فهرست مطالب

مطالعات رسانه های نوین - سال ششم شماره 24 (زمستان 1399)

نشریه مطالعات رسانه های نوین
سال ششم شماره 24 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/03
  • تعداد عناوین: 11
|
  • یونس شکرخواه، محمدرضا سعیدآبادی، عبدالرضا نام آور* صفحات 1-36

    ارایه مدلی برای تاثیر شبکه های اجتماعی بر توسعه دموکراسی در ایران: یک مطالعه داده بنیاد چکیده شبکه های اجتماعی توانسته اند بر ابعاد مختلف زندگی اجتماعی تاثیرگذار باشند. هدف از این پژوهش، طراحی مدلی برای تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی بر توسعه دموکراسی است. برای طراحی این مدل، با استفاده از استراتژی داده بنیاد و رویکرد ساخت گرا، با استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته با 10 تن از صاحبنظران، خبرگان و اساتید دانشگاهی در حوزه مدیریت رسانه اقدام شد. نتایج پژوهش پس از کدگذاری مقدماتی و متمرکز، در قالب یک مدل ارایه شد. در کدگذاری مقدماتی تعداد 17 کد و در کدگذاری متمرکز 6 کد استخراج شد. یافته های پژوهش نشان می دهند که جهانی شدن، افزایش سطح دانش عمومی، عدم جود زیرساخت های حقوقی و قانونی، انحصار اطلاعاتی، قدرت مطلق حکومت، فیلترینگ، اشاعه محتوای نامناسب، سواد رسانه ای، استفاده مقامات از شبکه های مجازی، آگاهی بخشی، شفافیت و پاسخگویی، بهبود سرمایه اجتماعی، تقویت صدای عامه، دموکراسی طلبی، ایجاد جامعه شبکه ای، و جامعه مدنی، مولفه های مهم این مدل را تشکیل می دهند.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، توسعه دموکراسی، رسانه، رسانه های نوین
  • محمدجواد بادین فکر*، حسین سرفراز، مرتضی سمیعی صفحات 37-62

    با مروری بر آثار ترجمه ای و تالیفی فارسی در باب فرهنگ شهرت، بر تفوق نگاه های انتقادی پی می بریم؛ از منظر نشانه شناختی موضع انتقادی رولان بارت نسبت به نظام های نشانه ای درون فرهنگ به مثابه نظام های ایدیولوژیک و اسطوره ای تلقی رایج و کارویژه نشانه شناسی، افشای دلالت های پنهان و عمدتا سرکوب گرانه آن هاست؛ در حالی که ادعای مقاله وجود کارکردهای فرهنگی سلبریتی به مثابه یک نظام نشانه ای و فرهنگ شهرت به مثابه یک سپهرنشانه ای است که با استفاده از نظریه و روش شناسی یوری لوتمان پایه گذار مکتب نشانه شناسی فرهنگی تلاش شده است تا تحلیلی تازه از فرهنگ شهرت ارایه شود. نتیجه گیری نظری این مقاله بر این شد که فرهنگ شهرت به عنوان یکی از سپهر های نشانه ای درون فرهنگ قرار داشته و در فرایند های تعیین مرز کردن سپهر فرهنگ مشارکت دارد. سپس با استفاده از نشانه شناسی فرهنگی لوتمان، لایو اینستاگرامی حسن آقامیری (سلبریتی روحانی) با احلام(سلبریتی زن خواننده) که یک پدیده سلبریتی محور از دو صنف متضاد بوده ، به مثابه پیکره مطالعاتی مورد تحلیل قرار گرفته است. نتیجه این تحلیل مشخص نمود که دو سلبریتی نهایتا در یک توافق مرز موسیقی حلال و حرام را در لایو اینستاگرام مشخص می نمایند. حسن آقامیری به عنوان مرز در سپهر دین، احلام را که یک عنصر نه-دین محسوب می شود به داخل سپهر دین ترجمه می کند. در طرف مقابل آقامیری خود نیز به وسیله احلام به سپهر موسیقی راه می یابد. در نهایت همخوانی این دو سلبریتی بایکدیگر منجر به انفجار در سپهر نشانه ای می شود.

