فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 78، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/30
  • تعداد عناوین: 14
|
  • آذر حمیدی، امیر رشیدلمیر*، رامبد خواجه ای، مهدی زارعی، احمد زنده دل صفحات 1-7
    زمینه و هدف

    بیماری عروق کرونر قلب از مهم ترین علل مرگ و میر در بیشتر کشورها و از جمله ایران است. انجام فعالیت های ورزشی بعد از عمل بای پس عروق کرونر (Coronary Artery Bypass Grafting: CABG) و سازگاری های ناشی از آن باعث افزایش چگالی مویرگی عضله اسکلتی و قلبی همراه با رشد مویرگ های جدید (Angiogenesis) و بهبود عملکرد قلبی - عروقی و توانایی عملکردی آنها ناشی از افزایش بیوژنز میتوکندریایی می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر تمرینات هوازی - مقاومتی بر سطوح پلاسمایی گیرنده فعال کننده تکثیر پروگسیزوم-1آلفا (PGC1α) در بیماران کرونری پس از عمل جراحی CABG انجام شد.

    روش بررسی

    این کارآزمایی بالینی روی 30 مرد در محدوده سنی 60-45 سال که تحت عمل جراحی CABG قرار گرفتند؛ انجام شد. بیماران به طور تصادفی در دو گروه 15 نفری مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله به مدت هشت هفته (3 جلسه در هفته) تمرینات مقاومتی - هوازی را انجام دادند و برای گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. برای اندازه گیری لنفوسیت، نمونه گیری خونی ناشتا 48 ساعت قبل از شروع اولین جلسه تمرینی و همچنین 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی به عمل آمد. برای اندازه گیری PGC1α از روش آزمایشگاهی الایزا استفاده شد.

    یافته ها: 

    تمرینات هوازی - مقاومتی سبب افزایش سطح PGC1α در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل گردید (P<0.05). تغییرات قبل و بعد بیماران در گروه مداخله افزایش معنی داری را در سطوح پلاسمایی PGC1α در مقایسه با گروه کنترل نشان داد (P<0.05).

    نتیجه گیری: 

    تمرینات ترکیبی (مقاومتی-هوازی) با افزایش سطوح سرمی PGC1α می تواند به عنوان فاکتور موثری در شروع فرایندهای رگ زایی و افزایش چگالی مویرگی نقش داشته باشد و به عنوان فاکتوری تاثیرگذار در افراد مختلف به ویژه بیماران قلبی - عروقی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بای پس عروق کرونر، تمرین ورزشی، PGC1α
  • عین الله سکینه پور*، امیر لطافت کار، عین الله نادری، امیرحسین هاشمیان، زهرا نوروزی، محمد علیمرادی صفحات 8-15
    زمینه و هدف

    یکی از شایع ترین تظاهرات افراد مبتلا به اختلال شناخت خفیف، افزایش در نوسان پاسچر و افتادن است. این مطالعه به منظور کنترل پاسچر در سالمندان مبتلا به اختلال شناخت خفیف بعد از تمرینات پیلاتس انجام شد.

    روش بررسی

    این کارآزمایی بالینی روی 30 زن مبتلا به اختلال شناخت خفیف مراجعه کننده به مرکز تحقیقات سالمندان استان کرمانشاه در سال 1398 انجام شد. آزمودنی ها به روش نمونه گیری در دسترس شرکت کردند و به شیوه تصادفی در دو گروه 15 نفری کنترل و تمرینات پیلاتس قرار گرفتند. گروه تمرین پیلاتس به مدت هشت هفته و سه جلسه در هر هفته به مدت یک ساعت تمرین انجام دادند. کنترل پاسچر آزمودنی ها قبل و پس از انجام تمرینات منتخب مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها: 

    در گروه مداخله تفاوت معنی داری در امتیازات کسب شده بین گروه پیش آزمون و پس آزمون در مساحت و مسافت محدوده نوسان مرکز فشار بدن در حالت چشم باز و بسته وجود داشت (P<0.05). میانگین نوسان پاسچر (مساحت و مسافت محدوده نوسان مرکز فشار بدن در حالت چشم باز و چشم بسته)، بعد از 8 هفته تمرینات پیلاتس در گروه مداخله کاهش معنی داری در مقایسه با گروه کنترل یافت (P<0.05).

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد که تمرینات پیلاتس در بهبود کنترل پاسچر در سالمندان مبتلا به اختلال شناخت خفیف موثر است.

    کلیدواژگان: اختلال عملکرد شناختی، تعادل وضعیتی، تمرین پیلاتس
  • سید هادی سیدی، رامبد خواجه ای*، امیر رشید لمیر، محمدرضا رمضانپور، جمشید مهرزاد صفحات 16-23
    زمینه و هدف

    تمرینات ورزشی در بیماران قلبی پس از عمل بای پس شریان کرونر (coronary artery bypass grafting: CABG) موجب بهبود عملکرد قلبی عروقی از طریق افزایش چگالی مویرگی عضله قلبی میشود. فاکتور رشد مشتق از پلاکت (PDGF) و فاکتور-1 مشتق از سلول استرومایی (SDF1) نقش مهمی در آنژیوژنز و تکثیر و تمایز سلولی دارند. این مطالعه به منظور تعیین اثر هشت هفته تمرین مقاومتی-هوازی بر سطوح فاکتور-1 مشتق از سلول استرومایی و فاکتور رشد مشتق از پلاکت در بیماران بای پس عروق کرونر انجام شد.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی 24 بیمار قلبی تحت عمل جراحی CABG به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 12 نفری تمرین ترکیبی و کنترل قرار گرفتند. گروه تمرین ترکیبی به مدت هشت هفته و هفتهای سه جلسه پروتکلهای منتخب تمرینی هوازی و مقاومتی را اجرا کردند. قبل و بعد از برنامه تمرینی ارزیابی های ترکیب بدنی و نمونه گیری خونی برای سنجش متغیرها انجام شد. به منظور اندازه گیری PDGF و SDF1 از روش آزمایشگاهی الایزا استفاده شد.

    یافته ها: 

    میزان PDGF در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل افزایش آماری معنی داری داشت (P<0.05) اگرچه میزان SDF1a در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل افزایش داشت؛ اما این افزایش از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری:

     اجرای هشت هفته تمرین بازتوانی ترکیبی با تغییر در مقادیر پلاسمایی PDGF در بیماران CABG باعث ارتقاء سازگاریهای فیزیولوژیکی مطلوبی در سلامت قلب و عروق میشود.

    کلیدواژگان: بای پس عروق کرونر، بازتوانی، فاکتور رشد مشتق از پلاکت
  • طوبی ثقتی، عبدالله شفیع آبادی*، منصور سودانی، مریم غلامزاده جفره صفحات 24-32
    زمینه و هدف

    در سال های اخیر درمان های روان شناختی به عنوان درمانی مکمل در کنار درمان های دارویی به کمک درمانگران شتافته است. این مطالعه به منظور مقایسه اثربخشی مشاوره گروهی به شیوه معنی درمانی با شناختی - رفتاری گروهی بر افزایش امید به زندگی دانشجویان مبتلا به اختلال افسردگی انجام شد.

