فهرست مطالب

رویکردی نو بر آموزش کودکان - سال سوم شماره 4 (پیاپی 10، زمستان 1400)

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
سال سوم شماره 4 (پیاپی 10، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی شمالی احمدآبادی*، عاطفه برخورداری احمدآبادی، منصوره پورجانب الهی صفحات 1-10
    مقدمه

    ویروس های کرونا گروه بزرگی از ویروس ها هستند که می توانند حیوانات و انسان ها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتی های تنفسی شوند و مشکلات روانشناختی زیادی را در پی داشته باشند.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف نقش اضطراب کرونا، نگرانی و باورهای فراشناختی منفی در پیش بینی اضطراب یادگیری دانش آموزان در همه گیری کووید-19 انجام شد.

    روش

    این پژوهش از نوع توصیفی است و با روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر اصفهان در سال تحصیلی 1400-1399 بود. با استفاده از روش نمونه گیری داوطلبانه تعداد 507 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. شرکت کنندگان به پرسشنامه های اضطراب بیماری کرونا (علی پور و همکاران، 1398)، باورهای فراشناختی (ولز، 1997)، نگرانی پنسیلوانیا (میر، میلر و متزگر، 1990) و اضطراب یادگیری (پکران، گوتز و پری، 2002، 2005) که به صورت برخط منتشر شد، پاسخ دادند. داده ها با روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با بهره گیری از نرم افزار SPSS24 مورد تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که بین نگرانی، باورهای فراشناختی منفی و اضطراب کرونا با اضطراب یادگیری دانش آموزان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (001/0>P). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد 28 درصد از واریانس اضطراب یادگیری توسط اضطراب کووید-19، باورهای منفی فراشناختی و نگرانی، پیش بینی می شود (001/0>P، 53/0=R و 28/0=R2). همچنین اضطراب کووید-19 سهم بیشتری در پیش بینی و تبیین اضطراب یادگیری داشت.

    نتیجه گیری:

     این نتایج تلویحات کاربردی در طراحی مداخلات مورد نیاز در زمان همه گیری کووید-19 و پیامدهایی چون اضطراب یادگیری در دانش آموزان را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: اضطراب کرونا، نگرانی، باورهای فراشناختی منفی، اضطراب یادگیری، دانش آموزان
  • مریم اشرفی*، مجید برزگر، محمدرضا یکتا، صدیقه حیدری صفحات 11-17

    این پژوهش با هدف تعیین شاخص های روانسنجی مقیاس "تعامل بین شناخت، هیجان و انگیزه در خلاقیت" در بین دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی در سال تحصیلی 99-98 انجام شد. ابزار مورد استفاده مقیاس تعامل بین شناخت، هیجان و انگیزه در خلاقیت (سوروآ و همکاران، 2015) بوده است. روش تجزیه و تحلیل داده ها تحلیل عاملی اکتشافی و ضریب آلفای کرونباخ بوده است. نتایج نشان داد این مقیاس از 4 عامل تشکیل شده است (عامل اول 63/10، عامل دوم 06/4، عامل سوم 89/1، عامل چهارم 76/1) که روی هم رفته 91/59 درصد واریانس کل را تبیین کردند. ضریب آلفای کرونباخ نیز برای تک تک خرده مقیاس ها و نیز مقیاس کل بالاتر از 7/0 حاصل شد. به طور کلی نتایج نشان داد مقیاس مذکور از شاخص های روانسنجی قابل قبولی در نمونه دانشجویی برخوردار است و ویژگی های روانشناختی به دست آمده از این مقیاس، استفاده آینده آن را برای ارزیابی تفاوت های فردی در خلاقیت هیجانی و انگیزشی توجیه نموده است.

    کلیدواژگان: تعامل بین شناخت، هیجان و انگیزه در خلاقیت، روایی، دانشجویان
  • فاطمه زهرا نظری*، محمدرضا یکتا صفحات 18-25

