فهرست مطالب

فصلنامه چشم انداز مدیریت بازرگانی
سال بیستم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/06
  • تعداد عناوین: 7
|
  • هوشمند باقری قره بلاغ، مرتضی ملکی مین باش رزگاه*، داود فیض، عادل آذر، عظیم زارعی صفحات 13-38
    هدف

    با ادغام عوامل شخصی و ادبیات تبلیغات پیشبرد فروش، سهم اصلی این مطالعه تجزیه و تحلیل خصوصیات شخصی و شیوه های تبلیغاتی برای افزایش رفتار خرید مصرف کنندگان است. هدف پژوهش واکاوی عوامل موثر بر ناهمسانی شناختی پس از خرید با نقش میانجی رفتار خرید مصرف کنندگان است.

    روش

    مطالعه پیش رو جهت جمع آوری داده ها از روش پیمایشی و جهت تحلیل داده ها از روش همبستگی استفاده نموده است. جامعه آماری پژوهش کلیه مصرف کنندگان مراجعه کننده به مجتمع های تجاری و مراکز خرید شهر تبریز و ارومیه است. با توجه به فرمول کوکران حجم نمونه برابر با 384 تعیین شد؛ که برای محاسبات صحیح تر به 400 نفر ارتقاء یافت. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مبتنی بر طیف لیکرت و برای تجزیه و تحلیل داده‎ ها از مدل سازی معادلات ساختاری بر اساس نرم افزار Smart-Pls استفاده شد.

    یافته ها

    یافته‎ های پژوهش نشان داد که عوامل شخصی (خبرگی بازار، ثبات، سازش گر و ذهنیت باز)؛ شهرت طراح برند، جو فروشگاه و تبلیغات پیشبرد فروش بر رفتار خرید مصرف کنندگان تاثیر مثبت و معناداری دارد. افزون بر این، بین رفتار خرید مصرف کنندگان و ناهمسانی شناختی پس از خرید تاثیر مثبت و معناداری یافت شد. جنسیت رابطه بین رفتار خرید و ناهمسانی شناختی را تعدیل می کند.

    نتیجه گیری

    تبلیغات پیشبرد فروش به عنوان یک سلاح برای افزایش فروش مورد استفاده قرار گرفت و استفاده گسترده از این مفهوم به منظور دستیابی به ارزش های مشتریان در جهت تحقق اهداف و کسب و کار ثمربخش است.

    کلیدواژگان: ناهمسانی شناختی پس از خرید، رفتار خرید مصرف کنندگان، شهرت طراح مد، خبرگی بازار، تبلیغات پیشبرد فروش
  • مرتضی سلطانی*، اسدالله کردنائیج، حمیدرضا ایرانی، نرگس حسن بیگی صفحات 39-64

    هم رقابتی راهبردی است که در دهه های اخیر به منظور کسب، حفظ و ارتقاء جایگاه رقابتی مورد توجه سازمانها قرارگرفته است.

    هدف

    هدف اصلی پژوهش ارایه مدل عوامل موثر بر شکل گیری هم رقابتی و پیامدهای آن است.

    روش

    از نظریه داده بنیاد نظام مند در بخش کیفی و از مدل سازی معادلات ساختاری در بخش کمی استفاده شد. جامعه مورد مطالعه بخش کیفی، خبرگان و مدیران ارشد بانکی و در بخش کمی، جامعه آماری مدیران، روسا و کارشناسان و کارکنان ارشد بانک سپه بودند. روش نمونه گیری بخش کیفی، هدفمند و گلوله برفی (33 نفر) و در بخش کمی به صورت خوشه ای و ساده بود (368 نفر). یافته ها: پس از تجزیه و تحلیل کیفی داده های مصاحبه ها، مدل هم رقابتی در صنعت بانکداری ایران ارایه گردید. یافته های آزمون کمی، مدل پژوهش را تایید نمودند. یافته ها نشان داد که چالشهای صنعت بانکداری (شرایط علی) بر میل به هم رقابتی تاثیر معناداری دارند. یافته ها تاثیر میل به هم رقابتی، عوامل زمینه ای (محیط اقتصادی، اجتماعی-فرهنگی، سیاسی-قانونی و فناوری) و عوامل مداخله گر (منابع، ساختار سازمانی، فناوری، فرهنگ سازمانی، منابع مالی، مدیریت ارشد و سیاست های کلان) بر راهبردهای هم رقابتی و تاثیر این راهبردها بر پیامدهای حاصل را تایید کردند.

