فهرست مطالب

Comparative Education - Volume:4 Issue: 3, Summer 2021

Iranian Journal of Comparative Education
Volume:4 Issue: 3, Summer 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/07/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمید رحیمی* صفحات 1247-1261
    به علت نقش حیاتی کارآفرینی، برای بهبود و توسعه آن تلاش های بسیاری انجام شده است که مهم ترین آنها ارایه برنامه های آموزش کارآفرینی در دانشگاه ها و موسسات آموزشی کشورهای مختلف جهان می باشد. هدف پژوهش حاضر ، مطالعه تطبیقی آموزش کارآفرینی در نظام آموزش عالی کشورهای منتخب بود. سوالات تحقیق با در نظر گرفتن انواع آموزش های کارآفرینی از نظر مکان، ساختار و آموزش دهندگان مورد بررسی قرار گرفت. روش تحقیق حاضر، تطبیقی کیفی مبتنی بر استفاده از رویکرد چهار مرحله ای بردی ، جامعه آماری شامل کلیه کشورهای جهان و نمونه پژوهش شامل کشورهای آمریکا، آلمان، هلند، فیلیپین و استرالیا می گردد که از طریق روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها، به صورت اسنادی و اعتبار اسناد از طریق ارزیابی درونی (صحت محتوا) و ارزیابی بیرونی (صحت مدرک) بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش کیفی تحلیل محتوا استفاده شد. یافته ها نشان می دهند که آموزش کارآفرینی در هر پنج کشور مورد مطالعه، عمدتا در نهادهای آموزشی انجام می گیرد تا محیط کار. در بعد انواع آموزش دهندگان (متخصصان رشته، متخصصان کارآفرینی و حالت ترکیبی)، بیشترین شباهت بین آمریکا، فیلیپین و آلمان مشاهده گردید. در بعد ساختار (تک درس، دوره و اعطای مدرک) شباهت بین کشورهای منتخب عمدتا معطوف به قالب تک درس و دوره بود. با توجه به یافته ها، مدل مناسب آموزش کارآفرینی در آموزش عالی ایران می تواند به صورت مدل تدوین درس (در قالب رشته، گرایش، میان رشته ای و تلفیقی) در کلیه رشته های دانشگاهی (علوم انسانی، مهندسی، علوم پایه، هنر و پزشکی) یا به صورت دانشگاه کارآفرین ارایه گردد.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، آموزش عالی، مدل کارآفرینی، کشورهای منتخب
  • سید بهروز موسوی بهبید، احمدعلی حسابی*، نبی الله ایدر صفحات 1262-1281

    هدف از این پژوهش؛ تحلیل گفتمان- ایدیولوژی دولت جنگ با گرایش چپ سنتی و دولت اصلاحات با گرایش چپ مدرن و بررسی رویکرد آنها در راستای بازنمایی گفتمان خود از طریق نظام آموزش وپرورش می باشد. روش تحقیق تطبیقی کیفی است که با استفاده از روش تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف به توصیف، تفسیر و تبیین ماهیت و عناصر گفتمانی آموزش وپرورش در هر دو دوره تاریخی پرداخته است. یافته های پژوهش نشان داد دولت های جنگ و اصلاحات در طی مدیریت اجرایی خود، برای کنترل، نظارت و دخالت در نظام آموزشی تلاش نموده و در موارد بسیاری با تاثیرگذاری بر فرایند تصویب قوانین و همچنین تولید محتوا و اصلاح محتوی کتب درسی در پی تحقق گفتمان فرهنگی- آموزشی مطلوب خود و بازنمایی نشانگان گفتمان مسلط از طریق نظام آموزش وپرورش بوده اند. هم چنین یافته های تحقیق نشان می دهد ایدیولوژی اسلامی در نظام ارزشی هر دو گفتمان از اهمیت وافر برخوردار بوده است. نواندیشی دینی، مدرسه محوری و تربیت شهروندان دموکراتیک در گفتمان چپ مدرن در برابر سنت گرایی، تمرکزگرایی و تربیت شهروندانی متعهد و انقلابی در گفتمان چپ سنتی از اهم تفاوت های رویکردی این گفتمان ها در نظام آموزشی ایران در این دو دوره زمانی می باشد.

