فهرست مطالب

پژوهش در طب ورزشی و فناوری - پیاپی 21 (بهار و تابستان 1400)

نشریه پژوهش در طب ورزشی و فناوری
پیاپی 21 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حمید محمودی، حمید رجبی، محسن باپیران*، پژمان معتمدی صفحات 1-11

    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تاثیر تمرین پلایومتریک قبل و بعد از بلوغ همراه با تمرین فوتبال بر شاخص الکترومایوگرافی و عملکرد بازیکنان فوتبال بود. تعداد 30 دانش آموز فوتبالیست قبل از بلوغ (وزن 6/59±32/38 کیلوگرم، سن 0/53±10/35 سال و قد 6±141 سانتی متر) و بعد از بلوغ (وزن 96/10±79/43 کیلوگرم، سن 0/72±15/43 سال و قد 9±156 سانتی متر) از شهرستان دلفان انتخاب شدند. آزمودنی ها در دو گروه 15 نفر قبل و بعد از بلوغ قرار گرفتند. برای ارزیابی سن از شاخص هایی همچون قد، سن دندانی و سن استخوانی (روش پرتونگاری) استفاده شد، سپس جهت همگن کردن گروه ها از شاخص سن بیولوژیکی توسط رادیولوژیست استفاده شد. قبل و بعد از 4 هفته تمرین، آزمون های عملکردی دو 20 متر سرعت، چابکی، پرش سارجنت و همچنین آمپلی تود عضله پهن جانبی گرفته شد. نتایج با استفاده از آزمون t زوجی نشان داد در گروه قبل از بلوغ در پرش عمودی، چابکی و 20 متر سرعت تفاوت معناداری مشاهده شد. در گروه بعد از بلوغ تنها در عملکرد پرش عمودی و چابکی تغییرات معناداری مشاهده شد و در سایر متغیرها تفاوت معناداری مشاهده نشد. در تغییرات بین گروهی آزمون t مستقل نشان داد، تنها در آزمون 20 متر سرعت تفاوت معناداری مشاهده شد و در سایر متغیرها باوجود تفاوت های ظاهری، ازنظر آماری تفاوتی نداشت. نتایج پژوهش نشان داد تمرین پلایومتریک در گروه قبل از بلوغ نسبت به گروه بعد از بلوغ اثری بیشتری داشت و این نتایج می تواند به مربیان گروه های سنی قبل از بلوغ در استفاده از این نوع تمرینات در طراحی تمرین فوتبال کمک شایانی کند.

    کلیدواژگان: بازیکنان فوتبال، بلوغ، تمرین پلایومتریک، الکترومایوگرافی، پرش عمودی
  • ایمان روزبه، امیرحسبن براتی*، هومن مینونژاد صفحات 13-22

    با توجه به اینکه اسکات یک حرکت رایج در تقویت عضلات اندام تحتانی به منظور پیشگیری از آسیب ها است، مطالعه حاضر باهدف مقایسه فعالیت الکترومیوگرافی عضلات پهن داخلی و خارجی در سه شیوه حرکت اسکات فوتبالیست های مرد طراحی و اجرا گردید. 15 فوتبالیست مرد 18 تا 25 سال باسابقه بیش از دو سال تمرین منظم تکنیک های اسکات پا جمع، پا باز و لانچ را هم زمان با ثبت فعالیت الکترومیوگرافی عضلات پهن داخلی و پهن خارجی انجام دادند. داده ها با آزمون های آماری تی وابسته و مستقل و تحلیل واریانس اندازه های تکراری تحلیل شدند. فعالیت الکترومایوگرافی دو عضله پهن داخلی و خارجی در مرحله بالا آمدن، پایین رفتن و با تغییر نوع اسکات تفاوت معناداری نشان نداد. عضله پهن خارجی در تمام حالات اسکات فعالیت بیشتری نسبت به عضله پهن داخلی نشان داد. اگرچه پیشنهادشده است عضله پهن داخلی در کنترل حرکت اسکات فعالیت بیشتری دارد؛ اما تناقض آن با یافته های این مطالعه می تواند به دلیل کاهش زاویه Q و واروس زانوی شرکت کنندگان باشد.

    کلیدواژگان: اسکات، عضله پهن داخلی، عضله پهن خارجی، فوتبالیست مرد
  • آزاده درودگر، خلیل خیام باشی*، شهرام لنجان نژادیان، قاسم یادگارفر صفحات 23-35

