فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال سی و دوم شماره 5 (امرداد 1400)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و دوم شماره 5 (امرداد 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعیده خدنگ نیک فرجام، جواد بهارآرا*، خدیجه نژاد شاهرخ آبادی صفحات 317-328
    پیش زمینه و هدف

    سرطان تخمدان سومین سرطان شایع در میان زنان هست. گیاهان جنس Artemisia یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی می باشند؛ Artemisia absinthium از گونه های مهم این جنس است. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی اثر سمیت سلولی و توانایی القای آپوپتوز عصاره متانولی A. absinthium در دودمان سلولی A2780 (سرطان تخمدان انسانی) انجام گردید.

    مواد و روش کار: 

    در این پژوهش تجربی-آزمایشگاهی پس از تهیه عصاره متانولی A. absinthium برای بررسی اثرات سیتوتوکسیک عصاره A. absinthium بر روی تکثیر سلو ل های سرطانی رده A2780 از آزمون MTT استفاده شد؛ برای بررسی توانایی القای آپوپتوز در سلول های تحت تیمار با عصاره A. absinthium از روش های رنگ آمیزی DAPI و آنالیز فلوسایتومری استفاده شد؛ تغییرات در میزان بیان ژن های آپوپتوزی "BAX, Caspase 3,9, p53" با فن Real-time PCR بررسی شد. داده های کمی حاصل توسط آزمون آماری "ANOVA" در سطح معنی داری "p< 0.05" تحلیل گردید.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از آزمون MTT نشان داد که عصاره متانولی A. absinthium، تکثیر سلول های سرطانی A2780 را به صورت وابسته به غلظت (***001/0>p) مهار می کند، مشاهدات مورفولوژیک حاصل از روش DAPI و نتایج آنالیز فلوسایتومتری نشان دهنده افزایش درصد سلول های آپوپتوتیک در گروه های تیماری بود. بررسی نتایج Real-time PCR نشان دهنده افزایش بیان ژن های آپوپتوزی "BAX, Caspase 3,9, p53" در سطح معنی داری (**01/0>p) و (***001/0>p) در گروه های تیماری بود.

    بحث و نتیجه گیری:

     نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عصاره متانولی A. absinthium، تکثیر سلول های سرطانی رده A2780 را مهار می کند و باعث القای آپوپتوز در این سلول ها می شود.

    کلیدواژگان: سرطان تخمدان، آپوپتوز، Artemisia absinthium
  • کیخسرو مردانپور، مهتاب رهبر* صفحات 329-334

    اگرچه سل استخوان در جمعیت عمومی بسیار نادر است ولی هنوز باید به عنوان یک بیماری تهدیدکننده سلامتی انسان در نظر گرفته شود. بیمار خانم 52 ساله ای که با تورم دردناک دیستال انگشت شصت دست راست مراجعه نموده است. در معاینات بالینی درد و تورم در انگشت مشهود بود. در آزمایشات بالینی به جز افزایش مختصر در تست های فاز حاد التهابی موارد غیرطبیعی یافت نشد. در گرافی ساده یک ضایعه لیتیک تایید شد. در بررسی هیستولوژی گرانولوم توبرکلوزیس گزارش شد. بیمار تحت درمان چهار دارویی ریفامپیسین، اتانبوتول، ایزونیازید و پیرازیناماید برای مدت دو ماه و درمان دو دارویی ایزونیازید و ریفامپیسین هم تا ده ماه بعد قرار گرفت. تشخیص و درمان به موقع سل استخوان موجب جلوگیری از عوارض ناخواسته خواهد شد.

