فهرست مطالب

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال چهاردهم شماره 1 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • معصومه حاتمی، هیوا رحمانی* صفحات 1-8
    هدف

    هدف تحقیق حاضر بررسی پاسخ فاکتورهای انعقادی به پروتکل های مختلف فعالیت تناوبی در مردان دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 10مرد جوان (شاخص توده بدنی 4/1±5/26 کیلوگرم/متر2) به عنوان آزمونی انتخاب شدند. بعد از تعیین حداکثر توان، آزمودنی ها در دو جلسه با فاصله یک هفته، پروتکل تناوبی با شدت 110% حداکثر توان ، 6 تکرار 30 ثانیه ای با استراحت های فعال 5/3 دقیقه ای و پروتکل تناوبی با شدت 85% حداکثر توان به صورت 6 تکرار 2 دقیقه ای با استراحت های فعال 2 دقیقه ای را اجرا کردند. قبل و بلافاصله بعد از هر پروتکل اندازه گیری ها به عمل آمد. جهت بررسی آماری از آزمون تی مستقل و در سطح 05/0≥ P استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد یک جلسه  فعالیت تناوبی با شدت بالا صرف نظر از نوع پروتکل تاثیر معنی داری بر مقادیر زمان پروترومبین نداشت (05/0>p)، اما بین پاسخ زمان پروترومبین به دو پروتکل تفاوت معنی داری را نشان داد (05/0 <p). یک جلسه فعالیت تناوبی با شدت بالا تاثیر معنی داری در متغیرهای زمان نسبی ترومبوپلاستین و فیبرینوژن نداشت (05/0>p)، بررسی تفاوت پاسخ این متغیرها به دو پروتکل نیز تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    هر چند شدت بالای فعالیت باعث افزایش نسبی فاکتورهای انعقادی و کاهش زمان انعقاد شد ولی نوع پروتکل بر این تغییرات موثر نبود؛ احتمالا این پروتکل ها با تغییرات اندک در فیبرینوژن به عنوان یکی از پروتئین های التهابی مرحله حاد، می توانند به عنوان شیوه تمرینی مفیدی برای افراد غیرفعال در نظر گرفته شوند.

    کلیدواژگان: اضافه وزن، انعقاد خون، تمرینات تناوبی با شدت بالا، فیبرینوژن
  • فرید فرحانی*، صادق امانی شلمزاری، حمید رجبی، علی عباسی، علی ساریخانی، رسول نجارقابل، محمدجواد نقی زاده اصل صفحات 9-20
    هدف

    فوتسال بهعنوان یکی از ورزشهای حرفهای، از حساسیت خاصی برخوردار است و بدنسازی نوین اینورزش اهمیت دارد. هدف این مطالعه بررسی شاخصهای عصبی IEMG و RMS و عملکردی، پس از 3 هفتهبازی در زمینه ای کوچک SSG همراه با محدودیت جریان خون BFR مداوم و متناوب است.

    روش ها

    18 فوتسالیستمیانگین سن 14 / 1 ± 67 / 22 سالدر سه گروه بدون 6BFR نفر، 6BFR نفرو BFRمتناوب 6 نفرقرار گرفتند. تمام شرکتکنندگان در پژوهش سه هفتهای به بازی در زمینهای کوچک همراه بامحدودیت جریان خون پرداختند. از دستگاه الکترومیوگرافی و دستگاه ایزوکینتیک بهمنظور جمعآوری داده هایمربوط به فعالیت الکتریکی و متغیرهای ایزوکینتیکی استفاده شد.

    نتایج

    در حرکت لانگز فعالیت الکتریکی عضات راست رانی و دوسر رانی فقط در گروه های دارای محدودیتجریان خون BFR و BFR متناوب افزایش معنادار بین گروهی نشان داد 05 / P>0 . متغیر شوت افزایش معناداربینگروهی و درونگروهی نداشت 05 / p < 0 . پرش سارجنت نیز افزایش معنادار بینگروهی نداشت 05 / . p < 0قدرت نیز در حرکت ا کستنشن و فلکشن فقط در گروه های دارای محدودیت خون افزایش معنادار بینگروهی نشانداد 05 / P≥0 . متغیر کار برحسب وزن افزایش معنادار بینگروهی و درونگروهی نداشت 05 / p < 0 . مقدار خستگیو میانگین اوج گشتاور، نتایج مشابهی داشتند، بهنوعی که فقط در آزمون تی همبسته گروه های دارای محدودیتجریان خون افزایش معنادار داشتند 05 / .P>0

    نتیجه گیری

    ا گرچه نتایج پژوهش حاضر، افزایش شاخصهای مرتبط با فعالسازی عصبی و عملکردی را درفوتسالیستهایی که جریان خون محدودی در پروتکل تمرین داشتند، نشان داد، برای توصیه آن به مربیان وفوتسالیستها به پژوهش بیشتری در زمینه BFR + SSG نیاز است.