    نتایج

    در راستای حفظ و ارتقاء جایگاه و کسب رضایتمندی مشتریان بانک ها می توانند با کسب شناخت صحیح و مدیریت عوامل موثر بر شکل گیری و اجرای راهبردهای هم رقابتی، بستر مناسبی را برای بهره مندی از همکاری با رقبای خود در محیط رقابتی حاکم و پیامدهای اتخاذ راهبردها فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: هم رقابتی، صنعت بانکداری، میل به هم رقابتی، چالش های صنعت بانکداری، نظریه داده بنیاد
  • نازنین مسعودی، حمیدرضا یزدانی* صفحات 66-90

    با توجه به استفاده روزافزون شرکت ها از محیط های آنلاین برای تبلیغات، فروش و...، مشتریان از این فضا برای انتقام گرفتن از شرکت ها کمک می گیرند. چیزی که امروزه بیش از هر زمان دیگر قابل توجه است. با توجه به این مورد، شرکت ها باید محرک های انتقام الکترونیک مشتری را شناسایی و سعی کنند با ارایه خدمات مطلوب، این رفتارها را حداقل کرده و رضایت مشتریان را به دست آورند. مطالعه حاضر با استفاده از فراترکیب مطالعات انجام شده در زمینه رفتار انتقام الکترونیک مشتری سعی در شناسایی و دسته بندی این عوامل کرده است. برای این منظور، پس از بررسی و پالایش 110 مقاله منتشر شده در پایگاه های داده معتبر 28 مقاله در نهایت انتخاب شد و عوامل کلیدی مرتبط با انتقام الکترونیک مشتری استخراج شد. یافته ها در چهار دسته طبقه بندی شده اند که عبارتند از عوامل مشتری، عوامل شرکتی، عوامل ناملموس تجربی و فناوری اطلاعات و ارتباطات. در بخش دوم با استفاده از روش بهترین - بدترین اهمیت عوامل مستخرج شده از ادبیات تعیین شد و نتایج نشان داد که عوامل ناملموس تجربی نسبت به سایر عوامل در اولویت قرار دارد. عوامل شرکتی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و عوامل مشتری در رتبه دوم، سوم و چهارم اهمیت قرار دارند. در بخش نهایی مطالعه حاضر نتیجه گیری و پیشنهادات ارایه شده است.

    کلیدواژگان: انتقام مشتری، بستر الکترونیک، فراترکیب، تکنیک BWM
  • حجت نجاتی رشت آبادی، محسن اکبری*، نرگس دل افروز، علی قلی پور سلیمانی صفحات 92-119
    هدف

    در فضای غیرقابل پیش بینی و پویای بازاریابی دیجیتال و الکترونیک، اعتماد مشتری مهم ترین لازمه ی موفقیت تبلیغات بوده و شناسایی مولفه های آن در فناوری بلاک چین (علیرغم داشتن ویژگی هایی مانند شفافیت و امنیت، به عنوان یک ابزار دیجیتال) از اهمیت بسیاری برخوردار است. بنابراین، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی جنبه های مختلف اعتماد مشتری در تبلیغات مبتنی بر بلاک چین، طراحی و تدوین گردید.روش شناسی: پژوهش حاضر از منظر هدف، توسعه ای و کاربردی است و دستیابی به اهداف آن با استفاده از روش کیفی نظریه داده بنیاد (رویکرد نظام مند اشتراوس و کوربین) امکان پذیر بود. داده های مورد نیاز با استفاده از مصاحبه های عمیق (از طریق نمونه گیری گلوله برفی) جمع آوری شدند و پس از انجام ده مصاحبه به اشباع نظری رسیدند.یافته ها: نتایج در قالب شش مولفه ی مدل پارادایمی استاندارد ارایه گردید. اعتماد به تبلیغات دیجیتال مبتنی بر بلاک چین به عنوان پدیده محوری شناخته شد و ارتباط آن با سایر عوامل از جمله شرایط علی (مشتری، تبلیغات و ویژگی های تبلیغ کننده)، شرایط زمینه ای (ماهیت بلاک چین، زمینه فناوری، زمینه بازاریابی)، شرایط مداخله کننده (عوامل هنجاری، عوامل اجرایی تبلیغات)، استراتژی ها (بهبود بازاریابی و تبلیغات) و سرانجام، پیامدها (مشتری، تبلیغ کننده، اجتماعی) آشکار گردید.نتیجه گیری: فناوری بلاک چین علیرغم ماهیت شفاف خود در انتقال اطلاعات به مخاطبان هدف، از ایجاد اعتماد بی نیاز نیست. به این دلیل که جنبه های فناوری و تکنیکی به تنهایی برای ایجاد اعتماد در مشتریان کافی نیستند و در این میان تبلیغ کنندگان باید به تمامی خصوصیات انسانی، سازمانی و فناوری توجه نمایند.

