فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 76، بهار 1400)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 76، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • عباس بابایی نژاد*، سهیلا شمس الدینی صفحات 11-40

    این تحقیق با هدف بررسی همبستگی بین تفکر استراتژیک با حل تعارضات سازمانی و موفقیت سازمانی در ستاد فرماندهی انتظامی استان کرمان انجام شده است. روش تحقیق بصورت توصیفی – همبستگی بوده و جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان کرمان می باشد. نمونه آماری طبق فرمول کوکران 242 نفر که بصورت تصادفی طبقه ایی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه تفکر استراتژیک با روایی 87/0 و پایایی 88/0 ،پرسشنامه حل تعارضات سازمانی با روایی 83/0 و پایایی 86/0 و پرسشنامه موفقیت سازمانی با روایی 87/0و پایایی 92/0 استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار spss ویراست 25 انجام گرفته و از آماره های توصیفی و استنباطی مثل میانگین، انحراف معیار، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که بین نگرش استراتژیک، عزم استراتژیک، پیشروی بر اساس رویکرد علمی، فرصت طلبی هوشمندانه و تفکر در زمان با رفع تعارضات سازمانی و موفقیت سازمانی رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد و مهمترین پیش بینی کننده رفع تعارضات سازمانی و موفقیت سازمانی، تفکر در زمان می باشد.

    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، موفقیت سازمانی، تعارضات سازمانی
  • مازیار روشن نژاد صفحات 41-53

    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر کارکردهای مدیریت سایبرنتیک بر انعطاف پذیری سازمان می‌باشد.

    روش

    روش تحقیق حاضر نیز از لحاظ ماهیت، توصیفی - پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه تحقیق شامل مدیران مالی سازمان‌های دولتی استان تهران است. برای سنجش مولفه‌های مدیریت سایبرنتیک از پرسشنامه استاندارد مدیریت سایبرنتیک اسدپور (2010) و انعطاف‌پذیری سازمانی از پرسشنامه استاندارد انعطاف‌پذیری سازمانی پنی گاردنر (1999) استفاده شد. نرم افزار مورد استفاده در این پژوهش spss23 است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد تصمیم گیری مشارکتی بر انعطاف پذیری سازمان تقریبا به میزان 3/1 درصد، تعهد بر انعطاف پذیری سازمان تقریبا به میزان 6/1 درصد ، عدالت در پرداخت بر انعطاف پذیری سازمان تقریبا به میزان 9/3 درصد ، ساختار مسطح بر انعطاف پذیری سازمان به میزان 6/5 درصد تاثیر دارد. و همه فرضیه های پژوهش تایید شد.

    نتیجه‌ گیری:

     نتایج پژوهش حاضر نشانگر اهمیت کارکردهای مهم و قابل ارتقاء مدیریت سایبرنتیک در تبیین انعطافپذیری سازمان است. تصمیم‌گیری مشارکتی در مدیریت سازمان‌ها و جریان صحیح اطلاعات جهت تصمیمگیری‌های صحیح و افزایش تعهد سازمانی و ساختار مسطح و آموزش مستمر می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در انعطاف‌پذیری سازمان داشته باشد .

    کلیدواژگان: مدیریت سایبرنتیک، انعطاف پذیری سازمان، تصمیم گیری مشارکتی، تعهد، عدالت در پرداخت
  • سید مهدی احمدی بالادهی*، محمد صالحی صفحات 55-74

    پژوهش حاضر به ارزیابی نقش سبک رهبری فرماندهان و مدیران در شکل گیری سکوت سازمانی کارکنان می پردازد. این پژوهش از نظر هدف،کاربردی و از نظر روش انجام توصیفی و از نوع، همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان مازندران را تشکیل می دهند که از این جامعه به تعداد 223 نفر با استفاده از فرمول کوکران به صورت تصادفی ساده انتخاب شده است. دو پرسشنامه استاندارد سکوت سازمانی واکولا و بورادوس (2005) و پرسشنامه استاندارد سبک رهبری لیکرت بر روی نمونه آزمایش شده است. ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه سکوت سازمانی 92 % و برای پرسشنامه سبک رهبری 78 % محاسبه گردیده است. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و آزمون فریدمن محاسبه گردیده است. پس از تجزیه و تحلیل داده ها مشخص گردید که سبک رهبری بر سکوت سازمانی اثر مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین ابعاد سبک رهبری (سبک آمرانه، سبک خیرخواه، سبک مشورتی و سبک مشارکتی) بر سکوت سازمانی اثر مثبت و معناداری وجود دارد. با توجه به آزمون فریدمن نیز به ترتیب بیشترین میانگین اختصاص به بعد خیرخواهانه و سپس بعد مشارکتی، بعد آمرانه و در نهایت بعد مشورتی قرار داشته است.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، سکوت سازمانی، فرماندهان ومدیران، فرماندهی انتظامی استان مازندران
  • سمانه خشنود، علیرضا چناری* صفحات 75-100

