فهرست مطالب

نشریه پژوهش سلامت
سال ششم شماره 3 (پیاپی 23، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکرم مهراندشت، نجلا حریری*، داریوش مطلبی صفحات 176-187
    مقدمه

    موجودات زنده از جمله انسان دارای یک ساعت بیولوژیکی درونی هستند که به آن ها در سازگاری با ریتم منظم شبانه روز کمک می کند. هدف این مطالعه بررسی وجودتغییرات ژنتیک ساعت بیولوژیکی در جستجوی اطلاعات افراد مختلف و ترسیم الگوی جستجوی اطلاعات سلامت بود.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر از نوع بنیادی کاربردی است که به روش نیمه تجربی اجرا شده است. جامعه آماری پژوهش متشکل از 69 دانشجو بود که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها در دو مرحله تکمیل پرسشنامه سلامت عمومی، تیپ خواب صبحگاهی، شامگاهی و مشاهده رفتار تکمیل وظایف جستجو و تحلیل لاگ با استفاده از تصاویر ضبط شده از کاربران در نرم افزار Camtasia studio گردآوری شد. سپس با استفاده از تحلیل لاگ فایل ها و آزمون مجذور کای و تحلیل واریانس آنوا آنالیز انجام گردید.

    نتایج

    تحلیل رفتار جستجو و بازیابی آزمودنی ها نشان داد این افراد در مجموع 1574 راهبرد و فنون را در مراحل جستجو انجام داده اند. نتایج نشان داد که بیشترین فراوانی مربوط به گروه خواب بینابینی (65 درصد) می باشد. همچنین 11.5 درصد از کاربران با خواب شامگاهی و 23 درصد هم به صورت خواب صبحگاهی بودند. افراد دارای خواب شامگاهی نسبت به بقیه جستجوی اطلاعات بهتر در زمان پایین تری داشتند (P=0.017).

    نتیجه گیری:

     هیچ یک از تیپ های خواب نمی تواند بر آزمون ها تاثیرگذار باشد و باعث به وجود آمدن سیکل ها شود. بر اساس تغییرات ژنتیکی که رخ می دهد انسان ها دارای ویژگی های مختلفی هستند که این ویژگی ها تغییر می کند و تفاوت های فردی و عملکردی را به وجود می آورد و بنابراین دامنه تفاوت های فردی بسیار گسترده است.

    کلیدواژگان: اطلاعات سلامت، جستجو، خواب، رفتار جستجو، ریتم شبانه روزی، ژنتیک، ساعت بدن، ساعت شبانه روزی
  • معظمه امیری دوماری، فرزاد فیروزی جهانتیغ* صفحات 188-196
    مقدمه

    بیمارستان ها و مراکز درمانی با توجه به نوع خدماتی که ارایه می دهند از نظر میزان و کیفیت کالا حایز اهمیت هستند. از این رو کنترل موجودی جریانی است که ضمانت می کند اقلام موجود سازمان با در نظر گرفتن عوامل زمان، مکان، تعداد، کیفیت و هزینه برای بخش های عملیاتی در دسترس باشد. پژوهش حاضر با هدف کاهش هزینه بیمارستان با رویکرد کنترلی برای برنامه ریزی اقلام موجود بیمارستان صورت گرفت.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه از یک مدل بهینه سازی شده با تابع هدف که شامل هزینه میزان موجودی، مخارج و سفارشات است استفاده شد. از این رو موجودی ده قلم از اقلام مصرفی اتاق عمل در نظر گرفته شد و برای حل مدل از روش جستجوی همسایگی متغیر با رویکرد کاهش هزینه بیمارستان در نرم افزار متلب استفاده گردید.

    نتایج

    تعداد 10 نوع کالای گران قیمت مورد استفاده در اتاق عمل مورد بررسی قرار گرفتند، در نهایت با توجه به متوسط تقاضای اقلام مورد بررسی در سال میزانی از موجودی و تعداد سفارش برای هر کدام از آن ها به دست آمد.