    کلیدواژگان: سل خارج ریوی، استئومیلیت سلی، انگشت شصت دست
  • فرید قاضی زاده، مهران نوروزی*، مهسا شکاری صفحات 335-341
    پیش زمینه و هدف

    مطالعه ی حاضر باهدف مقایسه ارتباط سطح سرمی پروکلسی تونین و مارکر واکنش التهابی حاد (C-Reactive protein) با پیش آگهی تب و نوتروپنی در کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد بستری در بخش انکولوژی انجام شد. شیوع عفونت باکتریال شدید در کودکان تحت کموتراپی با توجه به مصرف داروهای سرکوب کننده ایمنی بسیار بالا است. تشخیص ناموفق اغلب باعث تاخیر در انتخاب و مصرف آنتی بیوتیک ها می شود. افزایش پروکلسی تونین می تواند در شناسایی شدت عفونت و افتراق تب و نوتروپنی با ریسک بالا از موارد کم ریسک در کودکان سرطانی مبتلا به تب و نوتروپنی کمک کننده باشد. که این امر منجر به انتخاب آنتی بیوتیک مناسب، کاهش ظهور مقاومت آنتی بیوتیکی و کاهش عوارض جانبی ناشی از مصرف بی رویه داروهای آنتی بیوتیکی می گردد.

    مواد و روش کار: 

    در این مطالعه ی توصیفی تحلیلی بیماران لوسمی با تشخیص تب و نوتروپنی به دنبال کموتراپی وارد مطالعه شدند. مدت زمان تب دار بودن بیمار، طول مدت بستری، میزان مرگ ومیر و میزان پروکلسی تونین و CRP و سایر اطلاعات بیماران به همراه آزمایشات در چک لیست از پیش تهیه شده وارد و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

    31کودک مراجعه کننده با تب و نوتروپنی وارد مطالعه شدند. میانگین سنی بیماران موردمطالعه 64/54F ±45/85 ماه بود. کمترین سن در میان بیماران 9 ماه و بیشترین سن 178 ماه بود.. مدت تب و بستری در بیماران با پروکلسی تونین بالاتر از 10 نانوگرم٫ به ترتیب 10/11 روز و 10/18 روز بود که ازنظر آماری تفاوت معنی داری با بیماران با پروکلسی تونین کمتر از 10 نانوگرم داشت (001/0 = P). بر اساس نتایج به دست آمده افزایش سطح پروکلسی تونین متناسب با شدت عفونت بود (P= 0/001) ولی بین افزایش سطح CRP با شدت عفونت ارتباطی وجود نداشت (372/0= P).

    بحث و نتیجه گیری: 

    طولانی بودن مدت تب و بستری در بیماران دارای پروکلسی تونین بالا نسبت به گروهی که پروکلسی تونین پایین تری داشتند و بالا بودن سطح سرمی پروکلسیتونین در موارد سپسیس می تواند نشانگر ارزش پیشگویی کننده پروکلسی تونین در پیش آگهی تب و نوتروپنی باشد. با مطالعات گسترده تر می توان برای بیماران تب و نوتروپنی با پروکلسی تونین بالا داروی ضد میکروبی قوی تر و طولانی مدتی را شروع کرد. این امر منجر به کاهش ظهور مقاومت آنتی بیوتیکی و کاهش عوارض جانبی ناشی از مصرف بی رویه داروهای آنتی بیوتیکی نیزمی گردد.

    کلیدواژگان: تب و نوتروپنی، پروکلسی تونین، CRP
  • پریسا بیگدلی، عزت نوری زاده* صفحات 342-353
    پیش زمینه و هدف

    امروزه فرآورده های تزریقی از جایگاه ویژه ای در درمان بیماری ها برخوردار هستند و ازآنجاکه سرم های تزریقی در ارتباط مستقیم با بدن می باشند می بایست عاری از پیروژن باشند. با توجه به موارد مذکور هدف از این تحقیق علمی پژوهشی ارزیابی کیفیت آب WFI در صنایع داروسازی توسط روش های 4LAL، TOC  تست پایروژن خرگوش با رقت های مختلف E.coli است.

