فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/28
  • تعداد عناوین: 15
|
  • رامین رضایی، کاوه تبریزیان، محمدامیر عنانی، وحیده قرآنی، محمود هاشم زایی* صفحات 1-7
    مقدمه

    در این مطالعه اثر دزیپرامین بر وابستگی ناشی از مورفین و تمایل به مصرف مجدد آن با تست ترجیح مکان شرطی شده) Conditioned Place Preference (CPP)) در موش بررسی شد. ، 3) مورفین/دزیپرامین (12,5 -

    روش کار

    در روش اول، در مرحله اول 40 موش در 8 گروه: 1) نرمال سالین، 2) نرمال سالین/مورفین، 5 25 و 50 میلی گرم/کیلو گرم) ، ، 6) دزیپرامین به تنهایی (12,5 - 25 و 50 میلی گرم/کیلو گرم+ مورفین 40 میلی گرم/کیلوگرم)، 8 تقسیم شدند. پس از شرطی شدن، تمایل موش به خانه سیاه و سفید با محاسبه زمان سپری شده در این خانه ها، در روزهای سوم با 2) مورفین/دزیپرامین (دوزهای مختلف) تقسیم - هشتم مقایسه شد. در مرحله دوم، 20 موش در 4 گروه: 1) نرمال سالین/مورفین و 4 شدند. در روش دوم، موش ها تحت یک مرحله ترک قرارگرفته و پس از آن دوز یادآوری 10 میلی گرم/گیلوگرم تجویز گردید و تمایل موش به خانه سفید ارزیابی شد. تایید شد. در روش اول، ، CPP

    یافته ها

    اعتیاد حیوانات بعد از تجویز مورفین (40 میلی گرم/کیلوگرم برای چهار روز) ، در دستگاه دزپیرامین با دوزهای 25 و 50 میلی گرم/کیلوگرم به طور قابل توجهی تمایل به مورفین را کاهش داد و این دوزها در روش دوم، به طور قابل توجهی برگشت مجدد به مورفین را کاهش دادند. دزپیرامین 12,5 میلی گرم/کیلوگرم منجر به کاهش بازگشت مجدد به مورفین نشد.

    نتیجه گیری

    دزیپرامین می تواند ترجیح مکان و وابستگی جسمی به مورفین را مهار کند.

    کلیدواژگان: مورفین، دزیپرامین، ترجیحمکان شرطی شده، موش سوری
  • سمیرا مالدار*، قاسم آهی، هادی غلامرضایی صفحات 8-15
    مقدمه

    وقوع پیمان شکنی، نقش مهمی در ایجاد مشکلات روانی دارد و سبب ایجاد درماندگی روان شناختی و عدم استحکام روابط زناشویی می شود. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر درماندگی روانشناختی زنان آسیب دیده از روابط فرا زناشویی صورت گرفت.

    روش کار

    پژوهش حاضر به روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه زنان آسیبدیده از روابط فرا زناشویی که در بازه زمانی ششماهه دوم سال 1398 به مرکز مشاوره آموزش و پرورش شهر بیرجند مراجعه کرده بودند، تشکیل داد. از این بین 30 نفر از زنان به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) منتسب شدند. قبل از اجرای مداخله آموزشی، پیش-آزمون در هر دو گروه انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس لاویبوند و لاویبوند (1995) جمع آوری گردید. روش اجرای مداخله شفقت درمانی به صورت آموزش در طی 8 جلسه برای گروه آزمایش بود و گروه کنترل آموزشی را دریافت نکردند. سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. فرضیه ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک و چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    درمان مبتنی بر شفقت بر کاهش درماندگی روانشناختی زنان آسیب دیده از روابط فرا زناشویی موثر بوده است و میانگین .(P <0/ نمره درماندگی روان شناختی گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است (05

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های به دست آمده از پژوهش حاضر، پیشنهاد می شود برای کاهش مشکلات روان شناختی زنان آسیب درمانی بهره گرفته شود.

    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر شفقت، درماندگی روانشناختی، روابطفرا زناشویی، زنان، خیانتزناشویی
  • سمیرا بلندقامت، مرتضی بهنام رسولی*، ناصر مهدوی شهری، علی مقیمی صفحات 16-23
    مقدمه

    دارو درمانی تیماری ارزان، در دسترس و غیرتهاجمی است که می تواند در اولین ساعات بعد از آسیب عصبی مورد استفاده قرار گیرد. اگرچه استفاده از برخی از داروها پس از آسیب عصبی منجر به تسریع روند ترمیم عصب می شود، اما نتایج عملکردی آنها هنوز رضایت بخش نمی باشد. از اینرو، هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثرات تجویز متیل پردنیزولون بر حفظ ظرفیت ترمیمی بخش دیستال عصب قطع شده، در شرایط ترمیم عصب با تاخیر بوده است. 250 گرم) قطع گردید و حیوانات متیل پردنیزولون سوکسینات (با دوز -

    روش کار

    عصب سیاتیک موش های صحرایی نر (300 عصب ،(n= را به صورت داخل صفاقی به مدت 1 ماه دریافت کردند. در گروه شم (5 (n= و سالین (کنترل، 8 ((n=8) 2mg/kg فقط آشکار شد. بعد از یک ماه، عصب قطع شده با یک آلوگرافت ترمیم شد. چهارده هفته بعد از ترمیم عصب، ارزیابی های ریخت سنجی و میکروسکوپ الکترونی بر روی عصب انجام شد.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر، میانگین مساحت سطح مقطع فیبر، قطر فیبر، قطر آکسون و ضخامت میلین در بخش دیستال عصب در همچنین اکثریت فیبرها در گروه متیل پردنیزولون .(P < 0/ گروه متیل پردنیزولون به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (01 دارای غلاف میلین طبیعی و هسته سلول های شوان طبیعی در میکروگراف های الکترونی بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد در موقعیت هایی که ترمیم فوری عصب با جراحی امکان پذیر نیست، تجویز متیل پردنیزولون باعث حفظ ظرفیت رژنراسیون آکسونی بخش دیستال عصب قطع شده می شود.

    کلیدواژگان: متیل پردنیزولون، ترمیم عصب، ترمیم عصب با تاخیر، عصبسیاتیک
  • پیمان آل شیخ، فاطمه شاهین فر*، ساهره سلطانی، پرستو ضرغامی مقدم صفحات 24-30
    مقدمه

    علاقه به عناب در سراسر جهان رو به افزایش است، زیرا منبع بسیار خوبی از مواد مغذی و مواد شیمیایی است و به طور سنتی به عنوان ضد انعقادی، آرام بخش، ضد سرطان، ضد قارچ، ضد دیابت، ضد باکتری، ضد اسپاسم، و آنتی اکسیدان مورد استفاده Ziziphus jujube) قرار میگیرد. لذا هدف از این تحقیق انتخاب بهترین عصاره با بالاترین اثر ضد میکروبی میوه گیاه دارویی عناب ،(جهت تولید محصولات دارویی با منشاء گیاهی با حداکثر اثربخشی و کمترین عوارض جانبی میباشد.