    روش بررسی

    این کارآزمایی بالینی روی 45 دانشجوی مراجعه کننده به مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت که ابتلا به اختلال افسردگی آنان توسط روانپزشک تشخیص داده شده بود؛ در سال تحصیلی 1398 لغایت 1398 انجام شد. آزمودنی ها به صورت تصادفی در سه گروه 15 نفری (معنی درمانی، شناختی- رفتاری و گروه کنترل) قرار گرفتند. دانشجویان پرسشنامه امید میلر را در پیش آزمون تکمیل نمودند. پس از بررسی نمرات و گروه بندی نمونه ها، گروه های مداخله به مدت 10 هفته (هر جلسه 90 دقیقه و یک بار در هفته) مشاوره گروهی معنی درمانی و شناختی - رفتاری را دریافت نمودند. پس از اتمام دوره درمانی هر سه گروه مورد پس آزمون قرار گرفتند. یک ماه پس از اجرای پس آزمون، آزمون پیگیری اجرا شد.

    یافته ها:

     میانگین نمرات امید به زندگی دانشجویان مبتلا به اختلال افسردگی در پس آزمون و نیز پس از یک ماه پیگیری در گروه مداخله معنی درمانی و گروه مداخله شناختی - رفتاری گروهی در مقایسه با گروه کنترل افزایش آماری معنی داری یافت (P<0.05). این میزان پس از مداخله و نیز پس از یک ماه پیگیری در مقایسه بین دو گروه مداخله تفاوت آماری معنی داری نشان نداد.

    نتیجه گیری:

     روش مشاوره گروهی معنی درمانی و شناختی - رفتاری می تواند با آموزش مفاهیمی همچون شناسایی افکار خودآیند منفی، تحریف های شناختی و فنون تکنیک های مختص خود به عنوان یک روش مداخله مفید موجب افزایش امید به زندگی دانشجویان مبتلا به اختلال افسردگی شوند.

    کلیدواژگان: اختلال افسردگی، مشاوره، معنی درمانی، درمان شناختی- رفتاری، امید به زندگی
  • امین نقدی زاده، امیرعلی جعفرنژادگرو*، معرفت سیاهکوهیان، سعید نوری نسب، میترا زیوری کبیر صفحات 33-39
    زمینه و هدف

     زانوی پرانتزی نوعی از تغییر شکل زانو در صفحه فرونتال است که در صورت ابتلا به آن اگر حالت تحمل وزن بر روی دو پا قوزکهای داخلی مچ پا در تماس با هم باشند؛ کندیلهای داخلی ران ازهم فاصله میگیرند. زانوی پرانتزی در بازیکنان فوتبال از شیوع بالایی برخوردار است. این مطالعه به منظور تعیین اثر استفاده از بریس زانو و گوه خارجی بر دامنه فعالیت عضلات طی دویدن در فوتبالیست های مرد دارای زانوی پرانتزی انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه شبه تجربی روی 15 فوتبالیست مرد دارای زانوی پرانتزی با میانگین سنی 1.8±22.13 سال و 15 فوتبالیست مرد سالم با میانگین سنی 1.55±22.86 سال انجام شد. داده های الکترومایوگرافی با نرخ نمونه برداری 1000 هرتز در عضلات منتخب طی پنج شرایط دویدن شامل: کنترل (بدون تداخل)، گوه خارجی 10 درجه، گوه خارجی 15 درجه، استفاده همزمان از بریس 30 درجه و گوه خارجی 10 درجه و استفاده همزمان از بریس 30 درجه و گوه خارجی 15 درجه ثبت شدند.

    یافته ها:

     اثر تداخل درمانی بر دامنه عضلات دوسررانی و پهن خارجی در فاز هل دادن کاهش آماری معنی داری داشت (P<0.05). اثر تداخل درمانی بر دامنه فعالیت عضلات دوسررانی و پهن خارجی در فاز پاسخ بارگیری کاهش آماری معنی داری داشت (P<0.05).

    نتیجه گیری: 

    استفاده همزمان از بریس و گوه موجب کاهش فعالیت دو عضله دوسررانی و پهن خارجی می شود. کاهش فعالیت این دو عضله می تواند در نتیجه حمایت غیرفعال بریس از مفصل زانو باشد که در نهایت منجر به کاهش گشتاور آداکتوری خارجی وارده مفصل زانو می شود.

    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی، زانوی پرانتزی، بریس
  • انسیه فرهیدزاده، لادن یونسی اصل*، زینب صفرپور لیما، غزاله امجد، ایدا روستایی صفحات 40-45
    زمینه و هدف

    محدودیت رشد داخل رحمی (Intrauterine growth restriction: IUGR) باعث افزایش خطر مرگ و میر و عوارض پری ناتال، در مقایسه با موارد طبیعی بارداری می شود. تشخیص صحیح و دقیق آن سبب کاهش عوارض درمانی مناسب می شود. این مطالعه به منظور تعیین نسبت دیامتر SVC به آیورت در نمای 3 vessel در جنین های با محدودیت رشد داخل رحمی در مقایسه با جنین های دارای رشد نرمال انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه مورد - شاهدی روی 30 مادر باردار مراجعه کننده به بیمارستان اکبر آبادی با تشخیص IUGR و سن جنین بین هفته های 25 تا 37 بارداری و 30مادر باردار با جنین سالم انجام شد. اطلاعات دموگرافیک مادران ثبت گردید. پس از بررسی وضعیت جفت، جنین و مایع آمنیوتیک، سونو کالرداپلر عروق نافی برای تشخیص قطعی IUGR، سونو کالر داپلر SVC و شریان آیورت برای تعیین میزان مقاومت موج انجام گردید.

    یافته ها:

     میانگین قطر SVC (superior vena cava) به قطر آیورت در گروه مورد به طور معنی داری بیش از گروه شاهد بود (P<0.05). میانگین مایع آمنیوتیک در دو گروه مورد و شاهد اختلاف آماری معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری:

     نسبت دیامتر SVC به آیورت در نمای 3 vessel می تواند در تشخیص به موقع محدودیت رشد داخل رحمی و درمان متعاقب آن به عنوان یک گزینه تشخیصی موثر و دقیق به کار رود.

