فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 94، بهار 1379)
- تاریخ انتشار: 1379/01/24
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 3-6
نارساخوانی اختلال قابل درمانی است که اشتباه شدن آن با عدم موفقیت تحصیلی بعلت کندذهنی، اهمیت خاصی به آن می دهد جهت بررسی شیوع این اختلال و تعیین نوع خطاهای احتمالی و ارتباط آن با جنس و سطح سواد والدین مطالعه آینده نگری در کلاسهای سوم ابتدایی شهر ارومیه از تاریخ 75/9/10 الی 75/12/10 بعمل آمد. مجموعا 2067 دانش آموز پسر و دختر از 60 کلاس سوم ابتدایی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. بین افراد نارساخوان و همکلاسیهایشان که بطور اتفاقی انتخاب شدند، مقایسه بعمل آمد. شیوع نارساخوانی 2 / 3٪ برآورد شد. نسبت ابتلاء دختران به پسران13/6 بود. مقایسه با افراد غیر نارساخوان نشان داد که فقط درصد بالای خطاها، متمایز کننده این دو گروه است و نوع خطاها یکسان می باشند. رابطه معنی داری بین نارساخوانی و بیسوادی والدین بخصوص مادر وجود دارد (0/01P<). پیشنهاد می شود با توجه به اهمیت موضوع، در کلاس سوم تمامی کودکان از نظر نارساخوانی مورد معاینه قرار گیرند.
کلیدواژگان: نارساخوانی، دانش آموزان دبستانی -
صفحات 7-14
اهمیت تغییرات غلظت لییید و کلسترول لیپوپروتیینها در بسیاری از اختلالات از جمله قلبی - عروقی و متابولیکی شناخته شده است، مقاله حاضر با مطالعه روی بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد.ALL)) به بررسی تغییرات مقادیر هر یک از این مواد و تعیین الگوی معینی از نحوه این تغییرات می پردازد. برای این منظور، غلظت هر یک از فاکتورهای لییید و کلسترول لیپوپروتیینها در 42 بیمار مبتلا بهALL در دو گروه بزرگسالان (بالاتر از 15 سال) و کودکان(زیر 15 سال) و در دو مرحله قبل از درمان و بعد از اتمام مرحله اول، شیمی درمانی و با دو روش رسوب دهی و الکتروفوزر استات سلولز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده با هر دو روش نشان داد که غلظت TG وVLDL-C در بیماران (در مرحله قبل از درمان) را در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی دار (به ترتیب از 112/7به mg/dl 142/2 و از 52/5 به mg/dl 28/5) و غلظت HDL-C کاهش معنی دار داشت (از 32/3 بهmg/dl 21/5). در بیمارانی که بهبودی کامل یافته بودند غلظت TG وVLDL-C در مرحله بعد از درمان در مقایسه با مقادیر قبل از درمان کاهش معنی دار(به ترتیب از 142/9 به mg/dl 121/0 و از 28/6 به mg/dl 24/2) و غلظت HDL-C افزایش معنی دار نشان (از 22/0 بهmg/dl29/8)، در حالیکه میزان غلظت LDL-C بطور معنی دار تغییر نکرد، در ضمن در بیمارانی که بهبودی کامل نیافته بودند تفاوت معنی دار در هیچ یک از فاکتورهای فوق بین دو مرحله قبل و بعد از درمان مشاهده نشد از آنجا که HDL-C بر خلاف TG وVLDL-C کمتر تحت تاثیر رژیم غذایی با سایر عوامل از جمله استرس قرار می گیرد تعیین سریالی غلظت آن در بیماران مبتلا به ALL می تواند وسیله ارزشمندی جهت ارزیابی روند بیماری باشد و به عنوان یک علامت از شیمی درمانی موشر مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، لییید و کلسترول لیپوپروتیینها، بهبودی کامل -
صفحات 15-20
عرضه کنندگان مواد غذایی در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی می توانند نقش مهمی در انتقال انگل های روده ای بخصوص تک یاخته های روده ای (ژیاردیا لامبلیا، انتامبا هیستولیتیکا) داشته باشند. به منظور تعیین شیوع انگل های روده ای در عرضه کنندگان مواد غذایی در دو شهر نوشهر و چالوس در سالهای 74 - 1373 در مجموع 411 نفر در سه گروه عمده عرضه کنندگان مواد غذایی یعنی 1- رستورانها و چلوکبابی ها 2- ساندویچ فروشی ها 3-خواربارفروشی، لبنیاتی و قنادی ها مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه های مدفوع به طریق فرمالین - اتر آزمایش شد در کل 30/2 درصد افراد به انگل های روده ای مبتلا بودند که در 4/ 21 درصد آنها انگل های بیماری زا یافت شد. بیشترین شیوع آلودگی در گروه ساندویچ فروشی ها مشاهده شد(36٪). بالاترین درصد آلودگی تک یاخته ای و کرمی به ترتیب مربوط به ژیاردیا لامبلیا (2/ 9٪) و هینولپیس نانا(1/ 3٪) بوده است. میزان شیوع آلودگی های انگلی در عرضه کنندگان مواد غذایی بر حسب سن و سواد معنی دار بوده است. در گروه سنی 40 سال به بالا میزان آلودگی کمتر از سایر گروه های سنی (20%) بود (0/025 > P). در افراد دیپلم و بالاتر میزان آلودگی 11/4 درصد و در افراد بی سواد 3/ 43 درصد بود(0/025> P) .
