فهرست مطالب

تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک - سال سی و چهارم شماره 3 (پیاپی 132، پاییز 1400)

نشریه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک
سال سی و چهارم شماره 3 (پیاپی 132، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/26
  • تعداد عناوین: 15
|
  • علیرضا کریم آبادی زاده، مهرداد شمس الدینی بافتی* صفحات 2-12
    کلستریدیوم پرفرنجنس باعث ایجاد بیماری های زیادی در انسان و دام می شود. نوع توکسین های مترشحه، اساس طبقه بندی کلستریدیوم پرفرنجنس می باشد. یکی از مهم ترین توکسین ها، توکسین اپسیلون است که توسط تیپ D کلستریدیوم پرفرنجنس تولید می شود. هدف از این تحقیق مقایسه توکسین زایی کلستریدیوم پرفرنجنس تیپ D در سه نوع محیط کشت است. تفاوت این سه محیط کشت در نوع پپتون و وجود پودر جگر تجاری به عنوان ماده مغذی و منبع تامین کننده پروتئین می باشد. در این تحقیق جدایه های کلستریدیوم پرفرنجنس تیپ D  را در سه محیط مغذی (B ،A و C) کشت داده شد و پس از اطمینان از رشد، با استفاده از آزمایش های الیزا، حداقل دوز کشنده (Minimum Lethal Dose, MLD) و سنجش میزان پروتئین تام (Total Protein) میزان توکسین زایی مورد مقایسه قرار گرفت. میانگین میزان حداقل دوز کشنده نمونه ها در محیط کشت های B، A و C به ترتیب معادل 121، 89 و 98 MLD/ml بود. همچنین میانگین مقدار پروتئین تام نمونه ها در محیط کشت های B، A و C به ترتیب معادل 53، 4/104 و 7/86 میلی گرم در میلی لیتر بود. با استفاده از آزمون آماری مشخص شد که بین مقادیر پروتئین تام و میزان حداقل دوز کشنده رابطه مستقیم وجود دارد. با بررسی نتایج بدست آمده مشخص شد که سه نوع محیط کشت مورد استفاده در رشد و تکثیر کلستریدیوم پرفرنجنس تیپ D جهت تولید توکسین اپسیلون مشابه بوده و از کشندگی یکسانی برخوردار بودند و به عبارتی امکان استفاده به عنوان جایگزین همدیگر وجود دارد.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم پرفرنجنس، توکسین، حداقل دوز کشنده، پروتئین تام
  • مهسا کریمی، رسول مدنی*، فریبا گلچین فر، تارا امامی، پرویز پاکزاد صفحات 13-21
    تب برفکی، بیماری عفونی و کشنده ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم می شود. در حال حاضر از روش خنثی سازی سرم برای مطالعه این بیماری استفاده می شود، اما تست الایزا بر اساس انواع متمایز با پادگن های مختلف و پادتن اختصاصی در زمینه های مختلف مطالعه بیماری تب برفکی برتری دارد و ممکن است این روش در آینده نزدیک جایگزین روش های سنتی گردد. این مطالعه به منظور طراحی سیستم الایزا برای اندازه گیری پادتن تولید شده در خوکچه های هندی ایمن شده با ویروس تب برفکی انجام گرفت. ویروس تب برفکی تخلیص شده تهیه شد و محلول حاوی ویروس، پروتئین سنجی گردید. ایمن سازی پنج خوکچه هندی جهت تهیه سرم مثبت انجام گرفت و سپس از آن ها جهت به دست آوردن سرم، خون گیری شد. آزمون اکترلونی صورت گرفت و در نهایت اقدام به طراحی سیستم الایزا شد. غلظت پروتئین، mlError! Bookmark not defined./ mg5/3 بدست آمد. با انجام تست اکترلونی، خطوط رسوبی میان سرم و پادگن ویروس تب برفکی تشکیل گردید. با استفاده از سیستم الایزای طراحی شده و با بهینه کردن شرایط، مقدار غلظت بهینه پادگن به میزان µg/well 1 و رقت مناسب سرمی به میزان 1:100 بدست آمد. در سیستم الایزا میزان انحراف معیار 35/0 و حد آستانه مقدار 03/1 تعریف شد، به طوری که نمونه های بالاتر از جذب نوری 03/1 نمونه های مثبت و نمونه های پایین تر از جذب نوری 03/1 نمونه های منفی بودند. آزمون الایزای طراحی شده می تواند برای سنجش پادتن تولید شده در خوکچه هندی ایمن شده با ویروس تب برفکی استفاده گردد که به نوبه خود در درمان با به کارگیری روش های آزمایشگاهی کم هزینه و مناسب موثر است.
    کلیدواژگان: تب برفکی، الایزا، خوکچه هندی، اکترلونی
  • صدیقه یوسفی نژاد، فاضل پوراحمد*، مصطفی نعمتی صفحات 22-30
    فراورده های میکروبی نقش مهمی در هضم و جذب مواد، افزایش ایمنی و مقاومت در برابر بیماری ها دارند. این فراورده ها به وفور به وسیله اکتینوباکتریا تولید می گردند. پژوهش حاضر با هدف جداسازی اکتینوباکتریا، بررسی اولیه خاصیت ضد باکتریایی و شناسایی ژن های مولد ترکیبات فعال زیستی از کود الاغ انجام گرفت. برای این منظور نمونه های کود الاغ بر روی محیط استارچ کازیین کشت داده شدند، سپس جدایه های اکتینوباکتریا با استفاده از روش مولکولی PCR شناسایی شده و خاصیت ضد باکتریایی آن ها با استفاده از روش انتشار از چاهک در آگار بررسی شد. همچنین، این جدایه ها به منظور غربالگری ژن های PKS I ،PKS II و NRPS مورد بررسی قرار گرفتند. از 92 جدایه اکتینوباکتریایی، 66 جدایه دارای فعالیت آنتاگونیستی در برابر باکتری های تست بودند. از این تعداد، 61 جدایه (92 درصد) استافیلوکوکوس اوریوس، 45 جدایه (68 درصد) اشریشیا کلی، 47 جدایه (71 درصد) باسیلوس سریوس و چهار جدایه (6 درصد) سودوموناس اروجینوزا را مهار رشد کردند. نتایج حاصل از آنالیز مولکولی ژن های PKS I و PKS II و NRPS برای 30 جدایه اکتینوباکتریایی انتخاب شده از میان 92 جدایه مذکور نشان داد که 18 جدایه (54 درصد) حاوی ژن NRPS، هفت جدایه (23 درصد) حاوی ژن PKS I و نه جدایه (30 درصد) حاوی ژن PKS II بودند. نتایج این پژوهش بیانگر غنی بودن کود الاغ از اکتینوباکتریای تولید کننده ترکیبات فعال زیستی با خاصیت ضد باکتریایی و حاوی درصد قابل توجه از ژن های PKS I،   PKS II و NRPS است.
    کلیدواژگان: اکتینوباکتریا، کود حیوانی، خاصیت ضد باکتری، ژن های PKS I، PKS II و NRPS
  • آرش چهاردولی، آزاده فروغی*، محمدابراهیم نوریان سرور صفحات 31-39