    نتیجه گیری

    الگوریتم جستجوی همسایگی متغیر در زمان کمتر از 5 دقیقه به جواب رسید و با بررسی کیفیت جواب به دست آمده نشان می دهد که این روش عملکرد قابل قبولی در حل مسئله دارد. در نهایت بیمارستان در این بازه زمانی علیرغم وجود تحریم های سنگین با کمبود کالا روبرو نشد. بنابراین می توان این روش را برای حل مسئله کنترل موجودی بخش اتاق عمل بیمارستان بکار برد.

    کلیدواژگان: مدیریت موجودی، زنجیره تامین، تقاضای معلوم، الگوریتم جستجوی همسایگی متغیر
  • یگانه پرازده، نرگس زمانی* صفحات 197-206
    مقدمه

    اگرچه حاملگی یک پدیده فیزیولوژیک و طبیعی است، اما زنان در طول بارداری در معرض تغییرات جسمی و روانی قرار می گیرند که می تواند سلامت آن ها و جنین را تحت تاثیر قرار دهد. لذا این پژوهش جهت بررسی ارتباط مود افسردگی، اضطراب و استرس مادر  با پیامد بارداری در  زنان باردار در هفته 24-28 بارداری انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه طولی آینده نگر در سال 1397-98 بر روی 241 زن باردار در هفته 28-24 بارداری انجام شد. مادران گروه مواجهه امتیاز 1 انحراف بالاتر از میانگین در پرسشنامه اضطراب، استرس و افسردگی لابیوند کسب کرده بودند. پیامدهای مطالعه شامل ارزیابی زایمان زودرس (قبل از 37 هفته) و پیامد نوزادی بود. مادران تا زمان زایمان پیگیری شدند و در زمان زایمان اطلاعات زایمانی تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آزمون های تی تست، کای دو و رگرسیون لوجستیک انجام شد. میزان معناداری  کمتر از 0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

    بررسی پیامدهای مورد مطالعه، زایمان زودرس، وزن زمان تولد، قد و دور سر نوزاد، دیسترس تنفسی و ایکتر نوزادی با استرس و اضطراب مادر در دوران بارداری ارتباط معنی داری را نشان دادند.

    نتیجه گیری:

     با توجه به ارتباط افسردگی، اضطراب و استرس مادر با پیامدهای بارداری می توان سنجش و کنترل عوامل روانی همچون استرس و نگرانی های مادران در مراقبت های دوران بارداری همانند سایر عوامل بیولوژیکی و طبی در جهت ماهش زایمان زودرس گنجانده شود.

    کلیدواژگان: بارداری، پیامدهای بارداری، زایمان زودرس، سلامت مادران
  • فاطمه رازانی، سید عباس حقایق* صفحات 207-218
    مقدمه

    مطالعه حاضر با هدف بررسی مدل ساختاری اضطراب سلامت بر اساس راهبردهای مثبت و منفی تنظیم هیجان با توجه به نقش واسطه ای ناگویی هیجانی در دانشجویان پزشکی صورت گرفت.

    مواد و روش ها: 