    نسبت قدرت همسترینگ به چهارسر بعنوان ریسک فاکتور آسیب رباط صلیبی قدامی زانو (ای سی ال) مطرح است و زوایای خمش زانو و ران بر روی آن اثر دارند. سرینی بزرگ نیز همکار همسترینگ در بازکردن ران در زنجیره جنبشی بسته است. هدف پژوهش بررسی تاثیر تمرینات تقویتی سرینی بزرگ بر ریسک فاکتورهای کینتیکی و کینماتیکی آسیب ای سی ال در هنگام فرود از پرش بود. 25 داوطلب زن 18-30 ساله تصادفی در گروه کنترل (13) و تجربی (12) قرار گرفتند. بیشینه قدرت ایزومتریک سرینی بزرگ، زوایای مفاصل ران و زانو و مولفه عمودی نیروی عکس العمل زمین به ترتیب با داینامومتر، فیلم برداری دوبعدی و فوت اسکن در لحظه فرود اندازه گیری شد. پس از 8 هفته 3 جلسه ای تمرینات مقاومتی سرینی بزرگ، اختلاف درون گروهی نیروی عکس العمل زمین (5/24=5F، 0/32=P) توسط تحلیل واریانس مختلط دوعاملی و اختلاف پیش و پس آزمون با 16/63 درصد کاهش معنادار بود (0/038=P، 2/35t). اختلاف بین بیشینه و زمان رسیدن به اوج نیروی عکس العمل زمین، میانگین زوایای مفاصل، ضربه و نرخ بار معنادار نبود (0/05=α). باتوجه به افزایش 4/55 و3/47 درصدی قدرت سرینی بزرگ و زمان رسیدن به اوج نیرو و اینکه در ابتدای فرود، مزیت مکانیکی همسترینگ کمتر از سرینی بزرگ است، به نظر می رسد با افزایش قدرت سرینی بزرگ می توان از طریق کاهش نیروی عکس العمل زمین ریسک آسیب ای سی ال را کاهش داد.

    کلیدواژگان: آسیب های رباط صلیبی قدامی زانو، قدرت عضله، ریسک فاکتورها، کینتیک، کینماتیک
  • سید احسان نقیبی*، مهرداد عنبریان، الهام شیرزاد صفحات 37-54

    باوجود اهمیت استعدادیابی برای رشته های ورزشی، مستندات مرتبط با استعدادیابی در کاراته بسیار اندک است. هدف از انجام این مطالعه طراحی الگوی استعدادیابی ورزشکاران کاراته کار مبتنی بر الگوریتم های هوش مصنوعی است. آزمودنی ها به صورت نمونه گیری در دسترس به دو گروه کاراته کاران نوجوان نخبه (19 نفر) و غیر کاراته کاران (20 نفر) تقسیم شدند. برخی متغیرهای آنتروپومتریکی و بیومکانیکی مبتنی بر پیشینه تحقیق انتخاب و اندازه گیری شد. از آزمون شاپیرو-ویلک برای تعیین نرمال بودن توزیع داده ها استفاده شد. برای کاهش حجم داده ها و تعیین مهم ترین متغیرهای آنتروپومتریکی و بیومکانیکی، روش آماری آنالیز مولفه های اصلی (PCA) به کاربرده شد. سپس در مدل سازی از الگوریتم شبکه های عصبی با سه لایه ورودی (10 نرون)، میانی (7 نرون) و خروجی (2 نرون) استفاده شد. نتایج نشان داد که مهم ترین متغیرهای آنتروپومتریکی و بیومکانیکی کاراته کاران نوجوان نخبه به ترتیب چربی زیرپوستی سینه ای، قد، پرش، تعادل ایستا، قدرت نسبی پنجه دست، محیط سینه، محیط مچ پا، چربی زیرپوستی شکم و طول ظاهری پا هستند. همچنین درصد طبقه بندی صحیح و حساسیت داده ها بالا و به ترتیب 87٪ و 85٪ بود. با توجه به یافته ها می توان از این الگوی پیشنهادی هوشمند برای استعدادیابی کاراته کاران در کنار سایر روش ها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کاراته، استعدادیابی، شبکه عصبی، آنتروپومتری، بیومکانیک
  • امیرحسین طواری، محمدهادی هنرور، مصطفی حاج لطفعلیان* صفحات 55-64

    در سالیان اخیر تلاش هایی مبنی بر استفاده از روش های غیرتهاجمی برای دستیابی به این زوایا صورت پذیرفته است. هدف از این مطالعه بررسی قابلیت ها و پایایی سنجی سیستمی غیرتهاجمی مبتنی بر داده برداری سطحی با استفاده از دوربین های عمق سنج مادون قرمز است. برای این منظور باید ابتدا با بهره گیری از تعدادی رابطه ریاضیاتی، ابرنقاطی از سطح ایجاد کرد و با تحلیل هندسی نقشه توپوگرافی سطح، انحرافات مدنظر را استخراج کرد. در این مطالعه پس از استخراج ابر نقاط، برای شناسایی لندمارک های آناتومیکی از روش گوس بر مبنای مشتق دوم سطح استفاده شد. بر این اساس سطح بدن به تعدادی کانوکسیتی، کانکیویتی و سهموی تقسیم شد. در ادامه با تحلیل ریاضیاتی نقشه توپوگرافی سطح، زوایای تعدادی از ناهنجاری های پشت برآورد شد. در این روش از ضریب همبستگی درون گرا و حداقل تغییر قابل تشخیص برای بررسی پایایی نسبی و مطلق استفاده شد. نتایج نشان داد که شناسایی لندمارک ها با استفاده از روش مشتق دوم با دقت مناسبی امکان پذیر است. همچنین نتایج پایایی سنجی، مقادیر قابل قبول و بالایی را برای زوایای بررسی شده نشان داد. در نهایت می توان گفت که روش مطرح شده، پایایی مناسبی دارد و می تواند در ارزیابی های مستمر جایگزینی برای رادیوگرافی باشد.

