فهرست مطالب

مجله بیومکانیک ورزشی
سال هفتم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/31
  • تعداد عناوین: 6
|
  • رسول فراست* صفحات 2-13
    هدف

     فعالیت های ورزش فوتبال ممکن است به طور مستقیم در ارتباط با پست بازیکنان در زمین باشد. بر همین اساس، فوتبالیست ها ویژگی های فیزیکی مشخص خود را بر پایه خواسته ها در پست های فردی توسعه می دهند. هدف از این پژوهش، بررسی متغیرهای بیومکانیکی و آنتروپومتری بازیکنان فوتبال با توجه به پست بازی است.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع مطالعات مروری است. از موتورهای جست وجوی Google Scholar، PubMed و Science Direct برای جست وجوی مقالات در ارتباط با کلمات کلیدی مورد نظر استفاده شد. همه مقالات از سال 1378 تا 1399 مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    با توجه به مقالات مورد بررسی، مشخص شد که متغیرهای بیومکانیکی و آنتروپومتریکی در بازیکنان فوتبال با توجه به پست بازی متفاوت است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که متغیرهای بیومکانیکی و آنتروپومتریکی می توانند تاثیر مستقیم بر عملکرد بازیکنان در هنگام بازی داشته باشد. بر همین اساس، توجه ویژه به این متغیرها در زمینه استعدادیابی و انتخاب بازیکنان فوتبال در پست های مختلف قابل تامل است.

    کلیدواژگان: فوتبال، متغیرهای بیومکانیکی، متغیرهای آنتروپومتریکی، پست بازی
  • علی فتاحی، بهشاد پنجه زاده، زهرا کریلی* صفحات 14-29
    هدف

     هدف از انجام این تحقیق، مقایسه شاخص های پارامتریک ویژگی های آنتروپومتریکی و بیومکانیکی دختران نونهال بسکتبالیست، والیبالیست و هندبالیست بود.

    روش ها

    نمونه آماری این پژوهش صد نفر دانش آموز دختر (35 نفر هندبالیست، 37 نفر والیبالیست و 28 نفر بسکتبالیست) به صورت غیر تصادفی هدف دار انتخاب شدند. اندازه گیری متغیر آنتروپومتریکی ده متغیر بیومکانیکی (تعادل فرشته چشم بسته و باز، لک لک، پرش سارجنت، پرتاب توپ مدیسن، الینیوز، شنای سویدی، انعطاف پذیری و دراز و نشست) در نمونه های تحقیق اندازه گیری شدند که با استفاده از تکنیک آماری تحلیل مولفه های اصلی (PCA)، پارامترهای اصلی مربوط به ویژگی های آنتروپومتریک در گروه هندبالیست عبارتند از: قد، وزن، ارتفاع زانو تا زمین، پهنای سر، محیط سر، محیط مچ دست، طول پا، قطر قوزک، چربی تحت کتفی و چربی دو سر، در گروه والیبالیست عبارتند از: قد، وزن، پهنای تنه در سطح ناف، پهنای لگن در حالت نشسته، محیط آرنج، محیط زانو، محیط کمان پا، طول ساق پا، چربی دوسر، چربی سه سربازویی، در گروه بسکتبالیست عبارتند از: قد، محیط آرنج، پهنای سر، محیط تنه در سطح سینه، محیط تنه در سطح ناف، طول پا، قطر قوزک، چربی تحت کتفی و چربی شکم و در سه گروه عبارتند از: قد، ارتفاع زانو تا زمین، محیط آرنج، محیط سر، محیط مچ دست، محیط تنه در سطح سینه، چربی تحت کتفی و بیشترین محیط ساعد بودند و شش پارامتر بیومکانیکی (تعادل چشم باز و بسته، لک لک، فرشته چشم باز و بسته، دراز و نشست) برای هر گروه برجسته شدند. برای تجزیه و تحلیل آماری اجزای اصلی اطلاعات و تعیین شاخص های اصلی ویژگی های آنتروپومتریکی و بیومکانیکی از آمار استنباطی (ANOVA) در سطح معناداری 05/0، از آزمون کولموگروف اسمیرنف برای نرمال بودن توزیع داده ها، از میانگین، انحراف استاندارد، رتبه درصدی برای توصیف اطلاعات و ضریب همبستگی چندگانه برای کاهش اطلاعات هم پوشانی و از آزمون تعقیبی (LSD) جهت آزمون اختلاف بین گروه ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 20 صورت گرفت.