    کیفیت زندگی امروزه یکی از پیامدهای مهم سلامتی به شمار می آید که جهت مواردی همچون ارزیابی مداخلات بهداشتی، اندازه گیری آن در بسیاری از پژوهش های سلامتی ضروری است. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی ساختار عاملی پرسشنامه کیفیت زندگی در بین دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر خرم آباد با تکیه بر رویکرد اکتشافی بوده است. جامعه آماری پژوهش حاضر دانش آموزان دوره دوم ابتدایی شهر خرم آباد و نمونه آماری 240 دانش آموز بوده که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه کیفیت زندگی هوانگ و همکاران (2017) بوده است. جهت بررسی روایی پرسشنامه از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده گردید. نتایج نشان داد نسخه فارسی پرسشنامه کیفیت زندگی دانش آموزان ابتدایی از 4 عامل تشکیل شده که روی هم رفته 42/45 درصد از واریانس کل را تبیین نمودند. همه 4 عامل آلفای کرونباخ قابل قبولی را نشان داده و اعتبار ابزار مورد تایید واقع شد. بنابراین می توان گفت نسخه فارسی پرسشنامه کیفیت زندگی در دانش آموزان مقطع ابتدایی روا و پایا بوده و می توان از آن در مراکز مشاوره تحصیلی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، ساختار عاملی، دانش آموزان مقطع ابتدایی
  • ثریا باقر شاهی* صفحات 26-37
    هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی برنامه درسی روییدنی پیش دبستانی با رویکرد رجیو امیلیا بود.به این منظور از رویکرد کیفی و تفسیری استفاده شد. در پژوهش حاضر جهت گرد آوری اطلاعات از ابزار مصاحبه ی باز و ساختار نیافته با صاحب نظران استفاده می شود. بدیهی است استفاده از اسناد و مدارک موجود در رابطه با موضوع تحقیق نیز مورد استفاده شده است پس از عملیاتی کردن مجموع 15 مصاحبه با اساتیدی که تجربه خوبی در زمینه مورد نظر داشتند و مطالعه چندین باره آنها چهار مضمون اصلی و 15زیرمضمون شامل انعطاف پذیری در اهداف، مشارکت در اهداف،تاکید بر عدم اهداف از پیش تعیین شده،تمرکز بر علایق کودک،ماهیت غیرتجویزی محتوا ،تسهیل گری محتوا،کاربردی بودن محتوا، استفاده از بازی، دیالکتیک،آموزش در لحظه،جوامع یادگیری،بارش مغزی و عمل محوری،فرایند محوری و پروژه محوری در ارزشیابی شناسایی شد.این 15 زیرمضمون در دسته بندی موضوع های اصلی قرار گرفت و به این ترتیب از آنها چهار مضمون اصلی شامل هدف،محتوا،روش و ارزشیابی به دست آمد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی روییدنی، رجیو امیلیا، پیش دبستانی
  • ماریه مرادی*، رزگار محمدی صفحات 38-48
    هدف این تحقیق بررسی رابطه شادکامی با خوش بینی تحصیلی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهر سقز بود. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پژوهش همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهر سقز در سال تحصیلی 1400-1399 بودند که حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران، عدد 250 به دست آمد. روش نمونه گیری این پژوهش از نوع نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای بود. ابزار سنجش شامل پرسشنامه شادکامی آرگیل و لو (1990) با ضریب پایایی 0.922، پرسشنامه خوش بینی تحصیلی اسچنن موران و همکاران (2013) با ضریب پایایی 0.854 و پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی جنکینز و مورگان (1999) با ضریب پایایی 0.926 بود. تجزیه وتحلیل اطلاعات در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی از نرم افزار SPSS استفاده شد. در سطح آمار استنباطی از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایج آزمون کولموگراف_اسمیرنوف نشان داد که برای هر سه متغیر روابط خوش بینی تحصیلی، خودکارآمدی تصحیلی و شادکامی از 0.50 بزرگ تر بود و توزیع داده ها نرمال بود. رابطه معنی داری بین متغیر شادکامی و خوش بینی تحصیلی رابطه معنی داری وجود داشت. می توان نتیجه گرفت که با افزایش میزان شادکامی، میزان خوش بینی تحصیلی افزایش پیدا می کند. در واقع، شادکامی می تواند خوش بینی تحصیلی دانش آموزان کلاس ششم ابتدایی شهر سقز را پیش بینی کنند. بین دو متغیر شادکامی و خودکارآمدی تحصیلی رابطه معنی داری وجود داشت. می توان نتیجه گرفت که با افزایش میزان شادکامی، میزان خودکارآمدی تحصیلی افزایش پیدا می کند. در واقع، شادکامی می تواند خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان کلاس ششم ابتدایی شهر سقز را پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: شادکامی، خوش بینی تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی، دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهر سقز
  • حکیمه بوعذار*، غلامحسین برکت صفحات 49-57

