فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی
پیاپی 17 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عباسعلی رستگار، سید مهدی موسوی داودی، امین همتی، مصطفی رئوفی صفحات 7-34

    پیچیدگی شرایط حاکم بر اقتصاد کشور و فشارهای روزافزون خارجی، تغییراتی را در سیاست های اقتصادی کشور طلب می کند تا بتوان علاوه بر فایق آمدن بر فشارهای خارجی، موجبات رشد و نمو و توسعه کشور را نیز فراهم آورد. بنابراین، مقام معظم رهبری موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح و سیاست های کلی آن را ابلاغ فرمودند که در بندهای آن به موضوع بهره وری نیز اشاره شده است. با توجه به اهمیت ویژه نیروی انسانی در سازمان ها و اقتصاد کشور، پژوهش حاضر بر آن است تا به تحلیل بهره وری نیروی انسانی در بخش صنعت با رویکرد اقتصاد مقاومتی بپردازد. شهرک صنعتی سمنان به عنوان جامعه آماری پژوهش انتخاب و پرسشنامه در بین نمونه آماری که بر طبق فرمول کوکران و به روش طبقه بندی غیرنسبی انتخاب شده اند، توزیع شد. تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از آن است که از نظر جامعه مورد بررسی، شهرک صنعتی سمنان از وضعیت مناسبی در هر یک از شاخص های بهره وری نیروی انسانی، یعنی «عوامل فردی»، «عوامل فنی»، «عوامل مدیریتی» و «عوامل ساختاری» برخوردار است و وضعیت کلی بهره وری منابع انسانی در اقتصاد مقاومتی نیز مناسب برآورد می شود. با این وجود، نتایج پژوهش حاکی از آن است که از نظر نمونه آماری، شاخص های «عوامل مدیریتی» و «عوامل ساختاری» همچنان با وضعیت آرمانی فاصله دارند و توجه ویژه مدیران سازمان ها را می طلبد. علاوه بر این، از نظر نمونه آماری، عوامل مدیریتی و عوامل فردی به ترتیب بیشترین ارتباط را با بهره وری منابع انسانی در اقتصاد مقاومتی مبتنی بر بیانیه های راهبردی مقام معظم رهبری دارند.

    کلیدواژگان: بهره وری، منابع انسانی، اقتصاد مقاومتی
  • آرش آرمون، حسن یارمحمدی صفحات 35-70

    انعطاف پذیری به عنوان یک راهبرد برای بهبود پاسخگویی به تغییرات تلقی می شود. مقاله حاضر با هدف اولویت بندی مولفه های انعطاف پذیری در آماد و پشتیبانی به رشته تحریر درآمده است. این پژوهش با روش توصیفی- پیمایشی صورت گرفته است. جامعه آماری تحقیق یک سازمان نظامی بوده است که با استفاده از نمونه گیری در دسترس، تعداد 52 نفر برای تکمیل پرسشنامه انتخاب شده اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل شبکه ای فازی[1] جهت رتبه بندی مولفه های انعطاف پذیری زنجیره آماد و پشتیبانی استفاده شده است. نتایج آماری تحقیق نشان دهنده این است که در بین مولفه های انعطاف پذیری بر اساس منطق نظامی (ورودی-فرآیند- خروجی)، در ورودی ها (کالا)، به ترتیب مولفه های «تحویل»، «دسترسی به کالا» و «حجم» با وزن های مشخص، در رتبه اول تا سوم اهمیت قرار دارند. در بین مولفه های ورودی (منابع)، به ترتیب مولفه های «دسترسی به منابع»، «سفارشی سازی» و «تامین فیزیکی» با وزن های مشخص، در رتبه اول تا سوم قرار دارند. همچنین در مولفه های مربوط به فرآیندها (تدارک)، به ترتیب مولفه های «منبع یابی»، «انبارداری» و «آماد و پشتیبانی» با وزن های مشخص، در رتبه اول تا سوم اهمیت قرار دارند و در بین مولفه های فرآیندها (حمل و نقل) به ترتیب مولفه های «شبکه حمل و نقل»، «بسته بندی» و «تحویل» در رتبه های اول تا سوم و در بین مولفه های انعطاف پذیری بر اساس منطق نظامی- خروجی (کالا)، مولفه «دسترسی به کالا» بیشترین اهمیت را در انعطاف پذیری دارد و مولفه های «تحویل» و «حجم» در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. همچنین در بین مولفه های انعطاف پذیری بر اساس منطق نظامی- خروجی (خدمات)، مولفه «دسترسی به خدمات» با بیشترین اهمیت و بعد از آن مولفه های «حجم و پاسخگویی» در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.

