فهرست مطالب

نشریه مدیریت کسب و کارهای بین المللی
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • امین حکیم* صفحات 1-21

    مدیریت یعنی تصمیم‎گیری و در انتخاب استراتژی اهمیت تصمیم گیری برجسته ‎تر می‎باشد از این رو سیستم‎های پشتیبان برای تصمیم‎ گیری و انتخاب استراتژی مناسب بسیار حایز اهمیت می‎باشند، در این میان مدل‎های ریاضی و تصمیم‎ گیری چند معیاره به منظور اولویت‎ بندی و انتخاب استراتژی مناسب برای یک سازمان می توانند مفید ‎باشند. در مقاله حاضر از روش تصمیم‎ گیری چند شاخصه و الگوریتم‎های مربوطه به منظور ارایه یک مدل ریاضی با ویژگی‎های پیاده‎سازی رایانه ای جهت تصمیم گیری به منظور اولویت‎بندی و انتخاب استراتژی‎های شرکت‎های چندملیتی استفاده شده است. بر همین اساس به‎ منظور انتخاب و اولویت‎بندی استراتژی مناسب و در راستای ماموریت‎ها، اهداف، شرایط و وضعیت سازمان، مدلی ریاضی مبتنی بر تصمیم گیری چند معیاره ارایه گردیده است که به مدیران عالی جهت تصمیم گیری در خصوص تدوین برنامه های استراتژیک کمک می‎کند تا عوامل موثر بر انتخاب استراتژی را شناسایی کرده و با در نظر گرفتن انتظارات و امکانات سازمان، استراتژی‎های مطلوب را انتخاب نمایند. از جمله دلایل اهمیت این مدل معرفی شاخص‎های استاندارد (هزینه، زمان، ریسک، بستر داخلی و تفوق خارجی) و عدم محدودیت کمی و کیفی در لحاظ نمودن گزینه‎ ها و شاخص ها به علاوه انعطاف‎ پذیری در تغییر و تعدد شاخص‎ها و وزن‎های آنها همچنین سهولت اجرای مدل و قابلیت پیاده‎ سازی آن بر اساس سیستم‎های نرم فزاری می‎باشد.

    کلیدواژگان: سیستم&lrm، های پشتیبان تصمیم&lrm، گیری، استراتژی، تصمیم&lrm، گیری چند معیاره، مدل&lrm، سازی چند شاخصه، اولویت&lrm، بندی استراتژی
  • کریم طاهرنژاد، حسن رنگریز*، محمد مهدی مظفری صفحات 23-43
    یکی از دغدغه های کشورهای در حال توسعه در صحنه تجارت جهانی پایین بودن قدرت رقابت در آن ها می باشد. با توجه به اهمیت راهبردی بنگاه های تولیدی در اقتصاد ملی و استانی به دلایلی از جمله داشتن سهم بسیار مهم در اشتغال، مشارکت در توسعه منطقه ای، توسعه تجارت بین المللی و...، از مهم-ترین تصمیمات سازمان ها، توجه به انتخاب حالت ورود در روند بین المللی شدن شرکت ها می باشد. تجربه ورود به بازار بین المللی به عنوان یک محرک در گسترش جهانی شرکت است. هدف از انجام مقاله حاضر طراحی مدل بومی استراتژی های ورود شرکت های ایرانی به بازارهای بین المللی است. پژوهش حاضر توصیفی- پیمایشی و از حیث هدف کاربردی است. پس از مرور مبانی نظری و پیشینه ی پژوهش با استفاده از نظر 15 نفر از خبرگان بازاریابی و اساتید دانشگاهی که حداقل دارای 15 سال سابقه فعالیت های اجرایی و پژوهشی در حوزه بازاریابی بین الملل بودند با روش دلفی فازی ابعاد و مولفه های کلیدی شناسایی شدند. سپس به طراحی مدل با تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری فازی جهت ساخت مدل بومی ورود به بازارهای بین المللی استفاده شد. آن گاه با استفاده از پرسش نامه مقایسات زوجی و طیف یک تا چهار فازی مثلثی و تکنیک آزمایشگاه ارزیابی و تحلیل تصمیم گیری (دیمتل) فازی به بررسی شدت ارتباطات بین ابعاد تحقیق پرداخته شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد بعد حمایت دولت تاثیرگذارترین بعد و استراتژی های ورود به بازارهای بین المللی تاثیرپذیرترین بعد در میان ابعاد مورد بررسی مقاله حاضر شناخته شدند. نتایج مقاله حاضر می تواند دید جامعی را به محققان و شرکت های با هدف بین المللی شدن و ورود این بازارها ارایه نماید.
    کلیدواژگان: استراتژی، بازار بین المللی، روش دلفی فازی، تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری فازی (FISM)، تکنیک آزمایشگاه ارزیابی و تحلیل تصمیم گیری فازی (FDEMATEL)
  • رضا عامری سیاهویی، مصطفی کاظمی*، امید سلیمانی فرد، علیرضا پویا صفحات 45-69