    به رغم رشد فزآینده صنعت غذا و رعایت اصول بهداشتی در تولید و فرآوری مواد غذایی و نیز ضوابط سختگیرانه ای که در کارخانجات موادغذایی و یا کشتارگاه ها صورت گرفته است، هنوز هم درصد قابل توجهی از ساکنین کشورهای صنعتی و غیرصنعتی از بیماری های ناشی از میکروب های مضر غذایی متاثر می شوند. از این رو یافتن ترکیبات و روش های جدید برای به حداقل رساندن رشد و فعالیت میکروب های مضر غذایی کاملا ضروری به نظر می رسد. این مطالعه جهت بررسی اثرات سطوح مختلف (9 رقت) از اسانس و عصاره الکلی آنیسون (هرکدام 5 تکرار) بر باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اوریوس انجام پذیرفت. اسانس آنیسون در رقت 32/1 گرم در میلی لیتر و عصاره الکلی آن در رقت های 4/1، 8/1 و 16/1 گرم در میلی لیتر، بیشترین اثر ضدمیکروبی را روی هر دو باکتری مورد مطالعه داشت. به طورکلی در هر دو روش (چاهک و دیسک) اثر اسانس و عصاره الکلی آنیسون بر باکتری اشریشیاکلی بیشتر از باکتری استافیلوکوکوس اوریوس بود. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس آنیسون بر باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اوریوس به ترتیب 256/1 و 128/1 گرم در میلی لیتر بود. MIC عصاره برای هر دو باکتری 16/1 و MBC عصاره برای اشرشیاکلی 8/1 و برای استافیلوکوکوس اوریوس 4/1 بود. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره الکلی این گیاه دارویی و غلظت های بالای اسانس آن فعالیت ضدمیکروبی خوبی را از خود نشان می دهد.

    کلیدواژگان: آنیسون، اسانس، عصاره الکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی
  • محمد هادی نخعی راد*، عادل حقیقی خیابانیان اصل، قباد آذری تاکامی، وودود رضویلر، میثم تهرانی شریف صفحات 40-47
    پروبیوتیک ها سلول های میکروبی هستند که به طریقی وارد دستگاه گوارش می شوند و زنده می مانند تا سلامتی را در میزبان ایجاد نمایند. در این پژوهش با بهره گیری از پروبیوتیک ها و پری پروبیوتیک ها و نقش آن در تغذیه آبزیان، اثرات باکتری Pediococcus acidilactic و پری پروبیوتیک مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان را بر روی برخی فاکتور های ایمونولوژی ماهیان قزل آلای رنگین کمان مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت انجام تحقیق، تعداد 720 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان سالم در چهار گروه شاهد، تحت درمان با پروبیوتیک، تحت درمان با پری پروبیوتیک و تحت درمان با پروبیوتیک + پری پروبیوتیک تقسیم شدند. پس از طی دوره آزمایش ایمونوگلوبولین تام، کمپلمان، IgM و لیزوزیم به عنوان فراسنج های ایمنی مورد بررسی قرار گرفتند. در این پژوهش با مقایسه آماری بین گروه های درمان و گروه شاهد، فاکتورهای ایمونولوژیک لیزوزیم و ایمونوگلوبولین تام فقط در گروه 4 اختلاف معنی دار مشاهده شد. در رویارویی با باکتری Streptococcus inaei نیز فقط گروه 4 کاهش تلفات معنی داری با دیگر گروه ها نشان داد. از نظر مقدار کمپلمان نیز هر سه گروه درمان فقط در روز 60 با گروه شاهد اختلاف معنی دار داشتند. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از تاثیر پروبیوتیک و پری بیوتیک از طریق تحریک سیستم ایمنی و کاهش اثر پاتوژن ها و افزایش تولید ایمونوگلوبین ها، همچنین باعث افزایش ماندگاری ماهیان قزل آلای رنگین کمان و جلوگیری از تلفات ناشی از رویارویی با باکتری Streptococcus inaei در ماهیان قزل آلا می شود.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، مانان الیگوساکارید، بتاگلوکان، Streptococcus inaei
  • سیده زهرا موسوی*، سید امین کاظمی، محسن محروقی، عباس تنهاییان صفحات 48-54
    مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از بزرگترین تهدیدات برای سلامتی انسان و حیوانات است. پپتیدهای ضد میکروبی و اسانس های گیاهی ترکیبات طبیعی هستند که می توانند به عنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیک های رایج استفاده شوند. در این مطالعه حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) بر اساس روش میکروبراث به وسیله ی پلیت 96 خانه با چهار تکرار با استفاده از دو اسانس کنگر فرنگی و رزماری و همچنین پپتید باکتریوسین انتروسین P بر روی باکتری های سودوموناس آیروژینوزا، اشرشیاکلای، استرپتوکوکوس آگالاکتیه دامی صورت گرفت. بعد از اندازه گیری MIC، باکتری ها کشت داده شدند و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) سنجیده شد. با استفاده از روش MTT میزان سمیت این پپتید بر روی سلول های نرمال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد کمترین میزان MIC و MBC برای هر سه باکتری مورد مطالعه مربوط به پپتید باکتریوسین انتروسین P می باشد. کمترین مقدار MIC مربوط به پپتید (µg/mL 12.06) بر روی باکتری سودوموناس آیروژینوزا و استرپتوکوکوس آگالاکتیه و بیشترین میزان مربوط به اسانس کنگر فرنگی (µg/mL 500) بر روی باکتری سودوموناس آیروژینوزا گزارش شد. همچنین کمترین مقدار MBC مربوط به پپتید (µg/mL 12.06) بر روی باکتری استرپتوکوکوس آگالاکتیه می باشد. علاوه بر این، نتایج مربوط به تست MTT نشان از عدم سمیت این پپتید بر روی سلول های نرمال داشت. در نهایت با توجه به اثرات ضد باکتریایی قوی و عدم سمیت این پپتید بر سلول می توان نتیجه گرفت که انتروسین P می تواند بعنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیک ها برای کنترل و مبارزه با عفونت های باکتریایی در صنعت دامپروری باشد.
    کلیدواژگان: دام، باکتریوسین اینتروسین P، کنگر فرنگی، رزماری، اسانس
  • سید ساعد میرپوریان، فروغ طلازاده*، مسعود قربانپور، رمضانعلی جعفری صفحات 55-61
    پاتوزن قارچی فرصت طلب و زیونوز است که ممکن است باعث مننژو انسفالیت کشنده در افراد تحت سرکوب ایمنی شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان آلودگی گله های کبوتر در اهواز انجام شده است.40 نمونه مدفوع کبوتر از کبوترخانه ها، در فصول گرم جمع آوری شد. پس از جمع آوری، DNA نمونه ها جهت تست PCR استخراج شد. جهت شناسایی جدایه های مثبت کریپتوکوکوس نیوفورمنس از یک جفت پرایمر در آزمون PCR استفاده شد. در ادامه برای افزایش دقت شناسایی، آزمون Nested PCR به کار گرفته شد. در مجموع 11 نمونه از 40 نمونه آلوده به کریپتوکوکوس نیوفورمنس بودند که 5/27% کل نمونه های جمع آوری شده بود. بر طبق این نتایج، کریپتوکوکوس نیوفورمنس در های کبوتر در اهواز شایع می باشد و این مسئله باید مورد توجه پرورش دهندگان کبوتر، دامپزشکان و سازمان بهداشت عمومی قرار گیرد. جهت کنترل و جلوگیری از بروز این بیماری، ضد عفونی گله ها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کریپتوکوکوس نئوفورمنس، کبوتر، شناسایی مولکولی
  • علیرضا صدربزاز*، حامد حسینیون، محمدرضا یوسفی، وحید نعمان صفحات 62-69

