فهرست مطالب

نشریه طب انتظامی
سال دهم شماره 4 (پیاپی 39، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا مهدوی، ملیکا حسنی، علی روستایی*، مهدی خلیلی، معصومه حق بین نظرپاک صفحات 225-240
    اهداف

    آلژینات ازجمله موادی است که به عنوان کاندیدای امیدبخش برای درمان زخم به شمار می آید. این پژوهش با هدف طراحی و ساخت اسپری پانسمان بر پایه آلژینات/کلسیم کلرید/ ژلاتین جهت کنترل خونریزی و بهبود زخم انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    این پژوهش تجربی در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه امیرکبیر از آذرماه سال 1398 تا بهمن ماه 1399 انجام شد. در این پژوهش ابتدا محلول بافر فسفات نمکی آماده شد. سپس فرآیند سترون سازی آنها از طریق اتوکلاو انجام شد و محلول نمک MTT طی فرآیندی آماده سازی شد. به منظور تهیه پانسمان اسپری شونده بر پایه آلژینات، غلظت محلول را به گونه ای که امکان خروج از منفذ اسپری داشته باشد، تنظیم کردیم. از طرفی به منظور دست یابی به آلژینات ژلی با استحکام مناسب به نسبت برابر از غلظت های کلسیم کلراید، محلول آبی ژلاتین جهت کوپلیمرسازی با آلژینات تهیه گردید. درنهایت پیوندهای موجود در پانسمان پیشنهادی توسط FTIR بررسی شدند. همچنین میزان تخریب پذیری، جذب آب، تغییرات وزن و pH، خواص فیزیکی و ریزساختار پاسخ زیستی برون تنی نیز در پانسمان طراحی شده بررسی شدند. میکروسکوپ الکترونی روبشی و طیف سنج مادون قرمز جهت بررسی ساختار پانسمان حاصل از نسبت مقادیر متفاوت مواد درگیر مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها: 

    نتایج به دست آمده نشان داد میزان جذب آب در نمونه بود که درنتیجه میزان تخریب آنها نیز به همین ترتیب بود. در بررسی نتایج زیست سازگاری نیز مشخص گردید که علی رغم نتایج بهتر در گروه AGC3، رفتار چسبندگی سلولی گروه AGC2 بهتر بود. در نهایت با توجه به نتایج به دست آمده، ترکیب AGC2 به عنوان بهترین پانسمان با بالاترین کارایی انتخاب شد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج آشکار کرد که افزایش مقادیر کلسیم کلراید می تواند منجر به افزایش تشکیل هیدروژل آلژیناتی شود. همچنین حضور ژلاتین و کلسیم کلراید در غلطت ثابت آلژینات تا زمانی که ممانعت های فضایی توسط آنها ایجاد نشود، زمان تشکیل هیدروژل حاصل از اسپری را کاهش خواهند داد.

    کلیدواژگان: پانسمان اسپری شونده، خونریزی، آلژینات، ژلاتین، کلسیم کلراید، ژل شوندگی
  • اکرم عبادی، معرفت سیاه کوهیان، بهمن ابراهیمی ترکمانی* صفحات 241-248

    اهداف:

     پس از اجرای فعالیت های ورزشی مقاومتی یا تمرینات برونگرا ممکن است در اثر آسیب بر ساختار عضلات درگیر، کوفتگی عضلانی تاخیری ایجاد شود. هدف از اجرای تحقیق حاضر، بررسی تاثیر مصرف مکمل گلوتامین بر شاخص های آسیب عضلانی و درد پس از فعالیت مقاومتی برون گرا در مردان جوان غیرفعال بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش نیمه تجربی با اندازه گیری های مکرر در سال 97-1396 در میان تمامی دانشجویان پسر غیرفعال دانشگاه محقق اردبیلی که در طول سه سال منتهی به پژوهش، در فعالیت ورزشی منظم شرکت نکرده بودند، انجام شد. 20 نمونه به صورت تصادفی به دو گره مکمل (10 نفر) (مصرف روزانه 0/1 گرم گلوتامین بر هر کیلوگرم از وزن بدن) و دارونما (10 نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی شامل یک مرحله فعالیت برونگرا بود. سطوح پلاسمایی آنزیم کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز، میزان درد ادراک شده، قبل از انجام فعالیت ورزشی، 24 و 48 ساعت پس از اجرای فعالیت مقاومتی برونگرا اندازه گیری شدند. جهت تجزیه تحلیل داده ها از روش های آماری شاپیرو- ویلک، تحلیل واریانس در اندازه گیری های مکرر و آزمون تی مستقل در سطح معنی داری 05/0p< استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد میزان درد ادراک شده در گروه دارونما نسبت به گروه مکمل در زمان های 24 ساعت پس از فعالیت ورزشی (0/008=p) و 48 ساعت پس از فعالیت ورزشی (0/046=p) افزایش معنی داری داشت. همچنین 24 ساعت پس از انجام فعالیت برونگرا مقادیر آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز در هر دو گروه افزایش یافت اما اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (0/05>p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مکمل یاری گلوتامین برای جلوگیری از تاثیرات منفی کوفتگی عضلانی تاخیری در دوره بازگشت به حالت اولیه پس از فعالیت های بدنی که اغلب با انقباضات برونگرا همراه اند، سودمند باشد.

