فهرست مطالب

آموزش علوم دریایی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 25، تابستان 1400)

نشریه آموزش علوم دریایی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 25، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/03
  • تعداد عناوین: 16
|
  • سید شهاب الدین حجازی*، نیما بحرینی بهزادی صفحات 1-13

    تحقیق حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل انسانی و انگیزشی موثر بر آموزش دوره کارشناسی دانشگاه علوم امام خمینی (ره) انجام پذیرفته است. این تحقیق بر مبنای هدف، از نوع «تحقیقات کاربردی» و بر مبنای ماهیت از نوع «توصیفی- پیمایشی» بوده که از رویکردی «آمیخته» برخوردار است. جامعه آماری این پژوهش؛ شامل اساتید، فرماندهان و مدیران آموزشی- پژوهشی با مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد بوده که با استناد به جدول مورگان 80 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای- تصادفی به عنوان جامعه نمونه انتخاب گردیده اند. به منظور گردآوری داده های مورد نیاز جهت تدوین ادبیات تحقیق از «مطالعات کتابخانه ای» با استفاده از «ابزار فیش برداری» و در خصوص جمع آوری داده های واقعی نیز از «مطالعات میدانی» با استفاده از ابزار «مصاحبه نیمه ساختاریافته» و «پرسشنامه بسته» استفاده شده که سیوالات آن ها از دو جنبه روایی ظاهری و محتوا به جهت روشن و بدون ابهام بودن گویه ها و همچنین کفایت کمیت و کیفیت توسط خبرگان تایید گردیده است. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه نیز 914/0 بوده که بیانگر پایایی بالای آن است. برابر نتایج پژوهش؛ از میان 51 گزاره ای که از طریق «تحلیل محتوای کیفی استقرایی» مصاحبه با خبرگان احصاء شده بود، تعداد 29 گزاره با تحلیل آماری پرسشنامه (آزمون T تک نمونه ای) به عنوان عوامل انسانی و انگیزشی موثر معرفی گردیدند که در پایان با استفاده از «آزمون فریدمن» عوامل یاد شده اولویت بندی شدند و عواملی همچون؛ مهارت در تدریس استاد، ویژگی شخصیتی فرمانده، عدالت در معرفی استاد، پژوهشگر و فرمانده نمونه، داشتن دغدغه آموزشی فرماندهان، به عنوان مهم ترین عوامل موثر بر کیفیت آموزش شناسایی گردیدند.

    کلیدواژگان: آموزش، دوره کارشناسی، عوامل انسانی، عوامل انگیزشی و دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)
  • حسین شکوهی* صفحات 14-27

    یکی از اساسی ترین گام ها برای اجرا و تدوین برنامه آموزشی، اجرای صحیح آموزش است. این تحقیق با هدف شناسایی مولفه ها و شاخص های مناسب برای اجرای آموزش عملیات مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران و تعیین چگونگی وضعیت موجود آن انجام شده است. تحقیق از نوع کاربردی است و داده ها با استفاده از روش های میدانی و کتابخانه تخصصی و با ابزارهای اسناد و مدارک دست اول، مصاحبه و پرسشنامه گردآوری شده اند و اسناد مدارک ومصاحبه ها مورد تجزیه و تحلیل کیفی قرار گرفته و پرسش نامه ها نیز با استفاده از آمار های استنباطی تحلیل شده اند. نتایج این تحقیق نشان می دهد اجرای آموزشی عملیات مشترک در اجا شامل مولفه های: تدوین تقویم آموزشی، تامین امکانات و تجهیزات، هماهنگی امور آموزشی، سازماندهی، رهبری آموزشی، انتخاب اساتید و مدرسان، مدیریت امور مالی می شود. شاخص های هر یک از مولفه ها در جدول پایانی آورده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد در وضعیت موجود اجرای آموزش فقط مولفه های هماهنگی امور آموزشی، سازماندهی و مدیریت امور مالی در شرایط مطلوبی قرار داشته و به سایر مولفه ها و شاخص ها توجه کافی نشده است.در این مقاله علاوه بر بررسی هرچه بیشتر موارد فوق به احصا و واکاوی دیگر مولفه ها و شاخص ها شامل تدوین تقویم اموزشی، تامین امکانات و تجهیزات، انتخاب اساتید و مدرسان و... نیز پرداخته می شود.

    کلیدواژگان: مولفه، شاخص، اجرا، آموزش، عملیات مشترک، ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • تکتم ثقفی*، محمود قربانی، نازیاسادات ناصری صفحات 28-41
    استقرار سازمان مربی گرا روشی مناسب برای گسترش یادگیری سازمانی در موسسات آموزش عالی است. هدف تحقیق حاضر، تبیین ابعاد و مولفه های موثر بر استقرار سازمان مربی گرا با رویکرد یادگیری سازمانی در موسسات آموزش عالی بوده است. روش انجام پژوهش، کیفی و روش جمع آوری اطلاعات، استفاده از تکنیک دلفی بود. جامعه آماری شامل اعضای هییت علمی، روسا و معاونین دانشگاه های استان خراسان بودند که تعداد 25 نفر بر اساس نمونه گیری هدفمند (گلوله برفی) انتخاب شدند. ابعاد استخراجی از مبانی نظری، در اختیار آنان قرار گرفت و پس از طی چهار مرحله، روایی صوری آن توسط خبرگان تایید گردید و ابعاد و مولفه های نهایی با ضریب توافق کندال 792/0 به اجماع خبرگان رسید. پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (89/0) تایید شد. تجزیه وتحلیل داده ها با روش آمار توصیفی و استنباطی و بهره گیری از نرم افزار SPSS استفاده شد. بدین ترتیب برای متغیر استقرار سازمان مربی گرا 3 بعد (زمینه استقرار، فرایند استقرار و سطوح تحلیل) با 10 مولفه (فرهنگی، مدیریت منابع انسانی، محیط آموزشی، عوامل انسانی، کنش، اجرا، پایش، فردی، تیمی و سازمانی) و برای متغیر یادگیری سازمانی 4 بعد (عناصر یادگیری، فرایند یادگیری، سطوح یادگیری و انواع یادگیری) با 17 مولفه (ساختار، فرهنگ، برنامه ریزی، منابع انسانی، رهبری، فناوری اطلاعات، اکتساب دانش، تفسیر دانش، به کارگیری و نهادینه کردن دانش، یادگیری فردی، یادگیری گروهی، یادگیری سازمانی، یادگیری انطباقی، یادگیری پیش بینی کننده، یادگیری فرایندی و یادگیری عملی) شناسایی شد. یافته ها نشان داد دانشگاه ها در صورت بهره گیری از عناصر ایجاد سازمان مربی گرا و انجام فرایند استقرار، ظرفیت تبدیل شدن به دانشگاه مربی گرا و بهره مندی از مزایای آن در کلیه سطوح فردی، تیمی و سازمانی را دارند.
    کلیدواژگان: استقرار سازمان مربی گرا، مربی گری سازمانی، یادگیری سازمانی، موسسات آموزش عالی
  • حسینعلی تقی پور* صفحات 42-54

