فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 68، مهر و آبان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد حاجیلو، نبی الله محمدی*، هما درودی، علی منصوری صفحات 161-171
    مقدمه

    امروزه توسعه منابع انسانی جزء مهمترین مباحث برنامه ریزی راهبردی سازمان ها بوده و کارآمدسازی نیروی انسانی از کلیدی ترین ابزارهای موفقیت سازمانها میباشد. یکی از مفاهیمی که در راستای توانمندسازی کارکنان مطرح میشود، توسعه منابع انسانی است. حاکمیت خوب به عنوان کلید معمای توسعه مطرح گردیده است. هدف از انجام پژوهش تدوین الگوی توسعه منابع انسانی آموزش محور مبتنی بر حکمرانی خوب در دانشگاه های علوم پزشکی بود.

    روش ها

    پژوهش از نوع کیفی بوده و داده ها بر اساس نظریه داده بنیاد از طریق بررسی متون و مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته با 12نفر از خبرگان حوزه منابع انسانی در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی با روش نمونه گیری گلوله برفی تا حد اشباع نظری جمع آوری و تحلیل داده ها با انجام مراحل کدگذاری باز، محوری و انتخابی صورت گرفت و برای شناسایی شاخص های نهایی از رویکرد دلفی فازی در 2 مرحله استفاده گردید.

    نتایج

    مدل توسعه منابع انسانی آموزش محور مبتنی بر حکمرانی خوب شامل ده عامل در شش طبقه: عوامل علی (پاسخگویی-شفاف سازی)، مقوله محوری (ظرفیت سازی حکمرانی-توسعه)، عوامل زمینه ای (نگرش-هویت بخشی)، عوامل مداخله گر (هماهنگ سازی)،راهبردها (نتیجه گرایی-اثربخشی نقش ها-وظایف) و پیامد ها (توسعه فرهنگی-اجتماعی، توسعه فردی، توسعه آموزشی) بود و ارتباط بین عوامل یاد شده در دیاگرام نظریه داده بنیاد ارایه گردید.

    نتیجه گیری

    پاسخگویی، شفافیت، نگرش و هویت بخشی، هماهنگ سازی، نتیجه گرایی، اثر بخشی نقش ها و وظایف در مسیر توسعه منابع انسانی مبتنی بر حکمرانی خوب منجر به توسعه فرهنگی-اجتماعی، توسعه فردی و توسعه آموزشی میگردد.

    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، حکمرانی خوب، دانشگاه علوم پزشکی
  • پریسا شاه محمدی پور، اعظم حیدرزاده*، مجید کاظمی، حسن احمدی نیا صفحات 172-179
    مقدمه

    تعلق پذیری به محیط بالین در بهبود عملکرد دانشجویان علوم پزشکی بسیار تاثیرگذار است؛ در حالی که در ایران کمتر به آن پرداخته شده است. یکی از دلایل آن می تواند در دسترس نبودن منابع اصلی دانست. این مطالعه با هدف بررسی نقش پیش بینی کننده تعلق پذیری به محیط بالینی بر خودکارآمدی عملکرد بالینی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان پرستاری رفسنجان در سال 1395 انجام گرفت.

    روش کار

    این پژوهش مطالعه ای مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی است. نمونه پژوهش معادل حجم جامعه 110 نفر درنظر گرفته شد. پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک، تعلق پذیری و خودکارآمدی بالینی در اختیار دانشجویان قراره داده شد و پس از تکمیل جمع آوری شد. اطلاعات پس از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS نسخه 18 می شود و با استفاده از شاخص های مرکزی و پراکندگی مانند میانگین و انحراف معیار و ضرایب همبستگی و آنالیز رگرسیون تجزیه تحلیل شد.