    کلیدواژگان: محدودیت رشد داخل رحمی، شریان آئورت، SVC
  • فیروزه درخشان پور، معصومه اسلامی*، لیلا کاشانی، مهدی آسانی صفحات 46-50
    زمینه و هدف

    هیپرتروفی مزمن لوزه های آدنویید، شایع ترین علت آپنه خواب در کودکان است و می تواند زمینه ساز اختلالات رفتاری متعدد در کودکان باشد. اختلال بیش فعالی و نقص توجه (attention deficit hyperactivity disorder: ADHD) نوعی اختلال هتروژن است و نتیجه شرایط بیولوژیکی، اجتماعی و روانی متعدد است. این مطالعه به منظور تعیین اثر ادنوتانسیلکتومی بر علایم کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه قبل و شش ماه پس از جراحی انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 37 کودک دچار هایپرتروفی آدنویید مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان در سال 1397 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای دو قسمتی در بخش اول شامل اطلاعات شخصی (سن، جنس) و در بخش دوم شامل فهرست مهارت ها و مشکلات بود. بیماران در سه حوزه بیش فعالی، بی توجهی و تکانشگری بر اساس 18 معیار DSM (diagnostic and statistical manual of mental disorders) قرار داده شدند. پس از دریافت رضایت کتبی از والدین و رعایت ضوابط، پرسشنامه به طور مستقیم توسط مجری پروژه (کارورزان) تکمیل و اطلاعات توسط والدین فرزندان جمع آوری شد. از پرسشنامه توانایی ها و مشکلات (Strengths and Difficulties Questionnaire: SDQ) برای ارزیابی کودکان قبل و ششماه بعد از انجام جراحی آدنوتونسیلکتومی استفاده شد.

    یافته ها:

     در ارزیابی تغییرات نمرات آزمون SDQ پیش و پس از انجام آدنوتونسیلکتومی مشاهده شد که میانگین و انحراف معیار نمرات زیر واحدهای اختلالات احساسی، اختلال سلوک، بیش فعالی، اختلال توجه و اختلال اجتماعی میانگین نمره آزمون بهبود یافته و از نظر آماری اختلاف معنی داری قبل و بعد از آدنوتانسیلکتومی مشاهده شد (P<0.05).

    نتیجه گیری:

     آدنوتونسیلکتومی می تواند نمره SDQ را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین در کودکان مبتلا به بیش فعالی، یک اختلال پزشکی از جمله هیپرتروفی آدنویید می تواند باعث بروز، تشدید و تداوم بیماری شود و درمان مناسب می تواند عامل اصلی در کنترل شدت علایم و حتی بهبود نسبی بیماری باشد.

    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی و نقص توجه، آپنه خواب، ادنوتانسیلکتومی
  • نویسا سادات سیدقاسمی، مینا دازی، بهاره نیکراد، حسن خورشا، محمدرضا هنرور* صفحات 51-57
    زمینه و هدف

    میزان بروز سل در گلستان 26.7 و در گنبد 24 در صد هزار نفر است. کمبود دریافت انرژی و مواد مغذی از دلایل افزایش خطر سل هستند. سوء تغذیه یک عامل مهم مرگ و میر بالا در جمعیت مسلول است. با کاهش سطح پروتئین های احشایی، شاخص های تن سنجی و ریز مغذی ها، خطر مرگ و میر افزایش می یابد. این مطالعه به منظور ارزیابی وضعیت تغذیه بیماران مسلول شهرستان گنبد کاووس در استان گلستان انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 48 بیمار با میانگین سنی 20±57 سال مبتلا به سل شهرستان گنبد کاووس در سال 1393 انجام شد. اطلاعات دموگرافیک، سابقه ابتلا به بیماری سل، نمایه توده بدنی، آلبومین، هموگلوبین، پروتئین توتال، شمارش سلول های خونی و مقدار دریافت مواد غذایی ثبت گردید.

    یافته ها:

     زنان 58 درصد و روستاییان 52 درصد را شامل شدند. بین نمایه توده بدنی و سابقه قبلی ابتلا به سل در بیماران با شدت های متفاوت بیماری اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (P<0.05). تفاوت توزیع شدت کم خونی در بین بیماران با شدت های مختلف بیماری، از لحاظ آماری معنی دار نبود. بین دو گروه جنسی، اختلاف معنی دار آماری از لحاظ توزیع شدت بیماری مشاهده نشد. متغیر سن حتی در حضور سایر متغیرها، اثر معنی داری بر شدت بیماری داشت (P<0.05).

    نتیجه گیری:

     با افزایش سن شدت بیماری افزایش می یابد. با افزایش شدت بیماری، نمایه توده بدنی بیماران کاهش و شدت سوءتغذیه و کم خونی افزایش می یابد. لذا بیماران مسلول به حمایت تغذیه ای نیاز دارند.

    کلیدواژگان: سل، سوء تغذیه، کم خونی، نمایه توده بدنی
  • نیلوفر سادات مداحی، حبیب الله یاری زاده، عطیه میرزا بابائی، لیلا ستایش، یاسمن نصیر، خدیجه میرزایی* صفحات 58-66
    زمینه و هدف

    اختلالات خلقی مانند افسردگی، اضطراب، استرس و کیفیت پایین خواب در بین افراد دارای اضافه وزن و چاق شایع است. کیفیت رژیم غذایی در عملکرد مغز و رفتار نقش دارد. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط چگالی انرژی رژیم غذایی با شاخص های روان در زنان دارای اضافه وزن و چاق مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی تهران انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 301 خانم با میانگین نمایه توده بدنی 3.7±30.7 کیلوگرم بر مترمربع و دامنه سنی 18 تا 56 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی تهران در سال های 1396 تا 1397 انجام شد. چگالی انرژی رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک از طریق تقسیم کردن کل انرژی دریافتی از غذاهای مصرفی (کیلوکالری در روز) بر وزن کل غذاهای مصرف شده (به جز نوشیدنی ها) محاسبه شد. شاخص های سلامت روان با استفاده از پرسشنامه 21 سوالی اضطراب، استرس و افسردگی  DASS-21 و کیفیت خواب با استفاده از پرسشنامه Pittsburgh sleep quality ارزیابی شد.

    یافته ها:

     افرادی که در بالاترین چارک چگالی انرژی رژیم غذایی بودند؛ فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بیشتری داشتند؛ اما سطح تری گلیسرید پایین تری به نسبت افراد با پایین ترین چارک، داشتند. تحلیل رگرسیون لجستیک خام (95% CI=1.01-4.56, P=0.04, OR=2.15) و تعدیل شده برای سن، شاخص توده بدنی و فعالیت بدنی (95% CI=1.13-5.79, P=0.02, OR=2.56) نشان داد که چگالی انرژی رژیم غذایی به طور معنی داری با افزایش خطر استرس در ارتباط است. هیچ ارتباط معنی داری بین چگالی انرژی رژیم غذایی با افسردگی، اضطراب و کیفیت خواب مشاهده نشد.

    نتیجه گیری: 

    دریافت رژیم غذایی با چگالی انرژی بالا با افزایش خطر استرس در ارتباط است.