    کلیدواژگان: سلبریتی، سپهر نشانه ای، اینستاگرام، یوری لوتمان، رولان بارت، نشانه شناسی فرهنگی
  • احسان مجیدی فرد، عطیه کامیابی گل*، امین مجیدی فرد صفحات 63-98

    هویت از تعریف خود در مقابل دیگری و از مقایسه خود با دیگران نشات می گیرد. هویت ایرانیان ساخت ها و ساحت های گوناگونی دارد و از نگاه آن ها به خود، در مقایسه با غیرایرانیان، مایه می گیرد و معمولا در قالب های مختلف زبانی، منعکس می شود. زبان در فضای مجازی هرگونه محدودیتی را در می نوردد و بی پرده نقاط مثبت و منفی شکل دهنده انسان امروزی را بازتاب می دهد. فضای مجازی بستر انتقال معنا و در عین حال معناساز است. پژوهش حاضر به بازتعریف هویت ایرانیان در توییت هایی که در شبکه اجتماعی توییتر منتشر کرده اند می پردازد تا بدین وسیله آینه ای برساخته از زبان در برابر انسان ایرانی قرار دهد. این پژوهش با مسئله بازخورد هویت ایرانی در فضای مجازی و نگاه ایرانیان به انگاره هویت ایرانی شکل گرفته است. برای شکل گیری این انگاره از خلال واژه های محدود هر توییت، تعداد 6000 توییت با محتوای بازتعریف ایرانیت در یک بازه 40 روزه بررسی شدند. پس از تحلیل داده های کیفی به روش تحلیل تماتیک، الگوهای هویتی ایرانیان استخراج شد که از آن میان دیگری محوری، گریز از خود، عاملیت گرایی، قربانی انگاری، تعمیم رفتارهای روزمره، مثبت اندیشی و تحقیر هویت ایرانی پررنگ ترین و پربسامدترین مولفه هایی بودند که کاربران ایرانی در مورد هویت ایرانیان به کار می برند. نتایج پژوهش حاضر، مولفه ها یا خصوصیات اخلاقی که ایرانیان به خود نسبت می دهند را برجسته کرده و نقاط مثبت و منفی رفتار آن ها را هویدا می سازد.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، بازنمایی هویت ایرانی، توئیتر، ذات انگاری، خودتحقیری، گفتمان حسرت
  • زهرا مجدی زاده، حمیده مولایی* صفحات 99-134

    این مقاله سعی دارد با مطالعه دیاسپورا یا جامعه دور از وطن ایرانی، دغدغه های این گروه در رابطه با وطن خود و نیز سهم و تاثیر آن ها در شکل گیری محتوای مرتبط با ایران در توییتر را مورد تحلیل قرار دهد. اگرچه شکل گیری دیاسپورای ایرانی به پیش از ظهور فناوری ها و رسانه های نوین بازمی گردد؛ با این وجود فضای مجازی و به ویژه اینترنت نقش مهمی در افزایش تعاملات، همکاری و اتحاد میان دیاسپورای ایرانی در سراسر جهان داشته که به تبع آن قدرت و تاثیرگذاری آنها را افزایش داده است. تحقیق حاضر، با استفاده از روش تحلیل متن در توییتر انجام شده و به منظور تحلیل داده ها از تکنیک تحلیل محتوا استفاده شده است. نتایج تحلیل بیانگر آن است که دیاسپورای ایرانی در توییتر سهم عمده ای از مطالب مرتبط با ایران را به خود اختصاص داده و یکی از بازیگران کلیدی در این زمینه است. با این وجود، نتایج حاکی از آن است که در این شبکه آنلاین، جریان ارتباطات چندمرحله ای بوده و هاب های اصلی این شبکه تعداد اندکی از سازمان-های شکل گرفته توسط دیاسپورای ایرانی در جوامع میزبان هستند. همچنین تحلیل 270 توییت منتخب از دیاسپورای ایرانی نشان می دهد که موضوع اصلی توییت ها در سه مقوله کلی انتقاد از شرایط ایران، بازتاب و تشویق اعتراضات و خبررسانی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: دیاسپورا، ایران، فضای مجازی، توییتر، ارتباطات چند مرحله ای، افکارعمومی
  • علی محبی*، علی اصغر کیا صفحات 135-164

