یابی معادلات ساختاری
  • امیرحسین باوفا*، الهام چاهخوئی نژاد رفسنجان، ابوالفضل باوفا صفحات 158-187

    درآمدهای مالیاتی نقش و جایگاهی اساسی در تامین بودجه و رشد و توسعه اقتصادی کشورهای جهان دارد. توجه به فرهنگ سازی و تقویت آن یکی از مفیدترین و اثربخش ترین روش ها در بهبود درآمدهای مالیاتی است و به منظور ارتقای فرهنگ مالیاتی مطالعه عوامل موثر بر آن اهمیت ویژه ای دارد. هدف این پژوهش بررسی عوامل موثر بر تقویت فرهنگ مالیاتی است. جامعه آماری کلیه مودیان مالیاتی استان ایلام را شامل می شود و بر اساس فرمول کوکران 384 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شد. ابزار سنجش پژوهش، پرسشنامه بود که روایی آن با مطالعه مبانی نظری و استفاده از نظر متخصصان و خبرگان و پایایی آن از طریق آزمون ضریب آلفای کرونباخ کل پرسشنامه (813/0) تایید شد. آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد که تلاش برای ارایه به موقع اطلاعات، آموزش مودیان مالیاتی، توجه به عدالت مالیاتی، ارایه تسهیلات مالیاتی با هدف حمایت از اقشار آسیب پذیر، تشویق مودیان نمونه، اعمال جریمه برای مودیان خاطی، عدم تبعیض در اجرای قوانین و مقررات، تلاش برای کاهش فرار مالیاتی و آگاهی اجتماعی از چگونگی مصرف منابع مالیاتی از عوامل تاثیرگذار بر فرهنگ مالیاتی هستند. بر اساس نتایج آزمون فریدمن، عوامل عدم تبعیض در اجرای قوانین و مقررات، ارایه تسهیلات مالیاتی با هدف حمایت از اقشار آسیب پذیر، تلاش برای کاهش فرار مالیاتی، توجه به عدالت مالیاتی، آگاهی اجتماعی از چگونگی مصرف منابع مالیاتی، اعمال جریمه برای مودیان خاطی، آموزش مودیان مالیاتی، تشویق های مودیان نمونه و تلاش برای ارایه به موقع اطلاعات به ترتیب در رتبه اول تا نهم جای دارند.

    کلیدواژگان: فرهنگ مالیاتی، عدالت، استان ایلام، مودیان مالیاتی
  • محمدمسعود غیابی*، منصور منصوری صفحات 188-205

    پژوهش حاضر با هدف سنجش نقش پیاده راه طالقانی شهر ایلام در ارتقای کیفیت محیط شهری با توجه به دیدگاه شهروندان و بر اساس تحقیقی توصیفی - پیمایشی و با بهره مندی از مطالعات اسنادی انجام گرفته است. در جمع آوری اطلاعات لازم در مورد متغیرها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. جامعه آماری تحقیق نیز شهروندان ایلامی بودند و نمونه آماری این تحقیق به روش کوکران (نمونه گیری مورگان) به تعداد 384 نفر انتخاب شد؛ به این ترتیب تعداد 384 پرسشنامه در بین عابران پیاده در خیابان طالقانی توزیع گردید. به منظور تحلیل داده ها نیز از نرم افزار spss استفاده شد. نتایج حاصل از یافته های تحقیق نشان داد از دیدگاه شهروندان ایلامی، نقش پیاده راه طالقانی در ارتقای کیفیت محیط شهری از حد متوسط کمتر است و این پیاده راه از نظر شهروندان از کیفیت محیطی ضعیفی برخوردار است؛ همچنین از دیدگاه آنان، شاخص های فرم و کالبد، اجتماعی- فرهنگی، کاربری و فعالیت و زیست محیطی به ترتیب در اولویت تاثیرگذاری اول تا چهارم اهمیت قرار دارد.

    کلیدواژگان: شهروندان، پیاده راه، ارتقای کیفیت، محیط شهری، شهر ایلام
  • اسحاق قیصریان*، امیدعلی باپیری، عبادالله مرادی صفحات 206-236

    زنان سرپرست خانوار به دلیل تداخل نقش نان آوری با نقش خانه داری و فشار ناشی از نقش، زمان کافی برای تربیت مناسب و ارایه حمایت های عاطفی، اطلاعاتی و مالی مناسب به فرزندانشان و کنترل رفتارها و اعمال آنان را ندارند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه وضعیت سلامت روانی زنان شاغل سرپرست خانوار و همسردار آموزش و پرورش استان ایلام انجام گرفته و برای این منظور از روش تحقیق پیمایشی به صورت مقایسه ای استفاده شده است و با بهره گیری از نمونه گیری تصادفی، از بین زنان شاغل سرپرست خانوار 95 نفر و زنان شاغل دارای همسر 351 نفر انتخاب شده اند. میانگین سلامت روانی در بین زنان شاغل سرپرست خانوار 7/28 و در بین زنان شاغل همسردار 7/19 است. میانگین ابعاد سلامت روانی در بین زنان شاغل دارای همسر، پایین تر از زنان شاغل سرپرست خانوار است. شیوع اختلالات روانی در چهار بعد نشان داده است که بیشترین اختلالات روانی در بین زنان شاغل سرپرست خانوار، مربوط به بعد علایم اضطرابی و جسمانی و کمترین اختلال، مربوط به بعد افسردگی است.

