فهرست مطالب

پژوهشنامه حلال - سال سوم شماره 4 (پیاپی 7، زمستان 1399)

پژوهشنامه حلال
سال سوم شماره 4 (پیاپی 7، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن پیشاهنگ*، مسعود پیشاهنگ صفحات 1-13
    مقدمه

    حیوانات شبیه سازی شده در بستر طبیعی رحم، انعقاد و رشد نمی یابند، بلکه در بستر آزمایشگاهی کشت شده و تولید می شوند. تهیه غذا از این روش به دو گونه است؛ تولید گوشت در آزمایشگاه یا تولید حیوان در بستر کشت آزمایشگاهی. از آنجا که این دو روش می تواند نقش بسزایی در تغذیه مردم جهان ایفا کند، و از طرفی تقاضای جهانی برای استفاده از غذای حلال بویژه گوشت تزکیه شده به شیوه اسلامی در حال رشد است، بررسی شاخص های غذای حلال و تطبیق آن براین محصولات، دارای ضرورت و اهمیت بیشتری خواهد بود.

    روش ها

    با استفاده از روش توصیفی، به بررسی شاخص های غذای حلال در فقه شیعی و مقایسه نظرات فقهای معاصر در این زمینه پرداخته شده است. با توجه به اینکه یک پژوهش کاربردی با نگاه به مبانی بنیادین است، از روش تحلیل اطلاعات به صورت مقایسه ای استفاده شده است. نظرات فقها در این زمینه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت و اطلاعات و داده ها بر اساس آن تحلیل شده است.

    نتایج

    نتایج حاصل از تحقیق، حاکی از آن است که حکم اولیه در استفاده از این نوع گوشت ها از نظر فقهی، حلیت است و در صورتی که ضرر معتنابهی برای آن در چهارچوب فقه اسلامی قابل تصور نباشد، حرام نخواهد بود.

    نتیجه گیری

    غذای حلال غذایی است که از نظر تغذیه دارای بیشترین میزان سود دهی باشد، بنابراین حیوانات مسخ شده، وحشی، حشرات و چهار پایانی که ذبح اسلامی نشده اند، شاخص های غذای حلال را دارا نیستند. گوشت های کلونی شده شامل هیچکدام از این موارد نمی شود بنابراین حلال بشمار می آید.

    کلیدواژگان: غذای حلال، کلونینگ، شبیه سازی
  • سمیه شیرازی* صفحات 14-29
    مقدمه

    تقاضای جهانی محصولاتغذایی حلال در حال رشد است. کشورهای عربی ابتکار عمل خود را به عنوان مرکز جهانی مواد غذایی حلال بر عهده گرفته اند. مصرف کنندگان مواد غذایی حلال در حال حاضر بیشترین نگرانی را در مورد یکپارچگی وضعیت حلال و کنجکاوی در مورد تمام فعالیت های درگیر در طول زنجیره تامین دارند و اینکه محصولات خریداری شده، در تمام مسیر تولید حلال واقعی باشد. مدیریت مواد غذایی حلال از دیدگاه سازمان محور به یک زنجیره تامین تشبیه شده است. با وجودی که صداقت حلال به طور گسترده ای در نشریات صنعتی حلال وجود دارد، عوامل موثر بر یکپارچگی زنجیره تامین مواد غذایی حلال و تحقیقات جامعی در مورد زنجیره تامین و ایمنی غذایی حلال تا به امروز در نشریات ایرانی مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.

    روش ها

    ما یک مدل مفهومی برای مطالعه ابعاد زنجیره تامین مواد غذایی حلال و رابطه پیاده سازی زنجیره تامین مواد غذایی حلال و عملکرد مدیریتی به منظور ارزیابی ایمنی و کنترل کیفیت و اطمینان از غذای حلال پیشنهاد می کنیم. در مجموع از اطلاعات سازمانی 240 کشور مختلف در این مطالعه استفاده شده است. بدین منظور از مدل سازی معادلات ساختاری(Structural Equation Modeling) استفاده شد.

