فهرست مطالب

مطالعات بین المللی - سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 69، تابستان 1400)

نشریه مطالعات بین المللی
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 69، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی زیبائی* صفحات 7-24
    از آنجا که تمامی جریان های فکری موجود در نسل های مختلف نظریه انقلاب تنها قادر به شناخت و تفسیر ابعاد آن دسته از انقلاب هایی هستند که در صدد شناخت آنها برآمده اند، به نظر می رسد استفاده از آنها برای توجیه نظری انقلاب های آتی معقول و کارآمد نباشد. بر این اساس، شاکله اصلی نظریه های انقلاب در طول چهار نسل نظری پیشین مبتنی بر یک مجموعه از عوامل و مولفه های از پیش تعیین شده به عنوان عوامل پیشبرد انقلاب است که بنا بر ضرورت در تمامی انقلاب-ها به ویژه انقلاب هایی که بعد از زمان ارایه آنها به وقوع پیوسته اند موضوعیت ندارد. با توجه به این توضیحات و عنوان نوشتار حاضر می توان این سوال را مطرح کرد، آیا تمامی ابعاد انقلاب های عربی به واسطه دیدگاه های موجود در نسل های چهارگانه نظریه انقلاب قابل توجیه و تبیین نظری هستند؟ نتیجه بررسی های بعمل آمده گویای آن است که حداقل در سه حوزه یعنی اتصال فرآیندی سطوح داخل و بین الملل در یک چارچوب تاریخی خاص، نقش بی طرفانه ارتش در تبدیل ناآرامی ها به انقلاب و در نهایت پیروزی انقلاب ها در شرایط فقدان رهبری با عوامل مورد اشاره در نظریه های پیشین تفاوت عمیقی دارند. مولف در این اثر قصد دارد بر پایه روش انطباق عوامل تاثیرگذار بر بروز ناآرامی های عربی در سه حوزه مذکور با عوامل مورد اشاره همسان در نظریه های چهارگانه انقلاب تفاوت های یاد شده را بررسی نماید.
    کلیدواژگان: انقلاب های عربی، نظریه های انقلاب، ساختار-کارگزار، ارتش، رهبری
  • قدرت احمدیان*، ندا کهریزی صفحات 25-44
    در کنه تنش دامنه دار و مستمر ایران و عربستان به عنوان جنگ سرد خاورمیانه مولفه های گوناگونی ریشه دارد. این منازعه را می توان در چارچوب تحولات عمیق خاورمیانه و با توجه به سلسله رویدادهای دهه اخیر تا 2021 تبیین نمود. پیش تر در راهبردهایی چون امنیت منطقه ای 1986، مجمع گفت وگوی منطقه ای 2016، و 2019در ابتکار صلح هرمز در کنار اقداماتی میانجیگرانه گام هایی در راستای حل منازعه برداشته شده اما اوج گیری تنش تا سر حد جنگ نظامی در 2020نشان از نافرجامی آن ها دارد. حال پرسشی که به ذهن متبادر می شود این است که «تداوم و تعمیق منازعه میان ج.ا.ایران و عربستان در پرتو تحولات دهه اخیر خاورمیانه چگونه قابل تحلیل است؟» در پاسخ می توان مطرح کرد که «با توجه به تحولات دهه اخیر خاورمیانه ج.ا.ایران و عربستان در وضعیت بن بست آزاردهنده متقابل قرارگرفته و سیر آتی روابط طرفین مبتنی بر دوگانه مذاکره، فاجعه خواهد بود»با بهره از روش تحلیلی توصیفی و ابزار کتابخانه ای،نظریه بلوغ منازعه می تواند در کنار بررسی تحولات اخیر منطقه تنش و بن بست آزاردهنده متقابل را تبیین و به آزمون فرضیه کمک کند.هدف این نوشتار،تبیین شرایطی است که می تواند بهترین زمان جهت تحقق مذاکره و رسیدن به صلحی میان دو قطب قدرت منطقه باشد؛تبیینی که بر ساختاربندی تیوری بلوغ منازعه مبتنی است.