    کلیدواژگان: اعتماد مشتری، اعتماد به تبلیغات، تبلیغات دیجیتال مبتنی بر بلاک چین، تجارت الکترونیکی، نظریه داده بنیاد
  • ناصر سیف اللهی*، نادر اسکندری صفحات 120-143
    هدف

    جایگاه تعیین کننده مشتریان در بقا، رکود و وضعیت رقابتی سازمان ها بسیار مهم است. بنابراین در دنیای امروز، محیط بازار که شامل مشتری و خواسته ها و نیازهایش است، تعیین کننده صلاحیت سازمان ها برای ادامه حیاتشان است. هدف از پژوهش حاضر، ارزش آفرینی برای مشتری از طریق ایجاد آگاهی از خدمات، سهولت و سودمندی ادراک شده از خدمات و نگرش نسبت به خدمات ارایه شده توسط اپلیکیشن آسان پرداخت (آپ) است.

    روش

    این پژوهش ازنظر هدف کاربردی است و ازنظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل استفاده کنندگان این اپلیکیشن است که با توجه به جدول مورگان، و روش نمونه گیری در دسترس تعداد 384 نمونه انتخاب شدند. روایی پرسشنامه از روش صوری و محتوایی، روایی همگرا و واگرا و تحلیل عاملی تاییدی؛ و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ و پایایی مرکب مورد تایید قرارگرفته است. جهت آزمون فرضیه های تحقیق از روش SMART PLS3 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که آگاهی از خدمات اپلیکیشن آپ بر سهولت، سودمندی و نگرش به کاربرد تاثیر مثبت و معنی داری دارد. درنهایت نگرش به کاربرد اپلیکیشن آپ بر ایجاد ارزش برای مشتری (کاربر) تاثیرگذار است.

    نتیجه گیری

    بر این اساس طراحان و بازاریابان لازم است به عواملی چون آگاه سازی از نحوه کاربرد اپلیکیشن تا، سهولت کاربرد آن و سودمندی استفاده از آن، توجه بیشتری داشته باشند تا بتوانند نگرش مثبت به آن را ترغیب کرده و درمجموع به فکر ارزش آفرینی برای مشتری باشند.

    کلیدواژگان: آگاهی، سهولت ادراک شده، سودمندی ادراک شده، نگرش، ارزش آفرینی
  • عباسعلی رستگار، سیما علی پور، مریم اصغری نجیب * صفحات 144-168
    هدف

    امروزه با پررنگ شدن نقش اینترنت سبک خرید مصرف‌کننده تغییر کرده و علاقه افراد به خریدهای آنلاین در حال افزایش است. خریدهای آنلاین از جمله حراج‌های آنلاین موفقیت‌های بسیاری در وب‌سایت‌های فروش محصولات به دست آورده‌اند. لذا هدف از پژوهش حاضر مدلسازی معادلات ساختاری مولفه‌های کیفیت وب‌سایت موثر بر قصد خرید مجدد مشتریان حراج آنلاین B2C، با نقش میانجی انگیزه خرید لذت‌جویانه می‌باشد.