    نتایج

    پیاده سازی زنجیره تامین مواد غذایی حلال می تواند بر ایمنی غذایی تاثیر بگذارد. به طور کلی این یافته ها نیاز به ارزیابی استراتژیک در ده بعد زنجیره تامین مواد غذایی حلال را نشان می دهد.  

    نتیجه گیری

    شفافیت در میان زنجیره ی تامین، خطر تولید محصولات غیر حلال را در کلیه ی مراحل تولید محصول کاهش می دهد، و این طرح می تواند به عنوان یک مدل مرجع توسط تولید کنندگان در صنعت مواد غذایی حلال استفاده شود.

    کلیدواژگان: غذای حلال، ایمنی غذا، کنترل کیفیت، مدل معادلات ساختاری
  • جواد فیضی*، محبوبه سرابی جماب، مسلم جهانی، حسین زمانی صفحات 30-46
    مقدمه

    زعفران به عنوان یکی از محصولات تولیدی و مصرفی استراتژیک و ارزآور کشاورزی کشور شناخته شده است. با توجه به بازار بسیار خوب این محصول در آسیای صغیر و خصوصا اروپا، این امکان برای ایران وجود دارد که بتواند خود را از کوران رقابت با کشورهای رقیب مانند ایتالیا و اسپانیا و حتی افغانستان عقب نگذارد و بازار مناسب 96 درصدی این محصول در سطح جهان را از طریق تولید محصولی با کیفیت بالا با رعایت استانداردهای مختلف و نظام های کنترل کیفیت حفظ نماید. در آداب دینی نیز، بر اهمیت اثربخشی مواد غذایی بر جسم و جان بسیار تاکید شده است. یکی از گزاره های قرآنی در این زمینه واژه طیب می باشد.

    روش ها

    در این تحقیق سعی گردید با تلفیق مفهومی مناسب از آموزه های دینی و استانداردهای موجود، نظام کنترل کیفیت جامعی درخصوص دستیابی به محصول زعفران طیب تدوین شود.

    نتایج

    پس از تبیین مفهوم زعفران طیب به طراحی مدل ارزیابی کیفیت و رتبه بندی زعفران بر اساس پنج مولفه اصلی محصول طیب (حلیت، سلامت، اصالت، جذابیت و برکت) برای مراحل مختلف تولید تا عرضه زعفران پرداخته شد.

    نتیجه گیری

    بررسی های انجام شده نشان داد، بهره مندی از روش های مکانیزه و کارآمد، به منظور بهره وری بیشتر و انجام تحقیقات بیشتر در جهت اصلاح قوانین و استانداردهای موجود، و استفاده بهینه از امکانات، از مواردی است که می تواند در راستای دستیابی به زعفرانی طیب راهگشا باشد. مسلما این مهم جز با مشارکت جمعی از تولیدکنندگان و متولیان حوزه زعفران، و برنامه ریزی و مدیریت صحیح در مراحل مختلف تولید تا عرضه محصول میسر نخواهد بود.

    کلیدواژگان: زعفران، نشان طیب، الگوی ارزیابی کیفیت، رتبه بندی
  • محمد میرزایی* صفحات 47-55
    مقدمه

    با توجه به حساسیت مشاغل مرتبط با سلامت و حوزه پزشکی، بررسی مبنایی معیارهای موثر بر تحمیل مسئولیت و عوامل رافع آن بر کنشگران فعال در این عرصه، در راستای تحقق عدالت و تعمیم سلامت جامعه امری مهم و اجتناب ناپذیر خواهد بود. هدف این پژوهش تبیین مبنای تحمیل و احصای عوامل رافع مسئولیت کادر درمانی از منظر فقه و حقوق خواهد بود.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از لحاظ روش اجرا، توصیفی - تحلیلی بوده و جمع آوری اطلاعات در آن از طریق بررسی های کتابخانه ای، پژوهشی و اسنادی منابع معتبر فقهی و حقوقی مرتبط؛ با اتکاء بر ابزار فیش برداری و گردآوری، بوده است.