    کلیدواژگان: سلامت روان، اختلالات خلقی، چاقی
  • داود آقایاری، ولی الله دبیدی روشن*، افشین فیاض موقر صفحات 67-75
    زمینه و هدف

    چاقی شکمی عامل خطر جدی در بیماری های قلبی عروقی به شمار می رود که ارتباط معکوسی با حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2 max) دارد. این مطالعه به منظور پایش غیر تهاجمی آمادگی قلبی تنفسی و ارتباط آن با چاقی شکمی مردان در سنین مختلف انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی مردان 60-20 ساله به روش خوشه ای از نواحی مختلف مراکز سه استان قزوین، آذربایجان شرقی و همدان انتخاب شدند. حجم نمونه به روش مورگان و به تعداد 384 مرد از هر استان بود که در چهار رده سنی 20 تا 29 سال، 30 تا 39 سال، 40 تا 49 سال و 50 تا 59 سال تقسیم شدند. توان هوازی آزمودنی ها با روش های بروس، راکپورت، گام شمار و پرسشنامه بین المللی فعالیت بدنی (IPAQ) بررسی شد. همچنین شاخص های نسبت کمر به قد (WHtR)، نسبت کمر به لگن (WHR)، شاخص چربی بدن (BAI)، شکل بدن بر اساس سطح (SBSI) و شاخص توده بدنی (BMI) سنجیده شد.

    یافته ها: 

    بین VO2 max دسته های سنی مختلف در هر سه استان و همچنین خود استان ها تفاوت آماری معنی داری یافت شد (P<0.05). همچنین در شاخص های چاقی شکمی، بین دسته های سنی مختلف در استان های مذکور BMI ، BAI ، WHtR و WHR تفاوت آماری معنی داری داشتند (P<0.05). VO2 max براوردی در هر سه استان با شاخص های چاقی شکمی فقط با SBSI ارتباط معکوس معنی دار نداشت.

    نتیجه گیری: 

    کاهش سطح فعالیت بدنی و در راستای آن آمادگی قلبی تنفسی منجر به افزایش شاخص های چاقی شکمی در رده سنی مختلف شد که نشان دهنده ارتباط معکوس معنی دار VO2 max با شاخص های چاقی مرکزی غیر از SBSI است.

    کلیدواژگان: آمادگی قلبی تنفسی، چاقی شکمی، حداکثر اکسیژن مصرفی
  • محمد مهدی سلطان دلال*، محمدحسن منزوی پور، حسین معصومی اصل، محمدکاظم شریفی یزدی، فریبا نباتچیان، شبنم حقیقت خواجوی، سیده معصومه ابریشمچیان، هدروشا ملا آقا میرزایی، مهدیه پورمرادیان، شیدا اسدپور، سارا شریفی یزدی صفحات 76-83
    زمینه و هدف

    کمپیلوباکتر از مهم ترین پاتوژن های عامل گاستروآنتریت های باکتریایی هستند که عموما از طریق مواد غذایی با منشا حیوانی منتقل می شوند. این مطالعه به منظور ارزیابی وضعیت کمپیلوباکتر در اسهال طغیان های غذایی در مقایسه با سایر عوامل میکروبی انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 305 سواب اسهال ناشی از 102 طغیان غذایی در کشور طی شش ماه از بهار تا شهریور 1397 انجام شد. فراوانی گونه های کمپیلوباکتر طبق پروتکل اداره کل امور آزمایشگاه ها ارزیابی شدند.

    یافته ها: 

    تعداد 8 نمونه (2.6%) آلوده به کمپیلوباکتر از گونه های ژژونی 3 مورد (37.5%) و کلی 5 مورد (62.5%) بودند. جنس مونث (54.5%)، میانگین سنی 16 تا 30 سال (28.2%)، مصرف سالاد و سبزیجات (16.1%) و سکونت در شهرستان ها (59.7%) بیشترین موارد و علل را به خود اختصاص دادند. استان های زنجان (24.5%)، یزد (19.6%) و کردستان (17.6%) بیشترین موارد طغیان ها را در بر داشتند.

    نتیجه گیری: 

    علاوه بر پاتوژن های کلاسیک مانند سالمونلا، شیگلا و اشریشیاکلی بایستی به باکتری کمپیلوباکتر نیز توجه بیشتری شود. به علاوه شناخت عوامل اپیدمیولوژیک می توانند در پیشگیری و کنترل طغیان های غذایی نقش موثری داشته باشند.

    کلیدواژگان: کمپیلوباکتر، طغیان غذایی، اسهال، باکتری های روده ای
  • لعبت شاهکار*، لادن رضایی، علی آهنی آذری صفحات 84-89
    زمینه و هدف

    آسپیراسیون جسم خارجی علت مرگ در 7 درصد کودکان زیر 4 سال است. کودکان به دلیل نداشتن دندان های مولار و در نتیجه جویدن نامناسب غذا و از طرفی انجام فعالیت های مختلف از جمله حرف زدن، خندیدن و حتی دور خود چرخیدن حین غذا خوردن بیشتر در خطر آسپیراسیون هستند. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی آسپیراسیون جسم خارجی در کودکان زیر 10 سال انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی روی 50 کودک (21 پسر و 29 دختر) زیر 10 سال با تشخیص نهایی آسپیراسیون جسم خارجی بستری شده در مرکز آموزشی درمانی طالقانی گرگان از مهر ماه سال 1395 لغایت مهر ماه سال 1396 انجام شد. مشخصات دموگرافیک، نتایج حاصل از معاینه فیزیکی، رادیوگرافی و برونکوسکوپی ثبت شده در پرونده و گزارش رادیولوژی توسط متخصص ریه و رادیولوژی جمع آوری شدند.

    یافته ها: 

    شایع ترین سن آسپیراسیون جسم خارجی بین 1 تا 3 سال (58 درصد)، سپس بالای 3 سال (24درصد) و زیر یکسال (18درصد) تعیین شد. علایم بیماران دچار آسپیراسیون جسم خارجی به ترتیب شامل سرفه (64درصد)، خس خس سینه (52 درصد)، تنگی نفس (32 درصد)، دچار خفگی حین تغذیه (30 درصد) بودند. بیشترین یافته بالینی در معاینه به ترتیب شامل سمع ویزینگ (40درصد)، کاهش صدای ریوی (34درصد)، سمع استریدور (20درصد) و سمع رونکای (6درصد) بودند. شایع ترین یافته های رادیولوژیک به ترتیب شامل پر هوایی ریه راست (24 مورد، 48 درصد)، شیفت مدیاستن به چپ (15 مورد، 30 درصد)، آتلکتازی ریه راست (10 مورد، 20 درصد) و پرهوایی ریه (8 مورد، 16 درصد) تعیین شدند. تنها در یک مورد (2 درصد) جسم رادیو آپاک دیده شد که در ریه راست قرار داشت. در 32 درصد موارد بررسی گرافی نرمال بودند. در 70 درصد موارد بیماران کمتر از 24 ساعت، در 26 درصد بین یک تا 15 روز و در 4 درصد از موارد بیش از 15 روز به مراکز درمانی آورده شده بودند. شایع ترین جسم خارجی آجیل (32 درصد) و پس از آن اشیا پلاستیکی (26 درصد) بودند. آسپیراسیون در 14 درصد توسط تخم آفتابگردان و در 10 درصد توسط حبوبات ایجاد شده بود. 18 درصد نیز سایر اجسام خارجی را تشکیل دادند.