    کلیدواژگان: گلوتامین، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز، تمرینات ورزشی
  • نسیم محمدی، اسماعیل صدری دمیرچی*، علی شیخ الاسلامی، حسین قمری گیوی صفحات 249-254

    اهداف :

    با توجه به وضعیت جهانی بیماری کرونا که تقریبا تمامی جنبه های مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی نظامی تمامی کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار داده، بحث آثار روان شناختی این بیماری از اهمیت بسزایی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی برنامه آنلاین مداخله در بحران بر افکار خودکشی بیماران مبتلا به کووید-19 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری را تمامی بیماران مبتلا به کووید-19 شهر رشت در سال 1399، تشکیل دادند که از میان آنها با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 30 نفر انتخاب شد و به صورت تصادفی در گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) جایگزین شدند و به ابزار پژوهش شامل پرسش نامه افکار خودکشی بک (1988) پاسخ دادند. پس از آن، شرکت کنندگان گروه آزمایش، 10 جلسه برنامه آنلاین مداخله در بحران را به صورت هفتگی دریافت نمودند و پس از مداخله هر دو گروه مجددا ابزار پژوهش را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین سن شرکت کنندگان در گروه آزمایش 5/37±40/06 سال و در گروه کنترل 8/73±38/00 سال بود. میانگین نمرات افکار خودکشی گروه آزمایش در مرحله پس آزمون (2/71±3/26) از گروه کنترل (3/43±7/93) کمتر شد که این تفاوت برخلاف مرحله پیش آزمون، از نظر آماری معنادار بود (0/01>p). با توجه به مقادیر F برای پس آزمون افکار خودکشی (32/08) و سطح معناداری آنها (0/01>p)، مشاهده شد که برنامه تدوین شده اثربخش بود و توانست افکار خودکشی را کاهش دهد.

    نتیجه گیری

    آموزش برنامه مداخله در بحران به افراد دارای بیماری کووید-19 می تواند میزان کنترل آنها را در موقعیت های استرس زا بالا ببرد و افکار خودکشی را در آنها کاهش دهد. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده توصیه می گردد روان شناسان از این رویکرد درمانی جهت کاهش مشکلات روان شناختی افراد دارای افکار خودکشی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: افکار خودکشی، مداخله در بحران، خودکشی، بیماران، کووید-19
  • سولماز صادقی، آیت الله فتحی* صفحات 255-262

    اهداف:

     سلامت اجتماعی و تاب آوری به عنوان مجموعه ای از مهارت و استعدادهای روانی-اجتماعی، از مهم ترین پیش بینی کننده رفتارهای پرخطر و درنتیجه نظم اجتماعی هستند. پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل ساختاری نقش سلامت اجتماعی بر رفتارهای پرخطر جوانان با میانجی گری تاب آوری انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی-همبستگی در میان دانشجویان کارشناسی دانشگاه آزاد تبریز در سال تحصیلی 99-1398 انجام شد که 402 نفر از ایشان با کمک روش نمونه گیری در دسترس از دانشجویانی که در کلاس های آموزش مجازی حضور داشتند، از طریق فراخوان اینترنتی انتخاب شدند و به شیوه آنلاین در پژوهش شرکت کردند. تمامی شرکت کنندگان به پرسش نامه های سلامت روانی-اجتماعی کیز، ابعاد تاب آوری و خطرپذیری ایرانی پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    درنهایت داده های 383 شرکت کننده با میانگین سنی 3/5±23/5 سال بررسی شد. میانگین نمره کل سلامت اجتماعی 6/043±21/023، تاب آوری 9/044±57/164 و رفتارهای پرخطر 1/480±53/809 به دست آمد. شاخص های برازندگی مدل برونداد با شاخص نیکویی برازش (0/933=GFI)، حاکی از برازش بسیار خوب مدل پیشنهادی بود. اثر مستقیم مولفه توجه و درک اجتماعی از سلامت اجتماعی بر رفتارهای پرخطر به میزان 0/134- و اثر غیرمستقیم 0/090- به دست آمد. اثر کل بین متغیرها 0/062- بود. بنابراین از مولفه های سلامت اجتماعی، توجه و درک اجتماعی با رفتار پرخطر به طور مستقیم رابطه معنادار داشتند و به طور غیرمستقیم نیز نمره کل سلامت اجتماعی با رفتار پرخطر رابطه معنادار داشت.

