فهرست مطالب

روان پرستاری - سال نهم شماره 3 (پیاپی 45، امرداد و شهریور 1400)

نشریه روان پرستاری
سال نهم شماره 3 (پیاپی 45، امرداد و شهریور 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • لیلیت آپلیان سورشگانی، آناهیتا خدابخشی کولایی* صفحات 1-11
    مقدمه

    مالتیپل اسکلروزیس (ام اس) یکی از بیماری های شایع غیر واگیر دار است که سیستم ایمنی بدن را فلج می کند. اختلال وسواس جبری به بروز نشخوار ذهنی و انجام اعمال تکراری منجر می شود که اضطراب ، نگرانی و استرس را در افراد درگیر با این اختلال افزایش می دهد. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی تجارب زندگی بیماران ام اس از وسواس جبری می باشد. 

    روش کار

    مطالعه حاضر با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام شد. شرکت کنندگان پژوهش، بیماران مالتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به آزمایشگاه نور شهر تهران در سال 1399 بودند. با توجه به هدف پژوهش، روش گردآوری اطلاعات با مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام گرفت. روش نمونه گیری هدفمند بود و نمونه گیری با مصاحبه با 15 شرکت کننده به اشباع نظری رسید. داده ها با روش تحلیل هفت مرحله ای Colaizzi انجام شد.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها سه مضمون اصلی که عبارت بودند از : "تجربه های کودکی و خانوادگی زمینه ساز وسواس جبری"، "افکار و هیجان های مزاحم پیرامون بیماری و درمان آن" و "تجربه آینده مبهم و نامطمین".

    نتیجه گیری

     نتایج به دست آمده نشان داد بیماران مالتیپل اسکلروزیس فشار های روانی و درگیری های ذهنی متعددی را تجربه می کنند. شناسایی رفتارها و افکار وسواس جبری در این بیماران، به فرآیند ارزیابی ، تشخیص و درمان روان شناختی وسواس جبری آنها کمک می کند و در نهایت، به ارتقا و بهبود سلامت و کیفیت زندگی آنها یاری رساند.

    کلیدواژگان: وسواس جبری، مالتیپیل اسکلروزیس، تجربه زیسته، مطالعه کیفی
  • فاطمه مرادی*، قاسم عسکری زاده، مسعود باقری صفحات 12-23
    مقدمه

    اضطراب سلامت با نگرانی های مداوم و شدید درباره سلامتی مشخص می شود و با توجه به شیوع آن از دغدغه های مهم متخصصان بالینی محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه مدل ترکیبی سرشت عاطفی- هیجانی و عدم تحمل بلاتکلیفی با نشانه های اضطراب سلامت در دانشجویان علوم پزشکی صورت گرفت.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه همبستگی از نوع پیش بین بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود که از میان آن ها تعداد 211 دانشجو به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اضطراب سلامت، مقیاس مدل ترکیبی سرشت عاطفی- هیجانی و مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی بود. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که از میان مولفه های مدل ترکیبی سرشت عاطفی- هیجانی، سرشت های عاطفی افسردگی، ادواری خویی، وسواسی و تحریک پذیری، سرشت های هیجانی خشم، حساسیت و ترس و همچنین مولفه عدم تحمل بلاتکلیفی رابطه مثبت  و معناداری با اضطراب سلامت دارند. در حالی که سرشت عاطفی سرخوشی با اضطراب سلامت رابطه منفی معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد سرشت های عاطفی افسردگی و وسواسی و سرشت هیجانی خشم، حساسیت و ترس و همچنین عدم تحمل بلاتکلیفی می توانند به طور مثبت و معنی داری اضطراب سلامت را در دانشجویان علوم پزشکی پیش بینی کنند.

    نتیجه گیری

    براساس یافته ها، استفاده از درمان های مبتنی بر تعدیل سرشت عاطفی- هیجانی و کاهش عدم تحمل بلاتکلیفی در جهت پیشگیری یا کنترل نشانه های اضطراب سلامت پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: اضطراب سلامت، سرشت عاطفی، سرشت هیجانی، عدم تحمل بلاتکلیفی
  • صفورا یغمایی، حسن بابا محمدی*، منیر نوبهار صفحات 24-38
    مقدمه

    آموزش پرستاری در رشته های مختلف از جمله روان پرستاری به عنوان بخشی از نظام آموزش عالی در دهه های اخیر در جهان و همچنین در ایران با سرعت زیادی درحال توسعه و گسترش است. مقایسه برنامه درسی رشته ی روان پرستاری ایران با برنامه درسی کشورهای پیشرو می تواند در درک نقاط ضعف و قوت برنامه کنونی و ارایه ی راهکارهایی برای بهبود آن مفید باشد. این مطالعه با هدف مقایسه برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد رشته روان پرستاری در ایران و واینه آمریکا انجام شده است.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی تحلیلی در نیمه دوم سال 1399 در دانشگاه علوم پزشکی سمنان با روش چهار مرحله ای بردی شامل توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه انجام گرفت.

