فهرست مطالب

پدافند غیرعامل - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 46، تابستان 1400)

فصلنامه پدافند غیرعامل
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 46، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حامد همایون*، مهدی دهقانی، حمید اکبری صفحات 1-17
    گمنامی یکی از ارکان حریم خصوصی در محیط اینترنت به شمار می آید که رعایت آن توسط دولت ها و سرویس های خدماترسانی امری ضروری است. تشخیص ترافیک عبوری از یک شبکه، به منزله تشخیص ماهیت آن ترافیک است و اگر این ترافیک، ترافیک یک گمنام ساز باشد به این معنی است که در شبکه اطلاعات محرمانه در حال رد و بدل شدن است و این به معنی خدشه وارد شدن به گمنامی است. رده بندی ترافیک، یک روش بسیار قوی در داده کاوی است که کاربردهای فراوانی دارد. از جمله این کاربردها می توان به مدیریت ترافیک با استفاده از شناسایی ترافیک عبوری از شبکه اشاره نمود. در این تحقیق با استفاده از روش های داده کاوی، در گام اول، میزان تفکیک پذیری گمنام ساز پارس (که یک گمنام ساز بومی است) با ترافیک گمنام سازهای مسیریاب پیازی، پروژه اینترنت نامریی، جاندو و ترافیک HTTPS، و در گام دوم و در یک بررسی عمیق تر، میزان تفکیک پذیری ترافیک چهار سرویس متفاوت درون گمنام ساز پارس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این آزمایش ها در گام اول، رده بندی با دقت 100% و در گام دوم، دقت بالای 95% را (با استفاده از الگوریتم جنگل تصادفی) نشان می دهد. علاوه بر آن، با رتبه بندی ویژگی های استفاده شده در هر آزمایش، میزان تاثیرگذاری این ویژگی ها بر دقت کل و زمان ساخت مدل بررسی شده است.
    کلیدواژگان: گمنامی، شبکه گمنام ساز، داده کاوی، رده بندی، یادگیری ماشین، تحلیل ترافیک
  • یوسف اسماعیل زاده* صفحات 19-31

    تدابیر پدافند غیرعامل در معماری و شهرسازی می تواند علاوه بر کاهش خسارات، تهدیدات انسان ساز مانند جنگ، در کاهش خطرپذیری در برابر انواع خطرات طبیعی نیز موثر باشد. مراکز درمانی و بهداشتی به عنوان یکی از نیازمندی های بنیادی و حیاتی در شرایط اضطراری باید به گونه ای طراحی و ساخته شود که استانداردهای تعریف شده امنیت در برابر حوادث و تهدیدات را شامل بوده و بتواند اهداف کلی پدافند غیرعامل را  محقق سازد. لازم است این مراکز، در شرایط اضطراری آسیب پذیری نداشته باشند یا بنا بر سطح عملکردی حداقل آسیب پذیری را  داشته باشد. درواقع  بیمارستان ایمن  نوعی پناهگاه درمانی است که شرایط بستری شدن و درمان را به دور از تهدیدات بیرونی در هنگام بحران امکان پذیر می سازد. مرکز آموزشی پژوهشی درمانی شهید بهشتی قم بزرگ ترین مرکز درمانی استان قم است. لذا با توجه به ضرورت بازطراحی این بیمارستان و با توجه به اصول پدافند غیرعامل، در این بیمارستان موارد مورد نیاز طراحی دفاع غیرعامل بر پایه عواملی همانند مکان یابی، پراکندگی، استتار، استحکامات، تاسیسات، طراحی، قدرت مرمت پذیری و... مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس اصول ارایه شده، راهکارهای مناسب در این جهت ارایه می شود. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی است و داده ها از منابع اسنادی، کتابخانه ای و مشاهدات میدانی به دست آمده اند. با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی، نشان می دهد که طراحی بیمارستان از نظر فرم ساختمان، مکان یابی، انبارهای اضطراری، دسترسی ها، هم جواری با فضاهای عمومی، پارکینگ با اصول پدافند غیرعامل هم خوانی دارد. همچنین، بیمارستان از نظر نما، پناهگاه امن، استتار و اختفا، طراحی فضای سبز و شاخص های ایمنی فاقد هم خوانی با اصول پدافند غیرعامل می باشد. می بایست تمامی اصول پدافند غیرعامل برای حفاظت از ساختمان ها با درجه اهمیت بالا در طراحی و اجرا موردتوجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: پدافند غیرعامل، طراحی بیمارستان، مراکز درمانی، مرکز درمانی شهید بهشتی قم
  • حسین خالقی*، علی امینی صفحات 33-39