کلیدواژگان: ژیاردیا لامبلیا، انتامباهیستولیتیکا، انگل های روده ای -
صفحات 21-26سابقه و هدف
بیماری دیابت از جمله بیماریهایی است که سهم عمده درمان آن بعهده خود بیماران واگذار می شود و برخورداری ایشان از آگاهی در زمینه های مختلف درمان، بویژه مدیریت تغذیه ای از شروط اساسی کنترل موفق بیماری می باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت آگاهیهای تغذیه ای بیماران دیابتی شهر سمنان انجام گرفته است.
مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی، اطلاعات لازم با استفاده از پرسشنامه و انجام مصاحبه چهره به چهره با 255 بیمار دیابتی که طبق روش نمونه برداری آسان از مراجعین به مطب پزشک متخصص، درمانگاه تخصصی و بیمار بستری در بیمارستان انتخاب شده اند، جمع آوری گردیده است.
یافته هانتایج بررسی نشان داد که حدود 74٪ بیماران از خطر چاقی، 64٪ ایشان از ارجحیت روغن مایع نسبت به روغنهای دیگر آگاهی داشته و آگاهی ایشان در زمینه غیر مجاز بودن مصرف برخی مواد شیرین حاوی کربوهیدراتهای ساده و تصفیه شده خوب بوده در حالی که 78٪ از بیماران از اهمیت افزایش تعداد وعده های غذایی آگاه نبوده و یا درزمینه مصرف مواد غذایی حاوی فیبر محلول و با نمایه گلیسمی پایین آگاهی کمتری داشته اند. بطوریکه 56% بیماران عدس را مفید و یا فقط 27٪ ایشان نان سنگک را نان مناسب دانسته اند. بعلاوه اینکه 69% بیماران در زمینه حل مشکلات تغذیه ای و تنظیم برنامه غذایی از مشاوره با کارشناس تغذیه سودی نجسته اند.
نتیجه گیریبنظر می رسد بیماران در زمینه نقش رژیم غذایی در کنترل بیماری، شناخت مواد غذایی مفید، مجاز و غیر مجاز و تنظیم برنامه و وعده های غذایی نیاز به کسب آگاهی بیشتری دارند.