    کلیدواژگان: انعطاف پذیری، آماد و پشتیبانی، آماد و پشتیبانی نظامی، ابعاد و مولفه انعطاف پذیری
  • علی ترابی کلاته قاضی صفحات 71-100

    بیانیه گام دوم انقلاب با توجه به اهمیت صادرکننده و اهمیت زمانی صدور آن، در جهت مفاهمه حداکثری بین امام و امت، نیازمند مطالعه بسیار دقیق است. با توجه به پیچیدگی و عظمت مفهو می بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، ضروری است که از زوایای مختلف به آن نگریسته شود تا بتوان با جمع این دیدگاه ها به فهم جامع آن نزدیک شد. یکی از منظرهایی که می توان جهت بررسی بیانیه مورداستفاده قرار داد، تحلیل و بررسی بیانیه از منظر و دیدگاه راهبردی است و به عبارتی بهتر، بیانیه را محصول تحلیل راهبردی دانستن است. این بررسی در پی پاسخ به این سوال محوری است که شواهد و گزاره های دال بر نگاه راهبردی در بیانیه گام دوم چیست؟ در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل مضمون به بررسی محتوای بیانیه گام دوم و احصا نشانه های سند طرح ریزی راهبردی بودن آن پرداخته شده است. با توجه به مطالعه دقیق متن بیانیه و بیانات منتخب و مرتبط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به روش تحلیل مضمون،  287 گزاره کلیدی ، 295 مضمون پایه ، 80 مضمون سازمان دهنده و 9 مضمون فراگیر شناسایی شده است. در پژوهش حاضر گزاره های تحلیل وضع موجود انقلاب، سلسله مراتب اهداف انقلاب، مبانی و اصول حاکم، سیاست ها و راهبردهای حرکت انقلاب اسلا می در گام دوم، احصا و ارایه شده است.

    کلیدواژگان: بیانیه گام دوم انقلاب، وضع موجود انقلاب اسلامی، راهبرد، طرح ریزی راهبردی، تفکر راهبردی
  • سید شمس الدین حسینی، سید کاظم دلخوش اباتری، پیمان اخوان صفحات 101-130

    اقتصاد دانش بنیان از جمله مفاهیم مهم و اساسی تلقی می شود که در اسناد فرادست قانونی جمهوری اسلامی ایران، از جمله سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، مورد توجه خاص واقع شده است. اقتصاد دانش بنیان‎ نه تنها به عنوان یک نیاز اساسی برای کشورهای در حال توسعه نظیر ایران به‎شمار می آید، بلکه اجتناب از حرکت به‎سمت چنین اقتصادی، توان رقابتی را به شدت کاهش می دهد. نظر به اهمیت اقتصاد دانش بنیان در توسعه کشور، هدف از نگارش این تحقیق «بررسی وضعیت موجود و مطلوب اقتصاد ایران بر اساس اقتصاد دانش بنیان-اقتصاد مقاومتی» است. تحقیق حاضر  از نظر هدف  کاربردی- توسعه ای است. جهت بررسی شکاف بین وضعیت موجود و مطلوب اقتصاد ایران بر اساس اقتصاد دانش بنیان-اقتصاد مقاومتی، با کمک گرفتن از ابزار پرسشنامه و نیز با بهره گیری از نرم افزار SPSS و فنون آمار استنباطی داده های حاصل تحلیل شد. نتایج نشان داد که وضعیت متغیرهای «مشوق های اقتصادی و رژیم نهادی»، «زیرساخت اطلاعاتی و ارتباطی» و «اقتصاد مقاومتی» در ایران در مجموع از متوسط مطلوب برخوردار نیست. اما نتایج تحقیق حاکی از آن است که متغیرهای «آموزش و منابع انسانی» و «نظام کارای نوآوری و ابداعات» در ایران از متوسط مطلوب برخوردار است. همچنین جهت بررسی میزان  شکاف بین وضعیت موجود و مطلوب متغیرهای اقتصاد دانش بنیان-اقتصاد مقاومتی در ایران از آزمون t دو نمونه ای استفاده شد که نتایج نشان داد، بین وضعیت موجود و مطلوب همه متغیرها، تفاوت معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اقتصاد ایران، اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد مقاومتی
  • سجاد شهسواری صفحات 131-166