    این پژوهش به لحاظ نوع طرح در دسته پژوهش های همبستگی به شیوه معادلات ساختاری بوده و جامعه آماری آن را دانشجویان پزشکی سال تحصیلی 1398_1397 تشکیل می دادند. به شیوه نمونه گیری در دسترس،450 نفر از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انتخاب شده و از آنها خواسته شد به پرسشنامه های  اضطراب سلامت سالکووسیکس و وارویک (1986)، پرسشنامه ناگویی هیجانی تورنتو (بگبی ,پارکر و تیلور، 1996) و پرسشنامه تنظیم هیجانی (گارنفسکی وکرایج و اسپینهاون، 2002) پاسخ دهند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار Amos و به شیوه معادلات ساختاری و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد دو مدل آزمون شده رابطه راهبردهای تنظیم هیجان مثبت و منفی و اضطراب سلامت با نقش واسطه ای ناگویی هیجانی برازش مطلوبی دارند. در بررسی ضرایب همبستگی پیرسون بین متغیرها، بجز ضرایب همبستگی بین راهبرد تنظیم هیجان مثبت اتخاذ دیدگاه با اضطراب سلامت و راهبردهای تنظیم هیجان منفی فاجعه پنداری، نشخوارفکری با ناگویی هیجانی، سایر ضرایب معنادار به دست آمدند (01/0<p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج فوق می توان نتیجه گرفت که راهبردهای تنظیم هیجان در سطح اضطراب سلامت دانشجویان پزشکی نقش معناداری دارند ولی ناگویی هیجانی می تواند این رابطه را تعدیل نماید.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، اضطراب سلامت، ناگویی هیجانی
  • امیرحسین حقیقی، شهربانو طالبی، هادی شهرآبادی* صفحات 219-225

    اپیدمی عفونت های بیماری کروناویروس 2019 (covid-19) که از اواخر سال 2019 در چین شروع شد، به سرعت رشد کرده و این بیماری در سراسر جهان منتشر شده است. مطالعات نشان دادند که در سالمندان، خطر ابتلا به عفونت کووید -19 و مرگ و میر ناشی از آن نسبت به دیگر افراد جامعه بیشتر است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تمرینات ورزشی بر پاسخ واکسن های مشابه کووید-19 در سالمندان بود. سالمندی با کاهش عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن همراه است. در میان روش های پیشگیری، واکسیناسیون استراتژی اصلی دارویی برای کاهش بروز و شدت بیماری های ویروسی است. این نکته قابل توجه است که جمعیت آسیب پذیر جامعه که بیشتر حالت شدید بیماری کووید- 19 را تجربه می کنند، همان جمعیتی هستند که کاهش اثربخشی واکسن را نشان می دهند. دلایل کاهش واکنش های واکسن آنفولانزا در افراد مسن احتمالا می تواند پیری ایمنی و بیماری های مزمن باشد. داده ها نشان می دهد که پاسخ های ایمنی هومورال و سلولی بعد از واکسیناسیون در سالمندان کم است. کاهش اثر واکسن ممکن است مربوط به کاهش پاسخ آنتی بادی باشد. همچنین پاسخ لنفوسیت T سایتوتوکسیک به عفونت های ویروسی و واکسیناسیون در سالمندان دچار اختلال می شود. ضمنا تمرین مزمن با چندین مزیت ضد آنفولانزا، از جمله کاهش خطر آنفولانزا و افزایش میزان اثر بخشی واکسن همراه است. در افراد سالمند فعال نیز IgG و IgM ضد آنفولانزا و تکثیر لنفوسیت ویژه آنفولانزا بیشتر از افراد بی تحرک است. بنابراین پیشنهاد می شود که سالمندان جهت افزایش میزان اثر بخشی واکسن به تمرینات ورزشی نیز بپردازند.

    کلیدواژگان: تمرینات ورزشی، واکسن، کووید-19، سالمند
  • سیمین قادری*، مهدی شهرکی صفحات 226-238
    مقدمه