    یافته ها

    100نفر از دانشجویان پرستاری رفسنجان در مطالعه شرکت کردند. میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه (68/2 ± 44/23) بوده است. 66 درصد را دختران که 79 درصد مجرد بودند. میانگین و انحراف معیار نمره کلی تعلق پذیری، خودکارآمدی بالینی و پیشرفت تحصیلی به ترتیب (36/14 ± 85/116 (، (44/10 ± 46/69 (و (30 /1 ± 23/16) بوده است.بیشترین میانگین ابعاد تعلق مربوط به مقیاس عزت نفس بود (57/6 ± 52/46 (و کمترین میانگین مربوط به مقیاس کارآیی (56/4 ± 10/30 (بود و علاوه بر این نمره تعلق پذیری با نمرات پیشرفت تحصیلی (377/0) 089/0R(P) و خودکارآمدی تحصیلی (173/0) 137/0 R(P)ارتباط معناداری وجود نداشت .

    نتیجه گیری

    اگرچه در نتایج هیچ ارتباط معنا داری بین تعلق پذیری و خودکارآمدی بالینی و پیشرفت تحصیلی یافت نشد اما حس تعلق پذیری بالایی در دانشجویان پرستاری نسبت به محیط بالین وجود داشت.

    کلیدواژگان: تعلق پذیری، خودکارآمدی، پیشرفت تحصیلی، دانشجو، پرستاری
  • جعفر اسلامی، عزیزالله اربابی سرجو*، فاطمه زینلی قاسمی، مهلا سرگزی، رحمت الله آزادی، سعید کارواندری صفحات 180-188
    مقدمه

    بسیاری از دانشجویان برای ادامه تحصیل مجبور زندگی در شهر با فرهنگ متفاوت هستند بنابراین هوش فرهنگی به منزله حلقه اتصالی است که میتواند درمحیط متنوع، انسجام و هماهنگی ایجاد کند.عدم آمادگی دانشجویان برای تعامل و سازگاری با افراد فرهنگ جدید می تواند بر عملکرد تحصیلی آنها تاثیر بگذارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه هوش فرهنگی با انگیزش تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال تحصیلی1397- 1396 می باشد.

    روش کار

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی می باشد. تعداد 418 نفر از دانشجویان به شیوه ی نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد استفاده شده است. از پرسش نامه استاندارد هوش فرهنگی که توسط آنگ و همکاران (2004) طراحی شده است و در این تحقیق پایایی پرسشنامه 91/0بدست آمده است. همچنین از پرسشنامه استاندارد انگیزش تحصیلی هارتر (1980) استفاده گردید، ضریب آلفای کرونباخ  در این پژوهش 89/0 بدست آمد.  دادهای جمع آوری شده در نرم افزار  SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل  شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین هوش فرهنگی و انگیزش تحصیلی ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد (P<0/001) . آزمون AVONA نشان داد که اختلاف معناداری بین هوش فرهنگی دانشجویان به تفکیک رشته و همچنین اختلاف معنادار در انگیزش تحصیلی به تفکیک دانشکده ها وجود دارد (P<0/001). همچنین بین هوش فرهنگی و جنسیت ، بومی بودن و خوابگاهی بودن رابطه معناداری وجود نداشت (P>0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد که برخورداری از سطح بالایی از هوش فرهنگی پیش بینی قابل توجهی برای انگیزش تحصیلی و یادگیری افراد به شمار می آید.این نتایج میتواند به مسیولین حوزه آموزش کمک نماید تا با طراحی برنامه های مداخله ای تربیتی در ارتقا و یا حفظ انگیزش دانشجویان به ویژه دانشجویان غیر بومی و خوابگاهی در طول تحصیل اقدامات موثری را انجام دهند.

    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، انگیزش تحصیلی، دانشجویان
  • علی ایمانی، سولماز قناتی، گیسو علیزاده* صفحات 189-198
    مقدمه

    بررسی عوامل موثر بر تجربه پژوهشی می تواند به ارتقای کیفیت پایان نامه ها کمک نماید. از این سو، هدف این مطالعه بررسی رضایتمندی فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی تبریز از عوامل موثر بر تجربه پژوهشی بین سال های 96-93 می باشد.