    هدف اصلی پژوهش این است تا همبستگی بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی و تغییرات فرهنگی را در چهار حوزه «سرمایه اجتماعی» ، «اعتقادات مذهبی» ، «فرد شدگی» و «هویت» مشخص کرده و جهت تغییرات فرهنگی را با توجه به مدل ارزش های مادی و فرامادی اینگلهارت مشخص نماید. در این پژوهش علاوه بر مطالعه کتابخانه ای، از روش پیمایش نیز استفاده شد. یافته های حاصل از این پژوهش نشان می دهد میزان سرمایه اجتماعی پاسخگویان در حد متوسط است و افرادی که از شبکه های اجتماعی استفاده بیشتری داشتند، سرمایه اجتماعی آنها در حال کم شدن است. در مورد «فرد شدگی» که فرد را به سوی کنش جمعی و آرمان های مشترکی چون حفظ محیط زیست یا ایجاد اجتماع های بشر دوستانه جهت می دهد، مشخص شد با افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی میزن فرد شدگی نیز افزایش می یابد.در مورد «هویت» نیز یافته ها نشان می دهد با افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی، میل به شفافیت هویت در کاربران در حال افزایش است. بر اساس نتایج تحقیق همچنین مشخص شد بین دو متغیر «اعتقادات مذهبی در شبکه های اجتماعی» و «میزان استفاده از شبکه های اجتماعی» رابطه معنا داری وجود ندارد. یافته های پژوهش در مورد «ارزش های مورد توجه در شبکه های اجتماعی» نیز نشان می دهد که کاربران به ارزش های فرامادی تصریح شده در مدل اینگلهارت تمایل بیشتری دارند. این یافته همسو با نتایج پژوهش های انجام شده در دیگر کشورها است و تمایزی بین کاربران ایرانی و دیگر کشورها در توجه به ارزش ها در فضای مجازی دیده نمی شود.

    کلیدواژگان: تغییرات فرهنگی، شبکه های اجتماعی، سرمایه اجتماعی، فردشدگی، هویت، اعتقادات مذهبی
  • مرتضی شمس، اعظم راودراد* صفحات 165-204

    این پژوهش توصیفی-تحلیلی، به دنبال پاسخ به این سوال است که «خبرگزاری های کشور در صفحات علم و فناوری خود، چگونه و به چه میزان از پیام های تصویری جهت انتقال بهتر و قابل درک پیام به مخاطبانشان، استفاده می کنند؟». در انجام پژوهش از روش کیفی «تفسیر ترکیب محور» و «تحلیل محتوای کمی» استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، اخبار علم و فناوری خبرگزاری های رسمی کشور است که با روش نمونه گیری هدفمند، اخبار بهار سال 1398در خبرگزاری های «فارس»، «ایسنا» و «مهر» به عنوان چارچوب نمونه گیری انتخاب شد. از میان چارچوب نمونه گیری و با روش تصادفی ساده، یک هفته آماری انتخاب و تصاویر هر یک از اخبار در آن، به عنوان واحد مشاهده و تحلیل، مطالعه گردید. بر اساس نتایج، خبرگزاری ایسنا، استفاده مناسب تری از پیام های تصویری جهت انتقال بهتر و قابل درک پیام به مخاطبانش داشته است و خبرگزاری «فارس» و «مهر» در رتبه های بعدی قرار دارند. پژوهش نشان می دهد استفاده از ظرفیت پیام های تصویری در اخبار علم و فناوری خبرگزاری ها پایین است و در کمتر از نیمی از این اخبار، استفاده مناسبی از پیام های تصویری در جذابیت، ارایه اطلاعات خبری و خوانش آسان و قابل درک اخبار علمی شده است. استفاده بیشتر از تصاویر اختصاصی با عناصر و ارزش های خبری مناسب، شرح تصاویر و ارجاع به آنها در متن، استقاده از پیام هایی تصویری در قاب های چندگانه و عدم استفاده از تصاویر آرشیوی نامرتبط به موضوع اصلی خبر، از مهمترین پیشنهادات به خبرگزاری های کشور در استفاده بهتر از پیام های تصویری در جهت جذابیت، ساده سازی و قابل فهم تر نمودن اخبار علمی به مخاطبان است.