    مدیریت سرمایه انسانی سبب توجه جدی به رویکرد توسعه دانش و انتقال دانش در سازمان های دانشی شده و حرکت در مسیر فرایند یاددهی و یادگیری را سیستماتیک می کند هدف از این پژوهش،ارایه مدل مناسب سرمایه انسانی با توجه به مولفه های مدیریت دانش به منظور بهبود عملکرد کارکنان دانشگاه امام خمینی نوشهرمی باشد این مطالعه بر اساس هدف کاربردی و از لحاظ نحوه جمع آوری داده ها در حوزه مطالعات توصیفی و از نوع علی-پیمایشی قرار دارد. جامعه آماری این پژوهش تعداد 90 نفر از کارکنان دانشگاه امام خمینی نوشهر که در حوزه مختلف خصوصاآموزش در سال تحصیلی 99-98 فعالیت دارند تشکیل داده اند که با استفاده از روش نمونه گیری 83 نفر از این جامعه به عنوان نمونه ی مورد بررسی در این مطالعه انتخاب گردیدند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مطابق با طیف 5 گزینه ای لیکرت جمع آوری گردید که پایایی این پرسشنامه به کمک ضریب آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از روش معادلات ساختاری انجام گرفت. نتایج حاصل از تحلیل داده های این مطالعه نشان داد که سرمایه انسانی، فرهنگ سازمانی،روند مدیریت دانش و کیفیت آموزش بر بهبود عملکرد کارکنان دانشگاه امام خمینی نوشهر تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، مدیریت دانش، بهبود عملکرد کارکنان، دانشگاه امام خمینی نوشهر
  • عباسعلی سلمانی*، حسن خلیلی، اصغر صادقی صفحات 55-67

    اهمیت و جایگاه مدیریت دانش در دانشگاه به عنوان نهادی انقلابی که مسولیت تربیت وتزکیه و آموزش مدیران و فرماندهان را برعهده دارد و دارای نیروی انسانی فراوان و حوزه های کاری متنوعی است، دو چندان می باشد. در این میان نقش مدیران دانشگاه در فرهنگ سازی و در نتیجه پیاده سازی موفق سیستم های مدیریت دانش با رویکرد جهادی بسیار برجسته و اساسی می باشد. هدف عمده پژوهش حاضر تبیین مولفه های مدیریت دانش با رویکرد جهادی است. با مراجعه به متون مربوط به موضوع تحقیق، اقدام به جمع آوری مطالب و تهیه مدل چارچوب نظری نموده و همزمان پرسشنامه موجود و مطلوب تهیه شده که با استفاده از روش روایی میزان توافق بررسی و اصلاح شدند. آنگاه با استفاده از آزمون کرونباخ، پایایی سوالات پرسشنامه و مولفه های آن بررسی و مورد تایید قرار گرفتند، سپس از بین حدود 80 نفرجامعه آماری هدفمند و نخبگان با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 54 نفر به طور تصادفی پرسشنامه ارایه گردید و پس از تکمیل مورد تحلیل قرار گرفتند. با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و Smart PLS تاثیر مولفه های مدیریت دانش با رویکرد جهادی بر مهارت های مدیران دانشگاه بررسی شد. پس از بررسی مولفه های مدیریت دانش با رویکرد جهادی مشخص شد که این شاخص ها در 6 محور نیت الهی، انعطاف پذیری، خدمت گذاری بی منت، کار گروهی، رویکرد ولایی و تحول آفرینی قابل بررسی است. نتایج نشان داد که مدیریت دانش با رویکرد جهادی بر مهارت های مدیران به تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، رویکرد جهادی، مهارت های مدیران
  • ابوالفضل دانایی* صفحات 68-79

    پیشرفت سریع فناوری اطلاعات و کاربرد وسیع آن در تمامی بخش های زندگی، جامعه امروز را با تغییرات بی سابقه ای مواجه کرده است. رشد سریع فن آوری اطلاعات و ارتباطات باعث تغییر در روش های انجام امور و ارایه خدمات شده است. یکی از مهم ترین حوزه هایی که با ورود فن آوری اطلاعات دستخوش تغییرات شده، حوزه ی یادگیری الکترونیکی در دانشگاه ها است. در همین زمینه استفاده واقعی کاربران از سیستم های یادگیری الکترونیکی همواره مورد توجه دانشجویان بوده است. با توجه اهمیت موضوع، تحقیق حاضر قصد دارد تا به بررسی عوامل موثر بر قصد استفاده از یادگیری الکترونیکی در رسانه های اجتماعی بپردازد. این تحقیق ازنظر روش از نوع توصیفی و همبستگی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل، دانشجویان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر می باشد. جهت جمع آوری اطلاعات تحقیق از پرسشنامه استفاده شد که درمجموع نتایج این پژوهش از تجزیه وتحلیل 346 پرسشنامه تکمیل شده معتبر می باشد. تجزیه وتحلیل داده ها بر اساس روش معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار PLS نشان داد که سهولت استفاده و قصد اشتراک بر قصد استفاده از رسانه های اجتماعی اثرگذار هستند و سبک یادگیری باعث تعدیل اثرات نامبرده می شود.