    کلیدواژگان: ایدئولوژی، دولت، گفتمان، چپ سنتی، چپ مدرن
  • قاسم فیروزی فر، محمد صادقی*، سید مهدی میرداداشی صفحات 1282-1299

    متاثر از کمبود نیروی انسانی ، بسیاری از مدارس غیردولتی ایران مجبور به انعقاد قراردادهای آموزشی با افراد مختلف به عنوان نیروی کار موقت شده اند . در حالی که این قراردادها عمدتا کوتاه مدت بوده برای جلوگیری از شکایت احتمالی استخدام شوندگان ، بسیاری از کارفرمایان آموزشی با تحمیل شرایطی که در قرارداد قید نشده از اراده یک جانبه موثر و خلاق این کارکنان بر علیه خود آنها سود می جویند . با توجه به اهمیت این موضوع از منظر حقوقی ، هدف تحقیق حاضر  بررسی تطبیقی قراردادهای آموزشی با توجه به نقش اراده یک جانبه موثر وخلاق یکی ازطرفین قرارداد در نظام حقوقی ایران وفرانسه است. روش تحقیق حاضر تطبیقی کیفی بوده و برای جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان می دهد که در هر دونظام حقوقی، اراده خلاق وموثر طرفین قرارداد مورد پذیرش قرار گرفته است.هم چنین، در فرانسه اراده موثر و خلاق منوط به وقوع عقد و رضایت است در حالی که در ایران وقوع عقد برای صدور رای توسط قاضی کفایت می کند. دیگر یافته تحقیق نشان می دهد هنگام بروز اختلاف بین طرفین قرارداد ، در هر دو کشور تاکید اصلی قاضی برای اخذ تصمیم رجوع به اراده باطنی فرد است با این وجود در فرانسه فرد متعهد حق دارد در طی مدت قرار داد تعهدات یکجانبه مبتنی بر اراده خلاق و موثر خود را ملغی نماید در حالی که در نظام حقوقی ایران این موضوع امکان پذیر نیست.  با توجه به یافته های تحقیق به نظر می رسد نظام حقوقی ایران عمدتا به نفع کارفرمایان آموزشی به صدور رای می پردازد. لذا پیشنهاد می گردد قانونگذاران ایرانی با توجه به شرایط اقتصادی و با بهره گیری از تجارب نظام حقوقی فرانسه نسبت به اصلاح قوانین مرتبط با تعهدات یکجانبه در روابط فیمابین کارفرما وکارکنان آموزشی اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: قرارداد آموزشی، استخدام موقتی، تعهدات یکجانبه، اراده خلاق، رضایت
  • مجید خاری آرانی، اکبر رهنما* صفحات 1300-1316
    برگسون و طباطبایی در زمره فیلسوفانی هستند که برای اخلاق اهمیت وافری قایل شده اند. در این پژوهش سعی شده است با بررسی مبانی فلسفی اخلاق از دیدگاه این دو فیلسوف همگرایی و ناهمگرایی نظرات آنان مشخص گردد. روش پژوهش از نوع تطبیقی کیفی با رویکرد استنتاجی و بهره گیری از رویکرد بردی برای ارایه یافته ها می باشد. یافته های تحقیق نشان می دهد که هر دو فیلسوف در ایمان به خدا شباهت دارند با این تفاوت که برگسون ، خدا را پیوسته در حال تغییر و تحول می بیند ولی از نظر طباطبایی ، خدا منزه از هر گونه تغییر و تحول است. همچنین در مبانی اخلاق ، تاکید هر دو فیلسوف بر شهود، اراده، آزادی و نگاه تحول گرایانه به هستی و انسان است ، اگرچه عمیتا تمرکز برگسون در اخلاق معطوف به شهود، زمان ، اراده و استمرار می باشد در حالی که از منظر طباطبایی ، اخلاق استوار بر فطرت است. در زمینه اهداف ،اصول و روش های اخلاقی نیز هر دو فیلسوف بر پرورش توانایی پایبندی به ارزش های اخلاقی و تعقل ، همزمانی پرورش اخلاق فردی با اخلاق اجتماعی و درونی سازی ارزش ها تاکید می ورزند. در خصوص هدف غایی تربیت ، برگسون بر پرورش انسان عقلانی - شهودی تاکید دارد در حالی که طباطبایی، هدف نهایی را رسیدن به سعادت و قرب الهی می داند. بررسی تطبیقی این دو دیدگاه می تواند حاوی دلالت های روشنی برای اعتلای تربیت اخلاقی در نظام آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران باشد. طبق یافته ها ، پیشنهاد می شود در اسناد بالادستی نظام آموزشی ایران نظرات فیلسوفان غیر مسلمان - همچون برگسون -  مورد توجه سیاست گزاران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اخلاق، فلسفه، شهود، اراده، برگسون، طباطبایی
  • سعید رحیمی پور* صفحات 1317-1328
    فیلسوف فرانسوی ژان پل سارتر شاید ناخواسته بین فلسفه تربیت وادبیات پلی زد تا نشان دهد اگزیستانسیالیسم دنباله رو روش خشک سایر مکاتب فلسفی در ارایه ایده ها و مفاهیم بنیانی خود نیست. پیامد های اجتماعی جنگ جهانی دوم و انتظارات نسل جوان بعد از جنگ در اروپا نیز زمینه را برای ورود نظرات فلسفی فیلسوفان اگزیستانسیالیسم  به ادبیات و علوم تربیتی هموارتر ساخت. ازسوی دیگر ، نویسندگان و ادیبان نیز علاقمند به مباحث فلسفی شده و ناخوداگاه آنها را در داستان های خود گنجانده اند. در این بین ، پیامدهای تربیتی ایده های اگزیستانسیالیست ها توجه فیلسوفان تربیتی را به هر دو حوزه فلسفه وادبیات جلب نمود . بر این اساس ، هدف محقق حاضر بررسی و مقایسه مفهوم وجود در آثار فیلسوف فرانسوی ژان پل سارتر و نویسنده امریکایی ارنست همینگوی با تاکید بر آراء تربیتی مکتب اگزیستانسیالیسم است. روش تحقیق حاضر ، تطبیقی کیفی با رویکرد فلسفی است. جامعه پژوهش شامل کلیه آثار دو نویسنده منتخب همراه با کتب ، مقالات و آثار مرتبط می باشد. نمونه تحقیق به صورت هدفمند انتخاب گردید و روش تحلیل داده ها ، تحلیل محتوی مضمونی است. یافته های تحقیق نشان داد بین آثار سارتر و همینگوی از لحاظ توجه به موضوعاتی همچون مفهوم وجود ، حق انتخاب و مسئولیت ، آزادی انسان ، و گرفتارهای روانی - همچون اضطراب و افسردگی - مشابهت وجود دارد. هم چنین یافته ها نشان داد که از منظر تربیت ، نگاه سارتر توام با بدبینی و نگرش همینگوی مبتنی بر خوشبینی است.
    کلیدواژگان: وجود، هویت، فلسفه تربیت، همینگوی، سارتر
  • سعید ابریشمی راد، مراد کردی*، طیبه عباسی صفحات 1329-1348
    بسیاری ازسازمان ها با چالش وجود کارکنان با تعلق خاطر کاری پایین روبرویند. هدف پژوهش حاضر ، مقایسه الگوهای تعلق خاطر کارکنان با تاکید بر منابع انسانی در سازمان های ایران بود. روش تحقیق حاضر ، تطبیقی کیفی با رویکرد تحلیل محتوی جهت دار است . جامعه پژوهش شامل کلیه الگوهای تعلق خاطر کاری کارکنان و شیوه نمونه گیری هدفمند در دسترس می باشد. روش جمع آوری داده ها ، کتابخانه ای و روش تحلیل داده ها ، مقوله بندی قیاسی است. یافته های تحقیق نشان می دهد که بیشترین درجه تشابه بین مدل های تعلق خاطر کاری تاکید آنها بر مولفه های تعلق احساسی ، کیفیت کار ، امکان پیشرفت وپاداش ومزایا است. هم چنین از بین 14 مدل منتخب، حدود یک سوم آنها بر نقش مولفه هایی همچون رهبری موثر ، مشتری محوری ، و  بهره وری در ایجاد تعلق خاطر شغلی تاکید ورزیده اند. یافته دیگر تحقیق مبین عدم توجه کلیه مدل های منتخب به نقش مولفه هایی همچون فرهنگ اجتماعی و سازمانی در تعلق خاطر کاری کارکنان است.با توجه به یافته های تحقیق به سیاست گزاران منابع انسانی در سازمان های دولتی وغیردولتی ایران پیشنهاد می گردد ضمن توجه به مولفه های مشترک در مدل های بین المللی تعلق خاطر کاری ، در فرایند طراحی مدل مناسب برای سازمان خود ، توجه به مولفه هایی همچون نقش فرهنگ اجتماعی و فرهنگ سازمانی را مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: تعلق خاطر شغلی، منابع انسانی، دلبستگی سازمانی، فرهنگ اجتماعی
  • علیرضا احمدی، محمدرضا کرامتی*، جواد پورکریمی صفحات 1349-1366

