فهرست مطالب

مطالعات ادبیات تطبیقی - پیاپی 58 (تابستان 1400)

نشریه مطالعات ادبیات تطبیقی
پیاپی 58 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/20
  • تعداد عناوین: 25
|
  • صمد علی آقایی، وحید غلامی*، صادق محمدی بلبلان آباد، عادل دست گشاده صفحات 9-27

    از جمله نوین ترین رویکردهای نقد آثار ادبی، رویکرد شناختی می باشد. کلان استعاره ها که برای درک آثار ادبی مورد نیاز هستند، از ساز و کارهای استعاره های مفهومی در این نگرش بهره می برند. در این جستار با تکیه بر مفهوم شناختی استعاره، نگارندگان قصد دارد کلان استعاره دانش را در اشعار بی کس و یمینی شریف به صورت تطبیقی بررسی کند. داده های پژوهش، شعر «کتاب» از مجموعه شعر «اینک دختری سرزمین من است»(2011)، سروده بی کس و شعر «کتاب خوب» نوشته یمینی شریف می باشد. پرسش های اصلی پژوهش عبارت اند از مفهوم دانش چگونه در این اشعار نمود پیدا کرده است و چگونه استعاره های مفهومی خرد در روساخت این اشعار توسط کلان استعاره دانش انسجام یافته اند. پژوهش حاضر بر اساس نظریات لیکاف و جانسون (1980) و کووچش(2010)، و به روش کیفی صورت گرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهند که استعاره های خرد بکار رفته در روساخت این اشعار دارای زیرساختی پایه ای به نام کلان استعاره دانش هستند.

    کلیدواژگان: معنی شناسی شناختی، استعاره مفهومی، کلان استعاره، دانش
  • زیبا اسماعیلی*، ناصر کاظم خانلو صفحات 31-56

    یکی از مهم ترین مسایل فرهنگی ایران، تاثیر ادبیات اندرزی ایران بر فرهنگ و ادبیات عربی در عصر اسلامی است. بیش تر متون اندرزی پیش از اسلام، ابتدا به زبان عربی، سپس- از روی ترجمه های عربی- به فارسی دری ترجمه شده اند، و در ترجمه آن ها به زبان دری، از اصل پهلوی آن ها استفاده نشده است. به همین دلیل بیش تر آثار پهلوی یا ترجمه از اصل پهلوی، از بین رفته و جز نامی از آن ها باقی نیست و یا حداکثر اشاره هایی بسیار کوتاه با ذکر جملاتی چند در برخی متون به آن ها می شود که برای شناخت این کتب کافی نیست. اعمال تغییرات مترجمان در تغییر شکل مطالب اندرزی و تطابق آن ها با تعالیم اسلامی نیز باعث می شد این آثار چنان تغییر ماهیت دهند که به صورت آثار عربی محض درآیند و نامی از منبع یا منابع اصلی آن ها ذکر نشود. حوادث سیاسی یا طبیعی، همچنین اتهام کفر و زندقه به علت داشتن کتب ایرانی پیش از اسلام از دیگر دلایل این امر محسوب می شود.

    کلیدواژگان: ادبیات اندرزی، ادبیات عربی، اندرزنامه، سیاستنامه
  • ماندانا منگلی* صفحات 61-85

    رمان «شیکاگو»(2007م) یکی از قدرتمندترین و مخاطب پذیرترین رمان های معاصر جهان در حوزه فرهنگ و ادب است. علاء اسوانی(متولد 1957م) نویسنده نامدار مصری، در رمان «شیکاگو» به تعارض های زندگی مصری-آمریکایی می پردازد. تعارض هایی که حاصل رفتارهای یک جوان مصری در آمریکا است. احمد محمود(1310- 1381ش) از نویسندگان مکتب جنوب، در ایران است و رمان «همسایه ها» متناسب با دوره کودتای سال 1328 یعنی نیمه اول قرن 20 به نگارش در آمده است و به خواننده از لحاظ بسیاری از مسایل یکنواخت در نوع مشکلات و جو حاکم بر کشورها و مردم استعمارزده جهان سوم پرداخته و آن ها را به تصویر می کشد. سمبلیسم در هر دو اثر وجود دارد. زمان و مکان و تعدد شخصیت ها و طرح و پیرنگ و عناصر داستانی در هر دو بسیار قوی است. اسوانی از طریق جامعه روشنفکر به ظلم و تبعیض نگاه کرده و رسوخ بی کفایتی های هیات حاکمه را در این بخش ازجامعه و حتی در خارج از مرزها می بیند. ولی احمد محمود نگاهی انتفادی به شرایط حاکم بر مردم دارد و این موضوع را با مضمون فقر و فلاکت دنبال کرده است.

    کلیدواژگان: عناصر داستان، محتوا، ساختار، نماد، سنت و تجدد
  • رضا برآبادی، علی شیخ مهدی* صفحات 89-109

    اقتباس بحث مورد مناقشه ای است. این که دانسته شود اقتباس نظریه یا مفهوم است یا فرآیند، مهم است. اما چیزی که مورد اهمیت است فرآیند اقتباس است که مد نظر است. متن ادبی اولین رخ نمود خود را در متون مقدس تمدن های کهن و باستانی قبل از میلاد مسیح و بروز داد که تا عصر حاضر اشکالی از اقتباس به خود دیده اند که باید دید دچار چه تغییرات بنیادین بوده است؟ در درجه دوم اهم بحث اثر مقتبس، تحلیل آن می باشد. از این رو محقق بر آن است با رویکرد تطبیقی فرایند اثر اقتباسی و تحلیل آن را دو متغیر بداند. اگر فرایند رسیدن به یک اثر اقتباسی از هر منبعی که گادامر آن را شامل هر متن دیداری و شنیداری می داند را متغیر مستقل بدانیم پس ناگزیر به بیان هرمنوتیک فلسفی قایل به متن هستیم. همچنین اگر خوانش اثر اقتباسی بر اساس نظریه پسامدرنی لیندا هاچن را متغیر وابسته بدانیم. در این مقاله دو متغیر مذکور به این دلیل مورد بررسی قرار خواهد گرفت، که آیا تحلیل محتوایی به تولید اثر اقتباسی منجر می شود و یا علم هرمنوتیک؟

    کلیدواژگان: اقتباس، متون کهن، متون مقدس، هرمنوتیک، گادامر
  • محمد شریفیان*، رجب فخرائیان، حسین مهرابی بردر صفحات 113-141

    در زمینه زیبایی شناسی آثار ادبی، پژوهش های زیادی انجام گرفته اما از دریچه علم معانی کم تر به این آثار نگریسته شده است. در مقاله حاضر با استفاده از روش توصیفی- تطبیقی و بر پایه منابع کتابخانه ای، اغراض ثانوی در کاربرد بلاغی حالات مسندالیه در ذکر یا حذف، معرفه یا نکره، تقدیم یا تاخیر و معطوف، صفت و مقید بودن بر اساس کتب علوم بلاغی تجزیه و تحلیل شده است. تجزیه و تحلیل «تولدی دیگر» و «زمستان» نشان می دهد که ذکر مسندالیه بیش از حذف آن مورد توجه فروغ و اخوان بوده و به نظر می رسد هدف ایشان در هر دو حالت حذف یا ذکر، اغلب ابلاغ محتوا در کم ترین زمان با بیش ترین تاکید بوده است و در تقدیم و تاخیر مسندالیه، تقدیم مسندالیه، بیش از تاخیر مورد توجه است و ایشان از تقدیم و تاخیر مسندالیه برای اهداف «قرار دادن مسندالیه در ذهن مخاطب» و بیان «درد و اندوه» بهره برده اند. فروغ و اخوان برای تاکید بیش تر، مسندالیه را با افزودن به یک اسم، ضمیر یا صفت، معرفه می کنند و از مسندالیه نکره کم تر از مسندالیه معرفه بهره برده اند.

