فهرست مطالب

پژوهش نامه مطالعات مرزی - پیاپی 31 (بهار 1400)

پژوهش نامه مطالعات مرزی
پیاپی 31 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • لیلا مفاخری * صفحات 1-18

    استان های مرزی نقش بسیار مهمی در توسعه و برقراری امنیت کشور دارند؛ به طوریکه هم در بخش صادرات و واردات در گلوگاه های مرزی اهمیت بسزایی داشته و هم در دفاع از تهدیدات بیرونی به مثابه سپری برای کل کشور عمل می کنند. در این بین نواحی روستایی به عنوان کوچکترین سلول های فضای سرزمینی در استحکام بخشی به نقش و ماهیت استان های مرزی بسیار مهم هستند. بررسی وضعیت توسعه یافتگی و شناسایی الگوی توسعه در بین استان های مرزی کمک می کند تا مسیولان و دولتمردان به مسایل اصلی نواحی روستایی استان های مرزی پی برده و در راستای بهبود شاخص های توسعه یافتگی گام بردارند. هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی الگوی فضایی توسعه یافتگی روستایی استان های مرزی است، براین اساس در پژوهش حاضر به رتبه بندی و تحلیل فضایی استان های مرزی کشور براساس 20 شاخص اصلی توسعه روستایی پرداخته شده است. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی بوده و داده های مورد نیاز از مرکز آمار جمع آوری شده است. ابزار و روش بکارگرفته برای تحلیل داده ها شامل نرم افزارهای اکسل و جی آی اس و همچنین روش فازی و تحلیل لکه های داغ بوده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که استان های مرزی براساس شاخص های 20 گانه دارای وضعیت متفاوتی هستند و به ترتیب نواحی روستایی استان ایلام (709534/0) و هرمزگان(132092/0) دارای رتبه های اول و آخر بوده اند. همچنین نتایج نشان داد که نواحی روستایی براساس شاخص های بکار گرفته شده، واقع در استان های شمالغرب کشور وضعیت بهتری نسبت به روستاهای واقع در استان های جنوب و جنوب شرق کشور دارند. در نهایت با توجه به یافته های تحقیق، پیشنهاد می شود تا عدالت فضایی بین نواحی روستایی استان های مرزی برقرار شود و توسعه نواحی روستایی استان های جنوبی و جنوب شرق کشور، علی الخصوص سیستان و بلوچستان در اولویت توسعه استان های مرزی کشور قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مرز، توسعه روستایی، عدالت فضایی، استان های مرزی
  • الهه شاکری منصور * صفحات 19-35

    شهر بابلسر از جمله شهرهایی است که خانه های دوم بخش قابل توجهی از مساحت آن را تشکیل می دهند. خانه های دوم علاوه بر اثرات مثبت اقتصادی که بر جامعه میزبان می گذارند اثرات منفی بسیاری نیز برجای می گذارند که از مهم ترین این اثرات، آسیب های اجتماعی می باشد. در شهر بابلسر نوع جدیدی از آسیب های اجتماعی هم چون هم باشی و ازدواج غیررسمی، رانت خواری و زمین خواری و سرقت، خشونت ، زورگیری شکل گرفته است. لذا هدف این نوشتار بررسی انواع آسیب های اجتماعی (سرقت، اعتیاد، همسرآزاری، فرار از منزل، هم خانگی (هم باشی) و ازدواج غیررسمی، فحشا و روسپی گری، رانت خواری و زمین خواری، قمار بازی، زورگیری، خشونت، طلاق، بی خانمانی، خودکشی و خودسوزی، کودک آزاری، تخریب اموال عمومی و خصوصی) در شهر مرزی بابلسر می باشد که برای این منظور از پرسشنامه استفاده شده است. پژوهش حاضر از نظر ماهیت توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف کاربردی است. روش مورد استفاده برای گردآوری اطلاعات نیز میدانی و اسنادی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه ساکنان شهر بابلسر و حجم نمونه از طریق فرمول کوکران 382 نفر می باشد. برای بررسی و سنجش آسیب های اجتماعی از آزمون (T) و اولویت بندی آن ها از آزمون فریدمن استفاده شده است. یافته های حاصل از آزمون (T) نشان داده است که آسیب های اجتماعی همچون سرقت با میانگین (29/4)، زورگیری (93/3)، خشونت (68/3)، هم خانگی (هم باشی) و ازدواج غیررسمی (77/3)، رانت خواری و زمین خواری (38/3) بیشترین میزان و آسیب های اجتماعی فرار از منزل با میانگین (43/2)، بیکاری (48/2)، اعتیاد (51/2) و بی خانمانی (54/2) کمترین میزان را در شهر بابلسر به خود اختصاص داده اند. براساس آزمون فریدمن نیز آسیب های اجتماعی سرقت، زورگیری، خشونت، هم خانگی (هم باشی) و ازدواج غیررسمی و رانت خواری و زمین خواری اولویت اول تا چهارم را در شهر بابلسر کسب نموده اند. لذا پیشنهاد می گردد ابتدا الگوی جامعی از توزیع خانه-های دوم در شهر بابلسر ارایه گردد؛ سپس سازمان های انتظامی قضایی کنترل و نظارت بیشتری برای جلوگیری از بروز آسیب های اجتماعی شناسایی شده اعمال نمایند.