    نتایج

    با بررسی و تحلیل نظرات موجود فقهی و حقوقی موجود می توان اذعان نمود که علیرغم وجود نظریات فراوان؛ موضوع همچنان با مشکل مواجه بوده و به نظر می رسد نظریه تفکیک مسئولیت، قادر باشد خلاء موجود را مرتفع نماید.

    نتیجه گیری

    در حوزه تعیین مسئولیت کادر درمانی، باید میان مسئولیت مدنی و کیفری قایل به تفکیک شد. مسئولیت کادر درمانی با توجه به فقدان عنصرمعنوی و سوء نیت در اغلب موارد و همراه بودن اعمال پزشکی با حسن نیت از نظر کیفری منتفی بوده مگر خلاف آن احراز گردد و اثبات آن بر عهده مدعی می باشد. تحمیل مسئولیت مدنی نیز دایرمدار احراز رابطه استناد البته در مفهوم واقعی و نه عرفی آن خواهد بود. بنابراین لازم است که نسبت به آموزش و آگاه سازی متولیان امر اقدام و بر صحت عملکرد آنان نظارت و در صورت لزوم نسبت به تدوین یک سیاست جنایی افتراقی روشن در این باره اقدام نمود.

    کلیدواژگان: کادر درمان، مسئولیت، نظریه تقصیر، تفکیک مسئولیت، رابطه استناد
  • محمدابراهیم پیشنمازی رستمکلایی*، زاهره ایازی رستمکلایی صفحات 56-64
    مقدمه

    گردشگری سلامت از جمله شاخه های گردشگری است که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از فعالان عرصه گردشگری قرار گرفته است. این نوع گردشگری که از سودآوری و ارزش اقتصادی بالایی نیز برخوردار است، در هر کشور به تناسب توان علمی و تنوع خدمات پزشکی، مورد بهره برداری قرار گرفته است. کشور ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرفته در عرصه علوم و تحقیقات پزشکی نوین، یکی از باسابقه ترین کشورها در تاریخ طب بوده و حتی دارای مکتب طبی منحصر به فرد در طب قدیم می باشد.

    روش ها

    در مقاله حاضر با بهره گیری از روش توصیفی و کتابخانه ای، به تبیین شاخص های گردشگری سلامت حلال در ابعاد مختلف علم پزشکی پرداخته شده است.

    نتایج

    واکاوی ابعاد مختلف گردشگری حلال و بررسی خدمات پزشکی متنوع از خدمات بالینی گرفته تا تولید دارو و ماساژ درمانی و...، می تواند بسته جامعی از خدمات پزشکی را در قالب گردشگری سلامت حلال ارایه داده و گردشگران فراوانی را به کشور جذب کند.

    نتیجه گیری

    گردشگری سلامت در دنیا با سلامت جسمی آغاز شد و سپس به بعد روانی انسان نیز توسعه یافت؛ به مسافرت افراد از محل دایم زندگی خود جهت حفظ، بهبود یا حصول مجدد سلامت جسمی، ذهنی، روانی و روحی فرد به مدت بیش از 24 ساعت و کمتر از یک سال گردشگری سلامت حلال اطلاق می شود. همچنین می توان جهت پیشرفت در این امر به نکاتی همچون یک تشکیل باشگاه گردشگری سلامت حلال، توسعه الگو و مدل گردشگری پزشکی حلال اهمیت ویژه داد.

    کلیدواژگان: گردشگری سلامت، گردشگری حلال، پزشکی حلال، سلامت حلال
  • منیژه حقیقی نسب*، محیا وطن پرست، راضیه گنجی صفحات 65-78
    مقدمه

    این مطالعه بررسی باور و نگرش مصرف کننده مسلمان ایرانی نسبت به خرید مواد و فرآورده های غذایی حلال در شهر تهران است. عوامل موثر بر نگرش مصرف کننده در زمینه مصرف مواد غذایی حلال شامل باور و تعهد مذهبی مصرف کننده، الزامات گواهی حلال و بهداشت و ایمنی فرآورده های غذایی است.