    با ابلاغ سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، افق 50 ساله جمهوری اسلامی ایران ترسیم شد. بنابراین، تمامی دستگاه‎های اجرایی و علمی کشور ‎باید درجهت تحقق اهداف این سند تلاش کنند. دراین راستا، یکی از نهادهای مهم، بسیج است که برای تحقق اهداف سندالگو درحوزه اقتصاد، دارای نقش قابل توجهی است. رهبر انقلاب اسلامی فرموده اند: در میدان اقتصادی هم تا آنجایی که می‎توانید، شما [بسیجیان] باید پیشقدم باشید (08/05/1372). بنابراین، در این مقاله با روش پژوهش اسنادی از طریق تحلیل تبیینی - توصیفی از بیانات مقام معظم رهبری، به بررسی رویکرد اقتصادی بسیج در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با توجه به شاخص های انقلابی‎گری پرداخته شده است.  با توجه به اینکه ‎تمدن سازی نوین اسلامی دارای دو بخش ابزاری و حقیقی است، اقتصاد در بخش ابزاری دارای اهمیت فراوانی است. در این مقاله 18 تدبیر اقتصادی که مرتبط با نقش آفرینی بسیج می تواند باشد؛ استخراج شده است و بسیج برای ‎نقش آفرینی در این حوزه ‎باید دو کار انجام دهد: یکی مطالبه گری و دیگری اینکه دستگاه‎های مسیول را در جهت دهی و هدف‎گذاری یاری رساند و در بخش‎های تخصصی خود از طریق اقشار، مدل‎های اجرایی - عملیاتی مبتنی بر رویکرد اسلامی - بومی ارایه کند.

    کلیدواژگان: اقتصاد، بسیج، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، شاخص های انقلابی‎گری
  • محمد شیری، کاظم سام دلیری صفحات 167-202

    تشکل مردم نهاد، در حال حاضر به عنوان یک کنشگر تاثیرگذار در حال ایفای نقش است. عوامل گوناگونی هستند که ممکن است روند آرام و کم تغییر حوزه تشکل های مردم نهاد را متغیر کرده و کفه آسیب ها و تهدیدات تشکل های مردم نهاد را به شدت سنگین کنند. این درحالی است‎که با شناخت صحیح از احتمالات آینده و ایجاد آمادگی لازم برای هرگونه تغییر در این حوزه، نه تنها به میزان زیادی از آسیب ها و تهدیدات آن کاسته می شود، که به کنشگری تبدیل می گردد که جایگاه مهمی در حل مشکلات مردم و حاکمیت خواهد داشت. از این رو تحقیق حاضر با عنوان «شناسایی پیشر ان های تشکل های مردم نهاد ایران در افق ده ساله آینده» با هدف کمک به مدیران تصمیم ساز انجام شد. برای پاسخ به پرسش اصلی پژوهش « پیشر ان های موثر تشکل های مردم نهاد ایران تا دهه آینده کدامند؟» سوالات فرعی ذیل طراحی شد: «کنشگران فعال حوزه تشکل های مردم نهاد کدامند؟؛ چه عواملی بر تشکل های مردم نهاد تا ده سال آینده تاثیر خواهند گذاشت؟»  این پژوهش از نوع کیفی و به لحاظ هدف، کاربردی است و برای جمع آوری داده ها از هر دو روش کتابخانه ای و میدانی بهره برداری و در گام های مختلف شناسایی و تحلیل پیشر ان ها، از نشست های خبرگی (پانل) استفاده شد. در نهایت شانزده پیشران موثر در دسته‎بندی پیشر ان های توانمندساز ، همگراساز، ناتوان‎ساز و واگراساز تشکل های مردم نهاد شناسایی و پیشنهادات تقویت‎کننده پیشر ان های مطلوب و تضعیف کننده پیشر ان های نامطلوب ارایه شد.

