فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت عمومی - پیاپی 51 (بهار 1400)

مجله پژوهش های مدیریت عمومی
پیاپی 51 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه نجارشمس، علی اصغر پورعزت*، مجتبی امیری، جمشید معصومی صفحات 5-34

    در زندگی روزمره ی ما انسان ها، ماهیت برخی شرایط و تجارب به گونه ای است که افراد، خواه ناخواه دچار مشکل می شوند؛ به طوری که ممکن است سلامت روانی آنان تهدید شود. تاب آوری، شامل مجموعه ای از ظرفیت های فردی و روانی است که فرد به کمک آنها می تواند در شرایط دشوار مقاومت کند و دچار آسیب دیدگی نشود و حتی در تجربه ی این شرایط مشکل آفرین یا بحرانی، خود را به لحاظ شخصیتی ارتقاء بخشد. پژوهش حاضر درصدد خط مشی گذاری برای توسعه سرمایه انسانی تاب آور در مواجه با بحران است. روش پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاط اجرا از نوع کیفی با رویکرد اکتشافی است. برای انتخاب افراد خبره جهت برگزاری مصاحبه ها، از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. داده های پژوهش حاضر، با انجام مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 18 نفر از مدیران و کارشناسان سازمان آتش نشانی و جمعیت هلال احمر تهران، از طریق تجزیه و تحلیل مضمون (تم) صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق، از نرم افزار MAXQDA12 استفاده شد. با توجه به تجزیه و تحلیل مضمون (تم) و پاسخ های ارایه شده، خط مشی های موثر بر تاب آوری در مواجه با بحران، در پنج دسته؛ تحول در ارزش ها و نگرش ها، برنامه ریزی و مدیریت، افزایش توان سازگاری، توانایی تطبیق با شرایط و توانمندی مواجهه با خطر دسته بندی شدند.

    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، تاب آوری، بحران، شایستگی
  • روناک کیانی، عادل آذر*، کریم بیات صفحات 35-63

    بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، بخش جدایی ناپذیر از سازمان های دولتی است که هدف آن دستیابی به اجرای موثرتر و کارآمدتر مدیریت و بودجه ریزی عملکرد در راستای وظایف عمومی، کیفیت بالاتر خدمات عمومی، کاهش هزینه های دولت و کارکنان می باشد. لازمه اصلاح روند بودجه به سمت بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، انتخاب نرم افزاری بر پایه برنامه ریزی استراتژیک، اندازه گیری عملکرد و همسو سازی با اهداف بلند مدت سازمان می باشد. نرم افزار بودجه ریزی بر مبنای عملکرد از معدود نرم افزارهای کمیاب موجود در کشور می باشد، از این رو عدم وجود معیارهای موثر در انتخاب نرم افزار ، سازمان های دولتی را با چالش هدر رفت حجم عظیمی از هزینه ها مواجه می سازد، لذا لزوم تدوین و اجرای موفقیت آمیز معیار ها در این سیستم می تواند با فراهم آوردن پایه ای برای انتخاب بهتر نرم افزار، بهره وری سازمان را بهبود، هزینه های موثر در بودجه را مدیریت و آن را تبدیل به مزیت رقابتی برای سازمان ها کند. این مقاله با مطالعه در ادبیات موضوع و ارزیابی نرم افزارها، معیارهای موثر بر سیستم نرم افزار بودجه ریزی بر مبنای عملکرد با رویکرد کیفی-کمی در قالب پژوهش توصیفی-کاربردی و مشارکت چند تن از خبرگان در فرآیند تعیین معیارها، 11 معیار اصلی و 46 شاخص استخراج شد. یک مدل مفهومی با استفاده از تکنیک دیمتل فازی و تحلیل سلسله مراتبی برای شناسایی، رتبه بندی، میزان اهمیت و تاثیرگذاری معیارهای نرم افزار ارایه شده است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است معیارهای تولیدکننده نرم افزار، بودجه، امنیت، گزارش گیری بودجه و عملکرد از بیشترین اهمیت و بالاترین تاثیرگذاری بر سایر معیارها برخوردارند. لذا جهت اتخاذ تصمیم بهینه و کمک به مدیران و سازمان ها در راستای بهبود عملکرد باید به این معیارها توجه ویژه ایی شود.