    کلیدواژگان: خانه های دوم، آسیب های اجتماعی، شهر مرزی، بابلسر
  • وحید امینی*، حجت الله پاشاپور صفحات 37-57

    با توجه به اهمیت مناطق مرزی از دید امنیت ملی و متاثر بودن موفقیت، شکست و کارایی فعالیت های نظامی در مناطق مرزی از شرایط آب وهوایی، ارزیابی اقلیم آسایش-دفاعی مناطق مرزی کشور جهت شناخت شرایط اقلیمی دفاعی و برنامه ریزی های اقتضایی برای شرایط آب و هوایی این مناطق ضروری است. در این راستا، بررسی زمانی و فضایی شرایط آب وهوایی نظامی استان آذربایجان غربی با تمرکز ویژه بر روی مرز بین المللی آن به منظور نمایان سازی اقلیم آسایش دفاعی، هدف اصلی تحقیق حاضر بوده است. بدین منظور داده های اخذشده برای متغیرهای اقلیمی موثر در عملیات نظامی برای 9 ایستگاه سینوپتیک برای دوره آماری 30 ساله با استفاده از روش اقتباسی شاخص زیست اقلیمی دفاعی (DCI) پردازش شدند. در ادامه مطلوبیت شرایط اقلیمی دفاعی به صورت عددی، توصیفی و فضایی در مقیاس ماهانه در کل استان و مناطق مرزی تهیه و نقشه های پهنه بندی اقلیم آسایش نظامی-دفاعی برای کل استان با تمرکز بر روی مناطق مرزی آن تهیه و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین فراوانی طبقات توصیفی ماهانه شاخص DCI درمجموع کل ایستگاه ها مربوط به طبقه نامناسب با 8/28 درصد و کمترین درصد برای طبقه بسیار نامناسب با 8/2 درصد می باشد. به طورکلی ماه های نوامبر، اکتبر، مارس، فوریه، ژانویه و دسامبر دارای بیشترین و ماه های اوت، جولای و ژوین دارای کم ترین مطلوبیت اقلیمی برای انجام فعالیت های نظامی در پهنه استان می باشند. نتایج بررسی پراکنش فضایی-زمانی مراکز نظامی مرزی فرضی از بعد آسایش اقلیمی دفاعی نشان داد که در طول سال به ترتیب طبقات قابل قبول (17/27 درصد)، نامطلوب (17/25 درصد)، خوب (82/20 درصد) و حاشیه ای (21/18 درصد) بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. به طورکلی نوار مرز بین المللی استان صرفا در ماه های ژوین و اوت شرایط بسیار نامطلوب اقلیمی را برای فعالیت های نظامی مرزی تجربه می نماید و ماه های اکتبر، نوامبر و دسامبر در طول سال دارای آسایش اقلیمی دفاعی مطلوب تری هستند.

    کلیدواژگان: عملیات نظامی، شرایط آب وهوایی، اقلیم شناسی نظامی، شاخص زیست اقلیمی دفاعی
  • حسین کلانتری، آزیتا رجبی *، افشین سفاهن، اردوان بهزاد صفحات 59-74