    روش

    پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و از بعد ماهیت روش، توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری کاربران پیج اینستاگرام کالاکشن در سال 1400 است که از میان آن‌ها 460 نفر، به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده‌های به دست آمده توسط پرسشنامه استاندارد مبتنی بر طیف لیکرت جمع‌آوری شد، سپس به کمک نرم افزار Smart-Pls مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته‌ها:

    یافته‎‌های پژوهش نشان داد که مولفه‌های کیفیت‌وب‌سایت (قابلیت اطمینان، سهولت استفاده، جست‌و‌جو، ساختار و چیدمان) تاثیر مثبت و معناداری بر انگیزه خرید لذت‌جویانه دارد. همچنین انگیزه خرید لذت‌جویانه بر قصد خرید مجدد تاثیر مثبت و معناداری دارد. کیفیت وب‌سایت نیز بر قصد خرید مجدد کاربران تاثیر مثبت و معناداری دارد. در میان متغیرهای پژوهش بیشترین ضریب مسیر (853/0) و بیشترین ضریب معناداری (479/34)، متعلق به تاثیر کیفیت وب‌سایت بر انگیزه خرید لذت‌جویانه است.

    نتیجه گیری

    کیفیت وب‌سایت به عنوان یک عامل مهم، در افزایش فروش در حراج آنلاین B2C موثر است زیرا می‌تواند انگیزه خرید لذت‌جویانه مشتری را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به خرید مجدد شود.

    کلیدواژگان: کیفیت وب سایت، خرید لذت جویانه، قصد خرید مجدد، حراج آنلاین
  • آزاده کاظمی نیا*، محبوبه قادری، سعید مرادیپور صفحات 169-194
    هدف

    این مطالعه به بررسی عوامل موثر بر تمایل به مصرف و مصرف واقعی لبنیات در میان نوجوانان دختر و پسر می‌پردازد.

    روش

    این پژوهش از روش توصیفی-پیمایشی بهره می‌گیرد و از لحاظ هدف کاربردی است. داده‌های تحقیق با استفاده از پیمایشی‌ روی نوجوانان شهر اصفهان (بین 13 تا 18 سال) جمع‌آوری گردید. اطلاعات جمع‌آوری شده از 150 دختر و100 پسر با پرسشنامه‌ای متشکل‌ از 39 سوال هفت-گزینه‌ای، با روش مدل‌یابی معادلات ساختاری و نرم‌افزارهای Smart-PLS تحلیل شد.

    یافته‌ ها

     بین تجانس تصویر واقعی، تجانس تصویر ایده‏آل، تجانس تصویر اجتماعی، اثر همسالان، اثر خانواده، آگاهی و تجانس کارکردی با تمایل به مصرف لبنیات و همچنین این تمایل بر مصرف واقعی آن رابطه مثبت و مستقیم وجود دارد. نقش تعدیل‌گری جنسیت نیز مورد تایید است. نقش تجانس خودپنداره ایده‌ال و واقعی و همچنین تاثیر والدین بر رفتار دختران نوجوان قویتر است. در حالی که رفتار پسران (در مقایسه با دختران) بیشتر تحت تاثیر همسالان قرار دارد.

    نتیجه‌ گیری

     برای بهبود میزان مصرف لبنیات در نوجوانان باید به نقش آگاهی، عناصر تصویری مصرف، والدین و گروه همسالان، عناصر کارکردی محصولات لبنی و همچنین تفاوت‏های رفتاری در نوجوانان دختر و پسر توجه نمود.

    کلیدواژگان: نوجوان، مصرف لبنیات، نظریه تجانس خودپنداره
|
  • Hooshmand Bagheri Garbollagh, Morteza ملکی مین باش رزگاه *, Davod Feiz, Adel Azar, Azim Zarei Pages 13-38
    Objective

    By integrating personal factors and sales promotion literature, the main contribution of this study is to analyze personal characteristics and advertising methods to increase consumer buying behavior. The purpose of this study is to investigate the factors affecting post-purchase cognitive dissonance with the mediating role of consumer behavior.

    Method

    The present study used a survey method to collect data and a correlation method to analyze the data. The statistical population of the study consists of all consumers referring to commercial complexes and shopping centers in Tabriz and Urmia. According to Cochran's formula, the sample size was set at 384; which was upgraded to 400 for more accurate calculations. A Likert-based questionnaire was used to collect information and Structural equations’ modeling was used to analyze research data with Smart-PLS software.