    کلیدواژگان: داده برداری سطحی، ابر نقاط، ناهنجاری های ستون مهره و لگن، پایایی‎سنجی
  • لیلا غزاله*، فهیمه بخشی زاده، رعنا فیاض میلانی صفحات 65-75

    تغییر میزان هم انقباضی ناشی از خستگی در درصدهای مختلف افت نیرو نیاز به بررسی دارد. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر میزان افت نیروی اکستنشن زانو ناشی از خستگی بر هم انقباضی عضلانی بود. 10 زن سالم و فعال با میانگین سنی 2/99±26/10 سال پروتکل خستگی که شامل 5 ثانیه حداکثر انقباض ایزومتریک ارادی (MVIC) اکستنشن زانو و 5 ثانیه استراحت بود را اجرا کردند. هم انقباضی عضلات، در تکرارهایی موردمحاسبه قرار گرفت که میزان نیروی MVIC در آن تکرارها نسبت به نیروی پیش از خستگی به میزان 10، 20، 30، 40 و 50 درصد کاهش یافته بود. نیروی اکستنشن زانو و فعالیت عضلات منتخب به ترتیب با استفاده از دستگاه آیزوکنتیک و سیستم الکترومایوگرافی ثبت شدند. به لحاظ آماری اختلافی بین هم انقباضی عضلات پهن داخلی و خارجی در درصدهای متفاوت افت نیرو وجود نداشت. هم انقباضی عضلات راست رانی و دوسررانی در 40 و 50 درصد افت نیرو، نسبت به هم انقباضی پیش از خستگی افزایش یافت (0/01>P). هم انقباضی عضلات دوسررانی و پهن خارجی در 30،20 و 40 درصد افت نیرو و هم انقباضی عضلات دوسررانی و پهن داخلی در 40 درصد افت نیرو، نسبت به هم انقباضی پیش از خستگی افزایش یافت (0/05>P). نتایج به طورکلی نشان دادند تغییر شاخص هم انقباضی هنگام خستگی تحت تاثیر عضله منتخب و میزان افت نیرو بود. یافته تحقیق حاضر می تواند به محققان در تصمیم گیری درباره نحوه تاثیر خستگی عصبی-عضلانی بر هم انقباضی عضلات کمک نماید.

    کلیدواژگان: نیروی عضلانی، الکترومایوگرافی، خستگی، هم انقباضی
  • مرجان اسدی*، حیدر صادقی صفحات 77-84

    آگاهی از ارتباط بین عملکردها و دامنه حرکتی، کمکی برای طراحی برنامه تمرینی، منطبق با نیازهای فردی کودکان به شمار می رود، ازاین رو، تحقیق حاضر باهدف تعیین ارتباط بین برخی پارامترهای دامنه حرکتی اندام تحتانی و بیومکانیکی پسران انجام شد. صد دانش آموز پسر، در این تحقیق به صورت تصادفی انتخاب شدند. بعد از اندازه گیری دامنه حرکتی اندام تحتانی، آزمون های سرعت، توان، تعادل و چابکی آزمودنی ها ثبت شد. از آمار توصیفی برای تعیین میانگین و انحراف استاندارد، از روش همبستگی پیرسون چندگانه برای ارزیابی ارتباط بین منتخبی از پارامترهای دامنه حرکتی و بیومکانیکی آزمودنی ها، استفاده شد. فلکشن ران با سرعت، آبداکشن ران و فلکشن زانو با تعادل، فلکشن و هایپرآداکشن ران و دورسی فلکشن مچ پا با چابکی ارتباط مثبت و معنادار، میزان فلکشن ران و زانو ارتباط منفی و معنادار و بقیه پارامترها ارتباط مثبت و معناداری با توان را نشان دادند. با توجه به یافته های تحقیق، به نظر می رسد بتوان از ویژگی های دامنه حرکتی اندام تحتانی کودکان و شناسایی شاخصه ای عملکردی رشته های ورزشی مختلف، استفاده کرد.

