فهرست مطالب

علوم ورزش - پیاپی 41 (بهار 1400)

نشریه علوم ورزش
پیاپی 41 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/14
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سید محمدحسین حسینی روش*، حسین پیمانی زاد، حسن فهیم دوین، رضا اسماعیل زاده صفحات 1-24

    هدف این تحقیق مطالعه و بررسی سرفصل دروس دوره دکتری مدیریت ورزشی ایران (براساس آخرین بازنگری سال1393) در کنار دانشگاه های منتخب (امریکا،کانادا)، به منظور دستیابی به تناسب، همخوانی و دستاوردهای آن بود. روش پژوهش با توجه به ماهیت موضوع، کیفی و مبتنی بر روش دلفی و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس استفاده شد. جامعه آماری شامل 41 نفر از اساتید مدیریت ورزشی ایران با مرتبه استاد تمامی و یا دانشیاری با بیش از20 سال سابقه کاری بود. ابزار پژوهش برای جمع آوری اطلاعات مورد نیازکتابخانه ای، و غالبا مبتنی بر وب بوده است. سرفصل های دانشگاه های منتخب از سایت انجمن مدیریت ورزشی امریکای شمالی استخراج گردید که در امریکا دانشگاه های تروی، لوییزیانا، اورگان، میشیگان، اوهایو، مینسوتا، نیومکزیکو، کارولینای شمالی، ایندیانا، کانزاس، ایلینویز، فلوریدا و درکانادا دانشگاه های برووک، اوتاوا، واترلوو، وسترن، آلبرتا و رجینا را در بر گرفت. در ایران نیز سرفصل ها مصوب وزارت علوم و در همه دانشگاه ها یکسان می باشد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در دانشگاه های آمریکا و کانادا در مقایسه با دانشگاه های ایران مولفه های برنامه درسی از جامعیت، عمق و درون زایی بیشتری برخوردار بوده و جنبه پژوهشی و کاربردی دارند. برای افزایش سطح کاربردی سرفصل ها با توجه به نیازها و شرایط روزجامعه، بازنگری مداوم و مستمر سرفصل ها توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: دانشگاه های منتخب، دوره دکتری، سرفصل دروس، مدیریت ورزشی
  • احسان الله فخار، محمدامین صفری* صفحات 25-40
    هدف

    جستجو برای دستیابی به یک ماده جادویی که موجب اعطای یک رده ی بالاتر رقابتی شود، همیشه مد نظر بوده است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر هشت هفته تمرین قدرتی و مصرف مکمل کربوهیدرات بر چابکی، انعطاف پذیری، توان انفجاری و سرعت مردان بدنساز می باشد.

    روش ها

    بدین منظور 36 مرد جوان بدنساز، داوطلب شرکت در تحقیق شدند و به طور تصادفی به سه گروه تجربی، دارونما و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تجربی مکمل کربوهیدرات و آزمودنی های گروه دارونما، دارونما مصرف کردند ولی گروه کنترل هیچ گونه مکملی را مصرف نکردند. آزمودنی های هر سه گروه به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه به مدت 60 دقیقه تمرینات قدرتی منتخب با شدت 80-60 درصد یک تکرار بیشینه را انجام دادند. قبل و بعد از هشت هفته چابکی، انعطاف-پذیری، توان انفجاری و سرعت آزمودنی ها اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی انجام شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که توان انفجاری بین گروه های تحقیق تفاوت آماری معنی داری دارد (019/0=p)، اما بین مقادیر چابکی، انعطاف پذیری و سرعت تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق، می توان بیان کرد که تمرینات قدرتی همراه با مصرف مکمل کربوهیدرات باعث افزایش توان انفجاری می شود و پیشنهاد می شود که بدنسازان در کنار برنامه تمرینی خود از مکمل کربوهیدرات برای بهبود برخی از عوامل آمادگی جسمانی از جمله توان انفجاری خود استفاده کنند.