    روش کار

    عصاره های اتانولی، متانولی، آبی و دی کلرومتانی میوه عناب به روش خیساندن تهیه شد و به منظور بررسی اثر ضد میکروبی عصاره ها از روش انتشار از دیسک و چاهک پلیت استفاده نمودیم. جهت بدست آوردن حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت کشندگی از میکرو پلیت 96 خانه استفاده شد تا غلظتهای موثر برای حذف و مهار باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس در عصاره های مختلف بدست آید.

    یافته ها

    آنالیز داده های روش های دیسک دیفیوژن و چاهک پلیت نشان داد که عصاره های مورد آزمایش تاثیر قابل توجهی بر روی MBC و MIC باکتری/ قارچهای مورد آزمایش نداشته و هیچ هاله عدم رشدی اطراف دیسک و چاهکها مشاهده نشد. نتایج بیانگر این بود که، غلظت 100 میلی گرم بر میلی لیتر همه عصاره های آبی، اتانولی، متانولی و دی کلرومتانی بر روی /MFC استرپتوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکنس بی تاثیر بوده و نیاز به غلظت بالاتر میباشد.

    نتیجه گیری

    عصاره های آبی، اتانولی، متانولی و دی کلرو متانی میوه عناب، در مقایسه با کنترل مثبت (کلرهگزیدین، نیستاتین و آموکسی سیلین)، اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی قابل ملاحظهای از خود نشان ندادند.

    کلیدواژگان: Ziziphus jujube، Streptococcus mutans، پاتوژن، Candida albicansهای دهانی، اثر ضد میکروبی
  • مریم امینی، حمیده صمدی، راضیه یوسفی، مهرالسادات مهدیزاده، فاطمه خراشادی زاده، محمدتقی شاکری* صفحات 31-37
    مقدمه

    آموزش مهارتهای زندگی به ارتقا بهداشتروانی جوانان در ابعاد زندگی کمک میکند و از اساسیترین برنامه های پیشگیرانه در سطح اول بهشمار میرود. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارتهای زندگی بر مبنای آیات قرآنی بر جهتگیری مذهبی و سلامت عمومی دانشجویان انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفیشده است. نمونه گیری در مرحله اول بصورت غیراحتمالی و هدفمند و در مرحله دوم تخصیص افراد در دو گروه به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار به روش تخصیص پاکت انجام شد. ابتدا از دانشجویان علاقمند در خوابگاه های دختران دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواسته شد پرسشنامه های جهتگیری مذهبی و سلامتعمومی را تکمیل نمایند و 30 نفر از دانشجویانی که در مجموع بیشترین نمره را کسب کرده بودند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل (15) و آزمایش (15) قرارگرفتند. داده های به دست آمده با استفاده از روش آماری آنالیز کوواریانس بهوسیله نرم افزار 25 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. SPSSV. .(P<0/

    یافته ها

    در انتهای مطالعه بین میانگین نمره سلامت عمومی گروه کنترل و گروه آزمون اختلاف معناداری وجود داشت (001 .(P=0/ در حالیکه در خصوص جهتگیری مذهبی اختلاف معناداری بین میانگینهای دو گروه مشاهده نشد (26

    نتیجه گیری

    مداخله آموزشی مهارتهای زندگی با جهتگیری آیات قرآن در سلامتعمومی دانشجویان موثر بود درحالیکه در جهتگیری مذهبی دانشجویان تاثیری نداشت. بنابراین مشاوران و متخصصین سلامتروان میتوانند با بکارگیری آیات قرآنی در آموزش مهارتهای زندگی به سلامت روان دانشجویان کمک نمایند. پیشنهاد میشود جهت ارتقا جهتگیری مذهبی دانشجویان در مداخله آموزشی از رویکردهای تکمیلی استفاده شود.

    کلیدواژگان: مهارتهای زندگی، جهتگیریمذهبی، سلامت عمومی
  • محمود خباز شیروان*، حسن رضا زین آبادی، سعید جعفری نیا، اکبر حسن پور صفحات 38-49
    مقدمه

    کینهتوزی از جمله رفتارهای انحرافی است که بهطور مرتب در بین پرستاران اتفاق میافتد و هزینه های قابل توجهی در اثر این نوع رفتارها به بیمارستانها تحمیل میشود. این پژوهش با هدف شناسایی پیامدهای کینهتوزی در بین پرستاران بیمارستانهای دولتی خراسان شمالی انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش، یک مطالعه کیفی از نوع تحلیل محتوا و با هدف کاربردی بود که داده های آن در سال 1398 با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی تا مرحله اشباع و مصاحبه انفرادی نیمه ساختارمند با 18 نفر از سوپروایزرها، مدیران بخشها و پرستاران با سابقه بیمارستانهای دولتی خراسان شمالی جمعآوری گردید. در پژوهش حاضر برای اعتباربخشی از معیارهای قابلیت اعتماد لینکلن و گوبا استفاده شد و جهت رعایت ملاحظات اخلاقی، کد اخلاق از دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اخذ گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوا کیفی هدایت شده گرانهیم و لاندمن انجام گرفت.

    یافته ها

    پس از تجزیه و تحلیل مصاحبه ها تعداد 34 کد معنیدار منحصر به فرد شناسایی، و در 7 مفهوم یا عامل اصلی طبقهبندی کاهش اعتماد مردم به خدمات » ،« آسیب پذیری زندگی کاری » : شد. نتایج نشان داد که پیامدهای کینهتوزی سازمانی عبارتند از ،« خرابکاری و کارشکنی » ،« کاهش وجدان کاری » ،« کاهش کیفیت مراقبت از بیمار » ،« آسیبپذیری زندگی شخصی » ،« بیمارستانی .« آسیب مالی به سیستم »

    نتیجه گیری

    در مجموع و باتوجه با یافته های این پژوهش میتوان پیامدهای کینهتوزی پرستاران را در چهار دسته پیامدهای زندگی شخصی، زندگی کاری (شغلی)، پیامدهای سازمانی و پیامدهای فراسازمانی قرار داد. این مسئله ضرورت مدیریت فردی، مدیریت سازمانی و مدیریت کلان نظام سلامت جهت کاهش اینگونه رفتارها را تصریح میکند.

    کلیدواژگان: رفتار انحرافی، کینهتوزی، پرستار، مطالعه کیفی، تحلیلمحتوا
  • ایرج بیگلری، حسن فهیم دوین*، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری، حسین پیمانی زاد صفحات 50-60
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی پیش آیندها، راهبردها و پس آیندهای سبک زندگی سالم با تاکید بر فعالیت ورزشی سالمندان بر اساس نظریه داده بنیاد بود.