    کلیدواژگان: دامنه حرکتی، اندام تحتانی، بیومکانیک، پسران 7 تا 9 سال
  • نگار رستمی، محمد گله داری* صفحات 85-93

    تعیین شدت تمرین در برنامه های ورزشی کودکان همواره از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. هدف این پژوهش بررسی فعالیت طناب زنی با سه شدت متفاوت بر پاسخ حاد کروموگرانین A و آلفا آمیلاز بزاقی در دانش آموزان دختر بود. 45 دانش آموز مقطع چهارم ابتدایی به سه گروه (شدت پایین، متوسط و بالا) تقسیم بندی شدند. آزمودنی ها یک جلسه فعالیت طناب زنی را با سه شدت 50، 65 و 75 درصد ضربان قلب ذخیره، طبق ضرب آهنگ مترونوم اجرا کردند. ضربان قلب ذخیره به روش کاروونن محاسبه شد. قبل و بلافاصله پس فعالیت نمونه های آلفا آمیلاز و کروموگرانین A بزاقی جمع آوری و با روش الایزا سنجش شدند. از آزمون های t و تحلیل واریانس برای بررسی داده ها استفاده شد. آلفا آمیلاز و کروموگرانین A پس از هر سه شدت به طور معناداری افزایش یافتند. نتایج تفاوت معنی داری بین شدت ها در میزان کروموگرانین A نشان نداد، درحالی که میزان آلفا آمیلاز در گروه با شدت 75 درصد ضربان قلب ذخیره بیشتر از گروه 50 درصد بود. گرچه نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه وجود دارد اما با توجه به نتایج حاضر می توان گفت احتمالا یک جلسه فعالیت طناب زنی با شدت 50 درصد ضربان قلب ذخیره اثر افزایشی کمتری بر آلفا آمیلاز بزاقی دانش آموزان دختر دارد.

    کلیدواژگان: آلفا آمیلاز، کروموگرانین A، طناب زنی، استرس، کاتکولامین
  • محمدرضا هاتفی*، رامین بلوچی، فریده باباخانی صفحات 95-104

    هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر وضعیت های متفاوت مفصل هیپ بر فعالیت الکترومایوگرافی عضلات منتخب اندام تحتانی حین حرکت اسکات بود. روش شناسی: فعالیت الکترومایوگرافی عضلات منتخب اندام تحتانی 15 دانشجوی مرد سالم در حین حرکت اسکات با زاویه های خنثی °15،°30، °45 چرخش خارجی و داخلی مفصل هیپ ثبت شد. برای حذف خستگی احتمالی، آزمودنی ها اسکات را 2 بار با فواصل استراحت 30 ثانیه بین تکرار و 4 دقیقه بین زوایای مختلف انجام می دادند. تفاوت معناداری در میزان فعالیت وستوس مدیالیس (052/ 0= p)، وستوس لترالیس (0/102=p) و تنسورفاسیالاتا (0/193=p) در حرکت اسکات بین زوایای مختلف مفصل هیپ مشاهده نشد. درحالی که تفاوت معناداری در میزان فعالیت گلوتیوس مدیوس (001/ 0= p) و بایسپس فموریس (0/015=p) در حرکت اسکات بین زوایای مختلف مفصل هیپ دیده شد. ضمن اینکه معنادار بودن نسبت فعالیت گلوتیوس مدیوس به تنسورفاسیلاتا در حرکت اسکات بین زوایای مختلف مفصل هیپ مشاهده شد. اسکات با زوایای خارجی مفصل هیپ می تواند به عنوان یک روش موثر جهت افزایش فعالیت گلوتیوس مدیوس و نسبت فعالیت گلوتیوس مدیوس به تنسورفاسیالاتا و افزایش فعالیت بایسپس فموریس در زوایای °45 خارجی و °30 داخلی مفصل هیپ در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: الکترومایوگرافی سطحی، اسکات، چرخش مفصل هیپ
  • شیرین یزدانی*، نادر فرهپور صفحات 105-113
    مقدمه و هدف

    اگرچه مستند است که در ناهنجاری اسکلیوز راستای ستون فقرات و لگن تغییر می یابد، لیکن اطلاعات دقیقی درباره تاثیر این تغییرات در بیومکانیک اندام تحتانی هنگام راه رفتن وجود ندارد. ازاین رو هدف این مطالعه مقایسه توان مفاصل اندام تحتانی بیماران اسکولیوز نوجوانی ناشناخته و افراد سالم هنگام راه رفتن بود.

    روش شناسی:

     با استفاده از دستگاه تحلیل حرکتی با 4 دوربین Vicon و دو صفحه نیروی کیستلر، متغیرهای کینماتیکی و کینتیکی راه رفتن 20 دختر نوجوان مبتلا به اسکولیوز و 20 دختر سالم ثبت و سپس با استفاده از نرم افزارهای Vicon Nexus و Polygon توان مفاصل ران، زانو و مچ پای راست و چپ در صفحه ساجیتال محاسبه شد. داده ها با استفاده از روش آماری ANOVA در سطح معنی داری 05/0>α   پردازش شدند.