    بعد زیست محیطی یکی از اساسی ترین ابعاد توسعه پایدار است هدف از این تحقیق شناسایی شناسایی شاخص های توسعه پایدار و بررسی روابط درونی و متقابل آن ها بر توسعه پایدار شهری در منطقه مرزی سیستان در استان سیستان و بلوچستان است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و از لحاظ روش بررسی توصیفی - تحلیلی می باشد. جامعه آماری گروه خبرگان و حجم نمونه به روش هدفمند 20 نفر انتخاب گردید. روش تجزیه و تحلیل داده ها مدل معادلات ساختاری و نرم افزار ایموس می باشد. نتایج حاصل از این روش بیانگر این است که مقدار بتا در مسیر آب بر زیست محیط با ضریب 780/، خاک بر زیست محیط با ضریب 770/ و هوا بر زیست محیط با ضریب 710/ و در نهایت منابع طبیعی بر زیست محیط با 580/0 و متغیر زیست محیط بر توسعه پایدار با ضریب 840/ تاثیر دارد. براساس آمارهای بدست آمده از جدول 6 می توان گفت در بین متغیرهای اثرگذار بر زیست محیط آب و سپس خاک و هوا و سپس منابع طبیعی بیشترین اثر را به خود اختصاص داده اند. در نهایت زیست محیط شدتی برابر با 840/ را بر توسعه پایدار در شهرستان مرزی زاهدان اثری می گذارد. به عبارتی دیگر اینکه اگر متغیر برونزا (مستقل) مولفه های زیست محیطی یک واحد تغییر کند توسعه پایدار نیز 840/ واحد در همان جهت (مثبت) تغییر خواهد کرد.

    کلیدواژگان: مولفه های زیست محیطی، توسعه پایدار، منطقه مرزی سیستان
  • داریوش ستارزاده*، سینا صمدی افشار صفحات 75-88
    زمینه و هدف

    از فضاهای جرم زا تحت عنوان فضاهای بی دفاع شهری یاد می شود که نسبت به سایر فضاهای شهری قابلیت بیشتر برای بروز جرم دارند. در محله های کم برخوردار به دلیل ساختار کالبدی خاص، فضاهای بی دفاع شهری زیادی شکل می گیرد و از آنجا که کنترل و نظارت در این فضاها پایین تر است به مکان جرم خیز تبدیل شده و امنیت محله را با چالش زیادی روبرو میکنند. در همین راستا هدف اصلی پژوهش بررسی رابطه فضاهای بی دفاع در افزایش جرایم شهری است. روش پژوهش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از ماهیت توصیفی - تحلیلی است جمع آوری داده به صورت اسنادی (گزارش نیروی انتظامی) و میدانی (پرسشنامه به تعداد 260 عدد با استفاده از کوکران) در محل انجام گرفته است. از تحلیل همبستگی برای تحلیل استفاده شده است.

    یافته ها

    بررسی ها در محدوده مطالعاتی نشان میدهد بین عوامل شکل دهنده فضاهای بی دفاع شهری در سکونتگاه های کم برخوردار و میزان جرم رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد به طوری که عامل خلوتی با ضریب همبستگی 613/0،وجود ناهنجاری های اجتماعی(اعتیاد، فقر، ..) با ضریب همبستگی 595/0و آشفتگی بصری و سیمای ظاهری شهری (ساختمان های مخروبه و نیمه کاره باضریب همبستگی 571/0 بالاترین ضریب همبستگی دربین عوامل شکل دهنده فضاهای بی دفاع شهری را درمیزان جرم به خود اختصاص داده اند.

    نتایج

    درمحلات کم برخوردار شهری تعداد نقاط و فضاهای بی دفاع شهری بیشتر است و رابطه مستقیمی بین فضاهای بی دفاع شهری با میزان جرایم شهری دارد. مهمترین ویژگی های نقاط جرم خیز و یا فضاهای بی دفاع دراین محلات عبارتند ازخانه های مخروبه و نیمه کاره، فضای خلوت،کوچه های تنگ ، فضای بدون دیده می شود بنابراین برای کاهش جرم در این محلات، تبدیل فضای بی دفاع به فضای قابل دفاع با اصول طراحی محیطی ازجرم توصیه می شود.