    مخارج نظامی، آموزش و سلامت از مهم ترین مولفه های بودجه دولت هستند که دستیابی به تعادل بین آنها کمی پیچیده است. افزایش مخارج نظامی می تواند باعث افزایش و یا کاهش مخارج سلامت و وضعیت سلامت گردد. از این رو هدف این مطالعه بررسی تاثیر مخارج نظامی بر وضعیت سلامت در کشورهای خاورمیانه بود.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه توصیفی- تحلیلی و کاربردی حاضر برای کشورهای خاورمیانه (شامل ایران) و با روش پانل دیتا با وابستگی مقطعی انجام شد. از بین کشورهای خاورمیانه، 13کشور با روش نمونه گیری سامانمند به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند. داده های موردنیاز مطالعه از نوع سری زمانی سالانه بود که برای کشورهای منتخب در سال های 2019-1990 از پایگاه های داده ای بانک جهانی استخراج شدند. آزمونهای CD پسران، ریشه واحد پسران (CIPS test)، هم جمعی وسترلوند و براورد مدلها با برآوردگرهای اثرات همبسته مشترک میانگین گروهی (CCEMG)، میانگین گروهی تعمیم یافته (AMG) ، حداقل مربعات معمولی کاملا اصلاح (FMOLS) و حداقل مربعات معمولی پویا  (DOLS) در نرم افزار Eviews 10 و STATA 16 صورت گرفت.

    نتایج

    نتایج هم جمعی مدل ها نشان داد که مخارج نظامی به صورت درصدی از GDP تاثیر منفی بر امید به زندگی به میزان 037/0- و 004/0- به ترتیب در برآوردگرهای AMG و CCEMG و تاثیر مثبت به میزان 22/0 و 91/1 بر نرخ مرگ ومیر کودکان زیر پنج سال به ترتیب در برآوردگرهای FMOLS و DOLS داشت. لگاریتم GDP سرانه تاثیر مثبت بر امید به زندگی به میزان 553/0 و 598/0 به ترتیب در هرکدام از برآوردگرهای AMG و CCEMG داشت. نرخ رشد سالانه جمعیت شهری نیز تاثیر مثبت به میزان 048/0 بر امید به زندگی با برآوردگر AMG داشت.

    نتیجه گیری

    مخارج نظامی به صورت درصدی از تولید ناخالص داخلی تاثیر منفی بر امید به زندگی و تاثیر مثبت بر نرخ مرگ ومیر کودکان زیر پنج سال در کشورهای خاورمیانه داشت. تولید ناخالص داخلی و نرخ شهرنشینی نیز تاثیر مثبت بر امید به زندگی و تاثیر منفی بر نرخ مرگ ومیر کودکان زیر پنج سال داشت. لذا پیشنهاد می گردد نسبت معین و مناسبی از مخارج نظامی نسبت به سایر مخارج اجتماعی حفظ شود. همچنین راه کارهایی جهت دستیابی به امنیت بیشتر با کاهش مخارج نظامی نیز پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: مخارج نظامی، وضعیت سلامت، وابستگی مقطعی پانل، هم جمعی، برآوردگر CCEMG
  • حسن دلیری*، مرضیه اسعدی صفحات 239-252
    مقدمه

    شناسایی همه جانبه عوامل توضیح دهنده شیوع کووید-19 در سیاست گذاری کنترل بحران ضروری است. هدف مقاله حاضر ارزیابی متغیرهای اقتصادی-اجتماعی موثربر شیوع همه گیری کرونا در کشورهای جهان است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش در سه گام انجام شده است. در گام اول، با تحلیل مبانی نظری 43 متغیر اولیه موثر بر همه گیری شناسایی شد. در گام دوم با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، متغیرهای شناسایی شده در مولفه های شاخص های سلامت فردی-اجتماعی، اقتصاد کلان، شاخص های اقتصاد سیاسی، وضعیت اقتصادی دولت، سرمایه انسانی-اجتماعی، دسترسی به فناوری اطلاعات و ساختار جمعیتی تجمیع شد. در گام سوم، با استفاده از روش رگرسیون گام به گام، عوامل اصلی توضیح دهنده شیوع کرونا برای 94 کشور منتخب جهان ارزیابی شد.

