فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 67، امرداد و شهریور 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهه وکیل زاده دیزجی، یوسف ادیب*، زرین دانشور، بهنام طالبی صفحات 82-91
    مقدمه

    پرداختن به مقوله هوش معنوی و توجه به چگونگی شکل گیری آن بویژه در دانش آموزان دوره دوم متوسطه که به لحاظ سنی در مقطع حساسی قرار دارند، نتایج ارزشمندی در زمینه معنویت و کاربرد آن در تامین سلامت روانی دانش آموزان در پی دارد. پژوهش حاضر  از توع مطالعات آمیخته اکتشافی است که به منظور طراحی و بررسی روایی و پایایی پرسشنامه تکوین هوش معنوی دانش آموزان دوره دوم متوسطه انجام شد.

    روش ها: 

    جامعه آماری شامل دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر تبریز به تعداد 35414 نفر بود. حجم نمونه بخش کمی با استفاده از فرمول کرجسی و مورگان تعیین و با روش تصادفی خوشه ای ،380 نفر انتخاب گردید. پس ازمصاحبه با 21 نفر از شرکت کنندگان بخش کیفی اشباع داده ها حاصل شد و بر اساس آن پرسشنامه طراحی گردید. برای تعیین روایی محتوایی پرسشنامه به صورت کیفی از نظر شش صاحبنظر و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی وتحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم با روش حداکثر درست نمایی استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج تحلیل نشان داد که تکوین هوش معنوی دانش آموزان با مولفه پیامدها بیشترین ضریب تاثیر (78/0) و با مولفه زمینه کمترین ضریب تاثیر (64/0) را دارد. نتایج تحلیل، نشانگر برازش مطلوب مدل طرح شده با داده های تجربی بود و روایی تکوین هوش معنوی دانش آموزان در سطح سوالات و مولفه ‏ها تایید شد.

    نتیجه گیری: 

    در این مطالعه سه مولفه اصلی شکل‏گیری هوش معنوی دانش آموزان بدست آمد. طبق نتایج، پرسشنامه تکوین هوش معنوی دانش آموزان با روایی بالا، ابزاری است که برای کاربرد در پژوهشهای آموزشی و روانشناختی،دارای اعتبار است.

    کلیدواژگان: پرسشنامه، هوش معنوی، دانش آموزان، پایایی، روائی
  • معصومه ذاکری مقدم، الناز یزدان پرست، سیده فائزه حسینی، هادی احمدی چناری* صفحات 92-102
    مقدمه

    آموزش بالینی، بخش مهم آموزش در علوم پزشکی می باشد. از جمله مهم ترین موانع اصلی آموزش بالین مشکلات مربوط به سیستم ارزشیابی می باشد. مطالعاتی با نتایج ضد و نقیض در زمینه ی روش های ارزشیابی بالینی انجام شده است. مطالعه حاضر با هدف مرور نظامند بر تحقیقات انجام شده جهت تعیین روش ارزشیابی بالینی مناسب انجام شده است.

    روش ها:

     این مطالعه یک پژوهش مروری نظام مند است که جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Iran doc،  Health.barakat، SID،MedLib  بین سال های 1398- 1388 و همچنین در بین پایگاه هایISI ، PubMed، Elsevier، Science Direct، Ovid، Pro Quest، Google Scholar بین سال های 2010-2019 با استفاده از کلید واژه هایClinical Evalution  Evalution   ,Medical Sciences Students,   Performance Evalution و معادل فارسی آن ها انجام شد و نهایتا 15 مطالعه که معیارهای ورود به این پژوهش را داشتند انتخاب و بررسی شدند.

    نتایج

    تجمیع مطالعات نشان داد هر کدام از روش های ارزشیابی دارای مزایا و معایبی می باشد از جمله روش ارزشیابی360 درجه می تواند در اصلاح وضعیت نارضایتی دانشجویان مفید واقع شود. در مقایسه ی کارپوشه با لاگ بوک مهم ترین تفاوت بین این دو این است که کارپوشه شامل تفکرات انتقادی دانشجو می باشد. مشاهده ی عملکرد مستقیم امکان بازخورد و ارزشیابی را بدون صرف منابع مالی و انسانی زیاد فراهم می کند. از جمله معایب آزمون مورد بلند این می باشد که روایی و پایایی آن کم می باشد.