     مواد و روش ها: 

    در این مطالعه پژوهشی که در کارخانه داروسازی آرتاسرم و آزمایشگاه دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد به مقایسه روش های مختلف برای ارزیابی کیفیت آب WFI در صنایع داروسازی پرداخته شد و از موادی نظیر کیت LAL، EMB و دستگاه های کلنی کانتر،TOC، بن ماری، اسپکتروفتومترو و خرگوش، باکتری اشرشیاکلی...استفاده شده است.

    یافته ها:

     نتایج حاصل از تست های خرگوش نشان داد که برای سنجش مقدار اندوتوکسین در آب WFI مناسب نیست هرچند دمای بدن تمامی خرگوش ها افزایش داشته است اما به جز یک مورد اختلاف معناداری باهم ندارند. نتایج به دست آمده از تست های LAL که در 10 نمونه بررسی شد، بدین ترتیب بوده که در رقیق ترین نمونه ی محلول مورد آزمایش (رقت 10-10) نتوانست وجود اندوتوکسین را نمایان کند درواقع این تست نیز قادر به نمایان کردن مقدار کم آندوتوکسین نیست. دستگاه TOC توانایی اندازه گیری حتی کمترین مقدار آندوتوکسین را دارد (در کمترین رقت مورداستفاده شده تعداد کربن 22720 است) از مزایای این روش رسم نمودار توسط خود سیستم می باشد همچنین مقدار دقیق آندوتوکسین را مشخص می کند درحالی که در دو روش قبلی تنها وجود و عدم وجود آندوتوکسین موردبررسی قرار می گیرد.

    بحث و نتیجه گیری: 

    هیچ کدام از محلول های رقت سازی شده از باکتری E.coli شرایط استفاده برای آب دارویی را نداشتند. همچنین تست LAL نتایج دقیق تری نسبت به تست خرگوش داشت، اما تست LAL نیز کاملا دقیق نمی باشد. نتایج نشان می دهد همه روش ها دارای معایب و محاسنی نسبت به یکدیگر دارند اما استفاده از دستگاه TOC نتایج قابل قبول تری ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: LAL، TOC، پیروژن، E.coli، WFI
  • اکبر مهدیلو، نعیمه محب*، سید محمود طباطبائی، مرضیه علیوندی وفا صفحات 354-364
    پیش زمینه و هدف

    افسردگی شایع ترین اختلال روانی در دنیا است. درمان از طریق تحریک با جریان الکتریکی مستقیم مغز از روی جمجمه یکی از درمان های جدید، و شناخت درمانی گروهی مبتنی بر ذهن آگاهی یکی از درمان های موثر برای افسردگی هست. این مطالعه باهدف بررسی اثربخشی تلفیق این دو شیوه درمانی بر کاهش افسردگی در جمعیت غیربالینی انجام شده است.

    مواد و روش کار:

     این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود. آزمودنی ها 75 نفر از دانشجویان دارای علایم افسردگی بودند که با روش هدفمند، بر اساس نمرات پرسش نامه افسردگی بک (نمره بالای 15) انتخاب و به صورت تصادفی در 5 گروه 15 نفری (شامل 3 گروه آزمایش، گروه تحریک ساختگی و گروه کنترل) جایگزین و در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از پرسش نامه افسردگی بک ارزیابی شدند. داده های پژوهش با تحلیل کوواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شد.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد هر سه گروه آزمایش کاهش معنی داری در نمرات افسردگی در پس آزمون داشتند (05/0<p) درحالی که در گروه های تحریک ساختگی و کنترل، تفاوت معنی داری در نمرات افسردگی پس آزمون مشاهده نشد (05/0>p). هم چنین کاهش نمرات افسردگی در گروه تلفیق تحریک با جریان الکتریکی مستقیم مغز از روی جمجمه و شناخت درمانی گروهی مبتنی بر ذهن آگاهی به طور معنی دار بیش تر از سایر گروه های آزمایش بود.

    بحث و نتیجه گیری: 

    تلفیق تحریک با جریان الکتریکی مستقیم مغز از روی جمجمه و شناخت درمانی گروهی مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش افسردگی در جمعیت غیربالینی موثر است.