    یافته ها

    جذب توان زانوی راست بیماران اسکولیوز به طور معنا داری 5/12% کمتر از افراد سالم بود (01/0=p). به غیراز جذب توان در زانوی راست، بین میزان جذب و تولید توان در سایر مفاصل پای راست و چپ بیماران اسکولیوز و افراد سالم تفاوتی مشاهده نشد (0/05<p).

    بحث و نتیجه گیری: 

    ناهنجاری اسکولیوز، با کاهش جذب توان زانو همراه است. با توجه به اینکه کاهش یک طرفه و نامتقارن جذب توان در زانو ممکن است با تغییرات نامتقارن گشتاور، نیروی عکس العمل و عملکرد عضلات مرتبط باشد، می تواند احتمالا عامل اعمال نیروی نامتقارن به لگن و متعاقبا پیشرفت انحناء اسکولیوز شود.

    کلیدواژگان: اسکولیوز، راه رفتن، تولید توان، جذب توان، تقارن
  • گلناز موسوی، مهدی ورسه ای*، ابوسعید رشیدی، رضا قاضی سعیدی صفحات 115-132

    هدف تحقیق شبیه سازی بیومکانیکی پای ورزشکار و منسوج فشاری جهت اندازه گیری فشار اعمالی ساق بند فشاری بر پای جوان ورزشکار در جهت اعمال فشار بهینه و یکنواخت تر با تامین حس راحتی بیشتر، هنگام پوشیدن بود. درروش تن سنجی مشخصات هندسی به دست آمده از تصاویر سیتی اسکن پای ورزشکار ورودی باکس نرم افزاری کد نویسی شده و با استفاده از نرم افزار پردازش مدل سه بعدی اولیه و مونتاژ عضو انجام شد. خواص مکانیکی پارچه فشاری ساق بند که از آزمایش ها تجربی اندازه گیری شده به باکس نرم افزاری وارد و عملیات شبیه سازی پوشیدن ساق پوش توسط نرم افزار آباکوس و بر اساس تکنیک المان محدود شبیه سازی شد. نتایج اندازه گیری فشار اندازه گیری شده بر پای داوطلب جوان ورزشکار توسط دستگاه کیکوهیم اندازه گیری و مقایسه گردید. نتایج حاصل از مقایسه مقادیر فشار اعمالی توسط ساق بند در حالت اندازه گیری شده و شبیه سازی بیانگر خطای بیشینه 44/ 14 درصد، مربوط به مقطع زیر زانو و نقطه پشت پا بوده و کمینه خطا 8 درصد مربوط به مقطع مچ پا و نقطه جلو پا است که باوجود فرضیات و منابع خطا در این شبیه سازی نتایج بیانگر دقت قابل قبول مقادیر فشار اندازه گیری شده در حالت شبیه سازی باحالت اندازه گیری شده است.

    کلیدواژگان: تن سنجی، شبیه سازی بیومکانیکی، منسوج فشاری، توزیع فشار، المان محدود
  • سمیه مهدویان، فرشاد غزالیان*، خسرو ابراهیم صفحات 133-142

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین مقاومتی و مکمل ویتامین D بر برخی از شاخص های عملکرد کلیوی در رت های نر مبتلابه نارسایی کلیوی بود. در این مطالعه تجربی، تعداد 16 سر موش صحرایی (7-8 هفته و میانگین وزن 350 تا 370 گرم) نر در چهار گروه (4=n): تمرین، گروه مکمل، گروه تمرین و مکمل و گروه کنترل قرار گرفتند. پس از القا آسیب کلیوی از طریق روش جراحی NX 6/5 و گذشت دو هفته، تمرین مقاومتی به مدت 8 هفته اجرا گردید. به صورت هم زمان نیز ویتامین D به میزان 1000 واحد در هفته به صورت عضلانی به رت ها تزریق گردید. در پایان، میزان تصفیه گلومرولی (با استفاده از مقادیر اوره و کراتینین) و سطوح سرمی ویتامین D، کلسیم و فسفر اندازه گیری شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون آنووا یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده گردید. نتایج نشان داد، تصفیه گلومرولی و ویتامین D در گروه تمرین و مکمل در مقایسه با گروه کنترل و تمرین افزایش معنی داری نشان داد (0/05>P). این در حالی بود که مقادیر اوره و کراتینین و همچنین کلسیم و فسفر سرم کاهش معنی داری پیدا کردند (0/05>P). به نظر می رسد استفاده هم زمان از تمرینات مقاومتی و مکمل ویتامین D می تواند بر میزان فیلتراسیون گلومرولی موثر باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، ویتامین D، تصفیه گلومرولی، نارسایی کلیوی
|
  • Hamid Mahmodi, Hamid Rajabi, Mohsen Bapiran*, Pezhman Motamedi Pages 1-11

