فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و نهم شماره 6 (پیاپی 178، شهریور 1400)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و نهم شماره 6 (پیاپی 178، شهریور 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خلیل خاشعی ورنامخواستی* صفحات 3775-3778
    مقدمه

    استعداد ابتلا به ترومبوز وریدی مغزی (CVT) نیز مبنای ژنتیکی دارد و ترمبوفیلی های ارثی 4/22% از موارد CVT را تشکیل می دهند. CVT با بروز علایم بالینی و پاتوژنز متغیر، یکی از دلایل مهم و نادر سکته مغزی است. ترمبوفیلی ارثی همراه با عوامل خطر اکتسابی همزمان، نظیر بارداری، می تواند خطر CVT را تا چند برابر افزایش دهد. شناسایی تعدادی از واریانت های ژنتیکی که استعداد ابتلا به CVT و صفات مربوط به آن را افزایش می دهند، فرصتی را برای غربالگری زنان در معرض خطر بروز CVT بارداری فراهم می کند.

    کلیدواژگان: غربالگری ژنتیکی، ترومبوز وریدی مغز، CVT بارداری
  • فاطمه مجلل نجار، محمدرضا کاظمی*، علی راعی عزآبادی صفحات 3779-3784
    مقدمه

    تظاهرات کلینیکی آنمی سیکل سل عمدتا در دوران کودکی بروز می یابد و این بیماری معمولا در سال های اول زندگی تشخیص داده می شود. کریزهای این بیماری در طی بارداری تشدید می یابد. در این گزارش ما به معرفی یک خانم 24 ساله، در بارداری دوم و دارای یک فرزند زنده (G2 P2 L1 Ab0) در سن بارداری 29 هفته و شش روز می پردازیم که با درد شدید کمر و اندام ها مراجعه کرده بود. با توجه به درد مقاوم، آنمی شدید و عدم وجود شواهد شروع پرسه زایمان در بررسی های تکمیلی برای بیمار تشخیص آنمی سیکل سل مطرح شد. با توجه به وجود سابقه سزارین قبلی، دردهای شدید غیرقابل کنترل، محدودیت رشد داخل رحمی شدید و اولیگوهیدرآمنیوس بودن ختم زودرس بارداری به روش سزارین انجام شد و نوزاد دختر با آپکار 8 از 10 و وزن تولد 1250 گرم متولد شد. بنابراین با توجه به احتمال بالای کریز انسداد عروقی و آنمی ناشی از سیکل سل در حین بارداری، در تمام بیمارانی که با آنمی یا درد شدید در حین بارداری مراجعه می کنند باید به فکر این تشخیص بود.

    کلیدواژگان: آنمی سیکل سل، بارداری، درد، زایمان زودرس، مراقبت های حین بارداری
  • رشید جعفردوست بستانی، مریم پروینی کهنه شهری* صفحات 3785-3810
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک بیماری غدد درون ریز پیچیده است که 10-7 درصد از زنان در سن باروری را تحت تاثیر قرار می دهد. PCOS به طور کلی با پرمویی، افزایش سطح هورمون های آندروژن و تخمدان های پلی کیستیک مشخص می شود. مقاومت به انسولین مشخصه PCOS است که شیوع قابل توجهی دارد. با وجود مطالعات متعدد، علت دقیق PCOS هنوز مشخص نشده است. PCOS یک سندرم چند عاملی با طیف گسترده ای از ناهنجاری های ژنتیکی، غدد درون ریز، عوامل مولکولی و محیطی محسوب می شود. تغییر در بیان چندین ژن و miRNA در بیماران PCOS، به یک روش مفید و غیرتهاجمی در توصیف PCOS در دهه های اخیر تبدیل شده است. از طرف دیگر، تغییر در سطح ترشح هورمون های جنسی مانند تستوسترون، پروژسترون و استروژن می تواند تایید معتبری برای PCOS باشد. چندین روش و دارو برای درمان PCOS از جمله استفاده از آنتی آندروژن ها، حساس کننده های انسولین و جراحی چاقی استفاده می شود.