    یافته ها

    مقایسه برنامه آموزشی کارشناسی ارشد بهداشت روان در هر دو محیط دارای شباهت ها و تفاوت هایی است. پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد روان پرستاری در ایران ملاکی و در امریکا هنجاری می باشد. در هیچ یک از دانشگاه ها اهداف اختصاصی رشته تعریف نشده است. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بهداشت روان در ایران بدون پرداخت هزینه و کاملا حضوری و در امریکا با پرداخت هزینه و به دو صورت حضوری و نیمه حضوری با بستر مناسب آموزش های غیر حضوری و مبتنی بر شواهد می باشد.

    نتیجه گیری

    رشته کارشناسی ارشد بهداشت روان به دلیل نیازهای در حال رشد بیماران با اختلال روانی و افزایش ابتلا به این اختلالات در جامعه ی کنونی و ماهیت پیچیده مداخلات بهداشت روان و نیازها و انتظارات دانشجویان، نیاز به بررسی و بهبود در زمینه های شرایط پذیرش دانشجو، تعریف جایگاه واقعی و نقش فارغ التحصیلان، تبیین اهداف اختصاصی رشته و بازنگری در شیوه های آموزشی و ورود شیوه های آموزشی نوین دارد.

    کلیدواژگان: Psychiatric Nursing، ‌MS.C. Curriculum، Iran، Wayne، Comparative Study
  • مهدی عبدالله زاده رافی*، محدثه رفیعی بلداجی، هانیه محمدی، معصومه محمدی صفحات 39-49
    مقدمه

    مادر در ایجاد و تشدید مشکلات رفتاری فرزند نقش مهمی دارد، به همین خاطر، هدف پژوهش حاضر تعیین نقش انعطاف پذیری روان شناختی در فرزندپروری و افسردگی مادر در پیش بینی نشانه های اختلال سلوک در نوجوانان است.
     

    روش کار

    در این پژوهش توصیفی (همبستگی) که در سال تحصیلی 99-1398 انجام شد، 440 مادر-فرزند از شهرهای تهران، همدان و بلداجی حضور داشتند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های انعطاف پذیری روان شناختی در فرزندپروری (گرین، فیلد فارگو و توهینگ، 2015)، افسردگی، اضطراب و استرس (لاویبوند و لاویبوند، 1995) و چک لیست رفتاری کودک (آخنباخ و رسکورلا، 2001) استفاده شد. داده ها با کمک نرم افزار SPSS-20 و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تحلیل شدند.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که نشانه های اختلال سلوک در نوجوانان رابطه مثبت با افسردگی مادر (0٫001p=) و رابطه منفی با انعطاف پذیری روان شناختی مادر در فرزندپروری (0٫001p=) دارد. همچنین، افسردگی مادر و دو مولفه از انعطاف پذیری روان شناختی در فرزندپروری (پذیرش و خود به عنوان بافتار) قادر به پیش بینی نشانه های اختلال سلوک در نوجوانان هستند (0.01p<).

     نتیجه گیری

    با توجه به اینکه افسردگی مادر و انعطاف پذیری روان شناختی وی در فرزندپروری می تواند نشانه های اختلال سلوک فرزند را پیش بینی کند، پیشنهاد می شود مادران با شرکت در جلسات مشاوره فردی یا گروهی جهت کاهش افسردگی و بهبود انعطاف پذیری روان شناختی در فرزندپروری، در کاهش نشانه های اختلال سلوک فرزند نوجوان خود نقش مثبتی ایفا کنند.

    کلیدواژگان: اختلال سلوک، اختلال رفتاری، افسردگی، انعطاف پذیری روان شناختی در فرزندپروری
  • لیلی کاوسی، قدرت الله عباسی*، بهرام میرزائیان صفحات 50-62
    مقدمه

    اختلال های خوردن، گروهی از اختلال ها را شامل می شود که با آشفتگی پایدار در خوردن و رفتارهای وابسته به آن مشخص می شوند که تغییر در مصرف یا جذب غذا را موجب شده و همچنین بطور معنی داری با آسیب به کارکرد سلامت جسمی یا روانشناختی همراه است. هدف پژوهش حاضر اثربخشی درمان متمرکز بر شفقت بر پریشانی روانشناختی، تصور از خود و حمایت اجتماعی درک شده افراد مبتلا به اختلال پرخوری بود.