    کلیدواژگان: سلامت روانی، زنان شاغل، سرپرست خانوار، دارای همسر
  • محمد کوهی*، محمد کرمی صفحات 237-258

    تحقیق حاضر به منظور بررسی و مطالعه درک از خطر رانندگان شهر ایلام در قبال قوانین راهنمایی و رانندگی بر حسب متغیرهای سن، میزان تحصیلات، سوابق تصادفات، تجربه رانندگی و تعداد جریمه شدن در سال انجام شده است. جهت رسیدن به نتایجی که بیشترین تاثیر را در بالابردن میزان درک از خطر دارد، پرسشنامه هایی، تنظیم و در بین رانندگان سطح شهر، توزیع شد و پس از تکمیل شدن توسط راننده ها جمع آوری گردید. مولفه های رفتارهای ترافیکی، دیدگاه های ترافیکی و رفتارهای مخاطره آمیز به عنوان مولفه های درک از خطر رانندگان در نظر گرفته شد تا برحسب متغیرهای ذکرشده برای تمامی رانندگان ارزیابی شود. نتایج نشان داد که افزایش تحصیلات باعث نشده که افراد دارای تحصیلات بالا در جمع افراد با درک از خطر بالا قرار گیرند؛ همچنین با افزایش سن افراد، درک از خطر ترافیکی و قانون پذیری آنها افزایش چشمگیری پیدا می کند و درک از خطر در افرادی که کمتر از 1 سال تجربه رانندگی دارند بیشتر از افرادی است که 1-2 سال یا 3-5 سال از تجربه رانندگیشان می گذرد. از سال پنجم رانندگی به بعد نیز دوباره درک از خطر افزایش می یابد و در راننده های با بیش از 10 سال تجربه رانندگی به اوج خود می رسد.

    کلیدواژگان: شهر ایلام، رانندگان، درک از خطر، ترافیک
|
  • Ali Moradi *, Hojatollah Sharifzadi Pages 7-33

    The purpose of this study was to examine the meta-analysis of economic and social factors related to suicide. The research method in this study was meta-analysis. After reviewing the research on suicide, which was available on the websites of the Academic Jihad Scientific Database and the Nuremberg Specialized Journals Database, there were 25 articles and theses among the researches considering the research variables and the correct stages of the research implementation. They were selected at randomly. Chi-square test was used to analyze the data. The software used for the analysis in this study was comprehensively meta-analysis software (CMA2, STATA15). The results of the meta-analysis showed that there is a negative and significant relationship between social support, social capital (communication, support, trust, norms and obligations), employment and suicide. There is a positive relationship between family (maladaptation, family mistrust), mental health (hopelessness, depression and stress) and age. Suicide rates in women are also higher than men. As a final result in most studies, researchers have investigated suicide without resorting to direct methods of referring to the community and relying solely on second-order data. There is no standard set of methods or theories for the study of suicide; in other words, there is no scientific community of scholars who have repeated interactions with shared beliefs and values and have social interactions intertwined with epistemic interconnection and consensus. A variety of theories, topics, and methods of study are also found in studies. The results of investigating the studies, especially in the case of Ilam province show that the cases are relatively different in intensity for the situation in Ilam province and is not far from the country.

    Keywords: : Social support, Economic Situation, Social Capital, suiside, Meta Analysis
  • Reza Mansouri * Pages 34-62