    نتیجه گیری:

     بیشترین علامت بالینی آسپیراسیون جسم خارجی شامل سرفه، سمع ویزینگ و پر هوایی ریه راست بودند.

    کلیدواژگان: آسپیراسیون، جسم خارجی، کودک
  • عبدالهادی عارف، لیلا براتی* صفحات 90-94
    زمینه و هدف

    یکی از مهم ترین نگرانی ها در کودکان خوددرمانی والدین است که می تواند سبب تاخیر در تشخیص صحیح، افزایش موربیدیتی و مورتالیتی کودکان شود. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی خوددرمانی والدین در کودکان نیازمند مراقبت پزشکی شهر گرگان انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 270 کودک مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی مرکز آموزشی درمانی طالقانی گرگان طی سال های 1397 تا 1398 انجام شد. داروهایی که والدین خودسرانه و قبل از مراجعه به پزشک طی هفته اخیر به کودکان خورانده بودند؛ مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    جنسیت 58.5% از کودکان پسر و 41.5% دختر بود. میانگین سنی کودکان 4.15±5.79 سال تعیین شد. 60.4% از والدین به عنوان اولین اقدام به خوددرمانی معتقد بودند. طی هفته اخیر 48.9% از والدین برای درمان بیماری فعلی کودک خوددرمانی کرده بودند که تب برها و ضددردها 31.8%، گیاهان دارویی 17.4%، آنتی بیوتیک ها 11.4% و سایر داروها 23.5% گزارش شد. 91 درصد از والدین دوز صحیح درمان را نمی دانستند و 96.3% از والدین در خصوص عوارض جانبی، موارد منع مصرف و موارد احتیاط مصرف دارو آگاهی نداشتند. بین شغل والد (شغل آزاد) با انجام خوددرمانی ارتباط آماری معنی داری یافت شد (P<0.05).

    نتیجه گیری: 

    خوددرمانی والدین به میزان 48.9% انجام شده بود. 91 درصد والدین از دوز صحیح داروها و 96.3% از عوارض جانبی احتمالی، موارد منع مصرف و خطرات احتمالی داروها آگاهی نداشتند.

    کلیدواژگان: خوددرمانی، والدین، کودک
  • پژمان خوارزم، فاطمه پولادخای، طیبه آذرمهر، فرحناز السادات احمدی، فاطمه زهرا باقری* صفحات 95-99

    خونریزی شدید بعد از زایمان (Postpartum Hemorrhage: PPH) یک اورژانس مامایی غیر قابل پیش بینی و از علل عمده مورتالیتی و عوارض مادری در جهان است. آنوریسم کاذب شریان رحمی (Uterine Artery Pseudoaneurysm: UPA) یکی از علل نادر PPH است که به دنبال سزارین بدون عارضه و جراحی های ژنیکولوژیک مانند دیلاتاسیون و کورتاژ، هیسترکتومی و میومکتومی ایجاد می شود. راه درمانی مناسب برای کنترل خونریزی در این موارد آمبولیزاسیون شریان رحمی است. هدف ما از این گزارش معرفی بیماری با سابقه سزارین است که به دنبال خونریزی شدید رحمی با تشخیص آنوریسم کاذب شریان رحمی به طور موفق تحت آمبولیزاسیون شریان رحمی با استفاده از کویل قرار گرفت. بیمار خانم 39ساله ای بود که 55 روز بعد از عمل جراحی سزارین سوم با شوک همودینامیک در نتیجه خونریزی شدید واژینال، به بیمارستان مراجعه نمود و بستری شد. پس از انجام مراقبت های اولیه، اقدامات تشخیصی UAP را نشان داد و بلافاصله آمبولیزاسیون شریان رحمی به وسیله کویل انجام شد. هرگاه اقدامات نگهدارنده معمول، نتواند خونریزی شدید دیررس بعد از زایمان را کنترل کند؛ آنژیوگرافی و آمبولیزاسیون شریان رحمی روش درمانی انتخابی است که به واسطه آن می توان ضمن حفظ توانایی باروری بیمار، از عوارض بالقوه هیسترکتومی جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: آنوریسم کاذب، شریان رحمی، خونریزی شدید بعد از زایمان، آمبولیزاسیون شریان رحمی
|
  • Azar Hamidi, Amir Rashid Lamir*, Rambod Khajei, Mehdi Zarei, Ahmad Zendeded Pages 1-7
    Background and Objective

    Coronary heart disease (CAD) is one of the most important causes of death in most countries including Iran. Exercise training after coronary artery bypass grafting and the resulting adaptations increase the capillary density of skeletal and cardiac muscle along with the development of new capillaries and improve cardiovascular and functional ability due to increased mitochondrial biogenesis. This study was done to evaluate the effect of aerobic-resistance training on plasma levels of PGC1α (Peroxisome proliferator 1a) in post coronary artery bypass grafting (CABG) patients.

    Methods

    This clinical trial study was done on 30 male patients aged 45-60 years who underwent bypass surgery. The patients were randomly divided into intervention and control groups, respectively. Subjects in interventional group were received aerobic resistance training for eight weeks (3 sessions per week). Subjects in control group did not receive any intervention. To measure lymphocytes, fasting blood samples were taken 48 hours prior to the bigning of the first training session and also 48 hours after the last training session. PGC1α was measured using ELISA method.

    Results

    Aerobic-resistance training caused a significant increase in plasma level of PGC1α in the training group compared to the control group (P<0.05). In intervention group, plasma level of PGC1α was significantly higher after the exercise than before the exercise (P<0.05).

    Conclusion

    Aerobic-resistance training exercise with increasing serum levels of PGC1α can play a role as an effective factor in initiating angiogenic processes and increasing capillary density and be used as an effective factor in various people, especially cardiovascular patients.

    Keywords: Coronary Artery Bypass, Exercise, Peroxisome proliferator 1α
  • Aynollah Sakinepoor*, Amir Letafatkar, Aynollah Naderi, AmirHossein Hashemian, Zhara Nourozi, Mohmmad Alimoradi Pages 8-15
    Background and Objective

    One of the most common complications of mild cognitive impairment is increased body sway and falls. This study was performed to evaluate the effect of Pilates training on control posture in patients with mild cognitive impairment.

    Methods

    This clinical trial study was performed on 30 women with mild cognitive impairment who referred to elderly Research Center in Kermanshah city, north-west of Iran during 2019. Subjects were randomly divided into two groups including Pilates Training and control groups. Pilates training group was trained for eight weeks, 3 sessions per week and duration for each session was one hour. The control posture of the subjects before and after the exercise was evaluated.