    روش کار

    روش پژوهش حاضر نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه افراد مبتلا به اختلال پرخوری مراجعه کننده به مراکز مشاوره (آوای خرد، سحر، آوای زندگی، رهنمود و ندای باران) شهرستان ساری که طی فراخوان در سال 99-1398 می باشند (300N=). سپس از میان 300 متقاضیان که در این فراخوان ثبت نام کرده بودند، ابتدا مقیاس تشخیصی اختلال خوردن (استیک و همکاران، 2001) انجام و مصاحبه تشخیصی براساس DMS-5 صورت پذیرفت، سپس براساس ملاک های ورود و خروج از میان آنها 30 نفر به عنوان نمونه نهایی انتخاب شدند. این تعداد بر اساس نظر محققان (گال، گال و بورگ (2003) و دلاور (1399)) که در تحقیقات آزمایشی تعداد 15 نفر برای هر گروه مناسب تشخیص داده اند، انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس تشخیصی اختلالات خوردن، پرسشنامه پریشانی روانشناختی، پرسشنامه تصور از خود و پرسشنامه حمایت اجتماعی درک شده استفاده شد. داده های حاصل از پژوهش با روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و با استفاده ازSPSS-23  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل نشان داد که درمان مبتنی بر شفقت بطور معنادار و با توان آماری بالا پریشانی روانشناختی (001/0>p) را در گروه آزمایش کاهش، در حالی که تصور از خود (001/0>p) و ادراک حمایت اجتماعی (001/0>p) را در آنها افزایش داده است که تا مرحله پیگری نیز پایدار بود.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که درمان مبتنی بر شفقت می تواند در کاهش افسردگی، اضطراب و استرس افراد مبتلا به پرخوری اثربخش واقع شد. همچنین درمان مبتنی بر شفقت افزایش تصور از خود و ادراک حمایت اجتماعی را در پی داشت. به نظر می رسد یکی از مهمترین دلایل پرخوری اضطراب، عدم تصور صحیح از خود و عدم درک حمایت اجتماعی است که این ها خود سبب افسردگی و پرخوری بیشتر افراد می شود؛ بنابراین با آموزش شفقت به خود می توان تا حد زیادی از پرخوری این افراد جلوگیری کرد. با توجه به اینکه زمان حساس پرخوری و ابتلا به چاقی دوره نوجوانی و مدرسه است، پیشنهاد می شود تا کارگاه های آموزشی جهت پیشگیری از چاقی و معضلات آن در مدارس اجرا شود و در مدارس مهارت های خویشتن دوستی، هیجانی، خودباوری، عدم خودتحقیری و درک متقابل آموزش داده شود تا در جهت پیشگیری این مشکلات در بزرگسال گامی موثر بر داریم.

    کلیدواژگان: پریشانی روانشناختی، تصور از خود، حمایت اجتماعی درک شده، اختلال پرخوری
  • حمیدرضا صمدی فرد، محمد نریمانی*، سیف الله آقاجانی، سجاد بشرپور صفحات 63-72
    مقدمه

    روابط جنسی صحیح به عنوان پیش زمینه ای برای تقویت عواطف و احساسات بین افراد عمل نموده و می‌تواند وسیله‌ای برای تقویت روابط خانوادگی باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش راهبردهای تنظیم هیجان و بهزیستی معنوی در تبیین رفتار جنسی اجباری صورت پذیرفت.

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری مطالعه شامل کلیه مردان متاهل شهر اردبیل (مناطق یک و دو) در سال 1399 بود. 110 مرد با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس و با مراجعه به مکان‌های عمومی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از ابزارهای راهبردهای تنظیم هیجان (Gross, John, 2003)، بهزیستی معنوی (Daaleman, Frey, 2004) و رفتار جنسی اجباری ((Efrati, Mikulincer, 2018 استفاده شد. داده‌ های پژوهش با روش های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم‌افزار SPSS 18 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین راهبردهای تنظیم هیجان (ارزیابی مجدد 47/0-، سرکوبی41/0) و بهزیستی معنوی 59/0- با رفتار جنسی اجباری در مردان متاهل رابطه معناداری وجود داشت (05/0p<). همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که راهبردهای تنظیم هیجان و بهزیستی معنوی در مجموع 44/0 می توانند رفتار جنسی اجباری را در مردان متاهل تبیین کنند (05/0p<).