    کلیدواژگان: اخوان، فروغ فرخزاد، معانی، نهاد، اسناد خبری
  • کیان پیشکار* صفحات 145-166

    حوزه بررسی ادبیات تطبیقی یکی از بزرگ ترین و گسترده ترین زمینه های مطالعاتی در ادبیات جهان می باشد که می تواند روزنه های بسیاری را برای شناخت ملل، ادبیات، فرهنگ ها، سنت ها و تفکرات به روی مشتاقان ادبیات بگشاید. در بین نویسنده های بزرگ ایران و انگلیس کم تر کسی است که اسم عباس معروفی و خانم ویرجینیا وولف را نشنیده باشد و با آثار ارزشمند آن ها که بی تردید بر ادیبات کشورشان و جهان تاثیر گذاشته اند آشنا نباشند. رمان های «سمفونی مردگان» عباس معروفی(1336) و «به سوی فانوس دریایی» ویرجینیا وولف(1941-1882) آثار ارزشمند و بزرگ ادبیات فارسی و انگلیسی می باشند که دارای مشخصات و ویژگی های منحصر به فرد خود می باشند که بررسی تطبیقی نحوه روایت آن ها که بر اساس روایتگری مدرن، قالب و ساختار جریان سیال ذهن ارایه شده می تواند ضمن تسهیل درک ادبی آن ها، ارایه کننده روزنه ای جدید در بررسی و مطالعه عملی ادبیات تطبیقی مدرن و پست مدرن باشد.

    کلیدواژگان: مدرنیسم، فمینیسم، سبک شناسی، رمان، پست مدرنیسم
  • لیلا ساعی، ناصر ناصری تازه شهری*، شهریار حسن زاده صفحات 169-189

    یکی از ویژگی های برجسته تمامی آثار داستانی با بن مایه های ذهنی، رمزآمیز بودن آن هاست به طوری که این ویژگی در «شاهنامه» و «هفت پیکر»، جلوه و برجستگی خاصی دارد از آنجایی که شهریاران و پهلوانان برای گشودن رمزهای پیچیده و طلسمات، به مدد نیروی اهورایی و خردورزی به مبارزه با نیروهای اهریمنی می پرداختند و گاه برای گشودن گره های فرو بسته و دشوار به کردارهای رمزآمیز روی می آوردند و به میمنت رمزگشایی به شادخواری و بزم می پرداختند. قهرمانان داستان ها جهت گشودن رمزها و اسرار نهفته از ابزارهایی چون اخترشناسی و پیش بینی تقدیر الهی، و مشورت با موبدان و روحانیون و خوابگزاران سخن می گویند، و گاه برای نایل شدن به پیروزی، به طالع بینی و شناختن حالات سعد و نحس اختران سپهری روی می آورند. در این مقاله، به شیوه توصیفی- تحلیلی و مقایسه ای علت یابی علمی به عمل آمده است و نتیجه تحقیق نشان می دهد اغلب جشن ها ریشه در گشایش رمزها و طلسم ها داشته است.

    کلیدواژگان: اخترشناسی، رویا، طالع، رمز، جشن
  • خالد حفظی عبدالامیر التمیمی، مهرداد آقائی* صفحات 193-216

    در تارک ادب فارسی، شاعران و نویسندگان ایرانی و غیر ایرانی، با استناد به فرمایش پیامبر اکرم(ص) که فرمودند: «هر کاری با نام خدا آغاز نشود ابتر است»، از دیرباز سروده ها و نوشته های خود را با نام پروردگار جهان آغاز کرده اند و بزرگی و بخشندگی وی را ستوده، سر نیاز بر آستان او نهاده اند. در ادب عربی نیز شاعران قدیم و جدید به صورت جسته و گریخته در اشعار خود به دعا و نیایش با پروردگار هستی پرداخته اند. نظامی گنجوی یکی از بزرگ ترین شاعران ادب فارسی در آغاز مثنوی های خود، ابیات زیادی را به حمد و مناجات با خدا اختصاص داده است. جمیل صدقی الزهاوی شاعر عراقی نیز در لابه لای دیوان خود به صورت پراکنده به ذکر و یاد خدا پرداخته، اما در بخش پایانی دیوان قصیده ای را تنها به نیایش و مناجات با خدا اختصاص داده است. هدف این پژوهش آن است تا با روش توصیفی- تحلیلی، با توجه به ارزش معنوی دعا و نیایش ها در ادبیات از نظر محتوا و کیفیت، به بررسی تطبیقی دعا و نیایش و محتوا و مضمون آن ها در اشعار نظامی گنجوی و جمیل صدقی الزهاوی بپردازد.

    کلیدواژگان: دعا، نیایش، نظامی گنجوی، جمیل صدقی الزهاوی، شعر فارسی و عربی
  • سیده مریم جزایری*، شهریار شادی گو، ناهید جعفری دهکردی صفحات 221-248

    از دیرباز تا کنون شاعران با در نظر گرفتن دستورالعمل های اخلاقی و تعلیمی در شعر خود سعی بر بهبود اوضاع جامعه داشته اند. با شکل گیری مشروطه و سیاست های حاکم نیاز به تعلیم و اصول اخلاق به مردم جامعه احساس می شد. این پژوهش بر مبنای روش توصیفی -تحلیلی حاصل از مطالعات کتابخانه ای انجام شده و هدف اصلی آن تبیین نمودهای تعلیمی در اشعار فرخی یزدی و ایرج میرزا است. فرخی یزدی و ایرج میرزا از جمله شاعران آزادی خواه عصر مشروطه هستند که به تعلیم و آگاهی بخشیدن مردم توجه داشته اند. بررسی اشعار این دو شاعر نشان می دهد که، بینش اجتماعی آن ها و موضع گیری متفاوتشان در مورد تعلیم و تربیت تا حد زیادی از طبقه اجتماعی آن ها تاثیر پذیرفته است. نتیجه این پژوهش حکایت از آن دارد که، به دلیل تفاوت های خانوادگی، فکری و سیاسی دو شاعر، مضامین تعلیماتی در شعر آن ها در دو جهت متفاوت سیر می کند.