    نتیجه گیری

    سلامت اجتماعی جوانان باعث افزایش میزان تاب آوری ایشان در برابر مشکلات و درنتیجه سبب کاهش گرایش آنها به رفتارهای پرخطر می شود. در نتیجه جامعه ایمن تری خواهیم داشت.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، رفتار پرخطر، تاب آوری
  • فاطمه بدخشان، آذر کیامرثی*، عذرا غفاری صفحات 263-270

    اهداف :

    تعارضات زناشویی سبب اختلال در کارکردهای خانوادگی می شود. هدف این تحقیق مقایسه اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیک و واقعیت درمانی بر کارکردهای خانوادگی زنان دارای تعارضات زناشویی بود.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. تمامی زنانی که جهت حل مشکلات و تعارضات زناشویی به مراکز مشاوره شهرستان رشت در سال 1399 مراجعه نموده بودند، جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادند. 54 زن با تعارض زناشویی به کمک اجرای پرسش نامه تعارضات زناشویی به عنوان نمونه به صورت در دسترس انتخاب شدند و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش رفتاردرمانی دیالکتیک (18 نفر) و واقعیت درمانی (18 نفر) و یک گروه کنترل (18 نفر) قرار گرفتند. جلسات تکنیک های رفتاردرمانی دیالکتیکی و واقعیت درمانی در 10 جلسه 90 دقیقه ای (هفته ای دو بار) برای آنها اجرا شد. اما گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزار این پژوهش، پرسش نامه تعارضات زناشویی با روایی 0/95 و پایایی 0/84 و پرسش نامه سنجش خانواده با روایی 0/96 و پایایی 0/89 بود که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. برای مقایسه اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیک و واقعیت درمانی بر کارکردهای خانوادگی زنان دارای تعارضات زناشویی از تحلیل کوواریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد.

    یافته ها

    در این پژوهش 54 شرکت کننده با میانگین سنی 4/39±37/81 سال شرکت کردند. میانگین تعارض زناشویی شرکت کنندگان 7/39±157/64 بود. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد رفتاردرمانی دیالکتیکی و واقعیت درمانی بر کارکردهای خانوادگی موثر بودند (0/001>p) و واقعیت درمانی در مقایسه با رفتاردرمانی دیالیکتیک بر کارکردهای خانوادگی تاثیر بیشتری داشت (0/01>p).

    نتیجه گیری

    رفتاردرمانی دیالکتیکی و واقعیت در مانی، بر کارکردهای خانوادگی زنان دارای تعارضات زناشویی تاثیر مثبت دارند. لذا می توان از این درمان ها در کنار روش های دیگر درمانی برای بهبود کیفیت زندگی و کاهش تعارضات زناشویی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: تعارضات زناشویی، رفتاردرمانی دیالکتیک، واقعیت درمانی
  • مینا طاهری فرد، سجاد بشرپور*، نادر حاجلو، محمد نریمانی صفحات 271-278

    اهداف:

     سوءمصرف مواد هزینه های بسیاری را برای افراد و جامعه تحمیل می کند و منجر به پریشانی بالینی قابل توجه در افراد می شود. یکی از پرمصرف ترین مواد مخدر در سال های اخیر، متامفتامین است. یکی از چالش های مهم افراد دارای اختلال مصرف مواد، عود یا بازگشت مصرف است. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش خودکارآمدی ترک، ولع مصرف و سوگیری توجه در پیش بینی عود افراد مبتلا به سوءمصرف متامفتامین است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی - همبستگی است در تمامی افراد مبتلا به اختلال سوء مصرف مواد (متامفتامین) که به مراکز ترک اعتیاد شهر اردبیل در فاصله زمانی مهرماه تا بهمن ماه سال 1398 مراجعه کرده بودند، انجام شد. تعداد 172 نفر از این افراد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از آزمون دات پروب مک لود، مقیاس کوتاه ولع مصرف مواد، پرسش نامه پیش بینی عود رایت و پرسش نامه خودکارآمدی ترک اعتیاد برامسون استفاده شد. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام در قالب نرم افزار SPSS 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ولع مصرف و سوگیری توجه با عود ارتباط مثبت معنادار و خودکارآمدی ترک با عود ارتباط منفی معناداری داشت (0/01>p). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که خودکارآمدی ترک همراه با مولفه ها 22 درصد، ولع مصرف 24 درصد و سوگیری توجه 13 درصد از تغییرات عود را توانستند پیش بینی کنند (0/01>p).