    کلیدواژگان: تحولات خاورمیانه، تنش عربستان و ج.ا.ایران، بلوغ منازعه، بن بست آزاردهنده، فاجعه و مذاکره، سناریو
  • لیلا خدابخشی* صفحات 45-62
    بحران سوریه به دلیل موقعیت حساس جغرافیایی و استراتژیکی، ورود بازیگران منطقه ای و بین المللی، ظهور پدیده گروه های تروریستی و مسئله مهاجران ، به یکی از بزرگترین بحران سیاسی- اجتماعی جهان بعد از جنگ دوم جهانی تبدیل شده است. علت شروع ، استمرار و ابهام درافق این بحران را می توان در شکاف های اجتماعی و سیاسی داخل سوریه، رقابت کشورهای منطقه و دخالت قدرت های بزرگ جستجو کرد.راه حل سیاسی برای بحران سوریه به یک مسئله تبدیل شده است که بازیگران حاضر در بحران تاکنون به آن دست نیافته اند. هدف از انجام این پژوهش بررسی بحرانهای نظامی و سیاسی سوریه و راه حل های خروج از این بحران می باشد.سوالی که در این زمینه مطرح می شود آن است که افق راه حل بحران سوریه با وجود تفاوت استراتژی بازیگران چگونه ممکن است؟ روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی وگردآوری اطلاعات آن منابع کتابخانه ای می باشد.یافته های پژوهش نشان می دهد که، که اتحاد ایدیولوژیک محور مقاومت [ایران، سوریه و حزب الله] و حمایت نظامی روسیه و همچنین تفاوت اهداف ایتلاف علیه دولت سوریه، موجب شده تا بشار اسد از موقعیت برتری در مذاکرات صلح سوریه برخوردار شود؛ و امکان ایتلاف برای مبارزه با گروه های تکفیری بین دولت سوریه با قدرت های منطقه ای و بین المللی و مذاکره بین معارضان و دولت این کشور در آینده نزدیک فراهم گردد.
    کلیدواژگان: بحران سوریه، قدرت های منطقه ای، القاعده، داعش، ارتش آزاد، آمریکا، روسیه
  • محمد عاکفی قاضیانی*، موسی عاکفی قاضیانی صفحات 63-82
    حقوق بین الملل سرمایه گذاری به عنوان یک نظام حقوقی، از نظام های فرعی یا تخصصی حقوق بین الملل عمومی شناخته می شود. فارغ از ماهیت این نظام حقوقی، هنجارها و قواعد آن برای سالیان متمادی نسبت به دولت ها و سرمایه گذاران (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) اعمال گشته است. در خصوص منابع این نظام هنوز در میان علمای حقوق اجماع به وجود نیامده است؛ برخی در پرتو منابع مقرر در ماده (38) اساسنامه دیوان، منابع حقوق بین الملل سرمایه گذاری را تعریف می نمایند و گروهی با تفاوت هایی، نظم دیگری را برای منابع این نظام حقوقی ترسیم نمودهاند. به هر روی، کماکان منابع این حوزه به نحوی مستدل و مستند تبیین نشده است. در جهت اثبات چنین درکی، این مقاله بدنبال ارایه پاسخ به این سوال است که «منابع حقوق بین الملل سرمایه گذاری کدام است و هرکدام از این منابع چه نقشی در تکامل قواعد حقوق بینالملل سرمایه گذاری داشته اند؟». از این رو با روش توصیفی-تحلیلی و با جمع آوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای، در راستای اثبات این فرضیه قدم برداشته شده که قوانین داخلی کشورها، معاهدات، حقوق بین الملل عرفی و اصول کلی حقوقی از منابع اصلی این حوزه محسوب میشود و منابع فرعی آن نیز شامل تصمیمات قضایی و آموزه های مولفین میباشد. در همین راستا پس از بیان مقدمه، پیشینه پژوهش، مبانی نظری و تاریخچه مبحث، به آزمون فرضیه مقاله پرداخته شده و در پایان این نتیجه حاصل شده که قوانین داخلی همچنان مهمترین منبع حقوق بین الملل سرمایه گذاری است و دیگر منابع اصلی و فرعی در حقیقت نقش تکمیلی برای قوانین داخلی کشورها را ایفاء می نمایند.