کلیدواژگان: دیابت، تغذیه، رژیم درمانی، آگاهی -
صفحات 27-38
نظر به اهمیت بیماریهای قلبی عروقی در سلامتی افراد جوامع عصر حاضر و با توجه به اینکه هیپرلیپیدمی، هیپرگلیسمی، فربهی و فزونی فشار خون از مهمترین عوامل خطر این بیماریها شناخته شده اند و با توجه به قلت مطالعات همه گیر شناختی در این زمینه، به خصوص در جوامع روستایی کشور این مطالعه به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای روی 2705 نفر بالای 30 سال، شامل 1296 مرد (48 درصد) و 1409 زن (52 درصد) از طریق نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای از 100 روستای استان تهران صورت گرفت. جهت اندازه گیری کلسترول، تری گلیسرید، HDL و قند خون، نمونه خون ناشتا گرفته شد و برای تشخیص افراد دیابتی و IGT از آزمون تحمل گلوکز با 75 گرم گلوکز استفاده شد. میزان فشار خون اندازه گیری شد. قد و وزن اندازه گیری و نمایه توده بدن محاسبه شد. نسبت دور کمر به دور باسن به عنوان عامل تعیین چاقی شکمی محاسبه شد. میانگین نمایه توده بدن در افراد دیابتی 4/6± 28/6 ، در افراد با IGT5/6 ± 3 / 28 و افراد سالم 6/ 4 ± 6 / 26 کیلوگرم در مترمربع بود (0.001 >P). 34/7 درصد دیابتی ها، 1 / 37 درصد افراد مبتلا به IGT و 3 / 22 درصد افراد سالم چاقی متوسط و شدید داشتند. میانگین نسبت دور کمر به دور باسن در افراد دیابتی بیشتر از IGT و سالم بود(0.01 >P). شیوع دیابت با نسبت دور کمر به دور باسن غیرطبیعی 2/9 برابر افراد با نسبت دور کمر به دور باسن طبیعی بود. یک پنجم افراد دیابتی دارای فشار خون دیاستولی بالاتر از 89 میلی متر جیوه و حدود نیمی از آنها دارای فشار خون سیستولی بالاتر از 139 میلی متر جیوه بودند، در حالی که این رقم برای افراد سالم به ترتیب یک دهم و یک پنجم بود. میانگین تری گلیسرید در افراد دیابتی، IGT و سالم به ترتیب 282 ± 322، 178 ± 206 و124 ± 178 میلی گرم در دسی لیتر بود که این اختلافات بین هر سه گروه از نظر آماری معنی دار بود(0.001 >P). شیوع تری گلیسریدمی در افراد دیابتی 1 / 2 برابر افراد سالم و 6/ 1 برابر افراد مبتلا به IGT و 12/6 درصد افراد سالم دارای کلسترول بیشتر از 239 میلی گرم در دسی لیتر بودند. شیوع دیابت در افراد با هیپرکلسترولمی3/9 برابر افراد با کلسترول طبیعی بود. میانگین LDL کلسترول در افراد دیابتی 6 / 43 ± 145 میلی گرم در دسی لیتر نسبت به مبتلایان به IGT38/9 ± 134، (0.001 >P) و در مقایسه با گروه سالم 36/1 ± 121 میلی گرم در دسی لیتر با 0.001 >P افزایش نشان داد. 9 /45 درصد افراد دیابتی دارای HDL کلسترول کمتر از 35 میلی گرم در دسیلیتر بودند. 8 / 17 درصد افراد دیابتی، 3 / 19 درصد افراد مبتلا به IGT و 9 درصد افراد سالم دارای نسبت LDL به HDL بیشتر از 5 بودند، شیوع دیابت در افراد با نسبت کلسترول به HDL بیشتر از 5/ 4، 9 درصد یعنی 2/4 برابر افراد با نسبت کلسترول به HDL مساوی و کمتر از4/5 بود. یافته های این بررسی موید این مطلب است که چاقی، هیپرلیپیدمی و فزونی فشار خون از عوامل همراه دیابت در افراد جامعه است. عوامل خطر قلبی عروقی در جامعه روستایی استان تهران و نزدیکی شیوع به مقادیری که در ساکنین مناطق شهری دیده می شود، لزوم مداخله برای تغییر در شیوه زندگی را توصیه می کند.
کلیدواژگان: هیپرلیپیدمی، افزایش فشار خون، دیابت، چاقی، IGT، بیماریهای قلبی عروقی -
صفحات 39-44سابقه و هدف
تغییرات دستگاه گوارش به شکل بروز تهوع و استفراغ در حاملگی شایع است و حدود 88 - 80 درصد زنان باردار را با درجات مختلف مبتلا می کند و از اینکه درمانهای دارویی در این دوران محدود می باشد و طب فشار و نقطه P6)) Neiguan می تواند در کاهش این حالات تاثیر داشته باشد، این مطالعه انجام شد.
مواد و روشتحقیق به روش کارآزمایی بالینی از نوع Cross over در سال 77 - 1376 در کلینیک زنان باردار انجام شد و نمونه گیری بصورت غیر احتمالی مبتنی بر هدف بصورت تصادفی در مرحله شاهد و آزمون مورد مطالعه قرار گرفتند. در مرحله آزمون به مدت پنج روز مداوم طب فشار بوسیله باند الاستیکی Seaband در مچ دست روی نقطه Pe6 اجراء شد و برای خنثی کردن اثر پلاسیبویی در مرحله شاهد باند الاستیکی در نقطه مقابل به همان مدت بسته شد.