    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، ایزوکینتیک، بازی در زمینهای کوچک، فوتسال، محدودیت جریان خون
  • معصومه محمدی ارانی*، نادر رهنما صفحات 21-30
    هدف
    افزایش سن موجب کاهش تعادل ایستا و پویا می شود. هدف این تحقیق مقایسه اثر تمرینات با تخته تعادل و پیلاتس بر ترس از افتادن و کیفیت زندگی زنان سالمند بود.مواد و
    روش
    از بین زنان سالمند واقع در شهر اصفهان، 36 نفر انتخاب و بطور تصادفی به سه گروه تمرینات پیلاتس (12 نفر)، تمرینات تخته تعادل (12 نفر) و تمرینات ترکیبی (12 نفر) تقسیم شدند. هر گروه تمرینات مخصوص به خود را به مدت هشت هفته انجام دادند. قبل و بعد از مداخله تعادل ایستا و پویا با استفاده از تست لک لک و آزمون برخاستن و رفتن اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنوا با اندازه های تکراری و در سطح معناداری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    گروه های تجربی تفاوت معنی داری را در قبل و بعد از مداخله در فاکتور تعادل ایستا و پویا نشان دادند (05/0>P). مقایسه داده های بین سه گروه در مورد فاکتور تعادل ایستا و پویا تفاوت معنی داری را در قبل و بعد از دوره تمرین نشان داد، به طوری که میزان بهبودی در گروه تجربی تمرینات ترکیبی بیشتر از دو گروه دیگر بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها بیانگر موثر بودن تمرینات در سه گروه تجربی بود، ولی میزان بهبودی در گروه تجربی تمرینات ترکیبی بیشتر از دو گروه دیگر بود، بنابراین می توان از این پروتکل به عنوان یک روش توانبخشی مکمل در جهت بهبود تعادل ایستا و پویا افراد سالمند استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا و پویا، تمرینات پیاتس، تمرینات تخته تعادل، سالمندی، کیفیت زندگی
  • سجاد کرمانی، رستم علیزاده*، لیدا مرادی صفحات 31-37

    هدف از مطالعه حاضر بررسی  تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی بر سطح پلاسمایی آدروپین و شاخص مقاومت به انسولین در مردان دارای اضافه وزن بود.روش شناسی: بدین منظور تعداد 24 مرد داوطلب دارای اضافه وزن (سن 1/5±3/25  سال، شاخص توده بدنی54/2±74/27) به طور تصادفی در دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین یک برنامه مقاومتی را به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته برگزار کردند. برنامه مقاومتی شامل 3 ست 10 تکراری با 65 ،75 و 85 درصد 1RM برای هشت حرکت بود. زمان استراحت بین ست ها و حرکات یک دقیقه در نظر گرفته شد. قبل و بعد از دوره تمرینی، شاخص های مورد نظر با روش های استاندارد اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که بین تغییرات آدروپین (001/0=p) و مقاومت به انسولین (001/0=p) تفاوت معنی دار وجود دارد، همچنین نتایج آزمون تی همبسته نشان داد که تغییرات آدروپین (001/0=p) و مقاومت به انسولین (001/0=p) فقط در گروه تمرین تفاوت معنی دار وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد این نوع تمرینات مقاومتی به دلیل کافی بودن مدت و شدت فعالیت توانسته موجب تحریک آدروپین شود.

    کلیدواژگان: آدروپین، اضافه وزن، تمرین مقاومتی
  • زهرا همتی فارسانی*، ابراهیم بنی طالبی، محمد فرامرزی، امین بی غم صادق صفحات 38-48
    هدف

    استخوان ها به طور وسیعی تحت تاثیر تغذیه، سطح فعالیت و سبک زندگی قرار می گیرند و سازگاری های ساختاری در شکل و اندازه استخوان از طریق نیروهای ناشی از تحمل وزن و نیروهای اعمال شده توسط عضات mir-204 اتفاق می افتد. ازاین رو هدف از مطالعه حاضر این است که آیا شدت های مختلف تمرین مقاومتی بر بیان  و برخی خواص بیومکانیکی استخوان موش های نر سالمند نژاد ویستار تاثیر دارد؟ گرم) در سه گروه مساوی 437/93 ماه، میانگین وزن 23

    روش ها

    سر موش نر سالمند نژاد ویستار (میانگین سن)  و تمرینات MVCC درصد حداکثر ظرفیت حمل ارادی (60 هشت تایی شامل تمرینات مقاومتی با شدت متوسط () و گروه کنترل قرار گرفتند و به طور تصادفی براساس وزن اولیه تقسیم MVCC درصد 80مقاومتی با شدت بالا (هفته انجام گرفت. بعد از پایان 8 روز در هفته به مدت 5شدند. تمرینات مقاومتی با استفاده از نردبان مقاومتی و  اندازه گیری و با استفاده از فرمول RT-PCR  در بافت مغز استخوان درشت نیی به روش mir-204دوره تمرین بیان  کمی شدند. همچنین از آزمون خمش سه نقطه ای برای تعیین خواص بیومکانیکی استخوان استفاده شد. 2 -ΔΔCT ≤ انجام گرفت. 0P /05 تحلیل آماری با استفاده از تحلیل واریانس تک راهه و آزمون کروسکال والیس با سطح  ، قدرت بیشینه و استرس P=0/82)، مدولاسیون (0P/960 0P=  Runx2/539 (204-mir

    نتایج

    میزان بیان  در گروه های تمرینی با شدت بالا و متوسط نسبت P=0/81  و نیروی استخوان  P=0/99، انرژی شکست (P0/80) به گروه کنترل تفاوت معناداری نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به عدم معناداری در نتایج تحقیق، به نظر می رسد مدت تمرین برای تاثیرگذاری بر متغیرهای استخوان کافی نبوده است، ازاین رو نیاز است دوره های طولانی تر این نوع تمرینات ورزشی، در تحقیقات آینده بررسی شود.

    کلیدواژگان: mir-204، RUNX2، خواص بیومکانیکی استخوان، تمرین مقاومتی، متابولیسم استخوان
  • مریم نورشاهی*، سجاد احمدی زاد، فاطمه ایمانی، پونه دهقان صفحات 49-58
    هدف

    سالمندی فرایند کاهش پیشرونده عوامل فیزیولوژیکی و عملکردی است. از تغییرات مهم این دوره، کاهشآنژیوژنز است. براساس نتایج تحقیقات بسیاری فعالیتهای ورزشی میتواند از پیشرفت این عوامل جلوگیری کند.بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تاثیر فعالیت آیزوکینتیک درونگراشدت پایین(با محدودیت جریان خون برمقدار VEGF سرم در مردان سالمند فعال است.