    در حالی که پژوهشگران به فواید بسیار یادگیری مشارکتی اشاره کرده اند مطالعات تطبیقی چندانی در این زمینه برحسب جنسیت و رشته تحصیلی انجام نشده است. در این مطالعه دو کلاس در رشته های علوم تربیتی و مشاوره در دانشگاه تهران انتخاب شد.هم چنین داده ها از طریق مصاحبه های غیر ساختاریافته جمع آوری و با استفاده از نرم افزار Atlas-ti تجزیه و تحلیل شدند. بررسی و تحلیل ادراکات دانشجویان از یادگیری مشارکتی چهار مقوله کیفیت یادگیری، مهارت های زندگی، محیط کلاسی و فرصت های بهبود را آشکار کرد. تقریبا همه دانشجویان نظرات مثبتی رویکرد یادگیری مشارکتی داشته و از آن رضایت داشتند.  در این بین ، دانشجویان دختر به کیفیت یادگیری و دانشجویان پسر به فرصت های بهبود توجه بیشتری داشتند. علاوه بر این یافته ها نشان داد که میزان توجه شرکت کنندگان به کیفیت یادگیری در کلاس یادگیری مشارکتی بیش از دیگر کلاس ها بوده است. دیگر یافته تحقیق مبین آن بود که دانشجویان رشته مشاوره بیشتر از دانشجویان رشته علوم تربیتی به فرصتهای بهبود یادگیری توجه دارند. یافته های این مطالعه می تواند به توسعه حرفه ای اعضای هییت علمی و هم چنین درک آنان در مورد یادگیری مشارکتییاری رساند. یافته های این مطالعه اعضای هییت علمی را تشویق می کند تا چالش های کلاسی را به فرصتی برای بهبود تدریس تبدیل کنند.