    کلیدواژگان: قوانین داخلی، معاهدات، مقررات بین المللی، حقوق عرفی، اصول کلی حقوقی، تصمیمات قضایی
  • فرزانه صفری، حمید احمدی*، کیهان برزگر صفحات 83-102
    رویکردهای چین و روسیه نسبت به منطقه اوراسیا به ویژه در سال های اخیر در تعامل فزاینده با یکدیگر قرار داشته است. اگرچه مسکو برای اداره روابط منطقه ای خود به نهادهای منطقه ای چندجانبه از جمله اتحادیه اقتصادی اوراسیایی متوسل شده است و چین نیز ابتکار عمل کمربند- راه را عنوان وسیله اصلی بلندپروازی های خود در منطقه اوراسیا قرار داده است، اما در حال حاضر واقعیت های ژیوپولیتیک هر دو طرف را به همکاری در چارچوب طرح های مزبور سوق داده است. از اکتبر 2015 توافقات و گفتگوهایی برای ادغام طرح های منطقه ای دو کشور در جریان است و مسکو و پکن تعمیق بی سابقه و هماهنگی روابط خود در این منطقه را همواره مورد تاکید قرار می دهند، اما با وجود تلاش چین و روسیه برای ادغام و هماهنگی در اجرای طرح های منطقه ای این پرسش مطرح است که آیا می توان همکاری راهبردی فعلی چین و روسیه در ابتکارات منطقه ای را دلیل کافی برای ادامه یافتن چنین رویکردی توسط دو کشور در آینده دانست؟ در پاسخ به مساله تحقیق و در چارچوب مفهوم نظم های منطقه ای، نتیجه کلی این نوشتار نشان می دهد که وجود محدودیت ها و موانعی که از عمق ادغام و هماهنگی ابتکارات دو کشور می کاهد و در کنار آن رویکرد کلان دو کشور نسبت به نظم منطقه ای در اوراسیا را می توان دلایلی برای حرکت مسکو و پکن از نظم کنسرتی کنونی به سمت نظم هژمون محور تلقی نمود.
    کلیدواژگان: نظم منطقه ای، ابنکار کمربند-راه، چین، اتحادیه اقتصادی اوراسیا، اوراسیای بزرگ، روسیه، نظم هژمون محور
  • محمدرضا فرهمند، ابراهیم متق*، امیرهوشنگ میر کوشش صفحات 103-120

    ایالات متحده بعنوان کشوری که که دارنده معیارهای یک هژمون است، تلاش می کند تا آن را حفظ نماید و چین بعنوان یک قدرت نوظهور در صحنه بین الملل تلاش دارد که خود را به عنوان یک رقیب هژمونیک آمریکا به جامعه جهانی بشناساند. نقطه مشترک در تقابل هژمونیک میان آمریکا و چین در زمینه انرژی گرایش هر دو کشور به منطقه خاورمیانه است. هرچند برای ایالات متحده این مسئله جدیدی نیست، اما گرایش روز افزون چین برای مقابله با تهدید امنیت انرژی خود اهمیت زیادی دارد، زیرا چین از این طریق در پی آن است که نفوذ خود در سایر حوزه را نیز اعمال نماید. پژوهش حاضر با تاکید بر دیدگاه های مختلف در حوزه هژمونیک بویژه تیوری گرامشی تلاش کرده به سوال اصلی خود در مورد تاثیر رقابت هژمونیک آمریکا و چین بر جریان انرژی و نفت در جهان پاسخ دهد. لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی رقابت هژمونیک آمریکا و چین و تاثیر آن بر جریان انرژی و نفت در جهان است. روش تحقیق استفاده شده در این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی می باشد. پژوهش به این نتیجه رسیده که میان آمریکا و چین رقابت هژمونیک برقرار است تا تقابل هژمونیک. زیرا چین در مراحل اولیه رقابت هژمونیک با آمریکا قرار دارد و معلوم نیست این رقابت به موفقیت چین بیانجامد و بتواند خود را بعنوان یک هژمون معرفی نماید. چین معیارهای لازم جهت معرفی خود بعنوان هژمونیک در تمام زمینه ها را ندارد و همانگونه که گرامشی بیان می کند مقبولیت لازم را نیز ندارد.

