فهرست مطالب

مدیریت صنعتی - سال دوازدهم شماره 39 (زمستان 1399)

نشریه مدیریت صنعتی
سال دوازدهم شماره 39 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ایمان دوست محمدی*، اکبر عالم تبریز، عباس راد، مصطفی زندیه صفحات 521-544
    هدف

    دستیابی به اهداف زمانی و هزینه ای پروژه ها در دنیای واقعی به دلیل مسایل پیش بینی نشده و غیرقطعی، با دشواری روبروست. تخمین های زمانی و هزینه ای در ابتدای پروژه معمولا خوش بینانه بوده و عدم قطعیت هایی را که منجر به انحراف از اهداف تعیین شده می گردند، در نظر نمی گیرد. هدف این پژوهش ارایه روش ترکیبی تخصیص منبع افزونه و بافر جهت بهبود دستیابی به اهداف زمانی و هزینه ای (پایایی پروژه) است.

    روش

    در این پژوهش با استفاده از تخصیص یک ذخیره زمانی احتیاط در پایان هر فعالیت و در پایان پروژه و تخصیص منابع افزونه، پایایی پروژه به گونه ای بهبود یافته است که زمان و هزینه، هر یک فدای دیگری نگردیده و مطلوب ترین میزان هزینه و زمان برای پروژه دستیابی گردد. برای این منظور مدل ریاضی تخصیص بهینه بافر و منبع افزونه جهت بهبود پایایی زمانی و هزینه ای، ارایه گردیده و کاربردی بودن آن در یکی از پروژه های واقعی صنعت نفت و گاز کشور مورد بررسی و روایی سنجی قرار گرفته است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش بیانگر ایجاد بهبود 37 درصدی در پایایی زمانی و بهبود 28 درصدی در پایایی هزینه ای پروژه با به کارگیری روش ارایه شده می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاکی از بهبود فابل توجه در دستیابی به اهداف زمانی و هزینه ای پروژه با استفاده از روش ارایه شده و با در نظر گرفتن شرایط واقعی پروژه ها شامل عدم قطعیت ها و شرایط ویژه مانند تحریم ها می باشد.

    کلیدواژگان: پایایی پروژه، عدم قطعیت، منبع افزونه، بافر
  • حمیدرضا فلاح لاجیمی*، زهرا جعفری سرونی، آسانا حسینی دولت آباد صفحات 545-577
    هدف

    در اقتصاد رقابتی، عرضه محصولات در کمیت و کیفیت مناسب با حداقل هزینه در زمان تعیین شده، رمز بقا و موفقیت کسب و کار ها محسوب می شود. زنجیره تامین کارآمد نقش مهمی در تضمین این موفقیت دارد. هدف تحقیق حاضر مدل سازی شبکه زنجیره تامین یکپارچه برای دستیابی به حداکثر سود و حداقل کردن زمان پاسخگویی می باشد.

    روش

    باتوجه به اهمیت مدیریت زنجیره تامین و لجستیک در شرایط حاضر، طراحی و بهینه سازی شبکه زنجیره تامین یکی از مهمترین تصمیمات جهت ایجاد مزیت رقابتی می باشد و بهینه سازی تصمیمات در هر یک از سطوح تصمیم گیری را به دنبال دارد. این تحقیق شامل دو مرحله در سطح استراتژیک برای طراحی زیرساخت های زنجیره تامین و سطح تاکتیکی برای برنامه ریزی عملیاتی زنجیره تامین انجام شده است که مدل سازی ریاضی در این دو سطح فرموله شد. جهت تایید و اعتبار مدل پیشنهادی، از داده های یک شرکت تولید کیس های کامپیوتری استفاده شد و بعد از مدل سازی ، حل شده است.