    هدف پژوهش حاضر،شناسایی قابلیت حرفه ای مورد نیاز آموزگاران مدارس ابتدایی ناحیه 3شهر اهواز در سال 98بود. با توجه به نوع و ماهیت مساله، اهداف و سوال های پژوهش، از روش تحقیق توصیفی، و برای جمع آوری اطلاعات از روش پیمایشی استفاده شد.از آن جهت که نتایج آن می تواند برای بهبود و ارتقاء قابلیتهای حرفه ای آموزگاران مدارس ابتدایی مفید واقع شود، کاربردی محسوب می شود. تعداد367 نفراز 800 آموزگار دوره ابتدایی ناحیه 3 اهواز با نمونه گیری تصادفی ساده طبق جدول مورگان انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری این پژوهش جهت پاسخگویی آموزگاران در شش بعد و جمعا 24 سوالی بر مبنای مدل قابلیت حرفه ای کبک کانادا طراحی و شش مولفه قابلیت حرفه ای نقد و تفسیر دانش و فرهنگ، توانایی بیان، ارزشیابی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مشارکت در توسعه حرفه ای و اخلاق حرفه ای به عنوان مولفه های آن در نظر گرفته شد.ضریب آلفای کرونباخ ابزار پژوهش 85/0 بدست آمد و روایی آن نیز تایید شد.از آزمون t مستقل و نرم افزار کامپیوتریSPSSنسخه هجدهم استفاده شد. برای کلیه فرضیه ها سطح معنی داری 0/05 در نظر گرفته شد و برای تعیین وضعیت متغیرهای پژوهش از دیدگاه معلمان دو وضعیت موجود و مطلوب انتخاب شد.نتایج نشان دادبین قابلیت حرفه ای در زمینه نقد، تفسیر دانش و فرهنگ، در زمینه توانایی بیان، در زمینه ارزشیابی، در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در زمینه مشارکت در توسعه حرفه ای، در زمینه اخلاق حرفه ای مورد نیاز آموزگاران مدارس ابتدایی ناحیه 3شهر اهواز در دو وضعیت ایده آل و موجود تفاوت معناداری دارد.

    کلیدواژگان: قابلیت حرفه ای، آموزگاران، شناسایی قابلیت
  • مریم اصفهانی*، بتول شاهی صفحات 58-71
    یکی از شاخه های دانش اخلاق که به تازگی در ایران جایگاهی پیدا کرده، حوزه اخلاق حرفه ای است که لازم است ازلحاظ معرفتی بیشتر به آن توجه شود. یکی از منابع غنی در اخلاق حرفه ای، آموزه های دین مبین اسلام است. اما شناخت و ترویج اخلاق حرفه ای برمبنای اسلام، بدون تحلیل آموزه های اخلاقی نهج البلاغه امکان پذیر نیست. باتوجه به این مهم، در پژوهش حاضر برآنیم تا با استفاده از روش تحلیل اسنادی، اصول اخلاق حرفه ای معلم را در کتاب ارزشمند نهج البلاغه بررسی کنیم. نتایج نشان می دهد که امام علی (ع) همواره به بحث اخلاقیات و اصول اخلاقی توجه داشته اند و در موارد فراوانی، کارگزاران و یاران خود، به طور اخص و تمامی انسان ها را در طول زمان به رعایت آنها فرمان داده اند. ماحصل این نوع نگاه به نهج البلاغه ما را به این سمت و سو سوق می دهد که معلمان اولا در هر زمینه درسی که مشغول به فعالیت هستند، از معارف اخلاقی خودآگاهی کامل داشته باشند؛ در ثانی از الگوهای تربیتی آنها در راستای اثربخشی کار خویش الهام بگیرند و همچنین خود متصف به معارف و بینش توحیدی لازم باشند. نتیجه اتخاذ این رویکرد از جانب مربیان این خواهد بود که متربیان، هم در هر حوزه تخصصی که مشغول به یادگیری هستند، به معارف دینی- اخلاقی به عنوان معرفتی ضروری برای زندگی نگاه می کنند و هم افرادی متخصص و متعهد بار می آیند.
    کلیدواژگان: اخلاق، معلم، متعهد، متخصص، نهج البلاغه
  • فاطمه مقصدی*، زهرا قاسمی صفحات 72-78
    مقدمه
    معلمان دوره ی ابتدایی در مقایسه با سایر معلمان، بادانش آموزانی سروکار دارند که ازلحاظ رشد جسمی، اخلاقی، اجتماعی و... در مرحله ی خاص و حساسی از مراحل رشد قرار دارند، با توجه به نقش و جایگاه والای معلم در فرایند تعلیم و تربیت دانش آموزان و با عنایت به این موضوع که معنویت، سلامت روان و رضایت شغلی جنبه هایی اجتناب ناپذیر از زندگی سازمانی در بین کارکنان می باشند.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر پیش بینی رضایت شغلی معلمان ابتدایی بر مبنای انگیزش پیشرفت و هوش معنوی معلمان ابتدایی بود.
    روش
    پژوهش حاضر کمی، توصیفی و از نوع همبستگی بود. حجم نمونه ی پژوهش 322 نفر از معلمان ابتدایی ناحیه 3 بود که به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری استفاده شده در پژوهش شامل پرسشنامه رضایت شغلی مینه سوتا، پرسشنامه هوش معنوی کینگ و پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس بود. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماریspss نسخه23 انجام شد.
    یافته ها
    تایج نشان داد که بین رضایت شغلی با هوش معنوی معلمان رابطه معنی داری وجود دارد و بین انگیزه پیشرفت با رضایت شغلی معلمان رابطه معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    میتوان رضایت شغلی معلمان ابتدایی را بر مبنای انگیزش پیشرفت و هوش معنوی معلمان ابتدایی در شهراصفهان پیش بینی کرد.
    کلیدواژگان: ابتدایی، رضایت شغلی، معلمان، هوش معنوی
  • فرشته هدایتی*، نبی الله حسین زاده صفحات 79-84