    نتیجه گیری

    خودکارآمدی ترک، ولع مصرف و سوگیری توجه در پیش بینی عود افراد مصرف کننده متامفتامین نقش مهمی دارند و از نتایج پژوهش حاضر در پیشگیری و درمان افراد مبتلا به اختلال سوءمصرف مواد می توان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، ولع مصرف، سوگیری توجه، عود، متامفتامین
  • زهرا السادات حسینی، سید غلامرضا اسلامی*، ایرج اعتصام صفحات 279-286

    اهداف:

     تغییر سبک زندگی انسان در دهه های اخیر، با بی توجهی به حضور محیط طبیعی در فضای زیست انسان همراه بوده و درنهایت منجر به رشد جامعه ای بیمار از منظر ساحت جسمانی، روانی و معنوی گردیده و خشونت و وندالیسم را در جامعه افزایش داده است. به همین منظور، هدف اصلی پژوهش حاضر، تبیین ارتباط بین حضور آسمان در فضای معماری و سلامت روان انسان و کاهش جرم بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی-تحلیلی است که در نیمه اول سال 1400 در مجتمع های مسکونی پردیسان قم انجام شد. نمونه ای به حجم 110 خانوار به صورت تصادفی ساده از محلات بسیج و اتحادیه کارکنان که بخشی از محلات محدوده پردیسان با انبوهی از مجتمع های مسکونی است، به دلیل وجود ساکنان بومی، انتخاب شدند تا به پرسش نامه محقق ساخته سلامت جسمی، روانی، معنوی انسان از حیث حضور آسمان در فضای زندگی پاسخ دهند. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه مورد استفاده بررسی و تایید شد. همچنین پرسش نامه در سه بعد جسمی، روانی و معنوی با آلفای کرونباخ به ترتیب 0/922، 0/813 و 0/775 پایایی مطلوبی داشت. با توجه به محدودیت تردد و ارتباط در شرایط کرونا، پرسش نامه ها به صورت غیرحضوری و آنلاین تکمیل شدند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون تحلیل رگرسیون دوگانه، در قالب نرم افزار SPSS 26 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج 97 خانوار ساکن در مجتمع های مسکونی پردیسان قم بررسی شد که 46 نفر آنها (47/4%) خانم و 51 نفر آنها (52/6%) آقا، 59 نفر (60/8%) در دره سنی جوان و 38 نفر (39/2%) در رده سنی میان سال بودند. نتایج تحلیل رگرسیون، نشان داد که حضور آسمان در فضای معماری از میان مولفه های سلامت جسمانی، روانی و معنوی، بر تمامی ساحات انسان تاثیر معنا داری داشت و با وجود ضریب همبستگی 62 درصدی بین ساحت ها، تغییرات ساحت روانی به اندازه 38 درصد توسط ساحت معنوی و جسمانی تعیین شد و 62 درصد به عوامل مرتبط با مسئله روان مرتبط بود و با مقایسه مقدار ثابت رگرسیون 18/442 و ضریب ساحت جسمانی 0/217 و ضریب ساحت معنوی 0/582، تاثیر بیشتر ساحت معنوی بر آرامش روانی انسان تبیین گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان می دهد که حضور آسمان در فضای زندگی انسان ها علاوه بر آسایش جسمانی، ازنظر روان شناسی و معنوی نیز موجب آسایش بوده و حضور آسمان در فضای معماری و انسان ساخت، بیش از هر چیز، باعث ارتقاء بهداشت و سلامت روان انسان و عدم تمایل او به جرم و خشونت می گردد.