    امروزه شناسایی انسان از روی راه رفتن، یکی از روش های بیومتریک و مورد علاقه محققین علوم بینایی ماشین و شناسایی الگو است. یکی از بزرگ ترین مشکلات این روش شناسایی، تغییرات در حالات راه رفتن مانند سریع یا آهسته رفتن و یا تغییرات در لباس فرد و حمل وسیله ای مانند کیف است که در این مقاله سعی شده به این مسئله در سه بخش اساسی پیش پردازش، استخراج ویژگی و طبقه بندی پرداخته شود. با استفاده از مجموعه داده کاسیا، که یک مجموعه بزرگ با حالات و شرایط حمل مختلف حرکتی است، ابتدا در بخش پیش پردازش یک پایگاه داده زمانی-مکانی جدید با پروفایل گیری افقی از شبحافراد تشکیل شده است. در بخش دوم، استخراج ویژگی با استفاده از الگوریتم تحلیل مولفه های اصلی PCA انجام شده و مهم ترین مولفه های تشکیل دهنده تصویر جدا و ماتریس ویژگی ها استخراج شده است. در نهایت، در بخش سوم به کمک الگوریتم ماشین بردار پشتیبان SVMعمل طبقه بندی و شناسایی صورت گرفته است. نتایج شبیه سازی نشان دهنده کارآمدی الگوریتم پیشنهادی تحت شرایط مختلف بوده و باعث بهبود نرخ های شناسایی شده است.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: شناسایی انسان از روی راه رفتن، شبح افراد، الگوریتم تحلیل مولفه های اصلی (PCA)، ماشین بردار پشتیبان (SVM)
  • جواد علیزاده*، حمید قنبری صفحات 41-52

    برای تامین امنیت اطلاعات و ارتباطات لازم است تا یک الگوریتم رمزنگاری به صورت نرم افزاری یا سخت افزاری پیاده سازی و به کار گرفته شود. در سال 1996 کوچر، حملاتی روی سامانه های رمزنگاری مطرح کرد که در آن ها از نشت اطلاعات مربوط به پیاده سازی الگوریتم های رمز استفاده می شد. از این نوع حملات که با نام حملات کانال جانبی شناخته شده اند، می توان به حمله تحلیل توان اشاره کرد. برای مقابله با حملات کانال جانبی، روش های مقاوم سازی مانند نقاب گذاری یا نهان کردن ارایه شد ولی بعدها نشان داده شد که این نوع روش ها در حضور گلیچ اثربخشی لازم را ندارند. جهت برطرف کردن این مشکل و مقاوم سازی سامانه های رمزنگاری در برابر حملات کانال جانبی، حتی در حضور گلیچ، روش پیاده سازی آستانه ای در سال 2006 توسط نیکووا و همکاران ارایه شد. این روش کاربردی از سه مبحث رمزنگاری آستانه ای، سهم نهان و محاسبه چندجانبه تشکیل شده است. در واقع خود این روش هم نوعی مقاوم سازی به روش نقاب گذاری است که شرط هایی اضافه برای تامین امنیت در حضور گلیچ دارد. در سال های اخیر موسسه استانداردسازی NIST  فعالیت هایی در حوزه پیاده سازی آستانه ای شروع کرده است که یکی از اهداف آن ها، تدوین یک استاندارد در این زمینه است. این موضوع باعث شده است تا در حال حاضر رمزنگاران موضوع پیاده سازی آستانه ای را به عنوان یک موضوع مهم در نظر بگیرند. در این مقاله روش رمزنگاری آستانه ای به عنوان یک روش جهت مقاوم سازی سامانه های رمزنگاری در برابر حملات کانال جانبی توصیف و به نکات برتری و چالش های آن در مقایسه با روش های مقاوم سازی قبلی مانند نقاب گذاری اشاره می شود.