    یافته ها

    تحقیق حاضر ابزاری برای بهینه سازی شبکه یکپارچه زنجیره تامین جهت استفاده مدیران و تصمیم گیرندگان در طراحی و بهره برداری شبکه های تولید و توزیع را فراهم می آورد. اعتبار مدل پیشنهادی به دلیل بهبود در مقادیر توابع هدف نسبت به وضع موجود مورد بررسی و تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که مدل پیشنهادی می تواند رویکردی مناسب، برای تحقق یک برنامه ریزی موثر در یک زنجیره تامین در دو سطح استراتژیک و تاکتیکی فراهم کند و نیز مدیران می توانند با بکارگیری این مدل، نسبت به پارامترهای عملکردی زنجیره تامین اطمینان حاصل نمایند.

    کلیدواژگان: بهینه سازی، زنجیره تامین استراتژیک، زنجیره تامین تاکتیکی
  • هاشم آقازاده، حسین مالکی* صفحات 578-608
    هدف

    کیفیت رابطه به عنوان کلیدی ترین مفهوم روابط خریداران و تامین کنندگان در زنجیره تامین، شناخته می شود. هدف این تحقیق، بررسی و تجزیه و تحلیل کیفیت رابطه خریداران و تامین کنندگان و اولویت بندی مولفه ها آن می‎باشد.

    روش

    با استفاده از رویکرد فراترکیب، تحقیقات موجود در حوزه کیفیت رابطه خریداران و تامین کنندگان از سال 1998 تا بهار 2020 میلادی، با استفاده واژگان جست وجو مربوطه، جمع آوری شد. سپس با توجه به عنوان، معیارها ورودی، چکیده، معیارها خروجی و برنامه مهارت ها ارزیابی حیاتی، مقالات نامرتبط حذف و مقالات نهایی انتخاب شدند. با کدگذاری و ترکیب یافته ها مقالات منتخب در نرم افزار مکس کیودی، عناصر و مقوله ها کلیدی کیفیت رابطه شناسایی شدند و در نهایت با به کارگیری فرایند تحلیل سلسله مراتبی، مقوله ها کیفیت رابطه از طریق جمع آوری نظرات خبرگان صنعت و دانشگاه و با استفاده از نرم افزار اکسپرت چویس، بر اساس اهمیت اولویت بندی شدند.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها پژوهش، کیفیت رابطه خریداران و تامین کنندگان از سه بعد اجتماعی، فنی و رابطه ای تشکیل شده است. بعد اجتماعی، شامل اعتماد، تعهد و رضایت می باشد. بعد فنی از همکاری، مدیریت دانش و انطباق تشکیل شده است و بعد رابطه ای در برگیرنده تعامل و ماهیت رابطه می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد که اعتماد مهم ترین مقوله کیفیت رابطه می باشد و پس از آن به ترتیب، همکاری، تعامل، تعهد، رضایت، مدیریت دانش، انطباق و ماهیت رابطه از مهم ترین مولفه ها کیفیت رابطه شناخته می شوند و طرفین رابطه برای بهبود کیفیت رابطه خود و به دست آوردن مزایا آن، می بایست بر روی تقویت و ارتقا مولفه ها ذکر شده، تمرکز کنند.

    کلیدواژگان: کیفیت رابطه خریداران و تامین کنندگان، زنجیره تامین، فراترکیب، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • سروناز آئینه وند، محمدرضا غلامیان* صفحات 609-633
    هدف

    علیرغم پیشرفت تکنولوژی در زمینه بهداشت و درمان ، دانشمندان هنوز نتوانسته اند جایگزین مناسبی برای خون انسان پیدا کنند. درنتیجه مدیریت موجودی خون و فرآورده های خونی همواره از دغدغه های اصلی جوامع پزشکی به شمار می رود. از میان فراورده های خونی، مدیریت پلاکت ها به دلیل کاربردهای منحصر به فردشان و در مقابل فسادپذیری سریعشان، بسیار حایز اهمیت است. هدف اصلی این پژوهش ارایه مدل زنجیره تامین پلاکت جهت کاهش تعداد کمبودها و دوریزها بطور همزمان است.