    کلیدواژگان: ارزیابی نرم افزار، بودجه ریزی بر مبنای عملکرد، نرم افزار بودجه ریزی بر مبنای عملکرد، دیمتل فازی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی
  • اکرم دستیاری*، حسن زارعی متین، حسن دانایی فرد، حمیدرضا یزدانی، جبار باباشاهی صفحات 65-93

    هدف غایی هر نظام تعلیم و تربیت، ایجاد تحول مثبت در انسان و یافتن هویتی مطلوب برای او در زندگی فردی و اجتماعی است . و بدون تردید نظام آموزش عالی، از انتقال آشکار و پنهان هنجارها و نگرش های خاص به فراگیران، فارغ نیست. یکی از اهداف آموزش عالی تربیت دانش آموختگانی است که با استفاده از شیوه های مختلف تفکر، به ویژه تفکر نقادانه به فعالیت علمی بپردازند. لذا پژوهش حاضر در صدد بررسی سطح گرایش به تفکر نقادانه دانشجویان و چگونگی ارتباط متغیر وابسته گرایش به تفکر نقادانه دانشجویان و متغیرهای مستقل رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی، سن، جنسیت بود. دستیابی به این هدف با استفاده از روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه ریکتس (2003) میسر شد. پاسخگویان دانشجویان پردیس فارابی دانشگاه تهران بودند. مبنای انتخاب دانشجویان، نمونه گیری تصادفی بود و از این طریق،  نمونه ای به حجم 346  نفر از میان جامعه آماری که متشکل از 3550 نفر بود، تحلیل گردید. نتایج پژوهش نشان داد که دانشجویان جامعه آماری مورد بررسی دارای گرایش به تفکر نقادانه هستند. علاوه بر این، نتایج پژوهش گویای رابطه ی معنادار بین جنسیت، سن و مقطع تحصیلی با گرایش تفکر نقادانه دانشجویان بود. ولی بین متغیر رشته تحصیلی و گرایش به تفکر نقادانه ارتباط معنی داری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: گرایش به تفکر نقادانه، درگیری ذهنی، نوآوری، بلوغ شناختی
  • مهشید فروهی، هادی تیموری*، مهدی ابزری، علی صفری صفحات 95-119

    رفتارهای کنش گرانه استراتژیک کارکنان در سازمان، زیربنای بهبود مستمر عملکرد شغلی فردی و سازمانی است، زیرا پویایی شتابان محیطی، نوعی از ظرفیت فزاینده فکری و عملی برای بهبود وضعیت موجود یا خلق وضعیتی جدید را طلب می کند که در رفتارهای کنش گرایانه استراتژیک کارکنان نهفته است. اگرچه پژوهش های متعددی در مورد پیشایندها و پسایندهای رفتار کنش گرایانه مدیران و بعضا کارکنان انجام شده است؛ ولی تاکنون به الگوی چگونگی ایجاد و بروز چنین رفتارهایی در کارکنان پرداخته نشده است. پژوهش حاضر از نوع بنیادی است و با بهره گیری از نظریه داده بنیاد صورت گرفته است. از نظریه داده بنیاد برای نظریه پردازی در مورد پدیده های سازمانی استفاده می شود. هدف غایی این پژوهش، فهم داده بنیاد الگوی رفتارهای کنش گرایانه استراتژیک کارکنان در سازمان مورد مطالعه بوده است. داده های پژوهش طی 18 مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان دانشگاهی منتخب و سازمان مورد مطالعه احصاء و سپس در فرایند کدگذاری استخراج و مقوله های هم پیوند در قالب شرایط علی، پدیده محوری، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدهای مدل مفهومی معین و طی مرحله کدگذاری انتخابی هر یک از عناصر الگو به منظور خلق نظریه پژوهش تشریح و به تفصیل بیان شد. نتایج این پژوهش می تواند مدیران را در شناخت خط مشی ها، سیستم ها و رویه هایی که به ایجاد و بروز چنین رفتارهایی کمک می کنند یا مانع ظهور و بروز آنها می شوند یاری دهد.

