فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری - سال چهاردهم شماره 1 (پاییز 1400)

مجله زیست شناسی جانوری
سال چهاردهم شماره 1 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/26
  • تعداد عناوین: 20
|
  • سارا زندی، سعید ولی پور چریک*، مریم رفیعی راد صفحات 1-11
    صرع، شایع ترین بیماری سیستم عصبی است. عوارض جانبی برخی داروها و مقاوم بودن نسبت به آنها، گیاهان را با هدف شناخت داروهایی با حداقل عوارض مورد توجه قرار داده است. این تحقیق به بررسی اثر عصاره هیدروالکلی بوقناق (Eryngium campestre) بر تشنج ناشی از پنتلین تترازول در موش سوری نر می پردازد. در مطالعه تجربی حاضر 40 سر موش سوری نر نژاد ویستار با وزن 30-25 گرم به طور تصادفی به 5 گروه 8 تایی شامل: سالین، 3 گروه صرعی درمان شده با دوزهای 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره بوقناق و گروه کنترل مثبت (صرعی درمان شده با 1 میلی گرم برکیلوگرم دیازپام) تقسیم شدند. جهت ایجاد مدل صرع، 85 میلی گرم بر کیلوگرم پنتیلن تترازول (PTZ) تزریق گردید. تجویز عصاره و یا دارو30 دقیقه قبل از تجویز پنتیلن تترازول صورت گرفت. میزان تاثیر دوزهای مختلف عصاره و دارو بر شدت تشنج با اندازه گیری مدت زمان بروز حالت های مختلف رفتاری ناشی از تشنج در حیوان ارزیابی گردید. همه تجویزها به صورت درون صفاقی انجام گرفت. گروه های درمان شده با دوزهای مختلف عصاره بوقناق و همچنین گروه درمان شده با دیازپام، افزایش معنی دار را در زمان تاخیر در شروع تشنج، مدت زمان تونیک، مدت زمان کلونیک، مدت زمان تونیک-کلونیک، طول زمان تشنج و میزان زنده ماندن در مقایسه با گروه سالین نشان می دهند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد عصاره بوقناق سبب افزایش تاخیر در شروع تشنج و کاهش مرگ ومیر ناشی از تشنج در موش های سوری می شود.
    کلیدواژگان: بوقناق، پنتیلن تترازول، تشنج، موش سوری
  • علی حسین یزدی، الهام مسلمی*، وجیهه زرین پور، محمد مهدی فرقانی فرد صفحات 13-23

    گلیوبلاستوما مولتی فرم یکی از بدخیم ترین سرطان ها می باشد که با توجه به دشوار بودن تشخیص زود متاسفانه اکثر بیماران طی یک سال بعد از تشخیص می میرند.RNA های غیرکدکننده نوعی از RNAها هستند که هیچ پروتیینی را رمزگذاری نمی کنند و به عنوان تنظیم کنندهای پس از رونویسی در بیان ژن عمل کرده و می توانند نقش مهمی را تشخیص سرطان داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات بیان miR-1193  و ارتباط آن با گرید، سن و جنسیت می باشد. در این مطالعه تغییرات بیان miR-1193  را در 50 نمونه بافت مبتلا به گلیوبلاستوما مولتی فرم در مراحل مختلف بیماری و 50 نمونه نرمال با تکنیکReal-Time PCR  که برای آنالیز میزان بیان ژن های مورد مطالعه می باشد و از GraphPad Prism 8 برای آنالیز آماری استفاده شد همچنین با اسفاده از منحنیRoc  ارزش بیومارکی زیستی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد سطح بیانmiR-1193  افزایش بیان را  در نمونه های بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما مولتی فرم نسبت به نمونه های سالم نشان داد. همچنین بیان ژن mir11933-5p از لحاظ آماری با Grade و سن و جنسیت بیمار ارتباط معنی دار نداشت. با آنالیز منحنی و تعیین مقدار cut-off  برای این بیومارکر، مشخص گردید که میزان off-cut  برابر با 141/5 برای  miR-1193بود که بیماران را با اختصاصیت 1 و حساسیت 78/0 می تواند تشخیص دهد. اما با توجه به میزان حساسیت به نسبت پایین آن   باید بررسی بیشتری صورت بگیرد.

    کلیدواژگان: گلیوبلاستوما مولتی فرم، miR-1193، بیان ژن، سرطان
  • صابر نیازی، حمید رجبی*، صادق امانی شلمزاری صفحات 25-35
    چاقی یکی از دلایل بروز بیماری های قلبی عروقی است و فعالیت ورزشی می تواند در تعدیل این خطر نقش داشته باشد لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر 12 هفته تمرین مقاومتی دایره ای در سه شدت متفاوت هم حجم بر برخی عوامل همودینامیک مردان چاق بود. برای این منظور 44  مرد چاق 23 تا 33 سال (30 BMI ≥ ، 5/0 WHtR >) در چهار گروه کنترل، تمرین مقاومتی دایره ای با شدت کم (Rm1 40%) ، متوسط (Rm1 60%)  و بالا (Rm1 80%) (11= تعداد در هر گروه) با حجم برابر انجام دادند. پیش و پس از 12 هفته تمرین  ضربان قلب استراحتی، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک استراحتی و میزان محصول فشار اندازه گیری شد. جهت بررسی تغییرات درون گروهی از t تست وابسته و مقایسه گرو ه ها، از آنالیز واریانس دو طرفه و آزمون تعقیبی بانفرونی استفاده شد (05/0≥p). تغییرات درون گروهی نشان داد ضربان قلب استراحتی، فشار خون سیستولی تنها در گروه با شدت بالا، ، فشار خون دیاستولی تنها در گروه با شدت متوسط و میزان محصول فشار در تمام گروه های تمرینی، بعداز دوره نسبت به قبل کاهش معنی داری داشت (05/0≥ p). آزمون تحلیل واریانس نشان داد بین تغییر ضربان قلب استراحتی، فشار خون سیستولی، فشار خون دیاستولی و میزان محصول فشار در گروه با شدت بالا نسبت به سایر گروه ها اختلاف معنی داری وجود دارد (05/0≥p). یافته ها نشان می دهد احتمالا دوازده هفته تمرین مقاومتی دایره ای اثر مثبتی بر کاهش فشار خون و بهبود شاخص های مرتبط با عملکرد قلب دارد. احتمالا تمرین با شدت بالا اثر بیشری بر کاهش ضربان قلب استراحتی، فشار خون سیستولی و دیاستولی و میزان محصول فشار داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی دایره ای، شدت تمرین، تمرین هم حجم، همودینامیک، چاقی، عملکرد قلب
  • سید فاطمه حسینی، طاهره ناجی*، رحیم احمدی صفحات 37-46

    سیموستاتین دارویی است که در کاهش سطح کلسترول کاربرد وسیعی دارد. با توجه به نقش گسترده NO در سیستم های بیولوژیک بدن، می توان از آن به عنوان یکی از اهداف درمانی در بیماری های مختلف استفاده کرد. هدف از این پژوهش ارزیابی اثر سیموستاتین بر فعالیت آنزیم نیتریک اکسایدسنتاز در رده سلولی اندوتلیال عروقی HUVEC است. به منظور بررسی اثر سیمواستاتین بر رده سلولی HUVEC از روش MTT استفاده شد. اثر سیمواستاتین بر بیان ژن iNOS با استفاده از تکنیک Real-time PCR بررسی شد. تاثیر سیموستاتین بر سطح نیتریک اکساید در رده  سلولی آندوتلیال عروقی (HUVEC) با استفاده از رنگ سنجی گریس بررسی شد. بیان ژن آنزیم INOS در گروه دریافت کننده غلظت 55 میکرولیتر در میلی لیتر سیمواستاتین، در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معناداری داشت و افزایش یافت (05/0 P≤). سطح نیتریک اکساید در غلظت های بالاتر از 125 میکرولیتر بر میلی لیتر سیموستاتین در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معناداری نداشت. ولی در غلظت های پایین تر (16، 31 و 62 میکرولیتر بر میلی لیتر) در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معناداری مشاهده شد و افزایش یافت (05/0P≤). با توجه به ارتباط سطح آنزیم نیتریک اکساید سنتاز اندوتلیالی و اثرات آن بر به ویژه بیماری های قلبی- عروقی، و با توجه به تاثیر سیموستاتین بر افزایش بیان ژن نیتریک اکسابد سنتاز و سطح نیتریک اکساید استفاده از داروی سیموستاتین در بیمارانی که به خاطر اختلال در فعالیت نیتریک اکساید در سطح اندوتلیوم در معرض بیماری قرار می گیرند ممکن است سودمند باشد.