    کلیدواژگان: اندیشه های تعلیمی، آزادی خواهی، اصلاحات، فرهنگ
  • طاهره باباخانی، علی حیدری*، مسعود سپه وندی صفحات 253-275

    «پیر مغان» اصطلاح - مفهومی است که همچون خرابات و کوی مغان از آیین مهری و دین زردتشت در زادبوم ایرانیان به یادگار مانده و بعد از انقلاب دینی در دواوین بعضی از شاعران برای افشای موضوعات ریایی به شکلی مقدس و برجسته جلوه نموده است که در این میان خاقانی را می توان پیش قراول استفاده از آن دانست و حافظ با وام گیری از خاقانی و تقدس بخشی و جانمایی آن در کنار مفهوم غامض و وزین «رند» ، این اصطلاح - مفهوم را به گفتمان و ژانری دو
    «پیر مغان» اصطلاح- مفهومی است که همچون خرابات و کوی مغان از آیین مهری و دین زردتشت در زادبوم ایرانیان به یادگار مانده و بعد از انقلاب دینی در دواوین بعضی از شاعران برای افشای موضوعات ریایی به شکلی مقدس و برجسته جلوه نموده است که در این میان خاقانی را می توان پیش قراول استفاده از آن دانست. خاقانی (595-520ق) یکی از مهم ترین شاعرانی است که بعد از سنایی(545-473ق) و عطار (618-540ق) و قبل از مولوی(672-604ق) و حافظ به سرودن اشعار مغانه ای اهتمام ورزیده است و در لفظ، معنا و ایجاد ساختار بیرونی و درونی شعر مغانه ای بر حافظ (792-727ق) تاثیر مستقیم گذاشته است. حافظ نیز با وام گیری از خاقانی و تقدس بخشی و جانمایی آن در کنار مفهوم غامض و وزین «رند»، این اصطلاح- مفهوم را به گفتمان و ژانری دو وجهی تبدیل کرده است که بعد از عبور از صافی ذهن و زبان او از جهاتی شبیه و از جهاتی متفاوت از پیر مغانی است که خاقانی پیش تر با آن روشنگری کرده بود.
    تبدیل کرده است که از جهاتی شبیه و از جهاتی متفاوت از پیر مغانی است که خاقانی پیش تر با آن روشنگری کرده بود؛ زیرا جنبه هنری و رازآلودی و ایهامی پیر حافظ که صورت پیر را انتزاعی کرده، آنی نیست که خاقانی بی پرده و حقیقی با آن افشاگری و ستیهندگی نموده است. پس هر دو در راستای زمان به پیر مغان توجه داشته اند؛ با این تفاوت که پیر خاقانی حقیقی و شفاف است؛ اما پیر حافظ انتزاعی و رندانه.

    کلیدواژگان: پیر مغان، وام گیری، خرابات، کوی مغان، روشنگری
  • محمد بندانی ترشکی، فرج الله براتی*، گودرز شاطری صفحات 279-299

    بین اشعار مولوی و اقبال لاهوری شباهت های وجود دارد که موجب شده این دو شاعر بزرگ به هم نزدیک شوند. سوال اصلی در این نوشتار این است که انسان از دیدگاه مولانا و اقبال لاهوری دارای چه جایگاهی هستند؟ بررسی اشعار این دو شاعر و مقایسه آن ها در رابطه با انسان و محتوای آن بیانگر این است که مولانا و اقبال لاهوری اعتقاد دارند که در سلسله مراتب وجود، انسان به عنوان آخرین مرتبه هستی پا به عرصه عالم گذاشته و یا به قولی متاخر زمانی است، ولی علت اصلی و غایی آفرینش محسوب می گردد و خلاصه و اشرف تمام مخلوقات به شمار می رود. از مشترکات دیدگاه مولانا و اقبال لاهوری می بایست به نوع نگاه آن ها به انسان به عنوان موجودی دو بعدی و دارای مراتب، غایت خلقت بودن انسان کامل و برتری انسان بر سایر موجودات اشاره کرد. نتایج حاکی از آن است که اقبال لاهوری علاوه بر شباهت نگرش به مولانا به فلسفه تربیتی انسان توجه دارد.

    کلیدواژگان: انسان، مولانا، اقبال لاهوری، مدینه فاضله
  • معصومه پازوکی، خدابخش اسداللهی*، علیرضا نیکویی، توفیق هاشم پور سبحانی صفحات 301-315

    از نخستین ادوار رشد تدریجی و بلوغ فکری بشر، انسان همواره در جست وجوی مبانی و منابع بعضی از علوم در حوزه های گوناگون، به ویژه در حوزه علوم انسانی بوده است. در همین فرایند چه بسا در اندیشه کشف رمز و رازهای مرتبط با همگرایی این علوم نیز بوده باشد. بی گمان خاستگاه اغلب علوم انسانی از وجوه مشترک برخوردارند، ولیکن در ادامه به جهت گسترش دامنه آن ها، اینگونه به نظر می رسد که سرچشمه های تکوین و شکل گیری آن ها باید متفاوت باشد. مقوله هایی مانند اسطوره و عرفان اگرچه دارای رویکردی به ظاهر متفاوت می باشند اما هر دو از مظاهر بارز و برجسته هویت ایرانی هستند که در مواضع متعدد به ویژه در بعد نمادین بودن زبان، تاویل پذیری، روایتگری، رویکرد هنری، قرابت با متون دینی از همگرایی و همسویی برخوردارند و این اشتراک و همگرایی بیش تر در حوزه شعر و ادب خود را نمایان می سازد. لذا شعرای بسیاری از جمله حافظ از این نکته غافل نبوده اند.

    کلیدواژگان: استغنا، سلوک عرفانی، سوررآلیسم، اعتدال، صحو
  • افشار عزیزی دولت آبادی*، علی حسین رازانی، کبری بهمنی، علیرضا فاطمی صفحات 319-336

    مضمون آفرینی و تصویرگری شاعران با حروف سابقه طولانی دارد. اغلب شاعران در بکاربردن حروف در تصویرگری ها جهت خلق مضامین، به شیوه ای زیبا و شورانگیز، نهایت تلاش خود را به کار گرفته اند. هر شاعری به نوبه خود در ابداع و خلق شگفتی های جدید، ابداعات بکر و نوع آوری های خاص در این وادی قدم برداشته است. سنایی و خاقانی از جمله شاعرانی هستند که با قریحه شاعری خویش این هنر را به غایت خود رسانده اند؛ به گونه ای که خواننده را به تفکر در خلق تصاویر شگفت غرق می کنند. آن ها با بهره گیری از پدیده ها و استعمال معانی نمادین و اسطوره ای از آنچه در محیط پیرامون خود دیده اند، شگفتی آفریده اند. این دو شاعر با خصوصیات منحصر به فردی که یکی از آن ها مضمون آفرینی و تصویرگری های زیبا با واژه ها و حروف است و با این کار ضمن نوآوری و خلاقیت، بر اهمیت شعر خود افزوده اند.

