فهرست مطالب

سوخت و ساز و فعالیت ورزشی - سال دهم شماره 1 (بهار و تابستان 1399)

نشریه سوخت و ساز و فعالیت ورزشی
سال دهم شماره 1 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/24
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علی آریاشکیب، بهمن میرزایی *، پیام سعیدی صفحات 1-15
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر فعالیت ورزشی هوازی با و بدون BFR بر روی پروتیین‌های داینامیک و متیوفاژی میتوکندری عضلات اسکلتی انسانی است.

    روش شناسی

    در مطالعه مقطعی متقاطع، 5 مرد جوان (سن: 30/2±40/33، وزن: 49/10±64/79، شاخص توده بدنی: 27/2±24/26) دو مداخله‌ فعالیت ورزشی هوازی با BFR (EX+BFR) و بدون BFR (EX) را در دو روز مجزا اجرا کردند. فعالیت ورزشی هوازی شامل 5 وهله فعالیت 2 دقیقه‌ای با سرعت 50 متر بر دقیقه و 1 دقیقه استراحت بین هر وهله بود که با و بدون BFR اجرا شد. برای اندازه‌گیری مقادیر پروتیینی MFN2 و DRP1، BCL2 و Parkin عضله اسکلتی از روش وسترن بلات استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t همبسته در سطح معنی داری 05/0 انجام شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد که هر دو EX + BF و EX به طور قابل توجهی باعث افزایش MFN2 و پارکین و همچنین کاهش DRP1 را نسبت به قبل از آزمون شد (05/0 <p). با این حال، EX + BF باعث افزایش سطح پروتیین BCL2 در مقایسه با پیش آزمون (05/0 <p) شد. همچنین، EX + BF اثر معنی داری بر افزایش MFN2، BCL2 و پارکین و کاهش DRP1 در مقایسه با EX دارد (05/0 <p).

    نتیجه‌گیری

    بر اساس یافته‌های این مطالعه، به نظر می‌رسد که فعالیت هوازی با و بدون BFR محرک قوی برای بهبود داینامیک میتوکندری و فرایند میتوفاژی عضله اسکلتی باشد.

    کلیدواژگان: محدودیت جریان خون، MFN2، DRP1، BCL2، Parkin
  • یاسر صابری، آمنه برجسته یزدی*، رامبد خواجه ای، امیر رشیدلمیر صفحات 17-35

    افزایش سن و زندگی کم تحرک سبب تغییرات فیزیولوژیکی منجر به چاقی می شود. انجام تمرینات ورزشی و مصرف برخی مکمل ها سبب بهبود این وضعیت می شود. هدف از پژوهش حاضر اثر دوازده هفته تمرین هوازی -مقاومتی و مصرف مکمل اسیداورسولیک بر سطوح آیریزین و فاکتورهای التهابی در مردان میان سال دارای اضافه وزن بود.

    مواد وروش ها

    34 مرد در طرح نیمه تجربی به صورت تصادفی در سه گروه تمرین ترکیبی-مکمل (یک) 12نفر، گروه تمرین-ترکیبی-دارونما (دو) 12 نفر و گروه مکمل (سه) 10 نفر تقسیم شدند. گروه های تمرینی 12 هفته، هر هفته سه جلسه، روزهای متوالی- مجزا تمرینات هوازی با شدت 60 تا 75% HRmax و تمرینات مقاومتی با شدت 60 تا 75% 1RM انجام دادند. گروه های دو و سه روزانه مقدار 450 میلی گرم مکمل اسیداورسولیک در سه وعده دریافت کردند. 24ساعت قبل از اولین و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، نمونه ی خونی گرفته شد.