    کلیدواژگان: معماری، سلامت، سلامت روان، جرم
  • مظفر غفاری*، احمد اسمعلی، رضا محمدی صفحات 287-292

    اهداف:

     سربازی دوره پر استرسی است که احتمال بروز اختلالات روانی در آن وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش میانجی گری الگوهای ارتباطی خانواده در ارتباط بین نمویافتگی هیجانی و خود-دلسوزی با آسیب پذیری سربازان نسبت به استرس صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه آماری این تحقیق شامل 250 نفر از سربازان پادگان ارتش شهرستان مراغه در سال 1399 بودند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده گزینش شدند. برای اندازه گیری متغیرها از مقیاس الگوهای ارتباطی خانواده Fitzpatric  با ضریب آلفای کرونباخ و روایی همگرایی 0/86 و 0/69، مقیاس خوددلسوزی Neff با ضریب آلفای کرونباخ و روایی همگرایی 0/91 و 0/8، مقیاس آسیب پذیری نسبت به استرس Miller و Smith با ضریب آلفای کرونباخ و روایی همگرایی 0/89 و 0/7 و مقیاس نمویافتگی هیجانی Singh و Bhargava با ضریب آلفای کرونباخ و روایی همگرایی 0/88 و 0/79 استفاده شد. پس از اخذ مجوزهای لازم و موافقت مسیولین، اهداف پژوهش برای تمامی شرکت کنندگان ارایه شد و پرسش نامه ها توسط پرسنل توزیع شدند. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر، از طریق نرم افزار آماریSPSS 24  وAmos 24  تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج حاکی از این بود که متغیر خود-دلسوزی و نمویافتگی هیجانی در تعامل با نقش میانجی گری الگوهای ارتباطی خانواده در تبیین مدل آسیب پذیری نسبت به استرس سربازان نقش داشتند که در مجموع 28 درصد از واریانس آسیب پذیری نسبت به استرس از طریق متغیرهای مدل تبیین شدند. اثر مستقیم خوددلسوزی (0/15-)، عدم نمویافتگی هیجانی (0/5)، الگوی ارتباطی گفت و شنود (0/16-) در تبیین مدل آسیب پذیری نسبت به استرس معنادار به دست آمد (0/05>p). اثر غیرمستقیم عدم نمویافتگی هیجانی (2/93=t-value) و خود-دلسوزی (2/84=t-value) با میانجی گری نقش الگوی ارتباطی گفت و شنود معنادار مشاهده شد (0/05>p). اما اثر غیرمستقیم متغیرهای عدم نمویافتگی هیجانی و خود-دلسوزی با میانجی گری الگوی ارتباطی همنوایی معنا دار به دست نیامد (0/05<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به اثر مستقیم و غیرمستقیم متغیرهای پیش بین و میانجی بر میزان متغیر درونزا، به نظر می رسد با تقویت خود-دلسوزی، نمویافتگی هیجانی و الگوهای ارتباطی گفت و شنود می توان آسیب پذیری سربازان را نسبت به استرس کاهش داد.

    کلیدواژگان: آسیب پذیری، استرس، هیجان، نمویافتگی، خانواده
|
  • Reza Mahdavi, Melika Hassani, Ali Roostaie*, Mehdi Khalili, Masoumeh Haghbin Nazar Pak Pages 225-240
    Aims

    Alginate is one of the substances that is considered as a promising candidate for wound healing. The aim of this study was to design and manufacture a dressing spray based on alginate / calcium chloride / gelatin alginate to control bleeding and wound healing.

    Materials & Methods

    This experimental research was conducted in the research laboratory of Amirkabir University from December 2019 to January 2020. In this study, saline phosphate buffer solution was prepared first. Then, their sterilization process was performed by autoclave and MTT salt solution was prepared during a process. In order to prepare an alginate-based spray dressing, we adjusted the concentration of the solution so that it could escape from the spray pore. On the other hand, in order to obtain gel alginate with suitable strength in equal proportions of calcium chloride concentrations, aqueous solution of gelatin was prepared for copolymerization with alginate. Finally, the bonds in the proposed dressing were evaluated by FTIR. Also, the degree of degradability, water absorption, changes in weight and pH, physical properties and microstructure of the extrinsic biological response were investigated in the designed dressing. Scanning electron microscopy and infrared spectroscopy were used to examine the dressing structure resulting from the ratio of different amounts of materials involved.

    Findings

    The results showed that the amount of water absorption in the sample and their degradation rate were AGC3> AGC4> AGC2> AGC1. In the study of biocompatibility, it was found that despite better results in AGC3, the degree of non-toxicity of AGC2 group was higher and also showed better cell adhesion behavior. Therefore, according to the results, AGC2 sample was selected as the final sample.