    Results

    There was significant difference in obtained scores in the size and distance of the center of pressure area range with open and closed eyes in the intervention group, prior and after training (P<0.05). The mean postural control (the size and distance of the center of pressure area range with open and closed eyes) reduced after 8 weeks of Pilates exercises in the intervention group in compared to control group (P<0.05).

    Conclusion

    Pilates training is effective in improving postural control in patients with mild cognitive impairment.

    Keywords: Cognitive Dysfunction, Postural Balance, Pilates Training
  • Seyed Hadi Seyedi, Rambod Khajei*, Amir Rashidlamir, MohammadReza Ramezanpour, Jamshid Mehrzad Pages 16-23
    Background and Objective

    Exercise in cardiac patients after coronary artery bypass grafting (CABG) improves cardiovascular function by increasing the capillary density of the myocardium. Platelet-derived growth factor and stromal cell-derived factor-1 play an important role in angiogenesis and cell proliferation and differentiation. This study was performed to determine the effect of eight weeks of combined training on plasma levels of Platelet-derived growth factor (PDGF) and stromal cell-derived factor-1 (SDF1) in CABG patients.

    Methods

    In this clinical trial study, 24 patients who underwent coronary artery bypass grafting operation were selected using convenience and purposeful sampling method and randomly divided into two combined training and control groups. Subjects in combined training group were received aerobic and resistance training protocols for eight weeks, three sessions per week. Before and after training program, body composition assessments and blood sampling were performed to measure Platelet-derived growth factor (PDGF) and stromal cell-derived factor-1 (SDF1). ELISA method was used to measure PDGF and SDF1.

    Results

    The level of PDGF was significantly increased in intervention group in compared to control group (P<0.05). Although the level of SDF1 in the intervention group increased in intervention group in compared to control group; but this increase level of SDF1 was not significant.

    Conclusion

    This study showed that the eight weeks of combined rehabilitation training can promote desirable physiological adaptations in cardiovascular health by increasing the plasma levels of PDGF.

    Keywords: Coronary Artery Bypass, Rehabilitation, Platelet-Derived Growth Factor
  • Touba Seghati, Abdollah Shafiabady*, Mansour Soodani, Maryam Gholamzadeh Jofreh Pages 24-32
    Background and Objective

    In recent years, psychological therapies increasingly used as complementary treatment of group psychotherapy. This study was done to evaluate the effectiveness of logotheraphy and cognitive-behavioral therapy on life expectancy among students with depression disorder.

    Methods

    This clinical trial study was performed on 45 students with depression disorder whom refered to consulting center in Rasht city, north of Iran during 2018-19. Subjects were randomly divided into three groups including logotheraphy, cognitive-behavioral and control groups. At first, students who were willing to participate in this course completed Miller Hope Scale (MHS) Scale (pre-test). Then, the interventional groups were received logotheraphy and cognitive-behavioral group counseling for 10 weeks (90 minutes each session, once a week). After completing the course of treatment, all three groups were retested and one month after the post-test, a follow-up test was performed.

    Results

    The mean score of the life expectancy of students with depression in interventional groups (logotheraphy, cognitive-behavioral) were significantly increasd in compared to controls in post-test and one month after follow up (P<0.05). There was no difference between cognitive-behavioral therapy and logotheraphy in score of the life expectancy of students with depression in post-test and one month after follow up.

    Conclusion

    This study showed that the group counseling method of logotheraphy and cognitive-behavioral therapy can increase the life expectancy of students with depressive disorder by teaching concepts such as identifying negative spontaneous thoughts and cognitive distortions and techniques of their own techniques as a useful intervention method.

    Keywords: Depressive Disorders, Counseling, Logotherapy, Cognitive Behavioral Therapy, Life Expectancy
  • Amin Naghdizadeh, AmirAli Jafarnezhadgero*, Marefat Siahkohian, Saeed Noorinasab, Mitra Zivarikabir Pages 33-39
    Background and Objective

    Genu varus is a deformity in frontal plane that in weight bearing position whiles the medial malleolus’s touch each other, the medial knee epicondyles far from each other. Genu varus is very prevalent in soccer players. This study was done to evaluate the effect of using knee brace and lateral wedge on muscular activity amplitude in male soccer players with genu varus during running.

    Methods

    This quasi-experimental study was done on 15 right-footed male soccer players with genu varus and 15 healthy soccer players. A wireless electromyography system with eight pairs of bipolar Ag/AgCl surface electrodes (20 mm center-to-center distance; input impedance of 100 MΩ; and common-mode rejection ratio of >110 dB) was used to record the activity of the tibialis anterior, gastrocnemius medialis, biceps femoris, semitendinosus, vastus lateralis, vastus medialis, and rectus femoris, and gluteus medius muscles of the right leg. Electromyography data were recorded by sampling rate of 1000 Hz in selected muscles during running at five conditions including: control, 10 degrees lateral wedge, 15 degrees lateral wedge, simultaneous using 30 degrees brace and 10 degrees lateral wedge, and simultaneous using 30 degree brace and 15 degrees lateral wedge.

    Results

    Treatment intervention had reduction effect on muscular amplitude of biceps femoris and vastus lateralis during push-off phase (P<0.05). Muscular amplitude of biceps femoris and vastus lateralis during loading phase was reduced due to Treatment intervention (P<0.05).

    Conclusion

    Simultaneous using of lateral wedge and knee brace reduce the electromyography activity of vastus lateralis and biceps femoris muscles. This reduction may be associated with passive support of knee brace that in result could decrease the external knee adductor mowment.

    Keywords: Electromyography, Genu Varum, Brace
  • Ensieh Farhidzadeh, Laden Younesi Asl*, Zeinab Safarpour Lima, Ghazaleh Amjad, Ida Roustaei Pages 40-45
    Background and Objective

    Intrauterine growth restriction (IUGR) is an obstetrical complication. IUGR increases the chance of neonatal death and obstetrical complications in comparison with normal pregnancy. Timely diagnosis of this condition allows effective interventions that decrease the morbidity and mortality. This study was done to compare of superior vena cava to aorta diameter ratio in three vessel view in fetuses with intrauterine growth restriction and normal growth fetuses.

    Methods

    This case control study was performed on 60 mothers in 25 to 37 weeks of pregnancy who were referred to radiology department of a hospital in Iran during 2018-19. 30 patients were diagnosed with IUGR and were included as case group. 30 healthy fetuses were included as control group. Routine ultrasonography was performed for evaluating placenta, fetuse, and amniotic fluid. Also, colour Doppler sonography was performed on umbilical vessels along with superior vena cava and ascending aorta for definite diagnosis of IUGR. Demographic data regarding fetuse’s age, pregnancy status, number of parities, and age of mother were also accumulated. The superior vena cava/aorta ratio (SVC/AO) was compared in IUGR and healthy fetuses. Based on their amniotic fluid, fetuses were divided into normal and mild oligohydramnios.