    کلیدواژگان: سیموستاتین، آنزیم نیتریک اکسایدسنتاز، رده سلولی اندوتلیال عروقی
  • ملوک سادات سیرانی، شهلا روزبهانی*، علیرضا نظری صفحات 47-54

    در تحقیق حاضر، تاثیر آب مغناطیسی بر فاکتورهای رشد، آنزیم های کبدی و بافت کبد در ماهی کوی جنس ماده، به منظور ارزیابی امکان تاثیر میدان های مغناطیسی بر ویژگی های زیستی ماهیان بررسی شد. در این تحقیق تعداد 72 عدد ماهی کوی ماده (در 4 گروه 6 تایی و هریک با 3 تکرار) به مدت 90 روز (هر 48 ساعت 1 بار) تحت تاثیر نیروی مغناطیسی با شدت های مختلف (0، 015/0، 025/0 و 045/0 تسلا) قرار گرفتند. طول دوره روشنایی 12ساعت، تغذیه هر 12ساعت با غذای پلت حاوی 30% پروتئین و به میزان 3 درصد وزن بدن ماهی انجام شد. نتایج نشان داد که پارامترهای رشد، آنزیم های کبدی و بافت کبد در ماهیان گروه های تیمار با گروه شاهد اختلاف معنی داری داشت (05/0p <). همچنین فعالیت آنزیم های کبدی  SGOT و LDH در گروه (025/0 تسلا) و SGPT و ALP در گروه شاهد بیشترین میزان بود. هورمون کورتیزول نیز در گروه (025/0 تسلا) نسبت به سایر گروه ها تفاوت معنی داری داشت و در گروه (045/0 تسلا) هم کمترین میزان بود. بیشترین تخریب بافتی در گروه سوم (045/0 تسلا) که بالاترین مغناطیس را دریافت کرده بود دیده شد. در نهایت نتایج این پژوهش تاثیر میدان های مغناطیسی مختلف بر روی بدن ماهی را اثبات نمود.

    کلیدواژگان: ماهی کوی، مغناطیس، میدان های الکتریکی، غشای سلولی، آستانه تحمل
  • زهرا شیبانی* صفحات 55-63
    دیابت، خطر ابتلای سیستم اعصاب مرکزی  به اختلالاتی مانند سکته مغزی، تشنج، زوال عقل و اختلال شناختی را افزایش می دهد. هرنیارین ترکیبی فنلی دارد و آنتی اکسیدان قوی است که اثربخشی آن بر اختلالات نورودژنراتیو در مطالعات اخیر گزارش شده است. هم چنین ثابت شده است، هیپرگلیسمی از طریق فرایندهای آنزیمی و غیر آنزیمی موجب القای اکسیداسیون خود به خودی گلوکز گردیده و با تحریک تولید قطعات اکسیژنی و نیتروژنی فعال، منجر به استرس اکسیداتیو می شود . در این مطالعه 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی انتخاب و به 4 گروه: کنترل، دیابتی و دیابتی تیمارشده با هرنیارین 150 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. دیابت با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (STZ) با دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم القاء گردید. یک هفته پس از تزریق استرپتوزوتوسین، تیمار با هرنیارین با دوز 300 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت دو هفته به صورت خوراکی انجام گردید. قند خون پس از تزریق STZ با خون گیری از سیاهرگ دمی اندازه گیری شد. پراکسیداسیون لیپیدی، میزان تیول و فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز  به عنوان شاخص های استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ اندازه گیری شد. در پایان داده های گروه ها با نرم افزار آماری SPSS و آزمون های one way ANOVA و Tukey تجزیه و تحلیل شدند. پس از القای دیابت، افزایش پراکسیداسیون لیپیدی، کاهش میزان تیول و کاهش فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در هیپوکامپ موش های دیابتی، نسبت به گروه کنترل مشاهده شد (001/0 p <).  تجویز دوزهای 150 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم هرنیارین روزانه سبب بهبودی استرس اکسیداتیو در مغز موش های دیابتی گردید. پژوهش حاضر نشان داد که درمان با هرنیارین به طور معنی داری منجر به کاهش استرس اکسیداتیو در هیپوکامپ موش های صحرایی دیابتی شده با STZ گردید.
    کلیدواژگان: هرنیارین، استرس اکسیداتیو، بافت هیپوکامپ، دیابت، موش صحرایی
  • راضیه علائی، علیرضا پسرکلو*، معصومه نجیب زاده صفحات 65-79
    درک تکامل تاریخ زندگی مستلزم تجزیه تحلیل تعادل بین انرژی اختصاص داده شده به فعالیت های رشد، نمو، تولیدمثل و چگونگی تنظیم این تعادل برای به حداکثر رساندن موفقیت تولیدمثل در طول زندگی است. از سوی دیگر، تماس های صوتی دارای نقش اساسی در خصوصیات تاریخ زندگی می باشند که از ارتباط مستقیم با فعالیت های تولیدمثلی و در نهایت موفقیت تولیدمثلی برخوردارند. با توجه به نقش موثر محیط بر ویژگی های دوزیستان، هدف اصلی این تحقیق مطالعه تغییرات محیطی بر صفات صوتی و میزان تلاش تولیدمثلی در جمعیت های جنس نر قورباغه درختی H. savignyi در مرکز و غرب ایران می باشد. جهت بررسی تلاش تولیدمثلی، صفات وزن و اندازه بیضه در کنار صفات وزن و طول بدن (SVL) افراد در جمعیت های H. savignyi در دامنه ارتفاعی 1000-2117 متر مورد مطالعه قرار گرفتند. همچنین جهت انجام مطالعات صوتی، تعداد پنج صفت استاندارد طول صوت (CD)، فاصله بین دو صوت متوالی (IC)، طول نت (ND)، فاصله بین دو نت متوالی (IN) و تعداد نت ها در هر صوت (N/C) این گونه در جمعیت ها و طیف های دمایی متفاوت مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. مطالعه صفات کمی بیضه و صفات مرتبط با وضعیت بدن (SVL و وزن)، وجود یک ارتباط منفی معنادار را در وزن و اندازه بیضه با افزایش ارتفاع نشان داد، در حالی که این ارتباط برای دو صفت SVL و وزن افراد نتیجه عکس را در پی داشت که بازگوکننده وجود یک تعادل بین فعالیت های رشد و تولیدمثل در این گونه می باشد. نتایج مقایسه تماس های صوتی نشان داد که صوت های H. savignyi در همه ی جمعیت ها از ساختار مشترکی برخوردارند. از سوی دیگر، تاثیر درجه حرارت بر پارامترهای صوتی به صورت معناداری (0⁄05≥P) حاکی از نقش تعیین کننده ی دما بر کلیه ی ویژگی های صوتی مورد مطالعه بود.
    کلیدواژگان: Hyla savignyi، تلاش تولیدمثلی، تغییرات محیطی، تماس های صوتی
  • امین زاهدی انارکی، رامبد خواجه ای*، امیر رشید لمیر، امنه برجسته یزدی صفحات 81-91
    گیرنده های فعال کننده ی پرولیفراسیون پروگسیزوم گاما فاکتوری یک عامل رونویسی فعال شده به وسیله لیگاند می باشد که نقش مهمی در متابولیسم لیپیدها دارد. هدف از پژوهش حاضر اثر هشت هفته تمرینات هوازی- مقاومتی بر بیان ژن گیرنده ی فعال کننده پرولیفراسیون پروگسیزوم گاما در بیماران بای پس عروق گرونری  بود. روش پژوهش حاضرنیمه تجربی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود. جامعه آماری کلیه بیماران بای پس عروق کرونری شهر مشهد بودند.در مطالعه حاضر نمونه پژوهشی شامل 26 مرد میان سال  با دامنه سنی 75/3 ± 73/56 (سال)، قد 03/0 ± 58/1 (متر)، وزن 54/5 ± 11/68 (کیلوگرم)،  شاخص توده بدن 47/2 ± 18/27 (کیلوگرم/مترمربع) و سابقه ی بیماری 75/8 ± 20/25 (ماه) پس از عمل بای پس عروق کرونر تشکیل شده بود. بر اساس معیارهای ورود به تحقیق، در دو گروه در تجربی (14) و کنترل (12) قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل وتی همبسته در سطح معنی داری 05/0≥p  و نرم افزار SPSS نسخه 21تحلیل شدند. نتایج نشان داد که هشت هفته تمرینات هوازی-مقاومتی سبب افزایش بیان ژن PPAR در گروه تمرین ترکیبی نسبت به گروه کنترل شد (001/0=p). همچنین نتایج آماری آزمون تی همبسته نشان داد که افزایش بیان ژن PPAR در گروه تمرین ترکیبی افزایش معناداری در پس آزمون نسبت به پیش آزمون داشت (001/0=p) که این افزایش در گروه کنترل معنی دار نبود (081/0=p). داده های پژوهش حاضر نشان داد تمرینات هوازی-مقاومتی با افزایش بیان ژن PPAR می تواند در متابولیسم چربی ها و فرآیند های وابسته به آن در بیماران بای پس عروق کرونری تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، تمرینات مقاومتی، PPAR، CABG
  • فرج الله جعفری، مهدی گودرزوند*، رامین حاجی خانی، مصطفی قربانی، جلال صولتی صفحات 93-105

    با توجه به نقش عوامل اکسیدان در پاتوژنز بیماری پارکینسون، در این مطالعه اثر تجویز ترکیب پیکنوژینول، به عنوان آنتی اکسیدان، بر بهبود عملکرد حرکتی و رفتار اضطرابی در مدل تجربی بیماری پارکینسون بررسی شد. چهل سر موش کوچک آزمایشگاهی نر نژاد NMRI به صورت تصادفی در 5 گروه 8 نایی تقسیم شدند: گروه کنترل سالین 3 میکرولیتر محلول نرمال سالین حاوی 1/0 درصد اسید آسکوربیک، به عنوان حلال 6-OHDA، را به صورت یک طرفه در داخل استریانوم چپ دریافت کردند. گروه تیمار که سم 6-OHDA حاوی 1 درصد اسید اسکوربیک به میزان 3 میکروگرم/میکرولیتر را به صورت داخل استریاتوم سمت چپ دریافت نمودند، سپس آب مقطر، به عنوان حلال پیکنوژنول، را به مدت 7 روز به صورت گاواژ دریافت کردند (گروه لیژن یا ضایعه). گروه های تیمار ترکیب پیکنوژنول را با دوز های 10، 20 و 30  میلی گرم/کیلوگرم به صورت گاواژ به مدت 7 روز دریافت کردند. 7 روز بعد از تزریق توکسین 6-OHDA در استریاتوم چپ با روش استریوتاکسی و ایجاد مدل پارکینسون، جهت تایید آسیب نورون های ناحیه استریاتوم از تست آپومورفین و اندازه گیری میزان چرخش حیوانات استفاده شد. همچنین میزان کاتالپسی یا سختی عضلانی با روش تست بار و رفتار اضطرابی با تست ماز صعودی (EPM) سنجیده شدند. بررسی تعداد کل چرخش در تست آپومورفین، کاهش معنی داری را گروه های دریافت کننده پیکنوژینول نشان دادند. تجویز ترکیب پیکنوژینول موجب کاهش معنی دار کاتالپسی شد. نتیجه آزمون رفتار اضطرابی نشان داد که درصد مدت زمان حضور در بازوی باز (OAT) در گروه دریافت کننده پیکنوژینول افزایش معنی داری را نشان داد. تعداد دفعات ورود به بازوهای باز و بسته افزایش معنی داری را در گروهی که ترکیب پیکنوژینول دریافت کردند نشان داد. پیکنوژینول با اثر آنتی اکسیدانی خود موجب بهبودی عملکرد حرکتی و کاهش رفتار اضطرابی در مدل حیوانی بیماری پارکینسون می شود.

