فهرست مطالب

پژوهش در علوم زیستی و فعالیت بدنی - پیاپی 6 (بهار و تابستان 1396)

نشریه پژوهش در علوم زیستی و فعالیت بدنی
پیاپی 6 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/22
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محسن برغمدی*، محمد عبدالله پور درویشانی، زهره بهبودی صفحات 1-9
    زمینه و هدف

    استیوآرتریت، شایعترین بیماری در مفاصل انسان ها می باشد، استیو آرتریت بر هر مفصلی اثر می گذارد، که به طور فراگیری در مفاصل زانو، لگن، کمر و گردن رخ می دهد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات ثبات دهنده ی مرکزی و قدرتی زانو در زنان مبتلا به استیوآرتریت زانو بود.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر به روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون بود. در این پژوهش 36 زن میانسال مبتلا به بیماری (میانگین سنی 5/4±5/64 سال و میانگین وزن 52/10±71/70 و میانگین قد 12/6±34/156) استیوآرتریت شرکت کردند و  به طور تصادفی  به  سه گروه مساوی (12نفر) ، برنامه تمرینی ثبات دهنده ی مرکزی، برنامه تمرینی قدرتی و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرینی ثبات دهنده ی مرکزی و برنامه تمرینی قدرتی هشت هفته تمرین اختصاصی دریافت کردند و گروه کنترل هیچ تمرینی دریافت نکرد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه دیداری (VAS)، پرسشنامه عملکردی (WOMAC)، دستگاه ترکیب بدن و دینامومتر استفاده شد. برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون شاپیرو-ویلک استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آمار توصیفی، آنالیز واریانس دو سویه، آزمون تی زوجی و آزمون تعقیبی بنفرونی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد تمرینات ثبات مرکزی به طور معنی داری باعث افزایش عملکرد (001/0=P؛ 73/0d=) و قدرت عضلانی (002/0=P؛ 80/0d=) و کاهش درد زانو (036/0=P؛ 81/0d=)  زنان مبتلا به استیوآرتریت شد. همچنین تمرینات قدرتی باعث افزایش عملکرد  (001/0=P؛ 90/0d=) و  قدرت عضلات (041/0=P؛ 73/0d=) و کاهش درد زانو (003/0=P؛ 52/1d=) زنان مبتلا به استیوآرتریت شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تمرینات قدرتی و ثبات دهنده ی مرکزی می تواند در کاهش درد و روند بهبودی و عملکردی بیماری استیوآرتریت درد زنان سالخورده نقش قابل ملاحظه ای داشته باشد.

    کلیدواژگان: استئوآرتریت، تمرین ثبات مرکزی، تمرین قدرتی، عملکرد زانو
  • مهدی فتلی صاکی*، محسن قنبرزاده، مسعود نیکبخت، محمدرضا تابنده صفحات 11-20
    زمینه و هدف

    سوپرست شامل اجرای تمرین قدرتی به صورت متوالی و پشت سر هم می باشد که در آن بین ست ها یا استراحت وجود ندارد و یا محدود شده است. سوپرست خود به دو نوع ترکیبی و معکوس انجام می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین مقاومتی به شیوه سوپرست معکوس و ترکیبی بر مقادیر هورمون رشد(GH) و فاکتور شبه انسولینی1 (IGF-1) و کراتین کیناز (CK) در مردان دارای اضافه وزن غیر فعال انجام شد.

    روش شناسی

    چهارده مرد دارای اضافه وزن غیرفعال با میانگین سنی 55/1 ±42/28 و شاخص  توده بدنی  28/1 ±46/28 در دو گروه سوپرست ترکیبی و معکوس مورد مطالعه قرار گرفتند. تمرینات مقاومتی به روش سوپرست ترکیبی و معکوس و به صورت متقاطع در دو جلسه تمرینی ورفاصله جلسه اول تا دوم به مدت یک هفته اجرا شد. نمونه های خونی از ورید بازویی جمع آوری وفعالیت آنزیم کراتین کیناز و مقادیر هورمون رشد و (IGF-1) در سرم اندازه گیری شدند.