    نتایج

    نتایج برآوردهای تحلیل عاملی نشان می دهند که در حوزه اقتصادی-اجتماعی به ترتیب متغیرهای تورم، شاخص فساد، تولید ناخالص داخلی سرانه، وضعیت مخارج دولت، شاخص برخورداری از حقوق بشر و آزادی اقتصادی موثرند. از سوی دیگر ارزیابی اثر عوامل شناسایی شده بر ابتلا به کرونا به روش رگرسیون گام به گام تایید می کند که به ترتیب متغیرهای مخارج دولت، آب وهوای ناسالم و سرمایه اجتماعی و سرمایه انسانی نقش توضیح دهندگی دارند. در نهایت تعداد مرگ در هر ابتلا بستگی به دو متغیر اضافه وزن و مشکلات قلبی دارد.

    نتیجه گیری:

     اثر مولفه های سلامت فردی-اجتماعی بر شیوع کووید-19، تاکید می کند که دولت ها نقش مهمی در مدیریت امکانات درمانی-بهداشتی بر عهده دارند. از سوی دیگر با توجه به اینکه متغیرهای تورم، تولید ناخالص داخلی سرانه و مخارج دولت بیشترین میزان توضیح دهندگی را در شیوع کرونا داشته اند، ضرورت سیاست گذاری اقتصادی در کنترل کرونا مشخص می گردد.

    کلیدواژگان: کووید- 19، حکمرانی کرونا، تحلیل عاملی
  • محبوبه معصوم پور، مجید وحیدیان رضازاده، امید محمددوست* صفحات 253-261
    مقدمه

    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرین TRX و مصرف کورکومین بر شاخص های آسیب عضلانی در زنان ورزشکار بود.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه نیمه تجربی بر روی 36 زن سالم ورزشکار با دامنه سنی 25 - 18 سال و توده بدنی 25 - 5/18 کیلوگرم بر مترمربع انجام شد. افراد به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه 12 نفره شامل تمرین+ دارونما، تمرین+کورکومین و کورکومین تقسیم شدند. پروتکل تمرین شامل شش هفته تمرین TRX (سه جلسه در هفته؛ هر جلسه هشت حرکت) بود. همچنین مکمل کورکومین به شکل کپسول500 میلی گرمی روزانه بعد از ناهار تجویز می شد. داده ها با آزمون های تی همبسته و آنوا یک طرفه در سطح معنی داری 05/0 با نرم افزار Spss-22 تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    مقادیر پس آزمون مربوط به شاخص کراتین کیناز در گروه های تمرین+دارونما (02/0=P) و گروه تمرین+کورکومین (03/0=P) کاهش معنی داری داشت. همچنین این کاهش در شاخص لاکتات دهیدروژناز در گروه های مذکور مشاهده شد (به ترتیب 04/0=P و04/0=P). بین گروه تمرین+دارونما با گروه کورکومین در شاخص های کراتین کیناز (00/0=P)، لاکتات دهیدروژناز (02/0=P)، تفاوت معنی داری وجود داشت. همچنین بین گروه تمرین+ کورکومین با گروه کورکومین در شاخص های کراتین کیناز (00/0=P)، لاکتات دهیدروژناز (05/0=P) تفاوت معنی داری مشاهده گردید.

    نتیجه گیری:

     جهت کاهش آسیب های عضلانی می توان از تمرین TRX به عنوان روش موثر در کاهش درد و کوفتگی بعد از ورزش استفاده کرد. علاوه بر این روش تمرینی، مصرف مکمل گیاهی کورکومین در بهبود سریع تر درد و کوفتگی بعد از ورزش موثر باشد.

    کلیدواژگان: تمرین TRX، کورکومین، آسیب های عضلانی
|
  • Akram Mehrandasht, Najla Hariri*, Daryoosh Matlabi Pages 176-187
    Introduction

    Organisms, including humans, have an internal biological clock that helps them adjust to a regular circadian rhythm. The aim of this study was to investigate the existence of genetic changes in biological clocks in the search for information of different people and to draw a pattern for searching health information.