    کلیدواژگان: تشکل مردم نهاد، پیشران، آینده
  • مجتبی اسکندری، محمدرضا سلطانی، حسین حبیبی صفحات 203-226

    یک سازمان موفق، سازمانی است متشکل از نیروی انسانی با فرهنگ سازمانی، اندیشه و اهداف مشترک که تجارب و دانش خود را در اختیار سازمان قرار می دهند. تحت این شرایط، هر فرایندی که موجب ارتقای توانمندی نیروی انسانی شود، فرایندی سرمایه افزا است که نتیجه آن به طور مستقیم در کیفیت و کمیت خدمات نمودار می شود. هدف از انجام این پژوهش، جستجوی راه هایی برای افزایش توانمندسازی  کارکنان با رویکرد معنوی در جهت تحقق هدف های سازمانی و تبیین چارچوب علمی و کاربردی برای توسعه توانمندسازی کارکنان مبتنی بر معنویت است. پژوهش حاضرکه در یکی از سازمان های وابسته به نیروهای مسلح صورت گرفت، به از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های توصیفی - همبستگی است.  70 پرسشنامه ، به روش تمام شمار جمع آوری شده است و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته است. با توجه به نتایج تحقیق، ورودی های مدل بر فرایند به مقدار 83 درصد تاثیر مثبت و معناداری دارد. فرایند بر خروجی ها به مقدار 87 درصد تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین با توجه به نتایج ضریب تعیین (R2) فرایندها به مقدار 68 درصد ورودی ها را پیش بینی می کنند. خروجی ها نیز به مقدار 75 درصد ورودی و فرایند را پیش بینی می کند. نتایج پژوهش در خصوص توانمندسازی معنوی بیانگر آن است که توسعه توانایی ها، بیشترین تاثیر را بر روی توانمندی معنوی دارد و سپس بر روی توانمندی شناختی و فکری اثرگذار است.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، رویکرد معنویی، ورودی، فرایند، خروجی
  • نادر سیدکلالی، الهام حیدری صفحات 227-256

    نوآوری از اصلی‏ترین عوامل موفقیت شرکت‏های دانش‏بنیان در اقتصاد امروز است. شرکت‏های مشاوره مدیریت برای موفقیت در فضای رقابتی نیاز دارند تا با ایجاد قابلیت ها و اتخاذ راهبرد‏های مناسب، نوآوری را در شرکت‏های خود توسعه دهند. نظریه های قابلیت های پویا و کارآفرینی راهبردی از جمله نظریه‏هایی هستند که امکان تبیین منابع خلق ارزش نوآورانه را فراهم کرده اند. در تحقیق حاضر با اتکا به این دیدگاه ها تلاش شد تا قابلیت ها و راهبرد های موجد نوآوری در شرکت های مشاوره مدیریتی و اقتصادی تشریح شود. تحقیق حاضر رویکردی کیفی دارد و مبتنی بر مطالعه موردی چندگانه است. برای تجزیه وتحلیل داده‏ها از تحلیل تم نظری استفاده شد. نمونه مورد مطالعه شامل پنج شرکت نوآور مشاوره مدیریت در کشور ایران بود. نتایج تحقیق نشان داد شرکت های مشاوره، قابلیت های فرصت جویانه ای را در شش زمینه ایجاد و تقویت می کنند که عبارتند از همکاری و شبکه سازی، استخدام دانشگران، برنامه های آموزشی، استفاده از تکنیک های جدید، ورود به صنایع درحال ظهور و رشد و یادگیری حین پروژه؛ همچنین قابلیت های مزیت جویانه ای را در شش حوزه شامل فرموله کردن و اجرای پویای راهبرد ها، پیگیری تحقق اهداف راهبردی، مدیریت محدوده کسب وکار، مدیریت پروژه ها، مدیریت هزینه ها و مدیریت نیروهای پاره وقت شکل می دهند. راهبرد های موکل گرایی و حرفه ای گرایی نیز نقش تعادل بخش را ایفا می کنند تا دستیابی به نوآوری‏های مستمر ارزش‏آفرین امکان پذیر شود.