    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، کاتالپسی، اضطراب، پیکنوژینول، موش های کوچک آزمایشگاهی
  • سمیرا عرب عامری*، فیروز صمدی، بهروز دستار، زربخت انصاری، رضا مبصری صفحات 107-118
    در این بررسی اثر تزریق درون تخم مرغی نانوذرات نقره بر پاسخ سیستم ایمنی جوجه های گوشتی مورد مطالعه قرار گرفت.  در این راستا 560 عدد تخم مرغ در چهار گروه با چهار تکرار به صورت تصادفی تقسیم شدند. گروه های آزمایشی شامل:1) کنترل مثبت (تزریق 1 میلی لیتر سرم فیزیولوژی)، 2) کنترل منفی (بدون تزریق سرم فیزیولوژی)، 3) تزریق20 میلی گرم نانوذرات نقره و 4) تزریق40 میلی گرم نانو ذرات نقره به ازای هر تخم مرغ بود. تزریق نانوذرات نقره و گروه کنترل در روز 7 دوره جوجه کشی انجام گرفت. در انتهای دوره جوجه کشی، جوجه ها جهت بررسی درصد جوجه درآوری شمارش شده و پس از وزن کشی جهت بررسی پارامترهای سیستم ایمنی کشتار شدند. درصد جوجه درآوری در گروه های آزمایشی تفاوت معنی داری را داشت (05/0 > p). به طوری که گروه کنترل منفی بیشترین درصد جوجه درآوری را نشان داد. نانوذرات نقره موجب بهبود رشد جوجه ها در طی دوران جوجه کشی شد (05/0 > p). به طوری که گروه دریافت کننده 20 میلی گرم نانوذرات نقره بیشترین وزن بدن را نشان داد. نانوذرات نقره وزن نسبی کبد و طحال را به طور معنی داری افزایش داد (05/0 > p). غلظت ایمونوگلوبین G ((IgG، M (IgM)، تعداد کل گلبول های سفید و نسبت هتروفیل به لنفوسیت تفاوت معنی داری را نشان نداند (05/0 < p). بیان ژن فاکتور نکروز تومور کبدی آلفا (TNF-α)، اینترلوکین6 (6IL-)، فاکتور رشد بتا در حال تغییر (TGF-β) و فاکتور رشد شبه انسولینی1 (IGF-1) در گروه های آزمایشی تفاوت معنی داری را نشان دادند (05/0 >p). به طوری که گروه دریافت کننده 20 میلی گرم نانوذرات نقره بالاترین سطح بیان ژن را نشان داد. به طور کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد تزریق درون تخم مرغی نانوذرات نقره سبب تقویت سیستم ایمنی جوجه های گوشتی می شود.
    کلیدواژگان: بیان ژن، پاسخ ایمنی، تزریق درون تخم مرغی، جوجه گوشتی، نانوذرات نقره
  • فاطمه مقبلی، محمدمراد فرج اللهی*، عباس میرشفیع، منیره محسن زادگان صفحات 119-127

    التهاب یک روند فیزیولوژیکال است که با آسیب بافتی و با وجود عوامل عفونت زای مختلف شروع می شود و مردانی که در بافت پروستات غیرسرطانی آن ها علایم التهاب مزمن مشاهده می شود حدود دو برابر بیشتر از دیگر مردان به سرطان پروستات پیشرفته مبتلا می شوند. با توجه به اهمیت فاکتورهای التهابی در تهاجم و متاستاز سلول های سرطان پروستات بر آن شدیم اثر داروی ضد التهابی M2000 را روی دو ژن التهابی دخیل در تهاجم سلول های سرطانی مورد ارزیابی قرار دهیم. برای بررسی داروی M2000، ابتدا سلول های PC3  با استفاده از محیط RPMI به همراه  10درصد FBS و 1درصد PenStrep کشت داده شد سپس سلول ها با داروی M2000 با غلظت های 25 و 50 میکروگرم در میلی لیتر تیمار شدند و پس از 24 ساعت بیان ژن های التهابی il8 و NF-κB با استفاد از RT-PCR Real time بررسی شد. در این مطالعه بیان ژن NF-κB در تمامی تیمارها در RT-PCR با کاهش همراه بود. در حالی که ژن IL-8 در غلظت µg/ml 50 کاهش بیان نشان داد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که داروی M2000 قابلیت کاهش بیان ژن های  il8 و NF-κB دخیل در تومورزایی و تهاجم سلول های سرطان پروستات را دارا می باشد که می تواند زمینه ساز مطالعات آینده برای کنترل هر چه بهتر بیماران مبتلا به سرطان پروستات باشد.

    کلیدواژگان: سرطان پروستات، داروی NSAID، التهاب در سرطان، التهاب
  • افشین قلی زاده، رضا شاپوری*، پرویز پاکزاد، مهدی مهدوی صفحات 129-141

    اسینتوباکتر بومانی، باکتری هوازی فرصت طلبی است که به عنوان یکی از شایعترین پاتوژن های میکروبی با مقاومت آنتی بیوتیکی در ایجاد عفونت تنفسی در بیماران بستری در بخش ICU شناخته می شود. ساخت واکسن می تواند یکی از راهکارهای موثر در مقابله با این عفونت باشد. این مطالعه، به منظور ارزیابی اثرات حفاظتی نانو ذرات PLGA حاوی لیپوپلی ساکارید(LPS)  سمیت زدایی شده باکتری اسینتوباکتربومانی به عنوان واکسن در عفونت ریوی موش انجام شد. برای تکثیر انبوه باکتری از محیط کشت مولر هینتون براث استفاده شد.LPS  باکتری به روش آب-فنل داغ استخراج و به کمک NaOH 2/0 مولار سمیت زدایی شد. انکپسوله کردن LPS سمیت زدایی شده در ذرات  PLGA به روش تبخیر حلال - امولسیون دوتایی آب - در روغن - در آب انجام شد. ذرات تهیه شده بین 150 تا 200 نانومتر قطر داشتند و دارای بار سطحی منفی بودند. 40 سر موش Balb/C به طور تصادفی به  4 گروه 10 تایی (کنترل، گروه دریافت کننده PLGA، گروه دریافت کننده  D-LPS و گروه دریافت کننده    PLGA-D-LPS) تقسیم و تمامی گروه ها سه بار به فاصله 14 روز با واکسن تیمار شدند. در روز 35 باکتری های زنده از طریق ریه به گروه ها عرضه شد و پس از 48 ساعت ریه موش ها جهت مطالعات باکتری شناسی و هیستوپاتولوژی خارج گردید. کشت عصاره همگن شده بافت ریه، تفاوت معنی داری را بین گروه 4 با سایر گروه ها نشان داد (05/0 p <). مطالعه بافت شناسی نیز اثرحفاظتی نانوذرات PLGA حاوی LPS سم زدایی شده را کاملا نشان داد. این مطالعه نشان داد که ذرات PLGA حاوی LPS سمیت زدایی شده اسینتوباکتر بومانی در تحریک سیستم ایمنی موش موفق بوده و می تواند به عنوان واکسن استفاده شود.

