فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و نهم شماره 7 (پیاپی 179، مهر 1400)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و نهم شماره 7 (پیاپی 179، مهر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید عباس داتلی بیگی، عباس شاهدی* صفحات 3871-3876
    مقدمه

    شبکه بازویی بزرگ ترین و پیچیده ترین شبکه عصبی بدن است که در ناحیه گردن و آگزیلا قرار دارد. تا به حال گزارش های زیادی از واریاسیون های(Variations)  مختلف در شبکه بازویی گزارش شده است که دارای اهمیت بالینی هستند. در مطالعه حاضر نیز در حین تشریح اندام فوقانی جسد مردی با سن تقریبی 54 سال در سالن تشریح دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، یک واریاسیون نادر در شاخه های طناب خارجی شبکه مشاهده شد. بدین صورت که عصب مدیال پکتورال(Medial Pectoral)  که در حالت عادی از طناب داخلی جدا می شود، در این مورد از طناب خارجی منشا گرفته بود. آگاهی از این واریاسیون برای آناتومیست ها، جراحان، متخصصین بیهوشی و رادیولوژیست ها جهت تفسیر گرافی ها و... مهم بوده و می تواند به کمتر شدن عوارض بالینی حین عمل جراحی و تفسیر و تشخیص هر چه بهتر گرافی ها کمک کند.

    کلیدواژگان: واریاسیون، شبکه بازویی، طناب خارجی، عصب مدیال پکتورال
  • امیرمسعود صمدی، فاطمه یزدیان*، منا نوائی نیگجه، حمید راشدی صفحات 3877-3897
    مقدمه

    با توسعه هیدروژل ها از حدود نیم قرن پیش، کاربرد آن ها در حوزه های مختلف پزشکی از جمله دارورسانی شاهد گسترش قابل توجهی بوده است. هیدروژل های مورد استفاده در این حوزه با پلیمرهای مصنوعی نظیر پلی وینیل پیرولیدون، پلی وینیل الکل و یا پلیمرهای طبیعی نظیر کیتوزان، آگارز، و اسید هیالورونیک جهت توسعه حامل های دارویی زیست سازگار، تجزیه پذیر و غیر ایمونوژنیک تولید می شوند. با این حال، محدودیت هایی نیز از قبیل عدم پاسخگویی مناسب به تحریک، همگنی کم و ظرفیت بارگیری ضعیف برای داروهای آب گریز، به دلیل ماهیت آب دوست هیدروژل، استفاده از هیدروژل ها برای انتقال دارو را محدود کرده است. استفاده از نانو ذرات در ساختار هیدروژل ها جهت تولید نانوکامپوزیت هیدروژل منجر به برقراری برهمکنش های متنوع تری نظیر هیدروژنی و الکترواستاتیک نسبت به برهمکنش کوالانسی بین پلیمرهای هیدروژل می شود. این برهمکنش ها، علاوه بر تقویت خواص مکانیکی هیدروژل و همگنی بیشتر منجر به انتقال هدفمند به کمک عوامل پاسخگو به تحریک متنوع، رهایش پایدار و افزایش بارگذاری داروهای آب گریز که طیف وسیعی از داروها در حوزه درمان سرطان و زخم پوش ها را در برمی گیرند می شود.

    نتیجه گیری

    بررسی پژوهش های صورت گرفته در 20 سال اخیر نشان می دهد کاربرد نانوکامپوزیت هیدروژل ها در دارورسانی شامل طیف گسترده روش های تولید، نوع نانو ذرات استفاده شده برای ایجاد مکانیسم های تحریک متنوع و کاربرد های درمانی است. اهداف این تحقیقات تولید سامانه هایی هوشمند برای رهایش کنترل شده تحت عوامل تحریک بوده تا با انتقال هدفمند و طولانی مدت دارو دفعات دریافت دارو را کاهش و از اثرات مخرب روش های متداول درمان سرطان مانند شیمی درمانی و عوارض زخم های مزمن به کمک رهایش فاکتورهای رشد بکاهند.