    کلیدواژگان: روزنامه نگاری علم، اخبار علم و فناوری، پیام های تصویری، خبرگزاری، تحلیل تصویر
  • کریم سواری*، مریم فلاحی صفحات 205-224

    به دنبال پیشرفت های علمی سال های اخیر، شبکه ها و رسانه های اجتماعی متعددی همچون شبکه پیام رسان واتساپ جهت تسهیل و برقراری تعاملات پا به عرضه ظهور گذاشتند که بنا به شواهد پژوهشی سوء استفاده مستمر از آنها می تواند آسیب ها و ضررهای جبران ناپذیری در پی داشته باشند. هدف از تحقیق حاضر، ساخت و اعتباریابی پرسش نامه پیامدهای منفی استفاده از شبکه پیام رسان واتساپ است. کلیه دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور اهواز جامعه آماری تحقیق حاضر را تشکیل داده اند که از بین آنها 258نفر(186 دختر و 72 پسر) به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. روش تحقیق توصیفی- اکتشافی است و داده ها با کمک پرسش نامه محقق ساخته بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل آنها، از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده بعمل آمد. تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که پرسش نامه پیامدهای منفی استفاده از شبکه پیام رسان واتساپ، از30 ماده و سه مولفه به نام آسیب های بدنی با 12 ماده؛ کنترل شدگی با 10ماده و مولفه استفاده وسواسی با 8 ماده تشکیل شده و از پایایی و روایی کاملا رضایت بخش برخوردار بود. با توجه به اینکه پرسش نامه تحقیق حاضر از نوع خود جدید است لذا به پژوهشگران علاقمند به بحث پیامدهای منفی استفاده از شبکه پیام رسان واتساپ، پیشنهاد می شود از این ابزار استفاده کنند.

    کلیدواژگان: آسیب های بدنی، کنترل شدگی، استفاده وسواسی، شبکه پیام رسان واتس اپ
  • حمید بابایی میبدی*، امیررضا کنجکاو منفرد، محمد غفاری، احسان کریمی میبدی صفحات 225-256

    هدف پژوهش بررسی تاثیر ارتباطات شفاهی بر رفتار خرید مصرف کنندگان است. در این راستا نقش میانجی هیجانات، هنجارهای اجتماعی و نگرش بررسی شده است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی است. همچنین،به لحاظ شیوه گردآوری اطلاعات پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل مشتریان نمایندگی های خودرو در سطح شهرستان اصفهان است که با استفاده از رابطه کوکران تعداد 384 پرسشنامه به روش تصادفی ساده بین آنها توزیع گردید. پایایی ابزار پژوهش به روش آلفای کرونباخ و پایایی مرکب برای تمامی متغیرها مورد تایید قرار گرفت. همچنین روایی محتوا و سازه ابزار گردآوری داده ها نیز تایید گردید. یافته ها با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری و با نرم افزارPLS نشان داد که متغیر ارتباطات شفاهی در بستر شبکه های اجتماعی در بین مشتریان نمایندگی های خودرو تاثیر معناداری بر قصد خرید آن ها دارد.همچنین ارتباطات شفاهی بر متغیرهای هیجانات، نگرش خرید و هنجارهای اجتماعی به ترتیب با مقدار معناداری 198/20، 132/20 و 139/13 تاثیر معنادار، مثبت و مستقیم دارد. همچنین،نتایج آزمون فرضیه های پژوهش حاکی از آن است که متغیرهای هنجارهای اجتماعی و نگرش خرید تاثیر معناداری بر قصد خرید مشتریان دارد، اما متغیر هیجانات تاثیر معنی داری بر قصد خرید مشتریان خودرو ندارد

    کلیدواژگان: ارتباطات شفاهی، شبکه اجتماعی، هنجارهای اجتماعی، هیجانات، نگرش
  • کرم الله جوانمرد، نرگس خوشکلام* صفحات 257-288