    کریپتوسپوریدیوم از مهم ترین عوامل بیماری زای تک یاخته ای روده ای در پستانداران به ویژه حیوانات اهلی و انسان است. این انگل یکی از عوامل اصلی بیماری و مرگ و میر در دام ها به ویژه دام های جوان می باشد. به منظورتعیین میزان شیوع انگل کوکسیدیایی کریپتوسپوریدیوم در گوساله های زیر 6 ماه و بالای 6 ماه استان خراسان شمالی در سال 97-1396، در یک مطالعه Cross sectional تعداد 160 نمونه مدفوع بصورت تصادفی از سه گاوداری تهیه گردید. نمونه های مدفوع مستقیما از رکتوم گوساله ها اخذ و بعد از تهیه گسترش به روش ذیل نیلسون اصلاح یافته رنگ آمیزی شده و مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند. تعداد 9 نمونه (5.6 درصد) از 160 نمونه تهیه شده واجد اووسیست کریپتوسپوریدیوم بودند.پس از استخراج DNA از نمونه های مثبت مشاهده شده، آزمایش Nested PCR بر اساس تکثیر قطعه ژن SrRNA 18 انجام گردید که از نظر مولکولی مورد تایید قرار گرفتند. ارتباط بین میزان آلودگی و سن از لحاظ آماری معنی دار نبود (0.16=p-value)، اگرچه بیشترین میزان شیوع در گوساله های بالای 6 ماه مشاهده گردید. بین آلودگی و جنس ارتباط معنی دار وجود  نداشت (0.85=p-value). ضمنا میزان آلودگی در گاو های اسهالی و غیر اسهالی از نظر آماری معنی دار نبود. کریپتوسپوریدیوم به عنوان یکی از عوامل عفونت های روده ای در گاوهای استان خراسان شمالی تعیین گردید.

    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم، گاو، اسهال، Nested PCR، استان خراسان شمالی
  • مریم نظربیگی، محمد یخچالی*، سید حسین مرجانمهر، فاضل پوراحمد صفحات 70-76

    آلودگی های انگلی نماتودها در شیردان گوسفند دارای اهمیت اقتصادی در سراسر جهان و ایران است. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات آسیب شناسی بافت شیردان در گوسفندان با آلودگی طبیعی به مراحل نوزادی و بالغ نماتودها بود. به این منظور تعداد 240 عدد شیردان گوسفندان کشتار شده در کشتارگاه صنعتی استان ایلام (1397-1398) جهت بررسی هر گونه ضایعه بافتی ماکروسکوپی به روش نمونه گیری تصادفی ساده جمع آوری شدند. نماتودها از مخاط شیردان جدا گردیدند و بر اساس مشخصات ریخت شناسی شناسایی شدند. از هر شیردان قطعه ای به ابعاد 1×2×2 سانتی متر مکعب برای مطالعه ریزبینی و ضایعات بافتی تهیه شد و در فرمالین 10% ثابت گردید. پس از تهیه مقاطع بافتی به ضخامت 6 میکرون بوسیله میکروتوم به روش هماتوکسیلین-ایوزین رنگ آمیزی و با میکروسکوپ نوری ارزیابی آسیب شناسی شدند. تعداد 160 شیردان (7/66%) آلوده به گونه های Marshallagia marshalli (65/43%)، Marshallagia occidentalis  (5/2%)، Ostertagia circumcincta (5/15%)، Haemonchus contortus (04/0%) و Parabronema skrjabini (5%) بودند. در مطالعه آسیب شناسی مخاط شیردان، با از بین رفتن سلول های پاریتال و جایگزین شدن آن ها توسط سلول های موکوسی؛ دچار هیپرپلازی و طویل شدن غدد و نیز افزایش ضخامت مخاط شده بود. نفوذ تعداد قابل توجهی از سلول های التهابی با غلبه سلول های تک هسته ای به همراه ایوزینوفیل ها در بافت همبند پارین مخاط و اطراف غدد حاوی مقاطعی از نوزاد نماتودها بیانگر بروز گاستریت هیپرتروفیک مزمن بود. با توجه به یافته های آسیب شناسی آلودگی کرمی بافت شیردان با نماتودها در گوسفندان منطقه، مطالعات تکمیلی به منظور شناسایی و کاهش ضایعات شیردانی و خسارات اقتصادی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: هیستوپاتولوژی، شیردان، نماتود، گوسفند
  • رضا وکیلی*، رضا قره باغی صفحات 77-86
    پرندگان با دسترسی به گردشگاه از رفاه و آسایش بیشتری برخوردارند ولی فیبر موجود در علوفه های گردشگاه هضم و جذب مواد مغذی و رشد جوجه های گوشتی را محدود می کند. این آزمایش به منظور بررسی اثر دسترسی جوجه های گوشتی به گردشگاه و افزودن آنزیم بر عملکرد تولیدی، فراسنجه های خون، راندمان لاشه و کیفیت گوشت بود. آزمایش با160 قطعه جوجه گوشتی ماده نژاد راس بر پایه یک طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و در هر تکرار 10 پرنده انجام شد. چهار تیمار آزمایشی در یک آرایه فاکتوریل 2*2، پرورش با و بدون دسترسی به گردشگاه و افزودن آنزیم اعمال شد. دوره آزمایشی از 1 تا 81 روزگی و احتیاجات غذایی با تراکم پایین مواد مغذی بود. دسترسی به گردشگاه باعث کاهش معنی دار وزن 81 روزگی و رشد در دوره سنی 1 تا 81 روزگی شد (05/0>P). دسترسی به گردشگاه و افزودن آنزیم باعث افزایش معنی دار وزن 81 روزگی و رشد در دوره سنی 1 تا 81 روزگی شد (05/0>P). عملکرد اجزای لاشه  تحت تاثیر دسترسی به گردشگاه و افزودن آنزیم قرار نگرفت. استفاده از آنزیم و گردشگاه باعث کاهش کلسترول، LDL و تری گلیسرید سرم، کاهش میزان چربی و افزایش پروتئین گوشت سینه شد (05/0>P). مولفه a (قرمزی) و b (زردی) رنگ گوشت تحت تاثیر تیمار های آزمایشی قرار نگرفت. اما مولفه L (روشنی) رنگ گوشت سینه تحت تاثیر دسترسی به گردشگاه و افزودن آنزیم قرار گرفت و اختلاف معنی داری در بین تیمار ها وجود داشت (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد، امکان کاهش سرعت رشد و بهبود کیفیت گوشت جوجه های گوشتی راس در سیستم پرورش با دسترسی به گردشگاه وجود دارد. جوجه ها با دسترسی به گردشگاه رشد روزانه کمتر و گوشت با پروتئین بیشتر، چربی کمتر، رنگ تیره تر و pH کمتری داشتند که برای تولید گوشت مرغ ارگانیک مناسب است.
    کلیدواژگان: ارگانیک، دسترسی به گردشگاه، شاخص های بیوشیمیایی خون، راندمان لاشه، کیفیت گوشت
  • علیرضا یوسفی*، محمد مهدی رنجبر صفحات 87-98

