فهرست مطالب

نشریه بیماریهای عفونی و گرمسیری
پیاپی 93 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/14
  • تعداد عناوین: 6
|
  • صفیه صوفیان*، ردینه معتمدی، هومن رحیمی صفحات 1-10
    سابقه و هدف

    ویروس کرونا 2-CoV-SARS به شیوع بیماری تنفسی کووید 19 منجر شده است و با توجه به شیوع سریع بیماری به دارویی برای درمان کووید 19 نیاز است. هدف مطالعه حاضر، بررسی ترکیبات مختلف دارویی به عنوان بازدارنده پروتیاز کووید-19 با استفاده از داکینگ مولکولی و بررسی توانایی آنها در تعامل با Mpro است.

    روش کار

    ساختار پروتیاز اصلی کووید-19) Mpro (با کد 6M03 از pdb استخراج شد. ساختار 64 ترکیب دارویی از ChemSpider استخراج شد. داکینگ مولکولی با نرم افزار Vina Dock Auto انجام شد. نتایج به وسیله Discovery Biovia .شد آنالیز Studio 4.5

    یافته ها

    از 64 ترکیب، هشت ترکیب -N4, Lamivudine, Ganciclovir, Emtricitabine, Cidofovir در جی دلتا با Tyr-His-Asn پپتید تری و Hydroxycytidine, Tenofovir, Vidarabine, L-Pyroglutamic acid, حدود 5.4 -تا 6.6 -کیلوکالری بر مول، در اکتیو سایت قرار گرفت.

    نتیجه گیری

    از آنجا که9 لیگاند با انرژی منفی بر روی پروتئین مورد نظر متصل شده اند، دادن اهمیت برابر به همه این لیگاندهای بازدارنده پروتیاز معقول خواهد بود. با این حال ، بهترین مقدار انرژی اتصال mol/Kcal 6.6 -برای تترا پپتید Asn-His-Tyr به دست آمد. پیشنهاد می شود این کاندید انتخابی برای درمان عفونت 19-COVID ، در مطالعات vitrio-in و vivio-in مورد توجه قرار گیرد. مطالعات داکینگ مولکولی همچنین نشان داد که این پروتیاز با رمدسیویر در محل اکتیو سایت، اتصال برقرار نکرده است.

    کلیدواژگان: کوید-19، پروتئاز اصلی (Mpro، (داکینگ مولکولی، اتوداک، اتوداک وینا
  • فاطمه محقق، نرگس سادات مصطفوی، فاتح رحیمی* صفحات 11-20

    مهار بیماری کوید-19 و همه گیری آن در دنیا به یک بحران سالمتی تبدیل شده است. به علت دوره نهفتگی زیاد این ویروس و همچنین نحوه انتقال آن، با شیوع بی رویه و شگفت آور این بیماری مواجه هستیم. در هر صورت، با اجرای راهکارهای کنترلی و اقدامات بهداشتی موثر، می توان از انتشار ویروس جلوگیری کرد. پوست وسیعترین اندام بدن انسان است و اولین خط دفاعی در مقابل میکروبها می باشد؛ از طرف دیگر، پوست زیستگاه مناسبی برای مجموعه پیچیده و متنوعی از باکتریها محسوب می شود. دستها به عنوان یک عامل مهم در انتقال عفونت محسوب می شوند و استفاده مداوم از ضدعفونی کننده ها، باعث کاهش نرمال بیوتا پوست شده که منجر به واکنشهای پوستی مختلف و مقاومت باکتریها در برابر ترکیبات ضدمیکروبی مختلف می شود. همچنین، این ترکیبات باعث افزایش خطر ابتال به سرطان پوست می شوند. این مقاله مروری بر روی تاثیر ضدعفونی دست بر تنوع میکروبیوتا پوست و همچنین اهمیت ترکیبات ضدعفونی کننده سطوح جهت کاهش یا قطع انتقال عفونت در پاندمی کووید-19 معطوف شده است. عالوه بر این، ساز و کار ضدباکتریایی ترکیبات ضدمیکروبی مختلف و تاثیر آنها بر انتقال بیماری کووید-19 نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: کوید-19، میکروبیوتا دست، ضدعفونی کننده ها
  • فاتح رحیمی*، مهسا سرائیان صفحات 21-28
    سابقه و هدف