    The purpose of this study was to compare the effect of plyometric training pre and post maturation period with soccer training on electromyographical index and soccer players performance. 30 students of soccer playerchr('39')s pre maturation period (weight 32.38±6.59 kg, age 10.35±0.59 years, and height 141±0.06cm) and post maturation period (weight 43.79±10.96 kg, age 15.43±0.72 years, and height 156.84±0.09 cm) were selected. Subjects in the experimental group were 15 students before and after maturity period. To evaluate the age of the indices such as height, age, dental and bone age (radiographic method) was used. Then, for homogeneous groups of index of biological age radiography was used by radiologists. Before and after 4 weeks of training,, functional tests of two 20 meter speed, agility, vertical jump and also Amplitude  for vastus lateralis muscle Were taken. The result by using  Paired t-test showed that in pre maturation group in the vertical jump, agility and 20 meters there was a significant difference (P=0.002,P=0.006,P=0.001) and the other variables there was no significant difference. In variations between the groups, independent t-test showed that only significant differences was found in the test 20 meter speed (P = 0.007) and in the other variables not significantly different. The results showed that plyometric training in the Pre maturation group compared to post maturation group were more effect and these results can help in the design training for premature age groups

    Keywords: Soccer Players, Maturity, Plyometric Training, Electromyography, Vertical jump
  • Iman Rouzbeh, Amirhossein Barati*, Hooman Minoonejad Pages 13-22

    As Squat is a popular exercise for support of lower extremity muscles in order to injury prevention this study has been hold to comprise the electromyography of vastus medialis and vastus lateralis muscles in three Squat techniques of man soccer players. 15 soccer players, aged 18-25 years old, who had regular exercise more than two years did open, closed and lung Squats exercise while electromyography of vastus medialis and vastus lateralis muscles were recorded. Data analyzed by using dependent and independent T test and repeated measure ANOVA. There was not significant difference of vastus medialis and vastus lateralis muscles’ electromyography during getting up, going down phases and also for different squat techniques. The vastus lateralis muscle show more activity in all conditions. Though, it is recommended that vastus medialis has bold role for controlling of squat exercise, reduction of Q angle and participants’ knee varus in this study can be the reason of antithesis.

    Keywords: Squat, Vastus Medialis, Vastus Lateralis, Man Soccer Player
  • Azadeh Doroodgar, Khalil Khayambashi*, Shahram Lenjannejadian, Ghasem Yadegarfar Pages 23-35

    Hamstrings (Hams) to Quadriceps (Quadr) strength ratio is known as a risk factor for Anterior Cruciate Ligament (ACL) injury and affects by knee and hip flexion angles. Gluteus Maximus (Gmax) muscle acts as a synergist for Hams in hip extension in a closed kinetic chain. The aim of this study was to investigate the effect of Gmax strengthening exercises on the kinetic and kinematic risk factors of ACL injury when single-leg landing from a jump. 25 volunteer women aged 18-30 years were assigned into control (n =13) and experimental (n =12) groups. Maximum isometric strength of Gmax, hip and knee joint angles and ground reaction force (GRF) was measured at landing, by dynamometer, 2D imaging and foot scan respectively,. After 8 weeks of 3 sessions of Gmax resistance training, Following the significant within-subject difference for GRF (F=5.245, P=0.032) by using Two-way mixed model ANOVA, Pre and post-test Differences were significant with 16.63% decrease (P= 0.038, t=2.354). Differences between pre and post-test peak force, time to peak, mean joint angles, impact and load rate were not significant (α = 0.05). According to a 4.55% and 3.47% increase in Gmax strength and time to peak force, and considering the fact that at the beginning of landing, the mechanical advantage of Hams is lower than that of Gmax, the risk of ACL injury could be reduced by reducing GRF following an increase in the Gmax strength.

    Keywords: ACL Injuries, Muscle Strength, Risk Factors, Kinetics, Kinematics
  • Elham Shirzad Pages 37-54

    Despite the importance of talent for sports, but it has yet received little attention. The purpose of this study was to present a pattern design for talent identification in  karate based on artificial intelligence algorithms. Subjects divided to adolescent elite karate athletes (n = 19) and non-karate athletes adolescent (n=20) by convenience sampling. Besed on previous literature, we selected and measured biomechanical and anthropometric variables. The normal distribution of all data was analyzed using Shapiro-Wilk test. Principal component Analysis (PCA) was performed to reduce the number of variables and identify the most important anthropometric and biomechanical variables. Then, for modeling, the neural network algorithm was used with three input layer (10 neurons), middle (7 neurons) and output (2 neurons). The results showed the most important anthropometric variables of adolescent elite karate athletes were thoracic subcutaneous fat, height, jump, static balance, grip strength, chest circumference, ankle circumference, abdominal subcutaneous fat and apparent length leg respectively. Also, percentage of correct classification and sensitive of data was high and 87% and 85% respectively. According to the results of this study, this method can be used for talent karate athletes along with other methods.