    کلیدواژگان: رفتار کنش گرا، رفتار کنش گرای استراتژیک، تئوری داده بنیاد
  • زهرا کوشان، علیرضا منظری توکلی*، زهرا زین الدینی میمند، نجمه حاجی پور عبایی، مهدی ابراهیمی نژاد رفسنجانی صفحات 121-147

    باوجود تلاش محققان برای درک چرایی و نحوه بروز و مدیریت هیجانات توسط مدیران در محیط کار و به عبارتی بررسی کار عاطفی آن ها با کمک چارچوب‎ های مفهومی متنوع، به نتایج ضدونقیضی به خصوص در مورد اقدام عمیق دست یافته اند. از این رو هدف کلی تحقیق حاضر تبیین کار عاطفی با توجه به نقش عوامل زمینه ای، تفاوت های فردی و هوش هیجانی می باشد. روش تحقیق توصیفی- همبستگی و از نوع معادلات ساختاری است. جامعه آماری این پژوهش را مدیران موسسات آموزش عالی شهر کرمان تشکیل می دهند. با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه برای انجام این پژوهش 203 نفر تعیین شد. نمونه گیری به روش تصادفی طبقه ای انجام شد و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد آلن و همکاران (2014)، مارتین و همکاران (2003)، پتریدس (2009) و یانگ و چانگ (2009) استفاده شد. پایایی و روایی ابزار تحقیق با محاسبه آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و میانگین واریانس تبیین شده ارزیابی و تایید شد و روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط استادان و خبرگان آشنا به موضوع تایید شد. میزان روایی 85/0 و میزان پایایی 93/0 به دست آمده است. داده ها پس از جمع آوری، با نرم افزار آماری SmartPLS تحلیل شد. نتایج نشان داد عوامل زمینه ای و تفاوت های فردی بر کار هیجانی تاثیر مثبت و معناداری دارند و هوش هیجانی در این ارتباط نقش تعدیل کنندگی دارد.

    کلیدواژگان: کار هیجانی، عوامل زمینه ای، تفاوت های فردی، هوش هیجانی
  • عبدالوهاب پورقاز*، محمد نوروزی، شهین دهقان صفحات 149-174

    پژوهش حاضر با هدف مطالعه و بررسی تاثیر رهبری تحول آفرین بر تحلیل رفتگی شغلی از طریق نقش واسطه ای سرمایه روان شناختی در میان معلمان انجام پذیرفته است. این پژوهش کاربردی و از نوع همبستگی است و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری (SEM) اجرا می شود. جامعه آماری پژوهش کلیه معلمان مرد مقطع ابتدایی شهر زاهدان در سال تحصیلی99-98 به تعداد 512 نفر بودند که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 217 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه های رهبری تحول آفرین باس و آولیو (1997)، سرمایه روان شناختی لوتانز (2007) و مقیاس فرسودگی شغلی مسلش (1981) استفاده شد. جهت تعیین روایی ابزارهای تحقیق از روایی محتوایی و جهت تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که به ترتیب 72/0، 83/0 و 82/0 برآورد گردید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار Spss 22 و Lisrel 8/80  صورت گرفت. یافته های تحقیق اثر منفی و معنادار رهبری تحول آفرین و سرمایه روان شناختی بر تحلیل رفتگی شغلی را نشان داد. همچنین تاثیر مثبت و معنادار رهبری تحول آفرین بر سرمایه روان شناختی مشاهده شد. تاثیر واسطه ای سرمایه روان شناختی در رابطه رهبری تحول آفرین با تحلیل رفتگی شغلی معلمان نیز به تایید رسید.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، سرمایه روان شناختی، تحلیل رفتگی شغلی
  • امیرمحمد شریفی، علیرضا معینی، مهدی عبدالحمید* صفحات 175-199

    این پژوهش با هدف ارایه الگوی خط مشی های استقرار تکنولوژی دومنظوره در ایران صورت گرفته است. بر این مبنا، مساله ی اصلی، شناسایی خط مشی ها و اولویت بندی اجرای خط مشی های مذکور است. در پژوهش حاضر، با روش آمیخته (کیفی-کمی)، از طریق مطالعات کتابخانه ای، و کاربست روش نمونه گیری نظری، منابع مرتبط شناسایی و سپس با استفاده از روش تحلیل مضمون، ابتدا به 85 مضمون پایه، سپس 58 مضمون سازمان دهنده و در نهایت 21 مضمون فراگیر در قالب خط مشی های استقرار تکنولوژی های دومنظوره منتج گردید. در مرحله دوم، از طریق استفاده از نمونه گیری گلوله برفی، 22 خبره شناسایی گردید و بر مبنای نظرات آنان، با استفاده از روش تحلیل اهمیت عملکرد، خط مشی های شناسایی شده، اولویت بندی شدند. پژوهش نشان می دهد که خط مشی ((چابک سازی ساختار سازمانی و کاهش بوروکراسی اداری بخش نظامی)) در اولویت اول، خط مشی ((سرمایه گذاری و تسهیل انجام معاملات و پرداخت های مالی در حوزه دومنظوره سازی)) در اولویت دوم، خط مشی ((یکپارچه سازی سیستم های پیچیده در بخش نظامی)) در الویت ماقبل آخر و خط مشی ((افزایش سطح داخلی سازی تجهیزات نظامی و کاهش وابستگی به خارج از کشور)) علیرغم دارا بودن بیشترین اهمیت از نظر خبرگان، با توجه به عملکرد مطلوب کشور، در اولویت آخر برای تمرکز و بهبود قرار گرفت. پژوهش حاضر، برای کشورهایی که درصدد استقرار تکنولوژی دو منظوره هستند، می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: تکنولوژی دومنظوره، خط مشی، انتقال فناوری، صنایع نظامی
  • علیرضا هیراد، مهدی فغانی*، احمد پیفه، علی پایان صفحات 201-224