    Materials and Methods

    The present study was a fundamental applied type that performed by quasi-experimental method. The statistical population of the study consisted of 69 students who were selected by purposive sampling. Data were collected in two stages of completing the general health questionnaire, morning and evening sleep type and observing the behavior of completing search tasks and log analysis using images recorded from users in Camtasia studio software. Then, data analysis performed using log file analysis, chi-square and ANOVA tests.

    Results

    The analysis of the subjectschr('39') search and retrieval behavior showed that these individuals have performed a total of 1574 strategies and techniques in the search process. The results showed that the highest frequency is related to the intermediate sleep group (65%). Also, 11.5% of users slept in the evening and 23% slept in the morning. People with nighttime sleep had better information search time in less time than others (P = 0.017).

    Conclusion

    None of the sleep types can affect the tests and cause cycles. Based on the genetic changes that occur, humans have different characteristics that create individual and functional differences, and therefore the range of individual differences is very wide.

    Keywords: Health Information, Search, Sleep, Search Behavior, Circadian Rhythm, Genetics, Body Clock, Circadian Clock
  • Moazame Amiri Domari, Farzad Firozi Jahantigh* Pages 188-196
    Introduction

    Hospitals and medical centers are important in terms of quantity and quality of the services they provide. Therefore, inventory control is a process that ensures that the required inventory are available to the operational departments by considering the factors of time, place, quantity, quality and cost. The aim of this study was to reduce the cost of hospital with a control approach to planning available hospital inventories.

    Materials and Methods

    In this study, an improved optimized model with objective function was used, which includes inventory cost, costs and orders. Therefore, the inventory of ten most important items of operating room requirements was considered. To solve the model, the variable neighborhood search method was used with the approach of reducing hospital costs in MATLAB software.

    Results

    10 types of most expensive goods used in the operating room were examined. Finally, according to the average demand of the studied goods in the year, a certain amount of inventory and the number of orders for each of them was obtained.

    Conclusion

    The variable neighborhood search algorithm answered in less than 5 minutes and by examining the quality of the answer, it shows that this method has an acceptable performance in solving this problem. Finally, the hospital did not face a shortage of goods during this period, despite heavy sanctions. Therefore, this method can be used to solve the problem of inventory control in the operating room of the hospital.

    Keywords: Inventory Management, Supply Chain, Intelligent Demand, Variable Neighborhood Search (VNS)
  • Yeganeh Parazdeh, Narges Zamani* Pages 197-206
    Introduction

    Although pregnancy is a physiological and natural phenomenon, women are exposed to physical and psychological changes during pregnancy that can affect their health and that of the fetus. Therefore, this study was performed to investigate the relationship between depression, anxiety and maternal stress with pregnancy outcome in pregnant women in 28-24 weeks of pregnancy

    Materials and Methods

    This prospective longitudinal study was performed on 241 pregnant women in 24-28 weeks of gestation in 2018-19. Mothers in the exposure group scored 1 deviation above the mean in the Labivand Anxiety, Stress and Depression Questionnaire. Outcomes of the study included evaluation of preterm delivery (before 37 weeks) and neonatal outcome. Mothers were followed up until delivery and delivery. Data were analyzed using t-test, chi-square and logistic regression. Significance level less than 0.05 was considered significant.

    Results

    The results of the study showed that, preterm delivery, birth weight, neonatal height and head circumference, respiratory distress and neonatal jaundice were significantly associated with maternal stress and anxiety during pregnancy.

    Conclusion

    Considering the relationship between depression, anxiety and maternal stress with pregnancy outcomes, the assessment and control of psychological factors such as stress and maternal concerns in prenatal care as well as other biological and medical factors in the direction of preterm delivery can be included.

    Keywords: Maternal Health, Pregnancy, Pregnancy Outcomes, Preterm Labor
  • Sayed Abbas Haghayegh* Pages 207-218
    Introduction

    This study aimed to investigate the relationship between cognitive emotion regulation strategies and health anxiety with regarding the mediating role of alexithymia in medical students.