    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، سبک های یادگیری، رسانه های اجتماعی
  • هادی پرهام*، فرامرز نصری صفحات 80-91

    ارایه رویکرد مبتنی بر دستگاه های دینامیکی غیرخطی جهت شناخت و مدیریت سازمان های آشوبناک(مطالعه موردی: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران)نگاه دینامیکی به پدیده ها و تفکر غیرخطی در خصوص آنها نقطه مغفول فرماندهی و مدیریت بیشتر سازمان ها و ارگان ها بوده است که پیامدهای آن منجر به اتخاذ تصمیمات ضعیف و گاه نادرست می شود. راه های متفاوت و متعددی برای دستیابی به مهارت تفکر سیستمی وجود دارد که در این میان، دانش دستگاه های دینامیکی با بهره گیری از زبان ریاضی و قابلیت مدل سازی آن اقبال فراوانی در توسعه علم فرماندهی و مدیریت پیدا کرده است. این مقاله با در نظر گرفتن چهارچوب کلی دستگاه های دینامیکی غیرخطی ریاضی، رفتار دینامیکی مدل ریاضی ساده ای از دستگاه های غیرخطی تقابل نیروها و استعداد یک سازمان در نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران را مورد بررسی موردی قرار می دهد. کلیدواژه ها: دستگاه های دینامیکی غیرخطی، آشوب، چرخه حدی، انشعاب

    کلیدواژگان: دستگاه های دینامیکی غیرخطی، آشوب، چرخه حدی، انشعاب
  • حسن دولتی* صفحات 92-105

    بسیاری از اقتصاددانان شروع قرن بیستم را به عنوان تغییر تدریجی به سوی کارآفرینی به عنوان موتور خلق موقعیت های شغلی در رشد اقتصادی تلقی می نمایند و در سطح جهانی نیز به جهت تاثیر آن در مشارکت اجتماعی، اقتصادی بعنوان مهمترین پدیده برای مطالعات آینده محسوب می شود. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف شناسایی سازوکارهای کارآفرینی سازمانی در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) انجام شد. روش تحقیق در این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت داده ها آمیخته است که برای جمع آوری داده ها در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. تعداد نمونه در این مرحله 11 نفر از اساتید دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) در خرداد سال 1399 بود که داده های جمع آوری شده از طریق تحلیل محتوا سازماندهی گردید. اصلی ترین عوامل شناسایی شده در این بخش شامل تعالی معنوی، کارآفرینی سازمانی، روحیه خودباوری، اعتماد به نفس، مشارکت اجتماعی، یادگیری سازمانی، سرمایه ارتباطی، سرمایه ساختاری، سرمایه فرهنگی و توانایی مدیریتی بود و سپس در بخش کمی با استفاده از روش نقشه فازی شناختی پس از توزیع عوامل شناسایی شده در طی دو مرحله بین اساتید دانشگاه علوم دریای امام خمینی (ره) به ترتیب تعداد 14 نفر و 5 نفر، چگونگی روابط بین این عوامل تبیین گردید.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی، نقشه فازی شناختی
  • مجید ملکی*، شهرام حسنوند صفحات 106-117
    این پژوهش با هدف شناسایی شایستگی های مورد نیاز منابع انسانی در سازمان های دولتی جهت تحقق گام دوم انقلاب انجام شده است. بهترین منبع شناسایی این شایستگی ها بیانات، فرامین و احکام مقام معظم رهبری به عنوان مرجع تبیین کننده گام دوم انقلاب است. در این تحقیق فرمایشات مقام معظم رهبری در مراسمات و مناسبت های مختلف که از زمان انتشار بیانیه گام دوم انقلاب یعنی 22 بهمن سال 1397 به بعد تا تاریخ 18/02/98 در پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری انتشار یافته است به عنوان جامعه تحقیق در نظر گرفته شده و تمام این بیانات مورد تحلیل قرار گرفته اند لذا نمونه بر جامعه منطبق می باشد. داده ها با استفاده از تحلیل مضمون و به کمک نرم افزار مکس کیودا مورد تحلیل قرار گرفته است. برابر یافته های تحقیق، شایستگی های فردی و شایستگی های مرتبط با شغل به عنوان دو بعد شایستگی منابع انسانی سازمان های دولتی جهت تحقق گام دوم انقلاب شناسایی گردید. شایستگی های فردی شامل؛ شایستگی اخلاقی، مکتبی، معنوی، نگرشی و عمومی و شایستگی های شغلی شامل شایستگی های رفتاری، مدیریتی، ارتباطی و تخصصی است. مدیران و فرماندهان با بهره گیری از یافته های این تحقیق می توانند با انتخاب کارکنان دارای این شایستگی ها و آموزش کارکنان جهت کسب شایستگی های عنوان شده، در راستای تحقق اهداف گام دوم انقلاب قدم بردارند.
    کلیدواژگان: شایستگی، منابع انسانی، گام دوم انقلاب
  • ابوالقاسم بریمانی*، شیوا کشوری صفحات 118-130

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین مهارت های اجتماعی و کمال گرایی با نقش میانجی انعطاف پذیری شناختی در کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی بوده است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل 290 نفر از کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی بندر امیرآباد بوده است. نمونه آماری به تعداد 165 نفر و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر حسب جنسیت انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از سه پرسش نامه مهارت های اجتماعی ماتسون (2000)، کمال گرایی نجاریان و همکاران (1378) و انعطاف پذیری شناختی مارتین و روبین (1995) استفاده شده است. پایایی آن ها با محاسبه فرمول آلفای کرونباخ برای هر یک به ترتیب برابر 94/0، 95/0 و 90/0 به دست آمد. به منظور تحلیل داده های حاصله، از مدل یابی معادلات ساختاری با کمک روش حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم افزار آماری پی ال اس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین مهارت های اجتماعی و کمال گرایی با انعطاف پذیری شناختی در کارکنان رابطه معناداری وجود دارد و مقدار 4/78 درصد از انعطاف پذیری شناختی و 8/76 درصد از کمال گرایی توسط مهارت های اجتماعی تبیین می شود و متغیر انعطاف پذیری شناختی اثر میانجی بر رابطه بین مهارت های اجتماعی و کمال گرایی را دارد. هم چنین شاخص های برازندگی مدل حاکی از آن است که مدل ارایه شده از برازش مناسبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: مهارت های اجتماعی، کمال گرایی، انعطاف پذیری شناختی
  • مریم دانشمندمهر*، حیدر کاویانپور صفحات 131-148