    In the past, men have had a closer relationship with the natural environment around them due to the conditions of the time. Over time, many different phenomena and events on the earth have involved the minds and attention of human beings; and they tried to explain how they were formed. With the inability of early people to understand how phenomena form, they have inevitably sought the help of myths. Myths and geology are related in several ways. Some myths are the result of man's attempts to explain noteworthy features of his environment, such as striking landforms or unusual smaller features, whereas others try to account for conspicuous natural processes, such as earthquakes, volcanic phenomena, and floods. The characters of myths are usually supernatural beings and are always associated with holiness, evil and benevolence. The geomyths, or explanatory, myths are what folklorists call etiological, are the most common type of geologically inspired folklore. Early or primitive people always have been familiar with various fossils and they also have variety utilized, so that over time associated with them, including therapeutic-healing properties and other diverse applications of fossils, beliefs, myths and allegories diversity among them has vogue. For example, one can mention the term of Cheng-e Pari among local people of Eyvan-e Qarb Township as fossils in the limestone are applied. Today, the local-ethnic stories or myths about the phenomenon of Geosciences, named geomythology are being studied. Geomythology is the study of etiological oral traditions created by pre-scientific cultures to explain, in poetic metaphor and mythological imagery, geological phenomena such as volcanoes, earthquakes, floods, fossils, and other natural features of the landscape. Geomythology explores the relationship between geology and various kinds of folklore. In this article an example of geomythology in oral culture Eyvan-e Qarb Township in Ilam province was discussed. In popular culture, these fossils are of great sacredness and spiritual importance and are respected. Based on the results and studies, the necessary steps for the formation of geomyths in popular culture are: Human-environment interaction; Observation and curiosity; Inability to understand the formation of the phenomena; Justification of the issue with supernatural reasons; The early emergence of mythological beliefs; Primary acceptance and gradual extending in the community; Final acceptance and fixation in folklore; Continuity in generation and belief to the myth emerged.

    Keywords: Geomythology, Cultural Geomorphology, myths, Cheng-e Pari, folklore, Eyvan- e Qarb
  • Fazileh Molaee *, Haidar Jahanbakhs, Sajad Damyar Pages 63-85

    One of the consequences of rapid growth of urbanization in recent decades has been neglecting human presence in urban spaces, which is the cause of the decline of social interactions of individuals. Today, more principles of sustainable development are in the public domain city. In this regard, since active engagement with life is more than anything else, by providing opportunities for participation, activity and social interaction among citizens, the extent participation in public areas city affect the physical and mental conditions of citizens and the establishment of the goals of sustainable social development are influential. The purpose of the present research is to evaluate the theoretical and empirical methods and identify some effective indicators on achieving social and cultural sustainability the urban spaces and considering the needs citizens in the urban environment of the sample. The current study is descriptive-analytical and surveying in terms of purpose, practical and applied, in terms of nature and method of the study. The statistical tools of SPSS used to analyze the questionnaires of the statistical society and to test the research hypotheses and the final results were presented in the form of goals, strategies and executive policies. Based on the above theory and the results of the questionnaire, Pasdaran Street currently has no conditions. But considering the existing potential, if favorable conditions for walking can be created, it can turn into an urban space to meet the social and needs of citizens in the city of Ilam. If it succeeds, it can be used as a model for the sidewalks in Ilam.

    Keywords: urban space, pedestrian, sustainable development, Participation, Pasdaran Street, Ilam City
  • Ahmad Shohani *, Nader Shohani Pages 86-111

    Social capital is one of the new features of development in society and urban neighborhoods. Despite the identification of different dimensions of social capital, its role in urban development planning has been less researched. Sustainable urban development can be sustainable when it is accepted as a culture and involves the unofficial participation of individuals in a nation. In sustainable development, people's well-being is considered as the most important goal. Sense of urban security, leisure, spatial distribution of public utilities, justice in access to green space, educational, sports, service and health and participation in cleanliness of the city, reduction of air pollution, water and noise pollution, environmental consequences from the traffic, are the positive consequences of attention to the dimensions of social capital. With the use of capable endogenous forces and existing social capital, it is possible to succeed in solving acute urban space problems.

    Keywords: : Social capital, Social trust, Participation, awareness, sustainable development
  • Leila Khosravi * Pages 112-130

    Kangir Dam is one of the border dams in the west of the country that was flooded in the winter of 2015. The consequences of this intake were the destruction of several important cultural sites, the evacuation of communities inside the reservoir of the dam, along with the unwanted and forced migration of the residents of the dam to other places. Meanwhile, there are many challenges in various social and cultural fields (archeology, ethnology and language and dialect) for the construction of dams. And the most important issue is that by carrying out such development projects and forced resettlement of the affected families, what will happen to the cultural structure of these communities and their antiquities and background? And how should one respond to its consequences? Identifying the positive and negative effects and consequences of the construction of Kangir Dam based on the author's studies and field observations and providing a sample evaluation report as a case study, in order to use experts in other projects and to highlight the role of cultural heritage studies in development projects, are the main purpose of this research.