    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، PLGA، LPS، نانوذرات، عفونت ریوی
  • طناز کوثری مقدم، هانیه جعفری*، پریچهره یغمایی صفحات 143-152
    یکی از شایع ترین اختلالات کبدی در حال حاضر، کبد چرب می باشد که امروزه به دلیل سبک نادرست زندگی، مبتلایان به آن در جهان رو به افزایش است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ماده موثره گیاه اسپند یعنی هارمالین، بر سطوح سرمی آنزیم های شاخص کبدی در موش های مبتلا به کبد چرب غیرالکلی می باشد. در این تحقیق از 40 سر موش نر بالغ نژاد NMRI که به 5 گروه 8تایی شامل گروه های کنترل، HFD،  شم (HFD دریافت کننده آب مقطر که حلال هارمالین می باشد)، دریافت کننده هارمالین 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند، استفاده شد. هارمالین به صورت داخل صفاقی و به مدت 4 هفته تزریق شد. برای ارزیابی عملکرد کبد، سطوح سرمی آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP) و پروفایل لیپیدی (کلسترول، LDL و HDL) اندازه گیری شدند. میزان فعالیت آنزیم های آنتی  اکسیدانی مانند کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسیددیسموتاز (SOD) در بافت کبد نیز بررسی شدند. بررسی های هیستولوژیکی با استفاده از رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ایوزین در بافت کبد انجام شد. سطوح سرمی ALT، AST، ALP، کلسترول و LDL به طور معنی داری در گروه های تیمارشده با هارمالین کاهش و سطوح آنزیم های آنتی اکسیدان کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و SOD بطور معنی داری در گروه های تیمار شده افزایش یافت. میزان HDL بطور معنی داری در گروه های تیمار شده با هارمالین افزایش معنی دار یافت. نتایج به دست آمده، اشاره به خواص آنتی اکسیدانی هارمالین دارد که از مهمترین آلکالوییدهای گیاه اسپند می باشد.
    کلیدواژگان: هارمالین، آنتی اکسیدان، کبد چرب غیر الکلی، آنزیم های کبدی
  • ناهید شفقت، سوده غفوری فرد*، فتاح ستوده نژاد نعمت الهی صفحات 153-165
    سرطان ریه شایع ترین بدخیمی با بالاترین میزان مرگ و میر در سراسر جهان است. RNAهای بلند غیر کد کننده (LncRNAs) نقش های پیچیده ای در شروع و پیشرفت سرطان ریه دارند و در نتیجه بر پیش آگهی بیماران تاثیر می گذارند. در پژوهش حاضر تغییرات بیان lncRNAهایCCAT1 ،CCHE1 ،ANRIL ، BANCR و PICART1 در بافت های توموری در مقایسه با بافت های طبیعی مجاور تومور بررسی شدند و پتانسیل آن ها به عنوان نشانگر های زیستی برای تشخیص و پیش آگهی سرطان ریه ارزیابی گردید. به منظور انجام این مطالعه مورد - شاهدی، 30 نمونه ی بافت سرطانی ریه و 30 نمونه ی بافت غیر سرطانی مجاور تومور جمع آوری گردید و پس از استخراج RNA تام و سنتز cDNA، سطح بیان lncRNAهای هدف و ژن مرجع β2M با استفاده از روش Real-time PCR SYBR Green اندازه گیری شد. آنالیز آماری داده های Real-time PCR، بین میزان بیان این lncRNAها در  بافت توموری و بافت نرمال اطراف تومور، تفاوت معنی داری نشان ندادند (05/0 ˃ p). همچنین ارتباط معنی داری بین سطح بیان این lncRNAها با هیچ یک از ویژگی های جمعیت شناختی و پاتولوژیک بیماران مشاهده نشد (05/0 ˃ p). بر اساس یافته های این مطالعه می توان چنین نتیجه گرفت که این lncRNAها نقشی در سرطان ریه، در بیماران ایرانی ندارند. با این حال برای تایید نتایج این پژوهش، بررسی بیان این lncRNA ها در تعداد بیشتری نمونه لازم می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان ریه، RNA غیر کد کننده بلند، CCAT1، CCHE1، ANRIL، BANCR، PICART1
  • محمدحسین خانجانی* صفحات 167-174

    عملکرد مولدین میگوی سفید غربی تحت تاثیر شرایط محیطی مختلف، نوع تغذیه، اندازه و مکان پرورش متفاوت می باشد. در مطالعه حاضر عملکرد تولید مثلی مولدین میگوی سفید غربی در دو سیستم پرورشی معمولی (تعویض آب) و تعویض آب محدود مورد بررسی قرار گرفت. مولدین ماده با میانگین وزن 8/6 ± 6/38 گرم از مرکز تکثیر آبزی پرور چابهار واقع در کنارک تهیه و در مخازن 2000 لیتری مورد آزمایش قرار گرفتند. دو تیمار در سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی برای مطالعه حاضر در نظر گرفته شد. شامل: تیمار کنترل (سیستم پرورش معمولی) که روزانه 90 درصد آب مخازن تعویض و تیمار با تعویض آب محدود (روزانه 2 تا 3 درصد) از کف مخازن تعویض آب صورت می گرفت. نتایج نشان داد تفاوت معنی داری در عملکرد رشد مولدین بین دو سیستم پرورش وجود ندارد (05/0p >)، اما ضریب بقاء در سیستم پرورش با تعویض آب محدود (57/97 درصد) بالاتر بود. تعداد تخم در هر مرحله تخم ریزی برای میگوهای تحت سیستم پرورشی معمولی و تعویض آب محدود به ترتیب 47500 و 60800 بدست آمد که اختلاف معنی داری بود (05/0 >p). همچنین تعداد تخم تبدیل شده به ناپلیوس در سیستم تعویض آب محدود نسبت به سیستم معمولی بیشتر بدست آمد. بطور کلی مطالعه حاضر نشان داد عملکرد تولید مثلی مولدین میگوی سفید غربی در سیستم پرورشی با تعویض آب محدود نسبت به سیستم معمولی بهتر می باشد.

    کلیدواژگان: میگوی سفید غربی، مولدین، سیستم پرورش، تعویض آب محدود
  • کیارش دژبان، سهراب رسولی* صفحات 175-182
    ک  کریپتوسپوریدیوم انگل های کوکسیدیایی کوچکی هستند که به سلول های اپی تلیال تنفسی و گوارشی مهره داران هجوم می آورند. انگل داخل سلولی و خارج سیتوپلاسمی هستند که باعث ایجاد اسهال های خود محدود کننده در حیوانات می شوند. برای این انگل میزبان اختصاصی وجود ندارد و در دام های مختلف دیده می شود. در این بررسی سعی بر آن شده تا میزان شیوع عفونت بر اثر این بیماری در گوسفندان و بزهای شهرستان مهاباد مورد بررسی قرار گیرد. در این مطالعه تعداد 419 نمونه مدفوع از گوسفندان و بزهای روستاهای اطراف شهرستان مهاباد در آذربایجان غربی جمع آوری گردید و با استفاده از روش رنگ آمیزی ذیل نیلسون تغییر یافته مورد آزمایش قرار گرفت که 49 نمونه مثبت (17 نمونه مدفوع از گوسفندان و بزهای زیر یکسال از لحاظ دفع اووسیست مثبت گزارش گردید همچنین 11 نمونه مدفوع از گوسفندان و بزهای بین 1 الی 2 سال، 9 نمونه مدفوع از گوسفندان و بزهای بین 2 الی 3 سال و 8 نمونه مدفوع از گوسفندان و بزهای بین 3 الی 4 سال و 4 نمونه در جمعیت گوسفندان و بزهای بالای 4 سال از لحاظ دفع اووسیت مشاهده گردید). از لحاظ آماری رابطه معنی داری بین میزان آلودگی و سن دام ها مشاهده شد (05/0 > p). بیشترین میزان آلودگی در فصل بهار مشاهده گردید که از لحاظ آماری رابطه معنی داری بین میزان آلودگی و فصول نمونه گیری مشاهده گردید (05/0 > p). از لحاظ جنسیت، بیشترین میزان آلودگی در جنس ماده در جمعیت گوسفندان و بزهای شهرستان مهاباد مشاهده گردید که از لحاظ آماری رابطه معنی دار وجود داشت (05/0 > p). بین جمعیت گوسفندان و جمعیت بزهای شهرستان مهاباد اختلاف آماری معنی دار مشاهده نگردید (05/0 > p).
    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم، گوسفند، بز، شهرستان مهاباد
  • بهاره سیفی نهاوندی، پریچهره یغمایی*، شهین احمدیان، مریم قبه، آزاده ابراهیم حبیبی صفحات 183-193
    بیماری آلزایمر از مهمترین بیماری های تحلیل برنده عصبی است که به دنبال تولید رادیکال های آزاد و فاکتور های التهابی بروز می کند. ژرانیول که یک مونوترپن طبیعی است دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات ژرانیول و ورزش بر حافظه و یادگیری، میزان فعالیت SOD و سطح MDA، میزان نوروژنز و نیز تعداد پلاک های آمیلوییدی در موش های آلزایمری شده نژاد ویستار می باشد. برای ایجاد مدل آلزایمری، از تزریق دو طرفه  Aβ 1-42درون هیپوکامپ رت های نر استفاده شد. گروه بندی شامل: کنترل منفی، کنترل مثبت، ورزش، آلزایمری، آلزایمری + ورزش، آلزایمری + ژرانیول، آلزایمری + ژرانیول + ورزش می باشد. نتایج نشان داد که میزان فعالیت SOD و سطح سرمی MDA در گروه های ورزش، درمانی و دریافت کننده ژرانیول توام با ورزش در مقایسه با سایر گروه ها به ترتیب افزایش و کاهش معناداری پیدا کردند (001/0>P). نتایج تست رفتاری شاتل باکس نیز نشان داد در مدت زمان ورود به محفظه تاریک، بین گروه های درمانی و دریافت کننده ژرانیول توام با ورزش در مقایسه با گروه های آلزایمری و آلزایمری توام با ورزش در سطح (001/0>P) افزایش معناداری وجود داشت. همچنین میزان نوروژنز درگروه های درمانی و ژرانیول توام با ورزش در مقایسه با گروه های آلزایمری و آلزایمری توام با ورزش در سطح (001/0>P) افزایش معناداری یافته بود. در تعداد پلاک های آمیلوییدی درگروه های درمانی و ژرانیول توام با ورزش در مقایسه با سایر گروه ها نیز در سطح (001/0>P) کاهش معناداری مشاهده گردید. با توجه به نتایج به دست آمده در این تحقیق به نظر می رسد استفاده توام ژرانیول و ورزش می توانند اختلالات ایجاد شده در حافظه،  میزان فعالیت SOD، سطح MDA، میزان نوروژنز و نیز پلاک های آمیلوییدی ایجاد شده در بیماری آلزایمر را به طور چشمگیری بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: آلزایمر، ژرانیول، ورزش، SOD، MDA، نوروژنز، پلاک های آمیلوئیدی
  • آرزو معرفت، لیلا صادقی* صفحات 195-208
    دیابت شیرین یک بیماری متابولیک مزمن است که با افزایش قند خون و نیز برخی ناهنجاری ها در بافت پانکراس و کبد همراه است. مطالعات نشان داده است برخی از مواد شیمیایی مانند آلوکسان و استرپتوزوتوسین از طریق آسیب به بافت پانکراس آزادسازی انسولین را مختل کرده و علایمی مانند دیابت از جمله افزایش قند و چربی خون ، التهاب ، استرس اکسیداتیو را در حیوانات ایجاد می کنند. لذا به نظر می رسد ترکیبات طبیعی که به طور سنتی به عنوان آنتی اکسیدان یا ضد چاقی استفاده می شدند، بتوانند خاصیت ضد دیابت نیز داشته باشند. در این مطالعه ویژگی ضد دیابتی ترکیبات طبیعی ساپونین و بتا-کاروتن بر روی موش های دیابتی (ناشی از مصرف آلوکسان) که دارای علایم بیوشیمیایی، التهابی و بافتی می باشند بررسی شد. اندازه گیری فاکتورهای خونی و التهابی نشان داد تزریق آلوکسان باعث افزایش قند و چربی خون می شود که با علایم التهابی و استرس اکسایشی همراه است. به طور کلی تیمار با ترکیبات گیاهی التهاب ناشی از استرس اکسیداتیو در موش های دریافت کننده آلوکسان را بهبود بخشید و همچنین با بهبود جزایر لانگرهانس باعث کاهش ناهنجاری در بافت پانکراس شد و به این ترتیب باعث ترشح منظم و طبیعی انسولین گردید. ترشح انسولین باعث تحریک جذب گلوکز و لیپیدها شده و همچنین باعث بهبود پروفایل لیپوپروتیین ها در موش های دیابتی می شود. با در نظر گرفتن نتایج حاصل و شباهت بین دیابت ناشی از آلوکسان در موش های صحرایی و بیماران دیابتی، از ساپونین و بتا-کاروتن یا ترکیبات شیمیایی مشابه می توان در کاهش خطر ابتلا به دیابت و همچنین درمان بیمارانی که از دیابت یا سایر اختلالات متابولیکی رنج می برند استفاده کرد.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، افزایش قند خون، افزایش چربی خون، جزایر لانگرهانس، ویژگی آنتی اکسیدانی
  • سیما اسماعیل زاده، هومن شجیعی*، ویدا حجتی، بابک مقدسی صفحات 209-219
    ماهی گورامی از ماهیان مهم زینتی آب شیرین است که به علت تنوع رنگی و سازگاری بالا در محیط آکواریوم و زیبایی خاص آن قابل توجه ماهی دوستان می باشد. ماهی گورامی از راسته ی سوف ماهی شکلان و زیرراسته ی ماهیان لابیرنت دار می باشد. این ماهی از ماهیان گیاهخوار است ولی در شرایط مصنوعی آکواریوم از غذاهای زنده از جمله آرتمیا نیز تغذیه می کند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر استفاده از داروی استرادیول برشاخص های تولیدمثلی ماهی گورامی طلایی صورت گرفت. هدف از انجام این آزمایش بلوغ زودرس و تولیدماهی بیشتر در بازه زمانی کوتاه تر و با هزینه کمتر در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی بود. در این بررسی تعداد 150 عدد ماهی گورامی طلایی در 5 گروه 10 تایی (شامل یک گروه شاهد و چهار گروه تیمار، هر یک با سه تکرار) مطالعه شدند که به مدت 2 ماه با جیره غذایی حاوی غلظت های مختلف استرادیول (5/0، 1، 5/1، 2 میلی گرم بر کیلوگرم جیره خشک) تغذیه شدند. بیومتری نمونه ها شامل طول استاندارد و وزن کل، هر دو هفته یک بار انجام شده و شاخص های تولیدمثلی ماهیان در پایان دوره محاسبه شد. نتایج نشان داد که هرچه دوز استرادیول افزایش یافته شاخص های تولید مثلی نیز افزایش یافته است. از آنجایی که یکی از اهداف متخصصین افزایش میزان باروری ماهیان است، با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق مصرف استرادیول برای بهبود وضعیت رشد ماهیان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ماهی گورامی طلایی، رشد، بازماندگی، استرادیول، تولیدمثل
  • حمید موسی زاده، نعمت الله نعمتی*، طاهره باقرپور صفحات 221-229