    کلیدواژگان: محیط کلاس درس، یادگیری مشارکتی، انضباط، جنسیت، مهارتهای زندگی، کیفیت یادگیری
  • فاطمه حسین آبادی، محمد غلامعلی زاده*، علی اکبر اسمعیلی صفحات 1367-1385

    طرفداران فقه تربیتی در ایران معتقدند می توان از اصول فقه در حوزه های مختلف علوم تربیتی و منجمله در روند تولد کودک سود جست. یکی از پدیده های جدید ، تولد کودک شبیه سازی شده و تبیین ابعاد و چالش های رفتاری و تربیتی این شیوه تولد است. هدف تحقیق حاضر، واکاوی نظریات فقیهان تربیتی و قوانین بین المللی در خصوص طفل شبیه سازی شده می باشد. روش تحقیق حاضر ، تطبیقی کیفی با رویکرد مرور سیستماتیک است. جامعه آماری شامل کلیه پژوهش هایی بود که در بازه زمانی 2020-2000 به چاپ رسیده اند . برای انتخاب نمونه تحقیق از راهبرد بولین و برای تحلیل داده ها ، از روش مرور سیستماتیک - رویکرد کیچن هام و چارترز - استفاده گردید . نخستین یافته تحقیق نشان می دهد بین نظرات دوگروه در هشت مولفه تفاوت و در پنج مولفه شباهت وجود دارد. پیامدهای غیرقابل پیش بینی شبیه سازی انسانی ، تهدید نظام خانواده ، توجه به حقوق کودک شبیه سازی شده وترجیح شبیه سازی درمانی بر شبیه سازی مولد وجوه اشتراک نظر فقهای تربیتی با قوانین سازمان های بین المللی را تشکیل می دهند . مواردی همچون بنیان ایدیولوژیک جایگاه انسان، منشاء حق سلامتی انسان ، بنیان ایدیولوژیک رضایت انسان برای شرکت در روند شبیه سازی یا دین فرد شبیه سازی شده عمدتا نشانگر اختلافات نظری بین دو گروه می باشد. هم چنین، یافته های تحقیق نشان می دهد فقیهان تربیتی در ایران بیش از مجامع بین المللی به موضوعاتی همچون توجه به نقش پدر ومادر ، رابطه با افراد محرم یا نامحرم ، و حقوق کودک شبیه سازی شده از نظر حق حضانت ، ارث و دیه بحث و جدل کرده اند. به نظر می رسد نظام های تربیتی همچون نظام های مذهبی و حقوقی خواه ناخواه باید خود را برای پذیرش کودکان شبیه سازی شده در محیط های آموزشی آماده سازند.