    کلیدواژگان: هژمونیک، تقابل هژمونیک، رقابت هژمونیک، آمریکا، چین، انرژی
  • اعظم پرنده مطلق، عباس پورهاشمی*، شیرین شیرازیان، علی زارع صفحات 121-138
    از جمله مولفه‏های نگران کننده نظام‏های حاکمیتی با هر ایدیولوژی متفاوت، حفاظت محیط‏زیست از گذر اجرای حقوق بین‏الملل محیط‏زیست است. این رویکرد می‏تواند در چگونگی و حفاظت از کره زمین و مخاطرات احتمالی پیش‏روی آن، موثر واقع شود. در این پرتو، اصل بر آن است که حقوق بین ‏الملل محیط‏زیست در نظام حقوقی ایران اجرا ‏شود. این مهم در مولفه فراقانونی و از رهگذر اساسی ‏سازی حقوق بین‏الملل محیط‏زیست که در اصول 77 و 125 قانون اساسی و قانونی از نگاه ماده 9 قانون مدنی که عهود و اسناد بین ‏المللی را در حکم قانون می‏پندارد؛ هویدا می‏باشد. بدین‏سان، از یک سو، فرصت‏های حقوقی- قانونی به ‏عنوان بستری ضروری برای اجرای حقوق بین‏ الملل محیط‏زیست مهیا و فراهم می‏باشد. نوشتار پیش رو که به روش توصیفی-تحلیلی نگاشته شده، درصدد پاسخ به این پرسش اصلی است که اجرای حقوق بین ‏الملل محیط‏زیست در نظام حقوقی ایران، با چه فرصت‏ها و تهدیدهایی مواجه است؟ پژوهش حاضر در نهایت به این نتیجه رسیده است که گرچه ماده 9 قانون مدنی راه حلی کلی برای اجرای معاهدات بین‏المللی ارایه داده ولی علاوه بر تفسیر بردار بودن آن، نسبت به سایر منابع حقوق بین‏الملل ساکت و صامت است.
    کلیدواژگان: اجرای حقوق بین الملل، حقوق بین الملل محیط زیست، حقوق تطبیقی، دوگانگی و یگانگی، ماده 9 قانون مدنی
  • الناز کتانچی، بابک پورقهرمانی* صفحات 139-156
    تبدیل امنیت سایبری به یک مشکل اساسی در جهان، باعث شده «آسه آن» نسبت به رفع مشکل امنیت سایبری با احساس فوریت اقدام کند. انجام اقدامات حفاظتی و سایر تلاش های صورت گرفته برای مقابله با حوادث سایبری در سطح منطقه ای و ملی نشان دهنده آگاهی «آسه آن» از اهمیت وجود یک روش مقاوم سایبری است که دستیابی به آن از طریق بررسی شاخص های مربوط به امنیت سایبری با موضوعات دفاع در برابر حملات سایبری نوآورانه، راهبردهایی در برابر تهدیدات امنیت سایبری، سیاست های دولت و محافظت در برابر حریم خصوصی، حمایت از زیرساخت های رایانه ای در دولت و مسایل حقوقی و اخلاقی در فضای سایبری به عنوان هدف این پژوهش با رویکرد توصیفی- تحلیلی میسر می باشد و سوالی که به ذهن متبادر می شود این است که کشورهای «آسه آن» برای دستیابی به روش مقاوم سایبری، محورهای مطالعاتی امنیت سایبری را بر کدام یک از شاخص ها استوار ساخته و تاکنون چه تعداد تحقیق در این شاخص ها انجام داده اند؟ یافته های پژوهش نشان می دهد که در مورد شاخص های مطالعاتی امنیت سایبری به خصوص در زمینه سیاست های دولت و محافظت در برابر حریم خصوصی در برخی کشورهای «آسه آن» تحقیقات محدود صورت گرفته است که این موضوع ارتباط مستقیم با افزایش جرایم سایبری دارد.