    مدیریت منابع انسانی به عنوان متولی امر برنامه ریزی،سازماندهی،هدایت و رهبری،نظارت و کنترل منابع انسانینقش پر اهمیت تر در پیشبرد اهداف متعالی سازمان ایفا می کند. بنابراین سازمان ها باید تدابیری در پیش بگیرند که قبل از ترک خدمت در مرحله قصد آن، مشکلات را شناسایی و برطرف نمایند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر اقدامات منابع انسانی درک شده بر قصد خدمت با در نظر گرفتن نقش میانجی مشارکت کارکنان، تعهد سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی در بین کارکنان نداجا می باشد. روش پژوهش توصیفی - پیمایشی مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش 8000 نفر از کارکنان نداجا می باشد که جهت جمع آوری داده ها پس از نمونه گیری با جدول مورگان و حذف برخی از پرسشنامه ها، در نهایت 383 در مجموع پرسشنامه 38 سوال می باشد اطلاعات جمع آوری شده از طریق نرم افزار های SPSS 24 و PLSSMART 2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی و روایی آن نیز از طریق تحلیل بار عاملی (روایی همگرا) بررسی شدنتایجی که بر اساس یافته های تحقیق حاضر حاصل شده است حاکی از آن است که مدیران ارشد نداجا در حوزه مدیریت منابع انسانی باید با توجه بیشتر به تاثیر اقدامات مدیربرت منابع انسانی بر روی ترک خدمت کارکنان بواسطه ی عواملی چون: رفتار شهروندی سازمانی، مشارکت کارکنان و تعهد سازمانی، تمایل آنان به ترک خدمت را کاهش دهند.

    کلیدواژگان: اقدامات مدیریت منابع انسانی، رفتار شهروندی سازمانی، مشارکت کارکنان، تعهد سازمانی، تمایل به ترک خدمت
  • هومن شفیقیان، نادرقلی قورچیان*، مهدی باقری صفحات 149-165

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل مناسب آموزش مبتنی بر شایستگی در بندر شهید رجایی شکل دهی شده است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی؛ از نظر داده ها، آمیخته اکتشافی و از نظر اجرا داده بنیاد و طولی مقطعی بود. در مرحله کیفی، جامعه آماری کیفی متشکل از افراد خبره و صاحب نظران و مطلعین کلیدی در حوزه قلمرو موضوعی تحقیق بودند که بر اساس رویکرد آگاهانه و به روش هدفمند و گلوله برفی اقدام به نمونه گیری شد. جامعه آماری کمی متشکل از کلیه کارکنان بندر شهید رجایی به تعداد 845 بود که بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه 264 نفر تعیین شد. برای جمع آوی داده ها در مرحله کیفی از روش کتابخانه ای (سندکاوی) و روش میدانی (ابزار مصاحبه، فرم دلفی) و در مرحله کمی از روش میدانی (ابزار پرسشنامه) استفاده شد. برای تعیین اعتبار ابزار مرحله کیفی از تکنیکهای حصول اشباع نظری، استفاده از رویه های ویژه کدگذاری و تحلیل نمادها و نشانه ها استفاده شد. در مرحله کمی برای سنجش پایایی از روایی محتوایی و برای سنجش پایایی از ضرایب چولگی و کشیدگی و آلفای کرونباخ استفاده شد. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی این پژوهش استفاده از روش کدگذاری نظری (برگرفته از روش نظریه داده بنیاد نظامند) بود. برای تحلیل داده های کمی در این پژوهش از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. در نهایت مدل آموزش مبتنی بر شایستگی کارکنان بندر شهید رجایی با 8 بعد، 27 مولفه و 83 شاخص در قالب مدل پارادایمی ترسیم شد.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر شایستگی، محیط آموزشی، ویژگی های شایستگی محور یادگیرندگان، زمینه سازی فرایند آموزش، تمایل به خودتوسعه ای
  • امید جعفری زاده*، سید نبی حسنی صفحات 166-185

    در این برهه زمانی که کلیه کشورهای دنیا و از جمله ایران دچار همه گیری بیماری کووید 19 گردیده اند و کلیه مراکز آموزشی و فرهنگی در کشور به حالت تعطیل و یا نیمه تعطیل درآمده اند، نظام آموزشی کشور در تلاش است تا اجرای آموزش ها در سطوح مختلف تحصیلی را در فضای مجازی (آموزش الکترونیکی) اجرایی نماید تا خللی در امورات کشور در حوزه آموزش بوجود نیاید.هم گام با این تغییرات آموزش و تربیت افسران نیروهای مسلح نیز بایستی با توسعه آموزش الکترونیکی در سطح دانشگاه های افسری اجا در برنامه ها و اولویت های کاری ارتش و نیروهای مسلح قرار گیرد. در این پژوهش سعی شده فرصت ها و موانع توسعه آموزش الکترونیکی دانشگاه های افسرس آجا با مطالعه بروی پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) بر اساس اسناد، مدارک و تحلیل عقلایی و تجربیات خبرگان این حوزه بر اساس روش علمی کسب گردد تا زمینه ساز توسعه این آموزش ها در نیروهای مسلح شود.پژوهش گر، جامعه آماری تحقیق شامل کلیه اساتید هیات علمی، هییت خبره سامانه آموزش ستاد و دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) در حدود تقریبی 220 نفر محاسبه و اندازه جامعه ی نمونه با استفاده از جدول تعیین اندازه نمونه (کرجسی و مورگان؛ 1979) 149 نفر به دست آمد و سپس با روش آمیخته در قالب تحلیل کمی وکیفی به تحلیل مطالب پرداخته شد. روایی و پایایی ابزار گرداوری و پرسشنامه بر اساس الفای کرونباخ محاسبه و عدد 0.89 محاسبه گردید که نشان از پایایی مناسب پرسش نامه مورد استفاده در پژوهش دارد. نتایج این تحقیق موید این واقعیت است، فرصت های کاهش هزینه های ساخت و نگهداشت ابنیه آموزشی، کاهش هزینه های جاری پرسنلی آموزش، کاهش هزینه های تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی، عدم امکان دخل و تصرف در متون و مطالب آموزشی و همچنین امکان استفاده از اساتید مجرب در تخصص های گوناگون مهم ترین عوامل و فرصت ها موجود در بهره برداری از این گونه آموزش ها در دانشگاه هستند.