    کلیدواژگان: افسردگی، تحریک با جریان الکتریکی مستقیم مغز از روی جمجمه، شناخت درمانی گروهی مبتنی بر ذهن آگاهی
  • فاطمه اسدی رحمانی، نجمه رنجی*، حمید سعیدی ساعدی صفحات 365-375
    پیش زمینه و هدف

    سرطان معده یکی از پنج سرطان شایع ایران، ششمین سرطان رایج در دنیا و دومین علت مرگ مرتبط با سرطان در دنیا است. فقدان تشخیص مراحل اولیه سرطان معده، نیاز به یافتن بیومارکرهای احتمالی را پیشنهاد می کند. هدف از این مطالعه ارزیابی بیان miR-195 به عنوان یک بیومارکر احتمالی در پلاسمای افراد مبتلا به سرطان معده در استان گیلان بود.

    مواد و روش کار: 

    در این مطالعه مورد شاهدی، روش Q-RT-PCR جهت ارزیابی سطح بیان miR-195 در پلاسمای 25 فرد مبتلا به سرطان معده و 25 فرد سالم استفاده شد. ارتباط بین بیان miR-195 و تظاهرات کلینیکوپاتولوژی با استفاده از آزمون ANOVA ارزیابی شد. بررسی احتمال قدرت بیومارکری (ROC) و سطح زیر منحنی (AUC) این miRNA در دو گروه سرطانی و غیر سرطانی استفاده شد.

    یافته ها: 

    نتایج ما نشان داد که miR-195 در افراد مبتلا به سرطان معده در مقایسه با افراد سالم به طور معنی داری کاهش داشت (P<0.05). مقدار سطح زیر منحنی (AUC) آنالیز راک 008/0 ± 7325/0 (P=0.0119) با حساسیت 7/51درصد و اختصاصیت 8/71درصد بود.

    بحث و نتیجه گیری: 

    کاهش بیان miR-195 در بیماران سرطان معده و آنالیز راک پیشنهاد می کند که miR-195 می تواند به عنوان یک بیومارکر احتمالی در تشخیص سرطان معده در استان گیلان معرفی شود.

    کلیدواژگان: بیومارکر، سرطان معده، miR-195، پلاسما، آنالیز راک
  • بهروز یحیایی*، جعفر طهماسبی، معین مهری صفحات 376-387
    پیش زمینه و هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثرات ناشی از روغن های حیوانی دنبه و کره در مقایسه با روغن های کنجد و کلزا بر روی هیستوپاتولوژی و آنزیم های کبدی بوده است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه مداخله ای و تجربی بر روی 36 سر موش صحرایی بالغ نر و ماده در محدوده وزنی 20±200 گرم انجام شد. گروه های موردبررسی توسط جیره 10 و 20 درصد شامل روغن کنجد، کلزا، دنبه و کره مورد تغذیه قرار گرفتند؛ گروه شاهد بدون استفاده از روغن های فوق و طبق استاندارد تغذیه شد. در پایان 6 هفته تغییرات وزن، سطوح آنزیم های کبدی (آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات ترانس آمیناز (AST)، آلانین ترانس آمیناز (ALT)) و هیستوپاتولوژی کبد موردبررسی قرار داده شد.