    کلیدواژگان: آسه آن، چالش ها، امنیت سایبری، حملات سایبری، جرایم سایبری، سیاست دولت های عضو
  • مصطفی قاسمی حیدری، بهناز اژدری*، مجید معصومی صفحات 157-179
    ستقلال خواهی اقلیم کردستان عراق و تاثیر عوامل خارجی بر مباحث قومی ایران به دلیل مجاورت و پیوندهای قومی، مذهبی، فرهنگی و زبانی اقلیم کردستان عراق با مناطق کردنشین ایران در تشدید مطالبات قومی و تبدیل استقلال خواهی این اقلیم به عنوان کانون و محور هم گرایی مناطق کردنشین ایران با کردهای اقلیم کردستان عراق نقش اساسی داشته و موجب بحران قومی و تضعیف انسجام ملی مناطق کردنشین ایران شده است. هدف این تحقیق تبیین و بررسی اثرات استقلال خواهی اقلیم کردستان عراق بر انسجام ملی مناطق کردنشین ایران می باشد و با بهره گیری از ابزار فیش برداری و روش توصیفی- تحلیلی به این پرسش پاسخ می دهد که استقلال خواهی اقلیم کردستان عراق چه تاثیری بر انسجام ملی مناطق کردنشین ایران داشته است؟ یافته های تحقیق نشان می دهد استقلال خواهی اقلیم کردستان عراق از طریق تهدیدهای فرهنگی، تهدیدهای سیاسی (مطالبات قومی و تجزیه طلبانه، قومیت و هویت، ناسیونالیسم قومی، فدرالیسم عراقی) و تهدیدهای اقتصادی موجب تضعیف انسجام ملی مناطق گردنشین ایران شده است.
    کلیدواژگان: استقلال خواهی، اقلیم کردستان عراق، انسجام ملی، تهدیدهای نرم امنیتی، جمهوری اسلامی ایران، مناطق کردنشین ایران
  • مهدی فاخری*، پریسا رضایی فدشکویه صفحات 181-200
    جنبش های اجتماعی جدید در آمریکای لاتین، برای دستیابی به اهداف مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، فعالیت می کنند و توانسته اند روابط قدرت در آمریکای لاتین را از نو تعریف کنند. موضوع این پژوهش بررسی ظهور و کنشگری این جنبش های اجتماعی و چگونگی تحولات عرصه سیاسی آمریکای لاتین ناشی از فعالیت آن ها است. در این مقاله جنبش های مذهبی، جنبش زنان، جنبش های قومی و بومیان، انجمن های محلی و جنبش محیط زیستی فعال در منطقه مورد بررسی قرار گرفته اند. سوال اصلی پژوهش این است که «کنشگری جنبش های اجتماعی جدید چگونه عرصه سیاسی آمریکای لاتین را تحت تاثیر قرار داده است؟» و روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و برای گردآوری داده ها از روش اسنادی استفاده شده است. هدف از این تحقیق، مطالعه وضعیت کنونی جنبش های اجتماعی جدید فعال در آمریکای لاتین، عملکردها و دستاوردهای آنان و بررسی نوع تعامل آن ها با عوامل قدرت در منطقه و نحوه ی تحت تاثیر قرار دادن عرصه ی سیاسی آمریکای لاتین است. طبق یافته های این پژوهش، خیزش جنبش های اجتماعی جدید تاثیر بسزایی بر عرصه ی سیاسی آمریکای لاتین داشته است، به نحوی که ضمن به چالش کشیدن روابط قدرت، باعث مشارکت افراد بیشتری در فعالیت های سیاسی - اجتماعی شده است. جنبش های اجتماعی این منطقه گزینه های جایگزین سیاسی از «قدرت مردم» را ارایه دادند و به سیاسی شدن و قدرت یافتن آنان کمک کرده اند.