    روش کار

    تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ نوع جستجوی داده ها از نوع کیفی و بر اساس نظریه داده بنیاد و به لحاظ روش تجزیه و تحلیل داده ها از نوع اکتشافی میباشد که جمع آوری داده ها به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه خبرگان علمی و تجربی با سابقه پژوهش و کار در زمینه سالمندان بودند که نمونه آماری به صورت گلوله برفی انتخاب که در نهایت با 15 نفر مصاحبه به اشباع نظری داده ها منجر شد که همان به عنوان نمونه نهایی در نظر گرفته شد. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته و اکتشافی با خبرگان صورت پذیرفت. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل داده بنیاد (استراوس و کوربین) استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مفاهیم بدست آمده از کدگذاری نشانه ها در مقوله پیش آیندها شامل 14 مورد در سه دسته مفاهیم عوامل شخصی، سازمانی و فرهنگی-اجتماعی، در مقوله راهبردها شامل 14 مورد در دو دسته راهبردهای سخت افزاری و نرم افزاری و مفاهیم بدست آمده در مورد پس آیندها شامل 18 مورد در سه دسته پس آیندهای فردی، اجتماعی و سازمانی تقسیم شدند.

    نتیجه گیری

    مدیران ورزش کشور میتوانند مدل بدست آمده را در جهت نهادینه سازی سبک زندگی سالم با تاکید بر فعالیت ورزشی سالمندان بکار گیرند.

    کلیدواژگان: راهبردها، سبک زندگی، سالمندان، نظریه داده بنیاد
  • مریم خدابخش نوکلا، ماندانا غلامی*، حسین عابدنطنزی صفحات 61-69
    مقدمه

    التهاب نقش مهمی در پاتوژنز پرفشار خونی دارد. در مقابل، تمرین ورزشی به عنوان یک عامل ضدالتهابی موثر شناخته شده TNF-α و IL- است. هدف از اجرای پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته تمرین استقامتی با مکمل یاری آل آرژنین بر سطوح 6 در زنان یایسه مبتلا به پرفشار خونی بود. به صورت تصادفی (BMI: 18/1 ± 61/28 kg.m 55 سال، (2 /26±2/

    روش کار

    زن یایسه مبتلا به پرفشار خونی (میانگین سنی 56 در چهار گروه دارونما، آل آرژنین، تمرین و تمرین+آل آرژنین قرار گرفتند. برنامه تمرین استقامتی طی 12 هفته و سه جلسه در هفته اجرا شد. مصرف آل آرژنین نیز روزانه 6 گرم بود. خونگیری در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون (48 ساعت بعد از آخرین جلسه به روش الایزا اندازه گیری شد. TNF-α و IL- تمرین یا مصرف آل آرژنین) انجام گرفت و سطوح 6 فشار خون سیستولی و دیاستولی نشان داد ،TNF-α ،IL-

    یافته ها

    نتایج حاضر تفاوت معنادار بین گروهی را برای سطوح 6 و آل (P=0/ در گروه تمرین در مقایسه با گروه دارونما (044 IL- نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی کاهش معنادار سطوح 6 .(P<0/05) نشان داد. (P=0/ و آل آرژنین (001 (P=0/ و همچنین در گروه تمرین+آل آرژنین نسبت به گروه دارونما (001 (P=0/ آرژنین (024 در مقایسه با گروه دارونما کاهش معناداری یافت. (P=0/ و تمرین+آل آرژنین (001 (P=0/ نیز در گروه تمرین (001 TNF-α سطوح کاهش معنادا ر فشا ر خو ن سیستولی د ر گرو ه آل آرژنین، تمرین و تمرین+آل آرژنین در مقایسه با گروه دارونما مشاهده شد و تمرین (P<0/ علاوه بر این، فشار خون سیستولی در گروه تمرین+آل آرژنین در مقایسه با گروه آل آرژنین (001 .(P<0/001) کاهش معناداری داشت. کاهش معنادار فشار خون دیاستولی نیز در گروه تمرین و تمرین+آل آرژنین در مقایسه با گروه (P=0/007) .(P<0/ دارونما و آل آرژنین مشاهده شد (001 TNF-α و IL-

    نتیجه گیری

    به نظر میرسد که کاهش سطوح سایتوکاین های التهابی از قبیل 6 نقش موثری در تنظیم کاهشی فشار خون در افراد مبتلا به پرفشار خونی دارد و مصرف آل آرژنین میتواند تاثیر سینرژیک در کاهش فشار خون سیستولی با تمرین ورزشی داشته باشد.

    کلیدواژگان: التهاب، پرفشار خونی، آلآرژنین، تمرین استقامتی
  • آیت ارجمند*، بهرام عابدی، سید علی حسینی، سجاد رمضانی صفحات 70-76
    مقدمه

    آپوپتوز یک فرآیند تنظیم شده است که هموستاز بافت سلول را تضمین می کند.هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرینات مقاومتی و مصرف عصاره خارخاسک برآپوپتوز بافت قلب در موش های صحرایی بود.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی از نژاد اسپراگ-دوالی با محدوده وزن 150 تا 200 گرم و میانگین سنی 8 هفته به طور تصادفی به چهار گروه (کنترل، عصاره خارخاسک، تمرین مقاومتی و تمرین مقاومتی +خارخاسک) تقسیم شدند. برنامه تمرین مقاومتی به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته اجرا شد.عصاره خارخاسک (100 میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن) روزانه به اندازه گیری شد. جهت Real time PCR بافت قلب به روش BCL و 2 BAX ، صورت صفاقی تزریق گردید.میزان بیان کاسپاز 3 بررسی طبیعی بودن توزیع یافته ها از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف و جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون آماری آنالیز واریانس .(P≤0/ استفاده شد (05 SPSS یک طرفه همراه با آزمون تعقیبی توکی در نرم افزار یافته ها نشان داد تمرین .(P =0/ بافت قلب تفاوت معنی داری وجود داشت(001 BCL و 2 BAX

    یافته ها

    بین میانگین کاسپاز 3 مقاومتی +خارخاسک باعث کاهش معنی داری سطوح کاسپاز 3 نسبت به گروه های کنترل ، خارخاسک وتمرین مقاومتی در گروه تمرین مقاومتی +خارخاسک نسب به گروه های کنترل، خارخاسک و تمرین BAX همچنین بیان ژن .(P=0/ شد(001 ب ه عنوا ن عام ل ض د آپوپتو ز د ر گرو ه تمرین BCl بااین وجود مقادیر 2 .(P=0/ مقاومتی کاهش معنی داری داشت (002 .(P=0/ مقاومتی+خارخاسک به طور معنی داری نسبت به گروه های کنترل، خارخاسک وتمرین مقاومتی افزایش معناداری داشت(001

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد که تمرین مقاومتی و مکمل خارخاسک می تواند به واسطه کاهش BCl وافرایش 2 BAX بیان ژن کاسپاز 3 و اثر پیش گیرانه در آپوپتوز بافت قلب داشته باشد..