    نتیجه گیری

    رفتار جنسی اجباری مردان متاهل با راهبردهای تنظیم هیجان و بهزیستی معنوی پیش بینی‌شدنی است. پیشنهاد می‌شود که روان‌شناسان و متخصصان حوزه سلامت برای کاهش رفتار جنسی اجباری مردان متاهل به نقش این متغیرها توجه بیشتری کنند.

    کلیدواژگان: رفتار جنسی، هیجان، معنویت
  • بختیار محمودی، امید مرادی*، محمود گودرزی، اسرین سید الشهدایی صفحات 73-82
    مقدمه

    تعارضات زناشویی امری اجتناب ناپذیر است که در سایه آموزش و مهارت های اجتماعی تا حدی زیادی می توان آن را تقلیل داد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی زوج درمانی گروهی بر صمیمیت جنسی و دلزدگی زناشویی زوجین دارای تعارض زناشویی بود.

    روش کار

    روش پژوهش، شبه آزمایشی و از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و از نظر هدف نیز پژوهشی کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه زوجین دارای تعارض زناشویی شهر سنندج(30 زوج) در نیمه اول سال 1398 بودند که به صورت تصادفی در 2 گروه آزمایش و کنترل (هر کدام 15 زوج) قرار داده شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه های صمیمیت جنسی بطلانی(1398) و دلزدگی زناشویی پاینز(1996) بود که شرکت کنندگان قبل و بعد از مداخله آن را تکمیل کردند. پایایی ابزار بر اساس آزمون آلفای کرونباخ(88/0) حاصل شد. برای گروه آزمایش 10 جلسه (90 دقیقه ای)  و در هر هفته 1 جلسه و در طی 2 ماه، آموزش زوج درمانی ارایه شد و برای گروه کنترل هیچ مداخله ای انجام نگرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از تحلیل کوواریانس یکراهه و چندراهه استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد که زوج درمانی گروهی با تاثیر 87/0 و سطح معناداری (001/0< p) موجب بهبود صمیمیت جنسی شده است. همچنین  اموزش زوج درمانی با تاثیر 86/0 موجب کاهش دلزدگی زناشویی زوجین شد (001/0< p).

    نتیجه گیری

    زوج درمانی گروهی یک مداخله موثر است که باعث بهبود صمیمیت جنسی و کاهش دلزدگی زناشویی زوجین دارای تعارضات زناشویی می شود.

    کلیدواژگان: تعارض زناشویی، زوج درمانی گروهی، صمیمیت جنسی، دلزدگی زناشویی
  • فرزانه زمانی قراقوش، زهره لطیفی*، مهران شریفی اصفهانی صفحات 83-95
    مقدمه

    با توجه به آثار روانشناختی ناشی از ابتلا به سرطان  ازجمله استرس، اضطراب مرگ و افسردگی، بکارگیری درمانهای روانشناختی در کاهش مشکلات روانشناختی مربوط به ابتلا به سرطان سینه اهمیت دارد. پژوهش حاضر با هدف تاثیر آموزش خود شفابخشی بر میزان استرس، اضطراب مرگ وافسردگی بیماران مبتلا به سرطان سینه صورت پذیرفت.

    روش کار

    پژوهش نیمه آزمایشی  آزمایشی حاضراز نوع پیش آزمون -پس آزمون وپیگیری دو ماهه،  با دوگروه آزمایش و کنترل اجراشد. جامعه آماری، شامل کلیه زنان دارای سرطان سینه مراجعه کننده به مرکز درمانی سیدالشهدای شهر اصفهان در سال 1398-1396 بودکه 28 نفر داوطلب از بین آنها به صورت نمونه در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرارگرفتند. (هرگروه 14 نفر). برای گروه آزمایش آموزش خود شفابخشی در 12 جلسه هفتگی به مدت 90 دقیقه در هرجلسه اجراشد. داده ها از طریق پرسشنامه های استرس ادراک شده کوهن(1983)، مقیاس اضطراب مرگ تمپلر(1970) و پرسشنامه افسردگی بک -2(1988)، قبل، بعد ودوماه بعد از مداخله آموزشی جمع آوری وبا استفاده از تحلیل واریانس  اندازه گیری مکرر و تعقیبی بونفرونی، با نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل شد.