    یافته ها: 

    جیره حاوی 10 درصد دنبه (5/202 گرم)، و 20 درصد کره و کنجد (75/196 گرم) باعث افزایش وزن می شود که در مقایسه کره و کنجد، کنجد باعث افزایش وزن بیشتری گردید (05/0˃p). روغن کره و کنجد در هر دو سطح 10 درصد و 20 درصد در جیره ی غذایی موش های صحرایی نر و ماده باعث کاهش میزان ALP شده که در مقایسه کره و کنجد می توان گفت روغن کنجد منجر به کاهش بیشتر ALP گردید (75/226). روغن کلزا و دنبه در هر دو سطح 10 درصد و 20 درصد باعث افزایش میزان ALP می شود که در مقایسه کلزا و دنبه می توان گفت روغن کلزا باعث افزایش بیشتر ALP شد (559 میلی گرم). در جیره حاوی 10 درصد دنبه (75/114 میلی گرم) و در 20 درصد کلزا (5/139 میلی گرم) افزایش بیشتر ALT دیده شد. روغن های گیاهی کنجد و کلزا و روغن های کره و دنبه در جیره ی غذایی در سطح 10 و 20 درصد منجر به افزایش میزان AST شده که در سطح 10 درصد کره (25/211 میلی گرم) و در سطح 20 درصد کنجد باعث افزایش چشمگیر AST گردید (5/233 میلی گرم).

    بحث و نتیجه گیری: 

    روغن های حیوانی در هر دو سطح چربی باعث افزایش وزن و روغن های گیاهی باعث کاهش وزن می شوند. روغن های گیاهی و حیوانی در هر دو سطح چربی باعث افزایش AST و همچنین روغن های گیاهی و روغن دنبه در هر دو سطح چربی منجر به افزایش ALT می شود. روغن های کره و کنجد در هر دو سطح باعث کاهش و روغن کلزا و دنبه در هر دو سطح باعث افزایش ALP می شود. بافت شناسی نیز بیشترین تغییرات را به ترتیب در سطح 20 درصد روغن های کلزا و کنجد و سپس کره نشان داد.

    کلیدواژگان: آنزیم کبدی، موش صحرایی، روغن حیوانی، روغن گیاهی
  • سارا علی زاده، سمیه تکلوی*، مجید محمود علیلو، هائده فیضی پور صفحات 388-398
    پیش زمینه و هدف

    با توجه به آسیب های فیزیولوژیکی و روان شناختی بالای بیماران بهبود یافته ی کووید 19 پس از مرخص شدن از بیمارستان و نیاز به رویکردهای مداخله ای، پژوهش حاضر باهدف اثربخشی روان درمانی وجودی بر اضطراب مرگ و معنای زندگی بر بیماران بهبود یافته ی کووید 19انجام گرفت.

    مواد و روش

    طرح این پژوهش از نوع مطالعه نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری مورد نظر در این تحقیق، شامل تمام بیماران بهبودیافته ی کووید19 شهر ارومیه در سال 1399 بودند. جهت نمونه آماری پرونده ی بیماران بهبود یافته که به مرکز مشاوره بیمارستان طالقانی مراجعه داشته اند، مورد بررسی قرار گرفت. از این تعداد 30 نفر واجد شرایط، به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. سپس گروه آزمایش به مدت 5/1 ماه، روان درمانی وجودی را به صورت برخط تجربه نمودند. گروه کنترل نیز آموزشی دریافت نکرد. پرسشنامه های اضطراب مرگ و معنای زندگی جهت جمع آوری داده های آماری، ارایه شد. برای تجزیه تحلیل اطلاعات از روش تحلیل کوواریانس تک متغیری استفاده گردید.

    یافته ها: 

    نتایج پژوهش نشان داد که روان درمانی وجودی بر بهبود معنای زندگی و کاهش اضطراب مرگ بیماران بهبود یافته ی کووید 19 تاثیر معناداری داشته است (01/0  <p).

    نتیجه گیری: 

    نتایج به دست آمده نشان دهنده تغییر و تفاوت معنادار در سطح نمرات پس آزمون گروه آزمایش می باشد بنابراین آموزش روان درمانی وجودی می تواند به عنوان رویکردی کارآمد در زمینه کار با بیماران بهبود یافته ی کووید 19 تلقی شود.