    Keywords: Karate, Talent, Neural Network, Anthropometry, Biomechanics
  • Amir Hossein Tavari, MohammadHadi Honarvar, Mostafa Hajlotfalian* Pages 55-64

    In recent years, efforts have been made to use non-invasive methods to achieve these angles. The aim of this study was to investigate the capabilities and reliability of a non-invasive system based on surface data mining using infrared depth cameras. To do this, you must first use a number of mathematical relations to create a cloud of points of the surface and to extract the desired deviations by geometric analysis of the map and surface topography. In this study, after extraction of cloud of points, the gossip method based on the second surface derivative was used to identify anatomical landmarks. Based on this, the body surface area was divided into a number of convexity, convection and parabolic. Then, by mathematical analysis of the surface topography map, the angles of a number of backward anomalies were estimated. To test the repeatability of this method, intra class correlation coefficient and minimum detectable changes were used to evaluate the relative and absolute  reliability. The results of this study showed that it is possible to identify landmarks using the second derivative method with appropriate accuracy. The results of the reliability survey also showed acceptable and high values ​​for the studied angles. Thus, it can be said that the use of this method has a good introverted reliability and can be a good alternative to radiography in continuous evaluations.

    Keywords: Surface Data Mining, Point Cloud, Spinal, Pelvic Abnormalities, Reliability
  • Leila Ghazaleh*, Fahimeh Bakhshizadeh, Rana Fayazmilani Pages 65-75

    It is necessary to examine the changes of muscle co-contraction in different percent of fatigue-induced force reduction. The present study aims to investigate the effect of fatigue-induced force reduction of knee extension on muscle co-contraction. Ten healthy and active women aged 26.10±2.99 years performed fatigue protocol including 5 seconds of maximal voluntary isometric contraction (MVIC) of the knee extension and a 5-second rest. Muscle co-contraction was calculated for each subject in the repetitions in which the MVIC force was reduced by 10, 20, 30, 40 and 50% as compared to the pre-fatigue MVIC force. Knee extension force and muscle activity measured by Isokinetic and electromyography apparatus, respectively. The difference between co-contraction of vastus lateralis and medialis in different percentages of force reduction was not statistically significant. The co-contraction of rectus femoris and biceps femoris increased by 40 and 50% of force reduction compared to pre-fatigue co-contraction (P<0.01). Co-contraction of biceps femoris and vastus lateralis increased by 20, 30, and 40%, as well as co-contraction of biceps femoris  and vastus medialis increased 40% of the force reduction, compared to pre-fatigue co-contraction (P <0.05). The results, overall, showed that the change of co-contraction during fatigue is influenced by the selected muscle and the rate of force reduction. This finding can help researchers decide how neuromuscular fatigue effects on muscle co-contraction

    Keywords: Muscle force, Electromyography, Fatigue, Co-contraction
  • Marjan Asadi*, Heydar Sadeghi Pages 77-84

    Knowledge of the relationship between performance and range of motion, helping to design training programs, comply of individual with the needs of children is, therefore, The aim of research the relationship between some of the lower extremity range of motion and biomechanical parameters of the boys was performed. Hundred students in this study were randomly selected. After measuring the range of motion of lower extremity, test speed, power, balance and agility of the subjects were recorded. By descriptive statistics to determine the mean and standard deviation of the method of multiple correlations to assess the relationship between the selected range of motion and biomechanical parameters of subjects were used. Hip flexion by speed, hip abduction and knee flexion by balance and hip flexion, hyper adduction and ankle dorsi flexion significant positive correlation by the agility, the rate of hip and knee flexion by power a significant negative correlation and with other lower extremity range motion parameters showed a significant positive association. According to the research findings, seem to be characteristics of the children lower extremity range of motion and identify performance indicators for various athletic field, can be used.

    Keywords: Lower extremity, range of motion, biomechanical
  • Negar Rostami, Mohamad Galedari* Pages 85-93

    Determining the intensity of exercise in childrenchr('39')s sports programs has always been very important. The aim of this study was to investigate the rope skipping exercise with three different intensities on the acute response of salivary chromogranin A and alpha-amylase in girl students. 45 fourth grade students were divided into three groups (low, moderate and high intensity). They performed one session of rope skipping with three intensities of 50, 65, and 75% reserve heart rate, according to the metronome rhythm. The reserve heart rate was calculated by the Karvonen method. Samples of salivary immunoglobulin A and cortisol were collected before and immediately after the exercise and measured by the ELISA method. T-test and analysis of variance were used to evaluate the data. Alpha-amylase and chromogranin A increased significantly after all three intensities. It was Also shown that there is no significant difference between intensities in the amount of chromogranin A, While the amount of alpha-amylase in the group with an intensity of 75% of the reserve heart rate was more than 50%. Although more research is needed in this area, according to the present results, it can be said that probably a session of rope skipping with 50% of reserve heart rate has a less increasing effect on salivary alpha-amylase of girl students.