    یافته ها

    درگروه آزمون پس ازآموزش خود شفابخشی، میانگین نمرات استرس، اضطراب مرگ و افسردگی به ترتیب از(71/31، 71/12 و 79/29) به (43/22، 00/5 و00/17)، کاهش یافت که این کاهش معنادار بود (01/0P<). در حالیکه در گروه کنترل این میزان قبل از مداخله (71/30، 29/12 و86/27) وبعد از آن (07/31، 71/10و21/29) تفاوت معنادارنبود(01/0<P). درمراحل پس آزمون و پیگیری در هر سه متغیر ،گروه کنترل با گروه آزمایش تفاوت معنادار بود (01/0p<).

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان داد، برنامه آموزش خود شفابخشی در کاهش استرس، اضطراب مرگ و افسردگی بیماران مبتلا به سرطان سینه موثر می باشد. لذا از این روش می توان در مراکز درمانی در جهت کاهش مشکلات روانشناختی بیماران مبتلا به سرطان سینه وسایر بیماریهای مزمن، استفاده کرد.

    کلیدواژگان: خود شفابخشی، استرس، اضطراب مرگ، افسردگی، سرطان سینه
  • اکرم علیزاده مقدم، مسعود محمدی*، قاسم نظیری، سجاد امینی منش صفحات 96-106
    مقدمه

    نشانگان ضربه عشق می تواند با پریشانی و عوارض منفی متعددی همراه باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای تنظیم رفتاری هیجان در رابطه سبکهای دلبستگی و نشانگان ضربه عشق انجام شد.

    روش کار

    مطالعه حاضر، توصیفی-همبستگی و از نوع مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانشجویان دختر و پسر دانشگاه های شهر شیراز در سال 1399 بود که با روش نمونه گیری در دسترس تعداد 341 نفر برای شرکت در این مطالعه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه تنظیم رفتاری هیجان، پرسشنامه نشانگان ضربه عشق و پرسشنامه دلبستگی بزرگسالان بود. برای تحلیل داده ها از روش های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با بهره گیری از نرم افزار ایموس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که ضریب همبستگی بین دلبستگی دوسوگرا (**28/0) و تنظیم هیجان سازگارانه (**23/0) و تنظیم هیجان ناسازگارانه (**12/0) با ضربه عشق در سطح 01/0 معنادار بود. همچنین تنظیم رفتاری هیجان در رابطه بین سبکهای دلبستگی و نشانگان ضربه عشق دارای نقش میانجی بود (05/0 >P).

    نتیجه گیری

    بر این اساس متخصصان حوزه سلامت می توانند به استناد یافته های این مطالعه، به طراحی مداخلات لازم به منظور اصلاح سبکهای دلبستگی و راهبردهای تنظیم هیجان در افراد با نشانگان ضربه عشق بپردازند و بدین طریق آنها را در غلبه بر آسیب های روانی احتمالی یاری برسانند.

    کلیدواژگان: سبکهای دلبستگی، تنظیم هیجان، ضربه عشق
|
  • Lilit Apelian Soureshgani, Anahita Khodabakhshi-Koolaee* Pages 1-11
    Introduction

    Multiple sclerosis (MS) is a common non-communicable disease that paralyzes the immune system. Obsessive-compulsive disorder leads to rumination and repetitive actions that increase anxiety, worries and stress in people with this disease. The aim of this study was to identify the lived experiences of MS patients with obsessive-compulsive disorder.

    Methods

    The present study was conducted with a descriptive phenomenology method. The participants of the study were patients with multiple sclerosis who referred to Noor Laboratory in Tehran in 2020.  According to the end of the study, the data collection method was performed by semi-structured interview. The sampling method was purposeful. The sampling was theoretically saturated by interviewing 15 participants. Data were analyzed using Colaizzichr(chr('39')39chr('39'))s seven-step Method.

    Results

    Data analysis indicated that the three main themes were: "Childhood and family member’s experiences underlying obsessive-compulsive disorder", "Disturbing thoughts and emotions about the disease and it’s treatment" and " experience uncertain future ".

    Conclusion

    The findings showed that patients with multiple sclerosis experience various stresses, mental conflicts and obsessive-compulsive disorder. Identifying the behaviors and thoughts of OCD in these patients helps the process of evaluation, diagnosis and psychological treatment and interventions of obsessive-compulsive disorder and ultimately, helps them to improve their mental health and quality of life.