    نتیجه گیری:

     در یک روش ارزشیابی ویژگی های روایی، پایایی، کاربردی بودن و بازخورد مثبتی که آن روش روی کارآموز ایجاد خواهد کرد، اهمیت زیادی دارند همچنین با توجه به این که توانمندی بالینی دارای ساختاری کاملا پیچیده است، برای ارزیابی معتبر آن به روش های چندگانه و ترکیبی نیازمندیم و استفاده از هر روش بسته به هدف ارزشیابی دارد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی بالینی، ارزشیابی نوین، دانشجویان علوم پزشکی و عملکرد بالینی
  • مرضیه لری پور، منصوره عزیززاده فروزی، مجید کاظمی، اعظم حیدرزاده*، شیما صرافی زاده صفحات 103-111
    مقدمه

    تقلب به عنوان یکی از عوامل مهم تهدید کننده یادگیری در میان دانشجویان شایع است بنابراین شناسایی عوامل تاثیرگذار بر نگرش نسبت به تقلب تحصیلی ضروری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی نگرش نسبت به تقلب تحصیلی و ارتباط آن با انگیزه پیشرفت تحصیلی و عزت نفس در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1396 انجام شد.

    روش ها: 

    در این پژوهش توصیفی همبستگی 332 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بر اساس مطالعه مقدماتی و به روش تصادفی در مطالعه شرکت داشتند. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از پرسشنامه های خصوصیات دموگرافیک، تقلب تحصیلی، انگیزه پیشرفت هرمنس و عزت نفس روزنبرگ استفاده شد. اطلاعات پس از جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن، تی مستقل و ANOVA آنالیز شدند. سطح معناداری 05/0 درنظر گرفته شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که بین میانگین نمره نگرش نسبت به تقلب و انگیزه پیشرفت تحصیلی ارتباط معکوس و معناداری وجود داشت، به عبارتی با افزایش نمره نگرش نسبت به تقلب نمره انگیزه پیشرفت تحصیلی کاهش می یافت و بالعکس (0.22-= , r 0.000= P). بین نمره نگرش نسبت به تقلب و عزت نفس ارتباط معکوس و معناداری وجود داشت به طوری که با افزایش نمره نگرش نسبت به تقلب، عزت نفس نیز کاهش می یافت (0.13- =  , r 0.015= P).

    نتیجه گیری:

     در آسیب شناسی تقلب  تحصیلی، بهتر است به عواملی چون عزت نفس و انگیزه پیشرفت تحصیلی در ابتدای ورود به دانشگاه توجه شود تا درجات کمتری از آسیب تحصیلی مشاهده گردد.

    کلیدواژگان: نگرش، تقلب تحصیلی، انگیزه پیشرفت تحصیلی، عزت نفس، دانشجویان علوم پزشکی
  • کریمی مینا* صفحات 112-119
    مقدمه

    بسیاری از روش های متداول آموزشی دانشگاه ها، دانش آموختگانی را تربیت می کنند که از حل کوچکترین مسایل فردی و اجتماعی خود ناتوان هستند در صورتی که روش های آموزشی باید به گونه ای طراحی شوند که یادگیرنده را به تفکر ترغیب نماید. از این رهگذر پژوهش حاضر تاثیر الگوی نقشه مفهومی در رشد تفکر انتقادی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان رشته آموزش پزشکی را مورد واکاوی قرار داده است

    روش ها: 

    روش تحقیق از نوع نیمه تجربی بود و با استفاده از طرح دو گروهی با پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. جامعه آماری کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد رشته ی آموزش پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی ایران و تهران در سال تحصیلی 1396-1397 که دو گروه 17نفره از آنها به عنوان نمونه ی در دسترس مشارکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ی سنجش تفکر انتقادی کالیفرنیا و آزمون پیشرفت تحصیلی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار spss24 و آزمونهای کالموگروف-اسمیرنوف، تی مستقل و تحلیل کواریانس تحلیل گردید

    یافته ها:

     تفاوت های مشاهد شده در میزان تفکر انتقادی (04/0 = P-value) و پیشرفت تحصیلی (00/0 = P-value) بین دو گروه کنترل و آزمایش تنها از جهت به کارگیری الگوی نقشه مفهومی بوده و پیش آزمون تاثیر معناداری بر آن نداشته است.

    نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش حاکی از تاثیر مثبت الگوی نقشه مفهومی بر افزایش تفکر انتقادی و پیشرفت تحصیلی بود. بنابراین اساتید و مسیولین آموزش عالی بایستی زمینه های لازم در جهت رشد تفکر انتقادی و کاربرد الگوی نقشه مفهومی را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: الگوی نقشه مفهومی، تفکر انتقادی، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان، روش تدریس
  • فرشاد پرهام نیا*، مجید فرهیان صفحات 120-129
    مقدمه

    بررسی رفتار اطلاع یابی دانشجویان پرستاری در دروس زبان انگلیسی عمومی و تخصصی بسیار ضروری به نظر می رسد. از طرفی رفتار اطلاع یابی می تواند تحت تاثیر عوامل متعددی قرار گیرد. با این رویکرد، هدف اصلی این پژوهش، شناسایی موانع رفتار اطلاع یابی دانشجویان پرستاری در دروس زبان انگلیسی عمومی و تخصصی از دیدگاه اساتید بود.

    روش ها: 

    روش پژوهش حاضر کیفی و به روش تحلیل محتوا از نوع عرفی انجام شد. مشارکت کنندگان در این پژوهش  شامل 7 نفر از اعضای هیات علمی آموزش زبان انگلیسی بود که سابقه تدریس به دانشجویان پرستاری در شهر کرمانشاه را داشتند، بود. این پژوهش در سال 1398 انجام شد. روش نمونه گیری به صورت هدفمند صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه بود که به روش مصاحبه ی نیمه ساختار یافته انجام شد.

    یافته ها :

    یافته های این پژوهش نشان داد که در مجموع 143 واحد معنایی در 19 عامل و 3 مقوله اصلی بدست آمد. سه مقوله اصلی یعنی عوامل رفتاری، عوامل سازمانی و عوامل محیطی نقش اصلی را در موانع رفتار اطلاع یابی دانشجویان پرستاری در دروس زبان انگلیسی عمومی و زبان تخصصی از دیدگاه اساتید دارند.

    نتیجه گیری:

     نتایج کلی نشان داد که عدم توجه به هر کدام از عوامل تاثیرگذار بر رفتار اطلاع یابی دانشجویان علوم پزشکی باعث خواهد شد که آن ها تکیه صرف بر کتاب درسی داشته باشند، فقط به روخوانی و یا ترجمه متون تکیه کنند و از دسترسی به منابع عظیم اطلاعاتی که آن ها را در یادگیری مهارت های ارتباطی یاری می کنند باز بمانند. ضروری به نظر می رسد که توجه خاص به عوامل اشاره شده معطوف شود تا از رفتار اطلاع یابی دانشجویان به صورت بهینه بهره گرفته شود.

    کلیدواژگان: رفتار اطلاع یابی، موانع اطلاع یابی، زبان انگلیسی عمومی، زبان تخصصی
  • متین ارسنجانی، مجید ضرغام حاجبی*، حسن میرزاحسینی صفحات 130-138
    مقدمه

    اضطراب امتحان یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که نقش مخرب در سلامت روانی و آموزشی دانش آموزان دارد بنابراین این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی تعدیل سوگیری شناختی وابسته به تهدید بر کاهش اضطراب امتحان دانش آموزان پایه دوازدهم انجام شد .