    این پژوهش با هدف طراحی الگوی معماری سازمانی در نظام آموزش عالی انجام پذیرفت. پژوهش حاضر بر پایه پژوهش‌های آمیخته و به شکل کمی و کیفی در پارادایم قیاسی استقرایی است که از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش آمیخته است. جامعه آماری پژوهش هم در بخش کیفی و هم در بخش کمی شامل خبرگان متشکل از مدیران عالی نظام آموزشی کشور می‌باشند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و برمبنای اصل کفایت نظری 30 نفر از آنها به عنوان اعضای نمونه انتخاب گردید. ابزارگردآوری داده‌ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته است که روایی و پایایی آن به ترتیب با استفاده از روایی محتوا و پایایی درون کدگذار و برون کدگذار تایید شد. از طرفی در بخش کمی از پرسشنامه برای گردآوری داده‌ها استفاده شد که که روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوا و آزمون مجدد مورد سنجش قرار گرفت. در بخش کیفی پژوهش داده‌ها با استفاده از نرم افزار اطلس. تی و رویکرد کدگذاری مورد تحلیل قرار گرفت و شاخص‌ها و مولفه‌های معماری سازمانی در نظام آموزش عالی به دست آمد. در نهایت در بخش کمی با استفاده از رویکرد ساختاری تفسیری مدل نهایی پژوهش تدوین گردد. یافته‌ها نشان می‌دهد که مدل ارایه شده شامل شناسایی 22شاخص معماری سازمانی در نظام آموزش عالی که در پنج سطح و در قالب مدل نهایی تدوین شده است.

    کلیدواژگان: معماری سازمانی، آموزش مجازی، رویکرد ساختاری تفسیری
  • آمنه مالمیر*، احد نوروززاده صفحات 101-120

    هدف پژوهش حاضر نقش چابکی سازمانی در رابطه با مدیریت دانش و پیشرفت سازمان در کارکنان شرکت توزیع نیروی برق اهواز است. جامعه آماری پژوهش مورد نظر را کلیه کارکنان شرکت توزیع نیروی برق اهواز می‌باشد. و با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 340 نفر انتخاب شد. روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده‌ها توصیفی و از نوع همبستگی می‌باشد. اطلاعات از طریق پرسشنامه‌‌های هنجار شده؛ پرسشنامه چابکی سازمانی شریفی و ژانگ (2002)، پرسشنامه پیشرفت سازمان پارسونر (1998)، پرسشنامه مدیریت دانش سنگه (2004) جمع آوری شد. یافته‌ها نشان داد که بین مدیریت دانش با پیشرفت سازمانی و چابکی سازمانی شرکت توزیع نیروی برق اهواز رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین مدیریت دانش و پیشرفت سازمان با توجه به نقش واسطه چابکی سازمانی شرکت توزیع نیروی برق اهواز رابطه معناداری وجود دارد. با توجه به تاثیرگذاری مدیریت دانش، پیشنهاد می شود که مدیران و مسیولان در این زمینه برنامه‌ریزی و تدوین استراتژیهای بلندمدت به منظور حل مشکلات می‌تواند وضعیت آنها را بهبود ببخشد. داشتن چنین نگاه استراتژیک به تغییرات و فرصتهای حاصل از تغییرات و از طرف دیگر، بهبود تواناییها و زیرساختهای سازمان می‌تواند ساز و کار مناسبی برای افزایش پیشرفت سازمان در پیشبرد سریع تر سازمان به سمت هدفهای از پیش تعیین شده داشته باشد.