    روش ها

    این مطالعه توصیفی و مقطعی می باشد و جامعه آماری مطالعه شامل فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی می باشد که از ابتدای سال 1393 تا پایان سال 1396 پایان نامه خود را نگاشته و دفاع کرده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه می باشد. نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد و تحلیل داده ها بصورت آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی و میانگین) صورت گرفت.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان میدهد که فارغ التحصیلان از زیر ساختها و امکانات دانشکده، ارایه شرایط و زمینه های رشد فکری و روند اجرای پایان نامه، کمترین رضایت و از عوامل گسترش مهارتها، آزمون پایان نامه، اساتید راهنما بیشترین رضایت را داشتند. در خصوص تصویب طرح مقدماتی پایان نامه میزان رضایت در حد متوسط می باشد و فارغ التحصیلان نسبت به مدت زمان تصویب پروپوزال در گروه آموزشی و دانشکده میزان رضایت مطلوبی دارند.

    نتیجه گیری

    اگر توجه به عوامل دخیل در فرایند انجام پایان نامه و به خصوص عامل زیر ساختها و امکانات در اولویت برنامه ریزی آموزش عالی قرار گیرد، انگیزه افراد برای ادامه تحصیل بیشتر شده، پایان نامه ها و مقالات با کیفیت تری نگاشته و چاپ می شوند، در نتیجه جایگاه ایران در تولیدات علمی بالا می رود.

    کلیدواژگان: تجربه پژوهشی، تحصیلات تکمیلی، پایان نامه، دانشکده، فارغ التحصیل، رضایتمندی
  • لیلاسادات خاتمی کیا*، کورش فتحی واجارگاه، رضوان حکیم زاده، مسعود شریفی صفحات 199-207
    مقدمه

    برنامه درسی انفرادی شده، بعد مهم و اساسی در هدایت تجارب یادگیری و کسب نتایج موفق در اررزشیابی های آموزشی است. مطالعه حاضر با هدف شناسایی اصول این برنامه انجام شد، بدین منظور تجارب یادگیری دانش آموختگانی که آزمون ورودی دانشگاه(کنکور سراسری) را تجربه کرده اند، مورد بررسی قرار گرفت.

    روش ها

    در این مطالعه از روش کیفی از نوع پدیدارشناسی استفاده شده است. شرکت کنندگان این مطالعه، دانش آموختگان دوره متوسطه دوم که در کنکور 1397 شرکت کرده اند، بودند؛ و با نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. نمونه گیری تا زمان رسیدن به مرحله اشباع، ادامه یافت و در نهایت به 18 نفر رسید. اطلاعات با استفاده از مصاحبه عمیق جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار تحلیل داده های کیفی مکس کیودا و بر اساس روش 7 مرحله ای کلایزی انجام گردید.

    یافته ها

    از نتایج این مطالعه اصول برنامه درسی انفرادی شده استخراج شد. این اصول در قالب سه کد مفهومی اصلی: منابع شناختی، منابع روان شناختی و منابع حمایتی؛ و 16 کد مفهومی فرعی دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها، آن چه از تجربه یادگیری دانش آموزانی که در کنکور سراسری شرکت کرده اند، درک می شود؛ این است که منابع شناختی، منابع روان شناختی و منابع حمایتی به عنوان اصول برنامه درسی انفرادی شده، نتایج کنکور سراسری را تحت تاثیر قرار می دهند.

    کلیدواژگان: اصول برنامه درسی انفرادی شده، تجربه یادگیری، دانش آموزان، کنکور سراسری
  • سعید زاهد پاشا، کیومرث نیازآذری*، مریم تقوایی یزدی صفحات 208-219
    مقدمه

    جهانی شدن بارزترین وجه تمایز جهان دیروز و امروز است و شاید هیچ پدیده ای به اندازه جهانی شدن در ابتدای هزاره سوم توجه اندیشمندان،سیاست مداران،اقتصاددانان و متولیان فرهنگی را به خود جلب ننموده است، لذا این پژوهش جهت بررسی ابعاد جهانی شدن آموزش در واحد های دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران انجام شد.