    هدف از این مقاله طراحی الگوی پایش بهره وری صنایع خودرو ایران است در این مقاله درباره شاخص های تاثیرگذار بر بهره وری صنایع خودرو  صحبت شده و راهی را ارایه می دهد که بتوان این بهره وری را مدام پایش کرد.در پژوهش حاضر جامعه ی آماری شامل 11 نفر از مدیران و متخصصان فن در دو شرکت سایپا و ایران خودرو می باشند.  برای تعیین نمونه ها از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. روش پژوهش آمیخنه  بوده و  اطلاعات در این پژوهش از طریق پرسش نامه محقق ساخته کسب و جمع آوری شدند. روایی و پایایی پرسشنامه از طریق روایی محتوایی و هولستی مورد تایید قرار گرفت. داده های پژوهش با استفاده از مدل ساختاری تفسیری تجزیه وتحلیل شدند. با استفاده از دیتای جمع آوری شده و نظرات خبرگان شانزده شاخص برای بیشتر شدن بهره وری تعیین شد. نتیجه مقاله بر روی اخذ گواهینامه های صنعتی و پایش دوره ای آن ها و اهمیت آموزش کارکنان و سیستم تهیه مواد اولیه تاکید دارد.

    کلیدواژگان: شاخص بهره وری، مدلسازی ساختاری- تفسیری، صنایع خودرو
  • عالمه کیخا* صفحات 225-252

    یکی از رویکردهای جدید در حوزه مدیریت و رهبری که اهمیت آن رو به افزایش است و می تواند در برابر پیچیدگی های محیطی سازمان ها به حل مسایل بپردازد، رهبری حکمت محور است. از آنجا که حکمت به عنوان اوج قضاوت عقلانی و اخلاقی، عامل موفقیت در سازمان است، لازمه بکارگیری آن، استفاده از دانش ویژه برای زمینه ای خاص است. لذا  هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر رهبری حکمت محور بر انگیزه خدمت عمومی کارکنان با نقش میانجی مبادله رهبر - پیرو و هویت یابی سازمانی در دانشگاه زابل است. روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر اجرا توصیفی- پیمایشی با رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان دانشگاه زابل به تعداد 480 نفر می باشد و نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی و مورگان برابر با 214 نفر و به روش تصادفی ساده برآورد گردید. جهت جمع آوری داده های بخش میدانی از پرسشنامه های رهبری حکمت محور  برگرفته از مدل رحمانی و همکاران (2018)، انگیزه خدمت عمومی پری (2000)، مبادله رهبر- پیرو لیدن و ماسلین (1998) و هویت یابی سازمانی میلر و همکاران (2000) استفاده گردید که روایی صوری و محتوایی ابزارها توسط صاحبنظران و روایی سازه به روش تحلیل عاملی تاییدی و پایایی ابزارها نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS 23 و Smart PLS استفاده گردید. نتایج پژوهش حاکی از آن است که متغیرهای مبادله رهبر - پیرو و هویت یابی سازمانی در رابطه رهبری حکمت محور و انگیزه خدمت عمومی نقش میانجی دارد .