    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، تمرینات قدرتی، توان، جوانان بدنساز، مکمل کربوهیدرات
  • محسن علائی راد، فریده اشرف گنجویی*، حمید سجادی هزاوه صفحات 41-57
    سیستم اطلاعات مدیریت می تواند با در اختیار قراردادن اطلاعات طبقه بندی شده و نیز اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری به مدیران جهت اخذ بهترین تصمیمات بر پایه اطلاعات کنونی و پیشین کمک کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط استقرار سیستم اطلاعات مدیریت (MIS) با سبک های مدیریت تعارض مدیران آموزشی ورزش و ارایه مدل کاربردی مدیریت تعارض انجام شده است. پژوهش حاضر از نظرهدف، کاربردی است و بر اساس روش، توصیفی -پیمایشی است. با توجه به حجم نسبتا محدود جامعه تحقیق با روش تمام شمار، همان 220 نفر از مدیران آموزشی شهرداری تهران به عنوان نمونه آماری تعیین شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه سبک مدیریت تعارض رابینز(1991) و پرسشنامه سیستم اطلاعاتی مدیریت (اکبری،1390) است. پس از جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه، به منظور تجزیه و تحلیل داده های آماری از نرم افزار SPSS و PLSاستفاده شد. نتایج حاکی از آن است که استقرار سیستم اطلاعات مدیریت (MIS) بر 5 سبک که عبارتند از رقابت، اجتناب، گذشت ،مصالحه، همکاری، در مدیران آموزشی موثر است. این پژوهش نشان داد که استقرار سیستم اطلاعات با ارتباط مدیریت تعارض، بر درک بهتر استفاده از سیستم اطلاعات مدیریت در بین مدیران آموزشی شهرداری تهران باعث استفاده بهینه از این سیستم اطلاعاتی شده و روند رو به رشد تصمیمات مدیریتی را در برخواهد داشت.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات مدیریت (MIS)، سبک مدیریت تعارض، مدیران آموزشی ورزش
  • معرفت سیاه کوهیان، محسن برغمدی، سمیرا راهروزرگر*، مهدی ندایی کردکندی صفحات 58-71
    در تحقیقات پیشین، اهمیت تمرینات مقاومتی در تمام رشته های ورزشی به اثبات رسیده است، هدف از این پژوهش، بررسی و مقایسه اثر سه الگوی تمرین مقاومتی هرمی، هرمی دوگانه و هرمی معکوس بر قدرت بیشینه، هایپرتروفی و درصد چربی بازیکنان والیبال دختر است. بدین منظور، 22 والیبالیست عضو تیم زیر 16 سال استان اردبیل بصورت غیر تصادفی انتخاب شده و در چهار گروه کنترل (سن: 17/1±28/15سال، وزن: 83/14±08/59 کیلوگرم)، تمرین مقاومتی با الگوی هرمی (سن: 67/0±13/15 سال، وزن: 16/5±01/56 کیلوگرم)، هرمی معکوس (سن: 85/1±14/15 سال، وزن: 70/8±95/54 کیلوگرم) و هرمی دوگانه (سن: 96/0±44/15 سال، وزن: 25/5±72/56 کیلوگرم) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه های تمرین به مدت شش هفته و هفته ای سه جلسه در برنامه تمرین مقاومتی شرکت کردند. قبل و پس از شش هفته قدرت بیشینه (یک تکرار بیشینه حرکات تمرینی)، هایپرتروفی (سطح مقطع عضلات بازو) و درصد چربی زیرپوستی آزمودنی ها اندازه گیری شد. یافته ها حاکی از افزایش معنادار یک تکرار بیشینه آزمودنی های سه گروه تمرین پس از شش هفته تمرین بود o.o5)>(P، براساس آزمون تعقیبی LSD تغییرات بین گروه ها معنادار بود و بیشترین افزایش به ترتیب متعلق به گروه هرمی دوگانه، هرمی معکوس و هرمی بود 0.05)>(P. همچنین، میانگین تغییرات سطح مقطع عضله بازو و درصد چربی زیر جلدی سه گروه تفاوت معناداری وجود نداشت. نتایج این پژوهش نشان می دهد، تمرین مقاومتی به روش هرمی دوگانه در بهبود قدرت بیشینه موثرتر از روش هرمی است و به نظر می رسد افزایش قدرت بیشینه ناشی از سازو کارهای عصبی است، زیرا عوامل انتروپومتریک تغییری نداشتند.
    کلیدواژگان: بازیکنان والیبال دختر، قدرت بیشینه، الگوی باردهی هرمی، هرمی معکوس، هرمی دوگانه
  • بابک محمدزاده، مهوش نوربخش*، مهدی کهندل صفحات 72-91
    هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی ارتباط سبک مربیگری و عوامل استرسزا با عملکرد ورزشی بازیکنان فوتبال لیگ برتر استان البرز بود. روش تحقیق توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه بازیکنان فوتبال لیگ برتر استان البرز تشکیل داد (250=N) که بر اساس جدول مورگان تعداد 148 نفر به صورت در دسترس نمونه آماری تحقیق را تشکیل دادند (148=n). از پرسشنامه های سبک رهبری باس و آویلو (2000)، منابع استرس انشل و ساتارسو (2007)، عملکرد ورزشکاران قاسمی (1391) استفاده شد. ضریب آلفای کرونباخ برای متغیر سبک رهبری تحول گرا 88/0، سبک رهبری عمل گرا 80/0، سبک رهبری عدم مداخله 59/0، عوامل استرس زا 84/0 و عملکرد ورزشی 82/0 محاسبه شد. نتایج همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین سبک های تحولگرا، عملگرا و عدم مداخله با عملکرد ورزشی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بین عوامل استرس زا و عملکرد ورزشی رابطه معنی-داری مشاهده نشد. همچنین نتایج رگرسیون چند متغیره نشان داد که سبک رهبری تحولگرا عملکرد ورزشی را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: سبک مربیگری، عوامل استرس زا، عملکرد ورزشی، بازیکنان فوتبال
  • پژمان احمدی*، وحید فراهانی، بیتا دیوسارناز صفحات 92-107