    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت هیدروژل، رهایش حساس به تحریک، دارورسانی هدفمند، درمان سرطان و زخم پوش ها
  • سجاد سعادت، مظفر حسینی نژاد* صفحات 3899-3907
    مقدمه

    مطالعه حاضر با هدف مقایسه رفتارهای خوردن در افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) با عود بیماری در یک سال گذشته و گروه گواه انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی- تحلیلی بود که در جامعه آماری دو گروه از افراد مبتلا به ام اس استان گیلان در نیمه دوم سال 1397 انجام شد. گروه اول شامل افراد مبتلا به ام اس با عود بیماری در یک سال گذشته و گروه دوم افراد مبتلا به ام اس بدون سابقه عود بیماری در یک سال گذشته بودند که با همتاسازی در متغیرهای سن، جنسیت و طول دوران بیمارای انتخاب شدند. در هر یک از این گروه ها 104 نفر به عنوان نمونه به روش هدفمند از مراکز درمانی شهر رشت به کار گرفته شدند. جهت جمع آوری داده ها از فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه رفتار خوردن داچ استفاده شد. داده های پژوهش با روش آزمون t مستقل و با استفاده از نرم افزار آماریversion 16  SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بین افراد مبتلا به ام اس با سابقه عود و گروه گواه در متغیرهای غذا خوردن هیجانی (0/01=P، 3/03=t)، محرک های خارجی (1/01=P، 4/49=t) و بازداری در غذا خوردن (0/01=P، 3/81=t) تفاوت معنی داری وجود دارد (0/05>P).

    نتیجه گیری

    رفتارهای خوردن نامناسب یکی از عوامل مرتبط با عود و حملات بیماری در افراد مبتلا به ام اس است، بنابراین پیشنهاد می شود که متخصصان روان شناسی و تغذیه جهت کاهش حملات بیماری، نقش رفتارهای خوردن را در این افراد مورد توجه قرار دهند.

    کلیدواژگان: رفتار خوردن، تغذیه، مولتیپل اسکلروزیس، عود
  • سمیه روشن نیا، فاطمه رضایی*، لیلا دوستی صفحات 3908-3918
    مقدمه

    پژوهش ها به نقش باورهای فراشناختی و طرحواره های هیجانی در تداوم علایم اختلال استرس پس از سانحه اشاره کرده اند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش باورهای فراشناختی و طرحواره های هیجانی در پیش بینی علایم اختلال استرس پس از سانحه در افراد مراجعه کننده به پزشکی قانونی شهر خرم آباد انجام شد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل افراد دارای علایم اختلال استرس پس از سانحه  مراجعه کننده به سازمان پزشکی قانونی در سطح شهر خرم آباد در سال 1397-1396 بود که در این میان تعداد 200 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مقیاس نشانگان اختلال استرس پس از آسیب فوا (1993) و باورهای فراشناختی  ولز و کاترایت - هاتون (2004) و طرحواره های هیجانی لیهی (2002) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد بین علایم اختلال استرس پس از سانحه با باورهای فراشناختی و طرحواره های هیجانی (به جز توافق و نشخوار ذهنی) همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد (0/05>P). به علاوه تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که باورهای مثبت فراشناختی (0/500 = β) خودآگاهی شناختی (1/090- = β)، غیرقابل کنترل بودن (4/162 = β) و ابراز احساسات (1/572- = β) توانایی پیش بینی علایم اختلال استرس پس از سانحه را دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج  نشان داد که ارتباط بین علایم اختلال استرس پس از سانحه با باورهای فراشناختی و طرحواره های هیجانی را باید مورد توجه قرار داد و مداخلات درمانی مبتنی بر باورهای فراشناختی منفی و طرحواره های هیجانی ناکارآمد را در این بیماران به کار برد.