    Keywords: Alpha-Amylase, Chromogranin A, Rope Skipping, Stress, Catecholamine
  • Mohamadreza Hatefi*, Ramin Balochi, Farideh Babakhani Pages 95-104

    The purpose of this study was to investigate the effect of different hip joint postures on electromyographic activity of selected lower limb muscles during squatchr('39')s movement. Electromyographic activity of selected lower limb muscles of 15 healthy male students was recorded while performing a squat with neutral, 15°, 30°, 45° external and internal rotation of the hip. Friedmanchr('39')s nonparametric test was used to compare muscle activation at different angles of the hip rotation and the Wilcoxon test was used to determine within-group differences. The results of this study showed no significant difference in the activity of Vastus medialis (p = 0.052), Vastus lateralis (p = 0.102) and tensor fasciae lata (p = 0.193) in squat between different hip joint angles, but Significant differences were observed in gluteus medius muscle activation (p = 0.001) and biceps femoris (p = 0.015) in squat between different hip joint angles. Also, the results of this study showed that gluteus medius to tensor fascia lata activation ratio was significant in squat between different hip joint angles. squat with the external hip angles can be considered as an effective method to increase gluteus medius activation and gluteus medius to the tensor fasciae latae activation ratio. On the other hand, 45 ° external and 30 ° internal hip angles can be considered as an effective method to increase the biceps femoris activation.

    Keywords: Surface electromyography, Squat, Hip rotation
  • Shirin Yazdani*, Nader Farahpour Pages 105-113
    Background and Objective

    although it is documented that the spine and hip alignments alter in scoliosis subjects, but the effect of these changes on the lower extremities’ biomechanics have not been well understood yet. So, the aim of this study was to compare hip, knee and ankle joint’s power generation and absorption during gait in patients with adolescent idiopathic scoliosis (AIS) and healthy controls.  

    Methods

    Using motion analysis system with 4 Vicon-460 cameras and two Kistler force plates, the kinematics and kinetics of gait was assessed in twenty girls with AIS and 20 matched healthy controls, then the power of the right and left hip, knee and ankle joints in sagittal plane was calculated. Data was analyzed using ANOVA statistical method with significance level of α<0.05.

    Results

    Results showed that in scoliosis group, the peak power absorption of the right knee was significantly 12.5% smaller than that in control group (p=0.01). But, peak power generation and absorption of the hip and ankle joints in both right and left limbs were not statistically differed between the two groups (p>0.05).

    Conclusion

    scoliosis is associated with the smaller power absorption of the knee joint at convex side. This might be linked with unilateral alterations of the jointschr('39') moment, joint forces, and the related muscle activity which might impose asymmetrical force to the hip and cause curve progression.

    Keywords: Scoliosis, Gait, Power Generation, Power Absorption, Symmetry
  • Golnaz Mousavi, Mehdi Varsei*, Abosaeed Rashidi, Reza Ghazisaeidi Pages 115-132

    The purpose of this article is to biomechanically simulate athletechr('39')s leg and compression garment to measure the pressure on a young athletechr('39')s leg in order to apply more optimal and uniform pressure distribution while providing a greater sense of comfort when wearing. The body condition and body shape of the athlete are measured by anthropometric method. Although Using a CT scan of the athletechr('39')s body (athletechr('39')s limb) and the mechanical properties of the pressure garment (leggings) that made of elastane spacer fabric was simulated by finite element technique. The results of measuring the real pressure on the young athletechr('39')s foot were measured and compared by a kikuhime device. The values of pressure applied by the leg in the real state and simulation indicate a maximum error of 14/44 percent (Cross section below the knee and the point behind the leg), a minimum error of 8 percent (Cross section of the ankle and the front point of the leg). Despite the assumptions and sources of error in this simulation, the results show that measured pressure values in the simulation mode with the real mode with incredible accuracy

    Keywords: Anthropometric, Biomechanical Simulation, Compression Garment, Pressure Distribution, Finite Element
  • Somaieh Mahdaviyan, Farshad Ghazalian*, Khosro Ebrahim Pages 133-142

    The aim of this study was to investigate the effect of 8-weeks of resistance training and vitamin D supplementation on some indicators of renal function in male rats with renal failure. Methods In this experimental study, 16 male rats (7-8 weeks and mean weight: 350 to 370 gr) were divided into four groups (n = 4): training, supplement, training and supplement and control group. After induction of kidney damage through NX 5.6 surgical method and two weeks later, resistance training was performed for 8 weeks. Simultaneously, 1000 unit of vitamin D per week intramuscularly was injected. Finally, glomerular purification (using urea and creatinine levels) and serum levels of vitamin D, calcium and phosphorus were measured. Descriptive statistics, one-way ANOVA test and Tukey post hoc test were used to analyze the data. The results showed that glomerular filtration and vitamin D in the training and supplementation groups showed a significant increase compared to the control and training groups (P<0.05). However, Urea and creatinine and serum calcium and phosphorus significantly was decreased (P<0.05). It seems that the simultaneous use of resistance training and vitamin D supplementation can affect glomerular filtration rate.

    Keywords: Resistance training, Vitamin D, Glomerular purification, renal failure