    کلیدواژگان: روان درمانی وجودی، معنای زندگی، اضطراب مرگ، بیماران بهبود یافته ی کووید 19
|
  • Saeedeh Khang Nikfarjam, Javad Baharara*, Khadijeh Nejad Shahrokhabady Pages 317-328
    Background & Aims

    Ovarian cancer is the third most common cancer in women. Artemisia is one of the most commonly used medicinal plants, and Artemisia absinthium is one of the important species of this genus. The aim of this study was to evaluate the effect of cytotoxicity and the ability to induce apoptosis methanolic extract of A. absinthium in A2780 cell line (human ovarian cancer).

    Materials & Methods

    In this experimental study, methanolic extract of A. absinthium was prepared. MTT assay was used to evaluate the cytotoxic effects of A. absinthium extract on A2780 cancer cell proliferation and DAPI staining and flow cytometry analysis were used to evaluate the ability to induce apoptosis in treated cells with A. absinthium extract. Changes in "BAX, Caspase 3,9, p53" genes expression were evaluated by Real-time PCR. Quantitative data were analyzed by one-way ANOVA at a significant level of p<0.05.

    Results

    The MTT assay results showed that methanolic extract of A. absinthium, inhibits proliferation of ovarian cancer A2780 cells in a concentration-dependent manner (p<0.001***). Morphological observation with DAPI staining and flow cytometry analysis results showed an increased percentage of apoptotic cells. The real-time PCR results showed an increase in the expression of apoptotic genes "BAX, Caspase 3,9, p53" in treatment groups p <0.01**; p<0.001***.

    Conclusion

    The results of this study showed that the methanolic extract of A. absinthium inhibits the proliferation of A2780 cancer cells and induces apoptosis in these cells.

    Keywords: Ovarian cancer, Apoptosis, Artemisia absinthium
  • Keykhosro Mardanpour, Mahtab Rahbar* Pages 329-334

    Although tuberculous osteomyelitis is rare in the general population, it should still be considered as a threat to human health. A 52-year-old woman acutely develops a progressively painful swelling on the tip of her right thumb.  On laboratory examination, there is no abnormality except for a slight increase in acute phase inflammatory tests (ESR and CRP). A right-hand x-ray showed an expansile lytic lesion. Microscopic examination revealed tuberculosis granuloma. Anti-tuberculous chemotherapy started for two months with a regimen composed of isoniazid, rifampicin, pyrazinamide, and ethambutol and then followed by a ten month regimen consisting of isoniazid and rifampicin. Bone tuberculosis should always be considered by physicians, as early diagnosis and treatment will prevent additional serious complications of the disease.

    Keywords: Extrapulmonary tuberculosis, tuberculous osteomyelitis, thumb
  • Farid Ghazizadeh, Mehran Noroozi*, Mahsa Shekari Pages 335-341
    Background & Aims

    The present study aimed to compare the relationship between Procalcitonin and CRP with a prognosis of fever and neutropenia in children with acute lymphoblastic leukemia.

    Materials & Methods

    In this descriptive-analytical study, patients with fever and neutropenia who underwent chemotherapy were included. Duration of fever, length of hospital stay, mortality rate, Procalcitonin and CRP levels, and other patient information were included in the checklist and analyzed.

    Results

    In this study, 31 patients with fever and neutropenia were enrolled. The results showed that subjects with high procalcitonin levels had a longer duration of fever and hospitalization than those with lower levels of Procalcitonin. A statistically significant level was also obtained. The results of our study showed that there is a significant relationship between the level of Procalcitonin and sepsis (p = 0.001); however, the CRP level was not significantly correlated (p = 0.372).

    Conclusion

    Procalcitonin might be an adjunctive biomarker in identifying severity of disease, duration of antimicrobial therapy and choosing the right antibiotic for cancer patients with fever and neutropenia. Procalcitonin-guided algorithm may limit the duration of antibiotics, reduce adverse events, and prevent the emergence of antimicrobial resistance.