    کلیدواژگان: حمله کانال جانبی، حمله تحلیل توان، پیاده سازی آستانه ای
  • مجید مقدم، سید وحید رضوی طوسی*، مهرداد شهربانوزاده صفحات 53-64

    با توجه به گسترش حملات تروریستی در سراسر دنیا و احتمال هدف قرار دادن سازه های مختلف، مبحث پدافند غیرعامل اهمیت فراوانی یافته است. یکی از این سازه ها ، مخازن ذخیره ای آب می باشد که در برابر انفجار بسیار آسیب پذیر بوده و با تخریب این نوع از سازه ها ممکن است از نقطه نظر بعدهای انسانی، اقتصادی و زیست محیطی گاها جبران ناپذیر باشد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر انفجار بر روی تنش های حلقوی و تغییر مکان های ایجادشده بر روی بدنه مخزن بتن مسلح استوانه ای روزمینی ذخیره آب ناشی از نیروهای هیدرودینامیکی با در نظر گرفتن میزان پرشدگی آب و ابعاد مخازن می باشد. همچنین با توجه به فواصل 5 و 10 متر از مرکز انفجار، تنش های حلقوی ایجادشده در بدنه مخازن بررسی می شود. برای این منظور از نرم افزار تجاری آباکوس برای شبیه سازی عددی سه مخزن با ارتفاع های 4، 6 و 8 متری و شعاع ثابت 3 متر با درصد پرشدگی  0، 25 ، 50 ، 75 و 100  از آب استفاده شده است. نتایج کار نشان داده است که با افزایش درصد پرشدگی آب سختی مخزن افزایش پیدا کرده و سبب شده تغییر مکان بدنه یک کاهش 25/31 درصدی برای مخزن کاملا پر نسبت به مخزن خالی داشته باشد. همچنین پرشدگی آب سبب شده تا حساسیت مخازن در برابر ناپایداری کاهش یابد. نتایج نشان داده است که تنش های حلقوی بدنه مخزن، تحت تاثیر امواج انفجار از خارج و فشار آب از داخل قرار دارد به طوری که وجود آب در مخزن سبب شده تا تنش های حلقوی در بدنه   حدود 20 مگاپاسکال  افزایش پیدا کند.

    کلیدواژگان: پاسخ دینامیکی، مخازن آب، بارگذاری انفجار، نیروی هیدرودینامیکی، اندرکنش آب و سازه
  • رضا شعبانی نژاد*، عارف بالی لاشک، ایمان سلطانی، حسین فیاضی صفحات 65-88

    امروزه انرژی برق به عنوان مهم ترین و حساس ترین دارایی بیشترین تاثیر را بر زندگی مردم و جامعه دارد،تهدیدات الکترومغناطیسی می تواند ناشی از پدیده های طبیعی مانند صاعقه و طوفان خورشیدی یا ناشی از سامانه های الکترومغناطیسی یعنی سامانه باند باریک و سامانه باند گسترده باشد، این مقاله که ترکیب سه دیدگاه تخصصی،پدافند غیرعامل و مدیریت راهبردی است، مجموعه ای نقاط قوت ، ضعف ، فرصت و تهدید را به کمک خبرگان امتیازدهی کرده و با تحلیل داده ها در نرم افزارهای SPSS و EXCEL ،جهت گیری راهبردها به سمت راهبردهای تدافعی بوده است و سرانجام با تلفیق این نقاط، 42 راهبرد با تاکید بر راهبردهای تدافعی استخراج شد و ارتباطشان را با پنج هدف اصلی پدافند غیرعامل(کاهش آسیب پذیری،افزایش بازدارندگی،تداوم فعالیت ضروری،تسهیل مدیریت بحران و ارتقاء پایداری ملی) معین شده است و در ادامه توانمندسازهای لازم یعنی(سرمایه های انسانی،سازمانی و توسعه مدیریت،دانش افزار و امکانات کالبدی) برای تحقق راهبردها و وضعیت مطلوب راهبردها در افق 1414 ترسیم شده است.