    یافته ها

    با توجه به نتایج، انجام فعالیت مقاومتی به روش سوپرست ترکیبی و معکوس موجب افزایش معنی دار سطوح هر سه شاخص مورد بررسی شد. همچنین بین دو روش سوپرست ترکیبی و معکوس از لحاظ مقادیر سرمی CK (88/0p=)، GH (95/0p=)، IGF-1 (58/0p=) در پس آزمون تفاوت معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    هر دو روش تمرینات سوپرست پاسخ های آنابولیکی وآسیب عضلانی مشابهی داشتند. با توجه به اینکه سطوح هورمون های IGF-1، GH متعاقب تمرینات سوپرست افزایش داشت، می توان بیان کرد انجام تمرینات مقاومتی به شیوه های سوپرست می تواند پاسخ ها و سازگاری های فیزیولوژیک آنابولیکی را موجب شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، مردان غیر فعال، CPK، GH، IGF-1
  • وحید ساری صراف، رامین امیر ساسان، بابک محمدی* صفحات 21-29
    زمینه و هدف

    از راه های درمان کوفتگی عضلانی تاخیری استفاده از مکمل های طبیعی است. لذا، هدف از این مطالعه ، بررسی اثر مکمل سازی کوتاه مدت زنجبیل بر شاخص های عملکردی متعاقب کوفتگی عضلانی تاخیری ناشی از تمرینات قدرتی در دانشجویان تربیت بدنی بود.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر نیمه تجربی که جامعه ی آماری این مطالعه را دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه تبریز تشکیل داده بودند که از این بین 30 نفر هدفمند انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه(هر گروه 15 نفر) تجربی (مصرف کننده زنجبیل) و کنترل (مصرف کننده دارونما) قرار گرفتند. همگن سازی بر اساس 1RM و شاخص های آنتروپومتریک صورت گرفت.  پس از 10 روز مصرف کپسول زنجبیل بصورت پودر به مقدار دو گرم در روز بر اساس وزن بدن،  شروع به تمرینات مقاومتی با شدت 1RM%80 کرده و شاخص های دامنه ی حرکتی زانو، دور وسط ران، پرش ارتفاع و درک درد عضلانی در زمان های قبل از مکمل سازی (پیش از فعالیت)، بلافاصله، 24 و 48 ساعت بعد ارزیابی شد. داده های حاصل با استفاده از آزمون تحلیل واریانس (ANOVA) با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری(05/0α≤) بررسی شد. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 10 روز مکمل سازی زنجبیل بر میزان دامنه ی حرکتی مفصل زانو، دور وسط ران و پرش ارتفاع تاثیر معنی دار نداشت (05/0<p). اما باعث کاهش درد عضلانی شد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مصرف کوتاه مدت زنجبیل در حد مجاز در کاهش شدت درد عضلانی موثر باشد.

    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، کوفتگی عضلانی تاخیری، مکمل سازی زنجبیل
  • جواد وکیلی، سعید دباغ نیکوخصلت، جاوید نوری* صفحات 31-41
    زمینه و هدف

    گونه های واکنش پذیر اکسیژن در پاسخ به ورزش ها و تمرینات شدید و طولانی مدت، مثل تمرینات فوتبال تولید می شوند که متعاقب آن آسیب عضلانی را به همراه دارد. بنابراین استفاده از از مکمل های دارای آنتی اکسیدان می تواند از فشار اکسایشی و آسیب عضلانی ناشی از این گونه تمرینات بکاهد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر مکمل سازی دو هفته ای آب گوجه فرنگی بر شاخص های آسیب عضلانی (کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز) و پروتیین واکنش گر C در فوتبالیست های جوان مرد بود.