    کلیدواژگان: سنایی، خاقانی، ابداع، مضمون آفرینی، صور خیال
  • اکبر رنجبر، هادی حیدری نیا*، محمود صادق زاده صفحات 339-356

    ادبیات پایداری، فریاد رسای ملت های مظلوم در برابر استعمار و حاکمان ظالم است. این نوع شعر هرچند در ادبیات فارسی سابقه هزارساله دارد؛ ولی سرایش آن از زمان مشروطه به طور جدی و هدفمند آغاز شد. شاعرانی چون فرخی در عصر مشروطیت و بهجتی در عصر انقلاب اسلامی از طلایه داران این عرصه بودند. با بررسی اجمالی سروده های شاعران مورد نظر می توان دریافت که این دو نسل از شاعران انقلابی از حیث اندیشه های سیاسی و اجتماعی نقاط اشتراک زیادی با هم دارند و مضامین ادبیات پایداری در سروده های آن ها به وضوح مشاهده می شود. بنابراین، تحقیق در مضامین شعر این دو شاعر اهمیت دارد و بسیار ضروری می نماید. در این پژوهش تلاش شده است با روش توصیفی- تحلیلی، جلوه های پایداری را در اشعار این دو شاعر بررسی و به این سوالات پاسخ داده شود؛ در حوزه مقاومت و پایداری چه مضامین و مولفه های مشترکی در اشعار فرخی و بهجتی می توان مشاهده کرد؟ ویژگی های شعری این دو شاعر در حوزه پایداری چیست؟

    کلیدواژگان: ادب مقاومت، انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی، فرخی، بهجتی
  • جلال سبحانی فرد، عزیز جوانپور هروی*، رضا نصیری حامد صفحات 359-381

    مارتین هایدگر، فیلسوف تاثیرگذار سده بیستم در ایران از اقبال قابل توجهی برخوردار بوده است. از نخستین اندیشمندانی که در ایران به اندیشه هایدگر توجه نمود، سیداحمد فردید بوده است. همزمان هانری کربن یکی از متفکران مهم معاصر که شارح و مترجم آثاری از هایدگر هم بوده است، با الهام از بینش های هایدگر به بازخوانی میراث فلسفی و حکمی ایران باستان اقدام کرد. همسویی و همگامی و نیز تفاوت های بین این دو در مورد تاثیرپذیری از اندیشه هایدگر، موضوع نوشتار حاضر است. توجه به نوع رویکرد این دو به میراث هایدگر و تلاش برای کاربست آن در مسایل اندیشه ایران نشان دهنده آن است که هم فردید و هم کربن از منظر متفکرانی صاحبنظر به بحث و گفت وگو با هایدگر وارد شده اند و با آنکه سودای شرح هایدگر و استفاده از مبانی نظریه او را داشته اند، اما موضع فکری خود را بسط و گسترش داده اند.

    کلیدواژگان: متافیزیک، وجود، هرمنوتیک، اندیشه، پدیدارشناسی
  • راضیه سلمانپور صفحات 385-407

    در این مقاله به بررسی تاثیر دعای جوشن کبیر بر غزل «ملکا ذکر تو گویم» از سنایی پرداخته شده است. سنایی در این غزل متاثر از آیات و روایات و دعای جوشن کبیر بوده و همانند این دعا، مناجات خود را با عشق و سوز نسبت به باری تعالی در سه مرحله بیان کرده است: ابتدا با ستایش خداوند، 55 صفت جمال و جلال الهی را برشمرده که بیان این میزان، پرتوی از هزار و یک صفت خدا در دعای جوشن کبیر است. پس از تسبیح و تنزیه خداوند و بیان توحید، ناتوانی خود را از توصیف ذات لایتناهی بیان می کند. در آخر سنایی بر خلاف نیایش های دیگر که مطلوبش، معشوق ازلی است، به تبع این دعا، خواهش خود را رهایی از آتش دوزخ بیان می کند، همان «خلصنا من النار یا رب» که در آخر 100 بند جوشن کبیر تکرار شده است. این شعر او همانند این دعا حاوی مضامین اخلاقی، معنوی و تربیتی فراوان است.

    کلیدواژگان: سنایی، صفات ثبوتیه، صفات سلبیه، نور، ستار
  • فاضل عباس زاده*، شهرام دلشاد صفحات 411-430

    آثار مختلفی در ادبیات فارسی و عربی پدید آمده اند که با رویکردی موعظه گونه، اقشار مختلف مردم را مورد مناصحه و ارشاد قرار داده و سعی در تقویت اخلاق و تحکیم مدنیت جامعه داشته اند. از جمله این اقشار سلاطین و شاهان هستند که نویسندگان این آثار، این گروه را مخاطب قرار داده و تلاش نموده اند جایگاه سلطان و شیوه هایی حکومتی وی را تشریح نمایند و در این میان به اصول دینی، سیاسی، و اخلاقی و مدیریتی و نظایر آن توجه داشته اند. سعدی در «گلستان» خود در بابی مخصوص به سیرت پادشاهان و در دیگر ابواب به طور گذرا، به اخلاق و محاسن و مساوی این گروه می پردازد و به نوعی بایدها و نبایدهای آن ها را ذکر می کند. طرطوشی نیز در «سراج الملوک» درباره سلاطین سخن رانده و اصول اخلاقی و سیاسی که باید ملک به آن آراسته باشد را بیان می دارد. این پژوهش در صدد است تا به شکلی ویژه، نقش شاخصه دینی را در اندیشه حکومتی سعدی و طرطوشی در سه محور جایگاه سلطان، شیوه حکومتی، و مفهوم زوال پذیری حکومت، مورد بررسی قرار دهد.

    کلیدواژگان: شیوه حکومتی، دین، سیاست، ادبیات تعلیمی، ادبیات تطبیقی
  • خدیجه فرجادزاده*، جواد مهربان قزلحصار صفحات 433-455

    اندرزها و تعالیم اخلاقی، همواره جزو مفاهیم برجسته شعر بوده و سنایی و سعدی از جمله شاعران اخلاق مدار و اخلاق گرا هستند. ما در این پژوهش به بررسی تطبیقی مضامین اخلاقی در «حدیقه الحقیقه» سنایی و «بوستان» سعدی با رویکرد تحلیل محتوا پرداخته ایم. نگارنده پس از مقدمه ای در اخلاق و مضامین اخلاقی، عمده توجه را با در نظر گرفتن اندیشه های سنایی و سعدی در دو اثر مذکور بر اساس مبارزه با نفس معطوف داشته و در این زمینه ها از آیات قرآن، احادیث و اشعاری که گواه اثبات این مطلب بوده، استفاده شایانی کرده و در نتیجه گیری ملحوظ داشته است. در نهایت این دستاورد حاصل شد که محور مشترک تعالیم اخلاقی «حدیقه الحقیقه» سنایی و «بوستان» سعدی، سعادت انسان بوده است. سنایی با زبانی روان و با بیانی عرفانی و نگاه شریعت مدارانه، مخاطبانش را به رعایت فضایل اخلاقی و پرهیز از رذایل اخلاقی در جهت اصلاح جامعه دعوت می کند. سعدی هم انسان آرمانی خود را در هر مرتبه اجتماعی که باشد به مبارزه نفسانی و اخلاق مداری فرا می خواند.

    کلیدواژگان: مضامین اخلاقی، صفات مذموم، شعر تعلیمی، معلم اخلاق
  • حمید متولی زاده نائینی صفحات 459-487

    یکی از برترین راه های شناخت برتری شاعری بر همتایانش مقایسه تطبیقی در موضوعات و بررسی سبک شناختی شعر آن ها است. جریر و اخطل که همچون دو هماورد ستیزه جو، تمام دوران شاعری خود را به هجو یکدیگر پرداختند و همواره سعی در بی آبرو نمودن دشمن خود داشتند، می کوشیدند تا با استفاده از ساختارهایی بدیع، حریف را مقهور قدرت خیال شگرف و استدلال های ادبی خود سازند. این پژوهش با هدف بررسی محتوایی مضامین اخلاقی مشترک در نقایض جریر و اخطل انجام شده و با روش تحلیلی- توصیفی به بررسی بیش از 840 بیت در قالب 20 قصیده پرداخته است. بر اساس آنچه در بررسی تفاوت ها و شباهت های مضمونی و سبکی میان دو شاعر گفته می شود، می توان دریافت که جریر در به تصویر کشیدن مضمون فرومایگی و بخل از اخطل موفق تر عمل کرده است ولی اخطل در توصیفاتش و بهره برداری از فنون مختلف ادبی در ترسیم ترس و بی عفتی گوی سبقت را از جریر ربوده است.