    کلیدواژگان: شبیه سازی انسان، فقه تربیتی، قوانین بین المللی، شبیه سازی درمانی، شبیه سازی مولد
  • عصمت رمضانی مشکانی، احمد باقری*، سیامک بهارلوئی صفحات 1386-1399
    تقیه به معنای ابراز یا کتمان عقیده و عمل برخلاف نظر قلبی خود برای اجتناب از ضرر دینی یا دنیایی یکی از  موضوعات فقهی است که دارای پیامدهای تربیتی است.  هدف پژوهش حاضر ، بررسی تقیه به عنوان یک روش رفتاری در تربیت اسلامی ازطریق تطبیق نظرات موافق ومخالف از دو جنبه فقهی و تربیتی است.  روش تحقیق حاضر ، تطبیقی کیفی با رویکرد تحلیلی - استنباطی است . محققان برای جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای شامل بررسی منابع اولیه ومنابع ثانویه و برای تحلیل داده ها از روش تحلیل کیفی مبتنی بر ثبت داده ها و تعیین مقوله ها بر اساس واحد " موضوع " سود جسته اند. یافته های تحقیق در بعد فقهی نشان می دهد که فقیهان شیعه عمدتا طرفدار تقیه و علمای اهل تسنن با آن مخالف بوده اند. عمده ترین وجه تشابه موافقان ومخالفان تقیه ، توسل هر دو گروه به آیات قرآن و رفتار پیامبر و صحابه او ازطریق ارایه تفاسیر متفاوت است. یافته دیگر تحقیق نشان می دهد که از نظر موافقان ، در بسیاری از امور زندگی لزومی به مراجعه به تقیه نیست و نمی توان آن را به عنوان یک اصل رفتاری دایم مورد رجوع قرار داد. از نظر مخالفان تقیه ، در جهان معاصر و با توجه به تحولات جدید مبتنی بر رواج مکانیزم های قانونی در جامعه ، توسل به تقیه ضرورتی ندارد. وجه تشابه بین دو گروه موافقان ومخالفان تقیه ، توجه به تحولات مثبت همچون حقوق شهروندی وتحولات منفی همچون افزایش افراطی گری های مذهبی برای پذیرش یا رد تقیه است.
    کلیدواژگان: تربیت اسلامی، فقه امامیه، تقیه، تشیع، تسنن
  • ابراهیم علی محمدی اصل، علیرضا بافنده زنده*، هوشنگ تقی زاده صفحات 1400-1418

    در ایران دانشگاه های خصوصی و نیمه دولتی در سال های اخیر با چالش های متعددی روبرو شده اند. هدف تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر بر ایجاد بحران مالی در دانشگاه های غیردولتی و تدوین استراتژی مقابله با آن با تاکید بر وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز می باشد. روش تحقیق حاضرآمیخته اکتشافی و ابزار جمع آوری داده ها در بخش کیفی ، مصاحبه نیمه ساختمند ودر بخش کمی ، پرسش نامه محقق ساخته بود. جامعه آماری برای بخش کیفی شامل رییس ، معاونین  و مدیران ستادی دانشگاه (به عنوان گروه خبره) می گردید که به شیوه نمونه گیری هدفمند (Targeted Sampling) 12 نفر انتخاب شدند.  در بخش کمی تحقیق ، 350 نفر از اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه با استفاده از نمونه گیری طبقه ای نسبی  بر گزیده شدند. ابزار گردآوری داده ها در این بخش پرسش نامه محقق ساخته بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و برای تدوین استراتژی از نمودارهای علی حلقوی استفاده شد. یافته های تحقیق مبتنی بر دو سناریو استراتژی مقابله نشان داد در صورتی که ضریب بازنشستگی کارکنان دانشگاه افزایش داده شود ، روند صعودی هزینه های دانشگاه متوقف شده و سپس کاهش خواهد یافت. هم چنین با افزایش بودجه پژوهشی دانشگاه می توان باعث ارتقاء رتبه آن و افزایش نرخ جذب دانشجو شد. با توجه به یافته ها به برنامه ریزان دانشگاه های خصوصی و غیر دولتی پیشنهاد می گردد در یک برنامه زمانی کوتاه مدت (5 ساله) نرخ بازنشستگی کارکنان را افزایش دهند. هم چنین توصیه می گردد برای افزایش درآمد های پژوهشی،  ارتباط بین دانشگاه با بخش صنعت و تجارت افزایش یابد.