    کلیدواژگان: پدافند غیرعامل، تهدید الکترومغناطیسی، سیستم قدرت، سوآت، مدیریت راهبردی
  • فرشید کامرانی، عارف بالی*، ایمان سلطانی، حسین فیاضی صفحات 89-98
    با توجه به اهمیت ویژه سامانه های قدرت در هر کشور و در نظر گرفتن تیوری واردن بررسی این سامانه ها با هدف ارایه روش هایی جهت بهبود عملکرد با رویکرد پدافند غیرعامل ضروری است. تحقیق حاضر به منظور بررسی و پیشنهاد راهبردهایی برای تامین و بومی سازی در سامانه های قدرت  با رویکرد پدافند غیرعامل تهیه شده است. بعد از تجزیه و تحلیل محیطی و شناخت نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها، با استفاده از ماتریس سوآت راهبردهای پیشنهادی تدوین شد و برای اولویت بندی این راهبردها از نظر نخبگان مرتبط در صنعت برق به وسیله توزیع پرسشنامه استفاده شده است. همچنین برای بررسی دقیق تر اولویت بندی، هر یک از راهبردها بر اساس شاخص ها و سنجه های اولویت بندی مانند: اولویت تقدم و تاخر راهبردها از نظر زمانی، زمان دستیابی به اولین خروجی، هزینه تحمیل شده به سازمان برای اجرای راهبرد، تنوع کاربری در حوزه های دیگر رزمی، امکان بهره مند شدن از ظرفیت های ملی، میزان وابستگی راهبرد به دانش و فناوری غیربومی و سطح ماندگاری راهبرد، مجددا امتیازدهی شدند که به این ترتیب اولویت بندی راهبردها در چهار دسته از اهمیت زیاد به اهمیت کم مشخص شده است که به طور خلاصه اقدامات این راهبردها شامل چهار دسته اقدامات حمایتی، اقدامات تقنینی، اقدامات تقویتی و اقدامات ایجادی می باشد.
    کلیدواژگان: راهبردهای اولویت بندی شده، ماتریس سوآت، پدافندغیرعامل، سیستم های قدرت
  • وحید بهرامی* صفحات 99-111
    ایمنی یک ساختمان در برابر پدیده آتش سوزی کلیشه ای است که فرد، فرد ما ضرورت وجود آن را می خوانیم، می بینیم و گاهی به صورت دردناکی عدم وجود آن را حس می کنیم. مهندسی یک ساختمان در برابر آتش سوزی، یکی از زیرساخت های معماری در پایداری ابنیه است که از سال 2015 در مقیاس شاخص " کلان شهرهای پایدار" مطرح و موردتوافق قرارگرفته است. تحقیق حاضر پایه خود را بر اساس روش معادلات ساختاری و تحلیل اطلاعات توسط نرم افزارهای Spss و Lisrel(Version 10 for Mac) قرار داده است. در این روش گردآوری اطلاعات به صورت پرسش نامه ای و برحسب طیف لیکرت از میان روسای ایستگاه های سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران و نخبگان دانشگاهی صورت پذیرفته است. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد، کسب علم طراحی پایدار ساختمان درخطر آتش سوزی نیازمند داشتن دانشی جامع از شیوه طراحی تاب آور معماری یک ساختمان در برابر گسترش آتش سوزی، طراحی سامانه های اطفاء حریق خودکار و همچنین پوشش دهی مناسب سازه یک بنا در برابر حرارت ناشی از شعله وری ساختمان است. نتایج پژوهش حاضر مشخص نمود، حوزه بندی فضاها و کاربری های ساختمان در برابر گسترش خطر حریق دارای بالاترین ضریب تاثیر در میان متغیرهای موثر بر پایداری ساختمان در برابر خطر حریق است، همچنین در رتبه های بعدی تاثیرگذاری به ترتیب دو متغیر، سامانه های اطفاء خودکار حریق در مرحله های ابتدایی افروزش و همچنین پوشش دهی مطلوب سازه ساختمان در برابر حرارت منعکس از حریق قرار دارند.
    کلیدواژگان: پایداری، آتش سوزی، آتش، حریق، پایداری ساختمان ها در برابر آتش سوزی
|
  • Mehdi Dehghani, H. Akbari Pages 1-17
    Anonymity is one of the fundamentals of privacy in the internet that should be strictly considered by governments and ISPs. Network traffic flow detection, is considered as detecting the nature of this traffic; Thus, if the traffic of an anonymizer is detected, it means that classified data is being transmitting throw the network, which in return is a great flaw in the anonymity system. Traffic classification - which has various applications - is one of the most powerful methods in datamining. Traffic management via detecting network traffic flow, is viewed as one of these applications. In this research, by using datamining techniques, in the first step the detection rate of Pars Anonymizer (as a domestic anonymizer) is assessed in compare with The Onion Router, Invisible Internet Project, JonDo and HTTPS Traffic, and at the next step, in a more detailed way, the classification rate of four different services in the desired anonymizer was studied. Results suggest that the classification accuracy rate of these experiments at the first step is 100% and at the next step -with the use of Random Forest algorithm- is 95%. In addition, by evaluating the used specifications in every experiment, the effectiveness of these specifications on the overall accuracy and the model build time was assessed.
    Keywords: Anonymity, Anonymity Network, Data Mining, Classification, Machine Learning, Traffic Analysis
  • Yousef Esmaizadeh * Pages 19-31