    Results

    There was a significant difference in SVC/AO diameter index between case and control groups (P<0.05). Mean SVC/AO ratio was significantly higher in IUGR fetuses in compared to healthy fetuses. There was no significant difference between normal and oligohydramnios fetuses either in case or control groups.

    Conclusion

    Implementation of SVC/AO diameter index in three vessels view sonography in screening programs for pregnant women can reduce neonatal morbidity and mortality.

    Keywords: Fetal Growth Retardation, Aorta, Superior Vena Cava
  • Firoozeh Derakhshanpour, Masoumeh Eslami*, Leila Kashani, Mahdi Asani Pages 46-50
    Background and Objective

    Chronic hypertrophy of tonsils and adenoids is the most prevalent cause of sleep apnea in children, leading to multiple behavioral disorders. Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is a heterogeneous disorder caused by adverse biological, social and psychological conditions. This study aimed to evaluate the effect of adenotonsillectomy on ADHD symptoms in children with adenotonsillar hypertrophy before and six months after the surgery.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 37 children with adenoid hypertrophy in Gorgan, north of Iran during 2018. The data gathering tool was a two-part questionnaire; the first part contained personal data (age, gender), and the second part included the strengths and difficulties checklist. Patients were placed in three groups of hyperactivity, inattention and impulsivity based on 18 criteria of Diagnostic and Statistical manual of Mental disorders. The questionnaires were completed directly by the project performers. Information was collected from the parents. The strengths and difficulties questionnaire (SDQ) was used to assess children before and six months after the adenotonsillectomy surgery.

    Results

    The average and standard deviation of scores in subscales of emotional symptoms, conduct problems, hyperactivity-inattention, peer relationship problems and prosocial behavior were improved, also a significant difference was observed between SDQ scores before and after adenotonsillectomy (P<0.05).

    Conclusion

    Adenotonsillectomy can significantly reduce the SDQ score. Therefore, in children with hyperactivity, a medical disorder such as adenoid hypertrophy can cause the onset, exacerbation and persistence of the disease. Proper treatment can be a major factor in controlling the severity of symptoms and even in improving the patient’s recovery.

    Keywords: Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Sleep Apnea, Tonsillectomy
  • Navisa Sadat Seyedghasemi, Mina Dazi, Bahareh Nikrad, Hasan Khorsha, MohammadReza Honarvar* Pages 51-57
    Background and Objective

    The incidence of tuberculosis in Golestan province in northern Iran is 26.7 cases in 100000 persons. Lack of energy and nutrients is one of the reasons for the increased risk of tuberculosis. Malnutrition is an important cause of high mortality in the Tuberculosis (TB) population. With decreasing level of visceral proteins, anthropometric indices, and micronutrients increase the risk of mortality. This study was performed to determine the status of nutritional status of patients with Tuberculosis in Gonbad-e-Kavous, north of Iran during 2014.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 45 pulmonary tuberculosis patients with mean age of 57±20 living in Gonbad city, north of Iran during 2014. Demographic information and history of tuberculosis, body mass index, albumin, hemoglobin, total protein and blood cell count and food intake were recorded for each patient.

    Results

    58% of patients were women. 52% of patient was resident in rural area. There was a significant difference in terms of body mass index and previous history of tuberculosis in patients with different disease intensities. Among patients with different disease intensities, the difference in the distribution of anemia severity was not significant. There was no significant difference between the two sexes in terms of disease severity distribution. According to the fitted regression model, the age variable, even in the presence of other variables, had a significant effect on disease severity (P<0.05).

    Conclusion

    With increasing disease severity, patientschr('39') BMI decreases and the severity of malnutrition and anemia increases. The severity of the disease increases with age. Tuberculosis patients need nutritional support.

    Keywords: Tuberculosis, Malnutrition, Anemia, BMI
  • Niloofasadat Maddahi, Habib Yarizadeh, Atieh Mirzababaei, Leila Setayesh, Yasaman Nasir, Khadijeh Mirzaei* Pages 58-66
    Background and Objective

    Mood disorders such as depression, anxiety, stresses, and low sleep quality are common among overweight / obese people. Accumulating evidence support the role of diet quality in brain function and behavior. This study was done to determine the relationship between dietary energy density and indices of mental health in overweight and obese women.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 301 women, referring to Tehran health centers, with mean BMI 30.7±3.7 kg/m2 aged 18-56 years during 2017-18. Based on a semi-quantitative food frequency questionnaire, dietary energy density was calculated by dividing the total dietary energy intake from consumed food (kcal/d) by the total weight (g/d) of consumed foods (excluding beverages). Physical activity was measured using International Physical Activity Questionnaire (IPAQ). The questionnaire includes 7 items to assess the intensity of activities by the vigorous, medium, and light for at least 10 minutes during the last week. Mental health was assessed using the 21-question version of the Depression Anxiety Stress Scales (DASS-21) and the Pittsburgh Sleep Quality Index was applied for screening sleep quality. Weight, height, BMI, hip, and waist circumference were measured for all participants.

    Results

    Women in the highest quartile of dietary energy density had higher systolic and diastolic blood pressure but lower serum triglyceride (P<0.05), compared with subjects in the first quartile. Univariate (95% CI: 1.01-4.56, P=0.04, OR=2.15) and multivariate (95% CI: 1.13-5.79, P=0.02, OR=2.56) logistic regression analysis, adjusted for age, BMI, and physical activity, showed that dietary energy density was significantly related to increased risk of stress. No significant association was detected between dietary energy density with sleep quality, depression, and anxiety.

    Conclusion

    Dietary energy density was directly associated with the presence of stress, but not depression, anxiety and low sleep quality.

    Keywords: Mental Health, Mood Disorders, Obesity
  • Davood Aghayari, Valiollah Dabidiroshan*, Afshin Fayyaz Movaghar Pages 67-75
    Background and Objective

    Inactivity and physical inactivity can be one of the main causes of obesity, especially abdominal obesity, hypertension, cardiovascular disease. Abdominal obesity is a serious risk factor for cardiovascular disease which being inversely related to VO2 max (maximal oxygen consumption). This study was done to determine the non-invasive monitoring of cardiorespiratory fitness and its association with abdominal obesity in men.

    Methods

    In this descriptive-analytical study, men aged 20-60 years were selected by cluster sampling from different areas of the centers of the three provinces including Qazvin, East Azarbajan and Hamedan in Iran. In accordance with Morgan method, the sample size was 384 men from all provinces which were divided into four age groups. Aerobic power of subjects was assessed by utilizing Bruce, Rockport, Pedometer and International Physical Activity Questionnaire (IPAQ). Waist-to-height ratio (WHtR), Waist-to-hip ratio (WHR), Body adiposity index (BAI), Surface-Based Body Shape Index (SBSI) and body mass index (BMI) was measured for each subject.