    Conclusion

    The results revealed that increasing calcium chloride levels could lead to increased alginate hydrogel formation. Also, the presence of gelatin and calcium chloride in the constant concentration of alginate will reduce the formation time of the spray hydrogel until they create space barriers.

    Keywords: Spray-On Dressing, Bleeding, Alginate, Gelatin, Calcium Chloride, Hydrogel
  • Akram Ebadi, Marefat Siahkouhian, Bahman Ebrahimi Torkmani* Pages 241-248
    Aims

    Delayed muscle contusion may occur as a result of damage to the involved muscle structure after performing resistance exercise or extrovert exercises. The aim of this study was to investigate the effect of glutamine supplementation on muscle injury indices and pain after extroverted resistance activity in inactive young men.

    Materials & Methods

    This quasi-experimental study was performed with repeated measurements in 2017-18 among all inactive male students of Mohaghegh Ardabili University who had not participated in regular sports activities during the three years leading up to the study. 20 samples were randomly divided into two supplement nodes (n = 10) (daily consumption of 0.1 g glutamine per kg of body weight) and placebo (n = 10). The training protocol included an extrovert activity phase. Plasma levels of creatine kinase, lactate dehydrogenase, perceived pain were measured before exercise, 24 and 48 hours after extraversion resistance activity. Shapiro-Wilk statistical methods, repeated measures analysis of variance and independent t-test at the significance level of p <0.05 were used to analyze the data.

    Results

    The results of the present study showed that the amount of perceived pain in the placebo group was significantly increased compared to the supplement group in the 24 hours after exercise (p = 0.008) and 48 hours after exercise (p = 0.046). Also, 24 hours after extraversion, the levels of creatine kinase and lactate dehydrogenase increased in both groups, but no significant difference was observed between the two groups (p> 0.05).

    Conclusion

    Glutamine supplementation appears to be helpful in preventing the negative effects of delayed muscle soreness in the recovery period after physical activity, which is often accompanied by extroverted contractions.

    Keywords: Glutamine, Creatine Kinase, Lactate Dehydrogenase, Exercise Training
  • Nasim Mohammadi, Esmael Sadri Damirchi*, Ali Sheykholeslami, Hossein Ghamari Givi Pages 249-254
    Aims

    Given the global situation of coronary heart disease, which affects almost all important economic, political, social and even military aspects of all countries in the world, the discussion of the psychological effects of this disease is very important. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of the online crisis intervention program on suicidal ideation in patients with Covid-19.

    Materials & Methods

    This was an applied study in terms of purpose and a quasi-experimental one in terms of method with pre-test-post-test design with a control group. The statistical population consisted of all patients with Covid-19 in Rasht, Iran in 2020, from which 30 people were selected using available sampling method and were randomly placed in the experimental group (15 people) and the control group (15 people) and responded to research tools including the Beck Suicide Scale Ideation) 1988). After that, the participants of the experimental group received 10 sessions of the online crisis intervention program per week, and after the intervention, both groups completed the research tool again. Data were analyzed using analysis of covariance.

    Findings

    The mean age of participants in the experimental group was 40.06±5.37 years while in the control group was 38.00±8.73 years. The mean score of suicidal ideation in the experimental group in the post-test stage (3.26±2.71) was lower than the control group (7.93±3.43), which was statistically significant in contrast to the pre-test stage (p<0.01). Considering the F values for post-test suicidal ideation (32.08) and their significance level (p<0.01), it was observed that the developed program was effective and was able to reduce suicidal ideation.

    Conclusion

    Teaching crisis management program to the people with Covid-19 can increase their control over stressful situations and reduce suicidal ideation. Therefore, according to the results, it is recommended that psychologists use this therapeutic approach to reduce the psychological problems of people with suicidal ideation.

    Keywords: Suicidal ideation, Crisis Intervention, Suicide, Patients, Covid-19
  • Solmaz Sadeghi, Ayatollah Fathi* Pages 255-262
    Aims

    Social health and resilience as a set of Social - psychosocial skills and talents are of the most important predictors of high-risk behaviors and consequently social order. The aim of this study was to develop a structural model of the role of social health on young people high-risk behaviors mediated by resilience.

    Materials & Methods

    This descriptive-correlational study was conducted among undergraduate students of Tabriz, Iran Azad University in the academic year of 2019-2020 in a way that 402 of them were selected by available sampling method from students who attended virtual education classes and participated in the research online. All participants answered Keys' Psychosocial Health Questionnaire, Iranian Resilience and Risk Dimensions. Structural equation modeling was used to analyze the data.