    کلیدواژگان: مضامین اخلاقی، جریر، اخطل، مقایسه تطبیقی
  • نجمیه کریمی، حسین آذر پیوند، غلامرضا تمیمی صفحات 489-509

    فتوت، یک حرکت اجتماعی و تکانه روحی از فرهنگ و تمدن ایران باستان است که از آغاز ورود فرهنگ اسلامی به جغرافیای گسترده ایران، در میان توده مردم اثرگذار بوده و به نوعی با فرهنگ اسلامی درآمیخته است. این پژوهش به روش تحلیل محتوایی کیفی و با مراجعه به منابع و اسناد معتبر کتابخانه ای، به مشاهده سیمای امام علی(ع) در «فتوت نامه سلطانی» از ادبیات فارسی و «رساله الفتوه فی الاسلام»، یوسف بن صوشه و کتاب «الصله بین التصوف والتشیع» کامل مصطفی الشیبی، از ادبیات عرب، پرداخته است. در طول تاریخ بسیاری از جوانمردان و عیاران شیعه و سنی که مبانی شریعت و طریقت را باور داشتند، امام علی(ع) را پیشوای جوانمردان و نقطه قوت این جریان فکری می دانستند. حضور تاریخی و پشتوانه معنوی حضرت علی(ع) شاه مردان به عنوان رهبر اهل فتوت موجب شد که با شعار لا فتی الا علی یار و یاور بینوایان باشند و با ستمگران مبارزه کنند.

    کلیدواژگان: فتوت نامه، الفتوه، تصوف، التشیع
  • مریم حجتی پور، مهدی محمدی نیا* صفحات 513-535

    حکایت و قصه، گونه ای از اشکال روایی است که بین مردم سینه به سینه نقل شده اند. در این میان حکایت های «مثنوی» دریایی بیکران از تجربه های ناب بشری است. در پژوهش حاضر، کاربرد دیدگاه پراپ در داستان «پادشاه و کنیزک» مورد بررسی قرار می گیرد تا شیوه ارایه حکایت ها و تفاوت ها و شباهت های آن ها با روایت های معمول معلوم گردد. تحلیل داستان «پادشاه و کنیزک» و قابلیت تطبیق این روایت با الگوی پراپ است. این روایت یک روایت دوحرکتی شامل 21 خویشکاری است. حرکت اول 16 خویشکاری دارد که با شرارت آغاز و با پیروزی پایان می یابد. حرکت دوم شامل پنج خویشکاری است که با نیاز کنیزک شروع و با وصال پایان می پذیرد. خویشکاری نیاز با سه بار تکرار، بالاترین بسامد را داشته و پس از آن خویشکاری های میانجیگری، اقدام یاریگر و خبردهی دوبار تکرار شده اند. یافته های این نوشتار گویای این است که با اندک جابه جایی در خویشکاری ها و حذف برخی دیگر می توان نظریه پراپ را در مورد داستان های «مثنوی» بسط داد.

    کلیدواژگان: گفتمان روایی، ریخت شناسی، خویشکاری، روایت «پادشاه و کنیزک»
  • زهره سرمد صفحات 539-556

    از اسطوره آفرینش تا مرگ، گیاهان همواره جایگاه ویژه ای در اندیشه های بشر نخستین داشته اند. اهمیت گیاهان در تغذیه انسان، جان بخشی به طبیعت، ارتباط با ماورا و میل به کشف رازهای دنیای مادی از دلایل ارتباط بشر با طبیعت است. گیاه تباری و خداگیاهی از نشانه های قبایل توتمیزم است که افراد به دنبال درگیری های ذهنی درباره پیدایش خلقت و جهان پس از مرگ، نسل خود را به حیوان و یا گیاهی نسبت می دادند. نگرش به چرخه طبیعت، مرگ و زایش دوباره گیاهان و رویش آنان در کنار جسدی که به خاک سپرده می شد، اساطیر خلقت از گیاه و خدا گیاهان را در ذهن بارورتر می نمود. هدف از این جستار بررسی خداگیاهی و گیاه تباری در اساطیر ملل و همچنین علت همسانی برخی از این اساطیر است زیرا پژوهش در اسطوره های بدوی به سبب ماهیت یکسان آن ها باعث کشف اشتراکات فرهنگی در میان جوامع می گردد. روش پژوهش در این تحقیق تحلیلی- توصیفی است.

    کلیدواژگان: خداگیاهی، گیاه تباری، اسطوره، ادبیات تطبیقی، جهان
  • فاطمه معصومی شیخ احمد لویی، کتایون فلاحی*، طاهره چالدره صفحات 559-580

    تحلیل ساختاری و محتوایی در زبان صرفا نمایی روبنایی نیست، بلکه بر عکس بخش اساسی از معنای رسانده شده توسط شاعر را تشکیل می دهد. این نوع تحلیل، از میان گونه های کاربرد زبان، بیش از همه به زبان در ادبیات توجه نشان می دهد و بخش عمده پژوهش ها در این شاخه مطالعاتی بر شناسایی سبک های ادبی، زبان شخصی و فردیت خلاق مولف متمرکز است. یوسف خطیب از جمله شاعران سیاسی معاصر فلسطین می باشد که خود عضو حزب بعث سوسیالیستی عربی بود که فعالیت های سیاسی بسیاری از خود بر جای گذاشته است و دیوان شعری وی پر از مفاهیم سیاسی پیرامون جهان عرب است که در وراء این اشعار بر عنصر مقاومت و پایداری تاکید دارد. شباهت های مفاهیم شعری یوسف الخطیب و ملک الشعرای بهار نگارندگان را بر آن داشت تا اشعار این دو را از منظر محتوایی و ساختاری مورد بحث و بررسی قرار دهند. نگارندگان در پژوهش حاضر با رویکرد توصیفی- تحلیلی به بررسی و نقد داده ها می پردازند.

    کلیدواژگان: یوسف الخطیب، ساختار، مضمون، شعر، ملک الشعرای بهار
  • حجت گودرزی، حسین اردلانی*، محمدرضا شریف زاده صفحات 583-598

    فلسفه از افلاطون تا دوران پسامدرن ژیل دلوز همواره بیش تر معطوف و مشغول به ذهن(دوالیته سوژه و ابژه) بوده و التفات کمینه ای نسبت به عین(تن و بدن) داشته است. از شروع فلسفه زیبایی شناسی مدون با الکساندر بومگارتن تا مورد مطالعه اخیر، یا التفات کمی به تن و بدن شده یا ریشه این اندیشه به ارجاع اشتباهی حوالت شده است. مطالعه حاضر بر آن است تا آراء فلسفی ریچارد شوسترمان پیرامون زیبایی شناسی تن- بنیاد را مورد بررسی قرار دهد و با ارجاع به زیبایی شناسی تن کوشانه و تقلای لایب نیتز و اسپینوزا اولا ریشه زیبایی شناسی تن-بنیاد را نه در اندیشه فلاسفه معاصری چون مرلو-پونتی و فوکو بلکه در سپهر اندیشه مونادولوژی لایب نیتز و تقلای اسپینوزا بر رسد؛ و ثانیا نشان دهد زیبایی شناسی یا اساسا امری تنی-عاطفی است یا زیبایی شناسی نیست. بنابراین، کناتوس یا تقلای اسپینوزایی ریشه هرگونه جنبش و تن-آگاهی است و هر موضوع تنی بدون التفات به کناتوس از نقصان شدیدی رنج می برد. این مطالعه به روش تحلیلی-تطبیقی و با اسناد کتابخانه ای صورت گرفته است.