    امروزه موفقیت پلتفرم ها سبب شده است تا مدل کسب و کار پلتفرمی به یک مدل کسب و کار موفق در سطح جهانی تبدیل گردد. اما آنچه موجب ارزش آفرینی پلتفرم می گردد تسهیل تعاملات بوده، که در این راستا تحلیل و بررسی انتظارات خدمت دهندگان و خدمت گیرندگان به عنوان مشتری پلتفرم ها بسیار مهم می باشد. هدف پژوهش طراحی مدل انتظارات مشتریان (خدمت دهندگان و خدمت گیرندگان) در راستای رشد و توسعه پلتفرم با استفاده از الگوریتم های فرا ابتکاری و تحلیل عاملی می باشد. لذا این پژوهش از لحاظ هدف، یک تحقیق توسعه ای و کاربردی است و از لحاظ ماهیت و روش، یک تحقیق توصیفی- پیمایشی بوده، رویکرد کلی تحقیق استقرایی می باشد. پژوهش دارای دو جامعه آماری شامل خبرگان، اساتید دانشگاهی و پژوهشگران این حوزه و همچنین خدمت گیرندگان و خدمت دهندگان ایرانی پلتفرم می باشد. که از دو روش نمونه گیری قضاوتی (تکنیک گلوله برفی) و تصادفی ساده استفاده شده است. در ابتدا برای یافتن انتظارات خدمت دهندگان و خدمت گیرندگان از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده گردید، سپس با استفاده از الگوریتم های فرا ابتکاری به خوشه بندی خودکار پرداخته شد و نتایج بیانگر آن است که خدمت گیرندگان شامل دو خوشه خدمت گیرندگان پرتوقع و تعامل محور و خدمت گیرندگان بی تفاوت در همه ابعاد انتظارات بوده، همچنین خدمت دهندگان نیز شامل دو خوشه خدمت دهندگان پرتوقع و اعتمادمحور و خدمت دهندگان بی تفاوت در همه ابعاد انتظارات می باشند.

    کلیدواژگان: پلتفرم، مشتریان، الگوریتم فرا ابتکاری، تحلیل عاملی، اینستاگرام
  • مجتبی رمضانی*، نقی زهی، سید عبدالله حجتی، جعفر بیک زاد صفحات 73-90