    در سال های اخیر مصرف نوشیدنی های انرژی زا بخصوص در ورزشکاران رشد چشم گیری داشته است. ورزشکاران بر این باورند که مصرف نوشابه های انرژی زا به علت داشتن ترکیبات ارگوژنیکی مانند قندها، کافیین و تایورین عملکرد آنها را افزایش می دهند.لذا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر نوشابه هایپ بر ادراک از فشار و خلق و خو در بسکتبالیست های رده سنی 16 تا 18 سال بود. جامعه آماری پژوهش 60 نفراز دانش آموزان پسر مقطع متوسطه سال سوم هنرستان رشته تربیت بدنی شهرستان ملارد بودند که از این تعداد 24 داوطلب دانش آموز با وزن تقریبا یکسان (بین 68 تا 72کیلوگرم) انتخاب شدند. شرکت کنندگان به شکل تصادفی در سه موقعیت؛ مصرف نوشابه هایپ 250 میلی لیتری با کافیین (32 میلی گرم در هر 100 میلی لیتر)، شرایط دارونما و پایه قرار گرفتند. مداخلات به مدت 3هفته اعمال گردید. در تحقبق حاضر از آزمون وال سیت برای ایجاد خستگی استفاده شد. سپس میزان درک از فشار از طریق شاخص بورگ و وضعیت خلق و خو به وسیله پرسش نامه برومز در دو مرحله پیش آزمون و پس‎آزمون بررسی شد. نتایج آزمون فریدمن و تحلیل واریانس مکرر نشان داد مصرف نوشابه هایپ منجر به کاهش معنادار درک از فشار و خلق و خو در بسکتبالیست های نوجوان شده است. در نتیجه نوشابه انرژی زا هایپ می تواند در کاهش ادراک از فشار و بهبود خلق و خو در بسکتبالیست های نوجوانان موثر باشد. هم چنین پژوهش حاضر نشان داد، تصور دریافت نیروزا (اثر دارونما)می تواند در کاهش درک از فشار و خلق و خو نیز موثر باشد.

    کلیدواژگان: خلق وخو، درک از فشار، کافئین، نوشابه انرژی زا، هایپ
  • سعیده مقصودلو، زین العابدین فلاح*، طاهر بهلکه، اسرا عسکری صفحات 108-125

    هدف اصلی این پژوهش، مدل سازی اثر چابکی سازمانی بر کارآفرینی سازمانی با نقش میانجی سرمایه فکری در وزارت ورزش و جوانان ایران بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع پیمایشی است که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود که بر اساس فرمول کوکران 268 نفر از این کارکنان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده جهت گردآوری داده های پژوهش شامل سه پرسش نامه استاندارد چابکی سازمانی شریفی و یانگ (2004)، سرمایه فکری بونیتس (2008) و کارآفرینی سازمانی براون (1997) بود. پرسش نامه مورد استفاده به ترتیب دارای 16، 12 و 18 گویه با مقیاس پنج ارزشی لیکرت می باشند. پایایی پرسش نامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب برای چابکی سازمانی، سرمایه فکری و کارآفرینی سازمانی 78/0، 81/0 و 83/0 به دست آمد . به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد چابکی سازمانی اثری مثبت و معنی دار بر کارآفرینی سازمانی دارد (722/0=β، 511/15=t). همچنین نتایج نشان دهنده اثر مثبت و معنی دار چابکی سازمانی بر سرمایه فکری بود (804/0=β، 561/46=t). اثر سرمایه فکری بر کارآفرینی سازمانی نیر مثبت و معنی دار بود (198/0=β، 878/3=t). در نهایت، نتایج نشان داد چابکی سازمانی با نقش میانجی سرمایه فکری اثری مثبت بر کارآفرینی سازمانی دارد (181/0=β، 869/3=t). با توجه به نتایج پژوهش توسعه توانایی کارکنان وزارت ورزش و جوانان برای تصمیم گیری در شرایط مختلف کاری و همچنین آموزش آن ها برای استفاده از فرصت های کاری به بهترین شکل پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، کارآفرینی سازمانی، سرمایه فکری، ورزش و جوانان
  • محمد ویسی، زهرا علیپور درویشی*، بهرام قدیمی، کاوه خبیری، شهلا حجت صفحات 126-139
    تربیت شامل ایجاد یا فعلیت بخشیدن هر نوع کمالی در انسان است که مطلوبیت و ارزش داشته باشد. ورزش به عنوان پدیده ای مقبول برای همگان می تواند به عنوان ابزاری تربیتی برای انتقال ارزش های انسانی و اجتماعی در نظر گرفته شود. هدف از این پژوهش، شناسایی و تدوین مولفه های جامعه شناختی تربیت ورزشی با رویکرد نظام مند نظریه داده بنیاد بود. پژوهش حاضر از نوع کیفی و بر پایه پارادایم تفسیری بود. در این راستا با مصاحبه های نیمه ساختاریافته صورت گرفته با 20 نفر از خبرگان حوزه های جامعه شناسی، مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی داده های کیفی جمع آوری گردید. ملاک اتمام مصاحبه ها اشباع نظری بود. داده های کیفی با مجموعه ای از کدگذاری های باز، محوری و انتخابی تحلیل شد و براساس کدهای تولید شده مدل پارادایمی تربیت ورزشی تدوین شد. اعتبار نتایج با روش کنترل اعضاء و ارزیابی مشارکت کنندگان در تحقیق مورد تایید واقع شد. نتایج شامل: شرایط علی(همکاری، سازگاری، مخالفت و توافق)؛ عوامل زمینه ای(فردی، اجتماعی) و عوامل مداخله گر(زیرساخت فیزیکی و آموزشی) بود. که با بهبود مهارت های فردی و اجتماعی، رشد و شکوفایی ورزش آموزشی کشور را به دنبال دارد. همچنین، تدوین مدل و ارایه الگوی آموزشی تربیت ورزشی، می تواند موضوع پژوهش در آینده باشد.
    کلیدواژگان: تربیت ورزشی، مولفه های جامعه شناختی، مدل پارادایمی
  • حمیدرضا ملک نیا، اسفندیار خسروی زاده*، حمید فروغی پور، جمشید همتی صفحات 140-155
    با توجه به جایگاه والای باشگاه های فوتبال در جامعه، و اینکه از نظر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دارای اهمیت بسیار زیادی می باشند، انتظار می رود که مبحث اخلاق حرفه ای در این باشگاه ها مورد تاکید باشد، لذا هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل اخلاق حرفه ای باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بود. این پژوهش از نوع کیفی بود که با روش تحقیق نظریه داده بنیاد انجام شد. داده ها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته با 27 نفر از اساتید و کارشناسان خبره جمع آوری شد. این مطالعه توسط اساتید متخصص بررسی و تایید شد. داده ها طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی با استفاده از نرم افزار MAXQDA 10 تحلیل شدند. در سه مرحله کدگذاری، مقوله های اصلی و فرعی اخلاق حرفه ای باشگاه ها شناسایی و به یکدیگر مرتبط شدند که عبارتند از: شرایط علی (ساختار، قانون ، آموزش ، الگو سازی ، نهادینه کردن اخلاق، دخالت سیاست)؛ تعاملات (نبود شفافیت، نظارت ضعیف، رفتار مسولان و تشویق و تنبیه)؛ و پیامدها (پیامدهای توسعه ای، پیامدهای ارتقا اخلاقی و اجتماعی و پیامدهای خسارتی). که روابط بین آن ها در قالب مدل ترسیم و ارایه شد.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، باشگاه فوتبال، لیگ برتر فوتبال، مدل های اخلاق حرفه ای، رویکرد نظریه داده بنیاد
  • هاجر جهادیان سروستانی* صفحات 156-170