    کلیدواژگان: زیبایی شناسی، تن-بنیاد، شوسترمان، زیبایی شناسی تقلا
  • نعمت الله حسنی صفحات 603-623

    شخصیت امام علی(ع) آنچنان رفیع است که وصف آن از دایره مذهب تشیع فراتر رفته و علمای بزرگی از سایر مکاتب و ادیان را به إعجاب و تعظیم وا داشته است. از جمله آن ها، عبدالمسیح انطاکی، ادیب و شاعر مسیحی معاصر با منظومه ای در پنج هزار و ششصد بیت است. این پژوهش با کنکاش در نهج البلاغه و اشعار عبدالمسیح انطاکی، سیره و رای آن امام همام و دیدگاه این ادیب مسیحی را در برخی ابعاد و مصادیق مهم جنگ و جهاد از جمله شجاعت، جنگاوری، تدبیر، هوشیاری، صلح حکیمانه و رعایت اصول الهی و اخلاقی در جنگ، مورد بررسی قرار داده و آشکار می سازد. بر اساس قرآن، از آنجا که سبیل الله مسیر رشد آدمی است، جهاد فی سبیل الله نیز قرارگرفتن و قراردادن انسان ها در مسیر کمال و رشد است. بر خلاف سایر جنگ ها که غالبا با قصد منافع مادی افراد یا گروه های خاص است در سبک علوی یا اسلام حقیقی، نیت و هدف غایی درجنگ، تنها خشنودی پروردگار می باشد.

    کلیدواژگان: امام علی(ع)، نهج البلاغه، عبدالمسیح انطاکی، ملحمه الامام علی(ع)، جنگ
|
  • Samad Aliaghayee, Vahid Gholami *, Sadegh Mohammadi Bolbolanabad Pages 9-27

    One of the most recent approaches in reading and criticizing literary works is cognitive linguistics. Conceptual Metaphor Theory is one of the first and main theoretical frameworks in Cognitive Semantics. According to it, metaphor is not just a matter of word, but it is about thought and reason. In all of conceptual metaphors mapping is primary, and they use a source domain language as a pattern for showing the target domain concepts. Cognitive megametaphors in which are needed to understand the literary works, talks about a conceptual discourse model which treats the undercurrent aspects of texts. In fact megametaphors are set of macrostructures in linguistics which built by other conceptual metaphors in superstructure of the text. According to cognitive approach and by using the data poems; »The book«, from Now a Girl is my Homeland (2011) by Sherko Bekas and »The Good Book« by Abbas YaminiSharif, megametaphor of "knowledge" will be discussed. The main questions of this study are: how Bekas and YaminiSharif used different kinds of conceptual metaphors and in which ways these micrometaphors in the undercurrent of the poems, form megametaphor at the superstructure. The results of the study show that wisdom, education and book are the most common concepts in these poems, and all of these concepts appear in the realm of knowledge megametaphor.

    Keywords: conceptual metaphors, megametaphors, knowledge, Sherko bekas, Abbas YmaniSharif
  • Mandana Mangeli * Pages 61-85

    The novel Chicago (2007) is one of the most powerful and influential novels of the contemporary literary world. Alaa al Aswani (b.1957), a famous Egyptian novelist, has critiqued the American Egyptian life. The criticism resolves around the behaviour of a young Egyptian in America. The author has deftly dealt with the identity crisis in the novel; Issues such as sexual discrimination, friendship and hatred, opportunism are discussed in the literary work. Several cultural outlooks on life and society have also been treated in it. Ahmad Mahmoud (1310-1381) is an Iranian writer of the Southern School and his no “Neighbours” is synchronized with the Coup edat of 1328 and written in the first half of the 20th Century. It addresses the reader in a monotonous manner with respect to the difficulties, imperialism, and exploitation of the countries and people of the third world. Both the novels are identical in structure, plot and narrative. Symbolism is visible in both of them. The novels have powerful descriptions of time and place, characters and narratives, elements and contents of the story and the novel “Chicago” has edges on the other novel in several respects. Aswani looks at oppression and discrimination from the position of an enlightened society and considers their prevalence due to the inefficiencies of the ruling class in a part of society as well outside its frontiers.But Ahmad i Mahmud looks critically at the ruling power over people and he finds poverty as the root cause of the malaise.

    Keywords: Chicago, Neighbours, Elements of Story, Contents
  • Reza Borabadi, Ali Sheikhmehdi * Pages 89-109

    Abstract Adapting is the disputed discussion. It is important to know that adaptation is a theory, a concept or a process. But what the reaearcher thinks is important is the adaptation process. Early signs of literature in the sacred texts of the pre-Christian civilizations, showed that to this day, have taken on some form of adaptation. Analysis is of secondary importance to the discussion of the adapted work. Therefore, with an adaptive approach, the researcher intends to consider the process of the adaptive work and its analysis as twi variables. If we consider the achievement of an adaptive work from Gadamer's perspective as an independent variable, so we have to express the philosophical hermeneutics of the text. Also, if we consider the reading of an adaptive work based on Linda Hutchen's postmodern theory as a dependent variable. In this article, the two variables will be considered because do content analysis lead to the production of adaptive work or hermeneutics?

    Keywords: comparative literature, Gadamer's Hermeneutics, Postmodernism, Linda Hutchin
  • Hosein Mehrabibardar Pages 113-141

    Abstract Much research has been done on the aesthetics of literary works, but less attention has been paid to them through the lens of semantics. In the present article, using descriptive-analytical method and based on library sources, Mandalalieh's condition and condition, which is one of the eight chapters of semantics, is studied in Forough Farrokhzad's other birthday poetry book and secondary purposes in the rhetorical use of Mandalalieh's states in mentioning or The omission, introduction or omission, dedication or delay, adjective and adverbial have been analyzed based on the books of rhetorical sciences. It turns out that his goal in both cases of deletion or mention was often to convey the content in the shortest time with the most emphasis. And in presenting and delaying Musnadaliyyah, the presentation of Musnadaliyyah is more important than the delay, and he has used the dedication and delay of Musnadaliyyah for the purposes of "placing Musnadaliyyah in the minds of the audience" and expressing "pain and sorrow". For further emphasis, Forough introduces Masnadaliyya by adding a noun, pronoun or adjective, and uses Nakrah's Masnadaliyya less than Masnadaliyyah. The birthplace of Masnadiyah is more about the state of "turning a few institutions or details."