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، عصارهخارخاسک، آپوپتوز، قلب
  • علی رمضانخانی، مریم محمدی، حمید سوری، طاهره جمالی* صفحات 77-85
    مقدمه

    با افزایش جمعیت سالمندان، شیوع سقوط نیز افزایش مییابد. طراحی برنامه های خودمراقبتی نسبت به سقوط با داشتن اطلاعات صحیح از گروه هدف امکان پذیر است. هدف از این مطالعه تعیین دانش، نگرش و رفتار پیشگیری از سقوط در سالمندان در مراکز مراقبت روزانه میباشد.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی بر روی کلیه زنان و مردان سالمند 60 سال و بالاتر در مراکز مراقبت روزانه استان گیلان در سال تقسیم شدند. گروه مداخله آموزشهای (n= و کنترل (44 (n= 1398 انجام شد. شرکتکنندگان بهطور تصادفی به دو گروه مداخله (37 مربوط به سقوط و روش های پیشگیری از آن را دریافت کرد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. آگاهی در سه مرحله قبل، بلافاصله و پنج ماه پس از مداخله، نگرش و رفتار قبل و پنج ماه پس از ویرایش 16 و آزمونهای آماری میانگین و انحراف معیار، کایاسکویر، spss مداخله تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار تی زوجی، تی مستقل و آنالیز واریانس اندازه های تکراری انجام شد. تمام مراحل مطالعه حاضر براساس استانداردهای اخلاقی انجام شد.

    یافته ها

    دو گروه مداخله و کنترل از نظر متغیرهای جمعیتشناختی و میانگین نمرات آگاهی، نگرش و رفتار قبل از مداخله تفاوت آماری معناداری نداشتند. در گروه مداخله مقایسه میانگین نمرات آگاهی در سه مرحله، تفاوت معناداری را نشان داد، میانگین نمره نگرش پنج ماه بعد از مداخله افزایش آماری معناداری داشت، میانگین نمره رفتار پنج ماه بعد از مداخله کاهش آماری معناداری را 0 در نظر گرفته شد. / نشان داد. سطح معنی دار کمتر از 05

    نتیجه گیری

    مداخله آموزشی در افزایش دانش و تغییر نگرش سالمندان در مورد سقوط و پیشگیری از آن موثر است. پیشنهاد می شود برای بهبود رفتارهای پیشگیری از سقوط علاوه بر آموزش از مداخلات دیگری نیز استفاده شود.

    کلیدواژگان: سقوط، سالمند، آگاهی، نگرش، رفتار، آموزش
  • احمد وثوقی مطلق، علی عباس زاده گنجی، مولود صفاری راد* صفحات 86-89

    تاخیر در تشخیص و شروع PAH یک بیماری ژنتیکی نادر است که در نتیجه جهش در ژن (PKU) فنیل کتونوریا شود. (ASD) رژیم غذایی مناسب میتواند موجب ایجاد اختلالات رشدی و/یا نورولوژیک شامل ناتوانی ذهنی و اختلال طیف اوتیسم مراجعه کرده بود و خواهر کوچکترش را گزارش میکنیم. در بررسی های بیشتر ASD ما یک پسر 15 سال و 9ماهه را که با تظاهرات PKU تشخیص داده شد که این پسر دارد. بعد از شروع رژیم غذایی مناسب، علایم وی کاهش یافت.باید توجه شود که یک بیماری متابولیک تشخیص داده نشده، میتواند موجب عقب ماندگی های رشدی و ذهنی شود. برای همین ما توصیه میکنیم که این بیماران از نظر بیماری های متابولیک بررسی شوند.

    کلیدواژگان: PKU) فنیل کتونوریا)، فنیلآلانین، ایران، طیف اختلالاتاوتیسم، ناتوانی ذهنی
  • پرستو ضرغامی مقدم، امیر عظیمیان*، عباس اخوان سپهی، علیرضا ایرانبخش صفحات 90-97
    مقدمه

    استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین به عنوان یکی از عوامل بیماریزای دخیل در عفونتهای بیمارستانی بسیار مورد توجه قرار گرفته که مطالعه بر روی مقاومت دارویی و تیپ بندی این باکتری، اقدامی کارا در جهت پیشگیری و گسترش آن محسوب SCCmec و همچنین تیپ بندی mecA میگردد. هدف از این مطالعه تشخیص ژن ایزوله های استافیلوکوکوس اوریوس جدا شده از نمونه های بالینی میباشد.

    روش کار

    308 نمونه بالینی پس از جمع آوری، توسط تستهای تاییدی به عنوان ایزوله های استافیلوکوکوس اوریوس شناخته شدند. mecA سویه های دارای ژن PCR با روش DNA بررسی حساسیت دارویی توسط روش آگار اسکرین انجام شد و بعد از استخراج صورت گرفت. Multiplex PCR توسط SCCmec شناسایی و تیپ بندی در PCR

    یافته ها

    75 % ایزوله های استافیلوکوکوس اوریوس در روش آگار اسکرین مقاومت به متی سیلین نشان دادند ولی در روش مثبت مشاهده شد. بررسی نتایج نشان داد که این شش سویه در تست آگار اسکرین نسبت به متی سیلین mecA %73 از آنها ژن و سپس متعلق SCCmec IV (% بودند. بیشترین درصد نمونه ها متعلق به تیپ (37 mecA فاقد ژن PCR مقاوم بوده ولی در روش بود. SCCmec III (% به (31 mecA

    نتیجه گیری

    بیش از 73 % از سویه های استافیلوکوکوس اوریوس دارای ژن بوده و 56 % آنها از نوع سویه های اکتسابی از بیمارستان ثبت شدند.