    Keywords: Fever, Neutropenia, Procalcitonin, CRP
  • Parisa Bigdeli, Ezzat Nourizade* Pages 342-353
    Background & Aims

    Today, parenteral products occupy a particular place in the treatment of diseases and human health. Consequently, the presence of any microbial contamination in the water used in the drug production process may have adverse effects on the health of individuals and society. Since parenteral sera are in direct contact with the human body and blood, they must be free from pyrogens. The purpose of this study was to evaluate WFI water quality in the pharmaceuticals industry by LAL test methods and TOC test and rabbit pyrogen test with different dilutions of E. coli.

    Materials & Methods

    In the present study, the sensitivity and specificity of LOL, TOC, and rabbit pyrogen tests with different dilutions of E. coli were evaluated to assess the water quality of WFI in the pharmaceuticals industry. LAL kits, EMB, TOC set, Spectrometer, Colony counter and Rabbits and… wad used in this study

    Results

    None of the diluted solutions of E. coli were appropriate for medicinal water. The LAL test also gave more accurate results than the rabbit test, although it still appears that the LAL test is not entirely accurate.

    Conclusion

    The results showed that all methods have advantages and disadvantages compared to one another, but the use of the TOC device in the thinnest samples demonstrates more acceptable results.

    Keywords: LAL, TOC, Pyrogen, E. coli, WFI
  • Akbar Mahdiloo, Naeimeh Moheb*, Seyed Mahmoud Tabatabaei, Marzieh Alivandi Vafa Pages 354-364
    Background & Aims

    Depression is the most common mental disorder in the world. Treatment with transcranial direct current stimulation is one of the new treatments, and mindfulness-based group cognitive therapy is one of the effective treatments for depression. The purpose of this study was to evaluate the efficacy of the combination of these two therapies in reducing depression.

    Materials & Methods

    This was a quasi-experimental design with pre-test, post-test with control group. Subjects were 75 students with depressive symptoms who were selected by purposeful method based on the Beck Depression Inventory (score above 15) and then they were randomly divided into 5 groups (Including 3 experimental groups, sham group and control group) and re-evaluated in post-test using the Beck Depression Inventory. The data were analyzed by analysis of covariance using SPSS 21 software.

    Results

    The results showed that all experimental groups had a significant decrease in post-test depression scores (p <0.05) while in the sham and control groups there was no significant difference in post-test (p> 0.05). There was also a significant decrease in depression scores in the combination of transcranial direct current stimulation and mindfulness-based group cognitive therapy compared to the other groups.

    Conclusion

    Combining transcranial direct current stimulation and mindfulness-based group cognitive therapy is effective in reducing depression in the nonclinical population.

    Keywords: Depression, Mindfulness-based group cognitive therapy, Transcranial direct current stimulation
  • Fatemeh Asadi Rahmani, Najmeh Ranji*, Hamid Saeidi Saedi Pages 365-375
    Background & Aims

    Gastric cancer is one of the five most common cancers in Iran, the sixth most common cancer in the world, and the second cause of cancer-related death worldwide. Failure to diagnose gastric cancer in early stages suggests the need to find potential biomarkers. This study aimed to evaluate the miR-195 expression as a potential biomarker in the plasma of gastric cancer patients in Guilan province.

    Materials & Methods

    In this case-control study, the Q-RT-PCR method was used to evaluate the expression level of miR-195 in the plasma of 25 patients with gastric cancer and 25 normal individuals. The relationship between the expression level of miR-195 and clinicopathologic features was evaluated using the ANOVA test. The receiver operating characteristic (ROC) and area under the curve (AUC) were used to evaluate the miR-195 as a potential biomarker to discriminate cancerous from non-cancerous states of the samples.

    Results

    Our analysis showed that miR-195 was significantly downregulated in gastric cancer patients compared to the normal individuals (p˂0.05). The AUC value of ROC analysis was 0.7325±0.008 (p=0.0119) with the sensitivity of 51.7% and specificity of 71.8%.

    Conclusion

    Downregulation of miR-195 in gastric cancer patients and ROC analysis suggested that miR-195 can be introduced as a potential biomarker in the diagnosis of gastric cancer in Guilan province.