    شبکه اجتماعی «تلگرام»، کاربرپسندترین شبکه اجتماعی در کشور ایران است که حجم بالایی از روابط و محتواها را در خود جای داده است. پژوهش کیفی حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر عضویت افراد متاهل در این شبکه، به روش تحلیل مضمون انجام شده است. جامعه آماری، افراد متاهل 40-15 ساله شهرستان بروجرد بودند که تجربه استفاده از این شبکه را حداقل به مدت یک سال داشتند. تعداد نمونه 31 نفر، روش نمونه گیری هدفمند و روش گردآوری داده ها مصاحبه عمیق بوده است. نتایج کدگذاری مصاحبه ها نشان داد که فرد در اثر 1)مکانیزم های سوق دهنده (فشار فناوری، تنهایی، بیکاری، محدودیت های هنجاری، خستگی ذهنی و جسمی، خلا عاطفی، خود حقیقی نامقبول، جامعه مصرفی) و 2)مکانیزم های جذب کننده (ارتباط امن، آسان، ارزان، گسترده و سریع، آگاهی بخشی، سرگرمی، رونق کسب و کار، کرسی های آزاداندیشی)، به عضویت این شبکه درآمده است. در نتیجه فرد به طور کلی در اثر محدودیت های دنیای حقیقی و همچنین جذابیت های تلگرام به عنوان عامل مضاعف به عضویت این شبکه در می آید.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، تلگرام، افراد متاهل، تحلیل کیفی
  • منوچهر شاه بابا*، غلامرضا لطیفی، محمدرضا رسولی صفحات 289-310

    مقاله ی حاضر بر پایه دستاوردهای حاصل از پرسشنامه و نیز مطالعات کتابخانه ای طولانی مدت و عمیق صورت گرفته و سرانجام با بهره گیری از رهنمودها و نظرات محققین برتر در این حوزه، به شناسایی و تبیین چالش های شبکه های مجازی و تعاملات اجتماعی می پردازد. در این مقاله محقق در پی بررسی این نکته بوده است که بین شبکه های مجازی و تعاملات اجتماعی رابطه وجود دارد؟ جامعه آماری این پژوهش شامل: دانش آموزان مقظع دبیرستان شهر تهران در نیمه اول سال 1398 در مقطع دبیرستان به خود اختصاص داده اند، می باشد. از میان کل دانش آموزان تعداد 384 نفر که از روش نمونه گیری کوکران به دست آمده به صورت تصادفی انتخاب و مورد بررسی و پرسش قرار گرفته اند.همچنین برای برآورد پایایی سازگاری اجزا از طریق روش ضریب آلفای کرونباخ و برای روایی از روش روایی قضاوتی استفاده شده است.روش تحقیق و آماری نیز به ترتیب پیمایشی (استفاده از پرسشنامه) بوده و با کمک روش های آماری اسپیرمن و معادلات ساختاری لیزرل جهت تعیین درصد فراوانی، درصد تراکمی و...) ردو تایید روابط و فرضیات صورت گرفته است. نتایج نشان داد که بین ابعاد آسیبهای شبکه اجتماعی و در نهایت بین شبکه های اجتماعی و تعاملات اجتماعی و انزوا رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: شبکه های مجازی، آسیب های شبکه های مجازی، تعاملات اجتماعی، انزوا
  • امیرحسین شمشادی*، افسانه مظفری، محمد سلطانی فر صفحات 311-344

    با ورود به عصر اطلاعات و جامعه شبکه ای و ظهور رسانه های اجتماعی مبتنی بر وب و توفیق این شبکه ها در جذب کاربر، این شبکه ها توانسته اند در جریان سازی های مختلف و ارایه سبک زندگی های گوناگون نقش اساسی داشته باشند. تجربه این دو فضایی شدن و شکل گیری خرده فرهنگ متناسب با این فضا، انتخاب های افراد را دستخوش تغییر می کند. از طرفی با توجه به اینکه شبکه اجتماعی اینستاگرام، از محبوب ترین شبکه های اجتماعی در جهان و ایران است، لذا هدف این پژوهش شناسایی مولفه های فرهنگ حاکم بر شبکه اجتماعی اینستاگرام است. این تحقیق استراتژی توصیفی و پیمایشی دارد و از آنجا که این تحقیق از نظر نوع، یک پژوهش کیفی است، محقق به کمک مصاحبه با خبرگان به شناسایی مقوله ها و گویه های فرهنگ در شبکه اجتماعی پرداخت. در این پژوهش محقق از روش تحلیل ساختاری برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه استفاده می کند. با توجه به داده های حاصل از مصاحبه، نگارنده به شش مولفه فرهنگی در شبکه اجتماعی اینستاگرام دست یافت که عبارتند از؛ فقدان سواد رسانه ای، عدم پایبندی به اخلاق، افراط گرایی، سطحی نگری، مشارکتی و ابراز وجود.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، فرهنگ، اینستاگرام
|
  • Younes Shokrkhah, Mohamadreza Saeidabadi, Abdolreza Namavar * Pages 1-36