    کلیدواژگان: رهبری حکمت محور، انگیزه خدمت عمومی، مبادله رهبر - پیرو، هویت یابی سازمانی، دانشگاه زابل
  • سعید بخشی، محمدجواد جمشیدی*، مهدی حسین پور صفحات 253-278

    در عصر حاضر، رشد و پایداری سازمان ها منوط به توجه مضاعف به کارآفرینی سازمانی و حرکت از مدیریت منابع انسانی سنتی به مدیریت منابع انسانی الکترونیکی به منظور سازگاری با فضای پویای کسب و کار است. این پژوهش از نظر پارادایم جزء تحقیقات کمی محسوب می شود و بر اساس هدف، کاربردی و از لحاظ روش گردآوری داده ها، جزء پژوهش ای توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق شامل 42600 نفر از مدیران و کارشناسان شاغل در 59 اداره دولتی استان کرمانشاه می باشد. با توجه به جدول مورگان و روش نمونه گیری طبقه ای با اختصاص متناسب برای هر طبقه، 380 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها، سه پرسش نامه استاندارد مدیریت منابع انسانی الکترونیکی، پذیرش سیستم های اطلاعاتی و کارآفرینی سازمانی بود. برای معین کردن روایی پرسشنامه ها از تحلیل عاملی تایید استفاده گردید و همچنین با استفاده از آلفای کرونباخ پایایی آن ها مورد تایید قرار گرفت. داده های تحقیق با روش مدل یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار AMOS تحلیل شده اند. نتایج نشان دهنده تاثیر معنادار و مثبت مدیریت منابع انسانی الکترونیکی بر دو متغیر پذیرش سیستم های اطلاعاتی و کارآفرینی سازمانی است. همچنین پذیرش سیستم های اطلاعاتی نقش میانجی در رابطه میان مدیریت منابع انسانی الکترونیکی و کارآفرینی سازمانی ایفا می کند.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی الکترونیکی، پذیرش سیستم اطلاعاتی، کارآفرینی سازمانی
|
  • Fatemeh Nadjarshams, AliAsghar Pourezzat *, Mojtaba Amiry, Jamshid Massumi Pages 5-34

    In our daily lives, the nature of some conditions and experiences is so that people get into trouble, whether they like it or not, as their mental health may be threatened. Resilience includes a set of individual and psychological capacities, which with their help, one can resist difficult situations and will not got hurt. The present study seeks to outline the development of resilient human capital in the face of crisis. According to the purpose of this research, its method is a qualitative type and semi-structured interviews, with emphasis on exploratory approach. To select experts to conduct interviews with 18 managers and experts from the Fire Department and the Red Crescent Society through the analysis of the theme. According to the analysis of the content and the answer provided factors affecting in the face of crisis were categorized in 5 categories: changes in values and attitudes, planning in management, increased adaptability, adaptability to conditions, and ability to cope with risk.

    Keywords: human capital, Resilience, Crisis, Competency
  • Ronak Kiani, Adel Azar *, Karim Bayat Pages 35-63

    Performance-based budgeting is an integral part of government organizations, whose goal is to achieve more efficient and effective implementation than management and performance budgeting in line with public duties, higher quality of public services, reduction of government and staff costs. is. It is necessary to reform the budget process towards performance-based budgeting, selecting software based on strategic planning, measuring performance and aligning with the long-term goals of the organization. Performance-based budgeting software is one of the few rare softwares in the country, so the lack of effective criteria in choosing software makes it difficult for government agencies to waste a huge amount of money. Therefore, the need to develop and successfully implement criteria in this system can improve the efficiency of the organization, manage effective budget expenditures and make it a competitive advantage for the organization by providing a basic for better software selection. This article, by studying the subject literature and software evaluation, the effective criteria for the performance-based budgeting software system with a qualitative-quantitative approach in the form of descriptive-applied research and the participation of several experts in the process of determining the criteria, 11 main criteria and 46 indicators were extracted. A conceptual model has been proposed using fuzzy dematel technique and hierarchical analysis to identify, rank, measure the importance and effectiveness of software criteria. The results indicate that the criteria for producing software, budget, security, and budget and performance reporting are of the importance and have the highest impact on other criteria. Therefore, in order to make optimal decisions and help managers and organizations in order to improve performance, special attention should be paid to these criteria.