    وضعیت شاخص های محیط کسب و کار به عنوان یک موضوع بین المللی و زیربنایی در رشد و توسعه اقتصادی، تحت تاثیر عملکرد دستگاه های اجرایی بخش عمومی و آن هم در گرو کیفیت و کمیت و از آن مهم تر انگیزه خدمتی کارکنان این دستگاه ها می باشد، لذا هدف از این پژوهش تبیین الگوی مطلوب برای عوامل بستری یا زمینه ای موثر در افزایش PSM جهت بهبود محیط کسب و کار می باشد. در این پژوهش بنیادی از روش کیفی و رویکرد داده بنیاد استفاده شده است. شیوه و ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه نیمه ساختارمند با خبرگان بوده و کارکنان بخش عمومی آذربایجان شرقی جامعه آماری آن را تشکیل می دهد. نمونه آماری با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی و تعیین کفایت آن با رویکرد نمونه گیری نظری، انتخاب شدند و تا چهلمین مصاحبه (حد اشباع) مورد مصاحبه قرار گرفتند. داده های گردآوری شده با استفاده از سه مرحله همپوش کدگذاری باز (در قالب 181 کد)، کدگذاری محوری (8 مفهوم یا زیرطبقه) و کدگذاری انتخابی یا گزینشی (4 طبقه یا مقوله) تحلیل گشتند. براساس الگوی تبیین شده حاصل از این پژوهش، بسترهای قانونی (با مقوله های: تعدد و شفافیت قوانین وضع و قابلیت اجرای قوانین)، تکانه های اقتصادی (با مقوله های: وضعیت شاخص های اقتصادی سیاست های اقتصادی حاکم)، مدنیت (با مقوله های: وضعیت فرهنگی جامعه وضعیت اجتماعی جامعه)، معادلات سیاسی (با مقوله های: قدرت سیاسی و جناحی گری جو سیاسی)، به عنوان عوامل بستری یا زمینه ای موثر در افزایش PSM برای ارتقای شاخص های بهبود محیط کسب و کار تبیین گشتند.

    کلیدواژگان: کسب و کار، انگیزه خدمت، بخش عمومی، تحقیق کیفی، داده بنیاد
  • زینب افضلی*، محمدرضا زارع مهرجردی صفحات 91-103

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر کرونا بر افول کسب و کار تعاونی های کشاورزی انجام شده است. پژوهش حاضر از حیث هدف، کاربردی و از نوع تحقیقات اکتشافی بود که در آن از رویکرد آمیخته(کیفی و کمی) استفاده شد. به گونه ای که در ابتدا یافتن تاثیرات منفی کرونا بر عملکرد تعاونی های کشاورزی مبتنی بر رویکرد کیفی مشتمل بر بازنگری ادبیات تحقیق شروع و در مرحله بعد با استفاده از تکنیک دلفی و استفاده از نظرات خبرگان آشنا به موضوع تحقیق (اعضای پانل دلفی) این تاثیرات تحلیل شدند و پس از بررسی و تعدیل شاخص ها در مرحله کیفی، پرسشنامه اصلی تحقیق تدوین و پس از تایید روایی و با عنایت به نظرات اکتسابی خبرگان در مرحله دلفی) و پایایی پرسشنامه (با از روش آلفای کرونباخ) مورد استفاده قرار گرفت. در پژوهش حاضر برای تجزیه و تحلیل های آماری توصیفی و استنباطی از نرم افزار SPSS استفاده گردید. یافته های تحقیق حکایت از آن داشت 5 عامل تاثیرات منفی کرونا بر عملکرد بازاریابی شرکت (6 مولفه)، تاثیرات منفی کرونا بر عملکرد مالی شرکت (8 مولفه)، تاثیرات منفی کرونا بر عملکرد ارتباطی شرکت (4 مولفه)، تاثیرات منفی کرونا بر عملکرد نوآورانه شرکت (4 مولفه) و تاثیرات منفی کرونا بر عملکرد تولیدی شرکت (8 مولفه)، توانسته اند در حدود 2/62 کل واریانس تاثیرات منفی کرونا بر عملکرد تعاونی های کشاورزی را با عنایت به دیدگاه پاسخ دهندگان تببین نمایند.