    روش ها: 

    در این مطالعه ی آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل جامعه آماری شامل  دانش آموزان دختر سال دوازدهم منطقه 3 شهر تهران در سال تحصیلی 98-97 بودند . 300 نفر از دانش آموزان به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و برای غربالگری آزمودنی های دارای اضطراب امتحان از پرسشنامه ساراسون و برای سوگیری شناختی از دات پروب استفاده شد. در نهایت 32 نفر به صورت تصادفی در گروه آزمایش (16) و گروه کنترل (16) جایگزین شدند. در گروه آزمایش تعدیل سوگیری در 8 جلسه اجرا شد،قبل و بعد از مداخله،اضطراب امتحان سنجیده شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد میانگین نمرات اضطراب امتحان در گروه آزمایش از 93/23 به 75/17 کاهش معنادار نشان داد و در گروه کنترل از 87/23 به 06/24 رسید و تغییر معناداری نداشت. نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیره نشان داد که  اصلاح سوگیری شناختی  وابسته به تهدید بر کاهش اضطراب امتحان دانش آموزان پایه دوازدهم موثر بوده است (05/0<p).

    نتیجه گیری:

     به نظر می رسد استفاده از یک برنامه ی تعدیل سوگیری شناختی چندجلسه ای برای تسهیل رهاسازی توجه از تهدید می تواند در درمان اضطراب امتحان کاربردهای بالینی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تعدیل سوگیری شناختی وابسته به تهدید، اختلال اضطراب امتحان، دانش آموزان دختر، آزمایه دات پروب
  • میلاد آقورن لوئی*، خدیجه علی آبادی، سعید پور روستائی اردکانی صفحات 139-150
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی بازی رایانه ای آموزشی تولیدشده بر درگیری تحصیلی دانش آموزان پسر پایه اول دوره دوم متوسطه تهران انجام شده است.

    روش ها:

     این مطالعه با توجه به اهداف و فرضیه ها از نوع طرح های آزمایشی بین گروهی با پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل است و با توجه به شیوه جمع آوری داده ها از نوع نیمه آزمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان پسر پایه اول دوره متوسطه دوم شهر تهران که در سال تحصیلی 96-97 در حال تحصیل بودند تشکیل می دهد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند یک مدرسه در منطقه 2 تهران به عنوان نمونه انتخاب شده و50 نفر در دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. جهت جمع آوری داده های موردنیاز از پرسشنامه درگیری تحصیلی استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس تک متغیری و چند متغیری نشان داد سطح معناداری کوچک تر از 01/0 است (01/0> p). بدین ترتیب فرض صفر آماری رد و مشخص گردید که بین دانش آموزان در دو گروه آزمایش و کنترل، در نمرات مربوط به درگیری تحصیلی و مولفه های آن در پس آزمون تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری: 

    مطابق با نتایج حاصل از پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که بازی رایانه آموزشی تولیدشده بر متغیر درگیری تحصیلی و مولفه های آن موثر بوده و موجب افزایش آن شده است.

    کلیدواژگان: آموزش، بازی رایانه ای آموزشی، درگیری تحصیلی
  • عاطفه نجفی پور دیوکلایی، علی خانه کشی*، علیرضا همایونی صفحات 151-160
    مقدمه

    متغیرهای زیادی در بهبود سرزندگی تحصیلی دانش آموزان نقش دارند .  لذا  این پژوهش با هدف مدل یابی سرزندگی تحصیلی بر اساس باورهای فراشناخت با واسطه گری درگیری تحصیلی در دانش آموزان انجام گرفت.

    روش ها: 

    طرح پژوهش از نوع پژوهش های همبستگی مبتنی بر روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش را تمامی دانش آموزان دختر پایه دهم و یازدهم متوسطه شهر فریدونکنار در سال تحصیلی 98-1397 به تعداد 601 نفر تشکیل می داد که  تعداد 342 نفر با استفاده از روش نمونه برداری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سرزندگی تحصیلی حسین چاری و دهقانی زاده (1391) و باورهای فراشناختی ولز (1997) و پرسشنامه درگیری تحصیلی زرنگ (1391) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی و مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج یافته ها نشان داد که مدل پژوهش دارای برازش است و 37 درصد سرزندگی تحصیلی توسط باورهای فراشناختی و درگیری تحصیلی قابل تبیین بود. همچنین بین باورهای فراشناختی با سرزندگی تحصیلی همبستگی منفی معنادار و بین درگیری تحصیلی و سرزندگی تحصیلی همبستگی مثبت معناداری وجود داشت.

    نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش حاکی از اهمیت نقش باورهای فراشناختی و درگیری تحصیلی در پیش بینی سرزندگی تحصیلی دانش آموزان می باشد. با توجه به نتایج بدست آمده اجرای برنامه هایی به منظور بهبود باورهای فراشناختی و افزایش درگیری تحصیلی و رفتاری در دانش آموزان می تواند منجر به  افزایش سرزندگی تحصیلی در آنان  شود.

    کلیدواژگان: باورهای فراشناختی، سرزندگی تحصیلی، درگیری تحصیلی، دانش آموزان پایه دهم و یازدهم
|
  • Elaheh Vakilzadeh Dizaji, Yousef Adib*, Zarrin Daneshvar, Behnam Talebi Pages 82-91
    Introduction

    Spiritual intelligence survey and paying attention to how it is formed, especially in high school students who are at a critical stage in terms of age, has valuable results in the field of spirituality and its application in ensuring studentschr('39') mental health. The present study is a mixed exploratory study that was conducted to design and evaluate the validity and reliability of the spiritual intelligence formation questionnaire for high school students.

    Methods

    The statistical society included 35414 high school students in Tabriz. The sample size of the quantitative part was determined using Krejcie and Morgan formula and 380 people were selected by cluster random sampling method. After interviewing 21 participants from the qualitative part, data saturation was obtained and a questionnaire was designed based on it. To determine the content validity of the questionnaire, qualitatively from the point of view of six experts and to analyze the data, exploratory factor analysis and second-order confirmatory factor analysis with maximum likelihood method were used.                                                                                                                                                                

    Results

    The results of the analysis showed that the general structure of studentschr('39') spiritual intelligence has the highest impact factor (0.78) with the consequences component and the lowest impact factor (0.64) with the context component. The results of the analysis showed a good fit to the designed model with experimental data and the validity of the formation of studentschr('39') spiritual intelligence at the level of questions and components was confirmed.

    Conclusion

    In this study, three main components of the formation of studentschr('39') spiritual intelligence were obtained. According to the results, the questionnaire on the formation of spiritual intelligence of students with high validity is a tool that is valid for use in educational and psychological research.

    Keywords: Questionnaire, Spiritual intelligence, Students, Reliability, Validity
  • Masoumeh Zakerimoghadam, Elnaz Yazdanparast, Seyede Faezeh Hosseiny, Hadi Ahmadi Chenari* Pages 92-102
    Introduction

    Clinical education is an important part of education in medical sciences. One of the most important barriers to clinical education is the problems with the evaluation system. Studies with controversial results have been conducted in the field of clinical evaluation methods. The purpose of this study was to systematically review the research done to determine the appropriate clinical evaluation method.

    Methods

    This study is a systematic review and the searches were done in Iran doc, Health.barakat, SID, MedLib databases between 2010 – 2019, as well as in ISI, PubMed, Elsevier, Science Direct, Ovid, Pro Quest, and Google Scholar databases from 2010 to 2019. “Clinical Evalution”, “New Evalution”, “Medical Science Students”, “Performance Evalution”, and their Persian equivalent keywords were used. Finally, 13 studies that had the criteria for entering this study were selected and reviewed.

    Results

    The results of the collective studies showed that each of the evaluation methods has advantages and disadvantages, including the 360 degree evaluation method, can be helpful in improving student dissatisfaction. Comparing the portfolio with the log book, the most important difference between them is that the portfolio includes student critical thinking. The observation of direct performance allows feedback and evaluation without much financial and human resources. One of the disadvantages of a long case is that its validity and reliability is low.

    Conclusion

    In a method of evaluating, the validity, reliability, applicability and positive feedback of this method on the trainee are important. Also, given that the clinical capability has a completely complex structure, for its valid evaluation, we need multiple and combined methods and use of any method is depends on the purpose of the evaluation.