    مدرسه، جایی است که کودکان ما در آن یاد می گیرند، بازی می کنند، می دوند، می خندند و با یکدیگر گفتگو می کنند. پاندمی کووید 19، سیستم های آموزش و پرورش در سراسر جهان را با چالش مواجه نمود. این پاندمی فرصت فراهم آورد تا به محیط های جدیدی برای یادگیری بیاندیشیم. بسته بودن مداوم مدارس با خطر آسیب دیدن بیشتر نسل جوان همراه است. البته قابل ذکر است که هیچ راهی مناسب و مطمینی برای بازگشایی مدارس در طی یک بیماری همه گیر وجود ندارد. حتی وقتی کشوری تحت کنترل COVID-19 باشد، هیچ تضمینی برای بازگشایی ایمن مدارس وجود ندارد. حدود یک قرن پیش، در طی شیوع بیماری سل، طبق توصیه های پزشکان، کلاس های درس در محیط خارج از کلاس درس برگزار شدند. بدین ترتیب در پژوهش در صدد بررسی نحوه برخورد سایر سیستم های آموزشی با پدیده کووید 19 پرداختیم. شواهد نشان داد که آموزش در فضای باز گزینه ای است که ضمن رعایت فاصله اجتماعی در آن، خطرات انتقال COVID-19 را در داخل کلاس برطرف می کند. جابجایی کلاس ها به فضای باز، نه تنها به لحاظ هوای بهتر، بلکه همچنین به منظور معرفی آموزش عمومی در زمین، جای تامل جدی دارد.

    کلیدواژگان: کووید 19، پاندمی، مدارس، بازگشایی، فضای باز
  • مهران سهراب زاده، آزاد امیدوار*، صادق آراسته، ندا خدا کرمیان گیلان صفحات 85-95
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اعتیاد به موبایل بر اساس ویژگی های شخصیتی و سبک های هویتی در جوانان شهر یاسوج انجام گرفته است. روش تحقیق در این مطالعه، کمی از نوع پیمایش است و جامعه آماری آن را کلیه جوانان ساکن در شهر یاسوج تشکیل داده اند. افزون بر این حجم نمونه در این مطالعه 384 نفر بوده که به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده است. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های آماری مقایسه میانگین (آزمون های T ,F)، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون آماری به شیوه گام به گام استفاده شده است. یافته ها نشان داده اند که بین ویژگی های شخصیتی و سبک های هویت با اعتیاد به موبایل در جوانان رابطه معنادار وجود دارد و ویژگی های شخصیتی برون گرایی، سازگاری و سبک هویت اجتنابی توانایی پیش بینی اعتیاد به موبایل در بین جوانان را دارند. به عبارت دیگر این سه شاخص در مجموع 7/16درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین کرده اند. جوانان دارای اعتیاد به موبایل در حد بسیار بالایی است. همچنین نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که بین ویژگی های شخصیتی با اعتیاد به موبایل و همچنین سبک های هویتی به اعتیاد به موبایل رابطه وجود دارد. در نهایت به منظور پیشگیری از اعتیاد به موبایل، جوانان باید مسئولیت و تعهداتی برای استفاده از تلفن همراه داشته باشند. هنگامی که جوانان اعتیاد به تلفن پیدا کرده اند. در این رابطه باید محدودیت‎های عقلانی برای خود به وجود آورند تا از بروز رفتارهای آسیب زا و اعتیادی جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: اعتیاد به موبایل، ویژگی های شخصیت، سبک های هویت، جوانان، یاسوج
|
  • Mehdi Shomaliahmadabadi *, Atefeh Barkhordariahmadabadi, Mansoore Poorjanebolahi Pages 1-10
    Introduction