    افزایش استرس اکسیداتیو موجب آسیب نورونی و بروز دردهای مزمن در بیماران مبتلا به آلزایمر می شوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر هشت هفته تمرینات استقامتی در شیب مثبت (PST) و منفی (NST) همراه با ژل رویال (RJ) بر غلظت هیپوکامپی پروتئین کربونیل (PC) و آستانه تحمل درد (PT) موش های صحرایی آلزایمری شده با تری متیل تین (TMT) انجام شد. در این مطالعه تجربی 49 سر موش صحرایی آلزایمری شده با تزریق درون صفاقی 8 میلی گرم بر کیلوگرم نوروتوکسین TMT به طور تصادفی به گروه های هفت تایی شامل: 1- AD، 2- شم (نرمال سالین) (Sh)، 3- PST، 4- NST، 5- PST+RJ، 6- NST+RJ و 7- RJ تقسیم  شدند. جهت بررسی اثر بیماری آلزایمر بر متغیرهای تحقیق 7 سر موش صحرایی در گروه کنترل سالم (C) قرار گرفتند. PST (با سرعت 16 متر بر دقیقه در شیب مثبت، (15%+) و NST (با سرعت 16 متر بر دقیقه در شیب منفی (15% -) به مدت هشت هفته، پنج جلسه در هفته، هر جلسه 60 دقیقه انجام شد. مصرف RJ (حل شده در نرمال سالین) به مدت هشت هفته  mg/kg/day100 بصورت صفاقی انجام شد. برای بررسی تفاوت بین گروهی از آزمون آنالیز واریانس یک راهه همراه با آزمون تعقیبی توکی در نرم افزار SPSS 22 انجام شد (05/0≥p). NST موجب کاهش سطوح هیپوکامپی PC (001/0=p) و PT گردید، همچنین PST موجب کاهش PT (001/0= p) گردید. NST+RJ موجب کاهش سطوح هیپوکامپی PC (001/0=p) و PT (001/0=p) در موش های صحرایی مبتلا به بیماری آلزایمر گردید. همچنین PT در گروه PST+RJ به طور معنی داری کاهش یافت(001/0= p). سطوح هیپوکامپی PC در گروه NST+RJ پایین تر از گروه PST+RJ بود (001/0=p). به نظر می رسد NST به تنهایی و همراه با RJ دارای اثرات کاهنده استرس اکسیداتیو و ضد دردی می باشند، هر چند تعامل PST و RJ اثرات ضد دردی داشت، ولی مطالعات بیشتری در زمینه اثرات کاهنده ی استرس اکسیداتیو متعاقب PST و مصرف RJ احساس می شود.

    کلیدواژگان: تمرین، ژل رویال، پروتئین کربونیل، آستانه تحمل درد، آلزایمر
|
  • Sara Zandi, Saeid Valipour Chahardahcharic *, Maryam Rafieirad Pages 1-11
    Epilepsy is the most common disorders of the nervous system. The side effects of some drugs and their resistance to them have been considered by plants for identifying drugs with minimal side effects. This study investigated the effect of hydroalcoholic extract of E. campestre on pentylenetetrazol-induced seizures in male mice. In the present experimental study, 40 male Wistar rats weighing 25-30 g were randomly divided into 5 groups (n = 8): saline, three epileptic groups treated with doses of 50, 100, and 200 mg/kg of E. campestre extract and positive control group treated with 1 mg/kg diazepam. In order to create a model of epilepsy, Pentylenetetrazol (PTZ) was injected with dose of 85 mg/kg. The effect of different doses of extract and drug on the severity of seizures was evaluated by measuring the duration of different seizure behavioral states in the animal. All prescriptions were given intraperitoneally (ip). The groups treated with different doses of E. campestre extract as well as the diazepam treated group showed a significant increase in delayed onset of seizure, tonic duration, clonic duration, and tonic-clonic duration, and length Seizure time and survival rate were significantly higher in the saline group. The results of this study showed that E. campestre extract increase delayed onset of seizure and reduced mortality due to seizure in mice.
    Keywords: Eryngium Campestre, Mice, Pentylene Tetrazole, Seizure
  • Ali Hoseinyazdi, Elham Moslemi *, Vajiheh Zarrinpour, Mohammad Mahdi Forghanifard Pages 13-23

    Glioblastoma is one of the most malignant cancers worldwide, which due to the difficulty of early diagnosis, most affected people die within a year after diagnosis. Non-coding RNAs are a group of RNAs acting as post-transcriptional regulators and can play an essential role in cancer diagnosis. This study was aimed at investigating the expression level of miR-1193 in glioblastoma multiform and normal tissue samples and their correlation with the grade, age, and sex parameters. In this study, the expression level of miR-1193 was quantified in 50 glioblastoma multiform tissues (at different stages of disease), and 50 normal ones using the Real-Time PCR technique. GraphPad Prism 8 software was used for statistical analysis. The results of this study revealed down-regulation of the miR-1193 glioblastoma multiform samples compared to normal ones. The expression of miR-1193 was not significantly correlated with grade, age, and sex parameters. Finally, increased expression of miR-1193 could play an essential role in glioblastoma multiform. Moreover, according to Roc curve analysis and determining the cut-off value for this biomarker, it was found that the off-cut value was equal to 5.141 for miR-1193, which can detect patients with specificity of 1 and sensitivity of 0.78. However, due to its relatively low sensitivity, more research should be conducted.