    یافته ها

    ویژگی های آنتروپومتریکی پهنای سر، طول پا، قطر قوزک، چربی تحت کتفی در گروه های هندبالیست و بسکتبالیست، بین چربی دو سربازویی و وزن در گروه های هندبالیست و والیبالیست، چربی شکم و طول ساق پا و برای گروه های والیبالیست و بسکتبالیست ، همچنین قد شاخص اصلی مشترک بین همه گروه ها به دست آمد. همچنین بین قد، وزن، ارتفاع زانو تا زمین، پهنای سر، محیط سر، محیط تنه در سطح ناف، محیط تنه در سطح سینه، پهنای تنه در سطح ناف، محیط آرنج، پهنای لگن در حالت نشسته، محیط کمان پا، محیط زانو، طول ساق پا، چربی تحت کتفی، قطر قوزک، طول پا و محیط مچ دست تفاوت معنا دار بود (00/0= P=0/01 ، P) اما بین چربی دو سر بازویی (0/56= P) و سه بازویی (0/75= P) هر سه گروه تفاوت معنا داری مشاهده نشد. برای ویژگی های بیومکانیکی شش پارامتر برای هر گروه سنی برجسته شد که شاخص های اصلی تعادل (فرشته چشم باز) (0/02= P) و لک لک (0/00= P)) در گروه های هندبالیست و والیبالیست، تعادل (فرشته چشم باز و چشم بسته) (0/00= P)) درگروه های هندبالیست و بسکتبالیست، همچنین استقامت عضلانی (دراز و نشست (0/00= P)) در گروه های والیبالیست و بسکتبالیست مشترک شد. علاوه بر آن، بین شاخص های تعادل (فرشته چشم باز، چشم بسته) و لک لک و استقامت عضلانی (دراز و نشست و شنای سویدی (0/00= P)) بین گروه های آزمودنی ها تفاوت معنادار بود.

    نتیجه گیری

    قد شاخص اصلی مشترک بین گروه های هندبالیست، والیبالیست و بسکتبالیست به دست آمده و عمده ویژگی های آنتروپومتریکی با توجه به رشته ورزشی آزمودنی ها متفاوت است. همچنین ویژگی های بیومکانیکی با توجه به مهارت های منحصر به فرد در هر رشته نیز متفاوت بوده و در بعضی از رشته های ورزشی، شاخص های بیومکانیکی، بر اساس ویژگی های رشته ورزشی مشترک است. در نتیجه، برای بهینه سازی اجزای تشکیل دهنده مهارت های ورزشی و طراحی برنامه های تمرینی مختص هر رشته ورزشی، نیاز به ارزیابی و بررسی ویژگی های آنتروپومتریکی و بیومکانیکی افراد است.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: پارامتریک، آنتروپومتریک، بیومکانیک، بسکتبالیست، والیبالیست، هندبالیست
  • فتاح حاجی زاده، پریسا صداقتی*، فرزانه ساکی صفحات 30-43
    هدف

     انجام حرکات تکراری یا قرار گیری در وضعیت طولانی مدت باعث ایجاد سازگاری هایی در عضلات و مفاصل درگیر در آن حرکات خاص می شود و می تواند اختلالات مختلفی را در پی داشته باشد که برای اصلاح آن نیاز به اصلاح الگوی حرکتی و به کارگیری آزمایشاتی جهت بازگشت به وضعیت مطلوب عضلانی و مفصلی است. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر یک پروتکل اصلاحی منتخب بر پاسچر ووشوکاران مبتلا به سندرم متقاطع فوقانی انجام شد. 

    روش ها

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون است. جامعه آماری این تحقیق شامل مردان ووشوکار ساکن در استان کرمان با سابقه ورزشی حداقل سه سال بود و به این منظور، سی ووشوکار مرد دارای ناهنجاری سر به جلو، شانه به جلو و کایفوز به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند که به صورت هدف دار انتخاب و سپس به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت ده هفته و سه جلسه در هفته به مدت بیست تا شصت دقیقه به آزمایشات اصلاحی منتخب پرداختند. در دو مرحله ارزیابی زوایای سر و شانه به جلو و کایفوز انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی زوجی و آزمون آنالیز کوواریانس و با استفاده از نرم افزار SPSS در سطح معنا داری (0/05>P) استفاده شد. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد میانگین زاویه سر، شانه به جلو، کایفوز آزمودنی ها پس از شرکت در برنامه آزمایشات اصلاحی منتخب کاهش معناداری یافته است (0/001=P). 

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این تحقیق توصیه می شود از برنامه آزمایشات اصلاحی منتخب برای کاهش میزان سر به جلو، شانه به جلو، کایفوز و بهبود وضعیت عملکرد اندام فوقانی ورزشکاران مستعد ابتلا به سندرم متقاطع فوقانی استفاده شود تا علاوه بر کاهش عوارض یادشده، بتواند بر عملکرد آنان نیز تاثیر گذار باشد.