    یافته ها

    سطوح آیریزین افزایش داشت که این افزایش بین گروه های یک و دو (001/0=P) و یک و سه (001/0=P) معنی دار بود اما بین گروه دو با سه تفاوت معنی دار نبود (00/1=P). همچنین سطوح IL6 و CRP سه گروه کاهش پیدا کرد، این کاهش در IL6 و CRP به ترتیب بین گروه های یک و دو (004/0=P)، (001/0=P) و یک و سه (004/0=P)، (001/0=P) معنی دار بود اما بین دو و سه (232/0=P)، (078/0=P) معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد افزایش آیرزین و کاهش فاکتورهای التهابی ناشی از انجام تمرینات هوازی- مقاومتی و مصرف مکمل اسیداوروسولیک سبب کاهش سطوح چربی شده و برای افراد غیرفعال دارای اضافه وزن مفید باشد

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی-مقاومتی، مکمل اسیداورسولیک، آیریزین، فاکتورهای التهابی
  • فاطمه کاظمی نسب صفحات 37-54
    مقدمه

    هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تمرینات هوازی بر بیان lncRNA های مرتبط با گلوکز 6 فسفاتاز (G6P) و گلوکوکیناز (GCK) در موش‌های چاق دیابتی بود.

    روش‌

    تعداد 18 سر موش C57BL/6 به دو گروه تقسیم شدند: موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب (تعداد=12) و موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی استاندارد (تعداد=6) به مدت 16 هفته. سپس موش‌های دیابتی به دو گروه تقسیم شدند: رژیم غذایی پرچرب-تمرین، رژیم غذایی پرچرب-بی تحرک. موش‌های گروه تمرینی به مدت 8 هفته با سرعت متوسط 21 متر بر دقیقه و به مدت 50 دقیقه، تحت تمرین روی نوارگردان قرار گرفتند. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، موش‌ها قربانی شدند. بافت کبد جدا و در دمای 80- درجه سانتی‌گراد نگهداری شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد سطوح G6P و MEG3 به دنبال رژیم غذایی پرچرب افزایش و در موش‌های تمرین کرده به طور معناداری نسبت به موش‌های تمرین نکرده کاهش یافت. همچنین بیان GCK و lncLGR در موش‌های دیابتی کاهش یافت اما بیان آن‌ها به دنبال تمرین بدنی افزایش یافت.

    نتیجه‌گیری

    تمرین بدنی منجر به کاهش بیانMEG3 می‌شود که بیان G6P در بافت کبد را تنظیم می‌کند. در این شرایط گلوکونیوژنز و تولید گلوکز کبدی کاهش پیدا کرده و مقاومت به انسولینبهبود می‌یابد. همچنین به دنبال تمرین بدنی بیان lncLGR افزایش پیدا کرده که احتمالا منجر به افزایش بیان GCK کبدی می‌شود. در این وضعیت گلوکز خون کاهش یافته و قند خون به فرم گلیکوژن در کبد ذخیره می‌شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، گلوکز 6 فسفاتاز، گلوکوکیناز، دیابت، چاقی
  • مریم ابراهیمی* صفحات 55-64
    هدف

    در این مطالعه سطح آنزیم های پیرووات دهیدروژنازکیناز 4 (PDK-4) و کارنیتین پالمیتوییل ترنسفراز 1 (CPT-1) و ارتباط آن ها با سطوح گلوکز، لاکتات و نیم رخ لیپید خون در پاسخ به یک جلسه فعالیت کراس فیت در شرایط ناشتایی و سیری مورد بررسی قرار گرفت.

    روش پژوهش

    23 دانشجوی علوم ورزشی زن سالم با حداقل 3 سال سابقه تمرین منظم به شکل تصادفی در 4 گروه کنترل ناشتا، کنترل سیر، کراس فیت ناشتا و کراس فیت سیر قرار گرفتند. در پایان جلسه میزان سختی کار با مقیاس OMNI سنجیده شده و نمونه گیری خون وریدی از آزمودنی ها انجام شد. از آزمون های آنالیز واریانس دو سویه و همبستگی پیرسون در سطح آلفای 05/0 در SPSS 22 برای بررسی فرضیه های پژوهش استفاده گردید.

    یافته ها

    میانگین سطوح گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، LDL، HDL، PDK-4 و CPT-1 بین گروه ها تفاوت معنی داری نداشت (05/0 < P). سطح پلاسمایی لاکتات در گروه های فعالیت ورزشی کراس فیت نسبت به گروه های کنترل بالاتر بود (045/0 = P). سطح سرمی PDK-4 ارتباط مثبت معنی دار با CPT-1 (007/0 = P، 550/0 = r) و ارتباط منفی معنی داری با سطح پلاسمایی لاکتات داشت (003/0 = P، 600/0 - = r).