    Keywords: Clinical Evalution, New Evalution, Medical Sciences Students, Performance Evalution
  • Marzeyeh Loripoor, Mansooreh Azizzadeh Forouzi, Majid Kazemi, Aazam Heidarzadeh*, Shima Sarafi Pages 103-111
    Introduction

    Fraud is one of the most important factors in learning among students Therefore, identification of factors influencing attitudes towards academic fraud is essential. The aim of this study was to investigate the attitude toward academic fraud and its relation to the motivation of academic achievement and self esteem in students of Rafsanjan University of Medical Sciences in 2018.

    Methods

    In this descriptive-correlation study, 332 students of Rafsanjan University of Medical Sciences participated in the study based on a preliminary study. In order to achieve the research goals, demographic characteristics, academic fraud, motivation for Hermannchr('39')s progress and Rosenberg self-esteem were used. Data were analyzed by SPSS software version 18 and Pearson & Spearman correlation coefficient, independent t-test and ANOVA.

    Results

    The results showed that there was an inverse and significant relationship between the mean scores of attitude toward fraud and the motivation of academic achievement. In other words, with the increase in attitude toward cheating, the motivation score for academic achievement declined and vice versa (P =-0.22, P =0.0001). There was a reverse and significant relationship between attitude scores on cheating and self-esteem; so that self-esteem decreased with increasing attitude toward cheating (p= -0.13, P=0.015).

    Conclusion

    In the survey of academic fraud, it is better to take into account factors such as self-esteem and the motivation of academic achievement at the beginning of university entrance to achieve a lower degree of academic harm.

    Keywords: Attitude Towards Academic Fraud, Its Relation with The Motivation of Students' Academic Achievement, Self-Esteem
  • Karimi Mina* Pages 112-119
    Introduction

    Many of the common teaching methods of universities deliver to students who are incapable of solving their smallest individual and social problems. Whereas educational programs and methods should be designed to encourage learner thinking and problem solving, In this study, the role of each of the traditional teaching methods and concept map in the development of critical thinking and academic achievement of postgraduate students of Iran University of Medical Sciences has been investigated.

    Methods

    The research method is quasi-experimental and was performed using two-group design with pre-test and post-test. The statistical population were all graduate students in the field of medical education in the academic year 2017-2018, two groups of 17 of them participated as an available sample. Data collection tools, the California Critical Thinking Assessment Questionnaire, as well as academic achievement tests were acceptable indicators of validity and reliability. The collected data were analyzed using SPSS24 software and Kolmogorov-Smirnov tests (to ensure that the data distribution was normal), independent and covariance analysis.

    Results

    The observed differences in the level of critical thinking between the two groups of control and experiment were only due to the use of concept map model and the pre-test had no significant effect on it. Also, the difference in academic achievement of the two control and experiment groups was due to the use of concept map model and again the pre-test did not have a significant effect on it.

    Conclusion

    The findings of the study showed that the observed differences in the level of critical thinking with (P-value = 0.04) and academic achievement with (P = value = 0.00) between the two groups of evidence and experiment only in terms of the application of the map model is conceptual and the pre-test has not had a significant effect on it.

    Keywords: Concept map pattern, Critical thinking, Academic achievement, Students, Teaching method
  • Farshad Parhamnia*, Majid Farahian Pages 120-129
    Introduction

    Investigating the information seeking behavior of nursing students in General English and ESP courses is of great importance since various factors may impact the students’ information seeking behavior. As such, the present study sought the inhibitors to the information seeking behavior of students of nursing in general English and ESP courses.

    Methods:

     The study is a qualitative research that adopted a conventional content analysis. Seven faculty members of English as foreign language (EFL) who took part in the interview had the experience of teaching English for specific purposes (ESP) to nursing students. The study that was carried out in 2018 used a purposive sampling and a semi-structured interview was employed in the study. 

    Results

    Based on the findings,143 themes emerged that were categorized into 19 sub categories and, 3 main categories; namely, behavioral, organizational, and contextual factors were the main obstacles to information seeking behavior of nursing students in general English and ESP courses.

    Conclusion

    It was revealed that ignoring the factors which influence nursing students’ information seeking behavior may result in either students’ over- reliance on their textbooks or on their attempt to translate textbook. By so doing, they would not seek help from various other information resources. It seems necessary to pay a particular attention to the factors. By doing so, one can have a better understanding of studentschr('39') information seeking behavior.