    روش ها

    بدینمنظور 10 نفر از مردان سالم 60 - 80 ساله واجد شرایط، در یکی از پارکهای تهران به صورت در دسترس میانگین وزن 9.25 ± 77.8 کیلوگرم، قد 2.92 ± 175.9 سانتیمتر، شاخص توده بدنی 2.70 ± 25.12 کیلوگرمبر مترمربع انتخاب شدند. سپس برای به دست آوردن 50 درصد حدا کثر فشار خون انسدادی برای جلسه محدودیت جریان خون به وسیله دستگاه داپلر انجام گرفت. آزمودنی ها 4 نوبت فعالیت فلکشن و ا کستنشن زانو را با 20 درصدیک تکرار بیشینه و با سرعت زاویه ای 30 درجه در ثانیه حرکت فلکشن و ا کستنشن پا را به صورت کامل انجام دادند،به صورتی که ابتدا نوبت اول با 30 تکرار و 3 نوبت دیگر را با 15 تکرار و با 30 ثانیه استراحت بین هر نوبت اجرا کردند.قبل از شروع پروتکل، بلافاصله و دو ساعت پس از فعالیت خونگیری انجام گرفت و VEGF سرم به روش الایزا اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها پس از اطمینان از توزیع طبیعی آنها از آنووای مکرر 2×3 استفاده شد.

    نتایج

    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که سطوح سرمی VEGF ، در پاسخ به فعالیت آیزوکنتیک درون گرا همراه با محدودیت جریان خون نسبت به فعالیت آیزوکنتیک درونگرا بدون محدودیت جریان خون، افزایش معناداری داشت P=0.01

    نتیجه گیری

    به نظر میرسد در افراد سالمند استفاده از روش محدودیت جریان خون با وجود پایین بودن شدتفعالیت بر مقدار VEGF سرم بهعنوان یکی از عوامل رگزایی در مردان سالمند فعال تاثیر بسزایی داشت.

    کلیدواژگان: سالمندی، فعالیت آیزوکینتیک، محدودیت جریان خون، VEG
  • پاسخ مقادیر سرمی TNF-α ،ا 6-IL و نیمرخ لیپیدی به دو توالی تمرین هوازی همحجم در زنان میانسال چاق مبتلا به دیابت نوع دو
    علی رجبی، علی اکبرنژاد*، معرفت سیاه کوهیان، مرتضی یاری صفحات 59-72
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف مقایسه اثر دو توالی مختلف تمرین هوازی با حجم یکسان و ماندگاری پس از آن برسطوح سایتوکاینهای التهابی IL-6 ،ب TNF-α و نیمرخ لیپیدی در زنان چاق مبتا به دیابت نوع دو انجام گرفت.

    روش ها

    بدین منظور، 36 زن چاق مبتا به دیابت نوع دو به صورت تصادفی به سه گروه مساوی 12 نفره تقسیم شدند. گروه یک و دو به مدت 8 هفته گروه یک= 3 جلسه و گروه دو= 6 جلسه در هفته، با حجم یکسان تمرین هوازی با شدت 60 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه انجام دادند. نمونه گیریها در مرحله پیشآزمون، 48 ساعتو دو هفته پس از آخرین جلسه تمرینی انجام گرفت. در ادامه متغیرهای بیوشیمیایی با روش الایزا اندازه گیری شد.برای مقایسه نتایج درونگروهی از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر همراه با آزمون تعقیبی بونفرونی و برایبررسی نتایج بین گروهی از تحلیل واریانس یکراهه با آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    نتایج

    پس از 8 هفته مداخله، نتایج درون گروهی در متغیرهای IL-6 ،ب TNF-α ، ب TG و کلسترول تام تنها در گروه تمرینی یک، در پسآزمون و ماندگاری در مقایسه با پیشآزمون کاهش معنادار نشان داد) 05 / p نتایج بین گروهی نشان دهنده اختلاف معنادار متغیرهای مذکور بین گروه های یک با کنترل و یک با دو بود p <0/05 ؛ درحالیکه بین گروه دو با کنترل در مراحل پسآزمون و ماندگاری اختاف زیادی مشاهده نشد  05 /P>0 همچنین نتایج در بخش متغیرهای وزن، چربی بدن، شاخص توده بدنی، تنها در گروه یک، بعد از گذشت 8 هفته از مداخات، تغییر معناداری داشتند 05 / p بدنی، نسبت به مرحله پیش آزمون تنها در گروه یک، همچنان معنادار بود 05/p <0

    نتیجه گیری

    نقش تمرین ورزشی با مدت زمان بیشتر نسبت به تکرر در جلسات تمرینی کوتاهمدت میتواندموجب تعدیل بهتر IL-6 ،ب TNF-α و نیمرخ لیپیدی در زنان چاق مبتا به دیابت نوع دو شود.

    کلیدواژگان: اینترلوکین- 6، چاقی، دیابت قندی نوع دو، عامل نکروز توموری آلفا، ورزش زنان
  • آثار پیشگیرانه دو پروتکل تمرین استقامتی تداومی و تناوبی بر بیان ژن گلکتین- 3 میوکارد در موشهای صحرایی نر ویستار متعاقب القای آنفارکتوس قلبی
    احمد محمدی مقدم، وحید تادیبی*، ناصر بهپور، افشین نظری صفحات 73-84
    هدف

    نشانگرهای زیستی حاوی اطلاعات پیشآ گهی بهمنظور شناسایی و پیشگیری بیماریهای قلبیاند.گلکتین- 3 از محتملترین واسطهگرهای بین فعالسازی ما کروفاژها و فیبروز قلب است. این پژوهش به بررسیمیزان بیان ژن گلکتین- 3 بافت قلب موشهای صحرایی نر ویستار بهدنبال یک دوره تمرینات استقامتی تداومیو تناوبی میپردازد.