    کلیدواژگان: استراتژی، خصوصی سازی آموزش عالی، تنگناهای اقتصادی، کاهش نرخ دانشجو
|
  • Hamid Rahimi * Pages 1247-1261
    Due to the vital role of entrepreneurship, many efforts have been made to improve and promote it, the most important of which is the provision of entrepreneurship education programs in universities and educational institutions in different countries of the world. By studying the experiences of other countries, a proposed model for entrepreneurship education in Iran can be reached. The purpose of this research was to study of entrepreneurship education in higher education in selected countries comparatively. The research questions edited to considering types entrepreneurship education in terms of location, structure and trainers of entrepreneurship education. The method of the present study was a qualitative adaptation based on the use of a four-stage Bereday’s approach. The statistical population included different countries of the world and statistical sample consisted of several countries such as United States, Germany, Netherland, Philippine & Australia that were selected through purposive sampling. The method of data collection was documented and the validity of documents was assessed through internal evaluation (content accuracy) and external evaluation (document accuracy). Qualitative content analysis method was used to analyze the data. The findings showed that entrepreneurship education in all five countries studied is done more in the educational environment than in the workplace. In terms of types of educators (field specialists, entrepreneurship specialists and in combination), the highest similarity was between the United States, Philippine and Germany, and the Netherland and Australia were different from the other three countries. In terms of structure (single course, course and certification), the similarities were more in the form of single course and course. According to the findings, the appropriate model of entrepreneurship education in higher education in Iran can be used as a model for compiling courses (in the form of discipline, orientation, interdisciplinary and integrated) in all educational fields (Humanities, Engineering, Basic Sciences, Art and Medicine) or be formulated as an entrepreneurial university.
    Keywords: entrepreneurship education, Entrepreneurship, Higher education, Selected Countries
  • Seyyed Behrooz Mousavi Behbid, AhmadAli Hesabi *, NabiAllah Ider Pages 1262-1281

    The purpose of study was to analyze the discourse-ideology of the State of War (with a traditional left orientation) and State of Reform (with a modern left orientation) in order to represent their discourses through the educational system of Iran. Research method was qualitatively comparative using Fairclough’s critical discourse analysis method for describing, interpreting and explaining the nature and discourse aspects of education in both States. Findings reveal that both States have tried to control, monitor and intervening Iran’s educational system through influencing the law-making process as well as producing and modifying the content of school textbooks to change the cultural-educational discourse and represent the dominant discourse. Research findings indicated that in the value system of both discourses, Islamic ideology has had a high position. Also, religious modernism, school-oriented approach and fostering of democratic citizens in the modern left discourse and traditionalism, centralism and training of committed and revolutionary citizens in the traditional left discourse are the main differences between these two States in the Iran’s education system.

    Keywords: Discourse, Ideology, Modern left, State, Traditional left
  • Ghasem Firozifar, Mohammad Sadeghi *, Seyed Mahdi Mirdadashi Pages 1282-1299

    Due to the shortage of manpower, many non-governmental schools in Iran have been forced to enter into educational contracts with various individuals - as temporary workers. While contracts are mostly short-lived, many employers take advantage of employees' effective and creative unilateral will by setting imposed terms. Given the importance of this issue from a legal perspective, the purpose of study is a comparative study of educational contracts with regard to the role of effective and creative unilateral will of one of the parties to the contract in the legal system of Iran and France. The method of the present study is qualitatively comparative and the documentary method was used to collect data. Findings show that in both legal systems, the creative and effective will of the parties to the contract is acceptable. Also, in France, this will is subject to the contract and consent, while in Iran, the contract is sufficient for a judge to vote. Another finding of the research reveals that when there is a dispute between the parties to the contract, in both countries, the main emphasis of the judge is to make a decision to refer to the inner will of the individual. However, in France, the obligor has the right to cancel unilateral obligations based on his creative and effective will during the term of the contract, while in the Iran’s legal system this is not possible. According these findings, it seems that the Iran legal system mainly votes in favor of educational employers. Therefore, it is suggested that the Iranian legislators - according to the economic conditions of the society and experiences of the French legal system - to amend the laws related to unilateral obligations in relationship between the employer and the educational staff.