    کلیدواژگان: باور، فراشناخت، طرحواره، هیجان، استرس پس از سانحه
  • صفورا ماواییان، فضل الله میردریکوند*، مسعود صادقی صفحات 3919-3930
    مقدمه

    یکی از شایع ترین سرطان ها در کشور ایران، سرطان پستان می باشد. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی درمان وجودگرا-انسان مدار بر بهزیستی روان شناختی و رشد پس از آسیب زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان شهید رحیمی شهر خرم آباد در سال 1399 بودند که از این میان در هر گروه (آزمایش و گواه) 15 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند، و به مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف و پرسش نامه رشد پس از آسیب تدسچی و همکاران پاسخ دادند. سپس، گروه آزمایش طی 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت مداخله گروهی قرار گرفتند. پس از مداخله از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد و مجددا بعد از دو ماه هر دو گروه پیگیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزارSPSS version 16 تجزیه وتحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد اثر متقابل گروه و زمان معنادار بود. بنابراین متغیر بهزیستی روان شناختی در سطح معناداری (77/98=F، 0/01=P) و متغیر رشد پس از آسیب در سطح معناداری (27/46=F، 0/01=P) افزایش داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژهش، درمان وجودگرا- انسان مدار بر بهزیستی روان شناختی و رشد پس از آسیب بیماران مبتلا به سرطان پستان اثر معنادار دارد. لذا پیشنهاد می شود علاوه بر مشکلات جسمانی این جمعیت، به مسایل روان شناختی آن ها نیز توجه شود و در کنار دارو درمانی، درمان های روان شناختی و از جمله رویکرد وجودگرا- انسان مدار، مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: درمان وجودگرا- انسان مدار، بهزیستی روان شناختی، رشد پس از آسیب، سرطان پستان
  • رامین ایمری اسکندری، حسن متین همایی*، لیدا مرادی صفحات 3931-3942
    مقدمه

    رادیکال های آزاد در زمان پیری و بیماری افزایش می یابند، لذا هدف این پژوهش بررسی اثر تمرین و ویتامین دی بر بیان ژن استیوکلسین و آلکالین فسفاتاز بافت استخوان موش های مسموم شده با پراکساید هیدروژن بود.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی تجربی 36 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی به شش گروه شش سری 1) کنترل؛ 2)پراکسایدهیدروژن؛ 3)پراکسایدهیدروژن + ویتامین دی؛ 4) پراکسایدهیدروژن + تمرین؛ 5) پراکسایدهیدروژن + تمرین و ویتامین دی و 6) شم تقسیم شدند. در مدت هشت هفته گروه های 2، 3، 4 و 5 روزانه پراکسایدهیدروژن با دوز یک mmol/kg را در روزهای زوج، گروه های 3 و 5 روزانه gram/kgµ 5/0 ویتامین دی و گروه شم حلال ویتامین دی را به صورت درون صفاقی دریافت نمودند.گروه های 4 و 5 سه جلسه در هفته تمرینات هوازی انجام دادند. بیان ژن استیوکلسین و آلکالین فسفاتاز به روش PCR اندازه گیری و با استفاده از آزمون های t مستقل و آنالیز واریانس دو طرفه با آزمون تعقیبی بن فرونی و نرم افزارversion 16  SPSS تحلیل شدند (0/05≥p).

    نتایج

    اثر تعاملی تمرین و ویتامین دی بر افزایش آلکالین فسفاتاز و استیوکلسین معنادار بود (0/05≥p)؛ تمرین سبب افزایش آلکالین فسفاتاز و استیوکلسین شد (0/05≥p)؛ ویتامین دی نیز با افزایش آلکالین فسفاتاز و استیوکلسین همراه بود (0/0001=p). بیشترین اثر بر افزایش آلکالین فسفاتاز و استیوکلسین به ترتیب در گروه 5 و 3 مشاهده شد (0/001=p).

    نتیجه گیری

    تمرین و ویتامین دی تاثیر مثبتی بر بافت استخوان داشتند، به گونه ای که حتی اثر سیستمی پراکسایدهیدروژن نیز نتوانست نتایج این اثر سازنده را تغییر دهد.

    کلیدواژگان: آلکالین فسفاتاز، استئوکلسین، پراکساید هیدروژن، تمرین هوازی، ویتامین دی
  • محمود باغبانیان*، زهرا اسداللهی صفحات 3943-3954
    مقدمه