    روش ها

    در این پژوهش در نهایت 32 سر موش صحرایی در شرایط استاندارد نگهداری و به چهار گروه گروه شاهدسالم، گروه شاهد ایسکمی، گروه تمرین تداومی و گروه تمرین تناوبی تقسیم شدند. گروه شاهد سالم بدون القایآنفارکتوس و گروه شاهد ایسکمی پس از 8 هفته به آنفارکتوس قلبی مبت شدند. گروه های تمرینی نیز به مدت ا8 هفته به تمرینات استقامتی روی نوار گردان پرداختند و پس از 48 ساعت استراحت به آنفارکتوس قلبی مبت اشدند. یک هفته پس از القا و اطمینان از ایجاد ایسکمی، قلب موشهای صحرایی جدا و به منظور اندازه گیری بیان ژن LGALS3 میوکارد از روش qRT-PCR استفاده شد. از آزمون تی و آزمون آنوا یکطرفه و در ادامه آزمونتعقیبی توکی با سطح معناداری 05 / 0 بهمنظور مقایسه گروه ها استفاده شد.

    نتایج

    یافته های پژوهش حاضر حا کی از افزایش معنادار بیان ژن گلکتین- 3 در بافت قلب موشهای صحرایینر ویستار پس از القای آنفارکتوس قلبی نسبت به گروه شاهد سالم بود  05 / p در گروه شاهد ایسکمی بهطور معناداری بالاتر از هر دو گروه های تمرینی بود  05 / p میزان نسبی بیان ژن گلکتین- 3 در گروه تداومی کمتر بود05 /p <0

    نتیجه گیری

    ابت به آنفارکتوس منجر به افزایش بعضی از نشانگرهای خطرزای میوکارد و فیبروز قلب میگردد. اتمرینات استقامتی به ویژه تمرین تداومی منظم میتواند افزایش برخی از این عوامل را تعدیل کند.

    کلیدواژگان: آنفارکتوس، تمرین تناوبی، تمرین تداومی، گلکتین- 3، ما کروفاژ
  • ندا آقایی بهمن بگلو، سعیده شادمهری*، شیوا جهانی گلبر، محمد شرافتی صفحات 85-94
    هدف

    مسیر کمپلکس یک هدف راپامایسین در پستانداران mTORC1 از مسیرهای مهم سنتز پروتئین در قلباست که بیماری دیابت میتواند به اختال در این مسیر منجر شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر 4 هفته تمرین تناوبی شدید HIIT بر محتوای پروتئینهای AKT1 ،ب mTOR ، ب P70S6K1 ، ب 4EBP1 در بافت عض انی بطن لچپ قلب موشهای صحرایی چاق مبتا به دیابت نوع 2 است.

    روش ها

    در این مطالعه، 16 سر موش صحرایی نر نژاد اسپرا گوداولیبا میانگین وزن 20 ± 300 گرمانتخاب و پساز دیابتی شدن از طریق القای STZ و نیکوتینآمید به روش تصادفی به دو گروه تمرین دیابتی و کنترل دیابتی تقسیم شدند؛ گروه تجربی 4 روز در هفته مطابق برنامه تمرینی به مدت 4 هفته به تمرین ورزشی HIIT پرداختند؛درحالی که گروه کنترل هیچگونه برنامه تمرینی نداشتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t-مستقل استفاده شد.

    نتایج

    میان محتوای تام پروتئینهای P=0/56AKT1 ،ب P=0/50mTOR ، ب P=0/99P70S6K1 و 4E-BP1P=0/32گروه های تمرین و کنترل تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین بین محتوای فسفریله پروتئینهای P=0/25AKT1ser473 ،ب P=0/74mTORser2448 ،ب P=0/37P70S6K1Thr389 و 46 / P=0/384E-BP1Thr37 گروه های تمرین و کنترل تفاوت معناداری دیده نشد.

    نتیجه گیری

    برنامه HIIT بر محتوای تام و فسفریله پروتئینهای AKT1 ،ب mTOR ، ب P70S6K1 ، ب 4EBP1 بطن چپ قلب موشهای صحرایی چاق مبتا به دیابت نوع 2 اثر معناداری ندارد.

    کلیدواژگان: بافت قلب، تمرین تناوبی شدید، دیابت نوع 2، مسیر mTORC1
  • حسین برزگری مروست*، سیروس چوبینه، رحمان سوری، علی اکبرنژاد صفحات 95-107
    هدف

    فعالیت ورزشی استقامتی شدید ممکن است در طولانیمدت باعث ایجاد فیبروز قلبی شود. هدف از اینمطالعه بررسی اینکه آیا انجام فعالیت ورزشی استقامتی شدید و طولانی مدت می تواند منجر به ایجاد تغییراتساختاری پاتولوژیک در قلب موش های صحرایی شود.

    روش ها

    تعداد 16 سر موش صحرایی نر بالغ 4 هفتگی نژاد ویستار به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تمرینتقسیم شدند. تمرین استقامتی شدید دویدن روی نوارگردانپنج جلسه در هفته با شدت 36 متر بر دقیقه و به مدت 16 هفته توسط گروه تمرینی انجام شد. پس از تشریح موش های صحرایی میزان رسوب کلاژن با استفادهاز روش Masson trichrome و بیان ژن و بیان پروتئین PKP2 و TGF-β1 در بطن راست به ترتیب با استفاده ازروش Real time-PCR و Western blotting اندازه گیری شد و داده های حاصل از طریق آزمون t مستقل و در سطح معناداری 5 / P ≥ 0 تجزیه و تحلیل شدند. 0

    نتایج

    میزان رسوب کلاژن 01 / P = 0 و بیان ژن و بیان پروتئین TGF-β1به ترتیب 03 / P = 0 و 01 / P = 0 در بطنراست موشهای صحرایی در گروه تمرینی به صورت معناداری بیشتر شده بود. از طرفی بیان ژن PKP2 در گروه تمرین به صورت معنادار کمتر شده بود 04 / P = 0 اما کم شدن بیان پروتئین PKP2 در گروه تمرینی معنادار نبود 5/ .P = 0

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه حیوانی، فیبروز قلبی و افزایش بیان ژن پروتئینهای دسموزومی پساز فعالیت ورزشی شدید و طولانی مدت مشاهده شد که نشان میدهد فعالیت ورزشی استقامتی شدید وطولانیمدت احتمالا میتواند از طریق بر هم زدن ساختار دسموزوم ها و تشکیل بافت فیبروزی، باعث ایجاد تغییرات پاتولوژیک در بطن راست شود.