    روش کار

    پژوهش کاربردی حاضر با روش کمی به بررسی ابعاد  جهانی شدن آموزش پرداخته است که جامعه آماری آن شامل 760  نفر از اعضاء هییت علمی استادیار به بالای دانشگاه های استان مازندران بودند که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای و طبقه بندی متناسب نسبی 255 نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد.  به منظور گردآوری داده ها از پرسش نامه استفاده شد. برای بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی تاییدی و برای بررسی روایی همگرا از شاخص متوسط واریانس استخراج شده استفاده شد، همچنین به منظور بررسی پایایی ابزار سنجش از ضریب آلفای کرونباخ و قابلیت اعتماد ترکیبی استفاده شد. داده های به دست آمده از پرسش نامه از طریق نرم افزار SPSS مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که همه ابعاد جهانی شدن آموزش دارای بار عاملی بالای 5/0 هستند و هفت عامل شناسایی شده از چرخش واریماکس، 237/90 در صد از واریانس کل را تبیین می کنند که از این میزان سهم چندزبانه بودن دانشگاه ها (736/38 درصد)، سهم هییت علمی توانمند (223/19 درصد)، سهم فناوری نوین (196/11 درصد)، سهم برنامه های درسی نوین (624/6 درصد) ، سهم ارتباط با دیگر دانشگاه ها (492/6 درصد)، سهم شرکتی شدن (915/4 درصد) و سهم مدیریت و رهبری (679/1 درصد) می باشد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج حاصل از یافته های تحقیق نشان داد که، هفت عامل «چندزبانه بودن دانشگاه ها، هییت علمی توانمند، فناوری نوین، برنامه های درسی نوین، ارتباط با دیگر دانشگاه ها ، شرکتی شدن و مدیریت و رهبری» به عنوان ابعاد جهانی شدن آموزش شناسایی  گردید و چندزبانه بودن دانشگاه نسبت به سایر ابعاد وضعیت بدتری دارد.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، آموزش عالی، دانشگاه های آزاد، استان مازندران
  • صادق ملکی آوارسین*، سعید داداش زاده، اسکندر فتحی آذر، اسدالله خدیوی صفحات 220-228
    مقدمه

    امروزه استفاده از راهبردهای مناسب و سازگار با مغز در آموزش علوم بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به دلیل انطباق زیاد راهبرد زمینه ای با اصول یادگیری مبتنی بر مغز، پژوهش حاضر تاثیر این راهبرد را در آموزش علوم تجربی مورد بررسی قرار داده است.

    روش

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی است. جامعه پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پایه سوم ابتدایی شهر تبریز می باشد که در سال تحصیلی 1397-1398 مشغول به تحصیل بودند. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای 112 دانش آموز (57 نفر گروه آزمایش و 55 نفر گروه شاهد) به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل آزمون میزان یادگیری در دو سطح دانشی و سطح درک و فهم و بالاتر می باشد که در مرحله پیش آزمون و پس آزمون اجرا گردید. طرح آموزشی در گروه آزمایش توسط معلمان آموزش دیده در 8 جلسه اجرا گردید. درحالی که، گروه شاهد با رویکرد مرسوم آموزش دیدند. در تحلیل داده ها از آزمون آماری کوواریانس استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که میزان یادگیری در سطح دانشی بین نمونه های مورد مطالعه در گروه آزمایشی قبل (میانگین 45/4) و بعد از مداخله (میانگین 89/5) اختلاف آماری معناداری نداشته است (326/0 = p). در صورتی که، در سطح درک و فهم و بالاتر میزان یادگیری قبل (35/5) و بعد از مداخله (80/10) تفاوت معنادار می باشد (001/0=p).