    آزمایش های کنترل کیفیت ژنتیک حیوانات آزمایشگاهی از فرآیندهای مهم تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی است. هدف این پژوهش، پایش ژنتیکی جایگاه های ایمونوژنتیکی H-2Kو H-2Dدر موش های همخون BALB/c مورد استفاده در ایران بود. در این آزمایش، بر اساس استاندارد FELASA از بافت طحال تعداد 30 سر موش BALB/c (15 نر و 15 ماده) نمونه برداری شد. سپس با استفاده از کیت های اختصاصی استخراج RNA و سنتز cDNA انجام شد. برای تعیین وضعیت ژنتیکی مارکرهای مد نظر، به ترتیب قطعات 820 و 295 جفت بازی از توالی ژن کد کننده ی H-2D و H-2K با روش PCR و پرایمرهای اختصاصی تکثیر شد. تفاوت های نوکلیوتیدی در قطعات تکثیر شده نسبت به توالی مرجع، وجه تمایز بین آلل ها و هاپلوتایپ های مختلف قرار گرفت. توالی نمونه های مورد آزمایش با استفاده از روش توالی یابی سنگر تعیین و پس از پیرایش اولیه و مقایسه با آلل های استاندارد موش نژاد BALB/c، وضعیت ژنتیکی برای مارکرهای مورد آزمایش تعیین شد. نتایج نشان داد که از تعداد 30 سر موش مورد آزمایش، تعداد 25 سر در جایگاه H-2K  دارای آلل d (آلل استاندارد موش BALB/c) بود، یک سر موش آلل d جهش یافته و 4 سر دارای آلل k بودند. همچنین از کل نمونه ها، تعداد 25 سر در جایگاه H-2D دارای آلل d منطبق با توالی مرجع بودند. در این جایگاه، تعداد 3 سر موش آلل d جهش یافته و 2 سر آلل غیر از d داشتند. بین موش های نر و ماده از نظر فراوانی آلودگی ژنتیکی تفاوتی وجود نداشت (05/0<P). از مجموع 30 سر موش، 25 سر هاپلوتایپ d داشتند که هاپلوتایپ استاندارد موش های BALB/c است. این نتایج نشان از آلودگی حدود 17 درصدی در جایگاه های مورد مطالعه در کلنی موش های BALB/c داشت که احتمالا ناشی از جهش های تک نوکلیوتیدی و یا آمیزش های کنترل نشده باشد. در کل، نتایج این پژوهش نشان داد که حداکثر حدود 83% موش های BALB/c مورد آزمایش از نظر جایگاه های ژنی H-2K و H-2D خلوص دارند.