    نتیجه گیری

    وضعیت سیری و ناشتایی تاثیری بر شاخص های متابولیک مد نظر در حالت استراحت و فعالیت نداشت. سطوح بالاتر لاکتات پس از فعالیت ورزشی کراس فیت و عدم تفاوت سطوح PDK-4 و CPT-1 با وضعیت استراحتی، احتمالا نشان از سهم بیشتر گلوکز در تولید انرژی از مسیرهای هوازی و بی هوازی در این پروتکل دارد.

    کلیدواژگان: آنزیم های متابولیک، فعالیت عملکردی، متابولیسم
  • احمد فاضلی ثانی، حسن متین همایی *، عبدالعلی بنائی فر صفحات 65-78
    هدف

     هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر 4 هفته تمرین هوازی بر عملکرد شناختی و پویایی میتوکندریایی در بافت هیپوکمپ رت های نر ویستار مبتلا به بیماری آلزایمر بود.

    روش شناسی

    بدین منظور، تعداد 21 سر رت نر بالغ نژاد ویستار 20 ماهه به روش تصادفی ساده به 3 گروه بیماری آلزایمر (تعداد = 7 سر)، گروه بیماری آلزایمر + ورزش هوازی (تعداد = 7 سر) و گروه کنترل (تعداد = 7 سر) تقسیم شدند. القای بیماری آلزایمر از طریق تزریق داخل هیپوکمپی Aβ42 (هر طرف 1 میکرولیتر) صورت پذیرفت. هفت روز بعد از جراحی، گروه ورزش 4 هفته تمرین دویدن روی نوارگردان (5 روز در هفته با سرعت 10 الی 15 متر بر دقیقه) را اجرا نمودند. چهل و هشت ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی حیوانات تحت آزمون رفتاری قرار گرفتند. بیست و چهار ساعت بعد از آزمون رفتاری تمامی رت ها کشته شدند و بافت هیپوکمپ استخراج شد. بیان mRNA ژن های OPA1، Mfn2 وDrp1  با استفاده از روش RealTime-PCR مورد سنجش قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.

    ملاحظات اخلاقی

    کلیه مراحل مطالعه با توجه به دستورالعمل اخلاقی و مجوز معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با شماره IR.IAU.TMU.REC.1399.124  انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که عملکرد یادگیری (001/0 ≥ P) و حافظه فضایی (001/0 ≥ P) و همچنین میزان بیان ژن های OPA1 (001/0 ≥ P) و Mfn2 (001/0 ≥ P) در حیوانات گروه بیماری آلزایمر در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت، در حالی که میزان بیان ژنDrp1  افزایش نشان داد (001/0 ≥ P). تمرین هوازی در حیوانات بیمار عملکرد یادگیری (001/0 ≥ P) و حافظه فضایی (001/0 ≥ P) را بهبود بخشید و میزان بیان ژن های OPA1 (001/0 ≥ P) و Mfn2 (001/0 ≥ P) هیپوکمپ را افزایش و میزان بیان ژنDrp1  را در مقایسه با گروه بیماری آلزایمر کاهش داد (001/0 ≥ P).

    نتیجه‌گیری

    به طور کلی، به نظر می رسد که تمرین هوازی می تواند از طریق تعدیل پویایی میتوکندریایی غیرطبیعی، عملکرد یادگیری و حافظه فضایی را در شرایط بیماری آلزایمر بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، هیپوکمپ، تمرین هوازی، OPA1، Mfn2، Drp1
  • سید رضا رحیمی مقدم، علی رضا علمیه*، محمدرضا فدائی چافی صفحات 79-90
    هدف

    نوتروفیلها حاوی آنزیم میلوپراکسیداز هستند که با تولید اکسیدانها و کاتالیز اسید هایپوکلروس در بسیاری از فرایند های سلولی نقش دارند. از طرفی، از سنین میانسالی محافظت فیزیولوژیکی بدن در برابر استرس اکسیداتیو شروع به کاستن می کند بنابراین هدف تحقیق حاضر مطالعه تغییرات میلوپراکسیداز و وضعیت تام اکسیدانی در مردان میانسال سالم شرکت کننده در فعالیتهای منظم ورزش همگانی و افراد بدون تمرین است.