    روش ها

    پژوهش حاضر با توجه به هدف کاربردی، و بر مبنای روش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه و روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. 385 نفر از مصرف کنندگان مواد غذایی در سطح شهر تهران به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و فرضیه های پژوهش با استفاده از روش معادلات ساختاری و با روش تحلیلیحداقل مجذورات جزیی(Partial Least Squares)  آزمون شد.  

    نتایج

    نتایج این پژوهش نشان داد که باور و تعهد دینی مصرف کننده بر نگرش نسبت به غذاهای حلال تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین، میزان رعایت الزامات نشان حلال و نیز ایمن و بهداشتی بودن فرآورده های غذایی بر نگرش مصرف کننده، تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشانگر میزان رو به رشد بی اعتمادی و عدم اطمینان مصرف کننده ایرانی نسبت به رعایت موارد شرعی و بهداشتی در تولید مواد غذایی داخلی است. یافته های پژوهش به تولیدکنندگان کمک می کند تا در راستای شناخت نگرش و رفتار مصرف کننده به ارزیابی و بهبود فعالیت های خود در راستای حضور موفق در بازارهای داخلی و بین المللی بپردازند.

    کلیدواژگان: باور و تعهد مذهبی، استاندارد حلال، ایمنی و بهداشت فرآورده های غذایی، نگرش، مصرف کننده
  • آرزو خضرلو، هاشم اندیشمند، علی احسانی* صفحات 79-87
    مقدمه

    روش های مختلفی مانند حلال،کوشر((kosher و بی حسی برای ذبح حیوانات در جهان وجود دارد. ذبح حلال، یکی از روش های عمده و مورد استفاده در جوامع اسلامی برای کشتار دام و طیور است. با افزایش جمعیت مسلمانان جهان و علاقه مندی جهت عمل به آموزه های دینی و مذهبی، بازاری گسترده ای در گوشت حلال به وجود آمده است. مطالعات نشان دادند که روش های ذبح می توانند بر ترکیبات شیمیایی و بیوشیمیایی گوشت، خواص فیزیکی، میکروبی و حسی گوشت پس از مرگ حیوان تاثیر داشته باشند.

    روش ها

    مطالعه حاضر در قالب یک تحقیق کتابخانه ای و با استفاده از مقالات مرتبط در بانک های اطلاعاتی انجام شده است. روش ذبح حلال شامل برشی افقی و قطع چهار رگ گلو، نای و مری، بدون استفاده از هر نوع بی حسی قبل از ذبح است. پس از ذبح مقدار زیادی خون خارج می شود، تخلیه کامل خون حین کشتار منجر به کیفیت بهتر، ماندگاری بیشتر و کاهش عیوب گوشت و لاشه می شود. همچنین ذبح حلال می تواند از سلامت انسان در برابر بیماری های عفونی حفاظت کند.

    نتایج

    مطالعات نشان می دهد که درکل، ذبح حلال به دلایل تخلیه کامل خون، عدم وجود درد و حضور پاتوژن و نیز بهبود ایمنی و بهداشت گوشت و افزایش مدت زمان نگهداری گوشت یکی از بهترین روش های کشتار محسوب می شود.

    نتیجه گیری

    به طور کلی، ذبح حلال نسبت به سایر روش های کشتار منجر به بهبود کیفیت و ایمنی گوشت می شود.

    کلیدواژگان: ذبح حلال، کیفیت گوشت، تغییرات میکروبی، ویژگی های شیمیایی، ویژگی های حسی
  • مرجانه صداقتی*، نرگس مورکی صفحات 88-96
    سابقه و هدف

    مسلمانان برای تهیه غذا از دستورالعمل غذایی اسلامی پیروی می کنند و مواد غذایی که منطبق با این دستورالعمل تهیه می شود، در گروه غذاهای حلال قرار می گیرند. برای تولید فرآورده های شیری حلال باید امولسفایرها و دیگر اجزاء افزوده شده به فرآورده شیری از منابع حلال مثل منابع گیاهی تهیه شده باشند. در تولید خامه، کره و فرآورده های چرب از امولسیفایرها برای جلوگیری از دو فاز شدن استفاده می شود که لازم است حلال باشند. در تولید انواع پنیر نیز از آنزیم ها و مواد افزودنی گوناگون استفاده می شود. آنزیم های زیادی از خوک به دست می آیند. آنزیم ها اثر مهمی بر محصولات فرعی تولید شده از پنیر مثل آب پنیر و اجزاء مشتق از آن دارند که این مواد اولیه خود می تواند بحث حلیت را در دیگر محصولات شیری نظیر دسرهای منجمد شیری نیز مورد توجه قرار دهد. مطالعه حاضر در قالب یک تحقیق کتابخانه ای و با استفاده از مقالات مرتبط در بانک های اطلاعاتی و مطابقت با رساله مراجع و احکام انجام شده است.