    نتیجه گیری: 

    در مجموع، PCOS یک ناهنجاری رایج در بین زنان است که نه تنها باروری را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه بر جنبه های مختلف زندگی، از اضطراب تا دیابت نوع 2 نیز تاثیر می گذارد. زنان، به ویژه در کشورهای جهان سوم باید به سبک زندگی و رژیم غذایی خود که نقش مهمی در پیش گیری از PCOS دارد، اهمیت دهند. روش های جدید در تشخیص و درمان PCOS منجر به کاهش عوارض جانبی PCOS می شود.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، علایم بالینی، عوامل دخیل در ایجاد بیماری، تشخیص، درمان
  • سارا آخوندی، محمدحسن اخوان کرباسی، محسن برزگر، عادله پویافرد* صفحات 3811-3821
    مقدمه

    کشف زودهنگام سرطان دهان از طریق تشخیص ضایعات پیش بدخیم بهترین روش جهت کنترل و کاهش مرگ میر ناشی از سرطان است. دندانپزشکان نقش مهمی در شناسایی زود هنگام ضایعات پیش سرطانی دهان دارند و توانایی آن ها در تشخیص زود هنگام تا حد زیادی منوط به سطح آگاهی و دانش آن ها می باشد. هدف از این مطالعه تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد دندانپزشکان عمومی شهر یزد پیرامون ضایعات پیش سرطانی دهان می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 180 دندانپزشک عمومی شهر یزد انتخاب و پرسش نامه ای مشتمل بر دو بخش ویژگی های دموگرافیک و سوالات آگاهی، نگرش و عملکرد را تکمیل نمودند و داده ها با استفاده از نرم افزارversion 16  SPSS و آزمون های ANOVA، T-Test تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    میانگین نمره آگاهی 2/49± 13/38 از حداکثر نمره 22 و میانگین نمره نگرش 1/72±35/ 19 از حداکثر نمره 21 بود، که نشان می دهد افراد نگرش بهتری داشتند. بین میزان آگاهی با جنس ، سال فراغت از تحصیل ، محل کار، سابقه کار و شرکت در جلسات بازآموزی ارتباط معنا داری وجود نداشت (0/255=P). تنها بین نگرش افراد و سال فراغت از تحصیل ارتباط معناداری دیده شد (0/056=P) و افرادی با سال فراغت از تحصیل کمتر یا مساوی 5 سال دارای نگرش مثبت تری بودند.

    نتیجه گیری: 

    دندانپزشکان عمومی شهر یزد از آگاهی متوسط اما نگرشی خوب در زمینه ضایعات پیش سرطانی دهان برخوردار بوده و بیش از نیمی از افراد در برخورد با ضایعات پیش سرطانی بیمار را به متخصص بیماری های دهان ارجاع دادند..

    کلیدواژگان: ضایعات پیش سرطانی، آگاهی، نگرش، عملکرد، دندانپزشکان عمومی
  • حمید حمدزاده، رامین سرچمی، شهاب الدین ناظری* صفحات 3822-3829
    مقدمه

    خودارزیابی یکی از روش های محک دانش آموختگان دندانپزشکی از مهارت های کسب شده می باشد و نقاط قوت و ضعف دانشجو و نظام آموزشی موجود را مشخص می کند. این مطالعه با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان ترم آخر دانشکده دندانپزشکی قزوین از مهارت های کسب شده بالینی بر اساس برنامه آموزش انجام شد.

    روش بررسی

    نوع مطالعه، توصیفی-مقطعی بود. در این مطالعه میزان مهارت بالینی دانشجویان ترم آخر دندانپزشکی با استفاده از پرسش نامه ای شامل 45 سوال (از مهارت های 9 بخش بالینی) مورد بررسی قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزارSPSS version 16  با استفاده از آزمون T-test پیرسون مورد آنالیز قرار گرفت.

    نتایج

    24 دانش آموز (10 نفر مرد و 14 نفر زن) وارد مطالعه شدند. به طورکلی میانگین دانشجویان (از 5 نمره) 0/3 ±3/41 بود که در سطح خوب قرار داشت. توانایی دانشجویان در بخش های مختلف تفاوت معناداری داشت (0/000=P). بالاترین توانایی در بخش اندودنتیکس و کمترین توانایی در بخش بیماری های دهان و تشخیص بود. تفاوت معناداری در مجموع توانایی ها بین مردان و زنان یافت نشد، اما توانایی زنان در بخش اندودنتیکس بالاتر از مردان بود (0/002=P).