    استافیلوکوکوس اوریوس طیف گسترده ای از اگزوپروتیینها را تولید می کند که به توانایی آن در کلونیزاسیون و متعاقبا ایجاد بیماری در میزبانان پستانداران کمک می کند. تقریبا تمامی سویه ها گروهی از آنزیمها و سایتوتوکسینها را ترشح می کنند و برخی از سویه ها نیز یک یا چند اگزپروتیین اضافی تولید می کنند که شامل توکسین سندرم شوک سمی-1) 1-TSST ، انتروتوکسینهای استافیلوکوکی، توکسینهای اکسفولیاتیو (ETA و ETB) و لوکوسیدین است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی ژنهای tsst ،eta و etb که به ترتیب رمزکننده توکسینهای 1-TSST ،ETA و ETB می باشند، در میان سویه های استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین جداسازی شده از 2 بیمارستان مرجع در اصفهان به انجام رسیده است.

    روش کار

    در سالهای 1396 لغایت 1398 در مجموع 307 جدایه استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین جداسازی شده از بیماران در دو بیمارستان مرجع در شهر اصفهان جمع آوری شدند. تمامی جدایه ها با استفاده از پرایمرهای اختصاصی برای ژنهای nucA و mecA مورد شناسایی قرار گرفتند. جهت تایپینگ باکتریها از روش پروفاژ تایپینگ با استفاده از آزمون PCR-multiplex استفاده شد و حضور ژنهای tsst ، eta و etb در میان جدایه های مقاوم به متی سیلین با استفاده از آزمونهای PCR جداگانه تعیین گردید.

    یافته ها

    با استفاده از آزمون PCR و با پرایمرهای اختصاصی تمامی جدایه های باکتریایی به عنوان سویه های استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین مورد تایید قرار گرفتند. 6 پروفاژ تایپ SGA  6 درصد ، SGB(63 درصد ، SGF . 100 درصد ، SGFa   100 درصد ، SGFb  100 درصد  و SGL  6 درصد  و همچنین 4 الگوی پروفاژی در میان سویه ها مورد شناسایی قرار گرفت که الگوی شماره 3 به عنوان الگوی غالب در این مطالعه تعیین شد. همچنین، 63 درصد سویه ها واجد دو ژن tsst و eta بودند و ژن etb در هیچکدام از سویه ها شناسایی نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان دهنده شیوع باالی سویه های استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین واجد ژنهای رمزکننده توکسین سندرم شوک سمی و توکسین اکسفولیاتیو در بیمارستانهای مورد مطالعه در شهر اصفهان است.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، متی سیلین، پروفاژ تایپینگ، توکسین سندرم شوک سمی، توکسین اکسفولیاتیو، multiplex-PCR
  • بهروز علیزاده بهبهانی*، محمد حجتی، محمد نوشاد صفحات 29-38
    سابقه و هدف

    درخت گردو منبعی غنی از ترکیبات سالمتی بخش فالوونوییدی و فنولی با خواص ضدمیکروبی میباشد. هدف از این پژوهش آزمایشگاهی، تعیین اثر ضدمیکروبی عصاره های آبی و اتانولی برگ درخت گردو بر coli Escherichia ،Salmonella .بود آزمایشگاهی شرایط در Listeria innocua و Staphylococcus aureus ،Pseudomonas aeruginosa ،typhi

    روش کار

    عصاره های آبی و اتانولی برگ درخت گردو با روش خیساندن استخراج شد. فعالیت ضدمیکروبی عصاره های آبی و اتانولی برگ درخت گردو به روش های پورپلیت، دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، حداقل غلظت بازدارندگی MIC و حداقل غلظت کشندگی MBC بررسی گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با کمک نرم افزار SPSS و آزمون تعقیبی دانکن 05/0 < p انجام شد.