    کلیدواژگان: پروتئن های دسموزومی، شاخصهای فیبروزی، تمر ین استقامتی
  • اکرم اصفهانی نیا*، حبیب اصغرپور، مهدی احمدیان صفحات 108-118
    هدف

    حفظ آهنگ ضربان و انقباض قلب بهویژه حین و متعاقب فعالیتهای ورزشی از جمله چالشهایی استکه دانشمندان علم ورزش با آن مواجهاند. ازاینرو، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین فعالیت خودکار قلبیپس از فعالیت بالاتنه با مقدار آب کل بدن در مردان با سنین مختلف انجام گرفت.

    روش ها

    تعداد 24 نفر از مردان فعال پس از تشریح اهداف و مراحل انجام تحقیق داوطلبانه در تحقیق شرکت کردندو به دو گروه 1 نفره میانسال و سالمند تقسیم شدند. به منظور اندازه گیری تغییرپذیری ضربان قلب از نرم افزار 2 اندازه گیری تغییرپذیری ضربان قلب کوبیوس استفاده شد. تغییرپذیری ضربان قلب در حال استراحت، حین، 5و 10 دقیقه پس از فعالیت روی کارسنج دستی اندازه گیری شد. برای تعیین مقدار آب کل بدن افراد از دستگاه تجزیه وتحلیل کننده ترکیب بدن استفاده شد. برای بررسی تغییرات و رابطه بین متغیرهای تحقیق به ترتیب ازآزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که در هر دو گروه میانسال و سالمند، مقادیر تغییرپذیری ضربان قلب در حین و بلافاصله بعد از تمرین در مقایسه با حالت استراحت کاهش معنادار  05 / p بلافاصله بعد از تمرین افزایش معنادار داشته است 05 / p ضربان قلب و مقدار آب کل بدن در هر در گروه میانسال و سالمند وجود دارد 05 /p <0

    نتیجه گیری

    در مجموع یافته ها نشان داد که تغییرپذیری ضربان قلب در افراد میانسال و سالمند در هنگام و پساز فعالیت ورزشی بالاتنه با مقدار آب کل بدن رابطه دارد. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که تغییرات در دستگاه خودکار به نوع فعالیت و سن آزمودنیها و مقدار آب کل بدن بستگی دارد.

    کلیدواژگان: آب کل بدن، تغییرپذیری ضربان قلب، فعالیت واماندهساز
  • ملیحه اردکانی زاده*، لیلا وصالی اکبرپور صفحات 119-130
    هدف

    در مطالعات پیشین، بین رگزایی و فشار ا کسایشی رابطهای عنوان شده است؛ بنابراین، پژوهش حاضربا هدف مقایسه اثر دو پروتکل متوسط و طولانیمدت بر رگزایی بطن چپ موشهای صحرایی نر انجام گرفت.

    روش ها

    تعداد 18 سر موش نر صحرایی  20 ± 210 گرم به صورت تصادفی به سه گروه همتای کنترل، شنای متوسطو طولانیمدت تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت 10 هفته و 5 روز در هفته در آب 32 درجه سانتیگراد شناکردند. در هر جلسه گروه متوسط یک ساعت و گروه طولانی سه ساعت شنا کردند. یک روز پس از پایان تمرین،بافت بطن چپ قلب جدا شد و برای سنجش بیان ژنهای عامل رشد اندوتلیال عروقی B، عامل رشد فیبروبلاستB، آنژیوپویتین 1و 2 و ماتریکس متالوپروتییناز 2 از روش real-time PCR استفاده شد. تفاوتها با روش آنوا یکطرفه،و مقایسه گروه ها از طریق آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری (05 / p)

    نتایج

    مقادیر بیان ژنهای عامل رشد اندوتلیال عروقی B، آنژیوپویتین 1و 2، و ماتریکس متالوپروتییناز 2 در گروهطولانیمدت در مقایسه با هر دو گروه کنترل و متوسط، و در گروه متوسط نیز در مقایسه با گروه کنترل افزایشمعناداری یافت، اما بیان ژن عامل رشد فیبروبلاست B فقط در گروه متوسط در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری داشت 001 /P=0

    نتیجه گیری

    با توجه به افزایش معنادار نیتریک ا کسید، میتوان رخداد فرایند رگزایی در گروه طولانیمدت را بهفشار برشی، و در گروه متوسط به افزایش معنادار مالون دیآلدیید، به فشار ا کسایشی نسبت داد.

    کلیدواژگان: رگزایی، شنای متوسط مدت، شنای طولانی مدت، فشار ا کسایشی
|
  • Masoumeh Hatamy, Hiva Rahmani * Pages 1-8
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the response of coagulation factors to different high intensity interval exercise protocols in young overweight men.

    Methods

    Ten young overweight (BMI of 26.5 ± 1.43) were selected as subjects. After determination of their peak power output, Subjects performed two protocols of high intensity interval exercise in two next sessions: 110% of PPO, 6 reps 30 seconds with 3.5-minute active recovery and 85% of PPO, 6 reps 2 minutes with 2 minutes active recovery, one week apart. Analyzes were performed before and immediately after each protocols. The independent t-test is used to compare means of two groups. Significance levels were set at P ≤ 0.05 for all statistical analyses.