    Keywords: Software Evaluation, Performance-Based Budgeting, Performance-Based Budgeting Software, fuzzy DEMATEL, Hierarchical analysis process
  • Akram Dastyari *, Hasan Zarei Matin, Hassan Danaeefard, Hamidreza Yazdani, Jabbar Babashahi Pages 65-93

    The ultimate goal of any pedagogy system is to create positive transformations in human and finding a desired identity for him/her in social and individual life. Undoubtedly, higher education system is not free from explicit and implicit transfer of certain norms and insights to learners. One of the goals of the higher education system is to educate learners who conduct scientific activities by using different thinking methods especially critical thinking. Thus, present study intends to examine the students’ critical thinking disposition and the relationship between dependent variable of students’ critical thinking disposition and independent variables of gender, age, educational field and educational grade. This goal was realized by using a survey and Ricketts standard questionnaire (2003). Respondents were students at Farabi Campus of University of Tehran. The basis of selecting the students was random sampling technique by which 346 subjects were selected and analyzed from students’ population (3550 students). Of the most important findings of the research, one can refer to the fact that students in research population tend to critical thinking. Additionally, research findings suggest that there is a significant relationship between gender, age and educational grade with students’ critical thinking disposition while no significant association was observed between educational field and students’ critical thinking disposition.

    Keywords: Critical thinking disposition, Engagement, innovativeness, Cognitive maturity
  • Mahshid Forouhi, Hadi Teimouri *, Mehdi Abzari, Ali Safari Pages 95-119

    Employees 'strategic proactive behaviors in the organization underpin the continuous improvement of individual and organizational job performance, because accelerated environmental dynamics require some form of increased intellectual and practical capacity to improve existing or create new ones that are embedded in employees' strategic proactive behaviors. Although there has been a lot of research into the antecedents and consequences of proactive behavior by managers and employees, so far the model of forming such behaviors in employees has not been addressed. This research is a fundamental research, and it's kind of a grounded theory. Grounded theory is used to theorize organizational phenomena. The purpose of this study was to understand the grounded theory the model of shaping employees' strategic proactive behaviors in a selected research organization. The data were summarized in 18 semi-structured interviews with the selected experts of the university and organization under the study and then the interconnected categories in the form of Casual Conditions, Axial Conditions, Context Conditions, Intervening Conditions, Strategies and Consequences of paradigm of proactive strategic behavior of employees were identified. Research findings can help managers understand the policies, systems, and practices that help shape or prevent such behaviors.

    Keywords: : Proactive Behavior, Proactive Strategic Behavior, Grounded Theory
  • Zahra Kooshan, Alireza Manzari Tavakoli *, Zahra Zeinaddiny Meymand, Najmeh Hajipour Abaee, Mehdi Ebrahiminejad Rafsanjani Pages 121-147

    Emotional labor, first introduced by Hochschild (1983), has attracted interest from researchers. Despite researchers' efforts to understand why and how emotions managed by managers in the workplace, in other words, by examining their emotional labor with the help of various conceptual frameworks, they have achieved the contradictory results, especially on deep action. Therefore, the aim of this study was to explore emotional labor considering the role of contextual factors, individual differences and emotional intelligence.

    Keywords: Emotional labor, contextual factors, Individual differences, Emotional Intelligence
  • Abdulwahab Pourghaz *, Mohammad Norouzi, Shahin Dehghan Pages 149-174

    The present study aims to investigate the effect of transformational leadership on job burnout through the mediating role of psychological capital among teachers. This study is applied and correlational and is specifically implemented based on Structural Equation Modeling (SEM). The statistical population of the study consists of all male primary school teachers in the city of Zahedan in the academic year of 2019-2020 who were 512 people among whom 217 were selected as the sample using Krejcie and Morgan table by stratified random sampling method. In this study, Bass and Avolio Transformational Leadership Standard Questionnaire (1997), Luthans’ Psychological Capital Questionnaire (2007), and Maslach Burnout Inventory (1981) were used. Content validity was used to determine validity of the research tools, and Cronbach’s alpha coefficient was used to determine reliability, which was estimated to be 0/72, 0/83, and 0/82, respectively. Data analysis was done using SPSS 22 and LISREL 8/80 software programs. The study results showed the negative and significant effect of transformational leadership and psychological capital on job burnout. There was also a positive and significant effect of transformational leadership on psychological capital. The mediating role of psychological capital in the relationship between transformational leadership and job burnout of teachers was also confirmed.