    در بیماری سلیاک که یک اختلال خود ایمنی است خوردن گلوتن که بخشی از ساختار غلات است منجر به آسیب مخاطی روده باریک و گاهی اسهال می شود. با اینکه امروزه سلیاک بیشتر با علایم غیر گوارشی تظاهر می کند، گاهی با موارد اسهال مزمن غیرالتهابی که یکی از تظاهرات بالینی سلیاک است برخورد می کنیم. از آنجا که اسهال ناشی از سلیاک درمان مشخص و موثری دارد این مطالغه با هدف بررسی فراوانی  سلیاک در بیماران اسهال غیر التهابی مزمن انجام شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی -مقطعی برای بررسی فراوانی سلیاک روی 200 بیمار اسهال مزمن غیر التهابی درسال 1396 در شهر یزد انجام شد. آزمایش مدفوع و آنتی بادی های IgG و IgA ضد tissue transglutaminase (TTG Ab) انجام شده و اگر TTG Ab بالاتر از نرمال بود اندوسکوپی و بیوپسی دیودنوم انجام شده است. اطلاعات با نرم افزار آماری Spss version 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت مقایسه آماری آزمون های chi- squar و t-test وFisher Exact  استفاده شد.

    نتایج

    میانگین سن بیماران 17/84± 32/ 34سال بود. 93 نفر (46/5 درصد) مرد و 107 نفر (53/5 درصد) زن بودند. در بین 200 بیمار بررسی شده تعداد 31 بیمار (15/5 درصد) سلیاک داشتند. در بین موارد سیاک (16/1 درصد) 15  مورد مرد و (15 درصد) 16 مورد زن بودند فراوانی نسبی سلیاک در هر دو جنس و در تمام رده های سنی یکسان بود.

    نتیجه گیری

    درصد قابل توجهی (15/5 درصد) از بیماران مبتلا به اسهال مزمن غیر التهابی مبتلا به بیماری سلیاک هستند.

    کلیدواژگان: سلیاک، اسهال مزمن غیر التهابی
|
  • Seyed Abbas Datli Beigi, Abbas Shahedi* Pages 3871-3876
    Introduction

    The brachial plexus is the largest and most complex neural plexus in the body located in the neck and axilla. So far, there have been many reports of various variations in the brachial plexus that are of clinical significance. In the present study, while dissecting the upper limb of a 54-year-old man in the dissection room of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences in Yazd, a rare variation was observed in the lateral cord branches of the plexus. In this case, the medial pectoral nerve, which normally separates from the medial cord, originated from the lateral cord. Awareness of this variation is important for anatomists, surgeons, anesthesiologists and radiologists to interpret the graphs, etc., and can help to reduce clinical complications during surgery and better interpret and diagnose the graphs.

    Keywords: Variation, Brachial plexus, Lateral cord, Medial pectoral nerve
  • Amirmasoud Samadi, Fatemeh Yazdian*, Mona Navaei-Nigjeh, Hamid Rashedi Pages 3877-3897
    Introduction

    With the development of hydrogels from half a century ago, their application in various medical fields, including drug delivery has been widely expanded. Hydrogels used in this field are produced with synthetic polymers such as polyvinylpyrrolidone, polyvinyl alcohol, or natural polymers like chitosan, agarose, and hyaluronic acid to develop biocompatible, biodegradable, and non-immunogenic drug carriers. However, limitations such as inadequate response to stimulation, low homogeneity, and poor loading capacity for hydrophobic drugs have limited the use of hydrogels for drug delivery due to the hydrophilic nature of the hydrogel. The use of nanoparticles in the structure of hydrogels to produce hydrogel nanocomposites leads to more diverse interactions such as hydrogen and electrostatic bonds in addition to covalent interactions between hydrogel polymers. In addition to enhancing the mechanical properties of the hydrogel and further homogeneity, these interactions lead to the formation of platforms responsive to various stimuli, attaining sustained release, and ameliorating the poor loading of hydrophobic drugs used in cancer treatment and wound dressing.

    Conclusion

    A review of a research conducted in the last 20 years represents that the application of nanocomposite hydrogels in drug delivery includes a wide range of production methods, nanoparticles to create various stimulation mechanisms, and therapeutic applications. Indeed, research has been focused on developing smart systems for controlled release with stimuli to reduce side effects of conventional cancer treatment methods, such as chemotherapy, by targeting drug delivery and reducing drug administration frequency and mitigating chronic wound complications by the release of growth factors.