    Results

    The results showed that regardless of the protocol types, high intensity interval training session had no significant effect on of PT (P > 0.05), but the differences of PT responses in two protocols was significant (P < 0.05). A High-intensity interval training session had no significant effect on PTT and fibrinogen (P > 0.05). Evaluation the responses of these variables to protocols values showed no significant differences (P > 0.05).

    Conclusion

    Although the intensity of the activity relatively increased coagulation factors and decreased clotting time but interval exercise protocol was not had minimal differences on coagulation factors. Probably, Because of small changes in fibrinogen as one of acute phase proteins with these HIIT protocols, they could be useful training method for inactive people

    Keywords: High intensity interval training, Blood coagulation, Fibrinogen, Overweight
  • Farid Farhani *, Sadegh Amani Shalamzari, Hamid Rajabi, Ali Abbasi, Ali Sarikhani, Rasul Najarghabel, MohammadJavad Naghizadehasl Pages 9-20
    Purpose

    The aim of this study was to evaluate neural (IEMG and RMS) and functional indexes after three weeks of Small Sided Game (SSGs) with continuous and interval blood flow restriction (BFR).

    Methods

    Eighteen futsalists (age 22.67 ± 1.14 years) were divided into three groups without BFR (n=6), BFR (n=6), and interval BFR (n=6). All participants in the three-week study were small sided game with blood flow restriction. Electromyography device and the isoknetic system were used to collect data related with electrical activity and isokinetic variables.

    Results

    In the lunges, the electrical activity of recrus femoris and biceps femoris muscles, only in the blood flow restriction groups (BFR and Interval BFR), there was a significant increase between groups(P > 0.05). Shoot variables did not significantly increase between groups and intra-group (P < 0.05). Sargent jumps also did not significantly increase between groups (P > 0.05). Power was also increased in extension and flexion, only in groups with blood flow restriction significant increase between groups was found (P> 0.05). Work / body weight did not significantly increase between group and intra-group < br />(P < 0.05). The work fatigue and average peak torque had similar results, so that they only increased significantly in the Paired-Sample t-test groups with blood flow restriction (P > 0.05).

    Conclusion

    Although the results of the present study showed that the increase in functional and neural activation indexes in futsalists with blood flow restriction in the protocol training, but more research are needed in the field of BFR + SSG in order to recommend this protocol to coaches and futsalists.

    Keywords: Futsal, Small sided game, Blood flow restriction, Electromyography, Isokinetic
  • Masoumeh Mohammadi Arani *, Nader Rahnama Pages 21-30
    Purpose
    Weakness in balance is one of the risk factors for falling, injuries or even death of elderly. Age increases the number of falls and decreases the quality of life. The main objective of this research was to compare the effects of exercises with Balance board and Pilates on static and dynamic balance of elderly women.
    Methods
    From among elderly women located in Isfahan city, 36 persons (with average age of 71±2.4 years old, height of 1.61±0.56 m, weight  of 60±6.4 kg and body mass index of 24.49 kg/m2) were selected and randomly divided into three groups as follows: Pilates exercises (n=12), balance boards exercises (n=12) and combined exercises (n=12); so they performed Pilates exercise plan,  exercise plan related to the balance and simultaneous Pilates and balance board plan for eight weeks, respectively. Before and after the intervention, static and dynamic balance was measured using the stork static balance and Get up and go Test (TUG) Life. Data were analyzed through ANOVA with repeated measures and at the significance level of 0.05.
    Results
    The experimental groups showed a significant difference before and after the intervention in the fear of static and dynamic balance factors (P < 0.05). The comparison of the data between the three groups regarding the static and dynamic balance showed a significant difference before and after the training period, so that the recovery rate in the experimental group of combined exercises was more than the other two groups.
    Conclusion
    The findings indicated that the exercises were effective in the three experimental groups, but the improvement in the experimental group of combined exercises was more than the other two groups, so this protocol can be used as a complementary rehabilitation method to improve the static and dynamic balance of elderly people (P = 0.011).
    Keywords: Elder, Quality of life, Static, Dynamic Balance, Pilate’s exercises, Balance board exercises
  • Sajad Kermani, Rostam Alizadeh *, Lida Moradi Pages 31-37
  • ZAHRA HEMATI FARSANI *, Ebrahim Banitalebi, Mohamad Faramarzi, Amin Bigham Sadegh Pages 38-48
    Background and Objectives

    aging is known as low bone mass, resulting in increased risk of fracture. The effects of strength training on the mechanical bone strength and osteogenic differentiation of bone marrow mesenchymal stromal cells (BMSCs). The aim of this study was to determine the effects of compare effects of resistance exercise training protocols with different intensities on microRNA-204 (mir-204) and biomechanical properties in bone Wistar elderly rats.

    Method

    This experimental study was done on 24 Wistar male rats (23 month old and with an average weight of 437.93 gram). They were randomly divided into three equal groups (n=8) include moderate (60% Maximum voluntary carrying capacity) or high (80% Maximum voluntary carrying capacity) intensity resistance training and control. The two training groups completed eight weeks of training program, five days a week according to resistance protocols. After completing training, expression of mir-204 on bone marrow were measured RT-PCR and Three – point bending test was used to determine bone biomechanical properties.

    Findings

    The statistical analysis was performed using Kruskal-Wallis and one way ANOVA test with significance level of P

    Keywords: bone metabolism, biomechanical properties, Resistance training, miR, 204, RUNX2
  • Maryam Nourshahi *, Sajad Ahmadizad, Fatemeh Imani, Poone Dehghan Pages 49-58
    Purpose

    Aging is a process of progressive reduction of physiological and functional factors. One of the important changes that occur during this period is the reduction of angiogenesis. Many studies have shown that sports activities can prevent the development of these factors. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of concentric isokinetic activity (low intensity) with blood flow restriction on serum VEGF levels in active elderly men.