  • هلن ابراهیمی قلعه قاضی*، مهدی باقری، پیام پاسلاری، وحیدرضا میرابی صفحات 89-103

    پژوهش حاضر در نظر دارد به بررسی تاثیر نقش صنایع کوچک مقیاس مناطق مرزی در ورود به بازارهای منطقه ای بپردازد. به عبارتی دیگر هدف پژوهش حاضر این است که در ابتدا به شناسایی متغیر های تاثیر گذار صادراتی برای ورود به بازارهای منطقه ای بپردازد و درنهایت تاثیر این متغیر هارا مورد بررسی قرار دهد. این پژوهش از نوع اکتشافی و از لحاظ شیوه انجام کار توصیفی-پیمایشی می باشد. جهت جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. که ضریب آلفای کرنباخ پرسشنامه ها بالای 7. می باشد، برای آزمون روایی سوالات از اعتبار محتوا استفاده شد که به این منظور از نظرات متخصصان،اساتید دانشگاهی و کارشناسان خبره استفاده شده است،در این مرحله پرسشنامه ها با همگرایی زیادی میان نظرات این متخصصان، تایید شد. جامعه آماری در این پژوهش تولید کنندگان و صادر کنندگان شرکت های کوچک و متوسط (بودند،که از بین آنها 470نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون تحلیل عامل اکتشافی استفاده شده است.بعد انجام آزمون تحلیل عاملی اکتشافی در نهایت هفت عامل : توسعه محصول، حمایت دولتی ، جهت گیری استراتژیک ،رضایت مشتری،فشار رقابتی، توانایی سازمان ،راهبردهای توزیع از عوامل تاثیر گذار برای ورود به بازارهای منطقه ای شناسایی شده اند. نتایج تحلیل عاملی نشان می دهد که 6 عامل بدست آمده می توانند حدود 81/63 درصد واریانس تمامی شاخص ها را تبیین نمایند که مقدار قابل قبولی است. عامل توسعه محصول با درصد واریانس استخراج شده 38/16 درصد، مهم ترین عامل بوده است و عامل حمایت دولتی 96/11 درصد واریانس کل را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: مناطق مرزی، شرکت های کوچک و متوسط، مولفه های صادراتی، استان هرمزگان
  • فاطمه بخشی شادمهری*، سیدهادی زرقانی، سمانه عبداللهی صفحات 105-121

    احساس امنیت نقش بسیار مهمی در سلامت روان و پویایی جوامع انسانی دارد و از اینرو حکومتها و دولتها تلاش می کنند بسترهای ایجاد آرامش و تقویت احساس امنیت را در بین شهروندان خود بهبود بخشند. عوامل مختلف محیطی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در ایجاد احساس امنیت شهروندان نقش دارند. در این پژوهش تلاش شده تا نقش عوامل محیطی و اجتماعی در احساس امنیت زنان در شهر مرزی نهبندان استان خراسان جنوبی مورد بررسی قرار گیرد. بر این اساس با مراجعه به ادبیات موضوع و نظریه های امنیت اجتماعی و محیطی 7 شاخص انتخاب و در قالب پرسشنامه بین 365 نفر از زنان ساکن شهر نهبندان توزیع گردید. در نهایت داده های حاصل از پیمایش به روش تحلیل مسیر و همبستگی اسپیرمن مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان می دهد متغیرهای فضای فیزیکی شهر با ضریب 80/0، تعاملات اجتماعی با ضریب 61/0، اشتغال زنان با ضریب 40/0و درگیری های قومی- مذهبی با ضریب 39/0 بیشترین تاثیر را بر احساس امنیت زنان داشته است. همچنین بین متغیر رضایت از سکونت در شهر مرزی و متغیر فضای جغرافیایی ارتباط معناداری وجود داشته است. در نهایت می توان گفت نتایج تحقیق در ارتباط نظری با دیدگاه ها و نظریات مطرح شده گویای پیوندی منطقی بین سطح نظری تحقیق و سطح تجربی آن است.

    کلیدواژگان: احساس امنیت، زنان، امنیت اجتماعی، امنیت محیطی، مناطق مرزی
|
  • leila Mafakheri* Pages 1-18

    Border provinces have a very important role in the development and security of the country; So that both in the export and import sector in the border bottlenecks are very important and in defense of external threats act as a shield for the whole country. Meanwhile, rural areas as the smallest cells of the territorial space are very important in consolidating the role and nature of border provinces. Examining the development situation and identifying the development pattern among the border provinces will help the officials and statesmen to understand the main issues of the rural areas of the border provinces and take steps to improve the development indicators. Accordingly, in the present study, the spatial ranking and analysis of the border provinces of the country has been done based on 20 main indicators of rural development. The research method is descriptive-analytical and the required data has been collected from the Statistics Center. The tools and methods used for data analysis included Excel and GIS software as well as fuzzy methods and hot spot analysis. The results show that the border provinces have different status based on 20 indicators and the rural areas of Ilam (0.709534) and Hormozgan (0.132092) provinces have the first and last ranks, respectively. The results also showed that rural areas based on the indicators used, located in the northwestern provinces of the country have a better situation than villages located in the southern and southeastern provinces of the country. Finally, according to the research findings, it is suggested that spatial justice be established between rural areas of border provinces and the development of rural areas in the southern and southeastern provinces of the country, especially Sistan and Baluchestan and Baluchestan as a priority for the development of provinces. The border of the country.