    کلیدواژگان: پایش ژنتیکی، کمپلکس سازگاری بافتی، مارکر ژنتیکی، موش آزمایشگاهی
  • مریم منتظری نجف آبادی*، محمدرضا بحرینی بهزادی صفحات 99-106
    کاهش خصوصیات تولیدمثلی در گاوهای شیری هلشتاین یک مشکل عمده در رابطه با پرورش گاوهای شیری است. رابطه منفی بین میزان تولید شیر و عملکرد تولید مثلی در نژادهای مختلف وجود دارد. با تمرکز بر روی صفات تولیدمثلی مانند صفت فاصله زایش، تولید نیز در نسل های بعدی بهبود خواهد یافت. زیرا فاصله زایش یکی از فاکتورهایی است که میزان کارآمدی و کفایت تولیدمثل را نشان می دهد. استفاده از الگوریتم های هوشمند روش های یادگیری ماشین در بررسی سامانه های پیچیده رو به افزایش است و این روش ها نیز می توانند رهیافت مناسبی برای تحلیل داده های صنعت گاو شیری به حساب آیند. در پژوهش حاضر، بررسی امکان دسته بندی فاصله زایش در گاوهای شیری هلشتاین با استفاده از دو روش درخت تصمیم (الگوریتم های برجسته، جنگل تصادفی و بیز ساده) و ماشین بردار پشتیبان انجام شد. برای بررسی کارایی روش ها، از معیارهای صحت و جذر میانگین مربعات خطا استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که روش های مختلف درخت تصمیم (برجسته) نسبت به روش ماشین بردار پشتیبان عملکرد بالاتری در امکان دسته بندی فاصله زایش داشت. سن مادر و تولید شیر، بیشترین ارتباط را با فاصله زایش داشتند. پژوهش حاضر اولین مطالعه با هدف تشخیص فاصله زایش با استفاده از روش های درخت تصمیم و ماشین بردار پشتیبان است که ممکن است اطلاعات در جهت درک بیشتر مدیریت فاصله زایش را بهبود دهد. عدم نیاز به برقراری هیچ پیش فرضی برای مدل سازی و تفسیر آسان نتایج مدل های درختی، دو مزیت اساسی آن است که به همین دلیل به نظر می رسد برای تحقیقات اصلاح نژاد دام مفید باشند.
    کلیدواژگان: درخت تصمیم گیری، دسته بندی، فاصله گوساله زایی، گاو شیری، ماشین بردار پشتیبان
  • علیرضا رعایت جهرمی، عباس روشن قصردشتی، مجتبی کافی*، علی دلیر، احسان ناظری صفحات 107-113
    یوروواژینا، تجمع ادرار در مهبل، یکی از عوامل کم باروری در گاوهای شیری است. برای درمان یوروواژینا از روش های جراحی و غیرجراحی استفاده شده است. در مطالعه ی حاضر پیامدهای استفاده از دو روش جراحی مکینون تغییر یافته (ایجاد یک تونل مخاطی) و روش تنگ کردن دیواره ی مهبلی - دهلیزی (بخیه زیر مخاطی سه گوشه ای دیواره مهبل) روی 23 راس گاو شیری هلشتاین مبتلا به یوروواژینا بررسی شد. همچنین، تاریخچه تولید مثلی این گاوها مورد بررسی قرار گرفت. افزون بر این، پس از انجام جراحی، عوارض احتمالی، سیر بهبودی و بازگشت باروری ارزیابی شد. نبود مشکل در ادرار و مدفوع کردن و پاره نشدن بخیه ها در دوره پس از عمل جراحی، بهبودی سریع یوروواژینا و آماده شدن رحم برای آبستنی از مشاهدات این مطالعه پس از انجام هر دو روش جراحی بود. با به کارگیری روش جراحی مکینون تغییر یافته، میانگین (± انحراف معیار) تعداد تلقیح قبل از جراحی در این گاوها 1/3 ± 75/4 بود در حالی که میانگین (± انحراف معیار) تعداد تلقیح پس از جراحی در گاوهایی که آبستن شدند 4/0 ± 25/1 (05/0>P). همچنین، با به کارگیری روش تنگ کردن دیواره ی مهبلی - دهلیزی، میانگین (± انحراف معیار) تعداد دفعات تلقیح در قبل از جراحی (37/1 ± 09/3) در حالی که پس از جراحی (67/0± 7/1) بود (05/0>P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که دو روش جراحی مکینون تغییر یافته و تنگ کردن دیواره ی مهبلی - دهلیزی در درمان یوروواژینا کار آمد و در بازگرداندن باروری به گاوهای مبتلا موثر هستند.
    کلیدواژگان: ناباروری، یوروواژینا، روش جراحی، گاوشیری، سندروم گاو واکل
  • نگار جوادیان، عباس وشکینی*، علیرضا جهاندیده، ابولفضل اکبرزاده، احمد اصغری صفحات 114-120
    امروزه از زیست مواد نانوکاموزیتی بدلیل سازگاری بافتی، مقاومت مناسب و عدم ایجاد سمیت سلولی برای کاهش عوارض ترمیم استخوان استفاده می شود. این مطالعه به منظور ارزیابی اولتراسونوگرافیکی روند ترمیم استخوانی خرگوش با داربست های نانو کامپوزیت زیولیت/کلاژن انجام گرفت. تعداد 28 سر خرگوش نر سفید نیوزیلندی بالغ پس از تزریق داروی بیهوشی عمومی و آماده سازی موضع، جراحی شدند و با دریل دور پایین ارتوپدی و مته مخصوص نقیصه 5-6 میلی متری در پروکسیمال استخوان ران ایجاد شد. به چهار گروه هفت تایی تقسیم شدند: گروه یک: نقیصه بدون درمان بسته شد. گروه دو: پرشدن با داربست نانوهیدروکسی آپاتایت. گروه سه: پرشدن با داربست نانوکامپوزیت زیولیت/کلاژن. گروه چهار: پرشدن با اتوگرافت. در نهایت مواضع با بخیه بسته و در روزهای صفر، هفت، 15، 30، 45 و 60 پس از جراحی، مورد ارزیابی اولتراسونوگرافی قرار گرفتند. یافته ها: در روز صفر رگ زایی مشاهده نشد. بیشترین میزان رگ زایی (05/0>P) در روز هفت مربوط به گروه نانوکامپوزیت زیولیت کلاژن، در روز 15 مربوط به گروه های نانو هیدروکسی آپاتیت و نانوکامپوزیت زیولیت کلاژن، در روز 30 مربوط به گروه نانوکامپوزیت زیولیت کلاژن، در روز 45 مربوط به گروه نانوکامپوزیت زیولیت کلاژن و در روز 60 مربوط به گروه نانوکامپوزیت زیولیت کلاژن می باشد. که کارآمدی گروه نانوکامپوزیت زیولیت کلاژن نسبت به سایر گروه ها در مطالعه به ما اثبات شد. میزان پر شدگی استخوان و آنژیوژنز در نقیصه های پرشده با داربست نانوکامپوزیت زیولیت/کلاژن بالاتر از سایر گروه ها بود که نشانگر توانایی بالای آن در ترمیم استخوانی است و می تواند به عنوان داربست ترمیمی در تسریع ترمیم شکستگی های استخوانی استفاده شود.
    کلیدواژگان: اولتراسونوگرافی، نانوکامپوزیت زئولیت، کلاژن، داربست استخوان، خرگوش
  • سانار صادقی گوغری، فاطمه پیکان حیرتی، سالار درافشان* صفحات 121-128
    در این پژوهش اثر لاکتوفرین و پودر جلبک اسپیرولینا به تنهایی یا به صورت ترکیبی بر عملکرد رشد و ایمنی جنس ماده ماهی گورخری (Danio rerio) بررسی شد. در تحقیق حاضر ماهیان ماده گورخری با میانگین وزن gr 27/0 به مدت سه هفته با جیره غذایی دارای پودر جلبک اسپیرولینا و لاکتوفرین (جیره پایه، gr/kgr 100 پودر جلبک اسپیرولینا، mgr/kgr 400 لاکتوفرین و ترکیب gr/kgr 100 پودر جلبک اسپیرولینا و mgr/kgr 400 لاکتوفرین) تغذیه شدند. نتایج نشان داد که شاخص های رشد (ضریب وضعیت، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) در تیماری که لاکتوفرین و پودر جلبک اسپیرولینا را توام دریافت کردند، تفاوت معنی داری با سایر تیمارهای غذایی داشت (05/0 >P). در بررسی مقدار لیزوزیم لاشه، کمترین مقدار در گروه کنترل مشاهده شد (05/0 >P). کمترین میزان پروتئین لاشه در ماهیان تغذیه شده با تیمار تلفیقی لاکتوفرین و اسپیرولینا مشاهده شد در حالی که در دو شاخص آلبومین و گلوبولین لاشه، تفاوت معنی داری بین گروه های مختلف آزمایشی وجود نداشت (05/0 <P). نتایج حاصل نشان داد که جیره تلفیقی لاکتوفرین و پودر جلبک اسپیرولینا تاثیر مثبتی بر برخی از شاخص های رشد و ایمنی ماهی ماده گورخری داشته است.
    کلیدواژگان: مکمل غذایی، ماهی گورخری، بهبود کیفیت غذا
|
  • A. R. Karimabadizadeh, M. Shamsaddini Bafti * Pages 2-12
    Clostridium perfringens (C. perfringens) causes many diseases in humans and livestock. The kind of secreted toxins is the basis of C. perfringens classification. One of the most important toxins in the epsilon toxin produced by C. perfringens type D. The purpose of this study is evaluating the produce of C. perfringens type D epsilon toxin in three types of culture medium (A, B, and C). The differences between these three media are the type of peptone and commercial liver powder as the main nutrient and protein supplier. In this study, C. perfringens type D isolates cultured in three different nutrient culture mediums, after growth assurance, the suspensions used for evaluation of toxicity by Minimum Lethal Dose (MLD) test, total protein content and ELISA assays. The presence of alpha and epsilon toxins in media were confirmed by ELISA assay. The mean MLD values were 121, 89, and 98 MLD/ml in A, B, and C media, respectively. The mean total protein contents were 53, 86.7, and 104.4 mg/ml in A, B, and C, respectively. Statistical analysis showed there is a direct correlation between the results of the total protein contents and MLD values. The results showed the three types of culture media used in the growth and power of C. perfringens type D to produce epsilon toxin was similar, in other words, they can be used as alternatives.
    Keywords: Clostridium perfringens, Toxin, minimum lethal dose, Total protein
  • M. Karimi, R. Madani *, F. Golchinfar, T. Emami, P. Pakzad Pages 13-21
    Foot-and-mouth (FMD) disease is an infectious and fatal viral disease that affects cloven-hoofed animals. Although different biological and serological approaches are still applied to study this disease, ELISA test based on the distinct format, antigen type and specific antibody reinforce its predominance in different research areas of FMD, and this may replace the traditional methods in the near future. This study was conducted to design an ELISA system to measure the antibody produced in guinea pigs immunized with FMD virus. The purified FMD virus was obtained and then protein concentration of FMD solution was measured. Immunization of 5 guinea pigs was done and then blood sample was taken for obtaining serum. Ouchterlony test was used and finally the ELISA system was designed. Protein concentration was 3.5 mg/ml. By conducting ouchterlony test, the sediment lines between the serum and the antigen of the FMD virus were formed. Using ELISA and optimizing the conditions, the optimal concentration of antigen was 1 μg/well and a serum dilution of 1: 100 was achieved. In the ELISA system, the standard deviation was 0.35 and the cutoff value was 1.03, So that, the samples above absorbance of 1.03 are positive and the samples less than absorbance of 1.03 are negative. The in house ELISA can be used to measure the antibody produced in guinea pigs immunized with FMD virus, which can using for suitable and cost effective laboratory diagnostic tests.
    Keywords: Foot-and-mouth disease, ELISA, guinea pigs, Ouchterlony
  • S. Yusefinejad, F. Pourahmad *, M. Nemati Pages 22-30
    Microbial products play an important role in digestion and absorption of substances, increase immunity and disease resistance. These products are abundantly produced by Actinobacteria. The aim of this study was to isolate Actinobacteria, to investigate the antibacterial properties and to identify the genes that produce bioactive compounds from donkey manure. For this purpose, donkey manure samples were cultured on the casein stretch medium, then Actinobacteria isolates were identified by PCR and their antibacterial properties were investigated by agar well diffusion method. These isolates were also screened for PKS I, PKS II and NRPS genes. Of 92 Actinobacterial isolates, 66 isolates had antagonistic activity against test bacteria. Of these, 61 isolates (92%) inhibited Staphylococcus aureus, 45 isolates (68%) Escherichia coli, 47 isolates (71%) Bacillus cereus and four isolates (6%) inhibited Pseudomonas aeruginosa. The results of molecular analysis of PKS I, PKS II and NRPS genes for 30 isolates of Actinobacteria selected from the 92 isolates showed that 18 isolates (54%) contained NRPS gene, seven isolates (23%) enclosed PKS I gene and nine isolates (30%) contained PKS II gene. The results of this study indicate that donkey manure is rich in Actinobacteria producing bioactive compounds with antibacterial properties and contain a significant percentage of PKS I, PKS II and NRPS genes.
    Keywords: Donkey manure, Actinobacteria, Antibacterial activity, PKS I, PKS II, NRPS genes
  • A. Chahardoli, A. Foroughi *, M. E. Nooriyan-Soroor Pages 31-39