    روش شناسی

    از بین فوتبالیست های دسته یک پسر جوان 28 نفر (با میانگین سن 85/0 ± 30/17 سال، وزن 75/6 ± 30/67 کیلوگرم، قد 80/4 ± 30/178 سانتی متر و درصد چربی 14/2 ± 3/5)، به صورت نمونه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه 14 نفری تجربی و کنترل تقسیم شدند. پروتکل آزمون تحقیق حاضر شامل یک آزمون توان بی هوازی (آزمون Rast) و دوی کوپر (12 دقیقه دویدن) بود که با فاصله استراحت 30 دقیقه ای قبل و بعد از دو هفته مکمل سازی اجرا شد. آزمودنی های گروه تجربی روزانه مقدار 320 میلی لیتر آب گوجه فرنگی را در دو وعده، در روزهای تمرین یک ساعت قبل از تمرین و یکبار هم قبل از شام و در روزهای غیر تمرین در دو وعده قبل از صبحانه و شام مصرف کردند و گروه کنترل هم فقط همراه گروه تجربی به تمرینات منظم خود ادامه دادند. نمونه های خونی در چهار مرحله قبل و بعد از آزمون های عملکردی قبل و بعد از دوره مکمل سازی در کل چهار بار برای تعیین غلظت شاخص های آسیب عضلانی مانند کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز و پروتیین واکنش گر C جمع آوری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مکمل سازی کوتاه مدت آب گوجه فرنگی (320 میلی لیتر در روز) باعث کاهش شاخص های آسیب عضلانی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل شده است که این کاهش از لحاظ آماری فقط در شاخص کراتین کیناز معنی دار بوده است (050/0= P) و لاکتات دهیدروژناز معنی دار نبوده است (125/ 0=P). همچنین دو هفته مکمل سازی باعث کاهش شاخص پروتیین واکنش گر C نشده است (402/0= P).

    نتیجه گیری

    مکمل آب گوجه فرنگی می تواند باعث کاهش آسیب عضلانی ناشی از رقابت فوتبال در فوتبالیست های جوان شود بنابراین پیشنهاد می شود که در کنار تمرینات روزانه و رژیم غذایی برای کاهش آسیب عضلانی با احتیاط استفاده شود.

    کلیدواژگان: آب گوجه فرنگی، آسیب عضلانی، پروتئین واکنش گر C، فوتبالیست
  • معصومه هلالی زاده*، مصطفی سراب زاده صفحات 43-52
    مقدمه

    هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر 12 هفته تمرین ترکیبی بر گرلین آسیل دار پلاسما و نیمرخ لیپیدی زنان دارای اضافه وزن بود.

    روش شناسی

    40 زن غیر ورزشکار دارای شاخص توده بدنی بیشتر از 25 و کمتر از 30، از بین بیش از 400 دانشجوی واجد شرایط دانشگاه آزاد ورامین به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت 12 هفته و شامل هفت جلسه تمرینات ورزشی ترکیبی در هفته بود. چهار جلسه شامل تمرین استقامتی تناوبی با شدت 75-55 درصد ضربان قلب بیشینه، دو جلسه تمرین مقاومتی دایره ای با شدت 60-50 درصد یک تکرار بیشینه و یک جلسه تمرین هندبال با شدت مشابه تمرین استقامتی بود. نمونه گیری خون از گروه تجربی و کنترل پس از 12 ساعت ناشتایی، در 2 نوبت قبل و 72 ساعت پس از پایان برنامه تمرینی انجام شد. اندازه گیری گرلین پلاسما از طریق روش الایزا، سنجش HDL به روش کلوریمتری و ارزیابی تری گلیسرید و کلسترول تام به روش فوتومتری و با  استفاده از کیت های اختصاصی مربوطه انجام شد. به منظور مقایسه متغیر ها بین دو گروه تجربی و کنترل، از آزمون آماری اندازه گیری مکرر آنالیز واریانس در سطح 05/0p < استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج به دست آمده، افزایش معنی داری در مقادیر گرلین (029/0P=) و کلسترول HDL (011/0P=) و کاهش معنی داری در مقادیر کلسترول تام (039/0P=)، تری گلیسرید (047/0P=) و کلسترول LDL (038/0P=) در گروه تجربی مشاهده شد؛ در حالی که تغییر معناداری در گروه کنترل ملاحظه نشد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نقش موثر تمرینات ترکیبی را بر افزایش همزمان گرلین و بهبود نیمرخ لیپیدی نشان داد. به طور کلی، نتایج نشانگر مزایای این شیوه تمرینی بر بهبود وضعیت متابولیکی افراد مبتلا به اضافه وزن بود.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، زنان دارای اضافه وزن، گرلین آسیل دار، نیمرخ لیپیدی
  • قاسم ربیعی، بهرام عابدی*، حسین فتح اللهی صفحات 53-61
    زمینه و هدف