    نتیجه گیری

    به کارگیری راهبرد زمینه ای که با اصول مغز محور سازگاری بیشتری نشان می دهد، می تواند در ارتقاء سطح یادگیری فراگیران در آموزش علوم تجربی مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: اصول یادگیری مغز محور، راهبرد زمینه محور، سطح یادگیری، علوم تجربی
  • زهرا نصراللهی*، مرتضی محمد زاده، محمد مهدیزاده صفحات 229-235
    مقدمه

     کاربردی بودن دروس علوم پایه یکی از موضوعات مهم و مورد بحث در زمینه آموزش پزشکی است. در همین راستا، این مطالعه با هدف معرفی روش نوین آموزش و ارزیابی میزان رضایت دانشجویان دندان پزشکی در دو مقطع علوم پایه و بالین درباره  شیوه تدریس انگیزشی - کاربردی درس قارچ شناسی پزشکی مورد بررسی قرار گرفت.

    روش ها

    مطالعه توصیفی مقطعی حاضر طی سه سال)1394-1396 (با اجرای روش تدریس انگیزشی-کاربردی درس قارچ شناسی پزشکی برای دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم، میزان رضایتمندی 41 دانشجوی علوم پایه و 53 دانشجوی مقطع بالین دانشکده دندانپزشکی در مورد کاربردی بودن درس قارچ شناسی پزشکی ارزیابی شد. اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه ای مشتمل بر پنج هدف که با سوالات متناسب پرسیده شد، عبارتند از: میزان اهمیت درس قارچ شناسی پزشکی، توجه به پژوهش محور شدن دانشجو، کاربردی بودن تدریس، تعمیق و معنا دار بودن یادگیری و ایجاد نگرش خوب دانشجویان نسبت به این درس، جمع آوری شد. در مطالعه حاضر از روش های آمار توصیفی و  آزمون تی مستقل در نرم افزار SPSS 24  در تحلیل داده ها استفاده گردید. سطح معناداری 05/0 درنظر گرفته شد.

    یافته ها:

    از نظر دانشجویان هر دو مقطع علوم پایه و بالین شرکت کننده در این بررسی، درس علوم پایه ای قارچ شناسی پزشکی دارای کاربرد کلینیکی می باشد. در مقایسه بین پاسخ دانشجویان بالین و علوم پایه، میزان رضایتمندی در دانشجویان بالین  (04/0 ± 84/2)  با اختلاف معناداری نسبت به علوم پایه (05/0 ± 64/2) بیشتر بود. (002/0p-value=). به علاوه میانگین نمرات برای اهداف و سوالات مربوطه به طور معناداری برای مقطع بالین از علوم پایه بیشتر شد (p ≤ 0.05).

    نتیجه گیری

    استفاده از شیوه تدریس حاضر موجب تعمیق یادگیری دانشجویان از درس می گردد. بنابراین با توجه به نیاز آینده دندانپزشکان، بازنگری در روش های فعلی آموزش دروس علوم پایه دندان پزشکی به سمت کاربردی نمودن آنها، ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: تدریس، انگیزشی، کاربردی، قارچ شناسی پزشکی، دندان پزشکی
|
  • Mohammad Hajiloo, Nabiollah Mohammadi*, Homa Doroudi, Ali Mansori Pages 161-171
    Introduction

    Today, human resource development is one of the most important issues in strategic planning of organizations and human resource efficiency is one of the key tools for organizational success. One of the concepts in order to empower employees is human resource development. Good governance has emerged as the key to the development conundrum. The purpose of this study was to develop an education-based human resource development model based on good governance in medical universities.

    Methods

     The research is qualitative and the data are collected based on the grounded theory,  through review of texts and in-depth and semi-structured interviews with 12 experts in the field of human resources in the Ministry of Health and medical universities by snowball sampling method to theoretical saturation. Data collection and analysis was performed by open, axial and selective coding steps and fuzzy Delphi approach was used in two stages to identify the final indicators.