    هدف از تحقیق حاضر پیش بینی رشد حرکتی اطفال 12-3 ماه با استفاده از ویژگیهای فردی مادر بود. تحقیق حاضر مطالعه ای توصیفی- پیمایشی است. بدین منظور 856 کودک - مادر از مورد ارزیابی قرار گرفتند. در تحقیق حاضرمتغیر پیش بین شامل عوامل دموگرافیک مادر و متغیر ملاک عملکرد حرکتی(حرکات ظریف ودرشت) بود. مقیاس مورد استفاده ارزیابی متغیر پیش بین شامل پرسشنامه بیوگرافی، پرسشنامه فعالیت بدنی بک، پرسشنامه سلامت عمومی و مقیاس غربالگریA.S.Q برای اندازه گیری متغیر ملاک استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده های کیفی از t مستقل و تحلیل داده های کمی از MANOVA رگرسیون خطی به روش گام های منطقی استفاده شده است. نتایج نشان داد در اطفال 8-3 ماه ، متغیر شاخص توده بدنی مادر می تواند 01/0 از واریانس حرکات درشت کودکان را پیش-بینی کند. میانگین حرکات درشت زایمان طبیعی بصورت معنی داری بیشتر از میانگین حرکات درشت کودکان زایمان سزارین می باشد. همچنین نوع زایمان تاثیر قابل ملاحظه ای در رشد حرکات ظریف کودکان 3تا8 ماهه ندارد. در اطفال 12-9 ماه وزن مادر قبل از زایمان، می تواند 02/0 واریانس حرکات درشت را پیش بینی کند. همچنین، نوع زایمان تاثیر قابل ملاحظه ای در حرکات درشت کودکان 9تا12 ماهه ندارد. هیچ یک از عوامل سهم معنی داری در پیش بینی حرکات ظریف کودکان 9تا12 ماهه ندارند، و اینکه نوع زایمان تاثیر قابل ملاحظه ای در حرکات ظریف کودکان 9تا12 ماهه ندارد.. نتایج نشان میدهد هر چه شاخص توده بدنی مادر قبل و حین باردای بالاتر باشد باعث کاهش عملکرد حرکتی کودک می شود.

    کلیدواژگان: حرکات درشت، حرکات ظریف، عوامل مادر، اطفال، رشد حرکتی
  • سجاد نعمت زاده، حمید رودباری*، مرجان صفاری، ایوب سنگ سفیدی صفحات 171-185
    هدف

    هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه مسئولیت اجتماعی با وجهه و هویت تیم ملی ایران بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق توصیفی به روش همبستگی می باشد که با توجه به نرمال بودن داده-ها از روش رگرسیون گام به گام استفاده گردید. جامعه آماری تحقیق حاضر مسیولین فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ، معاونت حرفه ای و قهرمانی وزارت ورزش و رسانه های مکتوب و مجازی حوزه ی ورزش انتخاب شد. نمونه آماری تحقیق حاضر 77 نفر بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد مولفه های اخلاقی، قانونی و اقتصادی بیشترین رابطه را با وجهه تیم ملی دارند و رابطه کمتری را با هویت تیم دارد از بین مولفه های مسئولیت اجتماعی به ترتیب مسئولیت اخلاقی، اقتصادی و قانونی بیشترین رابطه را با وجهه ی تیم ملی دارند. در گام اول مسئولیت اخلاقی 72 درصد از واریانس وجهه تیم ملی را تبیین می کند. در گام دوم مسئولیت اخلاقی و اقتصادی درمجموع 83 درصد از واریانس وجهه تیم ملی را تبیین کردند. در گام سوم مسئولیت اخلاقی، اقتصادی و قانونی درمجموع 84 درصد از واریانس وجهه تیم ملی را تبیین کردند. همچنین مولفه های مسئولیت اجتماعی با هویت رابطه پیش بینی کننده ای یافت نشد.