    نتایج

    با توجه به تولید و مصرف گسترده فرآورده های شیری و آشکار شدن تاثیرات منفی مواد غذایی حرام بر سلامت روح و جسم مسلمانان باید از حلیت مواد اولیه و افزودنی های مورد استفاده در این صنعت اطمینان حاصل شود و کلیه تولیدکنندگان وظیفه دارند تا برای تهیه مواد اولیه و تولید فرآورده های غذایی حلال و با کیفیت تلاش نمایند.

    نتیجه گیری

    نتیجه گیری این مقاله، بررسی الزاماتی است که باید در تولید شیر و فرآورده های شیری مورد توجه قرار گیرد تا مصرف کنندگان نسبت به حلال بودن این محصولات غذایی اطمینان داشته باشند.

    کلیدواژگان: حلال، فرآورده های شیری، پیش نیاز های حلیت
|
  • Mohsen Pishahang *, Masoud Pishahang Pages 1-13
    Introduction

    Simulated animals do not coagulate and grow in the natural litter of the animal's uterus, but are cultured and produced in the laboratory litter. There are two types of food preparation in this way: Production of meat in the laboratory or production of animals in the laboratory culture medium. Since these two methods can play an important role in feeding the people of the world, and on the other hand, the global demand for the use of halal food, especially Islamic processed meat, is growing, examining the characteristics of halal food and its application to products, it will be doubly necessary and important.

    Methods

    The indicators of halal food in Shia jurisprudence and a comparison of the views of contemporary jurists in this field was investigated. Considering that this research is applied research with a glance at the fundamentals, it has comparatively used the information analysis method. The opinions of jurists in this field have been studied and compared and the information and data have been analyzed based on it.

    Results

    The results of the research indicates that the initial sentence on the use of these types of meat from the jurisprudential point of view is halal and if significant harm within the Islamic jurisprudence is not supposed, they won’t be haram.

    Conclusion

    Halal food is a kind of food that is most profitable in terms of nutrition, therefore, metamorphosed animals, wild animals, insects and quadrupeds that have not been slaughtered in the Islamic way, do not have the characteristics of halal food. Colonized meat is not included in any of these cases, therefore they are listed as halal.

    Keywords: Halal food, Cloning, Simulation
  • Somayeh Shirazi * Pages 14-29
    Introduction

    Global demand for halal food products is growing. Arab countries have taken the initiative as the global center of halal food. Halal food consumers are currently most concerned about the integrity of the halal status and curiosity about all activities involved throughout the supply chain so that the products purchased are genuine throughout the halal production path. Halal food management is likened to a supply chain from an organizational perspective. Although halal honesty is widely found in halal industrial publications, the factors affecting the integration of halal food supply chain and comprehensive research on halal food supply chain and safety have not been discussed in Iranian journals to date.

    Methods

    We propose a conceptual model to study the dimensions of the halal food supply chain and the relationship between the implementation of the halal food supply chain and managerial performance in order to assess the safety and quality control and assurance of halal food. A total of organizational information from 240 different countries was used in this study. For this purpose, structural equation modeling (SEM) was used.

    Results

    The results showed that the implementation of halal food supply chain can affect food safety. In general, these findings indicate the need for strategic evaluation in ten dimensions of halal food supply chain.

    Conclusion

    Transprancy in the supply chain puts the risk of producing insoluble products at risks reduces all stages of product production and this designand can be used as a reference model by manufacturers in the halal food industry.