    Methods

    For this purpose, 10 healthy men at age range 60-80 year were selected through convenience sampling in a Tehran-based park (average weight: 77.8±9.25 kg, height: 175.9±2.92 cm, BMI: 25.15±2.85kg/m2). Blood flow restriction was performed with a Doppler device to obtain 50% of the maximum restricted blood pressure for the session. Subjects performed four knee flexion and extension activities with 20% of one-repetition maximum and at an angular velocity of 30 degrees per second, complete flexion and extension of the leg. Initially, they performed the first time with 30 repetitions and the other three times with 15 repetitions and with 30 seconds rest between each time. Before the start of the protocol, blood sampling was performed immediately and two hours after the activity, and serum VEGF was measured by ELISA.2 x 3 repeated measures ANOVA was used to analyze the data after ensuring their normal distribution.

    Results

    The results of data analysis showed that serum levels of VEGF, in response to concentric isokinetic activity with restricted blood flow, increased significantly compared to concentric isokinetic activity without restricted blood flow (P = 0.01).

    Conclusion

    Therefore, it seems that in the elderly, the use of the blood flow restriction method, despite the low intensity of activity, had a significant effect on serum VEGF levels as one of the angiogenic factors in active elderly men.

    Keywords: Isokinetic activity, Blood flow restriction, VEGF, elderly
  • The response of TNF-α, IL-6 serum levels and lipid profiles to two aerobic training frequencies with the same volume in obese middle-aged women with type 2 diabetic
    Ali Rajabi, Ali Akbarnejad *, Marefat Siahkohian, Morteza Yari Pages 59-72
    Purpose

    The aim of this study was to comparison of the effect of two different frequencies of aerobic exercise with the same volume and detraining period on the levels of IL-6, TNF-α and lipid profiles in obese middle-aged women with type 2 diabetes.

    Methods

    Thirty-six obese women age?? with type 2 diabetes were randomly divided into three groups of 12 equal members (Group I = three sessions and group two = six sessions per week, with the same volume). Subjects in Groups I and II performed aerobic training for eight weeks with an intensity of 60 to 75% of the maximum heart rate and the same volume. Samples were taken Pre-test, 48 hours and two weeks after the last training session. Biochemical variables were measured by ELISA method. The repeated measure of Analysis of Variance (ANOVA) with Bonferroni’s post hoc test was used to evaluate intra-group changes and One-way ANOVA with post-test Tukey test were used to evaluate the inter-group outcomes at each stage.

    Results

    After eight weeks of interventions, the intergroup results showed that TNF-α, IL-6, TG and total cholesterol were only significantly reduced in Group I (P <0.05). Also, the between-group results showed a significant difference between groups one with control, and I with two in the above variables (P < 0.05). However, there was no significant difference between the group two with control in the post-test and detraining stages (P <0.05). And there was no significant difference between group two and control in post-test and detraining stages (P <0.05). Moreover, results in weight, body fat and BMI variables were only significantly reduced in Group I (P <0.05).

    Conclusion

    The effect of exercise training with a longer duration than the frequency in short-term training sessions was better in controlling the IL-6, TNF-α and lipid profiles in obese women with type 2 diabetes.

    Keywords: Diabetes Mellitus Type 2, Exercise, Obesity, Women, TNF-alpha, Interleukin-6, Tumor Necrosis Factor-alpha
  • Preventive effects of two continuous and interval endurance exercise protocols on myocardial Galectin-3 gene expressions in male Wistar rats following cardiac infarction induction
    Ahmad Mohammadi Moghaddam, Vahid Tadibi *, Naser Behpoor, Afshin Nazari Pages 73-84
    Purpose

    Biomarkers contain prognostic information for the identification and prevention of heart disease. Galactin-3 is one of the most probable intermediates between the activation of macrophages and cardiac fibrosis. This study investigates the expression of galectin-3 gene in the heart tissue of male Wistar rats following a period of continuous and interval endurance training.

    Methods

    In the present study, 32 rats were kept under standard conditions and divided into four groups (healthy control group, ischemic control group, continuous training group and interval training group). The healthy control group, without an infarction, and ischemic control group, were suffered cardiac infarction after eight weeks. The training groups have also performed endurance training on treadmill for eight weeks and were suffered cardiac infarction after 48 hours of rest. One week after induction and confidence of ischemia, the rat’s hearts were separated and qRT-PCR method was used to measure the myocardium LGALS3 gene expression. t-test and one-way ANOVA test and then Tukey’s post hoc test were used with significant level 0.05 to compare the groups.

    Results

    The findings of this research showed a significant increase in the expression of galectin-3 gene in heart tissue of male Wistar rats after induction of myocardial infarction compared to healthy control group (P < 0.05). Also, the relative expression of this gene in the ischemia control group was significantly higher than the both training groups (P < 0.05). Comparing two types of training, the relative level of expression of galectin-3 gene was lower in the continuous group (P < 0.05).

    Conclusion

    Suffering from infarction leads to increase in some of the myocardial risk factors and Cardiac fibrosis. Endurance training, especially regular continuous training can moderate the increase in some of these factors.

    Keywords: Infarction, Macrophage, Galectin-3, Interval training, continuous Training
  • Saeedeh Shadmehri *, Mohammad Sharafati Moghadam Pages 85-94
    Purpose

    The pathway for a Rapamycin target in mammals (mTORC1) is one of the important pathways for protein synthesis in the heart, and diabetes can lead to disorder of this pathway. The aim of this study was to investigate the effect of four weeks high-intensity interval training (HIIT) on the content of AKT1, mTOR, P70S6K1, 4EBP1 proteins in the left ventricular muscle tissue of the heart obese rats with type 2 diabetic.