    Keywords: Information seeking behavior, Inhibitors to information seeking behavior, General English, English for specific purposes
  • Matin Arsanjani, Majid Zargham Hajebi*, Hassan Mirzahosseini Pages 130-138
    Introduction

    Test anxiety is one of the most common mental disorders that have a detrimental role on mental health and educational students. So, the aim of this study was to investigate the effectiveness of threatening cognitive bias correction on the reduction of test anxiety.

    Methods

    In this quasi-experimental study, statistical community was Twelfth grade girl students in district 3 of Tehran city during 2018-2019. 300 students were selected by cluster random sampling and Sarason questionnaire was used for screening test anxiety subjects and dot probe was used for cognitive bias. Finally, 32 participants were randomly assigned to the experimental (16) and control (16) groups. In the experimental group, bias adjustment was performed in 8 sessions, before and after the intervention, test anxiety was measured.

    Results

    The results showed that the mean scores of test anxiety in the experimental group decreased significantly from 23.93 to 17.75  and in the control group it increased from 23.87 to 24.06 and was unchanged. The results of univariate analysis of covariance showed that the modification of threat-related cognitive bias was effective in reducing the test anxiety of 12th grade students.

    Conclusion

    It seems that a cognitive bias modification program could have clinical implications to facilitate the release of attention from the threat in the treatment of test anxiety.

    Keywords: Cognitive bias modification related to threats, Anxiety disorder exam, Girl students, Dot probe task
  • Milad Aghveranluei*, Khadijeh Aliabadi, Saeid Pourroostaei Ardakani Pages 139-150
    Introduction

    The present study aimed to investigate the effectiveness of produced educational computer game on the academic engagement of boy students in the first grade of secondry high school in Tehran.

    Methods

    This study is based on the objectives and hypotheses of the type of inter-group experimental design with pre-test and post-test along with the control group and according to the method of data collection, it is a semi-experimental type. The statistical population of this study is all boy students of the first grade secondary school students in Tehran who study in the academic year of 2017-18. Using a targeted sampling method, a school in district 2 in Tehran city was selected as the sample and 50 subjects were divided into two experimental and control groups. Research tool of the present study is questionnaire of academic engagement.

    Results

    The results of ANCOVA and MANCOVA showed that the level of significance was less than 0.01 (p <0.01). Thus, the statistical zero assumption is rejected and it was found that there was a significant difference between the students in the experimental and control groups in the scores related to the academic engagement and its components in the post-test.

    Conclusion

    rding to the results of this study, it can be concluded that the produced educational computer game has been effective on the variable of academic engagement and its components and has led to its increase.

    Keywords: Education, Educational computer game, Academic engagement
  • Atefe Najafipor Divkolaei, Ali Khanekashi*, Alireza Homayoni Pages 151-160
    Introduction

    very variables have a role in improve the academic vitality of students. therefore, this study was conducted with the aim of modeling academic vitality based on metacognitive beliefs and mediating the academic engagement in students.

    Methods

    The research design was a correlation research based on the structural equation modeling method. The statistical population of this study was all female primary school students of the Tenth and eleventh grade of high school in Fereydunkenar in the academic year of 2018-2019 to  601 people. 342 people were selected by stratified random sampling method. To collect data, the educational vitality questionnaire of Hossein Chari and Dehghanizadeh (2012) and Wales meta cognitive beliefs (1997) and Zarang academic engagement (2012) were used. Descriptive statistics and structural equation modeling (SEM) were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that six ethical, economic, social, religious, aesthetic and political dimensions are the central dimensions of organizational value management, each of which includes components and indicators that are discussed in detail in the study.

    Conclusion

    results of the research showed that the research model is fit and 37% of academic vitality can be explained by metacognitive beliefs and academic engagement. There was a significant negative correlation between metacognitive beliefs and academic vitality, and there was a significant positive correlation between academic engagement and academic vitality.

    Keywords: Metacognitive Beliefs, Academic Vitality, Academic Engagement, Students of The Tenth, Eleventh Grade of High School