    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، توسعه، فرصت، دانشگاه پدافند
  • مصطفی ثانی، کرار خواجه نعمت*، حمیدرضا نوروزی صفحات 186-193
    هدف تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین پایداری قامتی و حس وضعیت مفاصل اندام تحتانی با دقت هدف گیری تیراندازان مبتدی و زبده بود. 137 نفر از تفنگداران و تکاوران مستقر در منطقه کنارک چابهار انتخاب و به دو گروه مبتدی (تعداد 92 نفر) و تک تیرانداز (زبده) (تعداد 45 نفر) تقسیم شدند. اندازه گیری تعادل ایستا و پویا و حس وضعیت مفاصل زانو و مچ پا از تمامی افراد شرکت کننده در تحقیق به عمل آمد و ارتباط آن ها با امتیاز تیراندازی با اسلحه ژ-3 در حالت ایستاده مورد ارزیابی قرار گرفت. از روش آماری همبستگی اسپیرمن برای یافتن ارتباط بین متغیرها در هر گروه استفاده شد و نتایج نشان دهنده وجود ارتباط معنی دار بین پایداری قامتی ایستا و پویا با دقت تیراندازی در گروه مبتدی و بین پایداری قامتی ایستا و دقت تیراندازی در گروه زبده بود. همچنین بین حس وضعیت مفصل زانو با امتیاز تیراندازی در گروه مبتدی ارتباط معنی داری مشاهده شد درصورتی که در گروه زبده بین حس وضعیت مفصل مچ پا با دقت تیراندازی ارتباط معنی دار وجود داشت. نتایج به دست آمده موید اهمیت تعادل در موفقیت در تیراندازی است و نشان می دهد با بالا رفتن سطح مهارت در تیراندازی اهمیت کنترل حرکات جزیی و کوچک در سطح تعادل ایستا و کنترل حرکت مچ پا بیشتر می شود.
    کلیدواژگان: پایداری قامتی، حس عمقی مفاصل زانو و مچ پا، دقت هدف گیری، نیروی دریایی ارتش
  • آرمین حسن زاده *، جلال راعی صفحات 194-207

    بررسی تاریخ لجستیک نشان می‌دهد که سازمان‌دهی نیروهای نظامی و کاربرد آن درصحنه نبرد، تابعی از پیشرفت‌های فناورانه بوده است. تاب‌آوری به‌عنوان یک مفهوم فناورانه بین‌رشته‌ای در زمینه‌های مختلف ازجمله اکولوژی، مهندسی، روانشناسی و... همواره موردتوجه بوده و پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر نیز اهمیت دوچندان یافته و با سرعت بیشتری وارد ادبیات زنجیره تامین‌شده است. استفاده از استراتژی‌های تاب‌آوری در کسب مزیت رقابتی همه سازمان‌ها ازجمله سازمان‌های نظامی مهم بوده و تا حد زیادی عملکرد موثر و پایداری زنجیره‌های تامین مرتبط با نداجا را تضمین می‌نماید. تحقیق حاضر دارای رویکرد ترکیبی یا آمیخته و از نوع اکتشافی بوده و ازنظر هدف نیز کاربردی می‌باشد. در بخش کیفی تحقیق، پس از انجام مطالعات کتابخانه ای و نظرسنجی از خبرگان علمی و تجربی این حوزه، چارچوب تاب‌آوری زنجیره تامین در سه بعد زنجیره تامین بالادست (تامین‌کنندگان نداجا)، زنجیره تامین واسط (معاونت و فرماندهی آماد و پش نداجا)، زنجیره تامین پایین‌دست (مناطق و پایگاه‌های نداجا) شناسایی و در قالب یک مدل مفهومی ارایه گردید. پس از انجام مراحل کیفی، مدل مفهومی پژوهش از طریق نرم‌افزارهای اس.پی. اس. اس و پی.ال.اس آزموده و اولویت‌بندی مولفه‌ها توسط آزمون فریدمن مشخص و ضمن ارایه الگوی تاب‌آوری زنجیره تامین سامانه آماد و پشتیبانی نداجا در پایان پیشنهادهای لازم ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، تاب آوری، انعطاف پذیری، مدیریت ریسک، افزونگی
  • شهرام ایرانی، مرتضی غضنفری صفحات 208-221

    هرگونه اختلال در نظام هنجاری سازمان‌ها، نوعی آشفتگی و بی‌نظمی به بار می‌آورد که از آن به‌عنوان آنومی سازمانی تعبیر می‌گردد که اثرات زیان باری بر سازمان تحمیل می‌نماید؛ بنابراین پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر مدیریت آنومی سازمانی بوده که ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش، توصیفی- همبستگی بوده است. جامعه آماری پژوهش را 571 نفر از کارکنان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) تشکیل داده‌اند که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده و بر اساس جدول کرجسی و مورگان 230 نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. برای سنجش سرمایه اجتماعی از پرسش‌نامه‌ ناهاپیت و گوشال (1998) و مدیریت آنومی سفیدچیان و همکاران (1396) که پایایی آنان با محاسبه آلفای کرونباخ (به ترتیب 83/0 و 80/0)، روایی صوری آنان نیز و توسط صاحب‌نظران استادان و خبرگان آشنا به موضوع تایید شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیز به‌وسیله ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با کمک نرم‌افزارهای SPSS و 2 PLS انجام گرفت. یافته‌های مدل‌سازی معادلات ساختاری نشان داد همه مسیرها از سرمایه اجتماعی و ابعادش بر مدیریت آنومی سازمانی معنادار بوده و روابط بین آن‌ها تایید می‌شود و می‌توان نتیجه گرفت اتخاذ راهبردهای افزایش سرمایه اجتماعی می‌تواند از آنومی سازمانی بکاهد.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، آنومی، آنومی سازمانی
|
  • Seyyed Shahab Adin Hejazi *, Nima Bahraini Behzadi Pages 1-13

    existence Research; With the aim of identifying and prioritizing human and motivational factors affecting the education of the undergraduate course of Imam Khomeini Naval Academy has been done. This research is based on the purpose of "applied research" and based on the nature of the "descriptive- survey" type, which has a "mixed" approach. Statistical community of this study; including professors, commanders and educational- research managers with at least a master's degree who, according to Morgan table, 80 people were selected as a sample population by stratified- random sampling. In order to collect the data needed to compile the research literature, "library studies" using "Taking notes tools" and in order to collect real data, "field studies" using "semi- structured interviews" and "closed questionnaires" were used. They have been confirmed by experts in terms of apparent validity and content due to the clarity and unambiguity of the items as well as the adequacy of quantity and quality. Cronbach's alpha coefficient of the questionnaire was 0.914, which indicates its high reliability. Equal to the results of the research; Among the 51 propositions that were counted through "inductive qualitative content analysis" interview with experts, 29 propositions were introduced as effective human and motivational factors by statistical analysis of a questionnaire (one- sample t- test), which was finalized using "Friedman test". The mentioned factors were prioritized and factors such as; Skills in teaching the teacher, personality traits of the commander, fairness in introducing the teacher, researcher and exemplary commander, having the educational concern of the commanders were identified as the most important factors affecting the quality of education.