    Coronaviruses are a large group of viruses that can infect animals and humans and cause respiratory disorders and cause many psychological problems.

    Aim

    The aim of this study was to evaluate The Role Of covid‐19 anxiety, Worry And Negative Metacognitive Beliefs In Predicting Learning Anxiety of Student In the Covid-19 epidemic.

    Method

    This is a descriptive study and was performed by correlation method. The statistical population of the study included all female high school students in Isfahan in the academic year 2020-2021. Using voluntary sampling method, 507 people were selected as the sample. Participants were asked about the Corona Disease Anxiety Inventory (Alipour et al., 2017), Metacognitive Beliefs (Wells, 1997), Pennsylvania Anxiety (Mir, Miller, & Metzger, 1990) and Learning Anxiety (Pekran, Goetz, & Perry, 2002, 2005). Published online, they responded. Data were analyzed by Pearson correlation and multiple regression using SPSS24 software.

    Results

    The results showed that there was a significant positive relationship between anxiety, negative metacognitive beliefs and covid‐19 anxiety with students' learning anxiety (P <0.001). The results of regression analysis also showed that 28% of the variance of learning anxiety is predicted by Covid-19 anxiety, metacognitive negative beliefs and anxiety (p < 0.001, R = 0.53 and R2 = 0.28). Covid-19 anxiety also had greater role in predicting and explaining learning anxiety.

    Conclusion

    These results show the practical implications of designing the interventions required during the Covid-19 epidemic and consequences such as learning anxiety in students.

    Keywords: covid‐19 anxiety, worry, Negative Metacognitive, learning anxiety, Student
  • Maryam Ashrafi *, Majid Barzegar, MohammadReza Yekta, Sadigheh Heydari Pages 11-17

    The aim of this study was to determine the psychometric indices of the scale "Interaction between cognition, emotion and motivation in creativity" among students of Azad University of Central Tehran in the academic year of 2019-2020. The tool used was the scale of interaction between cognition, excitement and motivation in creativity (Soroa et al., 2015). The data analysis method was exploratory factor analysis and Cronbach's alpha coefficient. The results showed that this scale consists of 4 factors (first factor 10.63, second factor 4.06, third factor 1.89, fourth factor 1.76) which together explained 59.91% of the total variance. Cronbach's alpha coefficient for each subscale as well as the total scale was higher than 0.7. In general, the results showed that the scale has acceptable psychometric indices in the student sample and In general, the results showed that the scale has acceptable psychometric indices in the student sample and the psychological characteristics obtained from this scale have justified its future use to assess individual differences in emotional and motivational creativity.

    Keywords: cognition, Emotion, Motivation in Creativity, Validity, Students of University
  • Fatemeh Zahra Nazari *, MohammadReza Yekta Pages 18-25

    Quality of life today is one of the most important health outcomes that is necessary to measure in cases such as the evaluation of health interventions in many health researches. The main purpose of this study was to investigate the factor structure of the "Quality of Life Questionnaire" among primary school students in Khorramabad based on the exploratory approach. The statistical population of the present study was the second year elementary school students in Khorramabad and the statistical sample consisted of 240 students who were selected by convenience sampling. The instrument used in the research was the "Quality of Life Questionnaire" of Huang et al. (2017). Exploratory factor analysis was used to evaluate the validity of the questionnaire. The results showed that the Persian version of the "quality of life questionnaire" for elementary students consisted of 4 factors that together explained 45.42% of the total variance. All 4 Cronbach's alpha factors showed acceptable and the validity of the instrument was confirmed. Therefore, it can be said that the Persian version of the "quality of life questionnaire" is valid and reliable in elementary school students and can be used in academic counseling centers.