    نتیجه گیری: 

    سطح توانایی دانشجویان از دیدگاه خودشان در این مطالعه در سطح خوب بود. هم چنین تفاوت در مهارت ها در بخش های آموزشی بین دختران و پسران مشاهده شد. نتایج این مطالعه می تواند در ارزیابی نقاط قوت و ضعف و برنامه ریزی جهت ارتقا آموزش در دانشکده دندانپزشکی قزوین مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خودارزیابی، مهارت بالینی، دانشجو، دندانپزشکی، قزوین
  • زهرا فروغی آغمیونی، فاطمه رضایی*، فضل الله میردریکوند صفحات 3830-3842
    مقدمه

    اختلال استرس پس از ضربه مجموعه ای از علایم و نشانگان بالینی است که در پی مواجهه با حوادث تروماتیک زندگی ایجاد می شود، و متغیرهای روان شناختی متفاوتی را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف این مطالعه بررسی اثربخشی مواجهه درمانی طولانیمدت بر حمایت اجتماعی و شدت علایم بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی به صورت پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و دوره پیگیری دو ماهه بود. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 30 نفر از بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه مراجعه کننده به درمانگاه روان پزشکی فارابی کرمانشاه انتخاب و به صورت تصادفی 15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه گواه قرار گرفتند. داده های پژوهش توسط مصاحبه بالینی ساختار یافته (SCID-I)، مقیاس حمایت اجتماعی (MOS) و ویرایش پنجم فهرست اختلال استرس پس از ضربه (PCL-5) جمع آوری و با آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر با استفاده از نرم افزار SPSS version 16 تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که مواجهه درمانی طولانی مدت به طور معناداری بر افزایش حمایت اجتماعی 2/66=F، 0/01>P) و کاهش شدت علایم (42/19=F، 0/01>P) در نمونه پژوهشی بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه اثربخش بوده است.

    نتیجه گیری:

     این نتایج حاکی از آن است که مواجهه درمانی طولانی مدت می تواند علایم و نشانگان بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از ضربه را تعدیل نماید.

    کلیدواژگان: مواجهه درمانی طولانی مدت، حمایت اجتماعی، شدت علائم، اختلال استرس پس از ضربه
  • مهشاد هوشیار، سعید عابدیان کناری، عباس محمد پور، حبیبه میرمجیدی، مجید جعفری ثابت، رامین عطایی* صفحات 3843-3853
    مقدمه

    سرطان معده، چهارمین سرطان شایع و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان بوده و در استان های شمالی ایران میزان شیوع بالایی دارد. نیتریک اکسید به طور عمده توسط نیتریک اکسید سنتاز2 در شرایط پاتولوژیک سنتز می شود و نقش مهمی در سمیت سلولی، التهاب و فیبروز ایفا می کند. هدف از این مطالعه بررسی چند شکلی جایگاه T>C ژن NOS2 در افراد مبتلا به سرطان معده بوده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مورد شاهدی (case-control)، 93 فرد مبتلا به سرطان معده که در سال 94 به کلینیک طوبی شهر ساری جهت آندوسکوپی مراجعه کردند به همراه 93 فرد سالم به عنوان کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. استخراج  DNA به روش نمکی انجام و پلی مورفیسم جایگاهT>C  rs1137933  ژن NOS2 با روش PCR-RFLP تعیین شد. ارتباط ژنوتیپ این جایگاه با بروز سرطان معده توسط نرم افزار medcalc و آزمون های آماری (X2) Chi-square وآزمون (OR) odds Ratio انجام گرفت.

    نتایج

    فراوانی ژنوتیپ های TT، CT و CC در نمونه های بیمار به ترتیب 12/61، 51/35 و 36 درصد و در افراد سالم 38/7 ،34/4 و 26/8 درصد بود. در این بررسی ارتباط مستقیم و معنی دار بین پلی مورفیسم این جایگاه و نسبت شانس سرطان معده به دست آمد (3/03 تا 1/37 CI (95% , 2/04=P< 0/05, OR.

    نتیجه گیری: 

    نتایج این مطالعه نشان داد ژنوتیپ  CC+CTممکن است درافزایش خطر ابتلا به سرطان معده موثر باشد. در نتیجه بررسی چند شکلی جایگاه T>C ژن NOS2 می تواند یک مارکر مولکولی مفید در تعیین حساسیت فردی به سرطان معده و هم چنین برای طراحی راه کارهای پیش گیری در افراد مستعد این سرطان باشد.