    Keywords: Glioblastoma Multiform, miR-1193, expression
  • Saber Niazi, Hamid Rajabi *, Sadegh Amani Pages 25-35
    Obesity is one of the causes of cardiovascular disease and exercise can play a role in modulating this risk. Therefore, this study was aimed at investigating the effect of 12 weeks of circuit resistance training with three different intensities of equal volume on some hemodynamic factors on obese men. Forty four obese men aged 23 to 33 years (BMI≥30, (WHtR)> 0.5) in four control groups: low-intensity circuit resistance training (40% Rm1), medium (60% Rm1) and high (Rm1) 80% (11 = number in each group) with equal volume. Before and after 12 weeks of resting heart rate training, resting systolic and diastolic blood pressure and pressure product rate were measured. Two-way analysis of variance (ANOVA) and Bonferroni post hoc test were used to examine the intragroup changes using t-test and comparison of groups (P≤0.05). It seems that 12 weeks of circuit resistance training has a positive effect on lowering blood pressure and pressure product rate besides improving indicators related to heart function. High-intensity exercise is likely to have a greater effect on resting heart rate, systolic and diastolic blood pressure, and double heart rate.
    Keywords: Circular Resistance Training, Training Intensity, Volume Training, Hemodynamics, Obesity, Heart Function
  • Seyede Fatemeh Hosseini, Tahereh Naji *, Rahim Ahmadi Pages 37-46

    Simvastatin is a 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme-A Reductase inhibitor widely used in lowering cholesterol levels.This study was aimed at assessing the effect of simvastatin on the activity of nitric oxide synthase in the vascular endothelial cell line HUVEC. MTT method was used to evaluate the effect of simvastatin on HUVEC vascular endothelial cell line. The effect of simvastatin on iNOS gene expression in HUVEC vascular endothelial cell line was investigated using real-time PCR technique. The effect of Simvastatin on the activity of endothelial nitric oxide synthase was investigated using grease colorimetry. With increasing Simvastatin concentration, the survival of HUVEC vascular endothelial cells decreased compared to the control group (P≤0.05). In addition, the expression of INOS enzyme gene in the group receiving 55 µl/ml of simvastatin was significantly different and increased compared to the control group (P≤0.05). Simvastatin at concentrations higher than 125 µl/ml simvastatin was not significantly different from the control group. However, at lower concentrations (62, 31, and 16 µl/ml), a significant difference was observed and increased compared to the control group (P≤0.05). Considering the decrease in the level of endothelial nitric oxide synthase and its effects on human diseases, especially cardiovascular diseases, the use of simvastatin can be helpful in patients exposed to disease due to endothelial nitric oxide dysfunction..

    Keywords: Simvastatin, Nitric Oxide Synthase Enzyme, HUVEC (Vascular Endothelial Cell
  • Moluk Sadat Sirani, Shahla Roozbehani *, Alireza Nazari Pages 47-54

    Due to the scarcity of sweet water resources in the aquaculture industry to increase production, quality parameters of growth and reproduction are among the measures a farmer can take. Using diets and magnetizing fish water will result in shorter market weight and lower production cost. The present study was aimed at investigating the effect of magnetization with different cell types on the physiology of the effective factors of fish Koi. In this study, the experiment was conducted in four groups and each group with three replications for 90 days using three different strains (0.015, 0.025, and 0.045) and 72 fish of different sexes. During the experimental period of 12 h light and 12 h dark feeding, every 12 h was fed a pellet feed containing 30% protein of 3% fish weight. Repeated effect of magnetic field on water of tanks was performed once every 48 h. No significant differences were observed between the groups in terms of cholesterol analysis and repeated weight changes. The sex hormone parameters and liver enzymes and tissues of liver, kidney, and sexual organs were not significantly different (p < 0.05). The hepatic enzymes SGOT and LDH were highest in the control group (0.025 Tesla) and SGPT and ALP in the control group. The cortisol hormone in the group (0.025 Tesla) and progesterone and testosterone in the group (0.015 Tesla) were significantly different from the other groups and the group (0.045 Tesla) had the least amount of parameters. According to the best results of performance given the magnetism and high quality of food in the experimental groups, it can be concluded that due to cell membrane structures and cell tolerance threshold, the highest tissue degradation was observed in group C that received the highest magnetization (0.045 Tesla). It can be concluded that the effect of different fields on the fish body was confirmed by the results of different fields on the physiology of the fishes tested. Determining the most appropriate field intensity for use in the aquaculture industry that can both increase and reduce aquaculture costs and have no detrimental effect on aquatic physiological factors and factors will require further research and testing..

    Keywords: magnetic, Koi, Electric Fields, Cell Membranes, Tolerance Threshold
  • Zahra Shaibani * Pages 55-63
    Diabetes increases the risk of central nervous system disorders such as stroke, seizures, dementia, and cognitive impairment. The herniarin has a phenolic compound and it is a powerful antioxidant whose efficacy has been reported in neurodegenerative disorders in recent studies. Moreover, it has been shown that hyperglycemia induces spontaneous oxidation of glucose through enzymatic and non-enzymatic processes, leading to oxidative stress by stimulating the production of active oxygen and nitrogen components. In this study, 40 male Wistar rats were randomly selected and divided into four groups: control, diabetic, and diabetic treated with 150 and 300 mg/kg hernia. Diabetes was induced by intraperitoneal injection of streptozotocin (STZ) at a dose of 60 mg/kg. One week after streptozotocin injection, treatment with herniarin at 300 and 150 mg/kg was performed orally for two weeks. Blood glucose was measured after STZ injection by blood sampling from the caudal vein. Lipid peroxidation, thiol levels, and glutathione peroxidase activity were measured as indicators of oxidative stress in the hippocampus. Finally, the data of the groups were analyzed using SPSS statistical software and one-way ANOVA and Tukey tests. After induction of diabetes, an increase in lipid peroxidation, a decrease in thiol, and a decrease in glutathione peroxidase activity was observed in the hippocampus of diabetic rats compared to the control group (p < 0.001). Daily doses of 150 and 300 mg/kg Herniarin improved oxidative stress in the brains of diabetic rats. The present study showed that treatment with herniarin significantly reduced oxidative stress in the hippocampus of STZ diabetic rats.
    Keywords: Herniarin, Oxidative stress, Hippocampal Tissue, Diabetes, Rat
  • Raziyeh Alaei, Alireza Pesarakloo *, Masoumeh Najibzadeh Pages 65-79
    Understanding the evolution of life history requires analyzing the balance between the energy devoted to growth, development, and reproduction activities and how to adjust this balance to maximize lifetime reproductive success. On the other hand, advertisement calls play an essential role in the characteristics of life history, having a direct relationship with the activities of production and finally the success of the reproductive organ. Considering the effective role of environment on characteristics of amphibians, the main purpose of our study was to study the environmental variations of acoustic traits and reproductive investment in male populations of H. savignyi tree frog in central and western Iran. For investigating the production investment, testicular weight, and size along with body weight and length (SVL) traits in all populations of H. savignyi were studied at altitude range of 1000-2117 m. Moreover, for acoustic studies, five standard acoustic traits Call duration (CD), Inter-call interval (IC), Note duration (ND), Inter-note interval (IN), and Number of note per call (N/C) of this species were studied in different populations and temperature ranges. The study of quantitative testicular traits and traits related to body features (SVL and weight) showed a significant negative relationship in testicular weight and size with increasing altitude, while this relationship followed the opposite result for both SVL and weight, indicating a balance between growth and reproductive activities in this species. The results of comparison of advertisement calls showed that H. savignyi calls have a common structure in all populations. Moreover, the effect of temperature on acoustic parameters significantly (P≤0.05) reflected the determining role of temperature on all the studied acoustic characteristics..
    Keywords: Hyla savignyi, Reproductive Investment, Environmental Variations, Advertisement Calls
  • Amin Aahedi Anaraki, Rambod Khajei *, Amir Rashid Lamir, Amene Barjasteh Yazdi Pages 81-91
    Gamma-factor progesterone proliferation activating receptors are a ligand-activated transcription factor playing an important role in lipid metabolism. The present study was aimed at evaluating the effect of eight weeks of aerobic-resistance training on the expression of gamma progesterone proliferator-activating receptor gene in patients with coronary artery bypass grafting. The research method was quasi-experimental and pre-test-post-test. The statistical population included all patients with coronary artery bypass grafting in Mashhad (Iran). Height 1.58 ± 0.03 (m), weight 68.11 ± 5.54 (kg), body mass index (BMI) 27.18 ± 2.47 (2 kg / m2) and disease history 75 8.75 ± 25/20 (month) were formed after coronary artery bypass surgery. According to the inclusion criteria, they were divided into experimental (14) and control (12) groups. Data were analyzed using independent t-test and paired t-test at the significance level of P≥0.05 and SPSS software version 21. The results showed that eight weeks of aerobic-resistance training increased the expression of PPARɣ gene in the combined training group compared to the control group (P = 0.001). Moreover, the results of the correlation test showed that the increase in PPAR gene expression in the combined training group had a significant increase in the post-test compared to the pre-test (P = 0.001), not significant in the control group (p = 0.081). The data of the present study showed that aerobic- resistance training with increasing PPARɣ gene expression could be effective in fat metabolism and related processes in patients with coronary artery bypass grafting.
    Keywords: Aerobic, Resistance Exercises, PPARɣ, CABG
  • Farajollah Jafari, Mahdi Goudarzvand *, Ramin Hajikhani, Mostafa Qorbani, Jalal Solati Pages 93-105