    روش شناسی

    20 نفر آزمودنی تمرین کرده (سن 94/2 ± 85/53، BMI 6/1 ± 47/25، VO2max 8/2 ± 38/42) و 17 نفر بدون تمرین (سن 83/2 ± 17/54، BMI 12/1 ± 83/27، VO2max 67/1 ± 86/31) در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنی ها تست اصلاح شده بروس را به عنوان مدلی از تمرین فزاینده ورزشی انجام دادند. نمونه های خونی قبل، بلافاصله بعد و یک ساعت پس از پایان تست دریافت شد.

    یافته ها

    در نتایج پیش آزمون میلوپراکسیداز هر دو گروه تغییر معنی داری وجود نداشت، اما این مقادیر بلاقاصله بعد و در دوره ریکاوری، در گروه بدون تمرین نسبت به گروه تمرین کرده تغییر معنی داری داشت. وضعیت تام اکسیدانی در هر دو گروه بلافاصله بعد از تست نسبت به قبل از آن به طور معنی داری افزایش و در دوره ریکاوری کاهش داشت.

    نتیجه گیری

    شرکت منظم در فعالیتهای ورزش همگانی می تواند باعث کاهش میلوپراکسیداز و ظرفیت تام اکسیدانی مردان میانسال سالم شود و ممکن است روشی مناسب برای داشتن یک زندگی سالم همراه با کاهش نشانگرهای سیستم ایمنی و استرس اکسیداتیو ناشی از افزایش سن در مردان میانسال باشد.

    کلیدواژگان: سیستم ایمنی، میلوپراکسیداز، وضعیت تام اکسیدانی، تمرین ورزشی فزاینده، میانسال
|
  • ali aryashakib, Bahman Mirzaei *, payam saidie Pages 1-15

    The purpose of this study was to investigate the effect of aerobic exercise with and without BFR on mitochondrial dynamic and mitophagy proteins of human skeletal muscle. In a cross-sectional study, five young men (age: 33.4 ± 2.30 year, weight: 79.64 ± 10.49 kg, BMI: 26.24 ± 2.27kg/cm2) performed two aerobic exercise intervention with BFR (EX+BFR) and without BFR (EX) in two separate days. The aerobic exercise included 5 bouts of 2-min activities, interspersed by 1 min active rest which performed with and without BFR. Western Blot method was used to measure the protein levels of MFN2, DRP1, BCL2 and Parkin of skeletal muscle. Data analysis was performed using T test at a significant level of 0.05. The results of the data analyze showed that both EX+BF and EX significantly increased MFN2 and Parkin and also significantly decreased DRP1 compared to the pre-test (p < 0.05). However, EX+BF resulted in a significant increase protein levels of BCL2 compared to the pre-test (p < 0.05). Also, EX+BF has a significant effect on MFN2, BCL2 and Parkin elevation and DRP1 decrease in compared to EX (p < 0.05). Based on the findings of this study, it seems that aerobic exercise with and without BFR is a strong stimulant for the improvement of mitochondrial dynamics and mitophagy of skeletal muscle.

    Keywords: BFR, MFN2, DRP1, BCL2, Parkin
  • Yaser Saberi, Amene Barjasteh Yazdi *, Rambod Khajeiei, Amir Rashidlamir Pages 17-35
    Aim

    Increasing age and sedentary lifestyle cause physiological obesity. Exercising and using some supplements can improve this condition. The aim of the present study was to evaluate the effect of 12weeks of aerobic-resistance training and complete consumption of ursolic acid on irisin levels and inflammatory factors in overweight middle-aged men.