    کلیدواژگان: نیتریک اکسید سنتاز2، سرطان معده، PCR-RFLP، پلی مورفیسم
  • سمیه دولت آبادی*، محمدجواد نجف زاده صفحات 3854-3866
    مقدمه

    با وجود اینکه قارچ ریزوپوس اصلی ترین عامل ایجاد بیماری موکورمایکوزیس می باشد، اطلاعات ما در مورد این عوامل بیماریزا اندک می باشد. قدرت عفونت زایی سویه های R. microsporus وR. arrhizus  که از منابع مختلف بالینی و محیطی جمع آوری شده اند، در مدل آزمایشگاهی لارو حشره mellonella Galleria و موش مورد بررسی قرار گرفتند.

    روش بررسی

    در این مطالعه آزمایشگاهی، تعداد 26 سویه، 13 مورد از هر یک از دو گونه فوق در لارو حشره با غلظت نهایی 106/ml اسپور برای هر سویه آماده شدند. بیماری زایی 8 عدد از این سویه ها در موش آزمایشگاهی نیز مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های تلقیح شده در لارو حشره به مدت 6 روز و موش های آزمایشگاهی به مدت 14 روز مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات آماری به وسیله نرم افزار Graphpad Prism (GraphPad Software, San Diego, CA) انجام شد. داده های مربوط به بقاء نمونه ها با استفاده از نمودارهایKaplen-Meyer  رسم و با استفاده از تست log rank آنالیز شدند. میزان p.value کمتر از 0/05 درصد در نظر گرفته شد.

    نتایج

    میزان کشندگی قارچ R. arrhizus در لارو حشره و موش های تلقیح شده بیشتر از  R. microsporusبوده است. تفاوت بیماری زایی در دو واریته R. arrhizus معنادار نبود. میزان مرگ و میر ارتباطی با منبع جداسازی نداشته و در میان سویه های مربوط به یک گونه متغیر بودند. تولید سم باکتری همزیست در گونه R. microsporus، بر میزان مرگ و میر تاثیری نداشت. مرگ و میر در دو نوع مدل آزمایشگاهی یک الگوی مشابه را نشان می دهد.

    نتیجه گیری:

     با توجه به بروز مرگ و میر در نمونه هایی با منبع محیطی، چنین استنباط می گردد که این گروه از قارچ ها ماهیت فرصت طلب داشته، در شرایط مساعد قادر به ایجاد بیماری در افراد مستعد می باشند. مدل آزمایشگاهی لارو حشره نتایج قابل قبولی را در مقایسه با مدل حیوانی بدست می دهد.

    کلیدواژگان: ریزوپوس، بیماریزایی، Galleria mellonella، موش آزمایشگاهی
|
  • Khalil Khashei Varnamkhasti* Pages 3775-3778
    Introduction

    Predisposition to cerebral venous thrombosis (CVT) also has a genetic basis and inherited thrombophilias constitute 22.4 % of the CVT cases. CVT with a varied clinical presentation and pathogenesis is one of the important causes of stroke which is not very common. Inherited thrombophilias with concomitant acquired risk factors like pregnancy may increase the risk of CVT manifold. Identification of a number of genetic variants increasing susceptibility to CVT and related traits opened up opportunity, to screening of women at high risk of developing obstetric CVT.

    Keywords: Genetic screening, Cerebral venous thrombosis, Obstetric CVT
  • Fatemeh Mojallal Najar, MohammadReza Kazemi*, Ali Raee Ezzabadi Pages 3779-3784
    Introduction

    Sickle cell anemia (SCA) is generally diagnosed in the early childhood and the disease is usually diagnosed in the first years of life by its clinical manifestations. The crises of this disease worsens during pregnancy. In this report, a 24-year-old pregnant woman with gestational age of 29 weeks and six days, G2P2A0L1, is presented. She complained of severe back and lower extremity pain. Considering the refractory pain, severe anemia, and absence of delivery process signs, further tests detected SCA for her. Preterm termination of pregnancy were performed by cesarean section regarding severe non-controlled pain, severe IUGR (intrauterine growth retardation), severe oligohydramnios, and previous caesarian section. A female baby was born with Apgar score of 8 and a birth weight of 1250 grams. Considering the high probability of vascular occlusion crisis and severe anemia associated with SCA during pregnancy, it is reasonable to seek sickle cells in all the pregnant patients with severe unexplained anemia or pain.