    کلیدواژگان: واکنش زنجیرهای پلیمراز، استافیلوکوکوس اورئوس، Staphylococcal Cassette Chromosome Mec
  • رامین حقیقی*، اعظم زیبایی، محمدباقر اوغازیان صفحات 98-102

    ژورنال کلاب یک روش آموزشی اثر بخش، ضروری و متداول آموزش پزشکی است که در واقع جزء اساسی و مهم آموزش پزشکی مبتنی بر شواهد می باشد. همچنین با توجه به قابلیت اجرای آسان، عدم نیاز به امکانات خاص و صرفه اقتصادی، مقبولیت بسیار زیادی دارد و به عنوان یکی از پرطرفدارترین برنامه های آموزشی اجرا میگردد. علی رغم اهمیت این شیوه در آموزش بالینی، پژوهش های کمی در زمینه تاثیر آن روی عملکرد بالینی در ایران صورت گرفته است. بر اساس شواهد موجود، کیفیت جلسات برگزار شده پایین است و آنچنان قوی و قدرتمنده نبوده اند که بتوانند به عنوان یک نهضت قوی در آموزش اثربخش و مبتنی بر شواهد مطرح باشند. ژورنال کلاب زمانی نقطه عطف آموزش و پژوهش می باشد که با دعوت از متخصصین آمار و اپیدمیولوژی یا پزشکی اجتماعی به سمت ژورنال کلاب مبتنی بر شواهد هدایت شود تا به چالش حداکثری و ایجاد یک فضای مناسب جهت تولید علم و خلق ایده های جدید پژوهشی تبدیل گردد. زیرا آنچه این روش آموزشی را در رویکردهای بالینی ارزشمند میسازد، ارایه تحقیقات به روز، با کیفیت بالا و مبتنی بر شواهد است. امروزه علوم بالینی شاهد فاصلهای بین پژوهش و بالین هستند به طوری که این فاصله میتواند از قدرت و قوت هر دو این حوزه ها بکاهد. هر اقدامی در راستای برگزاری ساختارمند ژورنال کلاب مبتنی بر شواهد در بالین، ضرورتی به اندازه اهمیت مداخلات بالینی بر روی انسان دارد. لذا، از این روش میتوان برای کاهش فاصله پژوهش و عملکرد بالینی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، ژورنال کلاب، پزشکی مبتنی بر شواهد
  • مهین حمیدی، فرح لطفی کاشانی*، قاسم آهی، سید کاوه حجت صفحات 103-110
    مقدمه

    اقدام به خودکشی به منزله عملی خود ویرانگر، به صورت آگاهانه و هدفمند در بین زنان در حال افزایش است این مطالعه به منظور بررسی مقایسه اثر بخشی دو رویکرد یکپارچهنگر مبتنی بر چهار عامل مشترک و رواندرمانی مبتنی بر تعهد و پذیرش بر همجوشی شناختی زنان اقدام کننده به خودکشی انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضراز نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری میباشد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه زنان اقدام کننده به خودکشی که در سال 1399 در بیمارستانهای استان خراسان شمالی بستری بودند تشکیل دادند. نمونه این پژوهش شامل 16 نفر بود که به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند و به طریق گمارش تصادفی در دو گروه آزمایشی (8 نفری) قرار گرفتند سپس یک گروه مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد و گروه دیگر رواندرمانی یکپارچه نگر را به مدت 8 جلسه دریافت کردند. ابزار پژوهش پرسشنامه همجوشی شناختی گیلاندرز وهمکاران (2010) بود. اطلاعات در سه مرحله، قبل از مداخله، در پایان مداخله و دو ماه بعد از اتمام مداخله جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از روش تحلیل کواریانس چند متغیری استفاده شد. SPSS تحلیل داده ها از طریق نرم افزار تحلیل آماری نسخه 26 انجام شد. < 0,230 ،eta =

    یافته ها

    نتایج نشان داد هر دو روش درمانی بر همجوشی شناختی موثر بودند ولی بین دو روش درمانی (0,101 F = 1,578 ،P)، تفاوت معنی داری وجود نداشت. همچنین در مولفه های همجوشی شناختی بین دو گروه تفاوت معنیداری گزارش نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثربخشی آموزش مبتنی بر رویکرد یکپارچه نگر و رواندرمانی مبتنی بر تعهد و پذیرش بر کاهش همجوشی شناختی در زنان اقدام کننده به خودکشی این دو روش درمان میتوانند گزینه های مناسبی برای بهره گیری متخصصان سلامت روان فعال در این زمینه باشند.

    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، ژورنال کلاب، پزشکی مبتنی بر شواهد
  • هادی محمددوست، محمدجواد دهقان، فرهاد راهبریان، صدف سبزواری، محمد زارعی، عادله صاحب نسق* صفحات 111-115

    مقدمه :

    استیوسارکوما تومورهای بدخیم اولیه استخوان هستند که شامل سلولهای استخوانی نابالغ یا استوییدی میشوند. این تومورها بیشتر در سنین نوجوانی در استخوانهای بلند رخ میدهند و به ندرت در ستون فقرات گردنی قرار دارند.

    توضیح مورد:

     نویسنده یک مورد نادر از استیوسارکومای ستون فقرات گردنی را که در یک مرد جوان رخ داده، بیان میکند. محل MRI،T همراه با توده پاراورتبرال در تصاویر 2 C 5- آن در مهره های 6 گزارش شد. تومور با عث کلاپس تنه مهره همراه با تخریب بافت دیسک شده بود. تومور به طور ناقص مورد جراحی رزکسیون واقع شد و فقط ظرف مدت چند هفته بعد، علایم بیماری مجددا رخ نمود.

    نتیجه گیری:

     اگرچه گزارشات وقوع استیوسارکوما در تنه مهره ها ناشایع نیست، ولی وقوع آن در ناحیه گردنی با چنین سرعت پیشرفتی شگفت انگیز است. بهترین راه برای تصمیم گیری درمانی در چنین موارد نادر، تصمیم گیری تیمی و جمعی است.

    کلیدواژگان: استئوسارکوما، گردن، مهره
|
  • Ramin Rezaee, Kaveh Tabrizian, MohammadAmir Anani, Vahideh Ghorani, Mahmoud Hashemzaei* Pages 1-7
    Introduction

    In this study, we aimed to investigate the effects of Desipramine on morphine dependence and inhibition of reinstatement using the Conditioned Place Preferences (CPP) test in mice.

    Methods

    In this study, two protocols were used to evaluate morphine dependency and reinstatement: In one of these protocols, 40 mice were equally assigned into 8 groups of normal saline, normal saline/morphine, three groups of morphine/DES (12.5, 25 and 50 mg/kg/day with morphine 40 mg/kg) and three groups of DES (12.5, 25 and 50 mg/kg). The time spent in the black and white compartments was calculated on day 3 and 8. In the next step, 20 mice were equally divided into 4 groups: one received normal saline/morphine and the other three groups received morphine/DES at 12.5, 25 and 50 mg/kg/d. In the other protocol, animals underwent a period of abstinence, then, they received 10 mg/kg morphine as a reminder dose in order to elucidate morphine reinforcement. Finally, the time spent in white and black box were calculated.

    Results

    The results confirmed animals addiction following morphine administration (40 mg/kg for four days), in CPP apparatus. In the first protocol, DES at 25 and 50 mg/kg significantly reduced morphine tendency. In the second protocol, DES at 25 and 50 mg/kg significantly reduced morphine reinstatement. But, DES 12.5 mg/kg did not commit morphine reinstatement.

    Conclusions

    The results confirmed that DES 25 and 50 mg/kg prohibited morphine tendency and reinstatement.