    Keywords: meanings, Another Birth, Forough Farrokhzad
  • Kian Pishkar * Pages 145-166

    The field of comparative literature is one of the largest and most extensive fields of study in the field of world literature that can open many loopholes for the knowledge of nations, literature, cultures, traditions and thoughts to literary enthusiasts. There are few people in England who have not heard the names of Abbas Marufi and Mrs. Virginia Woolf and are not familiar with their valuable works that have undoubtedly influenced the literature of their country and the world. These novels are valuable and great works of Persian and English literature that have their own unique features and characteristics. Modern, format and structure of the stream of consciousness of the presented mind can facilitate their literary understanding, providing a new window into the study and practical study of modern and postmodern comparative literature. The comparative study of these novel can open a new method for better understanding of the common points of global literature.

    Keywords: comparative literature, Feminism, global literature, stylistic, anxiety of influence
  • Leyla Saie, Naser Naseri *, Shahriyar Hasanzadeh Pages 169-189

    One of the prominent features of all the fictional works is their mystery, so that this feature in the Shahnameh and the Haft Peykar has a certain prominence as the kings and heroes fought the divine power and wisdom of the evil forces to unravel the complex codes and spells. And sometimes they used to do difficult, unraveling of the closed and difficult knots to perform the decadence of cheerfulness and grandeur. The heroes of the stories used tools to unravel the secrets and secrets of tools such as astrology and divine prediction, and to consult with priests, clergy, and dreamers. Most of the codes in Shahnameh and Seven Bodies have been used to test the worthiness of heroes and princes, the bridegroom and the bride, and sometimes to determine the right time to celebrate a wedding, coronation, and important tasks, etc. Desirable and undesirable stars are turning. The main question of the research in this article is to pay attention to the factors that set up the feasts and celebrations and to unveil the passages and tales in the stories of Shahnameh and Haft-Peykar. The research method is descriptive-analytical and comparative, and the results show that most celebrations and celebrations have their roots in the opening of codes and spells.

    Keywords: astronomy, dream, Omen, For tune, party
  • Khaled Hefzy Abdel Amir Altamimiye, Mehrdad Aghaei * Pages 193-216

    Abstract In the darkness of Persian literature, Iranian and non-Iranian poets and writers, citing the order of the Holy Prophet (PBUH) who said: "Anything that does not begin with the name of God is better", have long written their poems and writings in the name of God The world has begun and his greatness and generosity have been praised and placed at his doorstep. In Arabic literature, old and new poets have prayed to the Lord of the universe in their poems. Nezami Ganjavi, one of the greatest poets of Persian literature, at the beginning of his Masnavi, has dedicated many verses to praise and supplication to God. The Iraqi poet Jamil Siddiqui al-Zahawi also mentions God in a scattered manner in the margins of his divan, but in the final part of the divan he devotes an ode to prayer and supplication to God only. The purpose of this research is to use a descriptive-analytical method, considering the spiritual value of prayers and supplications in literature in terms of content and quality, a comparative study of prayers and supplications and their content and content in the military poems of Ganjavi and Jamil Sedghi. Alzheimer's pay.

    Keywords: prayer, Nezami Ganjavi, Jamil Sedghi Al-Zahawi, Persian, Arabic Poetry
  • Seyedeh Maryam Jazayeri *, Shahriyar Shadi Go, Nahid Jafari Dehkordi Pages 221-248

    Ever since , poets have tried to improve the society by following the ethical and educational guidelines in their poem. With the formation of constitution and the prevailing policies , the people of society neded to be educated and ethical. This research is based on a descriptive-analytical method of library studies and its main purpose is to explain the educational implications in the poems of Farrokhi and Iraj .Farrokhi and Iraj including erdddon-loving poets of the constitutional era and have focused on educating people. Studing of the poems of these two poets shows that their social insights and their different position have been greatly influenced by their social class. In fact , because of the family, intellectual, and political differences between the two poets , the themes in their poetry are moving in two defferent directions.One the them, (Farrokhi) is a prominent political activit, a journalist deprived of the right to enter the society who, due to her profession and character , and under the influence of constitutional developments, demand the creation of a political open space and a struggle for the transformation of society towards freedom. and another (Iraj) is a prince who does not tolerate the transition from the institutionalized political fashions of the Qajar era but who wants fundamental cultural changes.

    Keywords: Educational toughts, cultural reform, Farrokhi, Iraj Merza
  • Tahere Babakhani, Ali Heidary *, Masoud Sepahvandi Pages 253-275

    "Pir Moghan" is a term - a concept that is reminiscent of Zoroastrianism and Zoroastrianism like the ruins and koji in the Iranian birthplace and has been sacred and prominent in some of the poets' posthumous religious revolutions in Dauvin. Among the khaghani can be seen as a prerequisite for its use, and Hafez has transformed this term - concept into a discourse and genre by borrowing from khaghani and its sanctification and placement alongside the vague notion of "Rand" and passing through the purity of mind and language. Which is similar in some ways to that of Pir Moghani, which Khaghani had previously enlightened; The artistry and mysterious and ambiguous and abstract old old Hafez face, the one that Khaghani frank and revealing its true and has antagonism. So both (Khaghani and Hafez) have paid attention to Pierre Moghan over time, with the difference that Pierre Khaghani is real and transparent, but Pierre Moghani is abstract and shrewd.

    Keywords: Old Moghan, Khaghani, hafiz, ruins, Kooy-e-moghan
  • Masoumeh Pazoki, Khodabakhsh Asadollahi *, Alireza Nikouei, Tofigh Hasemporsobhani Pages 301-315

    From time immemorial and from the first periods of human growth and intellectual maturity; Man has always been in search of the foundations and resources of some sciences in various fields, especially in the field of humanities. And in the same process, it may have been in the idea of discovering the mysteries associated with the convergence of these sciences. Undoubtedly, the origins of most the humanities have commonalities, but in order to expand their scope, it seems that the sources of their formation and formation must be different. Although categories such as myth and mysticism have a seemingly different approach, but both are prominent manifestations of Iranian identity, which in many positions, especially in terms of symbolic language, interpretability, narrative, artistic approach, proximity to religious texts. They have convergence and alignment, and this sharing and convergence shows more in the field of poetry and literature. Therefore, many poets, including Hafez, have not been unaware of this point. The intellectual and epistemological sources of the possessors of wisdom and thought are not so fundamentally different, and it is not surprising that one rises in mysticism and another in philosophy and another in epistemological and mythological concepts.