    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، مدیریت دانش، دانش ضمنی، دانش آشکار، پیشرفت سازمان
  • وحید میرزایی، نورمحمد یعقوبی*، زهره مقدس صفحات 121-152
    زمینه و هدف

    تمام تغییرات ، خواه از منابع داخلی یا خارجی ، بزرگ یا کوچک ، مستلزم طرز فکر ، فرایند ها، خط مشی ها ، شیوه ها و رفتارهای جدید می باشند. اما امروزه چالش برانگیزترین وظیفه ای که مدیران با آن روبرو هستند ، توانایی ایجاد یک سبک مدیریتی و فرهنگی است که بتواند با این تغییرات کنار بیاید ، تغییراتی که سازمانها باید امروز اعمال کنند ، هم تغییرات افزایشی و هم تغییرات تحول آفرین است.لذا هدف پژوهش حاضر تحلیل مدل های اجرایی بهبود سازمانی می باشد.

    روش

    در این تحقیق به دنبال یافتن شرح تفصیلی پدیده ای که ان را می شناسیم اما همه ابعاد ان را درک نکرده ایم می باشیم. بعبارت دیگر این تحقیق از لحاظ استراتژی و هدف ، توصیفی ، به لحاظ رویکرد کیفی و به لحاظ مکانی ، کتابخانه ای و غیر ازمایشگاهی می باشد .

    یافته ها

    فرهنگ یک سازمان دلالت بر این دارد که همه اعضای سازمان به طور مشابه سازمان را درک می کنند ، و همچنین یک روش مناسب برای عملکرد ، مدیریت و تغییر آن است..

    نتایج

    عامل کلیدی اجرای موفقیت امیز استراتژی های اصلی بهبود و همچنین سازگاری با آشفتگی فزاینده محیطی که سازمان های مدرن با ان روبرو هستند اصلاح در فرهنگ سازمانی است.

    کلیدواژگان: بهبود سازمانی، فرهنگ سازمانی، اثر بخشی سازمانی، تغییر سازمانی
|
  • Abbas Babaeinejad*, soheila shamsadini Pages 11-40

    The aim of this study was to investigate the correlation between strategic thinking with resolving organizational conflicts and organizational success in the Kerman police headquarters. The research method is descriptive-correlation and the statistical population of this research includes all employees of the Kerman police headquarters. Statistical sample according to Cochran's formula 242 people were selected by stratified random sampling. For data collection, Strategic Thinking Questionnaire with a validity of 0.87 and reliability of 0.88, Organizational Conflict Resolution Questionnaire with a validity of 0.83 and reliability of 0.86 and Organizational Success Questionnaire with a validity of 0.87 and reliability of 0.92 were used. . Data were analyzed using SPSS software version 25 and descriptive and inferential statistics such as mean, standard deviation, Pearson correlation coefficient and multivariate regression were used. The results showed that there is a direct and significant relationship between strategic attitude, strategic determination, advancement based on scientific approach, intelligent opportunism and thinking in time with the elimination of organizational conflicts and organizational success and the most important predictor of organizational conflict resolution and organizational success. , Thinking in time.

    Keywords: Strategic Thinking, organizational success, Organizational Conflicts
  • Maziar Roshannejad* Pages 41-53

    The purpose of this study is to investigate the effect of cybernetic management functions on organizational flexibility.

    Method

    The method of the present research is descriptive-survey in terms of nature and applied in terms of purpose. The research population includes financial managers of government organizations in Tehran province. To measure the components of cybernetic management, Aspour (2009) standard questionnaire of cybernetic management and organizational flexibility, Penny Gardner (1999) standard organizational flexibility questionnaire were used. The software used in this research is spss23.

    Results

    The results showed that participatory decision-making on organizational flexibility by approximately 1.3 percent, commitment to organizational flexibility by approximately 1.6 percent, fair payment on organizational flexibility by approximately 3.9 percent, structure Flat has an effect on the flexibility of the organization by 5.6%. And all research hypotheses were confirmed.

    Conclusion

    The results of the present study indicate the importance of important and scalable functions of cybernetic management in explaining the flexibility of the organization. Participatory decision-making in the management of organizations and the correct flow of information to make the right decisions and increase organizational commitment and flat structure and continuous training can play a decisive role in the flexibility of the organization.