    Results

    Based on the results, in all three provinces as well as the provinces themselves, VO2 max was significantly different between different age groups (P<0.05). Also, in abdominal obesity indices, a significant difference was in abdominal obesity indices BMI, WHR, WHtR and BAI (P<0.05). There was a significant inverse correlation of the VO2 max with central obesity indices, except for the SBSI.

    Conclusion

    Reducing physical activity and consequent cardiorespiratory fitness led to an increase in abdominal obesity indices in different age groups that shows a significant inverse correlation of the VO2 max with central obesity indices, except for the SBSI.

    Keywords: Cardiorespiratory Fitness, Abdominal Obesity, Oxygen Consumption
  • MohammadMehdi Soltan Dallal*, MohammadHassan Monzavipour, Hossein Masoumi Asl, MohammadKazem Sharifi Yazdi, Fariba Nabatchian, Shabnam Haghighat Khajavi, Seyedeh Masoumeh Abrishamchian Langroudii, Hedroosha Molla Agha Mirzaei, Mahdieh Pourmoradian, Shida Asadpour, Sara Sharifi Yazdi Pages 76-83
    Background and Objective

    Campylobacter is one of the most important pathogens causing bacterial gastroenteritis, which is usually transmitted through the food of animal origin. This study was done to evaluate the status of Campylobacter in diarrheal food outbreaks compared to other microbial agents.

    Methods

    This descriptive study was performed on 305 diarrheal swab samples from 102 food outbreaks during six months from spring to the end of summer 2018. Presence of Campylobacter species were assessed according to the protocol of the General Directorate of Laboratory Affairs.

    Results

    Out of 305 samples, 8 (2.6%) were identified as Campylobacter species, 3 (37.5%) Campylobacter and 5 (62.5%) Campylobacter coli. The epidemiology of the outbreaks showed that female (54.5%), average age of 16-30 years (28.2%), consumption of salads and vegetables (16.1%) and living in the cities (59.7%) were the most cases.

    Conclusion

    This study showed that in addition to classic pathogens such as Salmonella, Shigella, Escherichia coli, attention also should be paid to Campylobacter bacteria. In addition, recognizing epidemiological factors can play an important role in preventing and controlling food outbreaks.

    Keywords: Campylobacter, Disease Outbreaks, Diarrhea, Enteric Bacteria
  • Lobat Shahkar*, Laden Rezaei, Ali Ahani Azari Pages 84-89
    Background and Objective

    Foreign body aspiration is the cause of death in 7% of children under two year’s olds. Children’ molars teeth do not erupt and under devedoled ability to swallow food and generally likely to be distracted, playing or ambulatory while eating. This study was performed to determine the frequency of foreign body aspiration in children under ten years old in north of Iran.

    Methods

    This descriptive study was done on 50 children (21 boys, 29 girls) less than ten years old with the final detection of foreign body aspiration hospitalized in Taleghani hospital in Gorgan, north of Iran during 2016-17. Demographic characteristics, results of physical examination, radiography and bronchoscopy recorded in the file and the radiology report was collected by a pulmonologist and radiologist.

    Results

    The common age of foreign body aspiration was between 1-3 years (58%) followed by over 3 years (24%) and under 1 years old (18%). Symptoms of patients with foreign body aspiration were including cough (64%), rhonchi (52%), respiratory distress (32%), wheezing (32%), choking (30%). Common physical examination findings were wheezing (40%), unilateral pulmonary sound (34%), stridor (20%), and rhonchi (6%). The most common findings in Chest X-Rays were unilateral air trapping (48%) in right lung, left mediastan shift (30%), right lung atelectasia (20%), pneumonia (16%). Just in one case (2%) was found the body of radio opac in right lung and in 32% of cases, the graghs were normal. In 70% of patients less 24 hours, in 26% between 1-15 Dayes and in 4% of cases more than 15 Dayes were taken to medical centers. The most common foreign body was nuts (32%) followed by plastic objects (26%), aspiration by sunflower seeds (14%) and beens (10%) and other foreign objects (18%).

    Conclusion

    The most common clinical signs of foreign body aspiration were cough, wheezing and right lung pneumonia.

    Keywords: Aspiration, Foreign Bodies, Child
  • Abdolhadi Aref, Leila Barati* Pages 90-94
    Background and Objective

    One of the most important concerns in children is self- medication that may cause in delay the correct diagnosis, and increases morbidity and mortality. This study was performed to determine the frequency of self-medication of parents in children in need of medical care in Gorgan city.

    Methods

    This descriptive-analytical study was performed on 270 children referred to the pediatric clinic of Taleghani Hospital in Gorgan, northern Iran during 2018-19. Medications were given to the children by their parents arbitrarily without prescriptions by doctors during the recent week were evaluated.

    Results

    58.5% and 41.5% of children were males and females, respectively. The average age of children was 5.79 ±4.15 years. Self-medication was the first choice of 60.4% of parents. In the recent week, 48.9% of parents had self-medicated to treat their childchr('39')s current illness, of which 31.8% reported antipyretic, 17.4% herbal medicines, 11.4% antibiotics and 23.5% other medicines. 91% of parents were unaware of correct dose of drugs and 96.3% did not have any knowledge about possible side effects of drugs, contraindications and precautions. There was a statistically significant association between parent job (self-employment) and self-medication (P<0.05).

    Conclusion

    48.9% of parents were performed self-medication on their children. Out of those parents 91% and 96.3% were not aware from the correct drugs dosage and of possible side effects, contraindications and potential risks respectively.

    Keywords: Self-Medication, Parents, Child
  • Pezhman Kharazm, Fatemeh Pouladkhay, Tayebeh Azarmehr, Farahnaz Sadat Ahmadi, Fatemehzahra Bagheri* Pages 95-99

    Late postpartum hemorrhage (PPH), as an unpredictable obstetrics emergency, is characterized as a leading cause of mortality and maternal complications worldwide. Uterine artery pseudoaneurysm (UAP) is a rare cause of PPH, which may develop after uncomplicated cesarean and Gynecologic surgeries, including dilatation and curettage, hysterectomy, and myomectomy. Uterine artery embolization has become a popular treatment for postpartum hemorrhage. In this case report, we present a patient with PPH due to UAP who was treated by endovascular embolization of the uterine artery. A 39-years-old woman was admitted 55 days after her third cesarean section due to massive vaginal bleeding resulting in severe hemodynamic derangements. After initial resuscitative measures, diagnostic studies revealed the UAP, and soon after, the coil embolization of the uterine artery was performed. When conservative managements fail to control massive late postpartum hemorrhage, angiography and embolization of the uterine artery can be the modality of choice, rather than hysterectomy (with its potential complications) which preserves the patientchr('39')s fertility.

    Keywords: Aneurysm False, Uterine Artery, Postpartum Hemorrhage, Uterine Artery Embolization