    Keywords: education, Undergraduate course, human factors, motivational factors, Imam Khomeini Naval Academy
  • Hosein Shokouhi * Pages 14-27

    One of the most important steps in implementing and developing a training program is the proper implementation of training. The aim of this study was to identify the appropriate components and indicators for the implementation of joint operations training of the Army of the Islamic Republic of Iran and to determine the current situation. The research is applied and the data have been collected using field methods and specialized library and with the tools of first-hand documents, interviews and questionnaires. The documents of documents and interviews have been qualitatively analyzed and the question Letters were also analyzed using inferential statistics. The results of this research show that the educational implementation of joint operations in Aja includes the components: compiling an educational calendar, providing facilities and equipment, coordinating educational affairs, organizing, educational leadership, selecting professors and instructors, and managing financial affairs. The indicators of each component are given in the final table. The results of the research show that in the current situation of education implementation, only the components of coordination of educational affairs, organization and management of financial affairs are in good condition and not enough attention has been paid to other components and indicators. Other components and indicators are counted and analyzed, including the compilation of the educational calendar, the provision of facilities and equipment, the selection of professors and instructors, and so on.

    Keywords: component, index, Implementation, Training, joint operations, Army of the Islamic Republic of Iran
  • Toktam Saghafi *, Mahmood Ghorbani, Naziyasadat Naseri Pages 28-41
    Coach-oriented organization establishment is a good method to promotion organizational learning in higher education institutions. The purpose of this current study was to explaining the dimensions and components affecting the Coach-oriented organization establishment with an organizational learning approach in higher education institutions. The methodology was qualitative and the data collection method was Delphi technique. The statistical population included faculty members, heads and deputies of universities in Khorasan province, and 25 people were selected based on purposive sampling (snowball). The dimensions extracted from the theoretical foundations were provided to them in four stages and after confirming the face validity by the experts, the final dimensions and components reached the consensus of experts with Kendall agreement coefficient of 0.792 and its reliability was used using Cronbach's alpha coefficient (0/89) Confirmed. Data analysis using descriptive and inferential statistics and SPSS software was conducted. Thus, for the Coach-oriented organization establishment variable, 3 dimensions (establishment context, establishment process and analysis levels) with 10 components and for the organizational learning variable, 4 dimensions (elements, process, levels and types of learning) with 17 components were identified. Findings showed that universities, if Coach-oriented organization establishment, have the capacity to become a coach-oriented university and enjoy its benefits at all individual, team and organizational levels.
    Keywords: Coach-oriented Organization establishment, Organizational learning, organizational coaching, higher education institutions
  • HosseinAli Taghipour * Pages 42-54

    Human capital management causes serious attention to the approach of knowledge development and knowledge transfer in knowledge organizations and systematically moves in the direction of the teaching and learning process. The purpose of this study is to present an appropriate model of human capital according to knowledge management components in order to Improving the performance of the staff of Imam Khomeini University of Nowshahr This study is based on the practical purpose and in terms of data collection in the field of descriptive and causal-survey studies. The statistical population of this study is 90 employees of Imam Khomeini University of Nowshahr who are active in various fields, especially education in the academic year of 1998-99. Using the sampling method, 83 people from this community as a sample in this study. Studies were selected. The required data were collected using a researcher-made questionnaire according to the Likert scale of 5 options. The reliability of this questionnaire was evaluated and confirmed using Cronbach's alpha coefficient. The collected data were analyzed using structural equation method. The results of data analysis of this study showed that human capital, organizational culture, knowledge management process and quality of education have an effect on improving the performance of staff at Imam Khomeini University in Nowshahr

    Keywords: Human Capital, Knowledge Management, Staff Performance Improvement, Imam Khomeini University, Nowshahr
  • Abassali Salmani *, H .Khalili, A.Sadeghi Pages 55-67

    The importance and position of knowledge management in the university as a revolutionary institution that is responsible for training and cultivating managers and commanders and has a large workforce and various fields of work, is twofold. Meanwhile, the role of university administrators in creating culture and as a result, successful implementation of knowledge management systems with a jihadist approach is very prominent and fundamental. The main purpose of this study is to explain the components of knowledge management with a jihadist approach. By referring to the texts related to the research topic, they collected the materials and prepared a theoretical framework model and at the same time an existing and desirable questionnaire was prepared which were reviewed and modified using the validity method of the agreement. Then, using Cronbach's test, the reliability of the questionnaire questions and its components were checked and confirmed. Were located. Using SPSS and Smart PLS statistical software, the effect of knowledge management components with a jihadi approach on the skills of university administrators was investigated. After examining the components of knowledge management with a jihadi approach, it was found that these indicators can be examined in the six axes of divine intention, flexibility, unpaid service, teamwork, provincial approach and transformation. The results showed that knowledge management with a jihadist approach has a positive and significant effect on managers' skills.

    Keywords: Knowledge, Knowledge Management, Jihadist Approach, Managers', Skills
  • Abolfazl Danaei * Pages 68-79

    Today's society has faced unprecedented changes due to the rapid development of information technology and its widespread application in all areas of life. The rapid growth of ICT has changed the way we do business and deliver services. One of the most important areas that has changed with the advent of information technology is the field of e-learning in universities. In this regard, students' actual use of e-learning systems has always been of interest to students. Given the importance of this topic, this study aims to investigate the factors affecting the intention to use e-learning in social media. This is a descriptive correlational study and it is an applied research. The statistical population of the study consisted of students Imam Khomeini Naval University of Noshahr. Questionnaire was used to collect research data. In total, 346 questionnaires were completed and validated. Data analysis based on structural equation method using PLS software indicated that ease of use and intent to share affect to use social media and the learning style mediates the so-called effects.