    Materials and Methods

    This study was a correlational research in the form of structural equation research. Using convenience sampling, 450 medical students were selected and asked to complete the Salcovix and Warwick Health Anxiety Questionnaires (1986), Toronto Emotional Inventory Questionnaire (Bagby, Parker & Taylor,) and Emotional Adjustment Questionnaire (Garnefsky & Kreige & Spinhaun,). The data were analyzed using Amos software and statistical equation method.

    Results

    The results showed that the two tested models have significant relationship between positive and negative emotion regulation strategies and health anxiety with mediating role of alexithymia (P<0.01). In the study of Pearson correlation coefficients between variables, except for the correlation coefficients between emotion regulation strategy with health anxiety attitude and disaster emotion regulation strategies, rumination with emotional distress, other coefficients were significant (P<0.01).

    Conclusion

    Based on the above results, it can be concluded that emotion regulation strategies have a significant role in medical studentschr('39') anxiety level and alexithymia can modulate this relationship.

    Keywords: Emotion Regulation, Alexithymia, Health Anxiety
  • AmirHossein Haghighi, Shahrbanoo Talebi, Hadi Shahrabadi* Pages 219-225

    The 2019 outbreak of coronavirus (covid-19) infections, which began in China in late 2019, is growing rapidly and the disease has spread worldwide. Studies have shown that the elderly have a higher risk of Covid-19 infection and death than others in the community. The aim of the present study was to investigate the effect of exercise on the response to Covid-19-like vaccines in the elderly. Aging is associated with a decline in the normal function of the immune system. Among prevention methods, vaccination is the main drug strategy to reduce the incidence and severity of viral diseases. It is noteworthy that the most vulnerable populations in the community who experience the most severe cases of Covid-19 disease are those who show a decrease in the effectiveness of the vaccine. Reasons for reduced flu vaccine reactions in the elderly may be due to immune aging and chronic disease. The data show that humoral and cellular immune responses after vaccination are low in the elderly. Decreased efficacy of the vaccine may be related to decreased antibody response. The response of cytotoxic T lymphocytes to viral infections and vaccination in the elderly is also impaired. Chronic exercise is also associated with several anti-influenza benefits, including reducing the risk of influenza and increasing the effectiveness of the vaccine. In active elderly, anti-influenza IgG and IgM and influenza-specific lymphocyte proliferation are higher than in sedentary individuals. Therefore, it is recommended that the elderly do training exercise to increase the effectiveness of the vaccines.

    Keywords: Exercise Training, Vaccine, COVID-19, Older Adult
  • Simin Ghaderi*, Mahdi Shahraki Pages 226-238
    Introduction

    Military spending, education and health are among the most important components of the government budget, and achieving a balance between them is a bit complicated. Increasing military spending can increase or decrease health spending and health status. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of military spending on health status in Middle Eastern countries.

    Materials and Methods

    The present descriptive-analytical and applied study was performed for Middle Eastern countries (including Iran) using the Paneldita method with cross-sectional dependence. Among Middle Eastern countries, 13 countries were selected as the statistical population by systematic sampling method. The data required for the study was an annual time series that was extracted from the World Bank databases for selected countries in 1990-2019. Boys CD, Boys Unit Root (CIPS test), Westerlund aggregation and model estimation with common mean group correlation effect estimators (CCEMG), generalized group mean (AMG), fully modified ordinary squares (FMOLS) and dynamic ordinary squares (DOLS) ) In Eviews 10 and STATA 16 software.

    Results

    The co-integration results of the models showed that Military expenditures as a percentage of GDP has a negative effect on life expectancy of -0.037 and -0.004 in AMG and CCEMG estimators, respectively, and a positive effect of 0.22 and 1.91 on the mortality rate of children under five years of age in FMOLS and DOLS estimators, respectively. The logarithm of GDP per capita had a positive effect on life expectancy of 0.553 and 0.588 in the AMG and CCEMG estimators, respectively. The annual growth rate of the urban population also had a positive effect of 0.048 on life expectancy with the AMG estimator.