    کلیدواژگان: کارآفرینی راهبردی، قابلیت پویا، نوآوری، مشاوره مدیریت، مطالعه موردی چندگانه
  • محمدرحیم عیوضی، احمد نوریان صفحات 257-284

    فضای مجازی با گسترش روزافزون خود بر حوزه های بسیاری اثرگذاشته و تاثیرات عمیقی بر حوزه های مختلف از جمله امنیت ملی گذاشته است. نظر به گستردگی ابعاد فضای مجازی، در این پژوهش در تلاش برای شناسایی روندهای آینده شبکه های اجتماعی تاثیر آن بر امنیت ملی هستیم. این پژوهش کیفی با استفاده از روش های اصلی آینده پژوهی نظیر تحلیل اثرات متقابل و سناریوپردازی برای جامعه آماری شهر تهران و مبتنی بر نظر خبرگان تدوین شده است.  بدین منظور احتمال وقوع رویدادها با نیروهای پیشران بررسی شده و همچنین تاثیر متقابل رویدادها بررسی شده اند. پیشران‎های اصلی شامل «عوامل زیرساختی» و «مدیریت فنی» و «مدیریت بخشی خصوصی» هستند که عدم قطعیت های آینده را نیز تبیین می کنند. باتوجه به یافته های پژوهش که برآیند سه عدم قطعیت مزبور و هشت سناریوی ممکن بوده است، شبکه های ارتباطی جدید معادلات روابط اجتماعی و همه عرصه های زندگی و کار را دگرگون ساخته و به دنبال خود حوزه های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و مهم تر از همه امنیتی را به شدت تحت الشعاع قرار داده است. دست اندرکاران فرهنگی اجتماعی، ناگزیر به خلق فضای جدید تعاملی با هنجارها و قواعد درون زا و مقابله ای در برابر شکل گیری هویت اجتماعی جدید و در تضاد با ساختارها، هنجارها و ارزش های اجتماعی پذیرفته شده، خواهند بود. در میان این سناریوها، «مطلوب ترین آینده محتمل» مربوط به فضایی بوده که زیرساخت توسعه یافته، مدیریت بخش خصوصی تقریبا فعال و باانگیزه بوده و نهایتا مدیریت فنی به صورت هوشمند و قوی در حال اجرای وظایف محوله باشند.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، امنیت ملی، سناریو، آینده پژوهی
|
  • Abbasali Rastgar, Seyed Mehd Mousavi Davoudi, Amin Hemmati, Mostafa Raoufi Pages 7-34

    The complexity of the conditions prevailing in the country's economy and increasing external pressures, requires changes in the country's economic policies in order to be able to overcome the external pressures, as well as the growth and development of the country. Therefore, the Supreme Leader raised the issue of resistance economics and announced its general policies, which in its paragraphs also mention the issue of productivity. Given the special importance of human resources in organizations and the economy, the present study aims to analyze the productivity of human resources in the industrial sector with a resilient economy approach. For this purpose, Semnan industrial town was selected as the statistical population of the study and the researcher-made research questionnaire, after reviewing the validity and reliability, among the statistical sample who were selected according to Cochran's formula and selected by non-relative classification method. Data analysis indicates that from the point of view of the Statistical population, Semnan industrial town is in a well position in each of the indicators of human resources productivity, i.e. "individual factors", "technical factors", "managerial factors", and "structural factors"; And the overall state of human resource productivity in a resilient economy is also considered appropriate. However, the results indicate that, the indicators of "managerial factors" and "structural factors" are still far from the ideal situation and require special attention of managers of organizations. Further, according to statistical analysis, managerial and individual factors are most closely related to human resource productivity in a resilient economy based on the Supreme Leader's strategic statements, respectively.

    Keywords: Productivity, Human Resources, Resistive Economy
  • Arash Armoon, Hasan Yarmohamadi Pages 35-70

    logistics as the backbone of military operations at the strategic level must be flexible in situations such as changing needs and providing field services, changing the type of organization's mission, and changing operating environment and scene conditions. The present article aims to prioritize the components of flexibility in logistics . This is a descriptive-survey research. The statistical population of the study was a military organization using 52 available sampling to complete the questionnaire. FANP was used to analyze the data to rank components of supply chain flexibility in support and preparation. The systematic model (input, process-output) is based on this research.The statistical results show that based on the systematic model ، each of the components of flexibility in input ، process ، and output of the system ، according to the military organization under study ، has been given importance. The exact statistics of the results are detailed in the following sections.