    Keywords: Dam construction, Cultural heritage, Kangir Dam, Eyvan, Ilam
  • Haidar Abbaspour *, Jafar Jabbaspour, S.Mehdi Vayseh Pages 131-157

    In today's competitive world, creating and maintaining customer satisfaction and loyalty is critical to the sustainability of organizations; therefore, the attention of social responsibility by organizations in order to create satisfaction in day-to-day customers is increasing. The purpose of this study, which is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of method, was to investigate the effect of social responsibility on customer satisfaction with the emphasis on the mediating role of ethical consumption behavior. In this regard, 384 clothing consumers in the city of Ilam were selected as a statistical sample using the Cochran's formula. A standard questionnaire was used to collect data. Data analysis was performed using structural equation modeling technique and Spss and Smart Pls software. The results showed that corporate social responsibility has a direct impact on purchasing satisfaction and ethical consumption behavior. Social responsibility also indirectly affects customer satisfaction with the purchase through the mediation of ethical consumption behavior.

    Keywords: social responsibility, purchasing satisfaction, ethical consumption behavior, clothing consumers, structural equation modeling
  • Amir Bavafa *, Elham .Chahkhoui, Abalfazl Bavafa Pages 158-187

    Tax revenues play a key role in financing the world and economic growth and development. Paying attention to culture and strengthening it is one of the most useful and effective methods in improving tax revenues, so in order to promote tax culture, it is especially important to study the factors affecting it. The aim is to examine the factors affecting the strengthening of the tax culture. The statistical population of all taxpayers in Ilam province was determined as the sample size based on Cochran's formula of 384 people. The research tool is a questionnaire that was confirmed by studying the theoretical foundations and using the opinions of experts and validity experts and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient of the whole questionnaire 0.813. The test of research hypotheses showed that efforts to provide information in a timely manner, training taxpayers, paying attention to tax justice, providing tax facilities to support vulnerable groups, encouraging sample taxpayers, imposing fines on delinquent taxpayers, non-discrimination in law enforcement, efforts to reduce tax evasion and social awareness of the use of tax resources are among the culturally influential factors of taxation. According to the results of Friedman test, the factors of non-discrimination in the implementation of laws and regulations, providing tax facilities to protect vulnerable groups, efforts to reduce tax evasion, attention to tax justice, social awareness of tax resources, fines for delinquent taxpayers, respectively. Taxpayer training, sample taxpayer incentives and efforts to provide timely information rank first to ninth.

    Keywords: tax culture, Justice, Ilam province, tax payers
  • Mohammad Masoud Ghiabi *, Mansour Mansouri Pages 188-205

    The aim of this study was to assess the role of the Taleghani sidewalk in Ilam in improving the quality of the urban environment according to the citizens' point of view and based on a descriptive-survey research with the benefit of documentary studies. The statistical population of the study was also the citizens of Elam and the statistical sample of this research was selected by Cochran method to 384 people; Thus, 384 questionnaires were distributed among pedestrians on Taleghani Street. SPSS software was used to analyze the data. The results of the research findings showed that from the point of view of Elamite citizens, the role of Taleghani sidewalk in improving the quality of urban environment is less than average and this sidewalk has a poor environmental quality in the eyes of citizens; Also, from their point of view, the indicators of form and body, socio-cultural, land use, activity and environment are in the priority of the first to fourth influence, respectively.

  • Eshagh Ghaisarian *, Omid Bapiri, Abadolah .Moradi Pages 206-236

    Women heads of households do not have enough time to properly educate and provide appropriate emotional, informational and financial support to their children and control their behaviors and actions due to the interference of the breadwinner with the role of housewife and the pressure of the role. The aim of this study was to compare the mental health status of working women heads of households and spouses of education in Ilam province and for this purpose the survey research method was used comparatively and using random sampling among working women heads of households 351 employed women were selected. The average mental health among working women is 28.7 and among working women is 19.7. The average dimension of mental health among working women with a husband is lower than working women heads of households. The prevalence of mental disorders in four dimensions has shown that the most mental disorders among working women heads of households are related to the dimension of anxiety and physical symptoms and the least disorder is related to the dimension of depression.

    Keywords: mental health, Working Women, Head of Household, Married
  • Mohammad Koohi *, Mohammad Karami Pages 237-258

    The present study aims to investigate and study the understanding of the risk of drivers in Ilam city in terms of traffic rules according to age variables, level of education, accident records, driving experience and number of fines per year, using a questionnaire developed and distributed among drivers in the city level and their collection were completed after being completed by the drivers to achieve the results that have the greatest impact on increasing the level of understanding of the risk. Components of traffic behaviors, traffic views, and risky behaviors were considered as components of driver risk perception to be evaluated for all drivers according to the variables mentioned. The results showed that higher education did not make high-educated people more likely to be at risk. Also, as people age, their understanding of traffic hazards and their legitimacy increases dramatically. People who have less than 1 year of driving experience have a better understanding of the risk than people who have 1-2 years or 3-5 years of driving experience. But from the fifth year onwards, the perception of danger increases again, and among drivers with more than 10 years of driving experience, it peaks.

    Keywords: Ilam City, Drivers, driving hazards, Traffic