    Keywords: Transformational Leadership, Psychological Capital, Job Burnout
  • Amirmohammad Sharifi, Alireza Moeini, Mahdi Abdolhamid * Pages 175-199

    The aim of the current research is to present a model of dual-use technology policies in Iran. Thus the main problem to be stated and explained in this research is to identify the aforementioned policies and then to prioritize their implementation. In the present study, the relevant literature was explored using a mixed research design (qualitative-quantitative) through library studies, and the application of theoretical sampling method, related sources were identified and then Using the content analysis method, first resulted in 85 basic themes, then 58 organizing themes and finally 21 comprehensive themes in the form of dual-purpose technology deployment policies. In the second stage, using the method of performance importance analysis using the opinion of experts, the identified policies were prioritized. The statistical population includes experts in the field of military and civilian industries, from which 22 people were selected as experts in this field using the snowball method. To receive the opinions of experts, the extracted indicators in the form of performance importance questionnaire along with a summary of goals, questions and explanations were emailed to the experts and they were asked to express their opinions about the importance and performance of each indicator. And the average of experts' opinions was considered as the final coefficients. In the second step, the identified policies were prioritized by using the importance-performance analysis. The findings suggest that the policy "agilization of organizational structure and reduction of administrative bureaucracy of the military sector ranked as the first priority, and 'increasing the level of internal production of military equipment and reducing the dependence on abroad", despite having being the most important policy from the experts’ perspective, ranked as the last priority for concentration and improvement due to the good status of Iran in this field.

    Keywords: Dual-use technology, Policy, Technology transfer, Military industries
  • Alireza Hirad, Mehdi Faghani *, Ahmad Pifeh, Ali Payan Pages 201-224

    The purpose of this article is to design a model for monitoring the productivity of Iran's automotive industry. The research population of this research includes 11 managers and strategists of industrial companies in the field of research subject (automotive industry). In this article, an attempt has been made to identify the most effective indicators affecting the productivity of the automotive industry, and by using an interpretive structural approach, the importance of each in comparison with each other is determined and finally a model for continuous monitoring of their productivity is presented. The validity and reliability of the questionnaire were confirmed through content and Holstie validity. To identify the indicators affecting the productivity of the automotive industry and to provide a practical model to achieve the desired level of it, two companies Saipa and Iran Khodro have been studied and as a result, using studies related to the productivity of those companies and using Opinions of experts working in it, sixteen indicators to increase production productivity in five dimensions were identified and reviewed. The relationships between these indicators have been determined based on an interpretive structural model and a new model has been systematically formulated and presented. The result of the article indicates the significant importance of obtaining certificates and standards related to the introduced industry and their periodic monitoring.

    Keywords: Productivity Index, Structural-Interpretive Modeling, Automotive Industries
  • Aleme Keikha * Pages 225-252

    The purpose of the present research is to study the effect of wisdom-oriented leadership on staff public service motivation with the mediating role of leader-member exchange and organizational identification in the University of Zabol. The research uses an applied research methodology in terms of purpose and a descriptive survey method with structural equation modeling in terms of performance. The research statistical population included all 480 employees of Zabol University. Research samples included 214 individuals selected through a simple random method based on the Krejcie and Morgan tables. Research field data were collected through questionnaires of wisdom-based leadership according (Rahmani et al., 2018), Perry’s measurement scale of public service motivation (2000), leader-member exchange (Liden and Maslen, 1998), and organizational identification (Miller et al., 2000). Experts confirmed the face and content validity of instruments. Construct validity and instrument reliability was also verified through confirmatory factor analysis, Cronbach’s alpha, and compositional reliability. Research data were also analyzed using SPSS 23 and Smart PLS. Research findings indicated that member-leader exchange and organizational identification variables are the mediating variables in the relationship between wisdom-based leadership and public service motivation.

    Keywords: Wisdom-Oriented Leadership, Public Service Motivation, Leader-Follower Exchange, Organization Identification, University of Zabol
  • Saeed Bakhshi, MohammadJavad Jamshidi *, Mahdi Hosseinpour Pages 253-278

    The main purpose of the present study is to investigate the impact of e-HRM on Intrapreneurship with the mediating role of information systems adoption. This research is a quantitative research and is a descriptive-survey research in terms of purpose. Data were collected using standard questionnaires and their validity and reliability were confirmed. The research data were analyzed by structural equation modeling using AMOS software. The results show the significant and positive impact of e-HRM on the two variables of information systems adoption and organizational entrepreneurship. The adoption of information systems also plays a mediating role in the relationship between e-HRM and Intrapreneurship.

    Keywords: Electronic Human Resources Management, Intrapreneurship, Information Systems Acceptance