    یافته ها

    تمامی باکتریهای بیماریزا نسبت به عصاره برگ درخت گردو حساس بودند. در روش دیسک دیفیوژن و چاهک آگار، aureus Staphylococcus حساسترین باکتری نسبت به عصاره آبی و اتانولی بود. MIC عصاره آبی برگ درخت گردو برای و Staphylococcus aureus ،Pseudomonas aeruginosa ،Salmonella typhi ،Escherichia coli باکتریهای innocua Listeria به ترتیب ml/mg 50 ،50 ،25 ،5/12 و 25 بود. MIC عصاره اتانولی برای باکتریهای مذکور نیز به ترتیب ml/mg 50 ،50 ،25 ،5/12 و 5/12 بود. MBC عصاره های آبی و اتانولی برگ درخت گردو برای تمامی باکتریهای مورد مطالعه بزرگتر از MIC بود.

    نتیجه گیری

    اثر ضدمیکروبی عصاره اتانولی باالتر از عصاره آبی بود و باکتریهای گرم مثبت نسبت به انواع باکتریهای گرم منفی به عصاره برگ گردو حساستر بودند. عصاره های آبی و اتانولی برگ گردو قابلیت استفاده به عنوان عامل ضدمیکروب طبیعی را دارا میباشند.

    کلیدواژگان: برگ گردو، عصاره آبی، عصاره اتانولی، فعالیت ضدمیکروبی
  • امید بیات، زینب صادقی دهکردی*، علیرضا سازمند صفحات 39-43
    سابقه و هدف

    پشه ها ناقل بیماری هایی نظیر ماالریا، فیالریازیس و آنسفالیت های ویروسی، تیفوس، طاعون، تب زرد و سایربیماری های منتقله می باشد. در حال حاضر غالبا برای مبارزه با پشه ها از حشره کش های شیمیایی استفاده می شود، اگرچه این حشرهکش ها می توانند نتایج فوری برای کنترل حشرات ارایه دهند اما به علت مقاومت ایجاد شده در پشه ها نسبت به حشره کش های شیمیایی، هزینه های عملیاتی باال، سمیت بالقوه این حشره کش ها، اثرات مخربی که روی محیط زیست دارند، اثر سویی که بر موجودات غیر هدف از جمله انسان دارند، برای کنترل ناقلین توصیه نمی شود؛ بنابراین ضرورت مبارزه بیولوژیک با پشه ها مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. در مطالعه حاضر اثر الروکشی اسانس دو گونه گیاهی تحت عنوان نعنا و رزماری در برابر الرو پشه کولکس بررسی شد.

    روش کار

    برای هر اسانس به طور همزمان با اثر بخشی سری غلظتها دو گروه کنترل مثبت و کنترل منفی آب مقطر نیز راه اندازی شد و از هر اسانس چهار سری غلظت 10 ،50 ،200 و ppm600  تهیه گردید. برای این کار از خرداد تا شهریور ماه سال 1397 تعداد 1500 الرو پشه کولکس از چهار منطقه از رودخانه قره چای واقع در شهرستان خنداب از توابع استان مرکزی گرفته و مورفولوژیک تشخیص داده شد و به دوازده گروه تقسیم شدند، به عبارتی شش گروه برای اسانس رزماری و شش گروه برای اسانس نعنا در نظر گرفته شد چهار گروه برای غلظت های 10 ،50 ،200 و 600 ppm ،یک گروه برای کنترل مثبت و یک گروه برای کنترل منفی، برای هر گروه ده عدد الرو به صورت تصادفی انتخاب شدند . میزان مرگ و میر الروها در زمان های 6 ،12 ،24 ،48و 72 ساعت بررسی شد و در طی این زمان، غذایی به الرو داده نشد و برای هر غلظت، سه بار آزمایش تکرار گردید. معیار تایید مرگ الروها عدم حرکت آن ها پس از تحریکات مکانیکی با یک سوزن در ناحیه گردنی الروها بود.