    In spite of the growing of food industry and the observance of the hygienic principles in production and processing of foodstuffs, as well as the strict criteria that have been put in food factories or slaughterhouses, a significant percentage of industrial and non-industrialized countries residents are affected by foodborne diseases. Therefore, it is absolutely necessary to find new compounds and methods to minimize the growth and activity of harmful microbes transmitted by foods. This study was conducted to evaluate the effects of different levels (9 serial dilutions) of Pimipinella anisum essential oil and alcohol extract (5 repetitions of each) on Escherichia coli and Staphylococcus aureus. Disk diffusion and agar well diffusion methods were applied. Anise essential oil at dilution of 1/32 g/ml and its alcoholic extract at dilutions 1/4, 1/8 and 1/16 g/ml, had the most antimicrobial effect on both bacteria. Generally, in both methods, the effect of essential oil and alcoholic extract on E. coli was higher than that of S. aureus. Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum inhibitory concentration (MBC) of Anise essential oil were 1/256 and 1/128 g/ml on Escherichia coli and Staphylococcus aureus, respectively. MIC for extract were 1/16 for both bacteria and MBCs for which were of 1/8 and 1/4 for E. coli and S.aureus, respectively. The results of this study revealed that the alcoholic extract of this medicinal herb and high concentrations of its essential oil show a good antimicrobial activity.

    Keywords: Pimipinella anisum, essential oil, alcoholic extract, E. coli, S. aureus
  • M. H. Nakhaei Rad *, A. Haghighi Khiabanian Asl, Gh. Azari Takami, V. Razavilar, M. Tehrani Sharif Pages 40-47
    Probiotics are microbial cells that enter the gastrointestinal tract in some way and live to provide health to the host. In this study, we investigated the effects of Pediococcus acidilactic and peri-probiotic Mannan-oligosaccharide and beta-glucan on some salmon fish immunological factors using probiotics and per probiotics and their role in aquatic nutrition. In this study, 720 healthy rainbow trout were divided into four groups of control, probiotic-treated, prebiotic-treated and probiotic + prebiotic-treated. After treatment, total immunoglobulin, complement, IgM and lysozyme were evaluated as immunological parameters. In this study, statistically significant differences in lysozyme size and total immunoglobulin levels were observed in group 4 alone. Only group 4 showed a significant reduction in mortality compared to other groups in the treatment of Streptococcus inaei. There was a significant difference in the amount of complement in all three treatment groups only on day 60 with the control group. The results of this study indicated the beneficial and effective effects of combined probiotic and prebiotic use on immunologic factors and prevention of mortality from exposure to Streptococcus inaei in salmon.
    Keywords: Probiotic, Mann oligosaccharide, Beta-glucan, Streptococcus inaei
  • S. Z. Mousavi *, S. A. Kazemi, M. Mahroughi, A. Tanhaeian Pages 48-54
    Antibiotic resistance is one of the biggest threats to human and animal health. Antimicrobial peptides and herbal essentional oils are natural compounds that can act as an alternative to conventional antibiotics. In this study, Minimum Inhibitory Concentrations (MIC) was performed based on a microbroth dilution method by 96-well microtiter with four replicates with Cynara scolymus and Rosmarinus officinalis essential oils as well as Enterocin P peptide on animal pathogens as listed as Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli and Streptococcus agalactiae. After MIC, Bacterial species were cultured and minimum bactericidal concentration (MBC) was evaluated as that showing no growth. The toxicity of this peptide on normal cells was evaluated by MTT assay. The results showed that the lowest amount of MIC and MBC against all three bacteria belonged to Enterocin P peptide. The lowest amount of MIC (12.06 µg / mL) was reported on Pseudomonas aeruginosa and Streptococcus agalactiae by peptide and the highest amount of MIC (500 µg / mL) was showed on Pseudomonas aeruginosa by Cynara scolymus essential oil. The lowest value of MBC (12.06 µg / mL) on Streptococcus agalactiae was also observed by peptide. In addition, the results of the MTT assay showed that the peptide was not toxic to normal cells. Finally, as considering strong antibacterial effect and non toxicity of Enterocin P, it could be represent an alternative to classical antibiotics to control and fight bacterial infections in animal industry.
    Keywords: Animal, Entrocin P, Cynara scolymus, Rosmarinus officinalis, essential oil
  • S. S. Mirpourian, F. Talazadeh *, M. Ghorbanpoor, R. Jafari Pages 55-61
    Cryptococcus neoformans is a worldwide opportunistic fungal zoonotic pathogen which may cause lethal meningoencephalitis in immunosupressed individuals. This study was carried to determine the infection rate of pigeon flocks in Ahvaz, the capital of Khuzestan province in Iran. The 40 Samples collected from lofts in warm seasons. The DNA of the samples was extracted for PCR test. A pair of primers was used to identify positive isolates of Cryptococcus neoformans. In the following, Nested PCR was used to increase the accuracy of identification. Totally 11 out of 40 samples (27/5%) were contaminated to C. neoformans. According to the results, C. neoformans is prevalent in pigeon flocks in Ahvaz area and should be considered by pigeon breeders, veterinarians and public health organizations. Disinfection of the flocks recommended to control and prevent this disease.
    Keywords: molecular identification, Cryptococcus neoformens, Pigeons
  • A. Sadrebazzaz *, H. Hoseinioun, M. Yousesfi, V. Noaman Pages 62-69