    یکی از مشکلات اصلی در دیابت سوخت و ساز ناقص چربی های بدنبال نقص در سوخت و ساز کربوهیدرات ها می باشد. همچنین استفاده از ورزش و مکمل های گیاهی احتمالا عوارض درمانی را کاهش می دهد. با اینحال بررسی پاسخ های حاد ناشی از ورزش نیز دارای اهمیت هستند. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر مصرف مکمل بوقناق بر پاسخ کوتاه مدت شاخص های گلایسمیک،کتواسیدوز و لیپیدی در مردان دیابتی پس از یک وهله فعالیت ورزشی فزاینده بود.

    روش شناسی

    16 مرد دیابتی که هیچگونه فعالیت ورزشی را به طور منظم انجام نمی دادند بطور تصادفی به دو گروه کنترل+فعالیت بدنی و مکمل+فعالیت بدنی تقسیم شدند. ابتدا نمونه های خون ناشتا بدست آمد. سپس آزمون بروس تعدیل شده به عنوان فعالیت بدنی اجرا شد. و پس از آن مجددا نمونه های خون جمع آوری گردید. سپس آزمودنی های گروه مکمل به مدت دو هفته عصاره الکلی مکمل گیاهی بوقنان (بصورت 125 mg/kg) و گروه کنترل از دارو نما استفاده کردند. نهایتا 24 ساعت بعداز مصرف آخرین مکمل پروتکل روز اول تکرار شد.

    یافته ها

    کاهش شاخص های گلوکز پلاسما، سطوح انسولین، شاخص مقاومت به انسولین، تری گلیسرید، کلسترول و استواستات، پس از اجرای فعالیت بدنی بطور معناداری در گروه مکمل+فعالیت بدنی مشهود بودند(05/0 ≥ p).

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان می دهند که مصرف کوتاه مدت مکمل بوقنان موجب بهبود پاسخ کوتاه مدت به یک جلسه فعالیت بدنی می شود. با اینحال تاثیر کمتری بر سطوح پایه می گذارد. لذا پیشنهاد می شود که از دوره های طولانی تر مکمل بوقناق به همراه فعالیت بدنی منظم استفاده شود.

    کلیدواژگان: شاخص های گلایسمیک، شاخص های کتواسیدوز، دیابت، فعالیت بدنی، مکمل بوقناق
|
  • Mohsen Barghamadi *, Mohammad Abdollahpour Darvishani, Zohreh Behboodi Pages 1-9
    Background

    Osteoarthritis is the most common chronic condition of the joints. Osteoarthritis can affect any joint, but it occurs most often in knees, hips, lower back and neck. The purpose of this experimental pretest-posttest study was to determine the effect of eight weeks' core stability and strength training on knee pain and function in elderly women with osteoarthritis.

    Methodology

    Thirty-six elderly women with osteoarthritis (mean age, 64/5 ± 4/50 years and mean weight of 70/71 ± 10/52, mean height 156/34 ± 6/12) were participated and randomly divided into three equal groups (n=12): strength training program, core stabilization training and control groups. Strength training, core stabilization training groups received especial training for eight weeks and control group no received any training. To collect the data, Visual Analogue Scale (VAS), functional questionnaire (WOMAC) body composition and dynamometer were used.  Normality of Data and homogeneity was tested by Shapiro–Wilk test. Descriptive statistics, two way ANOVA, paired sample t test and the bonferroni test were used to analyze the hypotheses. (P ≤ 0.05).

    Results

    The results showed that, there was significant effect of eight weeks' exercises of core stability on, increase muscle strength (d=0.80, p=0.002) and function (d=0.73, p=0.001) and decrease knee pain (d=0.81, p=0.036). Also, there was significant effect of eight weeks' exercises of strength training on increase function (d=0.90, p=0.001) and muscle strength (d=0.73, p=0.041) and decrease knee pain (d=1.52, p=0.003).   

    Conclusion

    It seems, core stability and strength training can reduce the pain and help to rehabilitation of elderly women with osteoarthritis.