    روش

    در این مطالعه، یک مدل برنامه ریزی غیرخطی مختلط  مکان یابی-موجودی با استفاده از مفاهیم موجودی برای مدیریت موجودی پلاکت در مراکز خون و بیمارستان ها و مکان یابی تسهیلات جمع آوری به منظور کاهش هزینه های زنجیره تامین پلاکت ارایه شده است. مدل مکان یابی-موجودی اریه شده توسط روش خطی سازی تکه ای به مدل خطی تقریب زده شده و سپس توسط نرم افزار گمز حل شده است.

    یافته ها

    با استفاده از مدل پیشنهادی، مراکز خون توانایی پاسخگویی به درصد بالایی از تقاضای بیمارستآن ها را پیدا می کنند که موجب کاهش تعداد واحدهای کمبود پلاکت و هزینه های زنجیره تامین می گردد. همچنین با استفاده از مفاهیم موجودی و تخصیص بهتر بیمارستآن ها به مراکز خون با به کارگیری سیاست فایفو، محدودیت هدررفت تعداد واحدهای دورریز در بیمارستآن ها و مراکز خون برطرف می گردد.

    نتیجه گیری

    با استفاده از نوآوری توسعه یافته و بکارگیری روابط و فرمول های کنترل موجودی و میزان سفارش اقتصادی، می توان موجودی پلاکت مراکز خون را به گونه ای مدیریت کرد که در هر دوره، حداکثر تقاضای بیمارستآن ها پاسخ داده شده و کمبود کاهش یابد. همچنین به دلیل ویژگی های خاص خون، پلاکت ها در شرایط مناسب تری نگهداری می شوند که سبب کاهش دورریز در بیمارستان ها می گردد. بعلاوه با استفاده از تسهیلات جمع آوری خون سیار می توان تعداد اهداکنندگان خون را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین پلاکت، مقدار سفارش اقتصادی، مکان یابی، مدیریت موجودی، دورریز
  • محمدجواد شمسی، محمود شهرخی* صفحات 634-654
    هدف

    انتخاب تامین کنندگان قطعات سیستم های صنعتی با هدف کمینه کردن مجموع هزینه های احداث و بهره برداری و پیاده سازی آن برای سیستم تغذیه آب بویلر بازیاب حرارتی (HRSG) در شرکت مپنا است.

    روش

    نخست به کمک زنجیره مارکوف وضعیت های متفاوت سیستم ترسیم می شوند. سپس با استفاده از آهنگ انتقال وضعیت (آهنگ خرابی و تعمیر) قطعات، احتمال قرار گرفتن سیستم در هر یک از این وضعیت ها به صورت پارامتری مشخص می شود. آنگاه، نتایج مدل زنجیره مارکوف در یک مدل ریاضی به محدودیت های دیگر مسئله اضافه شده و به کمک نرم افزار GAMS حل می شود. اثر تغییرات پارامترهای هزینه ای بر روی پاسخ بهینه مقایسه می شوند.

    یافته ها

    تامین کنندگان برتر انتخاب شده اند. بیشترین هزینه های ساخت و بهره برداری، به ترتیب صعودی عبارتند از: 1- هزینه خرید قطعات، 2- هزینه کاهش ظرفیت تولید، 3- هزینه تاخیر در تکمیل پروژه ساخت سیستم و 4- هزینه توقف کامل سیستم. همچنین رابطه پاسخ بهینه به این پارامترها در یک بازه گسترده ای از تغییرات به صورت خطی است.