    Keywords: Solvent food, Food safety, Quality Control, structural equation modeling
  • Javad Feizy *, Mahboobe Sarabi Jamab, Moslem Jahani, Hossein Zamani Pages 30-46
    Introduction

    Saffron is known as one of the strategic and precious agricultural products in Iran. Since this product has an appropriate market in Anatolia and Europe, it is possible for Iran to produce high quality products through observing different standards and quality control systems and be able to compete by producing countries such as Italy and Spain. Religious rites also emphasize the importance of the effectiveness of food on the body and soul. One of the Qur'anic propositions in this regard is the word Tayyib.

    Methods

    In this paper, by emphasizing religious advice on the importance of the effect of diet quality on the health of mind and body, it is possible to develop a comprehensive quality control system to achieve Tayyib products based on the teachings of Salam sharia.

    Results

    In the present paper, the concept of Tayyib saffron is explained and so on the model of quality control and rating of Tayyib saffron was designed based on the five main components of Tayyib product (Halaness, Originality, Healthiness, Efficiency and Desirability and Attractiveness) for different stages of saffron production or supply.  

    Conclusion

    The results of the study showed, benefiting from mechanized and efficient manner, conducting more research in order to improve the rules and standards and optimal use of facilities for more productivity can be effective in achieving Tayyib saffron. Certainly, this will not be possible except with the participation of saffron producers and officials and proper planning in different stages of crop product.

    Keywords: Saffron, Tayyib, Quality Assessment Model, Ranking
  • Mohamad Mirzaei * Pages 47-55
    Introduction

    Considering the sensitivity of jobs related to health and medicine, it will be important and unavoidable to study the basic criteria affecting the imposition of responsibility and its eliminating factors on actors active in this field, in order to achieve justice and generalize community health. The purpose of this article is to explain the basis for imposing and enumerating the factors removing the responsibility of medical staff from the perspective of jurisprudence and law.

    Methods

    The present study is descriptive-analytical in terms of practical purpose, in terms of implementation method, and collecting information in it through library, research and documentary studies of valid jurisprudential and legal sources; Relying on fishery and collection tools.

    Results

    By examining and analyzing the existing jurisprudential and legal views, it can be acknowledged that despite the existence of many theories; The issue remains problematic, and the theory of separation of responsibilities seems to be able to bridge the gap.

    Conclusion

    In the field of determining the responsibility of medical staff, a distinction should be made between civil and criminal liability. The responsibility of the medical staff due to the lack of moral element and malice in most cases and the combination of medical practices with good faith is criminally excluded unless proven otherwise and the proof is the responsibility of the plaintiff. Imposition of civil liability will also be permanent in establishing a citation relationship, of course, in its real and not conventional sense.Therefore, it is necessary to educate and inform those in charge and monitor the correctness of their actions and, if necessary, to formulate a clear criminal and discriminatory policy in this regard. analyzing and integrating the results.  The author of the article did not report any conflict of interest.

    Keywords: Medical staff, Liability, fault theory, responsibility separation, citation relationship
  • Mohammad Ebrahim Pishnamazi Rostamkolaee *, Zahereh Ayazi Rostamkolaee Pages 56-64
    Introduction

    Health tourism is one of the branches of tourism that has been considered by many tourism activists in recent years. This type of tourism, which has high profitability and economic value, has been exploited in each country in proportion to its scientific potential and diversity of medical services. Iran, as one of the advanced countries in the field of modern medical science and research, is one of the oldest countries in the history of medicine and even has a unique medical school in ancient medicine.

    Methods

    In the present article, using descriptive and library methods, the indicators of halal health tourism in different aspects of medical science have been explained.

    Results

    Analysis of different aspects of halal tourism and review of various medical services from clinical services to the production of medicine and massage therapy, etc., can provide a whole package of medical services in the form of halal health tourism and attract many tourists to the country.

    Conclusion

    Health tourism in the world began with physical health and then developed into the human mental aspect. Travelling from a permanent area of residency to maintain, improve or regain physical, mental, emotional, and spiritual health for more than 24 hours and less than a year is referred to as halal health tourism. To progress in this regard, points such as the establishment of a halal health tourism club, the development of a pattern and a model of halal medical tourism can also be given special importance.