    Considering the role of oxidants in the pathogenesis of this disease, in this study, the effect of pycnogenol as an antioxidant on the improvement of motor function and anxiety behavior in the experimental model of Parkinson’s disease were assessed. Forty male NMRI mice were randomly divided into five groups (n=8 in each group): The control (saline) unilaterally received 3 μl of normal saline solution containing 0.1% ascorbic acid, as a solvent of 6-hydroxy dopamine (6-OHDA), into the left strianum. The treatment group received 6-OHDA toxin containing 1% ascorbic acid at a rate of 3 µg/µl in the left striatum and then received the distilled water, as pycnogenol solvent, via gavage for 7 days (the lesion group). The pycnogenol-treated groups received pycnogenol at doses of 10, 20, and 30 mg/kg via gavage for 7 days. The animals were stereotaxically operated to inject 6-OHDA toxin into the left striatum. Seven days after induction of Parkinson’s model, apomorphine was intraperitoneally used at dose of 0.5 mg/kg and the number of rotation of the animals was measured to confirm the damage to neurons in the striatum. Besides, the catalepsy or muscle stiffness by the bar test and the anxiety behavior by the plus maze test (EPM) were measured. The total number of rotations in apomorphine test showed a significant decrease in the groups receiving pycnogenol. Moreover, administration of pycnogenol significantly reduced catalepsy in pycnogenol-treated groups. The result of the anxiety behavior test demonstrated that the percentage of open arm time (OAT) and the number of open and close arm entries, as an indicator of the animal’s locomotor activity, significantly increased in the pycnogenol-treated groups. Pycnogenol with its antioxidant effect ameliorates movement deficit and reduces anxiety behavior in animal model of Parkinson’s disease..

    Keywords: Parkinson’s Disease, catalepsy, anxiety, Pycnogenol, Mice
  • Samira Arabameri *, Firooz Samadi, Behrooz Dastar, Zarbakht Ansari, Reza Mobaseri Pages 107-118
    In this study, the effect of ovo injection of silver nanoparticles on the immune system response of broilers was studied. In this regard, 560 eggs were randomly divided into four groups with four replications. Experimental groups included: 1) positive control (injection of 1 mL of physiological serum on the seventh day of incubation), 2) negative control (no injection of physiological serum), 3) injection of 20 mg silver nanoparticles, and 4) injection of 40 mg silver nanoparticles per it was an egg. The injection of silver nanoparticles and the control group was performed on day 7 of the incubation period. At the end of the incubation period, the chicks were counted to check the percentage of hatchability and after weighting, they were slaughtered to check the parameters of the immune system. There was a significant difference in hatching percentage in experimental groups (p <0.05) so that the negative control group showed the highest percentage of hatching chickens. Silver nanoparticles improved the growth of chickens during the incubation period (p <0.05) so that the group receiving 20 mg of silver nanoparticles showed the highest body weight. Silver nanoparticles significantly increased the relative weight of liver and spleen (p <0.05). Immunoglobulin G (IgG, M (IgM) concentration, total white blood cell count, and heterophile to lymphocyte ratio did not show significant differences (p >0.05). Hepatic tumor necrosis factor-alpha (TNF-α) gene expression Interleukin (6) (IL-, beta-modifying growth factor (TGF-β)) and insulin-like growth factor-1 (IGF-1) showed significant differences in the experimental groups (p <0.05). The group receiving 20 mg of silver nanoparticles showed the highest level of gene expression. In general, the results of this study showed that ovo injection of silver nanoparticles strengthens the immune system of broilers.
    Keywords: Gene expression, immune response, Ovo Injection, chicken, silver nanoparticles
  • Fatemeh Moghbeli, Mohammad Morad Farajollahi *, Abbas Mirshafiey, Monireh Mohsenzadegan Pages 119-127

    Inflammation is a physiological process begining with tissue damage in the presence of various infectious agents, and men with symptoms of chronic inflammation in their noncancerous prostate tissue are about twice as likely as other men to develop advanced prostate cancer. Considering the importance of inflammatory factors in the invasion and metastasis of prostate cancer cells, we decided to evaluate the effect of the anti-inflammatory drug M2000 on two inflammatory genes involved in the invasion of cancer cells. PC3 cells were first cultured using RPMI medium with 10% FBS and 1% PenStrep. The cells were then treated with M2000 at concentrations of 25 and 50 μg/ml and after 24 hours the expression of il-8 and NF-κB were examined using real-time RT-PCR. NF-κB was assessed using real-time RT-PCR. In this study, NF-κB gene expression decreased in all treatments in RT-PCR. While the il-8 decreases in expression at a concentration of 50 μg/ml. The results of the present study showed that M2000 can reduce the expression of il-8 and NF-κB genes involved in tumorigenesis and invasion of prostate cancer cells, which could pave the way for future studies to better control prostate cancer.

    Keywords: prostate cancer, Inflammatory, NSAID Drug, Inflammatory in Cancer
  • Afshin Gholizadeh, Reza Shapoori *, Parviz Pakzad, Mehdi Mahdavi Pages 129-141

    common microbial pathogens with antibiotic resistance in causing respiratory infections in patients admitted to the ICU. Making a vaccine can be one of the effective ways to combat this infection. This study was performed to evaluate the protective effects of PLGA nanoparticles containing detoxified lipopolysaccharide (D-LPS) of Acinetobacter baumannii as a vaccine in mouse lung infection. Müller Hinton Broth culture medium was used for mass propagation of bacteria. Bacterial LPS was extracted by hot water-phenol method and detoxified with 0.2M NaOH. Encapsulation of detoxified LPS in PLGA particles was performed by Double emulsion solvent evaporation (Water/Oil/Water emulsion). The prepared particles were between 150 and 200 nm in diameter with a negative surface charge. Forty Balb/C mice were randomly divided into four groups of 10 (control, PLGA-receiving group, D-LPS-receiving group, and PLGA-D-LPS-receiving group). All groups were vaccinated three times at intervals of 14 days. On day 35, live bacteria were delivered to the groups through the lungs, and after 48 hours, the mice’s lungs were removed for bacteriological and histopathological studies. Culture of homogenized extract of lung tissue showed a significant difference between group 4 and other groups. (P <0.05) Histological study also showed the protective effect of PLGA nanoparticles containing detoxified LPS. This study showed that PLGA particles containing detoxified LPS of Acinetobacter baumannii were successful in stimulating the immune system of mice and could be used as a vaccine..

    Keywords: Acinetobacter baumannii, PLGA, LPS, nanoparticles
  • Tannaz Kowsari Moghadam, Hanieh Jafary *, Parichehreh Yaghmaei Pages 143-152
    Right now, one of the most common liver disorders is fatty liver, on the rise in the world today due to the poor lifestyle of those suffering from it. The aim of this study was to investigate the effect of the active ingredient of Peganum harmala, harmaline, on serum levels of liver index enzymes in mice with non-alcoholic fatty liver. In this study, 40 adult male NMRI mice were divided into five groups of 8, including control, HFD, sham (HFD received distilled water, a harmaline solvent.), harmaline receiving 50 mg/kg and 100 mg/kg. Harmaline was injected intraperitoneally for four weeks. Serum levels of alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST), alkaline phosphatase (ALP) and lipid profile (cholesterol, LDL, and HDL) were measured to assess liver function. The activity of antioxidant enzymes such as catalase, glutathione peroxidase, and superoxide dismutase (SOD) in liver tissue were evaluated. Histological studies were performed using Hematoxylin-Eosin staining in liver tissue. Serum levels of ALT, AST, ALP, cholesterol, LDL were significantly decreased in the groups treated with harmaline and the levels of antioxidant enzymes catalase, glutathione peroxidase, and SOD were significantly increased in the treated groups. HDL levels increased significantly in harmaline-treated groups. The results indicated the antioxidant properties of harmaline, one of the most important alkaloids of Peganum harmala..
    Keywords: Harmaline, Antioxidant, Nonalcoholic Fatty Liver, Liver Enzyme
  • Nahid Shafaghat, Soudeh Ghafouri-Fard *, Fattah Sotoodehnejadnematalahi Pages 153-165
    Lung cancer is the most common malignancy with the highest mortality worldwide. LncRNAs play complex roles in the initiation and progression of lung cancer, thereby affecting the prognosis of patients. In this study, the expression changes of CCAT1, CCHE1, ANRIL, BANCR, and PICART1 lncRNAs in tumor tissues compared to normal tissues adjacent to the tumor were investigated and their potential as biomarkers for the diagnosis and prognosis of lung cancer was evaluated. In order to conduct this case-control study, 30 samples of lung cancer tissue and 30 samples of adjacent non-cancerous tissues (ANCTs) were collected and after total RNA extraction and cDNA synthesis, the expression levels of target lncRNAs and β2M reference gene was measured using SYBR Green real-time PCR assay. The statistical analysis of Real-time PCR data showed no significant difference between the expression of these lncRNAs in tumor tissue and normal tissue adjacent to the tumor (P> 0.05). Furthermore, no significant association was observed between the expression level of these lncRNAs and any of the demographic and pathological characteristics of patients (P> 0.05). Based on the findings of this study, it can be concluded that these lncRNAs play no role in lung cancer in Iranian patients. However, to confirm our results, it is necessary to evaluate the expression of these lncRNAs in a larger number of samples..
    Keywords: Lung Cancer, lncRNAs, CCAT1, CCHE1, ANRIL, BANCR, PICART1
  • Mohammad Hossein Khanjani * Pages 167-174