    نتیجه گیری

    مسیولین فدراسیون فوتبال به منظور تقویت وجهه و هویت تیم ملی با بهره گیری از مسئولیت اجتماعی می توانند اولویت اقدامات خود را به ترتیب به مولفه های اخلاقی، اقتصادی و قانونی اختصاص دهند.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، وجهه، هویت و تیم ملی فوتبال
  • سهیلا مینایی*، علی اکبر جدیدیان صفحات 186-201
    خستگی طی فعالیت های ورزشی پدیده معمولی است که بر عملکرد ورزشکاران تاثیر دارد. عمل عضلات مرکزی، می تواند بر عملکرد کلی بدن و حرکت اندام های طرفی اثرگذار باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثر خستگی عضلات مرکزی بدن روی چابکی دختران ورزشکار بود. 30 دانش آموز دختر سالم فعال در تیم های ورزشی در دو جلسه آزمون های چابکی ایلینویز، 505 و تی شرکت کردند. جلسه اول بدون شرایط خستگی و جلسه دوم آزمون بعد از انجام پروتکل خستگی برگزار شد. به منظور مقایسه داده های پیش آزمون و پس آزمون از آزمون آماری تی زوجی استفاده شد. نتایج نشان داد که خستگی عضلات مرکزی بدن می تواند موجب کاهش معنی داری در نمرات آزمون های چابکی شود (0،05>P). اندازه اثر کوهن برای آزمون های چابکی تی (0.673)، 505 (1.925) و ایلینویز (1.873) پس از ایجاد خستگی به دست آمد. با توجه به نتایج، به ورزشکاران توصیه می شود نرمش های عملکردی شبیه سازی شده فعالیت های ورزشی، شامل تمرینات ثبات مرکزی و چابکی را مد نظر قرار دهند تا خستگی آن ها را مستعد آسیب نسازد.
    کلیدواژگان: ثبات مرکزی، خستگی، چابکی، زنان ورزشکار، عضلات مرکزی
  • فیروزه رضایی سرخایی، حمیدرضا سایبانی*، مهدی سوادی صفحات 201-217
    هدف این تحقیق شناسایی عوامل موثر در مدیریت توسعه ی گردشگری ورزشی با رویکرد ورزش های ساحلی در استان هرمزگان است. ابتدا معیارها و زیرمعیارهای اثرگذار بر توسعه ی گردشگری ورزش های ساحلی از طریق مصاحبه با خبرگان و کارشناسان تهیه و پرسش نامه بر اساس 6 معیار و 60 زیرمعیار تدوین گردید. جامعه آماری شامل 100000 گردشگر علاقه مند به ورزش های ساحلی بود. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان در نهایت 387 نفر تعیین شد که به صورت نمونه گیری در دسترس از بین گردشگران دریایی علاقه مند به ورزش های ساحلی انتخاب شدند. پایایی پرسشنامه با آزمون آلفای کرونباخ و روایی آن با تحلیل عاملی تاییدی، تایید شد. نرمال بودن داده ها با آزمون کولموگروف- اسمیرنوف بررسی شد. سپس برای رتبه بندی اثر معیارهای اصلی در توسعه ی گردشگری ورزشی در ساحل از آزمون فریدمن و برای از آزمون تی تک نمونه ای مقایسه میانگین عوامل استفاده شد. نتایج، گویای وجود ارتباط معنی دار در سطح 99% بین معیارهای اصلی پژوهش بود. آزمون فریدمن نشان داد که معیارهای 1) اقتصادی- بازاریابی، 2) تاسیسات زیربنایی، 3) روابط عمومی و تبلیغات، 4) اجتماعی- فرهنگی، 5) سیاسی- امنیتی و 6) مدیریتی به ترتیب بیش ترین اهمیت را در توسعه ی گردشگری ورزش های ساحلی در استان هرمزگان دارد. بدین ترتیب، حمایت از سرمایه گذاران خصوصی، ایجاد ساختارهای زیربنایی و بهسازی خدمات کیفی و بازاریابی ورزش های ساحلی نقش اصلی را در دستیابی به توسعه ی اقتصادی- ورزشی ساحل هرمزگان دارد. میانگین همه ی عوامل از حد متوسط عدد 3 بیشتر شد(0/05 = sig).
    کلیدواژگان: استان هرمزگان، بازاریابی، توسعه ی گردشگری ورزشی، ورزش های ساحلی
|
  • Syedmohamadhosein Hoseiniravsh * Pages 1-24

    The purpose of this study was to study the course of Ph.D. Iran Sport Management (in accordance with the latest review of 1393) along with selected countries (America, Canada) to learn the content of the course syllabus in order to achieve fit, consistency and achievement. The methodology of the research was based on the nature of the subject, qualitative and Delphi method, and the method of analyzing the data from the SPSS software. The statistical population includes 41 people who have had a full-time or associate professorship in Iran's sports management with over 20 years of work experience. The headlines of the three countries of Iran, the United States and Canada have been reviewed. In terms of the importance and progress of the universities in the countries under study, the United States of America hosted Ph.D. Sports Management Courses from the North American Sports Management Association, including Troy, Louisiana, Oregon, Michigan, Ohio, Minnesota, New Mexico, North Carolina, Indiana, Kansas, Illinois, Florida and Canada. The universities included Brooklyn, Ottawa, Waterloo, Western, Alberta, Virginia. The research tool has been used to collect the information required by the library, and has been based on it. The results of this study indicate that in the universities of the United States and Canada, compared to the University of Iran, the components of the curriculum are more comprehensive, more in depth, and more scientific and applied. In order to increase the level of application of the headings according to the needs and conditions of the community, a continuous review of the subcontractors is recommended.