    Cryptosporidium is one of the main enteric protozoan pathogens of mammals, notably domestic animals and human. This protozoan parasite is known as one of the leading causes of livestock mortality, mostly young animals. In order to determine prevalence of coccidian Cryptosporidium infection in North Khorasan province, a cross‐sectional survey was conducted on Cattle younger than six months and Cattle aged more than six months between 2017 and 2018 years. A total of 160 rectal fecal samples were randomly collected from three dairy farms and were evaluated microscopically after modified ziehl neelsen staining. Of the 160 samples examined, only nine (5.6%) were positive for Cryptosporidium oocysts. Positive samples, after DNA extraction, were further tested using nested PCR targeting the 18S rRNA gene. All positive sample were confirmed by Nested PCR Although the highest prevalence rate was observed in calves aged more than six months, neither age(p-value=0.16) nor sex (p-value=0.85) had significant relationship with prevalence of Cryptosporidium in Cattle. Moreover, no differences were found in prevalence rate of Cryptosporidium between calves with or without diarrhea (p-value=0.78). It is concluded that Cryptosporidium has a role in the intestinal infection of cattle in North Khorasan province, Iran.

    Keywords: Cryptosporidium spp, Cattle, North Khorasan province, diarrhea, Nested PCR
  • M. Nazarbeigy, M. Yakhchali *, S. H. Marjanmehr, F. Pourahmad Pages 70-76

    Nematodes infections in sheep abomasum are the importance of economic and public health throughout the world and Iran. The current study was aimed to study histopathologic changes due to larvae and adult stages of nematodes in abomasum of naturally infected Kurdish sheep. For this purpose, a total numbers of 240 abomasa of slaughtered sheep from Ilam industrial slaughterhouse (2018-2019) were randomly collected for gross lesions and microscopic observations. Nematodes were removed and identified based on morphological characteristics. For histologic observations, a cube piece of each abomasum tissue (1 × 2 × 2 cm3) were prepared and fixed in 10% buffered formalin. Then sections (6 μm) were prepared using microtome and stained with Hematoxylin and Eosin (H&E) to observe histologically by using light microscope. Of all examined abomasa, 66.7% (160/240) were infected with five species of adult nematodes including Marshallagia marshalli (43.65%), Ostertagia circumcincta (15.5%), Parabronema skrjabini (5%), M. occidentalis (2.5%), and Haemonchus contortus (0.04%). Histologically, there was hyperplasia and thickness of the mucosa and elongation of nodes with loss of parietal cells and replacement of mucous secreting cells. The severe infiltration of inflammatory cells, particularly Eosinophiles in parin connective tissue of mucosa and around the abomasal nodes as well as a few larvae sections elucidated chronic hypertrophic gastritis. From the results of histologic changes due to helminths infection in abomasa of examined sheep, it was concluded further studies are necessary to identify and decrease economic losses in the region.

    Keywords: Histopathology, Abomasum, Nematode, Sheep
  • R. Vakili *, R. Gharehbaghi Pages 77-86
    Birds accessing outdoor are more comfortable, but the fiber in outdoor limits the digestion and absorption of nutrients and the growth of broilers. This experiment was conducted to investigate the effect outdoor access and enzyme supplementation on performance, blood indices, and carcass yield and meat quality.160 female 1day-old broiler chicks Ross 308 were divided in a completely randomized design with 4 treatments and 4 replications and 10 birds per each. Four experimental treatments include factorial arrangement (2*2) of rearing system (with or without access to outdoor) and enzyme consumption in the diet (with or without enzyme).The experimental period was lasted from 1 to 81 days of age and diets were prepared based low nutrient density. Access to the outdoor significantly decreased body weight and 1 to 81 days growth (P<0.05). In chicks with access to outdoor, enzyme consumption significantly increased body weight and 1 to 81 days growth (P<0.05).There was no significant difference in access to outdoor and enzyme consumption in carcass yield .The rearing with access to the outdoor and enzyme decreased triglyceride, cholesterol, LDL serum cholesterol, fat breast meat and increased protein of breast meat (P <0.05). The L component (bright) color of breast meat was affected by outdoor access and enzyme consumption and there was a significant difference between treatments (P<0/05).The results of this experiment showed that it is possible to reduce the growth rate and improve the meat quality of the rearing system with outdoor access resulted in poorer growth compared with a conventional system. Broilers with access to outdoor had more protein, less fat. Darker meat and lower pH which is suitable situation in organic poultry meat production.
    Keywords: Blood Biochemical indices, Carcass yield, meat quality, organic, Outdoor access
  • A. R. Yousefi *, M. M. Ranjbar Pages 87-98

    Genetic quality control test is one of most important procedures in laboratory animal breeding. This study was aimed to monitor two immunogenic loci, H-2D and H-2K, in BALB/c inbred mouse strain. In this study, according to the FELASA recommendations, a total of 30 mice (15 male and 15 female) were randomly selected from the BALB/c colony. The animals were euthanized by Ketamine-Rampon, and the spleen tissue samples collected under sterile condition. Thereafter, total RNA was extracted and cDNA was synthezed using specific kites. In the current study, two DNA segments of 295 and 820 pb from H-2K and H-2D loci were amplified using specific primers and PCR method, respectively. The nucleoid differences between the sequenced samples were considered to identify alleles and haplotypes. The nucleoid sequences were determined using Sanger method and the primed sequences were then aligned and compared with the standard sequence of the BALB/c sequence as the reference. Results showed that 25 mice of 30 sampled mice had d allele in H-2K loci. In addition, four mice had sequences associated with k allele and one mouse showed mutant-d allele. Also, 25 mice of the 30 sampled mice showed complete identity with the d allele as the reference of H-2D BALB/c allele. However, three mice showed mutant-d allele, while the sequence of two mice did not show identity with d alleles. Moreover, among 30 investigated mice, 25 mice showed standard d haplotype of BALB/c strain. There was no significant difference between male and female mice regarding genetic contamination (P<0.05). These finding show that about 17% genetic contamination in the H-2K and H-2D loci of BALB/c colony which is probably related to single nucleotide mutation or uncontrolled mating. In conclusion, the results of the present study showed that approximately 83% of the BALB/c mice colonies were pure in H-2K and H-2D immunogenic loci.