    The performance of Pacific white shrimp broodstocks is affected by several factors including different environmental conditions, feeding type, size, and the cultivation site. In the present study, two different reproduction systems were used to investigate the reproductive performance of Pacific white shrimp broodstocks: conventional (water exchange) and limited water exchange Female broodstocks having an average weight of 38.6 ± 6.8g were obtained from Chabahar Reproduction Center located in Konarak and experimented in 2000-liter tanks. Two treatments in three replications in a completely randomized design were considered for the current research, including: control group (conventional rearing system) in which 90% of the water was replaced and limited water exchange treatment in which 2 to 3% of the water was exchanged daily. The results of this study showed no significant difference in the growth performance of broodstocks between two cultivation systems (p > 0.05), but the survival rate in the limited water exchange system were measured higher (97.57%). Moreover, the number of eggs in each spawning stage for shrimps under conventional farming system and limited water exchange 47,500 and 60,800 were obtained, respectively, a significant difference (p < 0.05). Furthermore, the number of shrimp eggs in each spawning stage varied significantly in the conventional system and in the limited water exchange treatment, with 49,300 and 60,800 eggs, respectively (p <0.05). A higher number of eggs converted to nauplius by the limited water exchange system than by the conventional system. In general, this study found that the reproductive performance of Pacific white shrimp broodstocks in the system with limited exchange of water is better than the conventional system.

    Keywords: Pacific white shrimp, Broodstock, Cultivation system, Limited Water Change
  • Kiarash Dezhban, Sohrab Rasouli * Pages 175-182
    Cryptosporidium is a small coccidian parasite invaded and replicated within the epithelial cell lining of digestive, respiratory, and conjunctiva organs of vertebrates. Cryptosporidium is an intracellular and exocytoplasmic organism. It has been shown to be an important cause of enterocolitis and self-limited diarrhea in numbers of animals with defect in their immunity system. In this survey, we examined 419 fecal samples including sheep and goats population of Mahabad city, Iran. Forty nine samples of this examined animals (17 samples of sheep and goats are under 1 year old, 11 samples of sheep and goats between 1 and 2 years, 9 samples of sheep and goats between 2 and 3 years, 8 samples between 3 and 4 years old, and 4 samples of sheep and goats are over 4 years) are positive with a view of shedding of oocyst. There was significant statistical relationship between infection rate and sex P<0.05. There was significant statistical relationship between infection rate and age P<0.05. There was significant statistical relationship between infection rate and seasons of the year P<0.05 and there was no significant statistical relationship between sheep population and goat population in Mahabad city (P>0.05).
    Keywords: Cryptosporidium, Sheep, Goat, Mahabad city
  • Bahareh Seifi Nahavandi, Parichehr Yaghmaee *, Shahin Ahmadian, Maryam Ghobeh, Azadeh Ebrahim-Habibi Pages 183-193
    Alzheimer’s disease is one of the most important neurodegenerative diseases occurring after the production of free radicals and inflammatory factors. Geraniol, which is a natural monoterpene, contains antioxidant and anti-inflammatory effects. The aim of this study was to investigate the effects of Geraniol and exercise on memory and learning, SOD activity and MDA serum level, neurogenesis and amyloid plaque count in Alzheimer’s Wistar rats. To create the Alzheimer's disease model, Aβ 1-42 was injected bilaterally into the hippocampus of male rats. Grouping included control (-), control (+), exercise, Alzheimer, Alzheimer + exercise, Alzheimer + Geraniol, and Alzheimer + Geraniol + exercise. The results showed that SOD activity and MDA serum level were significantly increased in the Alzheimer + Geraniol, Alzheimer + exercise, and Alzheimer + Geraniol + exercise groups compared to other groups (P<0.001). In addition, shuttle box behavioral test demonstrated that the entry time to the dark box was notably increased in Alzheimer + Geraniol and Alzheimer + Geraniol + exercise groups compared to Alzheimer and Alzheimer + exercise groups (P<0.001). Moreover, neurogenesis was remarkably increased in Alzheimer + Geraniol and Alzheimer + Geraniol + exercise groups compared to Alzheimer and Alzheimer + exercise groups (P<0.001). Besides, the number of amyloid plaques was decreased Alzheimer + Geraniol and Alzheimer + Geraniol + exercise groups compared to other groups (P<0.001). Based on the results of this study, it seems that this compound along with exercise is notably capable of improving complications in memory, SOD activity, MDA serum level, and neurogenesis as well as amyloid plaques in Alzheimer’s disease.
    Keywords: Alzheimer’s, Geraniol, Exercise, SOD, MDA, Neurogenesis, Amyloid Plaques
  • Arezu Marefat, Leila Sadeghi * Pages 195-208
    Diabetes Mellitus is a chronic metabolic disorder characterized by hyperglycemia and accompanied by some abnormalities in pancreatic and hepatic tissue. Previous studies approved some chemicals damaging the pancreatic tissue and disturbing insulin release such as alloxan and streptozocin, besides creating diabetic signs like hyperglycemia, hyperlipidemia, inflammation, and oxidative stress. Moreover, its possible natural compounds used traditionally as antioxidant or anti-obesity have antidiabetic effects. Therefore, this study investigated the effects of oral administration of saponin and β-carotene on biochemical, immunological, and histological properties of pancreas related to alloxan-induced diabetic rats. Results confirmed hyperglycemia and hyperlipidemia imposed by alloxan accompanied by oxidative stress and inflammation and controlled by phytochemical treatment. Overall phytochemicals improved inflammation imposed by oxidative stress in alloxan-treated rats and decreased degeneration in pancreatic tissue leading to improved Langerhans islet and causing regular and normal release of insulin. Insulin triggers glucose and lipids absorbance and relives lipoprotein profile disruption seen in diabetic rats. By considering similarity between alloxan-induced diabetes in rats and diabetic patients, saponin and β-carotene or related chemically modified compounds could be used in lowering diabetes risk and treatment of patients suffering from diabetes or other metabolic disorders.
    Keywords: Diabetes mellitus, Hyperglycemia, Hyperlipidemia, Langerhans islet, Antioxidant properties
  • Sima Esmaeilzadeh, Hooman Shajiee *, Vida Hojati, Babak Moghadasi Pages 209-219
    Gourami is an important freshwater ornamental fish remarkable to fish lovers due to its variety of colors and high compatibility in the aquarium environment as well as its special beauty. The gourami is a member of the order Suffolk and is a suborder of labyrinthine fish. It is an herbivorous fish, but in artificial aquarium conditions, it also eats live foods such as Artemia. The aim of this study was to investigate the effect of using estradiol on reproductive characteristics of golden gourami fish. This experiment was aimed at prematurely maturing and producing more fish in a shorter time and at a lower cost in ornamental fish breeding workshops. In this study, 150 golden gourami fish in five groups of 10 (including one control group and four treatment groups, each with three replications) were studied for two months with diets containing different concentrations of estradiol (5.5. 0, 1, 1.5, 2 mg/kg dry diet). Biometrics of samples including standard length and total weight were performed every two weeks and fish reproduction indices were calculated at the end of the period. The results showed that the higher the dose of estradiol, the higher the reproductive index. Since one of the goals of experts is to increase the fertility of fish, according to the results of this study, the use of estradiol is recommended to improve the growth status of fish.
    Keywords: Golden Gourami, growth, Survival, estradiol, Reproduction
  • Hamid Mousazadeh, Nematollah Nemati *, Tahereh Bagherpoor Pages 221-229

    Increased oxidative stress causes neuronal damage and incidence of chronic pains in patients with Alzheimer’s disease (AD). The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of endurance exercises in positive (PST) and negative (NST) slope with royal jelly (RJ) on the hippocampal concentration of protein-carbonyl (PC) and pain tolerance threshold (PT) of Alzheimer’s rats with trimethyltin (TMT). In this experimental study, 49 Alzheimer’s rats with intraperitoneal injection of 8 mg/kg neurotoxin TMT were randomly divided into seven groups :(1) AD, (2) sham (normal saline) (Sh), (3) PST, (4) NST, (5) PST + RJ, (6) NST + RJ, and (7) RJ. To investigate the effect of Alzheimer’s disease on research variables, seven rats were included in the healthy control group (C). PST (with the speed of 16 m/min at positive slope (+15%)) and NST (with the speed of 16 m/min at negative slope (-15%)) interventions were carried out for eight weeks, five sessions per week and 60 minutes per session. RJ (dissolved in normal saline) was intraperitoneally consumed for eight weeks at 100 mg/kg /day. One-way ANOVA test along with Tukey post-hoc test were used in SPSS 22 software to investigate the intergroup difference (P ≤0.05). NST caused to decrease hippocampal level of PC (P = 0.001) and PT, as well as PST caused to decrease PT (P = 0.001). NST + RJ caused to decrease the hippocampal levels of PC (P = 0.001) and PT (P = 0.001) in rats with Alzheimer’s disease. Moreover, PT significantly reduced in the PST + RJ group (P = 0.001). PC hippocampal levels in the NST + RJ group were lower than in the PST + RJ group (P = 0.001). It seems that NST alone and with RJ have analgesic (anti-pain) and oxidative stress reduce effects. Although the interaction of PST and RJ had analgesic effects, the need of more studies on oxidative stress reducing effects is felt following PST and RJ consumption.

    Keywords: Exercise, royal jelly, Carbonyl Protein, Pain Tolerance Threshold, Alzheimer