    کلیدواژگان: آمریکای لاتین، جنبش های اجتماعی جدید، جنبش زنان، جنبش های قومی، جنبش بومیان
|
  • Mehdi Zibaei * Pages 7-24
    Since all currents of thought in different generations of revolutionary theory are only able to recognize and interpret the dimensions of those revolutions that they have sought to recognize, it does not seem reasonable to use them to theoretically justify future revolutions. Accordingly, the main structure of revolutionary theories during previous four theoretical generations is based on a set of predetermined factors and components as factors promoting the revolution, which are necessary in all revolutions, especially revolutions that occur after their presentation. Given these explanations and the title of the present article, the question can be asked, can all the dimensions of the Arab revolutions be theoretically justified and explained by the views of the four generations of the theory of revolution? The results of the studies show that in at least three areas, namely the process connection of domestic and international levels in a specific historical framework, the neutral role of the army in turning unrest into revolution and ultimately the victory of revolutions in the absence of leadership with the factors mentioned in previous theories have deep differences.  In this work, the author intends to investigate the mentioned differences based on the method of matching the factors influencing the occurrence of Arab unrest in the three mentioned areas with the factors mentioned in the four theories of the revolution.
    Keywords: Arab revolutions, Revolutions theories, agent-structure, Military, leadership
  • Ghodrat Ahmadian *, Neda Kahrizi Pages 25-44
    There are various components to the widespread and ongoing tension between Iran and Saudi Arabia as the cold War of the Middle East. This conflict can be explained in the context of the profound upheavals in the Middle East and according to the series of events of recent decades until early 2021. Previously, strategies such as the 1986 Regional Security, the 2016 Regional Dialogue Forum, and most recently the Hormoz Peace Initiative, along with mediation measures, have taken steps to resolve the conflict but the escalation of the current tension indicates their failure. Now the question is that "How can the continuation and deepening of the conflict between the I.R. Iran and Saudi Arabia be analyzed? " In response, it can be stated that "Given the developments in the Middle East in the last decade, the Islamic Republic of Iran and Saudi Arabia are in a mutually annoying deadlock and the future course of bilateral relations will be catastrophic."  Using descriptive analytical method and library tools, the theory of conflict maturity can explain the recent developments in the region and explain the mutual annoying tensions and deadlocks and help test the hypothesis. The purpose of this article is to explain the conditions that can be the best time to negotiate and achieve peace between the two poles of power in the region. An explanation based on the structuring of conflict maturity theory.
    Keywords: Middle East upheavels, Tensions between Saudi Arabia, the Islamic Republic of Iran, conflict ripness, Hurting statemate, catastrophe, negotiation, scenario
  • Liyla Khodabakhsi * Pages 45-62
    The Syrian crisis has become one of the largest socio-political crises in the world since World War II due to its sensitive geographical and strategic location, the arrival of regional and international actors, the emergence of terrorist groups and the issue of immigrants. The cause of the onset, continuation and ambiguity of the crisis can be traced to the social and political divisions within Syria, the rivalry between the countries of the region and the intervention of great powers. The political solution to the Syrian crisis has become an issue that the actors in the crisis have not yet achieved.  The purpose of this study is to investigate the military and political crises in Syria and solutions to overcome this crisis. The question that arises in this regard is how the horizon of the solution to the Syrian crisis is possible despite the differences in the strategies of the actors? The research method in this study is descriptive-analytical and the information collected from it is based on library resources. The findings show that ideological alliances of resistance [Iran, Syria, and Hezbollah] and Russian military support, as well as differences in coalition goals against the Syrian government, have given Bashar al-Assad a dominant position in the Syrian peace talks and the possibility of a coalition to fight Takfiri groups between the Syrian government and regional and international powers and to negotiate between the opposition and the Syrian government in the near future.