    Keywords: Biomarker, Gastric cancer, miR-195, Plasma, ROC analysis
  • Behrooz Yahyaei*, Jafar Tahmasebi, Moein Mehri Pages 376-387
    Background & Aims

    This study aimed to investigate the effects caused by butter and fat animal oils in camparison to rapeseed and sesame oils on liver histopathology and liver enzymes in rats.

    Materials & Methods

    This experimental study was performed on 36 adult male and female rats (20±200 g). The studied groups were fed by two levels of 10 and 20% and including sesame oil, canola oil, tail and animal butter; the control group was fed according to the standard without using the above oils. At the end of 6 weeks of weight change, Alkaline Phosphatase (ALP), Alanine Transaminase (ALT) and Aspartate Aminotransferase (AST) levels were measured.

    Results

    Diet containing 10% tail (202.5 g), and 20% butter and sesame (196.75 g) caused weight gain, which compared to butter and sesame, sesame caused more weight gain (p˃0.05). Butter and sesame oil at both levels of 10% and 20% in the diet of male and female rats reduced the amount of ALP, which in comparison to butter and sesame can be said to lead to a further reduction in ALP (226.75). Rapeseed and tail oil increased ALP levels by 10% and 20% at both levels. Compared to rapeseed and tail oil, it can be concluded that rapeseed oil increased ALP (559 mg). A higher increase in ALT was observed in diets containing 10% of tail (114.75 mg) and in 20% of rapeseed (139.5 mg). Vegetable oils of sesame and rapeseed and butter and tail oils in the diet at the level of 10 and 20% led to an increase in AST, which at the level of 10% butter (211.25 mg) and at the level of 20% sesame caused a significant increase in AST (233.5 mg).

    Conclusion

    Animal oils cause weight gain in both fat levels while vegetable oils cause weight loss. Vegetable and animal oils at both fat levels increase AST, and vegetable and tail oils at both fat levels increase ALT. Butter and sesame oils at both levels decrease and rapeseed and tail oils at both levels increase ALP. Histology also showed the highest changes in the level of 20% of rapeseed and sesame oils and then butter, respectively.

    Keywords: Liver enzyme, Rat, Animal oil, Vegetable oil
  • Sara Alizadeh, Somayyeh Taklavi*, Majid Mahmoud Alilou, Haedeh Feizipour Pages 388-398
    Background & Aims

    Due to the high physiological and psychological damage of COVID-19 patients after discharge from the hospital and the need for interventional approaches, the present study was conducted to evaluate the effectiveness of existential therapy on death anxiety and the meaning of life in recovered COVID-19 patients.

    Materials & Methods

    The research was a quasi-experimental design with pre-test and post-test and control group. The statistical population in this study included all recovered patients of COVID-19 in 2020 in Urmia, Iran. To select the sample, the patientschr('39') files were checked in the counseling center of Taleghani Hospital. After that, 30 of the recovered patients that had the inclusion criteria were randomly assigned to either experimental or control groups, each group consisting of 15 individuals. The experimental group received ten sessions of online existential therapy whereas the control group received no intervention. For the collection of data, the Meaning of Life (MLQ) and Death Anxiety Questionnaire (DAQ) were used. The collected data were analyzed using single-factor analysis of covariance (ANCOVA).

    Results

    The results of the comparison of the post-tests of the groups indicated that scores of death anxiety (p<0.01) and meaning of life (p<0.01) of experimental and control groups differed significantly. The analysis of data showed that existential therapy reduced death anxiety and increased the meaning of life among recovered patients of COVID-19.

    Conclusion

    Existential therapy is an effective approach in dealing with critical situations. The results of the present study can be used to improve the perplexities related to death and the meaning of life during the COVID-19 pandemic.

    Keywords: Existential Therapy, Meaning of Life, Death Anxiety, Recovered Patients of COVID-19