    Keywords: Creative Will, Educational Contract, Satisfaction, Temporary Employment, Unilateral Commitments
  • Majed Khari Arani, Akber Rahnama * Pages 1300-1316
    Bergson and Tabataba'i are among the philosophers who have paid more attention to ethics. In this research, an attempt has been made to examine the convergence and non-convergence of their views about ethics philosophical foundations. The research is qualitatively comparative with inferential approach using Bereday’s method for analysis of data. The findings show that both philosophers are similar in their belief in God, but Bergson sees God constantly changing and evolving whereas Tabataba'i considers it pure of any change. Also in philosophical foundations, the emphasis of both philosophers is on intuition, will, freedom, and a transformational view about world and human. In addition, Bergson emphasizes on authority and continuity in ethics, but Tabataba'i view it based on innate nature. In terms of educational goals, principles and methods, both philosophers emphasize adherence to moral values, reason and individual ethics along with social ethics and internalization of values. Bergson considers the ultimate goal of education to be the development of rational-intuitive human beings, while from Tabataba'i viewpoint the main goal of education to be the realization of human welfare and nearness to God. Study of the views of the two philosophers can comparatively contain clear implications for the philosophical foundations of ethics in the educational system of the Islamic Republic of Iran. According to the findings, it is suggested that the views of non-Muslim philosophers such as Bergson be considered by policymakers in the upstream documents of the Iran educational system.
    Keywords: ethics, intuition, philosophy, will, Bergson, Tabataba’i
  • Saeid Rahimipour * Pages 1317-1328
    The French philosopher Jean-Paul Sartre may have inadvertently bridged the gap between the philosophy of literature and education to show Existentialism does not follow the insipid method of other philosophical schools in presenting its basic ideas and concepts. The social consequences of World War II and the expectations of the young generation after the war in Europe also paved the way for the entry of the philosophical views of existentialist philosophers into literature and education. On the other hand, authors became interested in philosophical topics and subconsciously incorporated them into their stories. In the meantime, the educational implications of existentialist ideas drew the attention of educational philosophers to both the fields of philosophy and literature. Accordingly, the aim of the present researcher is to study and compare the concept of existence in the works of the French philosopher Jean-Paul Sartre and the American writer Ernest Hemingway with emphasis on the educational views of the school of existentialism. The method of the present study is a qualitatively comparative with the philosophical approach. The research population includes all the works of two selected authors along with books, articles and related works. The research sample was purposefully selected and the data analysis method is thematic content analysis. The research findings show that there are similarities between Sartre and Hemingway's works in terms of attention to issues such as the concept of existence, choice and responsibility, human freedom, and mental illnesses like anxiety and depression. The findings also show that from an educational perspective, Sartre's view is based on pessimism and Hemingway's view is based on optimism.
    Keywords: existence, identity, philosophy of education, Hemingway, Sartre
  • Saeid Abrishamirad, Morad Kordi *, Tayebeh Abbasi Pages 1329-1348
    Many organizations face the challenge of having employees with low sense of job belonging. The aim of this study was to compare employee’s belongingness models with emphasis on human resources in Iranian organizations. The method of research is qualitative comparative using content-oriented analysis approach. The statistical population includes all models of employee’s job belonging using purposeful sampling method for selection of samples. The method of data collection is documentary and method of data analysis was deductive content analysis. Findings show that the highest degree of similarity among employee’s job belongingness models is on emotional belonging, work quality, possibility of progressiveness and reward and benefits components. Also, out of the 14 selected models, about one third emphasize on role of effective leadership, customer orientation, and productivity dimensions to increase employee’s job belonging. Another finding of the study is lack of attention of all models to the role of components such as social and organizational cultures. According to the research findings, it is suggested to human resources policymakers in governmental and non-governmental organizations of Iran to pay more attention to components such as role of social culture and organizational culture to design a new model for their organizations.
    Keywords: Employee’s Engagement, human resources, Job Belongingness, organizational belonging, Social Culture
  • Alireza Ahmadi, MohammadReza Keramati *, Javad Por Karimi Pages 1349-1366

    Despite the importance of cooperative learning in university classrooms, few studies have been conducted as a comparative form in terms of field of study and gender. Therefore, the present study seeks to study the perception of students of Educational sciences and Counselling from cooperative learning in university classrooms in terms of disciplines and gender. In this study two classes in the field of Educational sciences and Counseling at the University of Tehran were selected. Qualitative data were collected through unstructured interviews and data were analysed using Atlas-ti Software. The analysis of students’ descriptions of implementing cooperative learning in classroom environment showed four categories including quality of learning, life skills, classroom environment, and opportunities for improvement. Findings indicated that female students paid more attention to the quality of learning and male students paid more attention to opportunities for improvement. However, the percentage of participants' attention to the quality of learning in the cooperative learning class was more than the other three categories. University instructors can turn challenges into an opportunity to improvement by proper implementation of cooperative learning in university classrooms. Also Counselling students paid more attention to opportunities for improvement than Educational sciences students.  Findings of this study have important applications in improving the quality of teaching methods of faculty members. The results, while encouraging instructors to learn more about cooperative learning, provide new insights for them about students' interests and concerns. The findings of the study encourage faculty members to turn the challenges into an opportunity for their teaching improvemen

    Keywords: classroom environment, Cooperative learning, discipline, Gender, life skills, quality of learning
  • Fatemeh Hosseinabadi, Mohammad Gholam Alizadeh *, AliAkbar Ismaili Pages 1367-1385