یافته هادر طی مدت مطالعه 100 خانم حامله مورد ارزیابی قرار گرفت که 76 درصد با حاملگی مرتبه اول و بقیه با حاملگی مرتبه دوم به بالا بودند و 84 درصد سن بین 24 - 17 سال را داشتند و در 58 درصد موارد سن جنین بین 12 - 10 هفته حاملگی بود و تحقیق نشان داد تعداد دفعات، مدت، شدت تهوع و تعداد دفعات استفراغ در گروه مورد تفاوت معنی دار نسبت به گروه شاهد داشته است.
نتیجهبا توجه به اینکه این روش بعنوان یک روش ساده و کم هزینه و بدون عوارض جانبی می باشد برای کاهش دفعات، مدت و شدت تهوع و کاهش تعداد دفعات استفراغ دوران بارداری توصیه می گردد.
کلیدواژگان: طب فشاری، تهوع و استفراغ حاملگی، نقطه Neiguan (Pe6)، باند الاستیکی -
صفحات 45-50مقدمه
سنگ های صفراوی از مشکلات شایع جوامع بشری بوده و شیوع آن در جوامع غربی حدود 10% می باشد. نظر به اینکه درمان جراحی برداشتن کیسه صفرا هنوز بهترین روش درمان سنگ های صفراوی علامتدار می باشد، عوارض و مشکلاتی که بعد از عمل جراحی ایجاد می شود مانند سنگ باقیمانده در مجرای کلدوک موضوع این مطالعه می باشد.
روش بررسیدر مطالعه حاضر پرونده بیمارانی که به خاطر عوارض بعد از جراحی برداشتن کیسه صفرا در طول سال 1375 در بخش گوارش بیمارستان شریعتی بستری بوده اند به صورت گذشته نگر مورد مطالعه قرار گرفته است.
نتایجدر مطالعه ما 34 بیمار مبتلا به سندرم بعد از کله سیستکتومی مورد بررسی قرار گرفتند. سن متوسط بیماران 61 سال بود. و شایع ترین علامت موقع مراجعه درد شکمی در ناحیه اپیگاستر RUQ شایع ترین اختلال در آزمایشهای بیوشیمیایی بالا بودن یا آلکالن فسفاتاز بوده است. بیشترین تشخیص در این بیماران سنگهای باقیمانده در مجاری صفراوی بود و بقیه مبتلا به تنگی مجاری صفراوی و سندرم استامپ بودند. از 26 بیمار مبتلا به سنگهای باقیمانده در مجاری صفراوی در 21 بیمار با سونوگرافی محرز گردید. ERCP تشخیص سنگ قطعی شد. در 18 بیمار در آوردن سنگ با اسفنکتروتومی امکانپذیر تشخیص تمام بیماران با شد و در بقیه موارد جراحی مجدد ضرورت پیدا کرد.
بحثسنگ باقیمانده در مجاری صفراوی بیشترین اختلال در موارد سندرم بعد از کله سیستکتومی بوده و همواره موقع عمل جراحی کیسه صفرا به خصوص در افراد مسن باید به فکر وجود همزمان سنگ در مجاری صفراوی باشیم. در صورت وجود چنین یا عارضه ای ابتدا باید از طریق اسفنکتروتومی برای در آوردن سنگ با Basket بالون تلاش کرد که این روش در بیش از نیمی از بیماران ما موفقیت آمیز بوده است و در صورتی که این کار مقدور نبود، باید برای جراحی مجدد اقدام کرد.