    Keywords: Myth, mysticism, Seven Cities of Attar's Love, Bidel Dehlavi's Ghazals
  • Afshar Azizi Dowlatabadi * Pages 319-336

    The poetic themes and illustrations have a long history. Most poets have used their best efforts to use the letters in imagery to create themes in a beautiful and exuberant way. Sana'i and Khaghani are among the poets who have achieved this art with their poetry, so that the singer drowns in thinking about creating their own images. They have created wonders through the use of phenomena and the use of symbolic and mythological meanings of what they see in their surroundings. These two faces have unique features, one of which is the creation of beautiful illustrations with words and letters, and this, along with innovation and creativity, has added to the importance of their poetry. Imagination with "La" is a striking technique in the poetry of Sanai and Khaghani, and is so beautiful that it makes the reader wonder. The author of this essay is to explain the delicacies of these artistic techniques in the poetry of the two poets

    Keywords: Sanai, Khaghani, Illustration, LA, Themes
  • Akbar Ranjbar, Hadi Hidari Nia *, Mahmood Sadegh Zadeh Pages 339-356

    La littérature sur la stabilité est le grand cri des nations opprimées contre le colonialisme et les dirigeants oppressifs. Ce type de poésie, bien que dans la littérature persane a une histoire de mille ans; Mais sa composition a commencé sérieusement et délibérément depuis l'époque de la Constitution. Des poètes tels que Farrokhi à l'ère du constitutionnalisme et Behjati à l'ère de la révolution islamique ont été parmi les pionniers dans ce domaine. Un aperçu des poèmes des poètes en question montre que ces deux générations de poètes révolutionnaires ont beaucoup en commun en termes d'idées politiques et sociales et les thèmes de la littérature sur la durabilité sont clairement visibles dans leurs poèmes. Par conséquent, la recherche sur les thèmes poétiques de ces deux poètes est importante et très nécessaire. Dans cette recherche, on a tenté d'étudier les effets de la stabilité dans les poèmes de ces deux poètes par la méthode descriptive-analytique et de répondre à ces questions; Dans le domaine de la résistance et de la stabilité, quels thèmes et composantes communs peuvent être observés dans les poèmes Farrokhi et Behjati? Quelles sont les caractéristiques poétiques de ces deux poètes dans le domaine de la durabilité? Bref, ces deux poètes étaient unis dans leur lutte contre la tyrannie, le colonialisme, le patriotisme et la défense des droits du peuple; Mais contrairement aux poètes de la Révolution islamique, dont la dimension religieuse est plus importante, dans la poésie des représentants du mouvement constitutionnel, la dimension nationale est dépassée.

    Keywords: littérature sur la durabilité, révolution constitutionnelle, révolution islamique, Farrokhi Yazdi, Mohammad Hossein Behjati
  • Jalal Sobhanifard Pages 359-381

    Abstract Martin Heidegger, an influential philosopher of the twentieth century in Iran, has enjoyed considerable success. Seyyed Ahmad Fardid was one of the first philosopher in Iran who had paid attention to Heidegger's thought. At the same time, Henry Carbone, one of the most important philosophers who had been a commentator and translator of Heidegger works, had inspired by Heidegger's insights to re-read the philosophical and legal heritage of ancient Iran. The alignment and synchronicity, as well as the differences between the two, on the influence of Heidegger's thought are the subject of this paper. Considering the two approaches to Heidegger's legacy and trying to apply it to Iranian thought issues shows that both Fardid and Carbon have entered into a discussion as in Heidegger from the point of view of well-thought-out thinkers. They have had him, but they have expanded their intellectual position. Keywords: Heidegger, Seyed Ahmad Fardid, Henry Carbone, Metaphysics, Existence

    Keywords: Heidegger, Seyed Ahmad Fardid, Henry Carbone, metaphysics, Existence
  • Khadijeh Farjadzadeh *, Javad Mehraban Ghezelhesar Pages 433-455

    Moral exhortations and teachings have always been one of the prominent concepts of poetry, and Sana'i and Sa'adi are are known as ethic-oriented poets. In this paper, a comparative study of moral themes in Saadi's Bustan and and Sanai's Hadighat-ol haghighat is conducted with content analysis approach. After giving an introduction to ethics and ethical themes, taking into account the ideas of Sana'i and Sa'adi and Hadiqat ol-Haqiqat and Bustan, he has focused his attention mainly on the self-fight and in this regard, the author has used the verses of the Qur'an, hadiths and poems to prove this and has included these in the conclusions. And finally, this was achieved that the common axis of the moral teachings of the Saadi's Bustan and and Sanai's Hadighat-ol haghighat has been the prosperity of man. With a fluent language, a mystical expression, and a Shari'a-oriented attitude, Sana'i invites his audience to uphold moral virtues and avoid moral vices in order to reform society. Saadi too, as a moral teacher, since his ethical teachings are derived from the Qur'an and Sunnah, calls on his ideal human beings, at every social level, to engage in spiritual struggle and ethical orientation

  • Maryam Hojatipour, Mehdi Mohamadi Nia * Pages 513-535

    Problem statement: Anecdotes form a major part of mystical poetry and prose texts. Anecdote and story are a kind of narrative forms that are passed down among the people. In the meantime, the anecdotes of the spiritual Masnavi are an infinite sea of infinite human experiences. Research

    method

    This paper analyzes the story of “The King and Kennizak “ based on Propp morphology to find out how Propp functions are presented in Masnavi stories and whether Masnavi narrations have similarities with normal narrations or not. Purpose of research: This paper aims to analyze the story of “The King and Kennizak” of Masnavi based on Propp’s view , and the ability to adapt this story to Propp’s model.

    Findings

    The results of present study show that the narration “The King and the Kennizak “ is a two- movement narration consisting of 21 functions and two auxiliary elements (initiating scene and discussion). The first movement of story has 16 functions starting with villainy and ends with victory function. The second movement consists of 5 functions starting with the function of Kennizak need and ending with marriage. Lack function with three frequencies has the highest frequency in the narration and then, meditation, donator action and delivery are repeated twice and the rest of functions can be found just once. Generally, the results of study show that with a few shifs in the order of functions and elimination of some of the others, we can extend Propp’s view about Masnavi stories.

    Keywords: Masnavi stories, Propp, Function, “ The King, Kennizak” story
  • Zohreh Sarmad Pages 539-556

    A Comparative Study of Vegetarianism in World Myths Abstract The herbal and God plant is one of the symbols of totemic tribes that individuals attributed to their generation to the animal or plant following mental conflicts about the creation and the posthumous world. The view of nature's cycle, the repeated death and rebirth of plants, along with the buried corpse, made the myths of the creation of God and God make plants more fertile. The purpose of this essay is to study the theology of God and herbalism in world myths and the cause of some of these myths. The research method in this study is analytical-descriptive. Research findings show that in various myths, in addition to believing in the emergence of humans from group plants, plants are brought to the divine order. This sharing is due to the collective layer of the subconscious of man among the myths of the nations. Keywords: Vegetable God, Vegetarian, Myth, World.

    Keywords: Vegetable God, Vegetarian, Myth, world
  • Fatemeh Masoumi Sheikh Ahmad Louis, Katayon Fallahi *, Tahere Chaldareh Pages 559-580

    Structural and content analysis in language is not merely a superficial representation, but on the contrary forms an essential part of the meaning conveyed by the poet. This type of analysis, among the types of language use, pays the most attention to language in literature, and most of the research in this branch of study focuses on identifying literary styles, personal language, and the individual creativity of the author. Yusuf Khatib is one of the contemporary Palestinian political poets who was himself a member of the Ba'athist Arab Socialist Party, which has been active in many political activities. His poetry collection is full of political concepts about the Arab world. Emphasizes sustainability. Concepts such as the political events of the Arab world, oppression of the people, the unity of the nation and the use of the elements of symbolism, metaphor, etc. were reflected in the political poems of Yusuf al-Khatib and the king of spring poets. Authors with reviews of the poems of Yusuf al-Khatib and Mohammad Taghi Bahar. This point led the writers to discuss the poems of Yousef Al-Khatib and Mohammad Taqi Bahar from a content and structural point of view. In the present study, the authors review and critique the data with a descriptive-analytical approach.

    Keywords: Yousef Al-Khatib, structure, theme, poetry, The King of Spring Poets