    Keywords: Flexibility, logistics, Military Logistics, Dimensions, Components
  • Ali Torabi Pages 71-100

    he statement of the Second Phase of the Revolution, considering the importance of the exporter and the time importance of its issuance, requires a very detailed study. This is important in order to make the words of the Imam of the society more effective through the maximum communication between the Imam and the Ummah. In this regard, given the complexity and conceptual grandeur of the Declaration of the Second Phase of the Revolution, it is necessary to look at it from different angles so that perhaps by summarizing these views one can approach its comprehensive understanding. One of the perspectives that can be used to review the statement; Analysis of the statement from a strategic perspective is, in a sense, a statement of strategic analysis. In other words, this study seeks to answer the central question of what is the evidence for the strategic view in the second step statement? In this research, using the content analysis method, the content of the Second Phase of the Revolution and counting the signs of the strategic planning document have been studied. According to a detailed study of the text of the statement, 287 key propositions, 295 basic themes, 80 organizing themes and 9 Inclusive theme have been identified. In this research, the propositions of analyzing the current situation of the revolution , the hierarchy of the goals of the revolution, the governing principles and principles, policies and strategies of the Islamic Revolution movement in the second step have been calculated and presented.

    Keywords: Statement Of Second Phase, the current situation of the revolution, strategy, Strategic Planning, Strategic thinking
  • Shamseddin Hossein, Seyyed Kazem Delkhosh Abatari, Peyman Akhavan Pages 101-130

    The knowledge-based economy is considered as one of the important concepts that has been given special attention in the above-mentioned legal documents of the I.R.Iran, including the general policies of the Resistive economy. Knowledge-based economy is a basic need for developing countries such as Iran. Avoiding a knowledge-based economy greatly reduces competitiveness. Economics based on science and knowledge leads to the sustainable growth and development of society and ultimately the realization of a Resistive economy. Due to the importance of knowledge-based economy in the development of the country, the purpose of this study is to "study the current and favorable situation of Iran's economy based on knowledge-based economy - Resistive economy". The type of research is applied-developmental in terms of purpose. Also, in order to determine the current and favorable situation of Iran's economy based on knowledge-based economy - Resistive economy, a questionnaire was developed and analyzed using SPSS software and inferential statistics. The results showed that the situation of the variables "economic and institutional regime", " Information and communication technology" and " Resistive economy" in Iran in general does not have the desired average. However, the results show that the variables " educated and skilled population" and " innovation system " in Iran have a favorable average. To show the gap between the current and favorable situation of knowledge-based economy- Resistive economy variables in Iran, two-sample t-test was used, which according to the results, there is a significant difference between the current and favorable situation of all variables.

    Keywords: Iran's economy, Knowledge-based Economy, Resistive Economy
  • Sajjad Shahsavary Pages 131-166

    By notifying the document of Islamic- iranian Model of developmentˌ The 50-years of horizon of the Islamic Republic of Iran was drawn up. Therefore, all the executive and scientific organizations of the country should work hard to achieve the goals of this document. In this regard, Basij is one of the institutions is always on the scene and this revolutionary and popular institution can play a significant role in achieving the objectives of the model document in the field of economics. Leader of the Islamic Revolution expressly stated: In the economic field, as far as you can, you [the Basijis] must take precedence(08/05/72). Thus, in this paper, through the documentary method through the analysis of the contents of the statements of the Supreme Leader, an Investigation and explaining of Economic Approach of Basij in the Islamic- iranian Model of development in the Framework of Revolutionary Indicators.. In this article, there are 18 economic measures from the 56 template document guidelines that can be related to the mobilization role of basij Has been extracted and basij for the mobilization of the role in this area should be two things: One is asking and assisted responsible devices in targeting and targeting and in your specialized sections through the strata execute models - Operations based on the Islamic-Indigenous approach.

    Keywords: Economy, Basij, the Islamic- iranian Model of development, Revolutionary Indicators
  • Mohammad Shiri, Sam Daliri Pages 167-202