    کلیدواژگان: کرونا، کسب و کار، تعاونی های کشاورزی
  • شلاله کاملی، شهرام میرزایی دریانی*، محمد خیراندیش، مجید احمدلو صفحات 105-128
    از مباحث مطرح و مورد مناقشه بین صاحب نظران در علم سازمان و مدیریت، تمایز بین مدیریت و رهبری است. هدف اصلی مقاله، این است که ابهامات و تعارضات موجود در مرزبندی تیوریکی مدیریت و رهبری در زمینه کسب و کارهای بین المللی را در مواجهه با پاندمی کرونا بررسی نماید. استراتژی پژوهش حاضر کیفی و از لحاظ هدف بنیادی است که به روش هرمنوتیک انتقادی مدل چهار مرحله ای پراساد انجام گرفته است. روش جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای بوده است. طبق تفسیر انجام گرفته 5 مورد ابهام و تناقض شناسایی گردید که عبارتند از: 1- ناکارایی سبک های رهبری سازمانی به علت محدودیت های ارتباطی، 2- انطباق پذیری به عنوان کار اصلی رهبری و شرط مقابله با پاندمی، 3- نقض شدن شرط اینکه رابطه رهبر_پیرو نباید مبتنی بر جهل و اجبار و التزام باشد، 4- شناسایی انگیزه پیروی، براساس سازگاری و هماهنگی و ترس از محرومیت اجتماعی و نهایتا 5- کنترل هزینه پیامدهای ناشی از بحران بیماری، استفاده از فناوری روز، برنامه ریزی برای استفاده از تامین کنندگان متنوع و بازنگری بودجه بندی برعهده حوزه مدیریت است. از آنجا که برخی صاحب نظران کانون تمایز بین مدیریت و رهبری را به ترتیب در مواجهه با پیچیدگی و تغییر مطرح نموده اند، می توان نتیجه گیری کرد که شرایط پاندمی کرونا برای کسب و کارها نه فقط یک پیچیدگی است که به تنهایی با مدیریت بتوان بر آن فایق آمد و نه صرفا یک تغییر، که با رهبری بتوان کنترل نمود؛ کرونا مرز بین دو مفهوم مدیریت و رهبری را بسیار کمرنگ کرده است.
    کلیدواژگان: ویروس کرونا، بحران، مدیریت، رهبری، هرمنوتیک انتقادی
  • ندا حمزه لو، جعفر هزارجریبی*، رضا صفری شالی، ماندان مومنی صفحات 129-143

    برای حفظ و احیا میراث فرهنگی، آداب، سنن و دانش‌های بومی ملل، دولت‌ها باید تلاش کنند تا کارآفرینان پیشه‌ور در جامعه رشد کمی و کیفی پیدا کنند. برای دستیابی به این مهم نیاز است تا ویژگی‌های شخصیتی و شرایط محیطی مرتبط با این نوع از کارآفرینی موردبررسی قرار گیرد. لذا پژوهش حاضر با هدف دستیابی به درکی بهتر از مقوله‌های اساسی رفتار کارآفرینانه در کارآفرینی پیشه‌وری با استفاده از روش میدانی انجام شده است. برای گردآوری داده‌های پژوهش روش پدیدارشناسی توصیفی و ابزار مصاحبه نیمه ساختارمند بکار گرفته شده و برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از تکنیک تحلیل محتوای کیفی استفاده‌شده است. جامعه موردمطالعه پژوهش، هنرمندان صنایع‌دستی شهر تهران است که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند، 15 مصاحبه فردی و 1 مصاحبه گروهی انجام و تجربیات زیسته 18 نفر موردبررسی قرار گرفت. پس از تجزیه‌وتحلیل، 8 دسته از مقوله‌های مهم رفتار کارآفرینانه در کارآفرینی پیشه وری شناسایی شدند که عبارت‌اند از: سرمایه اجتماعی، ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری، هوش فرهنگی، اشتیاق ابداعی، محیط نهادی، آموزش، انگیزش، پیامد و نتیجه پژوهش حاکی از آن است که بااهمیت‌ترین عناصر رفتار کارآفرینانه پیشه‌وری عبارت‌اند از: علاقه و اشتیاق داشتن به کار هنری، سخت‌کوشی و ثبات قدم داشتن در حصول اهداف، حفظ و ترویج سنت‌های بومی و منابع فرهنگی، یادگیری تجربی و مداوم، حمایت مسیولین از هنرمند.