    Keywords: Morphine, Desipramine, Conditioned Place Preference, Mice
  • Samira Maldar*, Qasem Ahi, Hadi Gholamrezaei Pages 8-15
    Introduction

    The occurrence of breach of contract has an important role in causing psychological problems and causes psychological helplessness and instability of marital relationships. In this regard, the present study aimed to investigate the effectiveness of compassion-based therapy on psychological helplessness of women affected by extramarital affairs.

    Methods

    The present study was performed in a quasi-experimental method with a pretest-posttest design with a control group. The statistical population of this study consisted of all women affected by extramarital affairs who had referred to the Birjand Education Counseling Center in the second half of 1398. Among them, 30 women were selected by convenience sampling method and randomly assigned to experimental (n = 15) and control (n = 15) groups. Prior to the educational intervention, pre-test was performed in both groups. Data were collected using the Depression, Anxiety and Stress Questionnaire by Lavibund and Lavibund (1995). The method of performing the compassion-therapy intervention was training in 8 sessions for the experimental group and the control group did not receive any training. Then post-test was taken from both groups. Hypotheses were analyzed using univariate analysis of covariance.

    Results

    Compassion-based treatment was effective in reducing psychological helplessness in women affected by extramarital affairs and the mean score of psychological helplessness in the experimental group was lower than the control group (P <0.05).

    Conclusions

    Compassion-based treatment is effective in reducing the psychological helplessness of women affected by extramarital affairs of the spouse (P < 0.05).

    Conclusion

    Based on the findings of the present study, it is suggested that compassionate therapy intervention be used to reduce the psychological problems of women affected by extramarital affairs.

    Keywords: Compassion-Based Therapy, Psychological Helplessness, Extramarital Relationships, Women, Marital Infidelity
  • Samira Bolandghamat, Morteza Behnam Rassouli*, Nasser Mahdavi Shahri, Ali Moghimi Pages 16-23
    Introduction

    Pharmacotherapy is a cheap, accessible and non-invasive treatment that can be used in the first hours after the nerve injury. Although using some drugs after nerve injury accelerates the nerve repair process. But their functional outcomes are still not satisfactory. Therefore, the aim of the present study was to evaluate the effects of methylprednisolone (MP) administration on maintaining the regenerative capacity of the distal segment of the transected sciatic nerve in conditions of delayed nerve repair.

    Methods

    The sciatic nerve of male rats (250-300 g) was transected and the animals were interaperitoneally administrated MP succinate (2 mg/kg, n=8) and saline (control group, n=8) for 1 month. In the sham group (Control group, n=5), the sciatic nerve was only exposed. After 1 month, the transected nerve was repaired. Fourteen weeks after surgical repair, morphometric and electron microscopic evaluations were performed on the nerve.

    Results

    In the present study, the mean axonal cross-section area, myelinated fiber diameter, axonal diameter and myelin thickness were significantly higher in the MP distal segment compared to that of the control group (P<0.01). Also, the majority of the fibers in the MP group had a normal myelin sheath and normal Schwann cell nuclei in the electron micrographs.

    Conclusions

    The results of this study showed that, in the situations that immediate nerve repair using surgery is not possible, methylprednisolone administration preserves the axonal regenerative capacity of the distal segment of the transected nerve.

    Keywords: Methylprednisolone, Nerve Repair, Delayed Nerve Repair, Sciatic Nerve
  • Peiman Alesheikh, Fatemeh Shahinfar*, Sahere Soltani, Parastoo Zarghami Moghaddam Pages 24-30
    Introduction

    The interest in ziziphus jujube is growing in the world because it is an excellent source of nutrients and chemicals and has traditionally been used as an anticoagulant, sedative, anticancer, antifungal, anti-diabetic, anti-bacterial, antispasmodic, and Antioxidants are used. Therefore, the purpose of this study is to select the best extract with the highest antimicrobial effect for extracting the ziziphus jujube, to produce medicinal products of plant origin with maximum effectiveness and minimal side effects.

    Methods

    Ethanolic, methanolic, aqueous and dichloromethane extracts of ziziphus jujube were prepared by maceration method, and in order to evaluate the antimicrobial effect of the extracts, we used Agar Disk Test and Agar well Test method. In order to obtain the minimum inhibitory concentration and the minimum lethal concentration, 96 well microplates were used to obtain effective concentrations for the removal and inhibition of the desired microorganisms in different extracts.

    Results

    Analysis of Agar Disk Test and Agar well Test methods data showed that the tested extracts had no significant effect on the tested bacteria / fungi and no growth inhibition zone was observed around the disk and wells. The results of (MIC / MBC / MFC) indicated that (100 mg / mL) concentration of all aqueous, ethanolic, methanolic and dichloromethane extracts had no effects on the Streptococcus mutans and Candida albicans and we need higher concentrations.

    Conclusions

    Aqueous, ethanolic, methanolic and dichloromethane extracts of jujube fruit did not show significant antibacterial and antifungal effects compared to positive control (chlorhexidine and nystatin, amoxicillin).

    Keywords: Ziziphus jujube, Streptococcus mutans, Candida albicans, Oral Pathogens, Antimicrobial Effect
  • Maryam Amini, Hamide Samadi, Razieh Yousefi, Mehrosadat Mahdizadeh, Fatemah Khorashadizadeh, Mohammadtaghi Shakeri* Pages 31-37
    Introduction

    Life skills education helps to promote the mental health of young people in life dimensions and is one of the most basic preventive programs at the first level. The purpose of study was the effectiveness of life skills education based on Quranic verses on religious orientation and general health of students.

    Methods

    This study is a randomized Controlled clinical trial. In the first stage, sampling was done in an improbable and purposeful method, and in the second stage, the allocation of individuals in two groups was performed as a controlled clinical trial using the envelope allocation method. First, interested students in the girlschr('39') dormitories of Mashhad University of Medical Sciences were asked to complete the questionnaires of religious orientation and public health and 30students who gained the highest scores were selected and randomly assigned in two groups. The obtained data were analyzed with statistical method Analysis of Covariance by using SPSSv25.

    Results

    At the end of the study, there was a significant difference between the mean of the general health score of two group (P<0.001).whereas there was no significant difference between the means of the two groups in religious orientation (P=0.26).

    Conclusions

    Educational intervention of life skills with the orientation of Quranic verses was effective in the general health of students. While it had no effect on the religious orientation of students. So, counselors and professionals of mental health can help students by using Quranic verses in teaching life skills.

    Keywords: Life skills, Religious Orientation, General Health
  • Mahmood Khabaz Shirvan*, Hassanreza Zeinabadi, Saeid Jafarinia, Akbar Hassanpour Pages 38-49
    Introduction

    Research shows that revenge is one of the most common deviant behavior in nurses. The aim of the present study was to identify the consequences of nurseschr('39') organizational revenge in public hospitals in North Khorasan.