    Materials and Methods

    34 men in the semi-experimental design were randomly divided into three groups of combined exercise-supplement (one)12people, exercise-combination-placebo (two)12people, supplement group (three)10people. The training groups performed 12weeks, three sessions per week, consecutive days-separate aerobic exercises with an intensity of 60 to 75%HRmax and resistance exercises with an intensity of 60 to 75%1RM. Groups two and three received 450 mg of ursolic acid supplement in three meals daily. Blood samples were taken 24hours before the first and 48hours after the last training session.

    Results

    Irisin levels increased which was significant between groups one and two (P = 0.001) and one and three (P = 0.001) but there was no significant difference between groups two and three. (P = 1). Also, IL6 and CRP levels decreased in three groups, this decrease in IL6 and CRP between groups one and two (P = 0.004), (P = 0.001) and one and three (P =0.004), (P = 0.001) respectively.it was significant but between two and three (P = 0.232), (P = 0.078) was not significant

    Conclusion

    The results showed that increasing irisin, decreasing inflammatory factors due to aerobic-resistance training and urosolic acid supplementation reduces fat levels and is useful for inactive overweight people.

    Keywords: Aerobic-resistance exercises, ursolic acid supplement, Irisin: Inflammatory factors
  • Fatemeh Kazeminasab Pages 37-54
    Aim

    The aim of this study was to investigate the effect of aerobic exercise on the expression of lncRNAs associated with Glucose 6 phosphatase (G6P) and Glucokinase (GCK) in obese diabetic mice.

    Method

    Eighteen C57BL/6 mice with weight (12-18 g) and age (4-6 weeks) were divided into two groups: mice fed a high-fat diet (HFD) (n=12) and mice fed a standard diet (n=6). The animals for 16 weeks were treated with diet. After confirmation of induction of diabetes by glucose tolerance and insulin tolerance tests, the HFD-fed group was divided into two groups: A) high-fat diet-exercise, B) high-fat diet-sedentary. The exercised mice were trained on a treadmill for 8 weeks, 5 sessions per week at an average speed of 22 m/min for 50 minutes. Twenty-four hours after the last training session and after 12 hours of fasting, the mice were sacrificed and the liver tissue was isolated. Based on bioinformatics results, MEG3 lncRNA associated with G6P and lncRNA lncLGR associated with GCK were selected. ANOVA test was used.

    Results

    The levels of G6P and MEG3 were significantly higher in the HFD-fed mice and significantly lower in trained mice compared to untrained mice. The expression of GCK and lncLGR were also lower in untrained diabetic rats, but increased after exercise.

    Conclusion

    Aerobic exercise may regulate G6P expression in the liver by reducing MEG3 expression, resulting in decreased gluconeogenesis and hepatic glucose production and improved insulin resistance in the diabetic mice. The expression of hepatic GCK also increases following exercise and increased lncLGR expression. In this condition, blood glucose is stored in glycogen in the liver, resulting in reduced hyperglycemia.

    Keywords: Aerobic exercise, Glucose 6-phosphatase, Glucokinase, Diabetes, Obesity
  • Maryam Ebrahimi * Pages 55-64
    Objective

    in this research, levels of metabolic enzymes, pyruvate dehydrogenase kinase 4 (PDK-4) and carnitine palmitoyltransferase 1 (CPT-1) and their relationship with blood glucose, lactate and lipid profile were studied in response to a single bout of Crossfit exercise in fasting and fed state.

    Methods

    23 healthy female sport science students with minimum of 3 years regular training were randomly assigned into fast control, fed control, fast Crossfit and fed Crossfit groups. At the end of the session, rating of perceived exertion was estimated by OMNI scale and blood samples were collected. Two-way analysis of variances and Pearson test were used at the alpha level .05 in SPSS 22.

    Results

    glucose, TG, cholesterol, LDL, HDL, PDK-4 and CPT-1 mean levels had not any significant differences between groups (P > .05). Plasma lactate level was higher in Crossfit groups compared to controls (P = .045). Serum PDK-4 was positively correlated with CPT-1 (r = .550, P = .007) and negatively correlated with lactate levels (r = .600, P = .003).