    Keywords: The Syrian Crisis, regional powers, Al-Qaeda, ISIS, the Free Army, the United States, Russia
  • Mohammad Akefi Ghaziani *, Moosa Akefi Ghaziani Pages 63-82
    International Investment Law is generally recognized as a law system among the subsystems or the specialized systems of Public International Law. Regardless of this system’s nature, its norms and rules have been applied to the governments and the investors (incl. individuals and corporations) for many years. However, there is still no consensus among the scholars regarding the sources of this system; some define these sources in light of the established sources under Article 38 of the Statute of ICJ, and others draw a different set, albeit with some variations. However, the sources of this system have not yet been reasonably and scientifically explained. To achieve such an apprehension, this article attempts to answer the question “What are the sources of international investment law, and how they have contributed to the evolution of the rules of the system?”. Therefore, through a descriptive-analytical method and in qualitative research nature, this article pursues the assumption that the national legislations, treaties, international customary law, and the general principles of law are the primary sources in this field; subsidiary sources are namely judicial decisions and legal teachings. In this regard, the present article examines its assumption after providing an introduction, research background, theoretical foundations, and a brief history of the concept; Eventually, it is concluded that the national legislations are by far the most important source of international investment law, and we can safely say that other primary and subsidiary sources indeed play an important, though a supplementary role for these legislations.
    Keywords: National legislations, Treaties, International Regulations, Customary Law, General principles of law, Judicial decisions
  • Farzaneh Safari, Hamid Ahmadi *, Kayhan Barzegar Pages 83-102
    Sino-Russian approaches to the Eurasian region have been increasingly interacting, especially in recent years. Although Moscow has turned to multilateral regional institutions, including the Eurasian Economic Union, to manage its regional relations, and China has made the Belt-Road Initiative a key tool for its ambitions in the Eurasian region, geopolitical realities on both sides now has led to cooperation within the framework of these projects. Agreements and talks have been underway since October 2015 to merge the two countries 'regional plans and Moscow and Beijing have always emphasized the unprecedented deepening and coordination of relations in the region, despite China and Russia' s efforts to integrate and coordinate the implementation of regional plans. But despite the efforts of China and Russia to integrate and coordinate the implementation of regional plans, the question arises whether the current strategic cooperation between China and Russia in regional initiatives can be considered a sufficient reason for the two countries to continue such an approach in the future? In response to the research question and in the context of the concept of regional order, the overall result of this paper shows that the existence of limitations and obstacles that reduce the depth of integration and coordination of initiatives of the two countries and the two countries' macro approach to regional order in Eurasia can be reasons to move Moscow and Beijing from the current concert order to the hegemony-based order.
    Keywords: Regional Order, Belt-Road Initiative, China, Eurasian Economic Union, Greater Eurasia, Russia, Hegemony-Based Order
  • Mohammadreza Farahmand, Ebrahim Motaghi *, Amir Hushang Mirkoshesh Pages 103-120

    The United States, a country having the standards of a hegemon, is trying to maintain it, and China, as an emerging power on the international stage, is trying to establish itself as an American hegemonic rival to world. A common point in hegemonic confrontation between the United States and China in field of energy is tendency of both countries to the Middle East region. Although this is not new to the United States, China's tendency to counter threat to its energy security is significant, as China seeks to exert its influence in other areas. This study tries to answer its main question about the impact of US and Chinese hegemonic competition on the flow of energy and oil in world by emphasizing different perspectives in the field of hegemony, especially Gramsci theory. Therefore, the purpose of this study is to investigate the hegemonic competition between the United States and China and its impact on flow of energy and oil in the world. The research method used in this research is descriptive-analytical. Resukts showed that there is a hegemonic rivalry between the United States and China rather than a hegemonic confrontation. Because China is in an early stage of hegemonic competition with the United States it is not clear that this competition will lead to China's success and whether it will be able to introduce itself as a hegemon. China does not have the necessary criteria to introduce itself as a hegemon in all fields and, as Gramsci states, it does not have the necessary acceptance.