    Findings

    Findings showed that personal factors (Market Maven, Stable, Agreeable and Open Minded); the reputation of the brand designer, store atmosphere and Sales Promotion has a positive and significant effect on consumers' buying behavior. In addition, positive and significant effect was found between Buying Behavior of Consumers and post-purchase cognitive dissonance. Gender moderates the relationship between Buying Behavior and post-purchase cognitive dissonance.

    Conclusion

    Sales promotion was used as a weapon to increase sales and the widespread use of this concept in order to achieve customer values in order to achieve goals and business is fruitful.

    Keywords: post-purchase cognitive dissonance, Buying Behavior of Consumers, fashion designer reputation, Market Maven, sales promotion
  • Morteza Soltani *, Asadollah Kordnaeij, Hamid Reza Irani, Narges Hasanbeygi Pages 39-64

    Coopetition is a strategy which considered by many organizations in the last decades to gain, maintain and improve the competitive position.

    Objective

    The main purpose of this study is to present a model of factors affecting the formation of coopetition and its consequences.

    Method

    Systematic grounded-theory was used in the qualitative part and Structural Equation Modeling was used in the quantitative part. The qualitative sector study population was banking experts and senior managers, and in the quantitative sector, the statistical population was managers, bosses, experts and senior staff. The sampling method in qualitative part is targeted and snowball (33 people) and in the quantitative part it is clustered and simple (368 people). Findings After qualitative analysis of interview data, a coopetiton model in the Iranian banking industry was presented. Quantitative test findings confirmed the research model. Findings showed that the challenges of the banking industry (causal conditions) have a significant effect on the Coopetition Tendency. Findings confirmed the effect of the Coopetition Tendency, underlying factors (economic, social-cultural, political-legal and technological environment) and intervening factors (human resources, organizational structure, technology, organizational culture, Financial resources, senior management, and macro-policies) on Coopetition strategies and the impact of these strategies on consequences.

    Results

    In order to maintain and improve the position and gain customer satisfaction, banks can gain a proper platform to benefit from cooperation with their competitors in a competitive environment and the consequences of adopting strategies by gaining correct knowledge and managing the factors affecting the formation and implementation of coopetition strategies.

    Keywords: Coopetition, banking industry, Coopetition Tendency, Challenges of the Banking Industry, Grounded theory
  • Nazanin Masoudi, Hamidreza Yazdani * Pages 66-90

    Due to the increasing use of online environments by companies for advertising, sales, etc., customers use this space to take revenge on companies. Something that is more remarkable today than ever before. With this in mind, companies need to identify the drivers of electronic customer revenge and try to minimize these behaviors and achieve customer satisfaction by providing the right services. The present study has tried to identify and classify these factors by using a synthesis of studies conducted in the field of electronic customer revenge behavior. For this purpose, after reviewing and refining 150 articles published in scientific databases, 28 articles were finally selected and key factors related to customer electronic revenge were extracted. The findings are classified into four categories: customer factors, corporate factors, intangible empirical factors, and information and communication technology. In the second part, using the Best - Worst method, the importance of the factors extracted from the literature was determined and the results showed that the empirical intangible factors have priority over other factors. Corporate factors, information and communication technology and customer factors are in the second, third and fourth ranks. In the final part of the present study, conclusions and suggestions are presented.

    Keywords: Customer Revenge, Electronic Platform, Meta-synthesis, BWM Technique
  • Hojjat Nejati Rashtabadi, Mohsen Akbari *, Narges Delafrooz, Ali Gholipour Soleimani Pages 92-119
    Objective

    In the unpredictable and dynamic environment of digital and electronic marketing, customer trust is the most important prerequisite for the success of advertising and identifying its components in blockchain technology (despite its features such as transparency and security as a digital tool) is very important. Therefore, the present study was designed and conducted to investigate various aspects of customer trust in blockchain-based advertising.

    Methodology

    The present study is developmental and applied in terms of purpose and its goals could be achieved using grounded theory (systematic approach of Strauss and Corbin). The required data were collected using in-depth interviews (through snowball sampling) and theoretical saturation was reached after ten interviews.

    Findings

    Results were presented in the standard of six-component paradigm model. Trust in blockchain-based digital advertising was recognized as axial phenomenon and its relationship with other factors including causal conditions (customer, advertising and advertiser characteristics), contextual conditions (blockchain nature, technology context, marketing context), intervening conditions (normative factors, advertising executive factors), strategies (marketing and advertising improvement), and finally, consequences (customer, advertiser, social) were revealed.