    کلیدواژگان: رفتار کارآفرینانه، کارآفرینی پیشه وری، پیشه وری: صنایع دستی، دانش بومی
  • امیرمحمد کلابی*، فاطمه شراعی صفحات 145-165

    امروزه موفقیت و عدم موفقیت بنگاه‌ها در ایجاد مزیت‌رقابتی وابسته به عوامل محیطی است، که برای ورود به بازارهای بین‌المللی این نکته از اهمیت دوچندانی برخوردار می‌باشد. رقابتی بودن صنعت محصولات تند مصرف و افزایش شدت رقابت در این صنعت که صنعتی رقابتی در عرصه بین‌المللی است، شرکت‌ها را ترغیب به استفاده از نوآوری برای کسب مزیت رقابتی نموده است. بدین منظور پژوهش حاضر با هدف طراحی مدلی جهت ایجاد مزیت رقابتی با استفاده از متغیرهای سرعت نوآوری، تخریب‌خلاق، آشفتگی بازار و شدت رقابت در صنعت محصولات تند مصرف و بررسی اثر تعدیلگری تخریب خلاق در رابطه سرعت نوآوری و مزیت رقابتی در این صنعت انجام شده است. جامعه‌آماری پژوهش شرکت‌های برتر فعال در صنعت محصولات تند مصرف است که توسط سازمان مدیریت صنعتی رتبه‌بندی و معرفی شده‌اند. نمونه آماری نیز 84 شرکت می‌باشند که به روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه است که پایایی آن با میزان آلفای کرونباخ 96/0 تایید شده است. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش کمی، مدل‌یابی معادلات رگرسیون، رویکرد پی‌ ال اس و نرم‌افزار اسمارت پی ال اس نسخه 2 صورت گرفت. نتایج نشان داده است که آشفتگی بازار و شدت رقابت به ترتیب با ضرایب 25/0 و 23/0 به صورت غیرمستقیم بر ایجاد مزیت رقابتی تاثیر مثبت و معنادار دارند. سرعت‌نوآوری و انعطاف‌پذیری عملیاتی نیز به ترتیب با ضرایب 41/0 و 29/0 به صورت مستقیم باعث ایجاد مزیت‌رقابتی می‌شوند. همچنین متغیر تخریب خلاق رابطه سرعت نوآوری و مزیت رقابتی را با ضریب 26/0 به صورت مثبت تعدیل می‌کند.

    کلیدواژگان: ایجاد مزیت رقابتی شرکتی، سرعت نوآوری، تخریب خلاق، صنعت کالاهای تند مصرف، آشفتگی بازار
  • دیبا جعفری*، منصور امینی صفحات 167-185

    فعالیت در عرصه تجارت و سوداگری، هم‌آنگونه که از نامش پیداست، تکاپو به منظور بیشینه‌ساختن سود است. این مهم بیش از هر چیز، مستلزم کمینه‌سازی ضرر در مراودات تجاری است. مخاطراتی که در جریان تجارت رخ می‌دهند می‌تواند از سود شرکتها کاسته و حتی ضررهای جبران ناپذیری به آنها تحمیل نماید. خلف وعده یا قصور در ایفای تعهدات قراردادی توسط خریدار اعم از تاخیر و یا عدم بازپرداخت ثمن کالا و خدمات و اجتناب از قبول آن، مخاطراتی است که هماره بازرگانان را تهدید می نماید. شرکتهای بازرگانی در پی مدیریت این ریسکها ممکن است به طرق مختلفی دست یازند که بیمه اعتبار به دلایل عدیده‌ای می‌تواند یکی از بهترین این روش‌ها باشد. چه اینکه علاوه بر جبران خسارت در صورت عدم بازپرداخت دریافتنی‌ها توسط خریدار، از خطرات بازرگانی پیش روی بیمه‌گذار می‌کاهد. مع الاسف، این بیمه در کشور ما مغفول مانده، حال آنکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، بیمه اعتبار تجاری در زمره اولین گزینه های تجار است. نگارندگان در این مقاله بر آنند تا علاوه بر تبیین جبران خسارت بیمه‌گذار در صورت رخ‌داد مخاطره بازرگانی به عنوان کارکرد متداول بیمه اعتبار نظیر سایر اقسام بیمه، اثر ویژه بیمه اعتبار در کاستن از میزان خطر را شرح دهد. امید آنکه مقاله حاضر، آغازی جهت پژوهش‌های آتی حقوقی، اقتصادی و میان رشته‌ ای به منظور فراهم آوردن زیرساختهای بایسته این بیمه در کشورمان و همسو شدن با رویه روز تجارت جهانی گردد.