    In addition to reducing damage, passive defense measures in architecture and urban planning can also be useful in reducing the risk of natural hazards, such as war. Medical centers as one of the basic and vital needs in emergency situations should be designed and designed. Build security centers at a defined functional level in the face of accidents and threats, so that they can achieve the overall goals of passive defense, including continuing necessary activities and facilitating crisis management and promoting sustainability and sustainability at their operational level. The country's macro at various levels (national, provincial, city, city, etc.) can provide the required services in this field in emergency situations and these centers themselves are not vulnerable in emergency situations, or at least minimally vulnerable in terms of performance level. They exist. In fact, a safe hospital is a kind of medical shelter that makes hospitalization and treatment possible without external threats in times of crisis. Qom Shahid Beheshti Medical Research Center is the largest medical center in Qom province, so due to the need to redesign this hospital according to the principles of passive defense in this study, first the items needed for this design are mentioned and then this hospital in passive defense based on factors such as location. Distribution, camouflage, strengths, facilities, design, restorative power, etc. are reviewed and good solutions are provided in this regard. The research method is descriptive-analytical and the data are obtained from documentary, library and field observations. The results show that the principles of passive defense in the building of Shahid Beheshti Medical Research Center have not been fully observed and should be redesigned. Build all the principles of passive defense.

    Keywords: Passive Defense, Medical Centers, Qom City, Hospital Design, Qom Shahid Beheshti Medical Center
  • Hossein Khaleghi *, Ali Amini Pages 33-39

    Now , gait recognition is one of the biometric methods that has received more and more attention researchers in machine vision and pattern recognition. However, one of the main challenges of technology is variations caused by covariate factors such as fast and slow gait, clothing, carrying conditions.this reserch tried is to provide issues in three basic parts: preprocessing, feature extraction, and classification. Using the Cassia data set, which is a large set with different gestures and carrying conditions. First, organized a new Spatio-temporal database with horizontal profiling of the silhouette. next, feature extracting by PCA. Finally, the SVM algorithm is used and classifies and identifies. The test results show the efficiency of the proposed algorithm under different conditions.

    Keywords: Gait Recognition, Silhouette, Principle Component Analysis(PCA), Support Vector Machine(SVM)
  • Javad Alizadeh *, Hamaid Ghanbari Pages 41-52

    In order to establish the information security, we need to implement a cryptography algorithm in the software or hardware. In 1996, Kocher presented the Side Channel Attacks (SCA) on the cryptography systems in which the leakage of some important information was used. Power analysis is one of these attacks. In order to prevent this kind of attacks, the designers and implementers presented some countermeasures such as hiding and masking. Afterwards, attackers showed that these countermeasures, especially masking, could not reach the security goals in the presence of Glitch. To resolve this challenge Nikova et al. presented the threshold implementation method in 2006. They used three subjects, threshold cryptography, hidden share, and multi-party computation in their new countermeasure. In fact, the threshold implementation is a kind of masking with some extra features to establish the information security in the presence of Glitch. In the recent years, National Institute of Standards and Technology (NIST) has started some activities in the field threshold implementation. Standardization in this field is the main goal of NIST. In this paper we introduce the threshold implantation method as a countermeasure against side channel attacks and review its challenges and advantages comparing the previous countermeasures.