    Keywords: course syllabus, Ph.D, Sport management, Selected Universities
  • Ehsan Fakharzadeh, Mohammadamin Safari * Pages 25-40

    The search for a magical substance that will give it a higher competitive level has always been a concern. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of strength training and carbohydrate supplementation on agility, flexibility, explosive power and speed of bodybuilding men. For this purpose, 36 young bodybuilders volunteered to participate in the study and were randomly divided into three experimental, placebo, and control groups. The experimental group received carbohydrate supplementation and the placebo group received placebo, but the control group did not take any supplement. Subjects in all three groups performed selected strength training with 60-80% of maximal repetition for 8 weeks, 3 sessions per week and 60 minutes each session. Agility, flexibility, explosive power and speed of subjects were measured before and after eight weeks. Data were analyzed by SPSS software and one-way ANOVA and Bonferroni post hoc test. Significant level was p≤0.05. The results showed that there was a statistically significant difference in explosive power between the groups (p = 0.019), but no significant differences were found between agility, flexibility, and speed. According to the results of the study, it can be stated that strength training combined with carbohydrate supplementation increases explosive power and it is recommended that bodybuilders, along with their exercise program, use carbohydrate supplements to improve some of their fitness factors, including their explosive power.

    Keywords: bodybuilding youth, carbohydrate supplement, Physical fitness, Power, strength training
  • Mohsen Alaeirad, Farideh Ashrafganjouei *, Hamid Sajadi Pages 41-57
    The purpose of this study was to provide a model for the impact of the establishment of a management information system (MIS) on conflicts management styles of sport education managers. The present study is a correlation-descriptive-survey method in terms of purpose. Regarding to the relatively small volume of research in the whole population, the same 220 individuals were identified as the statistical sample. The data collection tool was Robbins Conflict Management Style Questionnaire (1991) and Akbari Management Information System Questionnaire (2011). In order to analyze the data, SPSS 20 and Smart PLS 3 software were used. In this research, the hypotheses are all confirmed and the impact of the establishment of the management information system on conflict management, the impact of the establishment of management information system on the style of cooperation, the style of compromise, the style of self-sacrifice, avoidance style, and competition style has been proved. This study showed that the establishment of management information system with the effect on conflict management styles, on better understanding of the use of this system among the educational managers of the sport leads to decrease conflict and better management.
    Keywords: Management Information System (MIS), conflict management style, Exercise Education Leaders
  • Marefat Siahkohian Pages 58-71
    The importance of resistance training in all sports has been proved by pervious researches. The purpose of current study was to examine and compare the effects of pyramid, reverse pyramid, and double pyramid resistant training on  maximum strength hypertrophy and anthropometric factors of female volleyball players.  To reach this aim, 22 players from Ardabil under 16 years old team, were selected non-randomly and then assigned into four groups: control group (15.28±1.17years old, 59.08±14.83 kg), a resistance training with pyramid loading pattern (15.13±0.67 years old, 56.01±5.16 kg), a reverse pyramid (15.1±1.85 years old, 54.95±8.7 Kg), and a double pyramid (15.44±0.96 years old, 56/72±5/25 Kg). Subjects of experimental groups took part in resistance training programs for 6 weeks. Maximum strength (1RM), percentage of subcutaneous fat, muscle cross-sectional area, and BMI were measured prior and after the experiment. The findings indicated significance increase in 1RM of all three experimental groups after six weeks (p≤ o. o5). According to post-hoc test, the variation was significance and the most variation belonged to double pyramid, reverse pyramid and pyramid group respectively (p≤ 0.05). Finally, there weren’t any significant change in average variation of arms muscular cross-sectional area and the percentage of subcutaneous fat between groups. The results showed that pyramid loading pattern is more effective in improving maximum strength in comparison with pyramid pattern. It seems that the increase in 1RM has to do with neural mechanisms, because no change was observed in anthropometric factors and muscle cross-sectional area.
    Keywords: female volleyball players, maximum strength, pyramid loading pattern, reverse pyramid, double pyramid, Resistance training
  • Babak Mohamadzedeh, Mahvash Norbakhsh *, Mehdi Kohandel Pages 72-91
    The purpose of this study was to investigate the relationship between coaching style and stressors with athletic performance of football players of the premier league of Alborz province. The research method is descriptive-correlational. The statistical population of the present study was composed of all the players of the football premier league of Alborz province (N = 250). Based on Morgan's table, 148 people were randomly selected (n = 148). Bass and Avilo leadership style questionnaire (2000), Anshel and Satarso stress resources questionnaire (2007), and Ghasemi athletic performance questionnaire (2012) were used. The calculated Cronbach's alpha coefficient was 0.88 for the variable of transformational leadership style, 0.80 for pragmatic leadership style, 0.59 for non-intervention leadership style, 0.84 for stressors, and 0.82 for athletic performance. Spearman correlation showed a positive and significant relationship between transformational, pragmatic and non-interventional styles with athletic performance. No significant relationship was found between the stressors and athletic performance. Also, the results of multivariate regression showed that transformational leadership style can predict athletic performance.
    Keywords: Leadership Style, Stressors, Athletic performance, Football players
  • Pezhman Ahmadi *, Vahid Farahani, Bita Divsarnaz Pages 92-107