    Keywords: Obsessive-Compulsive disorder, Lived experienced, Multiple Sclerosis, Qualitative research
  • Fateme Moradi*, Ghasem Askarizadeh, Masoud Bagheri Pages 12-23
    Introduction

     Health anxiety is characterized by persistent and severe health concerns and is an important concern for clinical professionals. The purpose of this study was to determine the relationship between the affective and emotional composite temperament model and intolerance of uncertainty with health anxiety symptoms in medical students.

    Methods

     This study was a correlational- predictive study. The statistical population of this study consisted of students of Kerman university of medical sciences, among whom 211 students were selected by convenience sampling. The research instruments included the health anxiety questionnaire, the affective and emotional composite temperament model scale, and the intolerance of uncertainty scale. The data were analyzed by SPSS software using Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis.

    Results

     The results of Pearson correlation coefficient showed that among the components of the affective and emotional composite temperament model, depression affective temperament, cyclothymic affective temperament, obsessive affective temperament, and irritability affective temperament and also anger emotional temperament, sensitivity the emotional temperament and the fear emotional temperament with health anxiety had significant positive relationship with health anxiety. However, there was a significant negative relationship between emotional hyperthymic and health anxiety. There was also a significant positive relationship between intolerance of uncertainty and health anxiety. The results of multiple regression analysis showed that the depression affective temperament, obsessive affective temperament, anger emotional temperament, sensitivity emotional temperament and fear emotional temperament and also intolerance of uncertainty can positively and significantly predict health anxiety in medical students. The results also showed that intolerance of uncertainty can positively and significantly predict health anxiety in medical students.

    Conclusion

     The affective and emotional composite temperament model and intolerance of uncertainty can explain the symptoms of health anxiety. Therefore, by providing therapeutic interventions based on modulating the emotional composite temperament and reducing intolerance of uncertainty can prevent or control the symptoms of health anxiety.

    Keywords: Health anxiety, Affective temperament, Emotional temperament, Intolerance of Uncertainty
  • Safura Yaghmaei, Hassan Babamohamadi*, Monir Nobahar Pages 24-38
    Introduction

    Nursing education in various fields, including psychiatric nursing as a part of the higher education system is developing rapidly in recent decades in the world and also in Iran. Comparing the curriculum of Iranian psychiatric nursing with the curriculum of leading countries can be useful in understanding its strengths and weaknesses and providing solutions for its improvement. This study aimed to compare the curriculum of the psychiatric nursing masterchr('39')s degree program in Iran and Wayne, USA.

    Method

    This descriptive-analytical study was performed in 2020 at Semnan University of Medical Sciences using Bereday four-stages including description, interpretation, juxtaposition, and comparison.

    Results

    The comparison of the masterchr('39')s degree program in mental health in both environments has similarities and differences. Admission of students to the masterchr('39')s degree in psychiatric nursing in Iran is criterion-based and in the United States is normative. In none of the universities hasn’t defined specific field of study goals. Studying for a masterchr('39')s degree in mental health in Iran is free of charge and face to face and in the United States is by paying tuition in both In-person training and part-time with a suitable platform for virtual and evidence-based education.

    Conclusions

    Due to the growing needs of patients with mental disorders, increase in the incidence of these disorders in the current society, the complex nature of mental health interventions and the needs and expectations of students, there is a need to review and improve the conditions of student admission, defining the real position and role of graduates, explaining the specific objectives of the field, reviewing the teaching methods and introducing new teaching methods.

  • Mahdi Abdollahzadeh Rafi*, Mohadeseh Rafiei Boldaji, Haniyeh Mohammadi, Masoomeh Mohammadi Pages 39-49
    Introduction

    The mother has an important role in the development and increase of child behavioral problems; therefore, the aim of this study was to determine the role of psychological flexibility in parenting and maternal depression in predicting the symptoms of conduct disorder in adolescents.

    Methods

    In this descriptive (correlation) study, which was conducted in the academic year 2019-2020, 440 mothers-children from Tehran, Hamedan and Boldaji were present. Psychological flexibility in parenting questionnaire (Greene, Field, Fargo, and Twohigm, 2015), depression, anxiety and stress questionnaire (Lovibond, and Lovibond, 1995) and child behavioral checklist (Achenbach, and Rescorla, 2001) were used to collect data. Data were analyzed with SPSS-20 software using Pearson correlation coefficient and linear regression.

    Results

    Data analysis showed that the symptoms of conduct disorders in adolescents have a positive relationship with maternal depression (p=0.001) and negatively related to maternal psychological flexibility in parenting (p=0.001). Also, maternal depression and two components of psychological flexibility in parenting (acceptance and self as context) are able to predict the symptoms of conduct disorder in adolescents (p <0.01).