    Keywords: Core stability exercise, Osteoarthritis, strength training, knee function
  • Mehdi Fatali Saki *, Mohsen Ghanbar Zadeh, Masoud Nikbakht, Mohammad Reza Tabandeh Pages 11-20
    Background

    Superset is consecutive and continuous strength exercising, in which there are no rest intervals between sets or the rest time is limited. The superset is done using combined and reverse protocols. The aim of the present study was to investigate the comparative effect of reverse and combined superset resistance training on serum growth hormone (GH), insulin-like growth factor 1 (IGF-1) and creatine kinase (CK) in sedentary overweight men.

    Methodology

    Fourteen sedentary overweight men with average age 28.42 ± 1.55 years and average body mass index (BMI) 28.46 ± 1.28 kg/m2 were studied in two groups under reverse and combined superset resistance protocols. Blood samples were collected from the brachial vein before and after trainings and level of CPK, GH and IGF-1 were measured using commercial kits.

    Results

    Performing the resistance exercise in reverse and combined superset protocols resulted in significant elevation of the serum CPK, GH and IGF-1. There was no significant difference between the levels of CPK (p=0.88), GH (p=0.95) and IGF-1 (p=0.58) in subjects under two training protocols.

    Conclusion

    Both superset protocols had the same effect on anabolic responses and muscle damage indices. Considering that the levels of CPK, GH, and IGF-I hormones increased following superset exercises, it can be argued that performing resistance exercise with superset protocols can provide anabolic physiological responses and adaptations.

    Keywords: CPK, GH, IGF-1, Resistance Exercise, Sedentary Men
  • Vahid Sari Sarraf, Ramin Amir Sasan, Babak Mohammadi * Pages 21-29
    Background

    Of solutions to the treatment of delayed muscle soreness is the use of natural food supplements. Therefore, the aim of study was to investigate the effect of short-term supplementation of ginger on functional parameters following the delayed muscle soreness caused by strength training in physical education students.

    Methodology

    This quasi-experimental study was conducted by the students of Physical Education of Tabriz University. The sample consisted of 30 targeted individuals and randomly divided into two groups (each group of 15 experimental subjects) and Control (placebo user). Homogenization based on 1RM and anthropometric indices. After 10 days, ginger capsule consumption of 2 grams per day, based on body weight, began to develop 80% 1RM strength training and the knee range, mid-thigh, height jump and understanding of muscle pain in time before supplementation, immediately after, 24 and 48 hours after resistance training. Data were analyzed using repeated measures ANOVA and Bonferroni post hoc test using SPSS Version 13 software at a significant level of ≤0.05.

    Results

    The results showed that 10 days, ginger supplementation had no significant effect on the range of knee joint, medial thigh and height of jump (p <0.05). But decreased muscle pain (p <0.05).

    Conclusion

    Short-term use of Ginger seems to be effective in reducing the intensity of muscle pain.

    Keywords: Doms, Ginger supplementation, Resistance training
  • Javad Vakili, Said Dabbagh Nikokhalsat, Javid Nouri * Pages 31-41
    Background

    Oxygen reactive species are produced in response to exercises and intense and long-time training and exercises, such as soccer exercises that subsequent it is a companion muscle damage. Therefore, the use of antioxidant supplements can be Reduces the oxidative stress and muscle damage of the result of these exercises. The purpose of this study is to the effect of two weeks of tomato juice supplementation on muscle damage indices (keratin kinase and lactate dehydrogenase) and C-reactive protein in male young footballer.  

    Methodology

    28 peopleof the young male Category 1 football players (With a mean age of 17.30 ± 0.85 years, Weight 67.30 ± 6.75 kg, Height 178/30 ±4/80 cm and Fat percentage was 5.3 ± 2.14) Were selected randomly and divided into two groups of 14 experimental and control groups. The research protocol was included an anaerobic power test (Rast test) and Cooper's (12-minute running) Which was performed with a 30 minute rest interval before and after two weeks of supplementation. Experimental group consumed 320 ml of tomato juice daily at two meals, on exercise days one hour before exercise, one before dinner and on non-training days on two dinners before breakfast and dinner and the control group continued with regular exercises along with the experimental group. It was gathered Blood samples in four stages before and after functional tests before and after Supplementation course and Total for four times determine the concentration of muscle damage indices such as creatine kinase, lactate dehydrogenase and C-reactive protein.