    In recent years the consumption of energy drinks has increased dramatically, especially among athletes. Athletes believe that consuming energy drinks increases their performance due to their ergogenic compounds such as sugars, caffeine and taurine. The age range was 16 to 18 years. The statistical population of the study was 60 male high school students in the third grade of the Malard School of Physical Education, out of which 24 volunteers with the same weight (between 68 and 72 kg) were selected. Participants were randomly assigned to three groups: consumption of 250 ml hype drinks with caffeine (32 mg per 100 ml), placebo and baseline conditions. Interventions were applied for 3 weeks. In the present study, Wall Sit test was used for fatigue. Then, perception of stress through Borg index and mood status was assessed by Broms Questionnaire in two stages of pretest and posttest. The results of Friedman test and repeated analysis of variance showed that consumption of hype drinks significantly reduced perception of stress and temperament in adolescent basketball players. As a result, energy drink hype can be effective in reducing perception of stress and improving mood in adolescent basketball players. The present study also showed that perception of placebo (effect of placebo) can be effective in reducing perception of stress and mood.

    Keywords: Mood, Rate of Perceived Exertion, Caffeine, Energy drink, Hype
  • Saeideh Maghsoudlou, Zynolabedin Fallah *, Taher Bahlekeh, Asra Askari Pages 108-125

    The main aim of this study was to modeling the effect of organizational agility on organizational entrepreneurship with the mediating role of the intellectual capital in the Ministry of Sports and Youth of Iran. The statistical population of this study included all employees of the Ministry of Sports and Youth that based on Cochran's formula, 268 of these employees were selected as a statistical sample by stratified random sampling. The tools used to collect research data included three standard questionnaires of Sharifi and Yang's (2004) Organizational Agility, Bonits's (2008) Intellectual Capital and Brown's (1997) Organizational Entrepreneurship. The questionnaire used have 16, 12 and 18 items with a five-point Likert scale, respectively. To evaluate the validity of the research tool, the opinions of 8 PhDs in sport management were used and the reliability of the questionnaires in a pilot study by using Cronbach's alpha for organizational agility, intellectual capital and organizational entrepreneurship was 0.78, 0.81 and 0.83, respectively which indicate their reliability is acceptable. The research findings showed organizational agility had a positive and significant impact on organizational entrepreneurship (t=15.511, β=0.722). The results also showed organizational agility had a positive and significant impact on the intellectual capital (t=46.561, β=0.804). Intellectual capital also had a positive and significant impact on organizational entrepreneurship (t=3.878, β=0.198). Finally, the results showed organizational agility with the mediating role of the employees' intellectual capital had a positive effect on organizational entrepreneurship (t=3.869, β=0.181).

    Keywords: Organizational Agility, Organizational Entrepreneurship, Intellectual Capital, sports, youth
  • Mohammad Vaisi, Zahra Alipordarvishi *, Bahram Ghadimi, Kaveh Khabiri, Shala Hojjat Pages 126-139
    Education involves creating or actuating any kind of perfection in humans that has utility and value. Sports as an acceptable phenomenon for all can be considered as a training tool for the transfer of human and social values. The purpose of this research was to identify and formulate sociological components of education through a systematic approach to data base theory. This research was qualitative and based on an interpretative paradigm.In this regard, semi-structured interviews were conducted with 20 experts from the sociology, management and behavioral of sports. Areas of qualitative data that was the criterion for completing the interviews with theoretical saturation. Qualitative data was analyzed with a set of open, axial and selective coding and was developed based on the generated codes of the paradigm of sport education. The validity of the results was confirmed by the method of control of the members and the evaluation of the participants in the research. Results included (cooperation, consistency, opposition, and agreement), the underlying factors (individual, social) and interventional factors (physical and educational infrastructure)which improvie individual and social skills and promoting the growth and prosperity of educational sport in the country. Also, developing a model and presenting an educational model of sport education can be the subject of future research.
    Keywords: Sports education, Sociological components, paradigmatic model
  • Hamidreza Maleknia, Esfandiyar Khosravizadeh *, Hamid Foroghipoor, Jamshid Hemmati Pages 140-155
    Given the special place to football clubs and their cultural, social, and economic importance in society, it is expected that the issue of professional ethics in clubs will be emphasized., so the purpose of the research was to design a career ethics model in Iran soccer premier league. This is a qualitative approach and grounded theory method has been used as a research method. To collect data, in-depth interviews and semi-structured interviews with 27 knowledgeable experts was used. This study was analyzed by specialist professors . The research findings were analyzed using coding method in three stages: Open, Axis and Selection using MAXQDA 10 software. In the three stages of coding, the main and sub-categories of professional club ethics were identified and related to each other, which are: Causal conditions (structure, law, education, modeling, institutionalization of ethics, political interference); Interactions (lack of transparency, poor oversight, behavior of officials, and encouragement and punishment); And Consequences (Developmental Consequences, Moral and Social Improvement Consequences, and Harmful Consequences) were identified and the relationships between them were presented in the form of a model.
    Keywords: Professional Ethics, Football Club, Premier Football League, Professional Ethics Models, Foundation Theory Approach
  • Hajar Jahadiansarvestani * Pages 156-170