کلیدواژگان: سنگ های صفراوی، کله سیستکتومی، اسفنگتروتومی اندوسکوپیک -
صفحات 51-60
عفونت با ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) بیماری مزمن سیستمیکی است که می تواند گرفتاری بسیاری از ارگانهای بدن و از جمله غدد درون ریز را سبب شود. هدف از این بررسی ارزیابی وضعیت عملکرد غدد درون ریز در بیماران ایرانی و مقایسه نتایج به دست آمده با گزارشات مشابه از دیگر کشورها بود. در 15 بیمار مرد مبتلا به ایدز که تشخیص آزمایشگاهی آنها قطعی بود، اندازه گیری غلظت سرمی هورمونهای تیرویید، آدرنال، هیپوفیز و بیضه ها انجام گردید. کلیه آزمایشات هورمون شناسی به طریق RIA صورت گرفت و نتایج با یافته های 15 فرد سالم مقایسه گردید. علایم بالینی اختلال در کار تیرویید وجود نداشت و اختلاف معنی داری در غلظت T3 T4 و TSHبا افراد سالم دیده نشد. معهذا ارتباط مستقیمی بین کاهش هورمون T3 با نقصان سلولهای +CD4 وجود داشت (r=0.87). در مقایسه با گروه شاهد و دامنه طبیعی، میانگین PTH سرم بیماران پایین بوده (0.01>P) و ارتباط بین کاهش آن با تعداد لنفوسیتهای +CD4 خون محیطی (r=0.88) وجود داشت. در مقایسه با گروه شاهد و دامنه طبیعی، کاهش معنی داری در میانگین هورمون رشد بیماران دیده شد ولی این نقصان تنها در مورد بیماران هموفیل شاخص بود. کورتیزول سرم در 12 بیمار افزایش داشت ولی افزایش ACTH تنها در بیمارانی دیده شد که دارای درصدهای بالای سلولهای +CD4 خون محیطی بودند. تستوسترون سرم در 5 نفر افزایش و در بقیه کاهش داشت. در 7 نفر کاهش همزمان تستوسترون، LH و FSH و در 5 نفر آنها افزایش استرادیول و در 4 نفرشان افزایش پرولاکتین دیده شد. این گروه را عمدتا کسانی تشکیل می دادند که نارسایی کبدی در آنها به اثبات رسیده بود. نتایج نشان داد که اختلالات شدید در غلظت سرمی هورمونهای مختلف در بیماران مبتلا به ایدز دیده می شود.
کلیدواژگان: HIV هورمونهای تیروئیدی، FSH، LH، PTH تستوسترون، ACTH، استرادیول، کورتیزول، DHEA
-
Pages 3-6
Dyslexia is a treatable disorder that attaches great importance if confused with studying unsuccess due to stupidity. To determine the prevalence of dyslexia and also all possible errors as well as establishing the relation between the disorder and sex of affected person and the level of their parents education, a prospective study has been carried out among the third grade students of Urmia elementary schools, in winter 1996. 2067 males and females school children were selected and surveyed. All of them have been selected by cluster random sampling and comparison has been achieved between affected ones and their classmates. Dyslexia prevalence was 3.2%, where female to male ratio was 6 to 13. A comparison between the affected and normal ones has revealed no difference according to the type of the error, but the higher rate of errors was seen in the affected group. A significant correlation was seen between dyslexia and the illiteracy of parents, especially mothers(p<0.01). Regarding its importance, investigating dyslexia is highly recommended in all elementary schools.
-
Pages 7-14
The importance of variations in lipid and lipoprotein-cholesterol level has been determined in many disorders including cardiovascular and metabolic ones. The following study has been achieved with the aim of determining the level of these factors and their standard variation criteria in patients with acute lymphoblastic leukemia (ALL). To meet this demand, serum lipid and lipoprotein-cholesterol were assessed in 42 patients with ALL, divided in two groups of children (under 15 years) and adults (over 15 years), in a two phase study: 1- before therapy, 2- after the first course of chemotherapy. Precipitation method and applying the acetate cellulose electrophoresis were our methods of choice. Results have shown a significant increase in TG and VLDL-C level in patients (before therapy) in comparison with the control group (112.7 to 142.2 mg/dl and 22.5 to 28.5 mg/dl, respectively), in the meantime, a significant decrease has been noted in HDL-C level (32.3 to 21.5 mg/dl). In patients with complete remission, the results have revealed significantly decrease in TG and VLDL-C levels after inducing chemotherapy (142.9 to 121mg/dl and 28.6 to 24.2 mg/dl), whereas significantly increase was determined in HDL-C level (22.0 to 29.8).