    NGOs are currently playing an influential role. There are various factors that may drastically change the slow and low trend of change in the field of non-governmental organizations and severely burden the damage and threats of non-governmental organizations. However, with the correct knowledge of the future possibilities and the necessary preparation for any change in this field, not only will its harms and threats be greatly reduced, but it will become an activist who will play an important role in solving the problems of the people and the government. . Therefore, the present study entitled "Identifying the drivers of Iranian non-governmental organizations in the next decade" was conducted with the aim of assisting decision-makers. To answer the main research question, "What are the effective drivers of Iranian non-governmental organizations until the next decade?" The following sub-questions were designed: "Who are the active actors in the field of non-governmental organizations ?; "What factors will affect NGOs over the next ten years?" This research is of qualitative type and in terms of results, it is applied and both library and field methods were used to collect data and expert meetings (panels) were used in different steps of identifying and analyzing propellants. Finally, sixteen effective drivers in the category of enablers, convergents, disabling and divergent drivers of non-governmental organizations were identified and suggestions were made to strengthen the desired drivers and weaken the bad ones

    Keywords: NGO, driver, Future
  • Mojtaba Eskhandary, MohammadReza Soltani, Hossein Habibi Pages 203-226

    The successful organization is an organization that consisting of human resources with organizational culture, ideas and common goals that share their experiences and knowledge with the organization. Under these conditions, any process that enhances the capability of human resources is a capital-intensive process, the result of which is directly reflected in the quality and quantity of services. The purpose of this study is to find ways to increase the empowerment of employees with a spiritual approach to achieve organizational goals and to explain the scientific and practical framework for the development of employee empowerment based on spirituality. The present study that was done in one of the organizations affiliated with the Armed Forces, is applied in terms of purpose and descriptive-correlational research in terms of data collection. 70 questionnaires were collected and analyzed by integer method. Findings showed that Model inputs have a positive and significant effect on the process by 83%. The process has a 87% positive and significant effect on the outputs.Also, according to the results of determination coefficient (R2), processes predict 68% of inputs. Outputs also predict 75% of input and process. The results of research on spiritual empowerment indicate that the development of abilities has the greatest effect on spiritual empowerment and then on cognitive and intellectual empowerment.

    Keywords: Empowerment, Spiritual Approach, Input, process, output
  • Nader Seyed Kalali, Elham Heydari Pages 227-256

    Innovation is one of the main success factors of knowledge-based firms in today’s economy. Management Consultancies, to be successful in the competitive environment, need to develop capabilities and adopt strategies to strengthen organizational innovation. Strategic entrepreneurship and dynamic capabilities theories are among the perspectives that can explain the sources of innovative value creation. In the present research, adopting these theories, it was attempted to explain the capabilities and strategies that facilitate innovation in Management Consultancies. The research was qualitative in essence and was conducted using a multiple case study approach. Theoretical thematic analysis was used to analyze data. The sample consisted of five innovative Management Consultancy firms in Iran. The results showed that consultancy firms developed and strengthened six opportunity-seeking behaviors include collaboration and network-building, recruitment of knowledge workers, training programs, using new techniques, entering emerging industries, and learning from projects. They also shaped six advantage-seeking capabilities include dynamic formulation and implementation of strategies, following up of strategic objectives, managing business scope, project management, cost management, and managing part-time personnel. Client orientation and professionalism were the strategies that balanced out opportunity-seeking and advantage-seeking capabilities.

    Keywords: Strategic entrepreneurship, Dynamic Capability, Innovation, Management Consultancy, Multiple Case Study
  • Mohammadrahim Eivazi, Ahmad Noorian Pages 257-284

    Cyberspace, with its increasing expansion, has affected many areas and has left (profound) changes in various areas, including national security. Given the wide dimensions of cyberspace in this study, we are trying to identify future trends in social networks and scenarios of its impact on national security. This qualitative research has been compiled using the main methods of futures research such as interaction analysis and scenario planning for the statistical population of Tehran based on the opinion of experts. For this purpose, the probability of events occurring with the propulsion forces as well as the interaction of events have been investigated. The main drivers include "infrastructure factors", "technical management" and "private sector management", which also explain future uncertainties. According to the research findings, which were the result of these three uncertainties and eight possible scenarios, the new communication networks have transformed the equations of social relations and all areas of life and work, and consequently severely overshadow various cultural, economic, social and most importantly security areas. have given. Socio-cultural actors will have to create a new space of interaction with endogenous norms and rules and confront the formation of a new social identity in opposition to accepted social structures, norms and values. Among these scenarios, the "most likely future" is for an environment in which the infrastructure is developed, the private sector management is almost active and motivated, and finally the technical management is intelligently and robustly performing its tasks.

    Keywords: social change, Cyberspace, Social Networks, national security, Scenario, Futures Studies