    یافته ها

    در آنالیز مقایسه ای حاصل از این آزمایش اسانس نعنا در غلظت 200ppm و در زمان 6 ساعت، باالترین میزان سمیت و الروکشی را از خود نشان داد، به طوری که بعد از مشاهده در آزمایش اول از تعداد ده عدد الرو، یک عدد زنده بود و در آزمایش های دوم و سوم هر ده عدد الرو از بین رفته بودند.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که در شرایط آزمایشگاهی هر دو گیاه مورد مطالعه بخصوص نعنا می تواند به عنوان یک جایگزین بالقوه حشره کش های شیمیایی، برای کنترل بیولوژیک الرو کولکس مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اسانس رزماری، اسانس نعناع، الروکشی پشه کولکس
  • محمد نوشاد*، بهروز علیزاده بهبهانی، حسن برزگر صفحات 44-53
    سابقه و هدف

    افزایش مقاومت باکتریها به آنتیبیوتیکها گرایش مصرف کنندگان به استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی را افزایش داده است. گیاه سرخارگل به دلیل دارا بودن ترکیبات موثر از دیرباز در درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار می- گرفته است. هدف از این پژوهش، بررسی میزان فنول، فالونویید، فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی سرخارگل بر تعدادی از میکروارگانیسمهای بیماریزا میباشد.

    روش کار

    در این پژوهش عصاره هیدروالکلی  50 درصد آب مقطر و 50 درصد اتانول  به روش  خیساندن تهیه گردید. میزان فنول، فالونویید و خاصیت آنتی اکسیدانی به دو روش مهار رادیکال DPPH و ABTS اندازهگیری شد. همچنین، فعالیت ضدمیکروبی عصاره با روش های دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی بر باکتریهای اشرشیا کلی، سالمونال تیفی، استافیلوکوکوس اوریوس و باسیلوس سریوس مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    حداقل غلظت کشندگی برای استافیلوکوکوس اوریوس برابر با 16 میلیگرم بر میلیلیتر، باسیلوس سریوس برابر با 32 میلیگرم بر میلیلیتر و باکتریهای اشرشیا کلی و سالمونال تیفی برابر با 64 میلیگرم بر میلیلیتر بود. در روش های دیسک دیفیوژن و چاهک آگار کمترین قطر هاله در سالمونال تیفی و بیشتر مقدار آن در استافیلوکوکوس اوریوس مشاهده شد. عصاره هیدروالکی دارای مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فنولی، فالونوییدی و فعالیت آنتی اکسیدانی بود.

    نتیجه گیری

    با وجود حساسیت بیشتر باکتریهای گرم مثبت در مقایسه با گرم منفیها، عصاره گیاه سرخارگل دارای خاصیت ضدمیکروبی قابل توجهی در برابر باکتریهای مورد مطالعه بود. از این رو، از گیاه سرخارگل میتوان به عنوان یک ترکیب ضدمیکروبی موثر در برابر میکروارگانیسمهای بیماریزا استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سرخارگل، عصاره هیدروالکی، باکتریهای بیماریزا، ترکیب ضدمیکروبی
|
  • Safiyeh Sofiyan*, Radineh Motamedi, Hooman Rahimi Pages 1-10
    Background and objective

    A critical antiviral target is the SARS-CoV-2 main protease (Mpro), and our aim was to identify drug compounds as inhibitors of Covid-19 protease using molecular docking and to evaluate their ability to interaction with main protease(Mpro).

    Materials and methods

    The main protease structure of Covid-19 (Mpro) with code 6M03 and the structure of 64 drug compounds were obtained from PDB and Chem Spider. Molecular docking was performed with Auto Dock Vina software. The results were analyzed by Biovia Discovery Studio 4.5.

    Results

    Cidofovir, Emtricitabine, Ganciclovir, Lamivudine, N4-Hydroxycytidine, Tenofovir, Vidarabine, L-Pyroglutamic acid and Tyr -His-Asn with ∆G -4.5 to -6.6 kcal / mol , are in the active site.