    Results

    The model of education-based human resource development based on good governance includes ten factors in six categories: causal factors(accountability-transparency), central category (governance-development capacity building), contextual factors(attitude-identity), intervention factors (Coordination), strategies(consequentialism-effectiveness of roles-tasks) and consequences(socio-cultural development, personal development, educational development) and the relationship between the factors mentioned in the data theory diagram of the foundation was presented.

    Conclusion

    Accountability, transparency, attitude and identity, coordination, consequentialism, effectiveness of roles and tasks in the development of human resources based on good governance leads to socio-cultural development, personal development and educational development.

    Keywords: Human Resource Development, Good Governance, University of Medical Sciences
  • Psrisa Shahmohamadi, Azam Heidarzadeh*, Majid Kazemi, Hasan Ahmadinia Pages 172-179
    Introduction

    Clinical attachment is very effective in improving the performance of medical students, while in Iran less attention is paid to it. One of the reasons for this is the lack of available resources. The aim of this study was to Investigating the predictive role of belongingness to the efficacy clinical environment and the development of education nursing students of Rafsanjan in 1395.

    Methods

    This is a descriptive-analytic cross-sectional study. The sample size was 110 people. Demographic information, appropriateness and clinical self-efficacy questionnaires were provided to students and collected after completion. The data were collected by SPSS software version 18 and analyzed by using central and distribution indices such as mean and standard deviation, and correlation coefficients and regression analysis.

    Results

    100 Rafsanjan nursing students participated in the study. The mean age of the participants in the study was (23.44±2.68). 66% were girls, 79% were single. The mean and standard deviation of total score of attachment, clinical self-efficacy and academic achievement were (116.88±14.36), (69.46±10.44) (and 23.21±1.30) respectively.The highest mean of belonging belonged to self-esteem scale (46.52±6.53) and the lowest mean score was related to the efficiency scale (30.10 ± 4.56) and in addition to the scores of attachment with academic achievement scores R(P).377 (0.089) and academic self-efficacy R(P).137 (0.173)  were not significantly correlated.

    Conclusion

    Although there was no meaningful relationship between adherence and clinical self-efficacy and academic achievement, there was a high sense of attachment in nursing students toward clinical settings.

    Keywords: attachment, self-efficacy, academic achievement, student, nursing
  • Jafar Eslami, Azizollah Arbabisarjou*, Fatemah Zeinalighassemi, Mahla Sargazi, Rahmatollah Azadi, Saeed Karvandari Pages 180-188
    introduction

    Considering the continuing education of many students in a city with a new culture and the impact of interaction with the new culture on their academic performance ,The  aim of this study was to investigate the relationship between cultural intelligence and academic motivation in students of Zahedan University of Medical Sciences in the academic year 2017- 2018.

    Methods

    This is a descriptive - correlationstudy that 418 collegians were selected by stratified random sampling method. Two standards questionnaire used. The first wasa standard Cultural Intelligence Questionnaire (20 items) designed by Ang et al .(2004) that was used to answer the questionnaire based on the Likert scale of seven options. The second questionnaire was the Harterchr(chr('39')39chr('39'))s Educational Motivation  Questionnaire (1980), which includes 33 items and based on the Likert scale of five options.The SPSS was used to analyze the data. The significance level was considered 0.05.

    Results

    The findings showed that there is a positive and significant relationship between cultural intelligence and academic motivation (PV <0/001). In other words, collegians with high cultural intelligence have more ability to intercultural interactions and therefore have higher academic motivation. The AVONA test showed that there is a significant difference between students cultural intelligence in terms of the discipline and also a significant difference in the academic motivation of the faculties (P <0.001). Also, there was no significant relationship between cultural intelligence and gender, native and dormitory residency (pv> 0.05).