    Keywords: Quality of Life, Factor Structure, Elementary School Students
  • Soraya Baghershahi * Pages 26-37
    The aim of this study was to present a model of preschool growth curriculum with Reggio Emilia's approach. For this purpose, a qualitative and interpretive approach was used. In the present study, open and unstructured interview tools with experts are used to collect information. Obviously, the use of existing documents related to the research topic has also been used after conducting a total of 15 interviews with professors who had good experience in the field and studying them several times, four main topics and 15 sub-topics including flexibility in objectives. , Participation in goals, Emphasis on non-predetermined goals, Focus on child interests, Unauthorized nature of content, Content facilitation, Content usability, Game use, Dialectics, Instant education, Learning communities, Brainstorming and action-oriented, Process-oriented and project-centric were identified in the evaluation. These 15 sub-themes were categorized into main topics, thus obtaining four main themes including purpose, content, method and evaluation , method and evaluation
    Keywords: Vegetable Curriculum, Reggio Emilia, Preschool
  • Maria Moradi *, Rezgar Mohammadi Pages 38-48
    The aim of this study was to investigate the relationship between happiness and academic optimism of sixth grade elementary school students in Saghez. The present study was applied in terms of purpose and correlational in terms of research method. The study population consisted of sixth grade elementary school students in Saghez in the academic year 1399-1400, the sample size was 250 based on Cochran's formula. The sampling method of this research was multi-stage cluster sampling. Measurement tools included Argil and Lowe (1990) Happiness Questionnaire with a reliability coefficient of 0.922, Schenmann et al.'s (2013) Academic Optimism Questionnaire with a reliability coefficient of 0.854 and Jenkins and Morgan (1999) Academic Self-Efficacy Questionnaire with a reliability coefficient of 0.926. Pearson correlation test was used at the inferential statistics level. The results of the Kolmograph-Smirnov test showed that for all three variables of academic optimism, academic self-efficacy and happiness were greater than 0.05 and the data distribution was normal. There was a significant relationship between happiness and academic optimism. It can be concluded that with increasing happiness, the level of academic optimism increases. In fact, happiness can predict the academic optimism of sixth grade elementary school students in Saghez. There was a significant relationship between the two variables of happiness and academic self-efficacy. It can be concluded that with increasing happiness, the level of academic self-efficacy increases. In fact, happiness can predict the academic self-efficacy of sixth graders in Saghez.
    Keywords: Happiness, Academic Optimism, Academic self-efficacy, Sixth Grade Students in Saghez
  • Hakime Bozar *, GholamHossein Barekat Pages 49-57

    The purpose of this study was to identify the professional capability of primary school teachers in District 3 of Ahvaz city in 2019.Its results can be useful for improving and enhancing the professional abilities of primary school teachers. The research method is descriptive and uses a survey method to gather information. According to Morgan's table, 367 teachers are selected by simple random sampling of 800 teachers. The survey instrument was designed to answer 6 dimensions and a total of 24 questions based on the Quebec Canadian Professional Capability Model and 6 components of Professional Capability to Review and Interpret Knowledge and Culture Ability to Speak Evaluate, Information and Communication Technology. Cronbach's alpha coefficient was 0.85 and its validity was confirmed by supervisor and consultant. Independent t-test was used for data analysis and SPSS 18 software was used. The significance level of 0.05 was considered for all hypotheses and two existing and desirable situations were determined from the teachers' point of view. The results showed that the professional competence in the field of criticism, the interpretation of knowledge and culture, the professional competence in the field of expression ability, the professional competence in the field of evaluation, the professional competence in the field of information and communication technology, the professional competence in the field ofparticipation. In professional development, there is a significant difference between professional aptitude in the field of professional ethics required by elementary school teachers in District 3 of Ahvaz in both ideal and existing situation.