    نتیجه گیری

    همه هزینه ها در طراحی سیستم تغذیه آب (خرید، تاخیر، کاهش ظرفیت و توقف) اثر مستقیم دارند ولی هزینه خرید قطعات بیشترین اثر را بر هزینه کل دارد. بنابر این توصیه می گردد که بیشترین تمرکز بر روی مذاکره برای کاهش این هزینه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مدل دیاگرام بلوکی، دسترسی پذیری، قابلیت اطمینان، زنجیره مارکوف، قطعات تعمیرپذیر
  • مریم رستمیان*، غلامحسین گل ارضی، اسماء حمزه، نسرین حضارمقدم صفحات 655-671
    هدف

    یکی از مهم ترین مسایلی که شرکت های بیمه با آن مواجه هستند تعیین حق بیمه منصفانه است. هدف این پژوهش طراحی مدل ریاضی محاسبه حق بیمه بهینه با بیشینه سازی مقدار مورد انتظار مطلوبیت کل تتزیل شده سرمایه، لحاظ کردن تقاضا و رقابت بازار بیمه غیر عمر است.

    روش

    در ابتدا معادله سرمایه شرکت بیمه که حاصل جمع درآمد بیمه گری و درآمد سرمایه گذاری است، تعریف می شود. درآمد بیمه گری در هر سال از تفاوت میان حق بیمه و هزینه های بیمه گری در تابع تقاضای تصادفی محاسبه می گردد. در مرحله بعد، تابع تقاضای تصادفی بر اساس تعداد بیمه نامه های صادره سال گذشته، متوسط حق بیمه بازار، حق بیمه شرکت به عنوان متغیر کنترل و نیز اختلال تصادفی خطی یا متغیرهای تصادفی مرتبط با تابع تقاضا تعریف شده است. از آن جا که مقادیر متوسط حق بیمه بازار و اختلال تصادفی هستند، تقاضا تصادفی در نظر گرفته می شود. در نهایت، حق بیمه بهینه با استفاده از برنامه ریزی پویای تصادفی در قالب زمان گسسته با بیشینه سازی مقدار مورد انتظار مطلوبیت کل تتزیل شده سرمایه محاسبه می گردد.

    یافته ها

    نتایج عددی به دست آمده حاکی از آن است که حق بیمه بهینه با متوسط حق بیمه بازار، تقاضای سال قبل و حق بیمه سر به سر ارتباط مستقیم و با امید مورد انتظار اختلال تصادفی رابطه معکوس دارد. همچنین نشان داده شد که علامت امید مورد انتظار اختلال تصادفی تعیین کننده استراتژی حق بیمه بهینه است.

    نتیجه گیری

    از یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که شرکت های بیمه می بایست با استفاده از علامت مقدار مورد انتظار اختلال تصادفی که بر مبنای تابع تقاضا تعیین می شود، به تعیین حق بیمه بهینه غیر عمر در فضای رقابتی بپردازند. نتایج نشان داد که علامت مقدار مورد انتظار اختلال تصادفی مثبت، نشان دهنده تقاضای کاهشی است و شرکت بیمه می بایست به تغییر استراتژی تعیین حق بیمه بهینه به منظور گسترش تقاضا بپردازد.

    کلیدواژگان: اختلال تصادفی، تابع تقاضا، متوسط حق بیمه
  • محسن جاویدموید، عباس طلوعی اشلقی*، محمدعلی افشارکاظمی صفحات 672-696
    هدف

    امروزه رقابت، حرف اول و آخر را در بازارهای مختلف می زند و در این میان کسب ‏وکارهایی موفق ‏ترند که به موضوع جلب رضایت مشتریان خود و وفادارسازی آن ها اهمیتی دوچندان می دهند. هدف اصلی این مقاله، بررسی هرچه بیشتر عوامل مختلف تاثیرگذار بر میزان رضایت یا نارضایتی مشتریان بازار تلفن همراه در سطوح خرد و کلان و تاثیر آن ها بر یکدیگر می باشد.