    Keywords: Nanocomposite hydrogels, Stimuli-sensitive drug release, Targeted drug delivery, Cancer treatment, wound dressings
  • Sajjad Saadat, Mozaffar Hosseininezhad* Pages 3899-3907
    Introduction

    The aim of this study was to compare eating behaviors in the patients with multiple sclerosis (MS) with recurrence of the disease in the past year and the control group.

    Methods

    This analytical cross-sectional study was a comparison that was performed in the statistical population of two groups of people with MS in Guilan Province in the second half of 2018. The first group consisted of people with MS with a recurrence of the disease in the past year and the second group of people with MS without a history of recurrence of the disease in the past year that were selected by matching the variables of age, sex and duration of the disease. In each of these groups, 104 people were employed as a sample in a targeted method from medical centers in Rasht. In order to collect data demographic information form and Dutch Eating Behaviour Questionnaire were used. Research data were analyzed by independent t-test using SPSS software version 16.

    Results

    The results showed that among patients with MS with a history of recurrence and the control group there was a significant difference (P <0.05) in the variables of emotional eating (t = 3.03, P = 0.01), external stimuli (t=4.49, P=0.01) and inhibition in eating (t =3.81, P=0.01).

    Conclusion

    Inappropriate eating behaviors are one of the factors associated with recurrence and disease attacks in people with MS. Therefore, it is suggested that psychologists and nutritionists consider the role of eating behaviors in these individuals to reduce disease attacks.

    Keywords: Eating Behavior, Nutrition, Multiple Sclerosis, Recurrence
  • Somayeh Roshannia, Fatemeh Rezaei*, Lila Dosti Pages 3908-3918
    Introduction

    Some studies have addressed the role of meta-cognitive beliefs and emotional schemes in the persistence of symptoms of post traumatic stress disorders. Therefore, the present study aimed to determine the role of meta-cognitive beliefs and emotional schemes in predicting the symptoms of post traumatic stress disorder in people referred to the legal medicine of Khorramabad City.

    Methods

    The present study was descriptive-correlational. The statistical population of this study consisted of all individuals with symptoms of posttraumatic stress disorder referring to the forensic medicine organization in Khorramabad City in 2017-2018. Among them, 200 individuals were selected as the statistical sample by available sampling method. The participants completed the PTSD Symptom Scale - Self report (PSS-SR, Foa et al, 1993), Meta-cognitive Beliefs Questionnaires (Wells and Carthage-Hatton, 2004), and Leahy Emotional Schema Questionnaire. The collected data were analyzed using step by step regression analysis.

    Results

    Results revealed that there was a positive and significant correlation between the symptoms of post-traumatic stress disorder with meta-cognitive beliefs and emotional schemes (exept consensus and rumination) (p<0.05). In addition, multiple regression analysis showed that positive metacognitive beliefs (β= 0.500, p= 0.001), cognitive self-awareness (β= -1.090, p= 0.001), uncontrollability (β= -4.162, p= 0.001) and expression of feeling (β= -1.572, p= 0.001) might predict the symptoms of post traumatic stress disorder.

    Conclusion

    With regard to the results of the current study attention should be directed to the relationship between symptoms of post traumatic stress disorder and meta-cognitive beliefs. Moreover, therapeutic interventions should be targeted at improving negative metacognitive beliefs and emotional schemes in patients.

    Keywords: Belief, Metacognition, Schema, Emotion, Post traumatic stress disorder
  • Safoora Mavaeeyan, Fazlolah Mirderikvand*, Masoud Sadeghi Pages 3919-3930
    Introduction

    Breast cancer is one of the most common cancers among Iranian women. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of existential-humanity based therapy on psychological well-being and post-traumatic growth in women with breast cancer.

    Methods

    This was a quasi-experimental study with a pre-test, post-test and follow-up design with a control group. The population of this study insisted all the patients with breast cancer that referred to Khorramabad Shahid Rahimi Hospital in 2020. 30 patients selected randomly and assigned in two groups (15 experimental and 15 evidence), and it was asked them to answer to the Reef psychological well-being scale and post-traumatic growth questionnaire by Tedachi et al. Afterwards, the experimental group was intervened in 8 sessions of 90 minutes. After the intervention, post-test was taken from both groups and both groups were followed up again after two months. The data were analyzed by repeated measures ANOVA and SPSS version 16 software.