    Conclusion

    the ligands are negatively bound to the target protein; it makes equal importance to all of these protease inhibitory ligands. However, the best binding energy value of –6.6 kal / mol was obtained for the tri peptide Tyr-His-Asn.. It seems that this tri –peptide should be considered in in-vitro and in-vivo study. Molecular docking studies also showed that this protease did not bind to Remdesivir at the active site

    Keywords: Covid-19, Protease (Mpro), Molecular Docking, AutoDock, AutoDock Vina
  • Fatemeh Mohaghegh, Narges Sadat Mostafavi, Fateh Rahimi* Pages 11-20

    Control of COVID-19 and its pandemic has become a health crisis in the world. Due to the high latency period of this virus and its transmission, we are facing with the overwhelming prevalence of this disease. However, it is possible to prevent the spread of the virus using the implementing control strategies and management of effective hygiene procedures. Skin is the largest organ of the human body and is known as the first defense against the microbial pathogens, on the other hand, skin is an appropriate habitat for diverse and complex collection of bacteria. Hands are important risk factors for the spread of the infection, and the use of hand sanitizers reduces the number of skin microbiota which results in many different allergic reactions and also increases the bacterial resistance against different antimicrobial agents. Also, they may increase the risk of skin cancer. This review has focused on the effectiveness of hand hygiene on the diversity of skin microbiota during the COVID-19 pandemic, and also the importance of surface disinfectants in reducing or disrupting of infection transmission. In addition, the antibacterial mechanisms of different disinfectants and their effects on the transmission of Covid-19 will be discussed.

    Keywords: COVID-19, hand microbiota, disinfectants
  • Fateh Rahimi*, Mahsa Saraeian Pages 21-28
    Background and objective

    Staphylococcus aureus produces a wide variety of exoproteins that contribute to its ability to colonize and cause disease in mammalian hosts. Nearly all strains secrete a group of enzymes and cytotoxins and some strains produce one or more additional exoproteins, which include toxic shock syndrome toxin-1 (TSST-1), the staphylococcal enterotoxins, the exfoliative toxins (ETA and ETB), and leukocidin. The aim of this study was to determine the frequency of tsst, eta, and etb genes encoding TSST1, ETA and ETB, respectively, among methicillin resistant S. aureus (MRSA) strains isolated from 2 referral hospitals in Isfahan.

    Material and methods

    During 2017 and 2019 a total of 307 MRSA strains were collected from patients in 2 referral hospitals in Isfahan. All isolates were identified using specific primers for nucA and mecA genes. For typing of bacterial strains, prophage typing using multiplex-PCR was employed and presence of tsst, eta and etb genes was determined using separate PCR assays.

    Results

    Using PCR by specific primers all bacterial isolates were confirmed as MRSA. Six prophage types SGA (6%), SGB (63%), SGF (100%), SGFa (100%), SGFb (100%) and SGL (6%) and also 4 prophage patterns were identified among strains, in which pattern 3 was the dominant one. Moreover, 63% of strains were positive for both tsst and eta genes and etb gene was not detected among the strains.

    Conclusion

    The results of the present study indicated the high prevalence of MRSA strains harbored genes encoding TSST-1 and exfoliative toxin in studied hospitals in Isfahan.

    Keywords: S. aureus, methicillin, prophage typing, TSST-1, exfoliative toxin, multiplex-PCR
  • Behrooz Alizadeh Behbahani*, Mohammad Hojjati, Mohammad Noshad Pages 29-38
    Background and objective

    Walnut is a rich source of health-promoting flavonoids and phenolics with antimicrobial properties. The aim of this study was to evaluate the in-vitro antimicrobial effect of aqueous and ethanolic extracts of walnut leaf on Escherichia coli, Salmonella typhi, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, and Listeria innocua.

    Materials and methods

    Aqueous and ethanolic extract of walnut leaf were extracted by maceration method. The antimicrobial activity was evaluated through pour plate, disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration (MIC), and minimum bactericidal concentration (MBC). Data were analyzed by SPSS software and Duncan test (p < 0.05).

    Results

    All the bacterial species were sensitive to the extract. In disk and well diffusion agar methods, S. aureus was the most sensitive bacteria to the aqueous and ethanolic extracts. The MIC of the aqueous extract of walnut leaf for Escherichia coli, Salmonella typhi, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus and Listeria innocua was 50, 50, 25, 12.5 and 25 mg/ml, respectively. The MIC of the ethanolic extract of walnut leaf for Escherichia coli, Salmonella typhi, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus and Listeria innocua was 50, 50, 25, 12.5 and 12.5 mg/ml, respectively. For all bacteria the MBC of aqueous and ethanolic extracts of walnut leaf was larger than the MIC.