    presenting a pattern forThe Impact of Social Networks on Democracy Development in Iran: A Grounded Theory Study Abstract Social networks have been able to influence the various dimensions of social life. The purpose of this research is to design a model for impact of social networks on democracy development. To design this model, using a Grounded Theory strategy and a constructive approach, using semi-structured interview tools with 10 experts and academic professors in the field of media management. The results of the research after the initial and focused coding were designed as a model. In the initial coding, 17 codes were extracted, and in the focused coding, 6 codes were extracted. Research findings show that globalization, increase level of public knowledge, lack of legal infrastructure, information monopoly, absolute power of government, filtering, inappropriate content dissemination, media literacy, use of authorities from virtual networks, awareness, transparency and accountability, improvement of Social capital, the strengthening of public voices, democracy demand, the creation of network society, and civil society are the main components of this model.

    Keywords: Social networks, democracy development, Media, Modern media
  • Mohammad Javad Badinfekr *, Hossein Sarfaraz, Morteza Samiee Pages 37-62

    A review of Persian translation and authorship works on the culture of fame, we find the predominance of critical views; From a semiotic point of view, Roland Barthes's critical stance on intra-cultural sign systems as ideological and mythological systems is common and especially symbolic, revealing their hidden and mostly repressive implications; While the claim of the article is the existence of celebrity cultural functions as a symbolic system and the culture of fame as a sphere, which has been tried using the theory and methodology of Yuri Lutman, the founder of the School of Cultural Semiotics, to Provide a new analysis of the culture of fame. The theoretical conclusion of this article was that culture of fame is one of the hallmarks of culture and participates in the process of demarcating the boundaries of culture. Then, using Lutman's cultural semiotics, Hassan Aghamiri's Instagram Live (Rouhani's Celebrity) with Ahlam (the singer's female celebrity), which is a celebrity-centric phenomenon of two opposing classes, is analyzed as a body of study. The results of this analysis revealed that the two celebrities finally agreed on the legal boundaries of halal and haram music on Instagram in an agreement. As a frontier in the sphere of religion, Hassan Aghamiri translates Ahlam, which is a non-religious element, into the sphere of religion. On the opposite side, Aghamiri himself finds his way to the sphere of music through Ahlam. Eventually, the coincidence of the two celebrities with each other leads to an explosion in the sign sphere.

    Keywords: celebrity, sign sphere, Instagram, Yuri Lutman, Roland Barthes, cultural semiotics
  • Ehsan Majidifard, Atiyeh Kamyabi Gol *, Amin Majidifard Pages 63-98

    Identity is defined through the comparison of oneself to the other and it is rooted in human beings' need to be different and distinguished from others. From a post-structualist viewpoint, identity is plural, dynamic and multi-dimensional and both individual and collective identities can be portrayed through various medias. Social media, as the most prominent phenomenon of our era, not only provides a unique opportunity for people to share their thoughts and feelings, but also affects their lifestyles and worldviews. The present study, a qualitative analysis of big data, probes the discourse behind the representation of Iranian national identity in social media and specifically twitter. By probing the tweets, the study shows the discourses in which Iranians represent their identity. To find out the way Iranian twitter users redefine themselves and their national identity in their tweets, 6000 tweets were compiled in a 40-days period and were categorized based on their common features. Utilizing the discourse analysis and thematic analysis, the six elicited themes were categorized which include other-oreintation, self-escape, agent- orientation, self-victimizing, generalizing everyday behaviours, positive thinking, humiliating Iranian identity. Elaborating the themes, Iranians always regret their past civilization and behaviors, they humiliate themselves comparing the other nations and the last but not the least, their behaviors are inherently determined.