    Conclusion

    Given that maternal depression and psychological flexibility in parenting can predict the symptoms of child behavior disorder, it is suggested that mothers play a positive role in reducing the symptoms of their adolescentchr(chr(chr('39')39chr('39'))39chr(chr('39')39chr('39')))s conduct disorder by participating in individual or group counseling sessions to reduce depression and improve psychological flexibility in parenting.

    Keywords: conduct Disorder, Behavioral Disorder, Depression, Psychological Flexibility in Parenting
  • Leili Kavousi, Ghodratollah Abbasi*, Bahram Mirzaian Pages 50-62
    Introduction

    Eating disorders are a group of disorders characterized by persistent eating disorders and related behaviors that cause changes in food intake or absorption and are also significantly associated with physical or psychological health damage. The aim of this study was the effectiveness of compassion-focused therapy on psychological distress, self-esteem and perceived social support in people with binge eating disorder.

    Methods

    The method of the present study was quasi-experimental with pre-test, post-test and follow-up with control group. The statistical population of this study includes all people with overeating disorder who referred to counseling centers (Avaye Kherad, Sahar, Avaye Zandegi, Rahnemood and Nedaye Baran) in Sari city during the call in 2019 (N = 300). Then, among the 300 applicants who registered in this call, first the Eating Disorder Diagnostic Scale (Stice et al., 2001) was conducted and the diagnostic interview was conducted based on DMS-5, then according to the entry and exit criteria, 30 of them The final sample title was selected. These numbers were selected based on the opinion of researchers (Gall, Gall and Borg (2003) and Delavar (2020)) who in experimental research identified 15 people suitable for each group. To collect data, the Diagnostic Scale of Eating Disorders, Psychological Distress Questionnaire, Self-Imagination Questionnaire and Perceived Social Support Questionnaire were used. The data were analyzed by repeated measures analysis of variance using SPSS-23.

    Results

    The results of the analysis showed that compassion-based therapy significantly and with high statistical power significantly reduced psychological distress (p <0.001) in the experimental group, while self-perception (p <0.001) and Increased the perception of social support (p <0.001) in them, which was stable until the follow-up stage.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, it can be concluded that compassion-based treatment can be effective in reducing depression, anxiety and stress in people with overeating. Compassion-based therapy also increased self-esteem and perceptions of social support. It seems that one of the most important reasons for overeating is anxiety, lack of self-image and lack of understanding of social support, which in turn causes depression and overeating; therefore, by teaching compassion to oneself, it is possible to prevent overeating of these people to a large extent. Given that the critical time of overeating and obesity is adolescence and school, it is recommended that workshops be conducted in schools to prevent obesity and its problems, and in schools the skills of self-friendship, emotion, self-confidence, non-self-humiliation and Teach mutual understanding so that we can take effective steps to prevent these problems in adulthood.

    Keywords: Psychological Distress, Self-concept, Perceived social support, Overeating disorder
  • Hamid Reza Samadifard, Mohammad Narimani *, Seyfullah Aghajani, Sajjad Basharpoor Pages 63-72
    Introduction

    Sexual relations act as a background for reinforcing emotions and feelings between people and could provide the means of strengthening family ties. The present study was conducted to determine the role of emotion regulation strategies and spiritual well-being in predicting compulsive sexual behavior.

    Methods

    The study was based on a descriptive correlational method. Statistical population consisted of all married men in Ardabil city (Zones one and two) in 2020. 110 men were selected as the statistical sample using the convenience sampling by referring to public places. For data collection the emotion regulation strategies (Gross, John, 2003), spiritual well-being (Daaleman, Frey, 2004) and compulsive sexual behavior (Efrati, Mikulincer, 2018) were used. Research data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression using SPSS18 software.

    Results

    The results showed a significant relationship between emotion regulation strategies (Reappraisal -0.47, Suppression 0.41) and spiritual well-being -0.59 with compulsive sexual behavior in married men. Also, the results of multiple regression showed that emotion regulation strategies and spiritual well-being can predict the compulsive sexual behavior of married men by 0.44 (p<0.05).

    Conclusion

    Married menschr('39') compulsive sexual behavior is predictable with emotion regulation strategies and spiritual well-being. It is suggested that psychologists and health professionals pay more attention to the role of these variables in reducing the compulsive sexual behavior of Married men.