    Results

    The results showed that short-term supplementation of tomato juice (320 ml / day) significantly reduced the muscle damage indices in the experimental group compared with the control group and the pre-test stage after two weeks of supplementation in Young man soccer players. This decrease was statistically significant only in the keratin kinase index (P =0.050) And lactate dehydrogenase has not been significant (P =0.125). Also, two weeks of supplementation did not reduce the C-reactive protein index (P = .402).

    Conclusion

    Tomato juice supplement can reduce muscle damage caused by football competition in young footballers. Therefore, it is suggestedAlong with daily exercises and diets to reduce muscle damage use with caution.

    Keywords: C-reactive protein, Muscle Damage, Soccer Player, Tomato Juice
  • Masoumeh Helalizadeh *, Mostafa Sarabzadeh Pages 43-52
    Background

    The aim of this study was to investigate the effect of 12 weeks combined training on plasma acylated ghrelin and lipid profile in overweight females.

    Methodology

    40 non-athlete overweight females (BMI=25-30) were randomly selected from more than 400 eligible students of Varamin Azad university and randomly divided in two experimental and control groups. Training protocol lasted for 12 weeks and included seven sessions per week. Four sessions consisted of interval endurance training with the intensity of 55-75% of maximum heart rate. Two Sessions per week were assigned to circuit progressive resistance training at 50-60% 1RM. One session per week was also allocated to handball training with the same intensity of endurance training. Blood samples were taken in fasting state from all subjects, before and 72 hours after interventions. Plasma ghrelin amount was determined by ELISA test, HDL was evaluated using colorimetric method, and triglyceride and total cholesterol were determined by Enzymatic Photometric method. The statistical analysis of research was done by Repeated measures ANOVA at the significance level of P

    Results

    According to the results, significant increases in plasma ghrelin (P=0.029) and HDL cholesterol (P=0.011), and significant decreases in total cholesterol (P=0.039), triglyceride (P=0.047) and LDL cholesterol (P=0.038) in experimental group were seen, while the changes in control group were not significant.

    Conclusion

    These results highlighted the effective role of selective combined training on simultaneously increasing ghrelin hormone and improving lipid profile. Generally, these results showed the advantages of selected protocol training on improving metabolic status in overweight individuals.

    Keywords: Acylated Ghrelin, Combined training, Lipid Profile, Overweight Females
  • Ghasemi Rabiee, Bahram Abedi *, Hoseyn Fatolahi Pages 53-61
    Background

    One of the major problems in diabetes is the defective metabolism of fats following a deficiency in carbohydrate metabolism. In addition, exercise and herbal supplements are likely to reduce the side effects. However, it is also important to examine the acute responses caused by exercise. The aim of the present study was to investigate the effect of Eryngium billardieri- Apiaceaee supplementation of poplar on short-term response of glycemic, ketoacidosis and lipid indices in diabetic men after a period of increased exercise.

    Methodology

    16 diabetic men who did not do any regular exercise were randomly divided in two groups: control + physical activity and supplement + physical activity. First, fasting blood samples were obtained. Then adjusted Bruce test was performed as physical activity. After that, blood samples were collected again. Subjects in the supplement group for two weeks consumed the alcoholic extract of the herbal supplement of Eryngium billardieri (125 mg / kg) and the control group used a placebo. Eventually, 24 hours after the last supplement of the first day protocol was repeated.

    Results

    Plasma glucose, insulin, HOM-RI, triglyceride, cholesterol and acetoacetate levels were significantly decrease in the supplement + physical activity group (p <0.05).

    Conclusion

    The findings of this study show that short-term Eryngium billardieri supplementation improves the short-term response to a physical activity session. However, it has less impact on the base surfaces. Therefore, it is recommended to use longer supplemental Eryngium billardieri with regular physical activity.

    Keywords: Diabetes, Eryngium billardieri, Glycemic indexes, Ketoacidosis indices, Physical activity