    Keywords: Professional Development, Teachers, Identifying
  • Maryam Esfahani *, Batol Shahi Pages 58-71
    One of the branches of ethics knowledge that has recently found a place in Iran is the field of professional ethics, which needs to be paid more epistemological attention. One of the rich sources in professional ethics is the teachings of Islam. But recognizing and promoting professional ethics based on Islam is not possible without analyzing the moral teachings of Nahj al-Balaghah. Considering this important point, in the present study, we intend to examine the principles of teacher professional ethics in the valuable book of Nahj al-Balaghah using the method of documentary analysis. The results show that Imam Ali (AS) has always paid attention to the discussion of ethics and moral principles and in many cases, his agents and companions, in particular and all human beings over time have commanded to observe them.The result of this kind of view of Nahj al-Balaghah leads us to the point that teachers, first of all, are fully aware of the moral teachings in every subject they are working on; Secondly, they should be inspired by their educational models in order to be effective in their work, and they should also be characterized by the necessary monotheistic knowledge and insight. The result of this approach by educators will be that educators, in any specialized field they are studying, look at religious-moral knowledge as a necessary knowledge for life, and become professional and committed people.
    Keywords: ethics, teacher, committed, Expert, Nahjul Balagha
  • Fatemeh Maghsadi *, Zahra Ghasemi Pages 72-78
    Introduction
    Elementary school teachers, compared to other teachers, deal with students who are in a special and sensitive stage of development in terms of physical, moral, social, etc., due to the role and high position of the teacher in the teaching process and Educating students and considering that spirituality, mental health and job satisfaction are inevitable aspects of organizational life among employees.
    Aim
    The purpose of this study was to predict the job satisfaction of elementary teachers based on the motivation for development and spiritual intelligence of elementary teachers.
    Method
    The present study was quantitative, descriptive and correlational. The sample size of the study was 322 primary school teachers in District 3 who were randomly selected. The collection tools used in the study included the Minnesota Job Satisfaction Questionnaire, the King Spiritual Intelligence Questionnaire, and the Hermans Progress Motivation Questionnaire. Data analysis was performed using SPSS software version 23.
    Results
    The results showed that there is a significant relationship between job satisfaction and teachers 'spiritual intelligence and there is a significant relationship between achievement motivation and teachers' job satisfaction.
    Conclusion
    it is possible to predict the job satisfaction of primary school teachers based on the motivation for development and spiritual intelligence of primary school teachers in Isfahan.
    Keywords: Job Satisfaction, Achievement motivation, Spiritual intelligence, primary teachers
  • Fereshte Hedayati *, NabeeAllah Hoseinzadeh Pages 79-84

    School is a place where our children learn, play, run, laugh and talk to each other.Pandemic Covid 19, faced education systems around the world, with a challenge. This pandemic provided an opportunity to think about new environments for learning.Constant closure of schools, It is associated with the risk of harm to the younger generation. Of course, there is no safe way to reopen schools during an epidemic. Even when a country is controlled by COVID-19, there is no guarantee that schools will reopen safely. About a century ago, during an outbreak of tuberculosis, according to doctors' recommendations, classes were held outside the classroom. Thus in this research, we examined how other educational systems deal with the Covid 19 phenomenon. Evidence shows that outdoor education is an acceptable option. Moving classes to the outdoors, Not only in terms of better weather, but also to introduce public education on the ground,it can be seriously considered.

    Keywords: covid 19, Pandemic, schools, reopening, Outdoor
  • Mehran Sohrabzadeh, Azad Omidvar *, Sadegh Arasteh, Neda Khodakaramian Gilan Pages 85-95
    The aim of this study was to investigate personal characteristics and identity style in the youth of Yasuj. The research method in this study is a bit of a survey and its statistical population consists of all young people living in Yasuj. In addition, the sample size in this study was 384 people who were selected by cluster sampling. In order to analyze the data, statistical tests of mean comparison (T, F tests), Pearson correlation coefficient and stepwise statistical regression were used. Findings have shown that there is a significant relationship between personality traits and identity styles with mobile addiction in young people and personality traits of extroversion, adaptability and avoidant identity style of the ability to predict mobile addiction among young people. Have. In other words, these three indices explain a total of 16.7% of the variance of the dependent variable.Young people are very addicted to mobile phones. The results of the study also show that there is a relationship between personality traits with mobile addiction as well as identity styles with mobile addiction. Finally, in order to prevent mobile phone addiction, young people must have responsibilities and obligations to use mobile phones. When young people are addicted to the phone. In this regard, they must create rational limits to prevent the occurrence of harmful and addictive behaviors.
    Keywords: Mobile Addiction, personality traits, Identity Styles, Youth, Yasuj