    Keywords: Sexual Behavior, Emotion, Spirituality
  • Bakhtiyar Mahmoodi, Omid Moradi*, Mahmod Goodarzi, Asrin Seydol Shohadaei Pages 73-82
    Introduction

    Marital conflicts are inevitable, though they are considerably reduced through training and development of social skills. This study aimed to investigate the effectiveness of integrative behavioral couple therapy on the sexual intimacy and marital burnout of the couples with marital conflicts. 

    Methods

    This was a pretest-posttest quasi-experimental study with a control group and was applied in terms of purpose. The statistical population consisted of all couples with marital conflict in Sanandaj City (30 couples) from March 21 to September 22, 2019, that were divided into two experimental and control groups, each of 15. Batlanichr('39')s sexual intimacy questionnaire and Pinezchr('39') marital burnout questionnaire as the research instruments were completed by the subjects before and after the intervention. The reliability of the questionnaires was assessed by the Cronbachchr('39')s alpha as 0.88. The experimental group was provided with ten 90-min sessions of integrative behavioral couple therapy training, one session per week for two months; however, the control group received no intervention. Data were analyzed by MANCOVA and one-way MANCOVA.

    Results

    Data analysis showed that integrative behavioral couple therapy significantly improved sexual intimacy and reduced marital burnout of couples (p <0.001).

    Conclusion

    Integrative behavioral couple therapy as an effective intervention increased sexual intimacy and reduced marital burnout of couples.

    Keywords: Marital Conflict, Integrative Behavior Couple Therapy, Sexual Intimacy, Marital Burnout
  • Farzaneh Zamanigharaghoosh, Zohreh Latifi*, Mehran Sharifi Isfahani Pages 83-95
    Introduction

    Considering the psychological effects of cancer such as stress, death anxiety and depression, the use of psychological treatment is very important in reducing the psychological problems of breast cancer. The purpose of this study was to determine the effective training of self-healing on stress, death anxiety, and depression, in breast cancer patients.

    Methods

    The present quasi-experimental study design with pre-test, post-test, and follow-up design with experimental and control groups. The statistical population of the study included all females with breast cancer in the year 1396-98 referring to seyedshohada hospital in Isfahan city, among 28 selected by the available sampling and were randomly assigned to experimental and control groups. (14 people in each group). For the experimental group, the self-healing program was performed in 12 sessions per week for 90 minutes per session. Data was collected through cohenchr('39')s Perceived Stress questionnaire (1983), the temple Death Anxiety Scale (1970), and the beck depression Inventory-2(1988) before, after, and two months after the intervention and analyzed by variance analysis test with repeated measures and Bonferroni post hoc.

    Results

    After performing the self-healing program, the mean stress death anxiety and depression in the experimental group decreased from (31/71,12/71,29/79) to (22/43,5/0,17/0), with indicated a significant reduction in stress, death anxiety and depression(p<0/01) while the control group had no significant difference before (30/71,12/29,27/86) and after (29/21,10/71,31/7) the intervention(p>0/01). There was a significant difference between the control group and the experimental group in all three variables in the post-test and follow-up stages (p<0/01). 

    Conclusions

    The finding of this study showed that the stress, death anxiety, and depression decreased, meaning that the self-healing training program was effective for the stress, death anxiety, and depression of breast cancer. Therefore, this method can be used to reduce the psychological programs in breast cancer and other chronic diseases.

    Keywords: Self-healing, stress, death anxiety, depression, breast cancer
  • Akram Alizadeh Moghadam, Massoud Mohammadi *, Ghasem Naziri Pages 96-106
    Introduction

    Love trauma syndrome can be associated with many anxieties and negative side effects. The aim of this study was to investigate the mediating role of emotion regulation in the relationship between attachment styles and love trauma syndrome.

    Methods

    The present study was descriptive-correlational and structural equation modeling. The statistical population of the present study included male and female students of Shiraz universities in 1399. By available sampling method, 341 people were selected to participate in this study. Data collection tools included Behavioral Emotion Regulation Questionnaire, Love trauma syndrome, and Adult Attachment Questionnaire.

    Results

    The results showed that there is a correlation coefficient between ambivalent attachment (0.28**) and adaptive emotion regulation (0.23**) and maladaptive emotion regulation (0.12**) with Love trauma syndrome at the level of 0.01. Also, emotion regulation had a mediating role in the relationship between attachment styles and love trauma syndrome (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, health professionals can design the necessary interventions to correct attachment styles and regulate emotion in people with trauma syndrome and thus help them overcome possible psychological trauma. Bring them.

    Keywords: Attachment Styles, Emotion Regulation, Love Trauma