    Findings

    Finally, the data of 383 participants with a mean age of 23.5±3.5 years were analyzed. The mean total score of social health was 21.023±6.043, resilience was 57.164±9.044 and high risk behaviors was 53.809±1.480. The fit indices of the output model with the goodness of fit index (GFI = 0.933) indicated a very good fit of the proposed model. The direct effect of social attention and perception of social health on high-risk behaviors was -0.134 and the indirect effect was -0.090. The total effect between the variables was -0.062. Therefore, from the components of social health, social attention and perception had a significant relationship with high-risk behavior and indirectly, the total score of social health had a significant relationship with high-risk behavior.

    Conclusion

    Young people's social health increases their resilience to problems and, as a result, reduces their tendency to engage in risky behaviors. Consequently, we will have a safer society.

    Keywords: social health, high risk behavior, resilience
  • Fatemeh Badakhshan, Azar Kiamarsi*, Azra Ghaffari Pages 263-270
    Aims

    Evidence suggests that marital conflicts cause family dysfunction. Therefore, this study was conducted to compare the effectiveness of dialectical behavior therapy and reality therapy on family functions of women with marital conflicts.

    Materials & Methods

    The research method was quasi-experimental with a pre-test post-test design with a control group. The statistical population of the present study was all women who had referred to counseling centers in Rasht, Iran in 2020 to solve marital problems and conflicts. In this study, the available sampling method has been used. Thus, after announcing the call from among the candidates who wanted to participate in the project and were eligible to participate in the meetings, 54 women who received the highest scores in the marital conflict questionnaire were selected and randomly assigned to two experimental groups (N =36) and a control group (n = 18). Pre-test was performed from all three groups and then dialectical behavior therapy and reality therapy were performed on the two experimental groups in 10 sessions of 90 minutes twice a week, during which the members of the control group received no intervention. The instruments of this study were the Marital Conflict Questionnaire with validity 0.95 and reliability 0.84 and the Family Assessment Questionnaire with validity 0.96 and reliability 0.89 which were applied in two stages of pre-test and post-test. Multivariate analysis of covariance and Bonferroni post hoc test were used to compare the effectiveness of dialectical behavior therapy and reality therapy on family functions of women with marital conflicts.

    Findings

    In this study, 54 participants with a mean age of 37.81±4.39 years old participated. The mean marital conflict of the participants was 157.64±7.39. The results of analysis of covariance showed that dialectical behavior therapy and reality therapy were effective in family functions (p<0.001). However, compared to dialectical behavior therapy, reality therapy had a greater effect on family functions (p<0.01).

    Conclusion

    According to these findings, dialectical behavior therapy and reality therapy have a positive effect on family functions of women with marital conflicts. Therefore, these treatments can be used along with or in combination with other treatment methods to improve the quality of life and reduce marital conflicts.

    Keywords: Marital Conflicts, Dialectical Behavior Therapy, Reality Therapy
  • Mina Taherifard, Sajjad Basharpoor*, Nader Hajloo, Mohammad Narimani Pages 271-278
    Aims

    Substance abuse incurs huge social costs in society and leads to significant clinical distress in individuals. One of the most widely used drugs in recent years is methamphetamine. One of the major challenges for people with substance abuse disorders is recurrence or relapse. The aim of this study was to determine the role of withdrawal self-efficacy, craving and attention bias in predicting relapse in individuals with methamphetamine abuse.

    Materials & Methods

    This descriptive-correlational study was performed on all individuals with substance abuse disorder (methamphetamine) who referred to addiction treatment centers in Ardabil, Iran, between October and February of 2019. A total of 172 individuals were selected by available sampling method. Data were collected using the Macleod's Dot Probe test, Short scale of substance abuse, Wright's relapse prediction questionnaire, and the Brahmson's Addiction Self-Efficacy Questionnaire. Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis using SPSS 21 software.

    Findings

    The results showed that craving and bias of attention had a significant positive relationship with relapse and withdrawal self-efficacy had a significant negative relationship with relapse (p<0.01). The results of regression analysis also showed that withdrawal self-efficacy with components could predict 22%, craving 24% and attention bias 13% of relapse changes (p<0.01).

    Conclusion

    Withdrawal self-efficacy, craving and attention bias play an important role in predicting relapse of substance users and the results of the present study can be used in the prevention and treatment of people with substance abuse disorder.