Keywords: Acute Lymphoblastic Leukemia (ALL), Lipid, Lipoproteincholesterol, Complete Remission -
Surveying the Prevalence of Intestinal Parasites' Infection in Food Handlers in Nowshahr and ChalousPages 15-20
Food handlers could be major sources of intestinal parasites transmission (specially Giardia lamblia, Entamoeba histolytica) in case of not observing the hygienic rules. To determine the prevalence of intestinal parasiteschr('39') infection in food handlers in Nowshahr and Chalous, 1373-74, 411 food handlers in three major groups including: 1) chelokababi(120), 2) sandwich makers(61), and 3) groceries, dairy shops and confectionaries(230). Formalin-ether concentration technique was used to examine all the fecal samples. Finally, the overall prevalence of intestinal parasiteschr('39') infection was assessed 30.2% where 21.4% were pathogenic. The highest prevalence rate was seen in sandwich makers (36%). Giardia lamblia was the most common protozoal infection (9.2%), where Hymenolepsis nana was seen more than the other helminthes (3.1%). The prevalence of intestinal parasites infection has shown significant differences in food handlers according to age and the level of education. Infectious rate was recorded in candidates over 40 years old less than the others (20%), (p<0.025). Candidates with diploma or higher education have shown infectious rate of 11.4%, where this figure was 43.3% in illiterates (p<0.025).
Keywords: Giardia Lamblia, Entamoeba Histolytica, Intestinal Parasites -
Pages 21-26
In diabetes, the main part of treatment is left on the patient himself, so their knowledge in different aspects of treatinent, specially the nutritional management, is of great importance. Our study with the aim of surveying the nutritional knowledge of diabetic patients was conducted in Semnan, in 1997. In this descriptive study, the initial data were gathered through questionnaire and face to face interview of 255 diabetic patients (selected by simple sampling), referring to physicians, clinics and hospitals. Results have revealed that 74% of patients were aware of obesity disadvantages and 64% were aware of liquid oil preference to other oil products. They were informed of some disapproved sweet materials, containing simple and filtrated carbohydrates, whereas 78% of patients were not aware of increasing the diet meals and using foods containing soluble fibers with low glycemic index. In the meanwhile, 69% of patients have not consulted a nutritional specialist for diet planning. It seems as if patients need more information about diet effects on disease control, knowing useful, approved and disapproved foods and materials, and also managing diet planning .
Keywords: Diabetes, Nutrition, Diet-Therapy, and Knowledge -
Pages 27-38
Regarding the importance of cardiovascular disease in society health and with respect to known high risk of hyperlipidemia, hyperglycemia, obesity, and hypertension in these patients, and also regarding the lack of epidemiological studies in this field, specially in rural area, this study has been conducted on 2705 candidates over 30 years old [1296 males (48%) and 1409 females (52%)] by multiple-phase randomized sampling, in 100 villages. Serum level of cholesterol, triglyceride, HDL, and sugar were obtained on fasting blood samples. For diagnosis of diabetes and IGT, glucose tolerance test with 75 gr glucose was performed. Then blood pressure, body weight and height, and body mass index (BMI) have been measured. Waist/buttock ratio was considered as a factor for evaluating abdominal obesity. The mean BMI was 28.6 mg/dl). No significant variation has observed in LDL-C level. In the meantime, no significant differences have been noted in these factors in patients with incomplete remission, before and after the therapy. Regarding the fact that HDL-C, unlike TG and VLDL-C, is less influenced by diet and other factors such as stress; serial determination of HDL-C level is highly recommended in patients with ALL , in this way a powerful tool for evaluating the disease procedure along with chemotherapy efficacy would be achieved. Moderate to severe obesity has been recorded in 34.7%, 37.1% and 22.3% of patients with diabetes, IGT, and normal individuals, respectively. The mean of waist/buttock ratio was higher in diabetic patients (p<0.001). Abnormal waist/buttock ratio makes individuals more susceptible to diabetes (2.9 times). One fifth of patients with diabetes have diastolic blood pressure more than 89 mmHg and half of them have systolic blood pressure of 139 mmHg and above, whereas these figures were 1/10 and 1/5 for normal individuals, respectively. The mean of TG was 322 ±282, 206± 178, and 178±124 mg/dl in patients with diabetes, IGT, and normal individuals, respectively. These differences were statistically significant (p<0.001). In diabetic patients, the prevalence of triglyceridemia was 2.1 times more than normal individuals and 1.6 times more than patients with IGT. Cholesterol level of 239 mg/dl and higher was recorded in 12.6% of normal individuals. Hypercholesterolemia makes patients more susceptible to diabetes (3.9 times). The mean of LDLcholesterol was recorded 145 ± 43.6, 134 ± 38.9, and 121 ± 36.1 mg/dl in patients with diabetes, IGT, and normal individuals, respectively (p<0.001). HDL-cholesterol below 35mg/dl was seen in 45.9% of diabetic patients. LDL/HDL ratio above 5 has been recorded in 17.8%, 19.3%, and 9% of patients with diabetes, IGT, and normal individuals, respectively. The prevalence of diabetes in patients with cholesterol/HDL ratio above 4.5 was 2.4 times more than patients with cholesterol/HDL ratio of 4.5 and below. Results have implied that obesity, hyperlipidemia, and hypertension are common findings in diabetic patients. Regarding its potential hazard, intervention in life style is strongly recommended.