    Conclusion

    The results of the research showed that having high level of cultural intelligence is a significant predictor of academic motivation and learning of individuals. These results could assist the education authorities andin-charges programsto promote or sustain the motivation of students, bydesigningand implementingeducational – interventional plans especially non-native and dormitory students to take effective measures throughout their school years and academic lives.

    Keywords: Cultural Intelligence, Academic Motivation, Colleagians
  • Ali Imani, Solmaz Ghanati, Gisoo Alizadeh* Pages 189-198
    Introduction

    Investigating the factors influencing the research experience can help to improve the quality of dissertations. The aim of this study was to Assessment of graduate Satisfaction of the Factors Affecting the Research Experience in Faculty of Management and Medical Information in Tabriz in the Years 96-93.

    Methods

    This study is a descriptive cross-sectional. The statistical population of the study is graduates of postgraduate studies who have written and defended their dissertation from the beginning of 1393 till the end of 1396. The data gathering tool was a questionnaire. Sampling was done by census method and the data were analyzed using descriptive statistics (frequency and mean).

    Results

    The results of the study show that the graduates of the Facultychr('39')s infrastructure and facilities, providing the conditions and the fields of intellectual growth and thesis implementation, the least satisfaction, and the factors of expanding skills, thesis test, and supervisors were most satisfied. Concerning approval of the preliminary thesis project, the satisfaction level is moderate and the graduates are satisfied with the duration of the approval of the proposal in the faculty and department.

    Conclusions

    If attention is paid to the factors involved in the process of doing the thesis, and especially the factor of infrastructure and facilities in the priority of higher education planning, the motivation of individuals to continue their studies, theses and articles are written and printed better, in the result of Iranchr('39')s position in scientific production is rising.

    Keywords: Research Experience, Graduate, Dissertation, Faculty
  • Leilasadat Khatamikia*, Kourosh Fathivajargah, Rezvan Hakimzadeh, Masoud Sharifi Pages 199-207
    Introduction

    the individualized curriculum is an important dimension in guiding learning experiences and achieving successful results in educational evaluations. The present study was conducted with the aim of identifying the principles of this program; for this purpose, the learning experiences of graduates who have experienced the university entrance examination (national entrance examination) were examined.            

    Methods

    in this study, qualitative method of phenomenological type was used.The participants in this study were high school graduates who participated in the 1397 university entrance exam; and were selected by purposive sampling. Sampling continued until the saturation stage reached, eventually reaching 18 individuals. Data were collected using in-depth interviews. Data analysis was performed using MaxQDA qualitative data analysis software and based on the 7-step Colaizzi method.

    Results

    from the findings of this study, individualized curriculum principles were extracted. These principles were categorized into three main conceptual codes: cognitive resources, psychological resources, and supportive resources, and 16 sub-conceptual codes.

    Conclusion

    Based on the findings, what can be understood from the learning experience of students who have participated in the national entrance examination is that cognitive resources, psychological resources and support resources as the Individualized Curriculum Principles affect the results of the national entrance examination.

    Keywords: Individualized Curriculum Principles, Learning Experience, Students, University entrance exam
  • Saieed Zahedpasha, Kiumars Niazazari*, Maryam Taghvaee Yazdi Pages 208-219
    Introduction

    Globalization is the most obvious difference between now and then, and perhaps no phenomenon has attracted the attention of thinkers, politicians, economists, and cultural authorities as much as globalization at the beginning of the third millennium. Accordingly, this study was conducted to investigate the dimensions of globalization of education in the different branches of Islamic Azad University of Mazandaran province.

    Methods

    The purpose of this applied study was to investigate the dimensions of globalization of education by applying a quantitative method. The statistical population consisted of 760 faculty members of the universities of Mazandaran province using Cochran formula and cluster random sampling. A multi-stage and relative proportional stratification of 255 individuals was considered as sample size. A questionnaire was used for data collection. The confirmatory factor analysis was used to check the construct validity, and for convergent validity, the extracted mean variance index was used. Data were analyzed by SPSS software.