    Keywords: Side Channel Attacks, Power Analysis, Threshold Implementation
  • Majid Moghadam, Seyedvahid Razavitosee *, Mehrdad Shahrbanouzadeh Pages 53-64

    The issue of passive defense has become very important due to the increase of terrorist attacks around the world and the possibility of targeting various structures. One of these structures is water storage tanks which are very vulnerable to explosion and the destruction of this type of structure may be irreparable from in term of human, economic, and environmental parameters. The purpose of this study is to investigate the effect of the explosion on cyclic stresses and displacement created on the body of a cylindrical reinforced concrete tank with water storage due to hydrodynamic forces by considering the amount of water filling and the dimensions of the tanks. Also, according to the distances of 5 and 10 meters from the center of the explosion, the cyclic stresses created in the body of the tanks are investigated. For this purpose, Abacus commercial software has been used to numerically simulate three tanks with heights of 4, 6, and 8 meters and a fixed radius of 3 meters with a filling percentage of 0, 25, 50, 75, and 100 of water. The results show that with increasing the percentage of water filling, the hardness of the tank has increased and has caused the displacement of the body to have a decrease of 31.25% for a fully filled tank compared to an empty tank. Water filling also reduces the sensitivity of tanks to instability. The results show that the cyclic stresses of the tank body are affected by blast waves from the outside and water pressure from the inside so that the presence of water in the tank has caused the cyclic stresses in the body to increase by about 20 MPa.

    Keywords: Dynamic response, water tanks, Explosion Loading, hydrodynamic force, Water-Structure Interaction
  • Reza Shabaninejad *, A. Bali, Iman Soltany, H. Fayazi Pages 65-88

    Today, The power electric energy as the most important and sensitive asset has the greatest impact on the lives of people and society. Electromagnetic threats can be caused by natural phenomena such as lightning and solar storms or electromagnetic systems caused by narrowband system and ulterawideband system. This article, which is a combination of three specialized perspectives, passive defense and strategic management, scores the set of strengths, weaknesses, opportunities and threats with the help of experts and by analyzing the data in SPSS and EXCEL software. Strategies have been oriented towards defensive strategies. Finally, by combining these points, 42 strategies were extracted with emphasis on defensive strategies and their relationship with the five main goals of passive defense (reducing vulnerability, increasing deterrence, continuing necessary activities, facilitating crisis management and promoting national sustainability). Has been determined and then the necessary capabilities (human capital, organizational and management development, knowledge and physical facilities) for the implementation of strategies have been developed and the optimal status of strategies.

    Keywords: Passive Defence, Electromagnetic threat, power system, SWOT, strategic managment
  • F. Kamrani, A. Bali *, I. Soltani, H. Fayazi Pages 89-98
    Considering the special importance of power systems in each country as well as warden’s theory, it is necessary to investigate these systems with aim of presenting ways to improve its performance with passive defense approach. The present study has been prepared to investigate and propose strategies for supply and localization capability in power systems with passive defense approach. After environmental analysis and identification of strengths, weaknesses, opportunities and threats, the proposed strategies were developed using the SWOT matrix. To prioritize these strategies, the opinion of relevant elites in the electricity industry have been gathered by distributing questionnaires. Also, for a more detailed investigation of prioritization, each strategy was re-rated based on indicators and criteria of prioritization, such as: primacy and latency of strategies in terms of time, time to achieve the first output, cost imposed on the organization, variety of use in other combat areas, the possibility of benefiting from national capacities, the degree of dependence of the strategy on non-indigenous knowledge and technology, and the level of sustainability of the strategy. Finally, the prioritization of strategies in four categories from high to low importance has been identified and the measures of these strategies include four categories of supportive measures, law-related measures, reinforcement measures and creative measures.
    Keywords: Passive Defense, prioritized strategies, power systems, SWOT matrix
  • Vahid Bahrami * Pages 99-111
    Investigation of the variables affecting the fire resistance of buildingsThe safety of a building against the phenomenon of fire is a stereotype that we, the individual, read, see and sometimes painfully feel its absence. The engineering of a building against fire is one of the architectural infrastructures in the sustainability of buildings. Which has been proposed and agreed on the scale of "sustainable metropolises" since 2015. The present study is based on the method of structural equations and data analysis by SPSS and Lisrel software (version 10 for mac). In this method the data were collected in the form of a questionnaire and in terms of Likert among the heads of stations of the Tehran Municipality Fire and Safety Services and the university elite. Resilient design of the architecture of a building against the spread of fire, design of automatic fire extinguishing systems is also the appropriate coverage of the structure of a building against the heat caused by the flame of the building. Fire has the highest coefficient Impact is among the variables affecting the stability of the building against fire hazard. Also, in the next ranks of effectiveness, respectively, the two variables of automatic fire extinguishing systems in the initial stages of lighting and optimal coverage of the building structure against the heat reflected from the fire.
    Keywords: Sustainability, Fire, conflagration, residency of building against conflagration