Keywords: Obesity, Hyperlipidemia, Hypertension, Diabetes, IGT, and Cardiovascular Disease -
Pages 39-44
Pregnancy-induced nausea and vomiting is a common complaint and about 80-88% of pregnant women have experienced it. This study has been conducted regarding limited drug therapy and the efficacy of acupressure and Neiguan point (po). This clinical trial of cross over type has been performed in gyneocologic clinics with randomized sampling in two phase of control and case, 1998-99. In the case phase an elastic band (Sea band) has been fastened over the wrist on p6 for 5 days, then in the control phase the same elastic band has been fastened over the same area on the other wrist to fulfil our placebo effect 100 pregnant women have been assessed where 76% were primigravid and 84% were 17-24 years old. In 58% of all cases, gestational age of 10-12 wecks has been detected. Results have implied that number, duration, and severity of nausea and the number of vomiting were significantly different in the case group. Regarding the fact that acupressure is a simple method with minimum expenses and side effects, using such a method for eliminating the number, duration, and severity of nausea and vomiting in pregnant women is strongly recommended.
Keywords: Acupressure, Pregnancy-Induced Nausea, Vomiting, Neiguan Point, and Elastic Band -
Pages 45-50
Gallstones are among common complaints of human societies. Its prevalence has been estimated about 10% in western societies. As operational manipulation is still the method of choice in symptomatic gallstones, post-operative side effects and complaints, like remained gallstone in common bile duct, are studied. In a retrospective study we have reviewed the files of the patients hospitalized in Shariati Hospital due to post-operative side-effects of cholecystectomy, 1997. We have studied 34 patients with post-cholecystectomy syndrome. The mean age was 61. RUQ pain was the most common complaint of the patients, and high level of alkaline phosphatase was the most common laboratory finding. Remained gallstones were diagnosed much more than bile duct stenosis and stump syndrome. Among 26 patients with remianed gallstones, sonography has successfully diagnosed 21 cases, wliereas ERCP has determined definite diagnosis. Endoscopic sphincterotomny was successfully performed in 18 patinets, but the remaniers(16 patients) required surgical intervention Remaining gallstone is the most common complaint of post-cholecystectomy syndrome that demands careful attention during gall bladder surgery, especially in old patients. In case of encountering this problem, endoscopic sphincterotomy should be the first choice, fortunately it succeeds in more than half of the patients, then in case of unsuccess, reoperation is recommended.
Keywords: Gallstones, Cholecystectomy, Endoscopie Sphincterotomy -
Pages 51-60
HIV infection is a chronic disease in which different endocrine glands could be involved either directly by the virus itself or indirectly by many factors especially oportunistic infections at the late stages of the disease. bacause the duration and the manifestations of the infection is related to the General factors, we evaluated the hypophysial, thyroid, adrenal and the gonadal hormones in 15 adult HIV+ Iranian men, categorized in various clinical stages. Although there were no obvious clinical manifestations, but the present data showed a positive correlation between the decline of T3 and CD4+ peripheral blood cells(r=0.87,p<0.05). Although the mean of PTH level in patients was less than seronegative controls (p<0.01), and there was a positive correlation between the decline of PTH and CD4+ blood cells (r=0.88,p<0.05) but this decline was not to that level which causes alteration in calcium homostasis. The mean of patients growth hormone levels was lower than seronegative age matched controls (p<0.01), but this decline was mainly due to low levels of this hormone in hemophiliacs. Basal serum cortisol level was high in 80% of patients but the increment in ACTH levels were only seen in those patients who had higher percents of CD4+ cells Serum testosterone was elevated in 5, decreased in others and there was no normal correlation between the concenteration of this hormone and gonadotropins. There were high estradiol and prolactin levels in 33% of patients who and low testosterone and gonadotropins, with previously proven hepatit dysfunction probably due to hemochromatosis .