    Keywords: e-learning, learning styles, Social Media
  • Hadi Parham *, Faramarz Nasri Pages 80-91

    Providing an Approach based on Non-linear Dynamical Systems for Knowing and Managing Chaotic Organization (Case Study: Islamic Republic of Iran Strategic Navy)Providing an Approach based on Non-linear Dynamical Systems for Knowing and Managing Chaotic Organization (Case Study: Islamic Republic of Iran Strategic Navy)Dynamical look at the phenomena and non-linear thoughts about them have been overlooked in command and management of most organizations which result in weak and sometimes wrong decisions. There exist different and various methods for achieving the skill of systematic thinking among which the knowledge of dynamical systems, with the help of mathematics and the ability of modeling, has achieved notable attentions in the science advancement of command and management. By considering the framework of mathematical non-linear dynamical systems, this study examines the dynamical behavior of a simple mathematical model of non-linear systems of confronting forces and the manpower of Islamic republic of Iran strategic navy. Keywords: Non-linear dynamical systems, Chaos, Limit cycle, Bifurcation

    Keywords: Nonlinear dynamical systems, chaos, Limit Cycle, Bifurcation
  • Hasan Dolati * Pages 92-105

    Many economists consider the beginning of the twentieth century as a gradual shift towards entrepreneurship as the engine of job creation in economic growth, and globally, because of its impact on social participation, economics is considered as the most important phenomenon for future studies. Knowledge has a very strong relationship with entrepreneurship techniques. Based on this, the present study was conducted to identify organizational entrepreneurship mechanisms in Imam Khomeini University of Marine Sciences. The research method in this study is mixed in terms of practical purpose and in terms of the nature of the data. Semi-structured interview was used to collect data in the qualitative part. The number of samples at this stage was 11 professors of Imam Khomeini University of Marine Sciences in June 2016. The collected data were organized through content analysis. The main factors identified in this section included spiritual excellence, organizational entrepreneurship, self-confidence, self-confidence, social participation, organizational learning, communication capital, structural capital, cultural capital and managerial ability. Cognitive fuzzy After distributing the identified factors in two stages among the professors of Imam Khomeini University of Marine Sciences (14) and 5 people, respectively, how the relationships between these factors were explained. More about this source textSource text required for additional translation information

    Keywords: Entrepreneurship, Organizational Entrepreneurship, Cognitive Fuzzy Map
  • Majid Maleki *, Shahram Hasanvand Pages 106-117
    The purpose of this study was to identify the competencies needed for human resources in public organizations to realize the second step of the Islamic revolution of Iran. The best source for identifying these competencies is the statements, decrees and commandments of the supreme leader as the defining reference for the second step of the revolution. The study population included all supreme leader remarks on various occasions and ceremonies that have been published on the office of the supreme leader website since the publication of the second step of the revolution (1397/11/22) to 1398/02/18 and all these statements have been analyzed. so the sample is consistent with population. The data were analyzed using thematic analysis and MAXQDA software. According to the research findings, individual competencies and job-related competencies were identified as two dimensions of human resource competencies to realize the second step of the revolution in public organizations . Individual competencies including ethical, school, spiritual, attitude and general competencies and job related competencies including behavioral, managerial, communicational and expertise competencies. Using the findings of this research, managers and commanders can move forward in fulfilling the goals of the second step of the revolution by selecting the staff with these competencies and training the staff to acquire the aforementioned competencies.Key words: Competency, Human resources, Second step of revolution.
    Keywords: competency, human resources, Second step of revolution
  • Abolghasem Barimani *, Shiva Keshvari Pages 118-130

    The purpose of this study was to investigate the relationship between social skills and perfectionism with the mediating role of cognitive flexibility in employees of the Ports and Maritime Organization. The research applied in terms of purpose and method was descriptive, correlational one. The statistical population of this study included 290 Staff of Amirabad Ports and Maritime Organization. The statistical sample was 165 participants that determined by the using Krejcy and Morgan table, and selected by stratified random sampling according to gender. Data were gathered by using three Questionnaires of Matson Social Skills (2000), Najarian et al Perfectionism (1999) & Martin & Rubin (1995) Cognitive Flexibility Questionnaires. Their reliability was calculated to 0.94, 0.95 and 0.90 respectively by the use of Cronbach Alpha. The collected data was used for analyzed by Structural equation modeling using the partial least squares method (PLS). The results of this study showed that there is a significant relationship between social skills and perfectionism with cognitive flexibility. 78.4% of cognitive flexibility and 76.8% of perfectionism is explained by social skills. And the cognitive flexibility variable has a mediator effect on the relationship between social skills and perfectionism. Fit indices indicate that the proposed model is an appropriate fit.

    Keywords: Social Skills, Perfectionism, cognitive flexibility
  • Maryam Dneshmand Mehr *, Heydar Kavianpour Pages 131-148

    The absence and intention of personnel to abandon military service are of those cases which have been attended by managers and researchers these days. The main objective of researcher to carry out current study is to show how human resource management’s actions can affect the intention of personnel to abandon military service directly or through participation of personnel, organizational commitment and organizational citizenship behavior as the intermediary variable. Statistical society in this study include 8000 individuals of NEDAJA’s personnel which according to Morgan table, 383 available individuals had chosen with non- probabilistic sampling method. Collecting data tool in this research is questionnaire which has been confirmed corresponding to accuracy and validity. This research’s data have been analyzed utilizing structural modeling via SPSS24 and SMARTPLS.Result of this study illustrated that human resource management’s actions affects personnel’s participation, organizational commitment, organizational citizenship behavior and the intention of personnel to abandon military service. Besides, organizational commitment and personnel’s participation affect organizational citizenship behavior and also organizational citizenship behavior affect the intention of personnel to abandon military service. According to this finding it can be perceived that NEDAJA’s managers must reduce the intention of personnel to abandon military service regarding to human resource management’s actions, organizational citizenship behavior, personnel’s participation and organizational commitment.

    Keywords: human resource management’s actions, Organizational citizenship behavior, personnel’s participation, organizational commitment
  • Hooman Shafighian, Nader Gholi Ghourchian *, Mehdi Bagheri Pages 149-165

    The purpose of this study was to present an appropriate model of competency-based Training in Shahid Rajaee Port. This research was applied in terms of purpose; in terms of data, exploratory mix and in terms of implementation of Grounded theory and cross-sectional data. In the qualitative phase, the qualitative statistical population consisted of key experts, experts and key informants in the subject area of the research that was sampled based on an informed and purposeful approach. The statistical population consisted of 845 employees of Shahid Rajaee port which was determined based on Cochran formula. Data collection was done in qualitative phase by library method (surveying) and field method (interview tool, Delphi form) and in quantitative stage by field method (questionnaire tool). Theoretical saturation techniques, specific coding procedures, and symbols and symbols analysis were used to determine the validity of the qualitative stage tool. Content validity was used to measure reliability and Cronbach's alpha coefficients of Skewness and elongation were used to measure reliability. The data analysis method in the qualitative part of this study was the use of theoretical coding method (derived from systematic data base theory). Exploratory and confirmatory factor analysis were used to analyze the quantitative data. Finally, the competency-based training model of Shahid Rajaee port staff was drawn with 8 dimensions, 27 components and 83 indicators in the paradigm model.