    Keywords: Social Media, Media Representation, Iranian identity, Twitter, national character, self-humiliation
  • Zahra Majdizadeا, Hamideh Molaei * Pages 99-134

    This study aims to investigate the voice of Iranian Diaspora in Cyberspace. In particular it seeks to explore their concerns regarding their home country, Iran and to explore their role and influence in the formation of Iran-related contents on Twitter. While the formation of Iranian Diaspora was before the rise of new Information and Communication Technologies, the rise of the aforementioned technological improvements have had an influential role to make their voice heard in offline and online spheres, in particular in Twitter. Having conducted content analysis, the results of the study showed that Iranian Diaspora play a key role in content creation in online sphere and in particular in Twitter. However, the results also indicated that there is a multi step flow of information in their online network given that their main hubs are only few Iranian Diasporia organizations that are established in the host countries. In addition, the results of analyzing 270 selected tweets from Iranian Diasporas indicates that 'criticizing the situation in Iran", "Covering the news regarding protest and propagating them" and "relatively neutral news and information" were the dominant themes and topics twitted –and re twitted _by them.

    Keywords: Diaspora, Iran, cyberspace, content analysis, multi step flow of information, Public Opinion
  • Ali Mohebbi *, AliAsghar kiya Pages 135-164

    The main purpose of this study was to determine the correlation between social media use and cultural change in the four domains of "social capital", "religious beliefs", "individualization" and "identity". Besides, it was attempted to determine the direction of cultural changes according to Inglehart's Model on Materialistic and Post-Materialistic Values. In this study, library study and survey method were used. The findings of this study showed that respondents' social capital was at an average level and those who used social networks were characterized with lower social capital. In the case of 'individualization', which directs the individuals toward collective action and shared goals such as protecting the environment or creating humanitarian societies, it was found that increased level of using social networks led to boosted individualization. With regard to "identity", the findings also showed that increased use of social networks led to more desire for transparency in users. The results also showed that there was no significant relationship between the two variables of "religious beliefs in social networks" and "social media use". The findings of the research on "interested values in social networks" showed that users were more inclined to the Post-Materialistic values stated in the Inglehart's Model. This finding was in line with the results of research conducted in other countries and there was no distinction between Iranian users and foreigner users regarding values in cyberspace.

    Keywords: Cultural Changes, Social networks, Social Capital, Individualization, Identity, religious beliefs
  • Morteza Shams, Azam Rravadrad * Pages 165-204

    This is a descriptive-analytical research seeks to answer that question "How do news agencies in their science and technology pages’ use image messaging to better convey the message to their audiences?". Qualitative method of "compound-based interpretation" and "quantitative content analysis" have been used for conducting the research. The statistical population of the study is the science and technology news of the official news agencies of the country that by purposeful sampling method, the news of spring 1398 in FARS, ISNA and MEHR news agencies was selected as the sampling frame. From the sampling frame and using simple random sampling, a statistical week was selected and the images of each news item as a unit of observation and analysis were studied. According to the results, ISNA has used Visual messages to better convey its message to its audiences and Fars and MEHR are next in line. Research shows low utilization of Visual messages capacity in news science and technology news agencies and in less than half of this news, the good use of video messaging has become attractive, presentation of news information, and the easy-to-read scientific news. Use the most of proprietary images with relevant news elements and values, describing images and referring to them in the text, using visual messages in multiple frames and not using archival images unrelated to the main topic of the news, the most important suggestions to News agencies are making better use of visual messaging to attract, simplify, and make science news accessible to audiences.

    Keywords: Science Journalism, Science, Technology News, Visual messages, news agency, Image Analysis
  • Karim Sevari *, Maryam Falahi Pages 205-224

    Following the scientific advances of recent years, numerous social media and networks such as WhatsApp messaging network have emerged to facilitate and facilitate foot-to-face interactions, which can be irreparably harmed by ongoing research into their use. The purpose of the present study was to construct and validate the negative outcomes questionnaire of WhatsApp Messaging Network. All the male and female students of Payam Noor University of Ahwaz were the statistical population of this study. The research method is descriptive-exploratory and the data were obtained through a researcher-made questionnaire. Exploratory and confirmatory factor analysis were used to analyze them. Exploratory factor analysis showed that the Whatsapp Messaging Network negative consequences questionnaire consisted of 30 items and three components namely bodily injury with 12 items; control with 10 items and obsessive-compulsive use with 8 items consisting of complete reliability and validity. It was satisfying. As this research questionnaire is new in its kind, so researchers interested in discussing the negative consequences of using WhatsApp messaging network, it is suggested to use this tool.