    روش

    در این مقاله، دو شرکت همراه اول و ایرانسل، به ‏عنوان دو رقیب اصلی بازار تلفن همراه در ایران در نظر گرفته شده اند و عوامل تاثیرگذار بر سطوح عملیاتی و راهبردی بازار این دو رقیب، مورد توجه قرار گرفته اند. از رویکرد گسسته پیشامد در سطح عملیاتی، و رویکرد پویایی سیستم در سطح راهبردی و استفاده همزمان از این دو روش جهت ارایه مدل ترکیبی رضایت / نارضایتی مشتریان بازار تلفن همراه بهره گرفته شده است.

    یافته ها

    یافته‏ ها حاکی است چنانچه هر یک از رقبای اصلی بازار تلفن همراه نتوانند سطح خدمات مورد انتظار مشتریان خود را در پاسخ به اقدامات رقیب به درستی برنامه ریزی کنند، تاثیر جدی در نرخ افزایش / کاهش رضایت از خدمات شان و متعاقب آن افزایش یا کاهش مشتریان خواهد داشت.

    نتیجه گیری

    مدل ترکیبی پیشنهادی گسسته پیشامد - پویایی سیستم، کارآیی بیشتری در مقایسه با هر یک از مدل‏ های شبیه‏ سازی به تنهایی دارد و امکان تجزیه وتحلیل دقیق تر بازار تلفن همراه و عوامل تاثیرگذار بر سهم رقبای اصلی آن را فراهم می آورد.

    کلیدواژگان: رضایت مشتری، شبیه‏سازی ترکیبی، پویایی سیستم، گسسته پیشامد، بازار تلفن همراه
|
  • Iman Doost Mohamadi *, Akbar Alem Tabriz, Abbas Raad, Mostafa Zandieh Pages 521-544
    Objective

    Achieving the time and cost objectives of projects in the real world is difficult because of unforeseen and uncertain issues. Time and cost estimates at the beginning of the project are usually optimistic and do not take into account the uncertainties that lead to deviations from the objectives. The purpose of this study is to provide a combined method of allocating redundancy resource and buffer to improve the achievement of time and cost objectives (project reliability).

    Methods

    In this method, by allocating a precautionary time reserve at the end of each activity and the end of the project and allocating redundancy resource, the reliability of the project is improved so that time and cost are not sacrificed and the most desirable cost and time for the project will be achieved. For this purpose, the mathematical model of optimal allocation of buffer and redundancy resource to improve time and cost stability has been presented and its application in one of the real projects of the country's oil and gas industry has been studied and validated.

    Results

    The research findings indicate a 37 percent improvement in time reliability and a 28 percent improvement in project cost reliability using the proposed method.

    Conclusion

    The results of the study indicate an improvement in the attention span in achieving the time and cost objectives of the project using the proposed method and considering the real conditions of projects, including uncertainties and special conditions such as sanctions.

    Keywords: Project reliability, Uncertainty, Redundancy resource, Buffer
  • Hamidreza Fallah Lajimi *, Zahra Jafari Soruni, Asana Hoseini Dolatabad Pages 545-577
    Objective

    In today's competitive economy, the supply of a product in an optimal quantity, quality and minimum cost at the right time are the pillars of success in a business. A continually efficient supply chain also plays an important role in solidifying this success. This research aims to model an integrated supply chain network to achieve maximum profit while minimizing the overall response time.

    Methods

    In view of the importance of supply chain management and logistics in recent times, the design and optimization of the supply chain network are extremely critical. This is mostly because, at each decision level, a well-optimized decision will result in a competitive advantage in the market.  In this research, the said design and optimization is explained in two levels; a strategic level where a supply chain is designed, and a tactical level dedicated to operational planning of the supply chain. In this paper, a mathematical model has been formulated for these levels. To verify and validate the proposed model, the acquired data from a computer case manufacturing company are examined and the outcomes were highlighted.

    Results

    This paper provides a tool in order to optimize the supply chain network. This tool can be useful for any manager or for those who are planning a supply chain from production or designing a product distribution network. Managers can also use this model to ensure the performance parameters of a particular supply chain.