    Proponents of educational jurisprudence in Iran believe that the principles of jurisprudence can be used in various fields of educational sciences, including the process of childbirth. One of the new scientific phenomena and development is the birth of a simulated child and the explanation of behavioral and educational dimensions and challenges of this method of birth. The purpose of the present study was to analyze the perspectives of educational jurists and international law regarding the simulated child. The research method is a comparative qualitative using systematic review approach. The research population included all studies that were published in the period 2000-2020. Boolean strategy was used to select the research sample and systematic review method - Kitchenham & Charters approach - was used for data analysis. The first research finding reveals that there is a difference between the opinions of the two groups in eight components and similarities in five dimensions. The unpredictable consequences of human simulation, threat to the family system, attention to the rights of the simulated child, and the preference of therapeutic simulation over productive simulation form the common denominator of educational jurists with the laws of international organizations. Dimensions such as the ideological basis of human status, the origin of the right to human health, the ideological basis of human consent to participate in the simulation process or the religion of the simulated person are mainly indicative of theoretical differences between the two groups. The research findings also indicated that educational jurists in Iran are more controversial than the international community on issues such as attention to the role of parents, relationship with Mahrams or Non-mahrams, and the rights of the child simulated in terms of custody, inheritance and blood money. It seems that educational systems same as religious and legal systems, must inevitably prepare themselves for the reception of simulated children in educational settings.

    Keywords: Human Simulation, Educational Jurisprudence, International Law, Therapeutic Simulation, Productive Simulation
  • Esmat Ramezani Mashkani, Ahmad Bagheri *, Siamak Baharluee Pages 1386-1399
    Taqiyyah means expressing or concealing one's belief and action against one's heart to avoid religious or worldly harm is one of the jurisprudential issues that has educational consequences. The purpose of this study is to investigate Taqiyyah as a behavioral method in Islamic education by applying the pros and cons from both jurisprudential and educational aspects. The method of the present study is a qualitatively comparative with an analytical-inferential approach. Researchers have used the library method to collect data, including the study of primary and secondary sources. To analyze the data, the qualitative analysis method was used based on data recording and categorization of the "subject" unit. Findings of research in the field of jurisprudence show that Shiite jurists were mainly in favor of Taqiyyah and Sunni scholars were against it. From the educational point of view, Taqiyyah means positive in the sense of self-control and tolerance with people whose beliefs are not in line with one's beliefs. The main similarity between the proponents and opponents of Taqiyyah is the recourse of both groups to the verses of the Qur'an and the behavior of the Prophet Mohammad and his companions through the presentation of different interpretations. Another finding of the research shows that according to the proponents, in many matters of life, it is not necessary to refer to Taqiyyah and it cannot be referred to as a permanent behavioral principle. According to the opponents of Taqiyyah, in the contemporary world and due to the new developments based on the prevalence of legal mechanisms in society, resorting to Taqiyyah is not necessary. The similarity between the two groups of proponents and opponents of Taqiyyah is the attention to positive developments such as civil rights and negative developments such as the increase of religious extremism to accept or reject Taqiyyah.
    Keywords: Islamic education, Imami Jurisprudence, taqiyyah, Shiism, Sunni
  • Ebrahim Alimohammadiasl, Alireza Bafandehzende *, Houshang Taghizade Pages 1400-1418

    Private and semi-public universities in Iran have faced several challenges in recent years. The purpose of study was to identify the factors affecting financial crisis in non-governmental universities and to develop a strategy to deal with it with emphasis on the situation of the Islamic Azad University of Tabriz. The method of study was exploratory mixed method and data collection tools in the qualitative part was semi-structured interview and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire. The statistical population for the qualitative section included the president, vice chancellors and staff managers of the university (as an expert group) who were selected by targeted sampling method (12 people). In the quantitative part of the research, 350 faculty members and university students were selected through relative stratified sampling. Exploratory and confirmatory factor analysis tests were used for data analysis and causal diagrams for formulating strategy. The findings of the research based on two scenarios of “confrontation strategy" showed that if the retirement rate of university staff increased, the upward trend of university expenses will stop and then decrease. Also, by increasing the research budget, it is possible to improve university ranking and student enrollment rate. According to the findings, planners of private and non-governmental universities are recommended to increase the retirement rate of employees in a short period of time (5 years). It is also recommended to increase the relationship between the university and industry and commerce to increase research income.

    Keywords: Economic Hardships, Higher education, Privatization, Reduction of Student Rate, strategy