    Keywords: Genetic marker, Genetic monitoring, Laboratory mice, Major Histocompatibility Complex
  • M. Montazeri Najafabadi *, M. R. Bahreini Behzadi Pages 99-106
    Decreased reproductive traits in cows are a major problem in raising dairy cows. There has been a negative relationship between milk production and reproductive performance in different breeds of dairy cows. By focusing on reproductive traits such as calving interval, production in later generations will be improved. Because calving interval is one of the factors that indicate the efficiency and adequacy of reproduction. Using intellectual algorithms of machine learning methods to investigate complex systems are growing and these algorithms could be assumed as right approach to analysis dairy cattle industry data. In the present work, was carried out to investigate the possibility of calving interval classification in Holstein dairy cattle using two methods of decision tree (algorithms of j48, random forest and Naive Bayes) and support vector machine. Were used accuracy and root mean square error to investigate the efficiency of methods. The results of this study showed that decision tree methods (j48) have a higher performance than support vector machine in classification of as calving interval. Calving age and milk production showed high amount of correlation with calving interval. The present work is the first study to detection of calving interval using decision tree and support vector machine methods that may provide information to greater understanding on calving interval management. Tree models don’t require the establishment of no default for making model and feasibility of tree models results interpretation are two essential beneficiary of these models which for this reason seem to be useful for bovine breeding researches.
    Keywords: Decision Tree, Classification, Calving interval, Dairy cow, Support Vector Machine
  • A. Raayat Jahromi, A. Roshan Ghasrodashti, M. Kafi *, A. Dalir, E. Nazery Pages 107-113
    Urovagina is defined as the accumulation of urine in the anterior part of the vagina in cows. Urovagina in many cases may result in different types of uterine infections and these, in turn, cause in repeat breeding syndrome and infertility. The aim of the present study was to evaluate surgical correction of urovagina using modified McKinnon and cerclage of the vestibulovaginal junction techniques in dairy cows. Briefly, in the modified McKinnon technique, right and left sides of the vagina were joined medially and a large mucosa-lined tunnel was created. In the second method, vestibulovaginal junction under the vaginal wall cranial to the urethral opening was closed by creating the vestibulovaginal cerclage. The feasibility, possible side effects, success in management of post-operated cows and pregnancy rates were assessed. Twenty-three cows with urovagina were treated surgically using either a modified McKinnon (n=11) or cerclage of the vestibulovaginal junction technique (n=12). All cows were artificially inseminated after two administrations of a prostaglandin F2α analogue 14 days apart. Pregnancy diagnosis was performed by palpation per rectum 40–50 days following insemination. The mean numbers of inseminations before the urovagina diagnosis and after the treatments were 4.75± 3.1 and 3.09± 1.37 versus 1.25± 0.4 and 1.7± 0.67 (p<0.05) in cows treated with the modified McKinnon and cerclage of the vestibulovaginal junction techniques, respectively. The results of the present study revealed that both surgical techniques can be used successfully for the management of cases of urovagina in dairy cows.
    Keywords: Urovagina, dairy cows, surgical treatments, Infertility, repeat breeding syndrome
  • N. Javadian, A. Veshkini *, A. Jahandideh, A. Akbarzadeh, A. Asghari Pages 114-120
    Nowadays, nanocomposite biomaterials are used to reduce bone repair complications because of tissue adaptation, good resistance and lack of cytotoxicity.The current research was done to study the effects of zeolite/collagen nanocomposite bone scaffold on healing process of experimental defect in rabbit femur using ultrasonographic examination. Twenty-eight mature male New Zealand white rabbits after injecting general anesthesia and topical preparation underwent surgery then with a low speed orthopedic drill, a 5-6 mm defect created in the proximal femur.they classified into 4 groups of 7 animals each. In the first group the defect was made and with no treatment the defect was closed. In the second group the nanohydroxyapatite was implanted into the defect. In the third group the nanocomposite of zeolite/collagen was implanted and in the 4th group the defect was filled using autograft.. Finally they were closed with sutures & ultrasonographic examination was done on days 0, 15, 30, 45 and 60 postoperatively. No angiogenesis was observed on day 0 and the highest angiogenesis rate on day 7 was related to the zeolite/collagen nanocomposite group. The highest angiogenesis rate on day 15 is related to nano-hydroxyapatite & zeolite/collagen nanocomposite and on day 30 is related to the zeolite/collagen nanocomposite. The highest angiogenesis rate on day 45 is related to the zeolite/collagen nanocomposite and on day 60 is related to the zeolite/collagen nanocomposite group that the efficacy of the collagen zeolite nanocomposite group over other groups was demonstrated in our study. Amounts of bone filling and angiogenesis in rabbits treated with zeolite/collagen nanocomposite were higher than other tested groups. Zeolite/collagen nanocomposite scaffold bear a crucial capability in the reconstruction of bone defects and could be used as scaffold in bone fractures.
    Keywords: Ultrasonography, Zeolite, collagen nanocomposite, Bone scaffolds, Rabbit
  • S. Sadeghi Goghari, F. Paykan Heyrati, S. Dorafshan * Pages 121-128
    In this study, we attempted to investigate the effect of spirulina powder and lactoferrin alone or in combination on growth and some immune parameters of female Zebrafish (Daniorerio) with an average initial weight of 0.27 gr. The fish were fed on the basal diet (control) or diet enriched with Spirulina powder (SP 10 gr/kgr) or lactoferrin (LF 400 mgr/kgr) or their combination (10 gr/kgr SP and LF 400 mgr/kgr) for 3 weeks. The results showed that dietary (SP + LF) could improve some growth indices (such as specific growth rate, condition factor and feed conversation ratio) significantly in comparison to the others (P<0/05). The lowest carcasses lysozyme was measured in the fish fed on control diet. The fish carcasses total protein was significantly lower in fish fed on (SP + LF) enriched diet; while carcasses albumin & globulin were not changed (P>0/05). In general, results showed that LF + SP had positive effects on some growth and immunity parameters of female Zebrafish.
    Keywords: Food supplement, Zebrafish, Improving Food Quality