    Results

    The results of analysis of repeated measures ANOVA showed that the interaction between group and time was significant. Therefore, psychological well-being variable increased significantly(F=77.98, P<0/01) and post- trauma growth variable increased significantly (F=27.46, P<0/01).

    Conclusion

    According to the results of the study, existential-humanity based therapy has a significant effect on psychological well-being and post- traumatic growth in breast cancer patients. It would be beneficial to offer, along with medication, psychological treatments, including existential-humanity based therapy to these patients should be considered.

    Keywords: Existential-Humanity Based Therapy, Psychological Well-Being, Post-‌ Traumatic Growth, Breast
  • Ramin Eimari Eskandari, Hassan Matin Homaee*, Lida Moradi Pages 3931-3942
    Introduction

    Free radicals increase with age and disease, so the aim of this study was to investigate the effect of exercise and vitamin D on the expression of alkaline phosphatase and osteocalcin genes in bone tissue of rats poisoned with hydrogen peroxide.

    Methods

    In this experimental trial, 36 adult male Wistar rats were randomized into six groups of six rats, 1) control; 2) hydrogen peroxide; 3) hydrogen peroxide + vitamin D; 4) hydrogen peroxide + exercise; 5) hydrogen peroxide + exercise and vitamin D and 6) Sham. For eight weeks, groups 2, 3, 4, and 5 were given daily dose of 1 mmol/kg hydrogen peroxide on even days, groups 3 and 5 received 0.5 mg / kg of Vitamin-D daily, and sham group received only vitamin D solvent intraperitoneally. Groups 4 and 5 performed aerobic exercise 3 day/week. Osteocalcin and alkaline phosphatase gene expression were measured by PCR and were analyzed using independent t-test, two-way analysis of variance and Boferroni’s post hoc test with SPSS 16 (p≤0.05).

    Results

    The interactive effect of exercise and vitamin D on increasing alkaline phosphatase and osteocalcin was significant. (p≤0.05); exercise increased alkaline phosphatase and osteocalcin (p ≤ 0.05); vitamin D was also associated with increased alkaline phosphatase and osteocalcin (p=0.0001). The greatest effect on increasing osteocalcin and alkaline phosphatase showed in groups 5 and 3, respectively (p=0.001).

    Conclusion

    Exercise and vitamin D had a positive effect on bone tissue, so that even the systemic effect of hydrogen peroxide could not change the results of this constructive effect.

    Keywords: Alkaline phosphatase, Osteocalcin, Hydrogen Peroxide, Aerobic Exercise, Vitamin D
  • Mahmud Baghbanian*, Zahra Asadollahi Pages 3943-3954
    Introduction

    Celiac disease is an autoimmune disorder. Eating gluten, which is part of the cereals, can lead to intestinal mucosal injury and diarrhea. Although celiac disease is more common today with non-digestive symptoms, we sometimes encounter cases of chronic non-inflammatory diarrhea, which is one of the clinical manifestations of celiac disease. This study was performed to evaluate the prevalence of celiac disease in patients with chronic non-inflammatory diarrhea. Because diarrhea in celiac disease has distinct and efficient treatment we decided to do this study to evaluate the prevalence of celiac disease in patients with chronic non-inflammatory diarrhea.

    Methods

    This was a descriptive cross sectional study on 200 patients with chronic non-inflammatory diarrhea in Yazd in 2017. Stool exam and tissue transglutaminase Antibody (TTG Ab) was done for the patients; upper endoscopy and duodenum biopsy was done for the patients with high serum TTG Ab. Findings analyzed in SPSS.ver.17 statistical software. Chi-Square, t-test and Fisher Exact tests were used for statistical analysis. P-value less than 0.05 was considered significant.

    Results

    Two hundred patients, including 93 (46.5%) men and 107 women (53.5%) participated in this study. The average age was 34.32 ± 17.84 years. Among these cases, 31 patients (15.5%) had celiac disease.  Among cases of celiac (16.1%), 15 (16.1%) were male and 16 (15%) were female. The relative frequency of celiac disease was the same in both sexes and in all age groups.

    Conclusion

    Significant portion of patients (15.5%) with chronic non-inflammatory diarrhea has celiac disease.

    Keywords: Celiac disease, Chronic diarrhea, Non-inflammatory