    Keywords: Health tourism, halal medicine, halal health, Halal Tourism
  • Manijeh Haghighinasab *, Mahya Vatanparast, Razieh Ganji Pages 65-78
    Introduction

    This study examines the beliefs and views of Iranian Muslim consumers towards the purchase of halal food materials and products in Tehran. Factors influencing consumer attitudes toward halal food consumption include consumer beliefs and religious commitment, Halal certificate requirements, and the health and safety of food products.

    Methods

    The present study is based on the applied purpose and is based on a descriptive correlational method. A questionnaire and a simple random sampling method were used to collect data. 385 food consumers in Tehran were selected as the sample size and research hypotheses were tested using the structural equation method and Partial Least Squares analytical method.

    Results

    Research has shown that consumer beliefs and religious commitment have a positive and significant effect on attitudes toward halal foods. Also, the observance of the requirements of the halal label and the safety and hygiene of food products has a positive and significant effect on consumer views.

    Conclusion

    Findings of the study indicate the growing level of distrust and insecurity of Iranian consumers in complying with religious and health issues in the production of domestic food. The research findings help manufacturers to evaluate and improve their activities, to have a successful presence in domestic and international markets, in order to understand consumer views and behavior.

    Keywords: Belief, religious commitment, Halal food standards, Food safety, health, attitudes, Consumer Behavior
  • Arezou Khezerlou, Hashem Andishmand, Ali Ehsani * Pages 79-87
    Background and objective

    There are various methods (such as halal, kosher and Stunning) for slaughtering animals in the world. Halal slaughter is one of the main methods used in Islamic societies to slaughter livestock and poultry. With the growing Muslim population of the world and the interest in practicing religious teachings, there is a large market for halal meat. Studies have shown that slaughter methods can affect the chemical and biochemical composition of meat, physical, microbial and sensory properties of meat after animal’s death.The present study was conducted in the form of a library study using related articles in databases and search engines. The halal slaughter method involves horizontal incision and amputation of the four vessels of the throat, trachea and esophagus, without the use of any type of stunning before slaughter. After slaughter, a large amount of blood gets out, complete bleeding during slaughter leads to better quality, increase shelf life and reduced meat and carcass defects. Halal slaughter can also protect human health against infectious diseases.

    Results

    The results of this study showed, in general, halal slaughter is one of the best methods of slaughter due to complete bleeding, no pain and no presence of pathogens, as well as improving the safety and health of meat and increasing the shelf life of meat.

    Conclusion

    In general, halal slaughter improves the quality and safety of meat compared to other methods of slaughter.

    Keywords: Halal slaughter, Meat quality, Microbial changes, Chemical properties, Sensory attributes
  • Marjaneh Sedaghati *, Nargess Mooraki Pages 88-96
    Background and objective

    Muslims follow Islamic dietary guidelines for food preparation, and foods prepared in accordance with this guideline fall into the category of halal foods. To produce halal dairy products, emulsifiers and other components added to dairy products must be prepared from halal sources such as plant sources. In the production of cream, butter and fatty products, emulsifiers are used to prevent becoming two phases in product, which need to be halal. Various enzymes and additives are used to produce different types of cheese. Many enzymes are obtained from pigs. enzymes have an important effect on by-products made from cheese such as whey and its derivatives. These raw materials themselves can address the issue of solubility in other dairy by-products such as frozen dairy desserts.The present study in the form of library research using related data banks and are coordinated with reference epistle and commandments.

    Results

    Therefore, due to the widespread production and consumption of dairy products and the revelation of the negative effects of haram foods on the health of the soul and body of Muslims, it is necessary to ensure the raw materials and additives used in this industry are halal and all manufacturers have a duty to prepare halal and qualify raw materials and food products.

    Conclusion

    Results of this article is to examine the requirements that should be considered in the production of milk and dairy products so that Muslim consumers are confident milk and dairy products are halal at the time of consumption.

    Keywords: Halal, Dairy products, Halal Requirements