    Keywords: Hegmony, Hegmonic Confrontation, Hegmonic Competition, the United States, China, Energy
  • Azamtehran Parandeh Motlagh, Abbas Poorhashemi *, Shirin Shirazian, Ali Zare Pages 121-138
    One of the preoccupations in the components of governance systems with any different ideology is protecting the environment by implementing international environmental law. This article's main issue is to analyze the implementation of international environmental law in the Iranian legal system. The importance of the issue is increasingly recognized in the extra-legal component and through the fundamentalization of international environmental law. This principle is reflected in Articles 77 and 125 of the Constitution and Article 9 of the Civil Code, which considers international treaties as "national laws". Thus, on the one hand, legal opportunities are provided as a necessary basis for implementing international environmental law. However, the question here is, what are the obstacles or challenges for implementing environmental law in the Iranian legal system? This article attempts to analyze the legal and practical gaps related to implementing international environmental law in Iran and presenting  suggestions to solving those issues.
    Keywords: Article 9 of the Iranian Civil Code, Comparative Law, Duality, unity, Implementation of International Law, International Environmental Law
  • Elnaz Katanchi, Babak Pourghahramani * Pages 139-156
    Cyber security has become a major problem in the world, and ASEAN has taken urgent steps to address cybersecurity. Security measures and other efforts to combat cyber incidents at the regional and national levels demonstrate ASEAN's awareness of the importance of a robust cyber approach that can be achieved by examining cyber security indicators with defense issues. Defense against innovative cyber-attacks, strategies against cyber security threats, government policies and protection of privacy, protection of computer infrastructure in government and legal and ethical issues in cyberspace are the objectives of this research with a descriptive-analytical approach. It comes to mind that the ASEAN countries have based their cyber security study axes on achieving a robust cyber approach, and how much research has been done on these indicators so far? The findings show that there has been limited research on cybersecurity research indicators, particularly government policies and privacy protection in some ASEAN countries, which is directly related to the increase in cybercrime.
    Keywords: ASEAN, Challenges, Cyber Security, Cyber Attacks, Cybercrime, Member States Policy
  • Mostafa Ghasemi Heydari, Behnaz Azhdari *, Majid Masomi Pages 157-179
    The independence of the Iraqi Kurdistan region and the influence of foreign factors on Iran's ethnic issues due to the proximity and ethnic, religious, cultural and linguistic ties of this region with Iranian Kurdistan in intensifying ethnic demands and turning this region as an axis of integration of Iranian Kurdish regions with Kurds in this region has caused an ethnic crisis and has also weakened the national cohesion of the Kurdish regions of Iran. The purpose of this study is to explain and study the effects of the independence of the Iraqi Kurdistan region on the national cohesion of the Kurdish regions of Iran and by using descriptive-analytical tools and descriptive-analytical methods, it answers the question: what effect has the independence of the Iraqi Kurdish region had on the national cohesion of the Kurdish regions of Iran? Findings show that the independence of the Iraqi Kurdistan region through cultural threats, political threats (ethnic and separatist demands, ethnicity and identity, ethnic nationalism, Iraqi federalism) and economic threats have weakened the national cohesion of Iran's northern regions.
    Keywords: Independence, Iraqi Kurdistan Climate, National Cohesion, Soft Security Threats, Islamic Republic of Iran, Kurdish regions of Iran
  • Mehdi Fakheri *, Parisa Rezaei Fedeshkuye Pages 181-200
    New social movements in Latin America are working to achieve various political, economic, and social goals and have been able to redefine power relations in Latin America. The subject of this study is to examine the emergence and activism of these social movements and how the political space in Latin America has evolved as a result of their activities. This research studies new social movements in Latin America, including religious movements, women's movements, ethnic and indigenous movements, the neighborhood association and the environmental movements. In this study, the main question is, "How has the activism of new social movements affected the political space of Latin America?" The research method is descriptive - analytical and is based on the study of library resources. The purpose of this study is to study the current situation of new social movements in Latin America, their functions and achievements and examine their interaction with power factors in the region and how they affect the Latin American political climate. According to the results of this study, the rise of new social movements has had a significant impact on the political space of Latin America and it has led to greater participation of people in socio-political activities. These social movements have offered political alternatives to the "power of the people" and have helped to empower and politicize people at the local levels.
    Keywords: Latin America, New Social Movements, women', s Movement, Ethnic Movements, Indigenous movements