    Keywords: Physical injury, controlled, obsessive-compulsive use, WhatsApp Messenger Network
  • Hamid Babaei Meybodi *, Amir Reza Konjkave Monfared, Mohammad Ghafari, Ehsan Karimi Meybodi Pages 225-256

    The purpose of this study is to investigate the effect of oralcommunication on consumer purchasing behavior. In this regard, the role of mediator of emotions, social norms and attitudes has been studied.This is an applied and descriptive research in terms of goal and nature respectively.The method is survey in terms of collecting information. The statistical population of the study consisted of customers of automobile departments in Isfahan city. Using Cochran's relationship,384 questionnaires were distributed randomly among them. Reliability of the research tool and composite reliability for all variables were confirmed by Cronbach's alpha.Content validity and structure of the data collection tool were also confirmed.The findings, using structural equation modeling and PLS software,showed that the oral communication variable in the context of social networking among the car agency customers has a significant effect on their intention to purchase them. Also, oral communication has a significant positive, direct effect on emotional variables, shopping attitude and social norms, respectively with a significant amount of20/19,20/32and139/13.Also, the results of the research hypothesis test indicate that the variables of social norms and shopping attitudes have a significant effect on customer intent, but the emotional variables have no significant effect on the intention to buy car customers.

    Keywords: oral communication, Social Network, social norms, Emotions, attitudes
  • Karamolah Javanmard, Narges Khoshkalam * Pages 257-288

    The Telegraph Social Network is the most user-friendly social network in Iran, which holds a large amount of content and content. The current qualitative research has been conducted with the aim of investigating the factors affecting the membership of married people in this network by means of thematic analysis. The statistical population included married people aged 15-40 years old in Borujerd, who had experience in using this network for at least one year. The sample size of 31 people, the purposeful sampling method and the data collection method was a profound interview. The results of coding the interviews showed that the individual was influenced by: (1) push factors (technology pressure, loneliness, unemployment, normative constraints, mental and physical exhaustion, emotional emptiness, inappropriate self-actualization, consumer society), and (2) Absorption mechanisms (secure, easy, cheap, broad and fast communication, awareness, entertainment, business prosperity, free-thinking seats) have become part of this network. As a result, the individual becomes generally part of the network due to the real world constraints as well as the attractiveness of the telegram as a double factor.

    Keywords: Social Network, Telegram, married people, qualitative analysis
  • Manochehr Shah Baba *, Gholamreza Latifi, Mohammadreza Rasouli Pages 289-310

    The present paper is based on the results of the questionnaire as well as long-term and in-depth library studies. Finally, using the guidance and opinions of leading researchers in this field, it identifies and explains the challenges of virtual networks and social interactions. In this paper, the researcher sought to determine whether there is a relationship between virtual networks and social interactions. The statistical population of this study consisted of: high school students in Tehran in the first half of 1398 in high school. Of the total number of students, 384 students were selected randomly from the Cochran sampling method. They were also questioned. Also, Cronbach's alpha coefficient method was used to estimate component compatibility reliability and validity was used. The research and statistical methods were also survey (using questionnaire) and Spearman's statistical methods and LISREL's structural equations were used to determine the frequency, density, and so on. The results showed that there is a significant relationship between the dimensions of social network injuries and finally between social networks and social interactions and isolation.

    Keywords: Virtual networks, virtual network vulnerabilities, Social Interactions, Isolation
  • Amir Hossein Shemshadi *, Afsaneh Mozaffari, Mohamad Soltanifar Pages 311-344

    With the advent of the information age and networked society and the advent of web-based social media and the success of these networks in attracting users, these networks have been able to play a key role in creating different streams and offering different lifestyles. The experience of these two spatializations and the formation of subcultures appropriate to this space changes people's choices. On the other hand, considering that the social network Instagram is one of the most popular social networks in the world and in Iran, so the purpose of this study is to identify the components of the culture that governs the social network Instagram. This research has a descriptive and survey strategy and since this research is a qualitative research in terms of type,The researcher identified the categories and items of culture in the social network with the help of interviews with experts. In this research, the researcher uses structural analysis method to analyze the data obtained from the interview. According to the data obtained from the interview, the author achieved six cultural components in the social network Instagram, which are; Lack of media literacy, lack of adherence to ethics, extremism, superficiality, participation and assertiveness.

    Keywords: Social Network, Culture, Instagram