    Conclusion

    The antimicrobial effect of the ethanolic extract was higher than the aqueous extract, and grampositive bacteria were more sensitive to the extract compared to the gram-negative ones. The aqueous/ethanolic extract of walnut leaf could be used as a natural antimicrobial.

    Keywords: Walnut leaf, Aqueous extract, Ethanolic extract, Antimicrobial activity
  • Omid Bayat, Zainab Sadeghi Dehkordi *, Alireza Sazmand Pages 39-43
    Background and objective

    Mosquitoes are vectors or intermediate hosts for several infectious microorganisms worldwide. Due to harmful effects on the environment, high operating costs, as well as the resistance of mosquitoes to chemical insecticides, the need for biological control of mosquitoes has been considered by researchers. In the present study, the larvicidal effect of essential oil of spearmint (Mentha spicata) and rosemary (Rosmarinus officinalis) against larvae of Culex was investigated.

    Materials and methods

    From May to September 2018 a total of 1,200 larvae of Culex mosquitoes were caught from four areas of Qarachai river located in Khondab city of Markazi province. The larvae were encountered to concentrations of 10, 50, 200 and 600 ppm aqueous solution of spearmint and rosemary essential oils produced by Barij Essence Pharmaceutical Company. Larval mortality was assessed at 6, 12, 24, 48 and 72 hours after exposure to the tested materials. The experiment was repeated three times and for each concentration, the average number of killed larvae was calculated. For negative control distilled water and for positive control 1 ppm cocentration of organophosphate larvicide “Temephose” were prepared and tested.

    Results

    Although all concentrations of spearmint and rosemary essential oils at different timepoints showed some degree of effect on the larvaa, spearmint essential oil at 200 ppm and at 6 hours, showed the fastest and highest larvical effect.

    Conclusion

    The present study showed that both essential oils, especially spearmint, could be considered as a potential alternative to chemical insecticides for biological control of Culex mosquito larvae.

    Keywords: essential oil, spearmint, rosemary, larvicidal effect, mosquito
  • Mohammad Noshad*, Behrooz Alizadeh Behbahani, Hassan Barzegar Pages 44-53
    Background and objective

    The increased resistance of bacteria to antibiotics has increased the tendency of consumers to use natural antimicrobial compounds. Purple Coneflower (Echinacea purpurea) contains bioactive compounds and it has long been used to treat many diseases. The aim of this study was to investigate the total content of phenolics and flavonoids, antioxidant activity, and antimicrobial property of hydro-alcoholic extract of Purple Coneflower on some pathogenic microorganisms.

    Materials and methods

    In this study, the hydro-alcoholic extract (50% distilled water + 50% ethanol) was prepared according to the maceration method. Total content of phenolics and flavonoids, and antioxidant activity (DPPH and ABTS radical scavenging) were determined. The antimicrobial activity was evaluated through disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum bactericidal concentration, against Escherichia coli, Salmonella typhi, Staphylococcus aureus, and Bacillus cereus.

    Results

    The minimum bactericidal concentrations for S. aureus, B. cereus, E. coli, and S. typhi were 16, 32, 64, and 64 mg/ml, respectively. In disk and well diffusion agar methods, the lowest and highest inhibition zones were observed for S. typhi and S. aureus, respectively. The hydro-alcoholic extract had a remarkable level of phenolic and flavonoid compounds and antioxidant activity.

    Conclusion

    The hydro-alcoholic extract of Purple Coneflower had a considerable antimicrobial effect against the bacterial species tested; however, the gram-positive bacteria were more sensitive to the extract in comparison to the gram-negative ones. Therefore, the Purple Coneflower could be used as an effective antimicrobial agent against pathogenic microorganisms.

    Keywords: Purple Coneflower, Hydro-alcoholic extract, Pathogenic bacteria, Antimicrobial