    Methods

    This qualitative study was done in 2019 by using the conventional (Graneheim & Lundman) content analysis approach. Participants included experienced Supervisors, district managers and nurses of North Khorasan public hospitals. With purposeful sampling of Snowball sampling method type, 18 people were selected. Data were gathered using semi-structured interviews. In the present study, the reliability model of Lincoln and Guba was used for validation. Content analysis and coding were used for data analysis.

    Results

    After analyzing the interviews, 34 unique meaningful codes were identified, and classified into 7 main concepts or factors. The results show that the consequences of nurseschr('39') organizational revenge include: "Vulnerability of working life", "Decreasing public trust in hospital services", "Vulnerability of personal life", "Reducing the quality of patient care", "Reducing work conscience", "obstructionism and sabotage", "Financial damage to the system".

    Conclusions

    The results of this study can help managers to reduce deviant behaviors, especially revenge, to increase vitality and vitality in the hospital environment, improve the quality of patient care and peoplechr('39')s trust in the countrychr('39')s treatment system.

    Keywords: Deviant Behaviors, Revenge, Nurse, Qualitative Study, Content Analysis
  • Iraj Biglary, Hasan Fahim Devin*, MohammadReza Esmaeilzadeh Ghandehari, Hossein Peymanizad Pages 50-60
    Introduction

    The aim of this study was to identify the precursors, strategies and consequences of a healthy lifestyle with emphasis on sports activity of the elderly based on data theory.

    Methods

    The present study is applied research in terms of purpose and qualitative in terms of data search and based on data theory and in terms of data analysis method is exploratory in which data collection is field Done. The statistical population of the study included all scientific and experimental experts with research and work experience in the field of the elderly. The statistical sample was selected as a snowball, which ultimately led to the theoretical saturation of the data with 15 interviews, which was considered as the final sample. Data collection was done through semi-structured and exploratory interviews with experts. Foundation data analysis method (Strauss and Corbin) was used for data analysis.

    Results

    The findings showed that the concepts obtained from coding signs in the category of predecessors include 14 items in three categories of concepts of personal, organizational and socio-cultural factors, in the category of strategies including 14 items in two categories of hardware and software strategies. Concepts about future consequences including 18 cases were divided into three categories of individual, social and organizational consequences.

    Conclusions

    The country’s sports managers can use the obtained model to institutionalize a healthy lifestyle with emphasis on sports activities for the elderly.

    Keywords: Strategies, Lifestyle, Elderly, Data Theory
  • Maryam Khodabakhsh Nokola, Mandana Gholami*, Hossein Abednatanzi Pages 61-69
    Introduction

    Inflammation plays an important role in the pathogenesis of hypertension. In contrast, exercise training has been identified as an effective anti-inflammatory factor. The aim of present study was to investigate the effect of 12 Weeks endurance training with L-arginine supplementation on the levels of IL-6 and TNF-α in postmenopausal hypertensive women.

    Methods

    For this purpose, the 40 postmenopausal women’s (average age of 55.26±2.56 years old, BMI: 28.61±1.18 kg.m2) with hypertension divided in four group including the placebo, L-arginine, training and training + L-arginine groups. Endurance training program conducted for 12 weeks and three session per week. Moreover, L-arginine consumption was 6 g daily. Blood sampling performed in pre and post-test (48 hours after last training session or L-arginine ingestion) stages and IL-6 and TNF-α levels were measured by ELISA method.

    Results

    Present study results indicated significant intergroup difference for IL-6, TNF-α, systolic and diastolic blood pressure (P<0.05). The Bonferroni post hoc test indicated significant decrease of IL-6 levels in training group compared to placebo (P=0.044) and L-arginine (P=0.024) groups and also in training + L-arginine group compared to placebo (P=0.001) and L-arginine (P=0.001) groups. TNF-α levels in training (P=0.001) and training + L-arginine (P=0.001) group decreased significantly compared to placebo group. Significant decrease of systolic blood pressure in L-arginine, training and training + L-arginine groups compared to placebo group were observed (P<0.001).

    Conclusions

    It seems that, decrease the levels of inflammatory cytokines such as IL-6 and TNF-α have an effective role in down-regulating blood pressure in hypertensive patients and L-arginine can have a synergistic effect on lowering systolic blood pressure with exercise training.

    Keywords: Inflammation, Hypertension, L-arginine, Endurance Training
  • Ayat Arjmand*, Bahram Abedi, Seyed Ali Hosseini, Sajad Ramezani Pages 70-76
    Introduction

    Apoptosis is a regulated process that ensures cell tissue homeostasis. The aim of this study was to investigate the effect of a period of resistance training and consumption of Tribulus terrestris extract on cardiac tissue apoptosis in rats.

    Methods

    In this experimental study, 24 Sprague-Dovali rats with a weight range of 150 to 200 g and a mean age of 8 weeks were randomly divided into four groups (control, Tribulus terrestris extract, resistance training and resistance training + Tribulus terrestris). Resistance training program was performed for eight weeks and three sessions per week. Tribulus terrestris extract (100 mg / kg body weight) was injected intraperitoneally daily. Expression of caspase-3 BAX and BCL2 of heart tissue was measured by Real time PCR. . Kolmogorov-Smirnov test was used to investigate the normality of the findings and one-way analysis of variance with Tukey post hoc test in SPSS software was used to analyze the findings (P≥0.05).

    Results

    There was a significant difference between the mean of caspase-3 BAX and BCL2 of cardiac tissue (P ≤ 0.001). (P ≤ 0.001). Also, BAX gene expression was significantly reduced in the resistance training group + thistle compared to the control, tribulus terrestris and resistance training groups (P = 0.002). However, the levels of BCl2 as an anti-apoptotic agent in the resistance training group + tribulus terrestris were significantly increased compared to the control groups, tribulus terrestris and resistance training (P ≤ 0.001).

    Conclusions

    According to the findings of the present study, it seems that resistance training and tribulus terrestris supplementation can have a preventive effect on cardiac apoptosis by reducing the expression of caspase 3 and BAX gene and increasing BCl2.

    Keywords: Resistance Training, Tribulus Terrestris Extract, Apoptosis, Heart
  • Ali Ramezankhani, Maryam Maryam Mohammadi, Hamid Soori, Tahereh Jamali* Pages 77-85
    Introduction

    As the elderly population grows, so does the prevalence of fall. Designing self-care programs against falls is possible with the right information from the target group. The aim of this study was to determine the knowledge, attitude and behavior of fall prevention in the elderly in day care centers.

    Methods

    This quasi-experimental study was conducted on all elderly men and women aged 60 years and over in the adult day care centers of Gilan Province in 2019. The samples were randomly divided into 2 groups control ( n=44) and intervention( n=37). The intervention group were given education on fall and methods of preventing it. Data were collected using the tool was a researcher-made questionnaire that after validity and reliability was completed in three stages, before, Immediately and 5 months after the intervention. Data was analyzed using SPSS 16 software and statistical tests of mean and standard deviation, chi-square, independent and paired t-test and repeated measures analysis of variance All stages of the present study were performed according to ethical standards.