    Methods

    In this experimental study, 16 Sprague-Dawley male rats (with mean weight of 300 ± 20 gr) were selected and after induction of diabetes by STZ and nicotinamide was randomly assigned into two groups: diabetic training and diabetic control. The experimental group performed HIIT training for four weeks’ accordance with the training program for four weeks, while the control group did not have any training program. Independent t-test was used to analyze the data.

    Results

    There was no significant difference change the total form content of the AKT1 proteins (p=0.56), mTOR (p=0.50), P70S6K1 (p=0.99) and 4E-BP1 (p=0.32) in the training group compared to the control group; Also, the HIIT training did not significantly changed the phosphorylated form content of AKT1ser473 (p=0.25), mTORser2448 (p=0.74), P70S6K1Thr389 (p=0.37) and 4E-BP1Thr37/46 (p=0.38) proteins in the training group compared to the control group.

    Conclusion

    HIIT training has not significantly changed the total and phosphorylated form content of the AKT1, mTOR, P70S6K1, 4EBP1 proteins in the left ventricle of heart tissue obese rats with type 2 diabetic.

    Keywords: High-intensity interval training, Heart tissue, mTORC1 pathway, type 2 diabetes
  • Hossein Barzegari Marvast *, Siroos Choobineh, Rahman Soori, Ali Akbarnejad Pages 95-107
    Purpose

    long-term high intensity endurance training might be associated with an increased risk of cardiac fibrosis. The aim of this study was to determine whether long-term and high intensity endurance training can lead to pathological structural changes in the heart of the rats.

    Methods

    Sixteen male Wistar rats (four weeks old) were randomly divided into two groups: control and training. Extreme endurance training was performed on a treadmill (five sessions per week for 16 weeks). After euthanasia, ventricular collagen deposition was quantified by Masson trichrome–stained images method, and PKP2 and TGF-β1 gene and proteins expression were measured by Real Time-PCR and Western blotting, respectively. Data were analyzed by independent t-test at P ≤ 0.05.

    Results

    the rate of collagen deposition and TGF-β1 gene and protein expression in the right ventricles of the rats were significantly increased. On the other hand, PKP2 gene expression in the training group was significantly decreased, but PKP2 protein expression was decreased in the exercise group and was not statistically significant.

    Conclusion

    Based on the results of this animal study, cardiac fibrosis and increased expression of desmosomal proteins were observed after intense and prolonged exercise. This suggests that vigorous and prolonged endurance exercise may possibly cause pathological changes in the right ventricle by disrupting the structure of the desmosomes and forming fibrous tissue.

    Keywords: Desmosomal proteins, Fibrosis markers, endurance training
  • Akram Esfahaninia *, Habib Asgharpour, Mehdi Ahmadian Pages 108-118
    Purpose

    Maintaining cardiac rhythm and contraction – during and flowing exercise training in particular- are challenges that exercise science scientists has always been facing. Therefore, the present study was conducted to examine the relationship between cardiac autonomic function after upper body exercise and total body water in men of different ages.

    Methods

    Twenty-four active men voluntarily participated after describing the goals and stages of the study, and then divided into two groups of 12 (middle-aged and elderly). Kubios heart rate variability software was used in order to measure heart rate variability. Heart rate variability was measured at rest, during and following five and10 minutes after upper body exercise. Body composition analyzer was used to determine the total body water of the participants. To examine the changes and the relationship between the variables of the research, statistical analysis of ANOVA with repeated measures and Pearson correlation were used, respectively.

    Results

    The results showed that in both middle-aged and elderly groups, heart rate variability decreased during and immediately after exercise compared to rest (P < 0.05), but it increased in five and 10 minutes of recovery as compared to immediately after exercise (P < 0.05). Further, significant relationships were found between heart rate variability and total body water in both middle-aged and elderly groups (P < 0.05).

    Conclusion

    Overall, our findings showed that the heart rate variability in both middle-aged and elderly groups during and after upper body exercise is related to total body water. Therefore, it can be concluded that changes in cardiac autonomic system depend on the type of activity, the age of the participants, and the amount of total water body.

    Keywords: Heart rate variability, exhaustive exercise, Total body water
  • Maliheh Ardakani Zadeh *, Leila Vesali Akbarpour Pages 119-130
    Purpose

    In previous studies, there was a relationship between angiogenesis and oxidative stress thus the aim of this study was to compare the effect of two protocols of mid and long-term on left ventricular angiogenesis in male rats.

    Methods

    The 18 male Wistar rats of 210 ± 20g, were randomly assigned in to three equal groups: control, mid and long-term group. Training groups swam in 32 water five days per week for 10 weeks.The mid-term group swam for one hour and the long-term group for three hours per session. One day after the end of the protocol, left ventricle of the heart was removed. Real-time PCR method was used to measure the genes expression of Vascular-endothelial-growth-factor-B, Fibroblast-Growth-Factor-B, Angiopoiteine1&2. Differences were determined using by ANOVA One-Way method and the groups were compared by Tukey follow-up test at the significant level of P < 0.05.

    Results

    The genes expression levels of Vascular-endothelial-growth factor-B, Angiopoiteine1&2 and Matrix-metalloproteinases-2 were significantly increased in the long-term group in compared to the both the control and mid-term groups, and in the mid-term group in compared to the control group, but the gene expression of Fibroblast-Growth-Factor-B had a significant increase only in the mid-term group in compared to the control group (P = 0.001).

    Conclusion

    Due to the significantly increase of nitric-oxide, the angiogenesis process in the long-term group can be related to shear stress, and in the mid-term group, due to a significant increase in Malondialdehyde, it was attributed to oxidative stress.

    Keywords: Oxidative stress, angiogenesis, Mid-term swimming, Long-term swimming