    کلیدواژگان: بیمه اعتبار تجاری، تاخیر در پرداخت دین، فاکتورینگ، مخاطره بازرگانی، ورشکستگی
|
  • Amin Hakim * Pages 1-21

    Management means decision making and the importance of decision making is more prominent when adopting a strategy. Hence, support systems are very important for decision making and adopting a proper strategy. In the meantime, mathematical models and multi-criteria decision making can be helpful for prioritizing and adopting the right strategy for an organization. In the present paper, multi-criteria decision making method and relevant algorithms have been used to provide a mathematical model with computer implementation features for decision making in order to prioritize and adopt strategies in multinational companies. Accordingly, in order to adopt and prioritize the proper strategy in line with the missions, goals, conditions and status of the organization, a mathematical model is presented based on multi-criteria decision making. This model helps senior managers to decide on developing strategic plans and enables them to identify the factors of adopting a strategy and adopt the desired strategies in regard to the expectations and possibilities of the organization. Presenting standard indicators (cost, time, risk, internal context and external superiority), having no quantitative and qualitative restrictions in considering options and indicators, flexibility in changing and frequency of indicators and their weights as well as the ease of implementation and its ability of being implemented based on software systems are some of the reasons for the importance of this model.

    Keywords: Decision Support Systems, Strategy, Multi-criteria decision making, Multi-Index Modeling, Strategy Prioritization
  • Karim Tahernejad, Hasan Rangriz *, Mohammad Mahdi Mozafari Pages 23-43
    Due to the strategic importance of manufacturing companies in the national and provincial economy for reasons such as having a very important share in employment, participation in regional development, development of international trade, etc. One of the most important decisions of organizations, Is to pay attention to the choice of entry mode in the process of internationalization of companies. The experience of company entering the international market is a stimulus for the global. The purpose of this research is to design local model of strategies for Iranian companies to enter international markets. The present study is a descriptive survey and applied in terms of purpose. After reviewing the theoretical foundations and research background using the opinion of 15 marketing experts and university professors who had at least 15 years of experience in executive and research activities in the field of international marketing dimensions and components Keys were identified by FD. Then model design with FISM was used to build a native model of entering international markets. Then using pairwise comparison questionnaire and the range of one to four fuzzy triangles and FDEMATEL, the intensity of relationships between the dimensions of the research is investigated. The results shown that dimension of government support is the most effective dimension and strategies for entering international markets in the present article were recognized as the most influential dimension among the dimensions studied. The results of research can provide a comprehensive view to researchers and companies with the aim of internationalizing and entering these markets.
    Keywords: Strategy, Global Market, Fuzzy Delphi method (FD), Fuzzy Interpretive Structural Modeling technique (FISM), Fuzzy Decision Making Laboratory technique (FDEMATEL)
  • Reza Ameri Siyahooei, Mostafa Kazemi *, Omid Soleimani Fard, Alireza Pooya Pages 45-69

    Today, platforms success cause platform business model changes to a successful business model in world level. But thing causes platform valuable is facilitate interactions that in this regard analysis and study of customers and servants’ expectations as customers of platforms is more important. The goal of research of customers’ expectations model design (customers and servants) is using meta-heuristic algorithm and factor analysis in order to platform development and grows. So, this research is a development and applied as view of purpose and has had a descriptive-survey research as identity and method that is a total action of inductive research. Research has two statistical societies include experts, universities masters and researchers in this area and also platform Iranian customers and servants that has used of two methods of judgmental sampling (snowball technique) and simple random. At first, for finding customers and servants expectations used of semi-structure interview and then was done automatic clustering with using meta-heuristic algorithms and the result shows that customers were include customers conclude two clusters with full of expectations and based on interaction and indifferent customers in all expectations dimensions. Its servants also include two clusters of customers with full of expectations and based on trust and indifferent servants in all expectation’s dimensions.