    Keywords: Border, rural development, spatial justice, Border provinces
  • Elaheh ShakeriMansour * Pages 19-35

    Babolsar is one of those cities that second homes have considerably occupied its area. Despite positive economic effects, the second homes expose many negative impressions on host society such as social harms. New social harms like cohabitation and informal marriage, theft, rent seeking activity and land grabbing, violence and mugging have been formed in Babolsar. Therefore, the aim of the study in to investigate various social harms (theft, addiction, spouse abuse, run away, cohabitation and informal marriage, prostitution, rent seeking activity and land grabbing, gambling, mugging, violence, divorce, homelessness, suicide and self-immolation, child abuse, demolishing public and private properties) in Babolsar border city and questionnaire was used to do so. The present study is a descriptive-analytical research and practical from aim viewpoint. Documentary and field researches were used to gather data. Statistical society is all Babolsar residents and volume of sample was 382 people through cochran formula. T test and Friedmann test were used to investigate and assess the social harms and to prioritize, respectively. T test results indicated that the social harms such as theft with mean 4.29, mugging with 3.93, violence with 3.68, cohabitation and informal marriage with 3.77, rent seeking activity and land grabbing with 3.38 had the highest ranks and run away with mean 2.43, unemployment with 2.48, addiction with 2.51 and homelessness with 2.54 had the lowest ranks in Babolsar. Based on Friedmann test, theft, mugging, violence, cohabitation and informal marriage, and rent seeking activity and land grabbing are ranked from the first to the fourth priority. Therefore, it is proposed to first provide a comprehensive pattern of distribution for the second homes in Babolsar; then judiciary- disciplinary organizations must apply more control and surveillance to prevent emergence of identified social harm.

    Keywords: Second Homes, Social Harms, Border City, Babolsar
  • Vahid Amini*, Hojjat allah Pashapour Pages 37-57

    Due to the importance of border areas in national security and the impact of weather conditions on success, failure and efficiency of military activities in borders, military (defense) climate comfort assessment for military purposes in the Iranian border areas are essential to outline the defense climate conditions and establish contingency plans for the weather condition. So the aim of this study is to spatiotemporally assess the military weather condition in the West Azerbaijan province with the special focus on its international borders in order to outline the defense climate comfort. The historical (30 years) data on important elements for military operations for the 9 selected synoptic stations was obtained and then analyzed using the adaptive defense climate index (DCI).Then, the temporal (monthly) desirability of defense climate were determined quantitatively, qualitatively and spatially and finally the military climate comfort maps for the whole province and particularly for the border areas were extracted and analyzed. The results indicated that among the studied synoptic stations, the unfavorable (28.8 %) and very unfavorable (2.8 %) categories are the most and least frequent DCI’ descriptive categories respectively. The results showed that November, October, March, February, January and December provided the most comfortable climate for military activities, but August, July and June have the lowest values of DCI. Analyzing the spatiotemporal destitution of the assumptive border military bases within DCI’ categories showed that they located mostly in the acceptable (27.17%), unfavorable (25.17 %), good (20.82 %) and marginal (18.21 %) categories. Also the studied international border line experienced very unfavorable defense climate comfort in June and August but had proper defense climate comfort in October, November and December.The good, acceptable, marginal and unfavorable descriptive categories of DCI were common among all stations, but the very unfavorable descriptive category was observed only in Salmas and Maku stations.

    Keywords: Military operation, Weather condition, Military Climatology, Defense climate index
  • Hossein Kalantari, Azira Rajabi *, Afshin Safahan, Ardavan Behzad Pages 59-74

    Environmental dimension is one of the most basic dimensions of sustainable development. The purpose of this study is to identify the indicators of sustainable development and examine their internal and interrelationships on sustainable urban development in the border region of Sistan in Sistan and Baluchestan province. The present study is of applied type and in terms of descriptive-analytical research method. The statistical population of the group of experts and the sample size were selected by a purposeful method of 20 people. The data analysis method is structural equation modeling and Emos software. The results of this method indicate that the amount of beta in the path of water on the environment with a coefficient of / 780, soil on the environment with a coefficient of / 770 and air on the environment with a coefficient of / 710 and finally natural resources on the environment with a coefficient of / 580 0 and the environmental variable has an impact on sustainable development with a coefficient of / 840. According to the statistics obtained from Table 6, it can be said that among the variables affecting the water environment, then soil and air and then natural resources have the most effect. Finally, the intensity of the environment equal to / 840 has an effect on sustainable development in the border city of Zahedan. In other words, if the exogenous variable (independent) of the environmental components of a unit changes, sustainable development will change / 840 / unit in the same (positive) direction.