    Conclusion

    The results show that the proposed model can provide an effective and easy-to-follow method to achieve a well-established plan in an integrated supply chain

    Keywords: Optimization, strategic supply chain, Tactical supply chain
  • Hashem Aghazadeh, Hossein Maleki * Pages 578-608
    Objective

    Relationship quality is recognized as the key concept of buyer-supplier relationships in the supply chain. The purpose of this study is to review and analyze the buyer-supplier relationship quality and prioritize its components.

    Methods

    Using a Meta-Synthesis Method, existing research on the buyer-supplier relationship quality from 1998 to the spring of 2020 was collected using relevant search terms. Then, due to the title, inclusion criteria, abstract, exclusion criteria and critical appraisal skills program checklist, irrelevant articles were removed and final articles were selected. By coding and synthesizing the findings of selected articles in MAXQDA, key components and categories of relationship quality were identified. Finally, by using an analytic hierarchy process, the components of relationship quality were prioritized by gathering the opinions of industry and academic experts and using Expert Choice software.

    Results

    According to the research findings, the buyer-supplier relationship quality consists of three dimensions: social, technical and relational. The social dimension includes trust, commitment and satisfaction. The technical dimension consists of cooperation, knowledge management and adaptation, and the relational dimension includes interaction and the nature of the relationship.

    Conclusion

    The results show that trust is the most important component of relationship quality and then, respectively, cooperation, interaction, commitment, satisfaction, knowledge management, adaptation and the nature of the relationship are recognized as the most important components of relationship quality. In order to improve the quality of their relationship and get its benefits, the parties to the relationship should focus on strengthening and upgrading the mentioned components.

    Keywords: Buyer-supplier relationship quality, Supply Chain, Meta-synthesis, Analytic Hierarchy Process
  • Sarvenaz Aieneh-Vand, Mohammad Reza Gholamian * Pages 609-633
    Objective

    Despite the advancement of technology and the emergence of innovations in the field of healthcare, scientists have not yet been able to find a suitable alternative to human blood. As a result, inventory management of blood and blood products has always been a major concern of the medical community. Among blood products, platelet management is very important because of their specific usages and their rapid perishabilities. The main objective of this research is to present a platelet supply chain design for decreasing the number of shortages and wastages simultaneously.

    Methods

    In this study, a mixed nonlinear location-inventory model is presented by using inventory concepts in order to manage platelet inventory in blood centers and hospitals and locating collection facilities to reduce platelet supply chain costs. The proposed location-inventory model has approximately converted into mixed linear programming using the piecewise linearization method and then has been solved with the Gams software.

    Results

    Using the proposed model, blood centers are able to meet a high percentage of hospital demands, which reduces the number of platelet shortage units and supply chain cost. Also, using inventory concepts and better hospital assignment to blood centers with FIFO policy, the restriction of wastage on the number of lost units in hospitals and blood centers will be removed.

    Conclusion

    Using the developed contribution and applying inventory control and economic order quantity (EOQ) relations, the platelet inventory in the blood centers can be managed in such a way that in each period the maximum demand of hospitals has been met and the shortage has been reduced. Also, due to the specific features of the blood, platelets would be kept in more proper conditions, which will reduce the wastes in hospitals. In addition, the number of blood donors can be improved by using mobile blood collection facilities.

    Keywords: Platelet Supply Chain, Economic order quantity, location, Inventory management, Wastage
  • Mohammadjavad Shamsi, Mahmoud Shahrokhi * Pages 634-654
    Objective

    Selecting suppliers of industrial systems equipment to minimize the total construction and operation costs and implement it for Feed Water Multi-state System (FWS) of Heat Recovery Steam Generator (HRSG) boilers in Mapna Company.