    Results

    The results showed that all dimensions of education globalization had a factor load above 0.5 and seven identified factors upon Varimax rotation explained 90.23% of the total variance including the share of multilingualism of universities (38/736%), the share of capable faculty ((22/223) 19%), the share of new technology (11/196%), the share of new curricula (6/624%), the share of communication with other universities (6/492%), the share of becoming a corporate (4/915%) and the share of management and leadership (1.679 percent).

    Conclusion

    The results of exploratory factor analysis showed that seven factors "multilingualism of universities, capable faculty, new technology, new curricula, communication with other universities, becoming a corporate and management and leadership" were identified as dimensions of globalization of education and multilingualism of universities had the worst status compared to other dimensions.

    Keywords: Globalization, Higher Education, Free Universities, Mazandaran Province
  • Sadeg Malekiavarsin*, Saied Dadashzadeh, Eskandar Fathiazar, Asadollah Khadivi Pages 220-228
    Introduction

    Today, the use of appropriate training strategies that are compatible with the principles of the brain are considered in science education. Because of the greater compatibility of the contextual learning strategy with the principles of the brain based learning, this study examined the impact of this strategy on natural Science education.

    Methods

    The research method is semi experimental. The statistical population includes all third grade elementary students in Tabriz studying in 1397-1398. Using multi-stage cluster sampling method, 112 students (57 in the experimental group and 55 in the control group) were selected as the sample. The The measuring tool includes a test of learning at two levels of knowledge and the level of understanding and higher levels, which was performed in the pre-test and post-test. The educational plan in the experimental group was implemented by trained teachers in 8 sessions. While, the control group was trained with the conventional approach. Covariance test was used to analyze the data.

    Result

    The results show that the level of learning at the level of knowledge between the studied samples in the experimental group before (mean 4.45) and after the intervention (mean 5.89) was not statistically significant (p = 0.326). However, at the level of understanding and higher, the amount of learning before (5.35) and after the intervention (10.80) is a significant difference (p = 0.001).

     Conclusion

    Applying a contextual strategy that is more consistent with brain-based principles can be used as an appropriate approach to improve learning level in natural science education.

    Keywords: brain-based education principle, contextual strategies, level of learning, natural science education
  • Zahra Nasrollahi*, Morteza Mohammadzadeh, Mohammad Mehdizade Pages 229-235

    Applicability of basic science courses is one of the most important topics discussed in medical education. In this regard, this study was aimed at introducing a new method for teaching and assessing the degree of satisfaction of dental students in the two basic and clinical section.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted in three years (1394-1396) by implementing the motivational teaching methodology of medical mycology course for dental students of Qom University of Medical Sciences, satisfaction of 41 basic science students and 53 graduate students of dentistry department regarding the applicability of the fungus course. The information was assessed by completing a questionnaire consisting of five goals that were asked with appropriate questions: the importance of medical mycology, the importance of student-centered research, the applicability of teaching, the deepening and meaningfulness of learning, and the studentchr good attitude toward this lesson was gathered. The present study methods of descriptive statistics and independent t-test in SPSS 24 software was used for data analysis. The significance level was considered 0.05.

    Results

    According to the students of both the basic and clinical sciences and the clinical students, the basic science course in medical mycology is clinically applicable. Comparing the response of clinical students and basic sciences, satisfaction was higher in clinical students (2.48±0.04) with a significant difference compared to basic sciences (2.64 ± 0.05). (002 / 0p-value =). In addition, the mean scores for the goals and related questions were significantly higher for the clinical course than the basic sciences (p ≤ 0.05).

    Conclusion

    Using the current teaching method will deepen student learning from the lesson. Therefore, considering the future needs of dentists, a review of the current methods of teaching basic science courses in dentistry is necessary to apply them.

    Keywords: teaching, motivational, practical, medical mycology, dentistry