    Keywords: environmental components, sustainable development, Sistan border region
  • Dariush Sattarzadeh *, sina samadi afshar Pages 75-88
    Background and Aim

    Crime spaces are referred to as defenseless urban spaces that have more potential for crime than other urban spaces. In low-income neighborhoods, due to the special physical structure, many defenseless urban spaces are formed, and because control and supervision in these spaces are lower, they become crime-prone places and face a great challenge to neighborhood security. In this regard, the main purpose of this study is to investigate the relationship between defenseless spaces in increasing urban crime.

    Research Method 

    The present research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in nature. Data collection was done in the form of documents (police report) and field (260 questionnaires using Cochran) on site. Correlation analysis has been used for analysis.

    Findings

    Studies in the field of studies show that there is a direct and significant relationship between the factors that shape urban defenseless spaces in low-income settlements and the amount of crime, so that the solitude factor with a correlation coefficient of 0.613, the presence of social anomalies (addiction , Poverty, ..) with a correlation coefficient of 0.595 and visual turbulence and urban appearance (ruined and half-finished buildings with a correlation coefficient of 0.571 have the highest correlation coefficient among the factors that form defenseless urban spaces in crime.

    Results

    In low-income urban areas, the number of urban defense points and spaces is higher and there is a direct relationship between urban defenseless spaces and the rate of urban crime. The most important features of crime hotspots or defenseless spaces in these neighborhoods are ruined and half-finished houses, secluded space, narrow alleys, unseen space, so to reduce crime in these neighborhoods, turn a defenseless space into a defensible space with design principles. A crime environment is recommended.

    Keywords: Urban Defenseless Spaces, Urban Crimes, Vakilabad, Haji Pirloo Neighborhoods
  • Helen Ebrahimi ghale ghazi *, Mehdi Bagheri, Payam Paslari, Vahidreza Mirabi Pages 89-103

    The present study intends to investigate the role of small-scale border industries in entering regional markets. In other words, the aim of the present study is to first identify the effective export variables to enter regional markets and finally to examine the impact of these variables. This research is of exploratory type and in terms of descriptive-survey work. A questionnaire was used to collect information. The Cronbach's alpha coefficient of the questionnaires is above 7. Content validity was used to test the validity of the questions. For this purpose, the opinions of experts, university professors and experts were used. , Confirmed. The statistical population in this study were producers and exporters of small and medium enterprises, of which 470 people were selected as a simple random sample. Exploratory factor analysis test was used to analyze the data. Exploratory factor analysis Finally, seven factors: product development, government support, strategic orientation, customer satisfaction, competitive pressure, organizational ability, distribution strategies have been identified as influential factors to enter regional markets.The results of factor analysis show that. The obtained 6 factors can explain about 63.81% of the variance of all indicators, which is an acceptable value.The product development factor with the extracted variance percentage of 16.38% was the most important factor and the government support factor was 11.96% Explains the total variance.

    Keywords: border areas, small, medium companies, export components, Hormozgan province
  • Fatemeh Bakhshi*, Seyed Hadi Zatghani, Samaneh Abdollahi Pages 105-121

    the sense of security has a very important role in the mental health and dynamics of human societies , and therefore governments and governments are trying to improve the beds of peace and strengthening of the feeling of security among its citizens. different environmental ,economic ,social and political factors contribute to the sense of safety of citizens . this study tries to investigate. on this basis ,by referring to the literature and social and environmental security theories ,seven indicators were selected and distributed in the form of questionnaire between 365 women in the city of Nehbandan. finally , the data from the survey were. the findings show that the city 's physical space variables 0/80, social interaction 0/61, women employment 0/40 and ethnic - religious conflict 0/39 have the greatest impact on women 's security . there is. in the end we can say that the results of research in theoretical connection with the perspectives and theories suggest a rational link between the theoretical level of the research and its empirical level.

    Keywords: sense of security, Women, social security, Environmental Security, border areas