    Keywords: Sickle Cell Anemia, Pregnancy, Pain, Preterm Labor, Prenatal Care
  • Rashid Jafardoust Bostani, Maryam Parvini Kohneshahri* Pages 3785-3810
    Introduction

    The polycystic ovary syndrome (PCOS) is a complex endocrine condition affecting 7-10% of women in reproductive age. PCOS is generally characterized by hirsutism, hyperandrogenism, and polycystic ovaries. Insulin resistance is the hallmark of PCOS with a considerable prevalence. Despite numerous studies, the etiology of PCOS haas not been cleared yet; PCOS is considered a multifactorial syndrome with a wide range of genetic, endocrine, molecular, and environmental abnormalities. Altered expression of several genes and miRNAs in PCOS patients has become a useful and non-invasive method in the characterization of PCOS in the last decades. On the other hand, altered secretion of sexual hormones like testosterone, progesterone, and estrogen can be a valid confirmation of PCOS. Several methods and drugs are used to treat PCOS like anti-androgens, insulin sensitizers, and bariatric surgery.

    Conclusion

    Taken together, PCOS is a common abnormality among women and not only does affect fertility, but also influences different aspects of their life from anxiety to type two diabetes. Women, especially in third world countries should care about their lifestyle and diet, which has a vital role in the prevention of PCOS. New methods in the diagnosis of PCOS lead to declining the side effects of PCOS.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, clinical symptoms, factors involved in disease development, diagnosis, treatment
  • Sara Akhondi, MohammadHassan Akhavan Karbasi, Mohsen Barzegar, Adele Pouyafard* Pages 3811-3821
    Introduction

    Early detection of oral cancer by diagnosing the precancerous lesions is the best way for controlling and decreasing cancer’s mortality. Dentists have a significant role in early detection of precancerous lesions and their capability to detect is highly subjected to their levels of knowledge about these lesions. The aim of this study was to assess the level of knowledge, attitude and practice of general dentists in Yazd City regarding oral precancerous lesions.

    Methods

    In this cross-sectional study, 180 Yazd general dentists, selected and they completed a questionnaire, which was consisted of two parts: demographic information and questions referring the knowledge, attitude and practice; data were analyzed using SPSS 16 software and ANOVA and T-test.

    Results

    Mean score of knowledge was 13.38 ± 2.49 from maximum 22 and mean score of attitudes was 19.35 ± 1.72 from maximum 21, which implies that the participants have a better attitude. No significant correlation was reported between knowledge and gender, years of graduation, workplace, work experience, and attending in retraining classes (P. -value=0.255). There was a significant correlation between attitude and years of graduation (P-value=0.056), which means that participants with 5 years of graduation or less had better attitude toward precancerous lesions.

    Conclusion

    General dentists of Yazd City have an average knowledge but a good attitude towards precancerous lesions of mouth . Regarding their practice, more than 50% of the participants referred to the orthopedic specialist in case of precancerous lesions.

    Keywords: precancerous lesions, knowledge, attitude, practice, general dentist
  • Hamid Hamadzade, Ramin Sarchami, Shahabaldin Nazeri* Pages 3822-3829
    Introduction

    Self-assessment is one of the methods of benchmarking dental graduates of the acquired skills  and identify the strengths and weaknesses of the current student and educational system. The purpose of this study was to evaluate the viewpoints of final-year students of Qazvin Dental School regarding their acquired clinical skills based on the educational program.

    Methods

    The type of study was descriptive cross-sectional. In this study, the clinical skill level of dental students was evaluated using a 45-item questionnaire (from the skills of 9 clinical departments). Data were analyzed by SPSS software version 16 using t-test.

    Results

    24 students (10 males and 14 females) were included in the study. In general, the mean of students (out of 5 scores) was 3.41±0.30 which was in good level. There was a significant difference between the studentschr('39') ability in different departments (P = 0.000). The highest ability was in endodontics (4.00) and the lowest in oral disease and diagnosis (2.98). There was no significant difference in total abilities between men and women, but the ability of women in the endodontics ward was higher than men (P = 0.002).

    Conclusion

    The level of ability of the students from their point of view in this study was good. There was also a difference in the skills of girls and boys in educational settings. The results of this study can be used for evaluation of strengths and weaknesses and planning for promoting education in Qazvin Dental School.

    Keywords: Self Assessment, Clinical Skills, Student, Dentistry, Qazvin
  • Zahra Foroghi, Fatemeh Rezaei*, Fazlolah Mirderikvand Pages 3830-3842
    Introduction

    Posttraumatic stress disorder is a set of clinical symptoms that occurs following exposure to life-threatening events, and affects a variety of psychological variables. The aim of the present study was to evaluate the effectiveness of prolonged exposure therapy on social support and the severity of symptoms in patients with post-traumatic stress disorder.