    The aim of present study was anticipation motor development of 9- 12-month-old infants. The study was a descriptive- survey. To do this research 856 infants were evaluated. In the present study, the predictor variables included maternal demographic factors (maternal mental health, type of delivery, maternal age at delivery, body mass index and maternal physical activity), and variables of motor performance (gross and fine movements), The applied measures to evaluate predictor variables included biography questionnaire (maternal age at delivery, maternal height of maternal type of delivery), Beak's habitual physical activity questionnaire, General Health Questionnaire,. And the A.S.Q screening scale was used to evaluate dependent variables. The related data were analyzed by independent T, MANOA and step by step regression. Result show body mass index anticipated 0.01 of gross milestone. In gross milestone vaginal delivery was significant. None of variables did not anticipate fine milestone in 3–8-month-old. Also, there was not any difference between vagina delivery and cesarean delivery. Weight of mother in pre-pregnancy can anticipated 0.02 gross milestone in 9–12-month-old. None of variable did not anticipate fine milestone in 9–12-month-old. There was not any difference between vagina delivery and cesarean delivery. The results show that the higher maternal BMI before and during pregnancy decreases the motor development of the child. And also, the natural delivery due to the production of beta-endorphin has a positive effect on the motor development of children.

    Keywords: Fine milestone, gross milestone, infant, Maternal factors, motor development
  • Sajad Nematzadeh, Hamid Roodbari *, Marjan Saffari, Ayob Sangsfidi Pages 171-185

    The aim of this study was to determine the relationship between social responsibility image and the identity of the national team of Iran. The research method is descriptive and correlation of data with respect to the normal regression was used. Statistic population was selected from the president of football federations, league organization, the deputy of professional and championship of the ministry of sports and actual and virtual media in the field of sports. A sample of 77 subject were selected by available sampling . The research tool was a questionnaire and Cheng-Wook (2012) social responsibility questionnaires, Winters & Graf team image questionnaire (1996) and Gunner & Swanson team identity questionnaire (2002) were used. Results showed that the components of the ethical, legal and economic relationship with the most prestige of the national team and team identity is less than the social responsibility component of the moral, economic and legal relationship in the most prestige-in national team. The first step is a moral responsibility to explain 72% of the variance image of the national team. In the second step, moral and economic responsibility for a total of 83% of the variance explained the image of the national team and in the third step, moral, economic and legal responsibility explain total of 84% of the  image of the National team variances. . As well as social responsibility component with a predictive relationship was found identity in this context. Football Association to strengthen the image and identity of the survival advantage of social responsibility could be in the order of priority measures to ethics, economic, legal allocate Federation in this field can also fundamental in terms of social responsibility activities.

    Keywords: Social Responsibility, image, identity, national football team
  • Sohila Minaei *, Aliakbar Jadidiyan Pages 186-201
    Fatigue is a common phenomenon during sports activities affecting athletic performance. Core muscle actions can affect performance of the whole body and extremities. The aim of this study was to investigate the effect of core muscle fatigue on female athletes’ agility. 30 healthy female students, active in sports teams, accomplished Illinois, 505 and T agility tests on two sessions. The first was held before and the second after the fatigue protocol. Within group comparisons were determined with paired t test. The results showed that core muscles fatigue can lead to significant reduction in agility tests scores (p < 0/05). Further, Cohen’s effect size value of T (d=0/673), 505 (d=1/925) and Illinois (d=1/873) agility tests suggested a moderate, and high to very high practical significance. According to the results, it is recommended to perform functional exercises simulated to sport activities; including agility and core stability exercises to prevent fatigue and injury.
    Keywords: Agility, core muscles, core stability, Fatigue, Female athletes
  • Firoozeh Rezaei, Hamidreza Saybani *, Mehdi Savadi Pages 201-217
    The purpose of this study was to identify the effective factors of managing the development of the sports tourism with the approach of beach sports in Hormozgan province. To achieve this approach, first the criteria and sub-criteria affecting the development of beach sports tourism through interviews with experts identified and a questionnaire based on 6 criteria and 60 sub-criteria was developed. Population of this study was 100000 sports tourists. Based on Morgan table, the questionnaire distributed among 387 available sports tourists. The reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha test and its validity was confirmed by confirmatory factor analysis. The normality of the variables was evaluated by Kolmogorov-Smirnov test and their correlation with Spearman correlation coefficient. Next, Friedman test was used to rank the effect of the main criteria for developing beach sports tourism and t-test was used to compare the main factors’ mean. Friedman test showed that the criteria of 1) economic-marketing, 2) infrastructure, 3) public relations and advertising, 4) socio-cultural, 5) political-security and 6) managerial have the greatest importance in development of the beach sports tourism in Hormozgan province respectively. Thus, encouraging and supporting private investors, creating infrastructure, and improving quality services and marketing of beach sports has a major role in achieving economic-sports development of Hormozgan coast. The results also showed all 6 main factors’ mean were more than average number 3) sig=0.05).
    Keywords: elite sport policy, Badminton, Fuzzy Delph