    Conclusion

    fasting and feeding had not any effect on metabolic indices, nor in resting neither after exercise. Higher lactate levels after Crossfit exercise and no difference in PDK-4 and CPT-1 compared with resting, probably suggest more contribution of glucose for energy production via aerobic and anaerobic pathways in this protocol.

    Keywords: metabolic enzymes, functional training, metabolism
  • A Fazeli Sani, hasan Matinhomaee *, A Banaeifar Pages 65-78
    Aim

    The aim of the present study was to investigate the effect of 4 weeks of aerobic exercise on cognitive function and mitochondrial dynamics in the hippocampal tissue of male Wistar rats with Alzheimer's disease.

    Methods

    For this purpose, 21 male Wistar rats at 20 months of age were randomly divided into 3 groups: Alzheimer's disease (n = 7), Alzheimer's disease + aerobic exercise (n = 7) and control group (n = 7). Alzheimer's disease was induced by intrahippocampal injection of Aβ42 (1 microliter per side). Seven days after surgery, the exercise group performed 4 weeks of treadmill training (5 days per week at a speed of 10 to 15 m/min). Forty-eight hours after the last training session, the animals underwent behavioral tests. Twenty-four hours after the behavioral test, all rats were killed and hippocampal tissue was extracted. The mRNA expression of OPA1, Mfn2 and Drp1 genes was assayed using Real Time-PCR. One-way analysis of variance was used for statistical analysis. Ethical Considerations: All stages of the study were conducted according to the ethical guidelines and authorization of Research Deputy of Islamic Azad University, Central Tehran Branch No. IR.IAU.TMU.REC.1399.124.

    Results

    The results showed that spatial learning (P ≤ 0.001) and memory performance (P ≤ 0.001) as well as the gene expression of OPA1 (P ≤ 0.001) and Mfn2 (P ≤ 0.001) in animals with Alzheimer's disease decreased compared to the control group, while the gene expression of Drp1 increased (P ≤ 0.001). Aerobic exercise in patient animals improved spatial learning (P ≤ 0.001) and memory performance (P ≤ 0.001), increased hippocampal OPA1 (P ≤ 0.001) and Mfn2 (P ≤ 0.001) genes expression, and decreased Drp1 gene expression compared with Alzheimer's disease group (P ≤ 0.001).

    Conclusion

    In general, it seems that aerobic exercise can improve spatial learning and memory performance in Alzheimer's disease by modulating abnormal mitochondrial dynamics. کلیدواژه‌ها [English]

    Keywords: Alzheimer's disease, Hippocampus, Aerobic exercise, OPA1, Mnf2, Drp1
  • Seyed Reza Rahimi Moghaddam, Alireza Elmieh *, Mohammad Reza Fadaei Pages 79-90
    Objective

    Neutrophils contain myeloperoxidase enzyme, which is involved in many cellular processes by producing oxidants and catalyzing hypochlorous acid. On the other hand, from middle age, physiological protection against oxidative stress starts to decrease. Therefore, the main purpose of this study was to determine myeloperoxidase and total oxidative status changes in healthy trained middle-aged men participating in regular recreational exercise training and untrained subjects.

    Methodology

    20 trained (age 53.85±2.94, BMI 25.47±1.6, VO2max 42.38±2.8) and 17 untrained (age 54.17±2.83, BMI 27.83±1.12, VO2max 31.86±1.67) subjects participated in the study. Subjects performed a modified Bruce treadmill test as a model of progressive exercise training. Blood samples were taken before (T0), immediately after (T1) and one hour after the end of the test (T2).

    Results

    There was no significant changes in pretest myeloperoxidase level in both groups, but these values were significantly changed in untrained group compared to the trained group at T1 and T2. Total oxidant status levels in both groups increased significantly after completing the test compared to the pretest.

    Conclusion

    Regular participation in recreational exercise training can reduce the level of myeloperoxidase and total oxidative capacity of healthy middle-aged men, and may be a proper way to have a healthy lifestyle along with reduced immune system and oxidative stress markers caused by aging in middle-aged men.

    Keywords: Immune System, Myeloperoxidase, Total oxidant Status, Progressive exercise Training, Middle-aged