    Keywords: Cybernetic Management, Organizational Flexibility, Collaborative Decision Making, Commitment, Payment Justice
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi *, Mohammad salehi Pages 55-74

    The present study evaluates the role of leadership style of commanders and managers in the formation of organizational silence of employees. This research is applied in terms of purpose and descriptive and correlational in terms of method. The statistical population of the study consists of all employees of the police headquarters of Mazandaran province, from which 223 people have been selected randomly using the Cochran's formula. Two standard questionnaires of organizational silence, Vacula and Borados (2005) and a standard Likert leadership style questionnaire, were tested on the sample.Cronbach's alpha coefficient was calculated to be 92% for the organizational silence questionnaire and 78% for the leadership style questionnaire. Data were calculated using descriptive and inferential statistics including Smirnov test, Pearson correlation and multiple regression and Friedman. After analyzing the data, it was found that leadership style has a positive and significant effect on organizational silence. Also, the dimensions of leadership style (authoritarian style, benevolent style, consultative style and participatory style) have a positive and significant effect on organizational silence. According to Friedman test, the highest mean was assigned to the benevolent dimension, followed by the participatory dimension, the commanding dimension, and finally the consultative dimension.

    Keywords: Leadership Style, Organizational Silence, commanders managers, disciplinary command of Mazandaran province
  • samaneh khoshnoud, alirez achenari * Pages 75-100

    This study was conducted with the aim of designing a model of organizational architecture in the higher education system. The present study is based on mixed research and quantitatively and qualitatively in the deductive-inductive paradigm, which is applied in terms of purpose and in terms of nature and method. The statistical population of the study, both in the qualitative and in the quantitative part, includes experts consisting of senior managers of the country's education system who use purposive sampling method and based on the principle of theoretical adequacy, 30 of them are selected as sample members Took. The data collection tool is a semi-structured interview in the qualitative part of the interview, the validity and reliability of which were confirmed by content validity and internal and external coder reliability, respectively. On the other hand, in a small part of the questionnaire was used to collect data, the validity and reliability of which was assessed using content validity and retest. In the qualitative part of data research using Atlas software. The coding approach was analyzed and the indicators and components of organizational architecture in the higher education system were obtained. Finally, in the quantitative part, the final research model should be developed using a structural-interpretive approach. Findings show that the proposed model includes the identification of 22 organizational architecture indicators in the higher education system, which has been developed in five levels and in the form of the final model.

    Keywords: Organizational architecture, Virtual education, Structural-Interpretive Approach
  • ameneh malmir *, ahad norouzzadeh Pages 101-120

    The purpose of this study is the role of organizational agility in relation to knowledge management and organizational development in the employees of Ahwaz Power Distribution Company. The statistical population of the study is all employees of Ahwaz Electricity Distribution Company. Using simple random sampling, 340 people were selected. The method of the present study is applied in terms of purpose and descriptive and correlational in terms of data collection method. Information through standardized questionnaires; Sharifi and Zhang (2002) organizational agility questionnaire, Parsoner organization progress questionnaire (1998), Singh customer knowledge management questionnaire (2004) were collected. Findings showed that there is a significant relationship between customer knowledge management with organizational progress and organizational agility of Ahwaz Power Distribution Company. Also, there is a significant relationship between customer knowledge management and organizational progress due to the mediating role of organizational agility of Ahwaz Power Distribution Company. Given the effectiveness of knowledge management, it is suggested that managers and officials in this area planning and formulating long-term strategies to solve problems can improve their situation. Having such a strategic view of changes and opportunities resulting from changes and on the other hand, improving the capabilities and infrastructure of the organization can be a good mechanism to increase the progress of the organization in advancing the organization faster towards predetermined goals.

    Keywords: Organizational Agility, knowledge management, tacit knowledge, explicit knowledge, organizational progress
  • vahid mirzaei, normohammad Yaghoubi *, zohre moghaddas Pages 121-152
    Background and Aim

    All change, whether from internal or external sources, large or small, requires new ways of thinking, processes, policies, practices and behaviors. But today, the most challenging task that managers face is the ability to create a managerial and cultural style that can cope with these changes, the changes that organizations must apply today, both incremental changes and transformational changes. The present is the analysis of executive models of organizational improvement.

    Method

    In this research, we seek to find a detailed description of a phenomenon that we know but do not understand all its dimensions. In other words, this research is descriptive in terms of strategy and purpose, qualitative in terms of approach, and library and non-laboratory in terms of location.

    Findings

    An organization culture implies that all members of the organization understand the organization in the same way, and it is also a good way to operate, manage and change it.

    Results

    A key factor in the successful implementation of key improvement strategies as well as adaptation to the growing environmental turmoil that modern organizations face is organizational culture reform.

    Keywords: Organizational improvement, organizational culture, Organizational Effectiveness, Organizational Change