    Methods

    This was a quasi-experimental study with pretest, post-test and a two-month follow-up design and a control group. Using stratified sampling method, 30 patients (15 subjects in each group) with post-traumatic stress disorder referred to Farabi Psychiatric Clinic in Kermanshah City selected and they were randomly assigned. The Mean age of the sample group was 31.9.The study inclusion criteria was having PTSD based on clinical interview. The study exclusion criteria included having psychosis symptoms, drug addiction. The data were collected by structured clinical interview (SCID-I), social support scale (MOS), and the fifth edition of the post-traumatic stress disorder index (PCL-5). Data were analyzed by repeated measures ANOVA test.

    Results

    The results showed that prolonged exposure therapy was significantly effective in increasing social support (F=2/66, P<0/01) and reducing the severity of symptoms (F=42/19, P<0/01) among the patients with post-traumatic stress disorder.

    Conclusion

    These results indicate that prolonged exposure therapy can alleviate the symptoms of the patients with post-traumatic stress disorder.

    Keywords: Prolonged Exposure Therapy, Social Support, Severity of Symptoms, Post-Traumatic Stress Disorder
  • Mahshad Hooshyar, Saeed Abedian Kenari, Abbas Mohammadpour, Habibeh Mirmajidi, Majid Jafari Sabet, Ramin Ataee* Pages 3843-3853
    Introduction

    Gastric cancer is the fourth most common cancer and the second leading cause of cancer death worldwide. North of Iran is a high-risk area for gastric cancer. Nitric oxide (NO), mainly synthesized by inducible nitric oxide synthase (NOS2) in pathological conditions, plays an important role in cytotoxicity, inflammation and fibrosis. In this research we studied the effect of (rs1137933) T>C genotype on gastric cancer..

    Methods

    This analysis was performed on 93 patients with gastric cancer who were referred to endoscopy Tuba Clinic in 2015 and 93 healthy individuals as controls. DNA extracted from peripheral blood samples was applied in PCR-RFLP (Polymerase chain reaction- restriction fragment length polymorphism) analysis to determine (rs1137933) T>C genotype. The association of the (rs1137933) T>C genotype and gastric cancer risk were analyzed by MedCalc software and (X2) Chi-square and (OR) Odds Ratio exams.

    Results

    Frequency of TT, CT, and CC genotypes in cases was 12.61, 51.35 and 36% and 38.7, 34.4, and 26.8% in the control group. Significant association was found between (rs1137933) T>C genotype with gastric cancer chance, P<0.05, OR=2/04, 95% CI (1/37 to 3/03).

    Conclusion

    The results of the study show that the presence of CC+CT genotypes may increase the risk of gastric cancer.  P < 0.0001, OR=4.37 (2.17 to 8.80).Therefore, investigating the (rs1137933) T>C single nucleotide polymorphism of NOS2 gene could be an appropriate molecular marker that could be used to determine individual sensitivity to gastric cancer and for designing cancer prevention programs.

    Keywords: NOS2, Gastric cancer, PCR-RFLP, Polymorphism
  • Somayeh Dolatabadi*, MohammadJavad Najafzadeh Pages 3854-3866
    Introduction

    Although, Rhizopus species, are the main causative agents of mucormycosis, we know a little about these pathogens. We investigated the virulence potential of Rhizopus arrhizus and R. microsporus strains, obtained from a wide selection of clinical and environmental sources, in Galleria mellonella larvae and a mice model.

    Methods

    In this experiment, a total of 26 strains, 13 for each species of R. microsporus, R. arrhizus were tested in larvae with final concentration of 106/ml per strain. Eight strains were tested in mice model. Inoculated samples were monitored in insect larvae for 6 days and in mice for 14 days. Statistical data were performed using Graphpad Prism software (GraphPad Software, San Diego, CA). Survival data of the samples were plotted using Kaplen-Meyer diagrams and analyzed using log rank test P value was considered 0.05%.

    Results

    R. arrhizus showed higher virulence compare to R. microsporus in both models. No specific difference was seen in pathogenicity between the two varieties of R. arrhizus. Virulence was not affected by source of isolation or production of toxin in some strains of R. microsporus. Virulence pattern was similar in both models.

    Conclusion

    Considering the mortality rate which was happened with strains from environmental sources, we conclude that these fungi have an opportunistic nature, which make them pathogen in susceptible hosts in favorite conditions. Larvae model showed reliable results compare to mice model.

    Keywords: Rhizopus, virulence, Galleria mellonella, mice model