    Methods

    Using the Markov chain model results in a mathematical programming model and then analyzing the sensitivity of this model. First, using the Markov chain, different system states are drawn. Then, using the state transfer rate (failure rate and repair rate) of the equipment, the probability of the system being in any of these states is determined parametrically. Then, the Markov chain model results are added to the other constraints of a mathematical model the problem and solved by GAMS software. The effect of cost parameter changes on the optimal solution is calculated individually and then compared in a general graph.

    Results

    The highest construction and operation costs are in ascending order: 1- the equipment purchasing price, 2- the production capacity reduction cost, 3- the system construction delay penalty, and 4- the system shutdown cost. Also, the relationship between the optimal solution to these parameters is linear in a wide range of changes.

    Conclusion

    All costs have a direct effect on the design of the Feed Water System (purchase, delay, capacity reduction, and shutdown), but the cost of purchasing equipment has the most significant effect on the total cost. It is therefore recommended to focus entirely on reducing this cost.

    Keywords: Block diagram model, availability, reliability, Markov Chain, Repairable equipment
  • Maryam Rostamian *, Gholamhossein Golarzi, Asma Hamzeh, Nasrin Hozarmoghadam Pages 655-671
    Objective

    One of the most important issues facing insurance companies is the determination of fair premium. The purpose of this study is to design a mathematical model for calculating the optimal insurance premium by maximizing the total expected discounted utility of the capital, considering the demand and competition of the non-life insurance market.

    Methods

    In the first stage, the capital equation of the insurance company is defined which is derived from the sum of insurance income and investment income. Insurance income is measured via the difference between insurance premiums and related expenses over the year as a function of stochastic demand. Next, the Stochastic demand function is defined based on the number of insurance policies in the past year, the average premium of the market, company premium which is the control function and a linear stochastic disturbance or variables which are related to the demand function. Since the average premium of the market and disruptive are Stochastic, demand is Stochastic. Consequently, the optimal premium is calculated using the Stochastic Dynamic Programming, discrete-time framework via maximizing the total expected discounted utility of the capital.

    Results

    The numerical results show that the optimal premium is directly related to the average market premium, previous year's demand, break-even premium and the expected expectation of stochastic disturbance. It was also shown that the expected sign of stochastic disturbance determines the optimal premium strategies.

    Conclusion

    From the findings of this study, it can be concluded that insurance companies should determine the optimal non-life insurance premium in a competitive environment via using the expected value sign of stochastic disturbance, which is determined based on the demand function. The results showed that the expected value sign of positive stochastic disturbance indicates a decreasing demand and the insurance company should change the strategy of determining the optimal premium in order to expand demand.

    Keywords: Stochastic disturbance, Demand function, Average premium of the market
  • Mohsen Javidmoayed, Abbas Toloie Eshlaghy *, Mohammad Ali Afshar Kazemi Pages 672-696
    Objective

    Today, competition is the first and last word in different markets, and among these, more successful businesses are those that pay double attention to the issue of satisfying their customers and their loyalty. The main purpose of this article is to investigate as much as possible the various factors affecting the level of satisfaction or dissatisfaction of mobile market customers at the micro and macro levels and their impact on each other.

    Methods

    In this article, Hamrahe Avval and Irancell are considered as the two main competitors of the mobile phone market in Iran and the factors affecting the operational and strategic levels of the market of these two competitors are considered. The discrete event approach at the operational level and the system dynamics approach at the strategic level and the simultaneous use of these two methods have been used to provide a combined model of customer market customer satisfaction/dissatisfactiona

    Results

    The findings indicate that if any of the main competitors in the mobile phone market can not properly plan the level of service expected by their customers in response to competing actions, a serious impact on the rate of increase/decrease in satisfaction with their services and subsequently increase or There will be a decrease in customers.

    Conclusion

    The proposed combined event-discrete system dynamics model is more efficient than any of the simulation models alone and provides a more accurate analysis of the mobile phone market and the factors affecting the share of its main competitors.

    Keywords: Customer Satisfaction, Combined Simulation, System Dynamics, Event Discrete, Mobile market