    Results

    There was no statistically significant difference between the two groups of intervention and control in terms of demographic variables and mean scores of knowledge, attitude and behavior before the intervention. In the intervention group, comparing the mean scores of knowledge in the three stages showed a significant difference, the mean score of attitude 5 months after the intervention increased significantly and mean scores of behavior 5 months after the intervention showed a significant decrease. The significant level was considered at less than 0.05.

    Conclusions

    Educational intervention is effective in increasing the knowledge and attitude of the elderly about fall and its prevention. It is suggested that other interventions be used in addition to education to improve fall prevention behaviors.

    Keywords: Fall- Elderly- Knowledge- Attitude- Behavior- Education
  • Ahmad Vosughi Motlagh, Ali Abaszade Ganji, Molood Safarirad* Pages 86-89

    Phenylketonuria (PKU) is a rare genetical disorder resulting of mutation of PAH gene. Early diagnosis and proper dietary regimen play a key role in the control of PKU. Delay of the diagnosis and initiation of appropriate diet may lead to developmental and/or neurological impairments including intellectual disability and autism spectrum disorder (ASD). Here we report a 15 years and 9 month boy which presented with ASD and his younger sister. In the further investigations, he was diagnosed with PKU. After initiation of phenylalanine-restricted diet, his symptoms decreased. The important point is that a missed metabolic disorders including PKU may be the reason of developmental and neurological impairments. So we recommend to assess this patients for metabolic diseases.

    Keywords: Phenylketonuria (PKU), Phenylalanine, Iran, Autism Spectrum Disorder (ASD), Intellectual Disability
  • Parastoo Zarghami Moghaddam, Amir Azimian*, Abbas Akhavan Sepahi, Alireza Iranbakhsh Pages 90-97
    Introduction

    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus has been considered as one of the pathogens involved in nosocomial infections. The study of drug resistance and typing of this bacterium is an effective measure to prevent and spread it. This study aimed to detect the mecA gene as well as SCCmec typing of Staphylococcus aureus isolates isolated from clinical specimens.

    Methods

    After collection, 308 clinical specimens were identified as Staphylococcus aureus isolates by confirmatory tests. Drug susceptibility was assessed by agar screen method and after DNA extraction by PCR, strains with mecA gene were identified and SCCmec typing was performed by multiplex PCR.

    Results

    Staphylococcus aureus isolates showed resistance to methicillin in the agar screen method, but in the PCR method, 73% of them showed mecA positive gene. The results showed that these six strains were resistant to methicillin in the agar screen test but did not have the mecA gene in the PCR method. The highest percentage of samples belonged to SCCmec IV type (37%) and then belonged to SCCmecIII (31%).

    Conclusions

    More than 73% of Staphylococcus aureus strains had the mecA gene and 56% of them were registered as hospital-acquired strains.

    Keywords: Polymerase Chain Reaction, Staphylococcus aureus, Staphylococcal Cassette Chromosome Mec
  • Ramin Haghighi*, Azam Zibaei, MohammadBagher Oghazian Pages 98-102

    Journal Club is a novel, effective and essential educational method which is commonly used in medical education and is one of the most important components of the evidence-based education. Considering its simple implementation, cost-effectiveness and no need for special equipment, it is widely acknowledged as one of the most favorite educational programs. Despite its importance application in clinical education, there is a few research on how this can affect clinical practice in Iran. According to recent evidence, meetings quality is inadequate and were not as powerful as expected to be presented as an effective and productive movement in evidence-based education. Holding journal clubs would be most beneficial and serve as turning point in research and education, when statistics and epidemiology specialists are properly employed. This can raise new challenges and provide a proper background for creativity and productivity. What makes this educational method to be crucial and valuable, is that it can present up-to-date worldwide researches with high quality and evidence-based approach. Nowadays, clinical science is facing a major gap between research and clinical aspect which may reduce the power of both areas. Any measure taken to hold a structural evidence-based journal club is as essential as clinical interventions on human. Thus, this educational method could be a constructive tool to reduce the so-called gap.

    Keywords: Medical Education, Journal Club, Evidence-Based Medicine
  • Mahin Hamidi, Farah Lotifi Kashani*, Qasem Ahi, Seyed Kaveh Hojjat Pages 103-110
    Introduction

    Suicide attempt is self-destructive, Consciously and purposefully is increasing among women. This study aims Comparison of the effectiveness of two therapeutic approaches Integrative and Commitment and acceptance psychotherapy on Cognitive fusion was performed on women.

    Methods

    The current research is a quasi-experimental with pre-experimental-post-experimental study with a follow up design. The statistical population of the present study included all women with suicide attempts in north Khorasan who were hospitalized in 2020. The sample of the study included 16 subjects who selected through random sampling as well as inclusion criteria and assigned randomly into two experimental groups (8 people in each group). Acceptance and commitment therapy package and integrated treatment protocol accomplished in eight 90-minutes sessions individually every week. The research tool was questionnaire of cognitive fusion by Gillanders and colleague (2010). Data were collected in three stages before the intervention, at the end of the intervention and after two months. Data were analyzed using of multivariate covariance and tests using SPSS-26.

    Results

    The results showed that both treatments effect on cognitive fusion but there isn’t significant difference between the two treatments (F=1.578, P<0.230, eta=0.101).

    Conclusions

    Education Integrated treatment and acceptance and commitment therapy an effect on the cognitive fusion of women who attempted suicide. Reduces cognitive fusion and increased cognitive deficits in women. Therefore Such training can prevent and reduce suicide attempts in women.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy (ACT), Integrated Treatment, Four Factor Approach, Cognitive Fusion, Women, Suicide Attempts
  • Hadi Mohammad Doust, MohammadJavad Dehqan, Farhad Rahbarian, Sadaf Sabzevari, Mohammad Zarei, Adeleh Sahebnasagh* Pages 111-115
    Introduction

    Osteosarcomas are primary malignant tumors of bone including osteoid or imma ture bone cells. Most of time it is located in long bones among adolescence ages. It is rarely located in the cervical spine.

    Case Presentation

    The author presents a rare occurrence of a cervical spine osteosarcoma that developed in a young boy. The location of the tumor at C5-6 was confirmed by MRI, and a paravertebral mass like lesion in T2 weighted images. The tumor induced vertebral body collapse with disc material destruction. The tumor was incompletely resected, with signs and symptoms of disease progression only some weeks later.

    Conclusions

    Although reports of osteosarcoma originating from the vertebral body is not uncommon, but in cervical area and a rapid progression like this is incredible. Multidisciplinary team based approach to such rare cases is the best way to possible overcoming disease.

    Keywords: Oteosarcoma, Neck, Vertebrae