    Keywords: Platform, Customers, meta-heuristic algorithm, Factor analysis, Instagram
  • Mojtaba Ramazani *, Naghi Zehi, Seiied Abdollah Hojjati, Jafar Beikzad Pages 73-90

    The business environment indicators, as international and infrastructural subject matter in economic growth and development, are influenced by the performance of the public sector administrative systems depended on the quality and quantity and more importantly motivation of the employees of these systems. Therefore, the purpose of this research is to explain the optimal paradigm for fundamental or contextual factors in increasing PSM to improve the business environment. In this qualitative research, the grounded theory has been used. The data were collected through semi-structured interviews with experts and the statistical population consisted of the East Azerbaijan public sector staff. The statistical sample was selected using Snowball sampling method and its reliability was determined by theoretical sampling approach. The individuals were interviewed up to the 40th interview (saturation limit). The collected data were analyzed using three stages of open coding overlap (in the form of 181 codes), axial coding (8 concepts or subclasses) and selective coding (4 categories or categories). Based on the model explained by this study, legal contexts (multiplicity and transparency of rules and enforceability of laws), economic shocks (status of economic indicators, governing economic policies), civilization (cultural status, social situation) and political equations (political power and political situation) were explained as contextual factors in increasing PSM for improving indicators of business environment.

    Keywords: business, service motivation, qualitative research, public sector, Grounded theory
  • Zainab Afzali *, Mohammadreza Zare Nehrjerdi Pages 91-103

    This study aims to investigate the impact of Corona on the decline of agricultural cooperatives business. The present study was applied in terms of purpose and exploratory research in which a mixed approach (qualitative and quantitative) was used. First, finding the negative effects of corona on the performance of agricultural cooperatives based on a qualitative approach, including reviewing the research literature, and then using the Delphi technique and the opinions of experts familiar with the research subject (Delphi panel members) After reviewing and adjusting the indicators in the qualitative stage, the main research questionnaire was developed and after confirming the validity and considering the acquired opinions of experts in the Delphi stage) and the reliability of the questionnaire (using Cronbach's alpha method) were used.The research findings indicated that 5 factors of negative corona effects on corporate marketing performance (6 components), corona negative effects on corporate financial performance (8 components), corona negative effects on corporate communication performance (4 components), corona negative effects on performance The company's innovation (4 components) and the negative effects of corona on the production performance of the company (8 components), have been able to explain about 62.2% of the total variance of the negative effects of corona on the performance of agricultural cooperatives with regard to respondents.

    Keywords: Corona, business, agricultural cooperatives
  • Shalaleh Kameli, Shahram Mirzayee Daryani *, Mohammad Kheirandish, Majid Ahmadlou Pages 105-128
    One of the controversial issues in the science of organization and management is the distinction between management and leadership. The main purpose of this article is to investigate the ambiguities and conflicts in the theoretical separation of management and leadership in the field of international business in the face of the Corona Pandemic. The strategy of the present study is qualitative, which has been done by the critical Hermeneutic method of the four-stage model of HERDA. The method of collecting information was library. According to the interpretation, 5 cases of ambiguity and contradiction were identified, which are: 1- Inefficiency of organizational leadership styles due to communication limitations, 2- Adaptability as the main task of leadership and the condition for dealing with a pandemic on the other hand. 3- The condition that the leader-follower relationship is not based on ignorance and compulsion and obligation, which has been violated in the case of Corona in all three conditions.4- Identifying the motivation to follow, based on adaptation and coordination and fear of social deprivation, 5- Finally, the control of the cost of the consequences of the disease crisis is the responsibility of the management, It is therefore concluded that the corona is not just a complexity that can be overcome by management alone, and not just a change that can be controlled by leadership; Corona has blurred the line between management and leadership.
    Keywords: Corona virus, Crisis, Management, leadership, Critical Hermeneutics
  • Neda Hamzehloo, Jafar Hezarjaribi *, Reza Safari Shali, Mandan Momeni Pages 129-143