    Keywords: Competency-Based Training, Learning Environment, Competency-Based Characteristics of Learners, Context of learning process, effective teaching, Desire for Self-Development, Achievement of Competencies
  • Omid Jafarizadeh *, S.N Hasani Pages 166-185

    At this time, when all countries in the world, including Iran, have been affected by the epidemic of Covid disease and all educational and cultural centers in the country have been closed or semi-closed, the country's educational system is trying to implement education. Implement at different levels of education in cyberspace (e-learning) so as not to disrupt the country's affairs in the field of education.Along with these changes, the training and education of officers of the Armed Forces should also be included in the work programs and priorities of the Army and the Armed Forces with the development of e-learning at the level of AJA officer universities. In this research, we have tried to obtain the opportunities and obstacles for the development of e-learning at AJA officer universities by studying the air defense of Khatam al-Anbiya (PBUH) based on documents, evidence and rational analysis and the experiences of experts in this field based on scientific methods. Develop these trainings in the Armed Forces.Researcher, the statistical population of the study includes all faculty members, the expert staff of the training system of the headquarters and Khatam al-Anbia University of Air Defense about 220 people and the size of the sample population using the sample size table 149 people were obtained and then the content was analyzed by mixed method in the form of quantitative and qualitative analysis. The validity and reliability of the collection tool and the questionnaire were calculated based on Cronbach's alpha and the number 0.89 was calculated which indicates the appropriate reliability of the questionnaire used in the research.The results of this study confirm the fact that opportunities to reduce the cost of construction and maintenance of educational buildings, reduce the current costs of training personnel, reduce the cost of training equipment and training assistance,

    Keywords: e-learning, development, Opportunity, Defense University
  • Mostafa Sani, Karrar Khajenemat *, Hamid Reza Norouzi Pages 186-193
    The purpose of this study was to investigate the relationship between postural stability and lower extremity joints position sense with shooting accuracy of elementary and skilled naval military shooters. For this purpose 137 of Taurus and musketeers in Konarak/Chabahar at naval military of I.R.Iran were selected and divided in two elementary (N= 92) and skilled (N= 45) groups. Static and dynamic balance and knee and ankle position sense of all participants were measured and the relationship with the shooting accuracy in standing position is calculated. In order to find significant relationship between variables in each group, Spearman correlation statistical method was used. Results showed a relationship between static and dynamic balance with the shooting accuracy in elementary group. Also there is a relationship between static balance and shooting accuracy in skilled shooters. In proprioception section we find a significant relationship between knee position sense and the shooting accuracy in elementary group and between ankle position sense and accuracy shooting in skilled group. The results confirm the importance of balance in shooting success and indicates that as the level of shooting skills increases, the importance of controlling minor movements at the static balance level and controlling the movement of the ankle increases.
    Keywords: Postural Stability, ankle, knee proprioception, shooting accuracy, naval military
  • armin hasanzadeh*, Jalal Raei Pages 194-207

    A review of logistics history shows that the organization of military forces and their use on the battlefield has been a function of technological advances. Resilience as an interdisciplinary technological concept in various fields such as ecology, engineering, psychology, etc. has always been considered and after the terrorist attacks of September 11 has become doubly important and has entered the supply chain literature more quickly. The use of resilient strategies is important in gaining the competitive advantage for all organizations including military organizations and to a large extent ensures the effective performance and sustainability of supply chains in the Iranian navy. The present study has a mixed approach and is of exploratory type and is also applied in terms of purpose.In the qualitative part of the research, after conducting library studies and survey of scientific and empirical experts in this field, the supply chain framework is identified in three dimensions including: upstream supply chain (Iranian navy supplier, interface supply chain (deputy and commander of Iranian navy logistics), downstream supply chain (Iranian navy areas and bases) and also is presented in the form of a conceptual model. After performing the qualitative steps, the conceptual model of the research has been tested through SPSS and PLS and while presenting the resilience model of the supply chain of Iranian navy support system, the necessary suggestions have been presented according to the prioritization of the components by Friedman test.

    Keywords: Supply chain resilience, Flexibility, Risk Management, Redundancy, Agility, Learning Organization
  • shahram irani, Morteza Ghazanfari Pages 208-221

    The dismissal of professional staff as the human capital of organizations is one of the problems of human resource management and this issue is exacerbated by the occurrence of abnormal behaviors and the illusion of conspiracy; Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of abnormal organizational behavior on the dismissal of military personnel mediated by the illusion of organizational conspiracy, which was applied in terms of purpose and descriptive-correlated in terms of method. The statistical population of the study consisted of 571 employees of Imam Khomeini University of Marine Sciences who were selected as a sample using a simple random sampling method based on Krejcie and Morgan table. To measure abnormal organizational behavior, Sadeghi, Moghli, Sarlak and Hozuri questionnaires (1398), Hakak, Bigdeli and Shariatnejad questionnaires (1399) and Kamen, Fitchman, Jenkins and Klish (1979) questionnaires were used. Their reliability was confirmed by calculating Cronbach's alpha (0.79, 0.81 and 0.80, respectively), and their face validity was confirmed by experts, professors and experts familiar with the subject. Data analysis was performed by Pearson correlation coefficient and path analysis with the help of SPSS and 2 PLS software. Structural equation modeling findings showed that all paths from organizational abnormal behavior and the illusion of organizational conspiracy to dismissal of employees and also from the path of abnormal organizational behavior through the mediating variable of organizational conspiracy illusion to dismissal of employees are significant and the relationships between them are confirmed and can be concluded. Adopting strategies to reduce the illusion of organizational conspiracy along with managing abnormal organizational behavior can reduce employee turnover.

    Keywords: Abnormal organizational behavior, employee layoffs, the illusion of organizational conspiracy