    Conclusion

    military expenditures as a percentage of GDP had a negative effect on life expectancy and a positive effect on the under-five mortality rate in the Middle East. GDP and urbanization rates also had a positive effect on life expectancy and a negative impact on the under-five mortality rate; Therefore, it is suggested to maintain a certain and appropriate ratio of military expenditures to other social expenditures. Also, some solutions to achieve greater security by reducing military expenditures are proposed.

    Keywords: Military Expenditures, Health Status, Cross-sectional Dependence, Co-integration, CCEMG Estimator
  • Hassan Daliri*, Marziyeh Asaadi Pages 239-252
    Introduction

    Comprehensive identification of the factors explaining the prevalence of Covid-19 is essential. The purpose of this study was is to evaluate the socio-economic variables affecting the prevalence of Covid-19 within countries around the world.

    Materials and Methods

    This research has been conducted in three steps. In the first step, by analyzing the theoretical literature, 43 primary variables affecting the pandemic were identified. In the second step, using exploratory factor analysis method, the identified variables were aggregated into the components of individual-social health indicators, macroeconomics, political economy indicators, government economic status, human-social capital, access to information technology and population structure. In the third step, using stepwise regression method, the main factors explaining the prevalence of covid-19 for 94 selected countries were evaluated.

    Results

    In the socio-economic field, variables including inflation, corruption index, GDP per capita, government spending status, human rights index and economic freedom are effective, respectively. On the other hand, the evaluation of the effect of identified factors on Covid-19 using stepwise regression method confirms that the variables of government spending, unhealthy climate, and social-human capital have explanatory roles, respectively. Finally, the number of deaths per infection depends on two variables as overweight and heart problems.

    Conclusion

    The effect of individual-social health components on the prevalence of Covid-19 emphasizes that governments have an important role in managing health facilities. On the other hand, given that inflation, GDP per capita and government spending have the highest rate of explanation in the prevalence of the Covid-19, the need for economic policy in controlling the corona is highlighted.

    Keywords: COVID-19, Coronavirus Governance, Factor Analysis
  • Mahbobe Masopor, Majid Vahidian Rezazadeh, Omid Mohammaddoost* Pages 253-261
    Introduction

    The aim of this study was to evaluate the effect of six weeks of TRX training and curcumin consumption on muscle injury indices in female athletes.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was performed on 36 healthy female athletes with an age range of 18-25 years and a body mass of 18.5.5 kg / m2. Subjects were purposefully selected and randomly divided into three groups of 12 people including exercise + placebo, exercise + curcumin and curcumin. The training protocol consisted of six weeks of TRX training (three sessions per week; eight sessions per session). Curcumin supplementation is also given in the form of 500 mg capsules daily after lunch. Data were analyzed by paired t-test and one-way ANOVA at a significance level of 0.05 with Spss-22 software.

    Results

    Posttest values ​​related to creatinine index were significantly reduced in the exercise + placebo (P = 0.02) and exercise + curcumin (P = 0.03) groups. Also, this decrease in lactate dehydrogenase index was observed in the mentioned groups (P = 0.04 and P = 0.04, respectively). There was a significant difference between exercise + placebo group and curcumin group in creatine kinase (P = 0.00), lactate dehydrogenase (P = 0.02) indices. Also, a significant difference was observed between the exercise + curcumin group and the curcumin group in the indices of creatine kinase (P = 0.00) and lactate dehydrogenase (P = 0.05).

    Conclusion

    To reduce muscle injuries, TRX training can be used as an effective method to reduce pain and bruising after exercise. In addition to this exercise method, taking curcumin herbal supplement is effective in faster recovery of pain and contusion after exercise.

    Keywords: Curcumin, TRX Exercises, Muscle Injury