    Keywords: Self-Efficacy, Craving, Attention Bias, Relapse, Methamphetamine
  • Zahraalsadat Hosseini, Seyed Gholamreza Islami*, Iraj Etesam Pages 279-286
    Aims

    The change in human lifestyle in recent decades has been accompanied by the neglect of the natural environment in the human living space and ultimately led to the growth of sick societies in terms of physical, mental and spiritual and has increased violence and vandalism in society. Therefore, the main purpose of this study was to explain the relationship between the presence of the sky in architecture and human mental health and crime reduction.

    Materials & Methods

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method, which was conducted in the first half of 1400 in Pardisan residential complexes in Qom, Iran. A sample of 110 households was randomly selected from the Basij neighborhoods and the staff union, which is part of the neighborhoods of Pardisan area with a large number of residential complexes, due to the presence of local residents, to answer the researcher-made questionnaire on human physical, mental and spiritual health in terms of the presence of the sky in the living space. The face and content validity of the questionnaire used was checked and confirmed. The questionnaire also had good reliability in three dimensions of physical, mental and spiritual with Cronbach's alpha 0.922, 0.813 and 0.775, respectively. Due to limited traffic and communication in Corona, the questionnaires were completed in absentia and online. Data were analyzed using dual regression analysis test in SPSS 26 software.

    Findings

    The results of 97 households living in Pardisan residential complexes in Qom, Iran were studied, of which 46 (47.4%) were women and 51 (52.6%) were men, 59 (60.8%) were in the young Sunni valley and 38 (39.2%) were in the middle age group. The results of regression analysis showed that the presence of the sky in the architectural space among the components of physical, mental and spiritual health, had a significant effect on all human areas. Determination of intensity and 62% was related to factors related to mental health and by comparing the constant regression value of 18.442 and the physical field coefficient of 0.217 and the spiritual field coefficient of 0.582, the greater effect of the spiritual field on human mental peace was explained.

    Conclusion

    The results of this study show that the presence of the sky in the living space of human beings, in addition to physical comfort, also causes psychological and spiritual comfort, and the presence of the sky in the space of architecture and man-made, more than anything, promotes human mental health and unwillingness. It turns into crime and violence.

    Keywords: Architecture, Health, Mental Health, Crime
  • Mozaffar Ghaffari*, Ahmad Esmali, Reza Mohammadi Pages 287-292
    Aims

    Soldiering is a stressful period in which there is a possibility of mental disorder. So, the aim of this study was to determine the mediating role of family communication patterns in the relationship between emotional maturity and self-compassion with vulnerability to stress in soldiers

    Materials & Methods

    This research is a descriptive correlational study. Participants statistical of the present study include 250 soldiers of military in Maraghe, Iran at 2020 that have been selected by simple random sampling. Following the issuance of the necessary permits and the consent of the authorities, the objectives of the investigation were presented to all participants and the questionnaires were distributed by the staff. Miller and Smith vulnerability to stress questionnaire (with a Cronbach's alpha of 0.89 and a convergent validity of 0.7), Bhargava and Singh emotional maturity scale (with a Cronbach's alpha of 0.79 and a convergent validity of 0.88), Neff self-compassion scale (with a Cronbach's alpha of 0.8 and a convergent validity of 0.91) and Fitzpatric family communication patterns questionnaire (with a Cronbach's alpha of 0.69 and a convergent validity of 0.86) were used for data collection. The data were analyzed by Pearson correlation coefficient and path analysis tests using SPSS and Amos version 24.

    Findings

    The results indicated that emotional maturity and self-compassion in interaction with the role of family communication patterns are involved in explaining the models of vulnerability to stress in soldiers, in which case the variance of vulnerability to stress in soldiers through variables of the model is explained by 28% in total. The direct effect of self-compassion (-0.15), emotional immaturity (0.5) and conversation orientation (-0.16) were significant in estimating vulnerability to stress (P<0.05). Also, the results of the Sobel test showed that the indirect effects of self-compassion (t-value = 2.84) and emotional immaturity (t-value = 2.93) through conversation orientation on vulnerability to stress were significant (P<0.05). But, the indirect effects of self-compassion and emotional immaturity through conformity orientation on vulnerability to stress was not significant (P>0.05).

    Conclusion

    Considering the direct and indirect effects of the exogenous and mediating variables on endogenous, it can be concluded that vulnerability to stress can be reduced by enhancing emotional maturity, self-compassion and conversation orientation.

    Keywords: Vulnerabilityatterns, Stress, Emotion, Maturity, Family