    In order to preserve and revive the cultural heritage, customs, traditions and indigenous knowledge of nations, governments must strive to grow artisan entrepreneurs in society in quantity and quality. To achieve this, it is necessary to examine the personality traits and environmental conditions associated with this type of entrepreneurship. Therefore, the present study was conducted with the aim of gaining a better understanding of the basic categories of entrepreneurial behavior in artisan entrepreneurship using field method. Descriptive phenomenological method and semi-structured interview tools were used to collect research data and qualitative content analysis technique was used to analyze the data. The study population is handicraft artists in Tehran. Using purposive sampling method, 15 individual interviews and 1 group interview were conducted and the lived experiences of 18 people were examined. After analysis, 8 important categories of entrepreneurial behavior in craft entrepreneurship were identified, which are: social capital, personality and behavioral characteristics, cultural intelligence, innovative passion, institutional environment, education, motivation, outcome and research results. The most important elements of artisan entrepreneurial behavior are: interest in and passion for art, hard work and perseverance in achieving goals, preservation and promotion of indigenous traditions and cultural resources, experiential and continuous learning, support of the authorities for the artist.

    Keywords: Entrepreneurial Behavior, Artisan Entrepreneurship, Artisan: Handicrafts, Indigenous knowledge
  • AmirMohammad Colabi *, Fatemeh Sharaei Pages 145-165

    The success and failure of firms in creating a competitive advantage now depends on environmental factors. This is very important for entering international markets. The competitiveness of the FMCG industry and the increasing intensity of competition in this industry have encouraged companies to use innovation to gain a competitive advantage. The aim of this study was to design a model to create a competitive advantage using the variables of innovation speed, creative destruction, market turbulence and intensity of competition in the consumer goods industry and to investigate the moderation effect of creative destruction in relation to innovation speed and competitive advantage in this industry. The statistical population of the study is the top active companies in the consumer goods industry, which are ranked and introduced by the Industrial Management Organization. The statistical sample is 84 companies that were selected by available sampling method. The data collection tool is a questionnaire which reliability has been confirmed with Cronbach's alpha of 0.96. The data analysis was done applying structural equation modeling by Smart-PLS 2.0. The results show that market turbulence and competition intensity with coefficients of 0.25 and 0.23, respectively, have an indirect positive effect on creating a competitive advantage. Innovation speed and operational flexibility with direct coefficients of 0.41 and 0.29, respectively, directly create a competitive advantage. Also, the creative degradation variable positively moderate the relationship between innovation speed and competitive advantage with a coefficient of 0.26.

    Keywords: Corporate Competitive Advantage, Innovation Speed, Creative Destruction, FMCG industry, Market Turbulence
  • Diba Jafari*, Mansour Amini Pages 167-185

    Commercial Credit Insurance as a Novel Technique of Managing Commercial Risks Venture in the field of commerce, as its name implies, is an effort to maximize the profits. This requires minimizing the losses in dealings. Hazards that occur in the course of commerce can reduce the profits of the companies and even impose irreparable losses on them. Failure to fulfill the contractual obligations by the buyer, including bankruptcy, protracted default and refusal of acceptance of goods and services, are the risks that always threaten the traders. The commercial companies resort to the variety of ways to manage the risk and credit insurance can be one of the best methods, since it reduces the commercial risk, besides compensating for damages if the buyer does not repay the receivables. Regrettably, the credit insurance has been neglected in our country, while in many developed countries of the world, commercial credit insurance is among the first options of merchants. The authors intends to explain the payment of compensation as the common function of credit insurance like the other variety of insurance, as well as the special effect of it in decreasing the amount of risks. It is hoped that, this article sparks future legal, economic and interdisciplinary researches in order to provide the crucial infrastructure for the aforementioned insurance in order to be synced with the practice of the world trade.

    Keywords: Bankruptcy, Commercial Credit Insurance, Commercial Risk, Factoring, Protracted Default