    Conclusion

    Blockchain technology, despite its transparent nature in transmitting information to the target audience, needs to trust-building. Because the technological aspects alone are not enough to build trust in customers, and in the meantime, advertisers must pay attention to all human, organizational and technological characteristics.

    Keywords: Consumer Trust, Trust in Advertising, Blockchain-Based Digital Advertising, e-commerce, Grounded theory
  • Naser Seifollahi *, Nader Eskandari Pages 120-143
    Objective

    The decisive position of customers in the survival, recession and competitive situation of organizations is very important. Thus, in today's world, the market environment, which includes the customer and his wants and needs, determines the eligibility of organizations to survive. The purpose of this study is to create value for the customer by creating awareness of services, ease and perceived usefulness of services and attitudes toward services provided by the Easy Payment app.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and is descriptive-survey in terms of data collection. The statistical population of the study includes the users of this application. According to Morgan table and available sampling method, 384 samples were selected. Questionnaire validity from formal and content method, convergent and divergent validity and confirmatory factor analysis; Its reliability has been confirmed by Cronbach's alpha and composite reliability. SMART PLS3 method was used to test the research hypotheses.

    Findings

    The research findings showed that knowledge of application services has a significant effect on ease, usefulness and attitude to use. Ease of use leads to usefulness and a positive attitude. Finally, the attitude towards the use of the app is effective in creating value for the customer (user).

    Conclusion

    Accordingly, designers and marketers need to pay more attention to factors such as awareness of how to use the application, its ease of use and usefulness to be able to encourage a positive attitude towards it and generally think about creating value for the customer.

    Keywords: Mindfulness, Perceived Ease of Use, Perceived Usefulness, attitude, Value Creation
  • abbasali Rastgar, sima alipour, maryam asgharinajib * Pages 144-168
    Purpose

    Today, with the role of the Internet, the consumer shopping style has changed and people's interest in online shopping is increasing. Online shopping, including online auctions, has been very successful on product sales websites. Therefore, the purpose of this study is to model the structural equations of quality components of the website affecting the intention to repurchase B2C online auction customers, with the mediating role of hedonic shopping motivation.

    Method

    The present research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of the nature of the method. The statistical population of Instagram collection users is in 1400, from which 460 people were randomly selected as a sample. The data were collected by a standard questionnaire, then analyzed using PLS software.

    Findings

    The results showed that the components of website quality (reliability, ease of use, search, structure and layout) have a positive and significant effect on hedonic shopping motivation. The motivation to buy hedonistically also has a positive and significant effect on the intention to repurchase. Website quality also has a positive and significant effect on users' intention to repurchase. Among the research variables, the highest path coefficient (0.853) and the highest significance coefficient (34.479) belong to the effect of website quality on hedging motivation.

    Conclusion

    Website quality, as an important factor, is effective in increasing sales in B2C online auctions because it can affect the customer's hedonic motivation and lead to repurchase.

    Keywords: Website quality, Hedonic shopping, Repurchase intention, Online auction
  • Azadeh Kazeminia*, Mahbube Ghaderi, Saeed Moradipoor Pages 169-194
    Objective

    This study investigates the factors affecting the tendency to consume and actual consumption of dairy products.

    Method

    A structural equation model was proposed on the relationships among various constructs including self-congruence (real, actual and functional), awareness, parents, peers and gender. A sample of teenage girls (n=150) and boys (n=100) in Isfahan was surveyed and the collected data was analyzed using Smart PLS software.

    Findings

    Actual self-congruence, ideal-self congruence, social-self congruence, peers, family, awareness, and functional congruence positively influence adolescents’ intention to and actual consumption of dairy products. The data also lends credence to the moderating role of gender whereby, the tendency to achieve ideal and actual self congruency was stronger among girls. They are also more influenced by their parents. On the other hand, boys are more prone to be affected by their peers.

    Result

    In order to improve the level of dairy consumption among teenagers, awareness, image-related elements, parents and peers, functional aspects of diary products, and gender-related behavioral differences needs to be taken into consideration.

    Keywords: Teenager, Dairy Consumption, Self-Congruity Theory