    کلیدواژگان: آزمایشات اصلاحی، پاسچر، کایفوز، عملکرد
  • هوار ایزدی*، نرمین غنی زاده حصار صفحات 44-55
    هدف

     هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات منتخب در آب بر درد و تعادل زنان پرستار مبتلا به کمردرد مزمن است.

    روش ها

    این مطالعه نیمه تجربی روی سی پرستار که در بیمارستان های شهرستان سنندج مشغول به کار بودند، انجام گرفت. تمرینات منتخب در آب به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه که به صورت پیش رونده و با رویکرد تمرینات ثبات مرکزی بود، توسط گروه آزمایش اجرا شد. برای ارزیابی پیش آزمون و پس آزمون درد و تعادل آزمودنی ها از پرسش نامه استاندارد کیوبک (برای ارزیابی درد)، تست لک لک (تعادل ایستا) و تست برگ (تعادل پویا) بهره گرفته شد. برای تجزیه تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل و وابسته استفاده شد. سطح معنا داری نیز 0/05> P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین نمرات درد و تعادل ایستا و پویا در گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنا داری داشت، به این صورت که در نمرات درد کاهش معناداری مشاهده شد (0/001=P)، در نمرات تعادل ایستا (0/001=P) و پویا (0/001=P) نیز افزایش معنا داری به دست آمد، در حالی که هیچ کدام از این متغیرها برای گروه کنترل معنادار نبودند (0/05≥P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر و اثربخشی تمرینات منتخب در آب بر درد و تعادل آزمودنی های یادشده، توصیه می شود در طراحی پروتکل های تمرینی برای بیماران مبتلا به کمر درد مزمن، به تمرینات آب درمانی (با رویکرد تقویت عضلات مرکزی) توجه ویژه شود.

    کلیدواژگان: آب درمانی، درد، تعادل، کمردرد، پرستار
  • مریم گلمرادی مرنی*، امیر لطافتکار، سید صدرالدین شجاع الدین صفحات 56-67
    هدف

     اظهار نظرها در مورد بازگشت به ورزش، به دنبال برخی از آسیب دیدگی ها در هاله ای از ابهام قرار دارد. هدف از اجرای پژوهش حاضر، مقایسه امتیازات آزمون های غربالگری کنترل حرکت و سابقه آسیب در زانو و مچ پا در زنان فعال است.

    روش ها

    نمونه آماری این پژوهش 57 زن فعال (22 نفر سالم، 19 نفر با سابقه آسیب قبلی مچ پا و 16 نفر با سابقه آسیب قبلی زانو) با دامنه سنی 18 تا 25 سال بودند. جهت ارزیابی آزمودنی ها از مجموعه آزمون های غربالگری کنترل حرکت شامل نه زیرآزمون با پرسش های جداگانه استفاده شد. مجموع حداکثر امتیازات در این زیرآزمون ها، چهل بود که امتیاز کمتر نشانگر نتیجه بهتر بود. به منظور تجزیه و تحلیل آماری از آزمون کولموگروف اسمیرنف، آزمون لون، آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون شفه استفاده شد. در نهایت داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه22 و در سطح معنا داری 0/05 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     بر طبق یافته ها، افراد بدون آسیب نمرات کنترل حرکت بهتری نسبت به افراد آسیب دیده داشتند. به طور کلی، تفاوت در نمرات آزمون های کنترل حرکت بین گروه های آسیب مچ پا و آسیب زانو با گروه بدون آسیب معنا دار بود. همچنین گروه دارای آسیب های برخوردی نمرات بالاتری نسبت به افراد دارای آسیب های غیر برخوردی داشتند. نقطه برش برای این آزمون ها حدود 15/5 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نمرات آزمون های کنترل حرکت، یک مدل پیشگیری از آسیب خوبی در اختیار مربیان قرار می دهد تا اینکه احتمال بروز آسیب های اندام تحتانی را در ورزشکارانشان پیشگویی کنند؛ بنابراین نیاز است که مربیان نیز در زمینه پیشگیری از آسیب های ورزشی، هم راستا با آزمایشات پزشکی، آزمون های غربالگری کنترل حرکت را به عنوان یک ابزار معتبر به کار برده و سطح عملکردی ورزشکاران را بسنجند تا قبل از شروع فصل مسابقات، ورزشکاران در معرض خطر، شناسایی شوند و در جهت بهبود قابلیت های آنها گام برداشته شود.

    کلیدواژگان: کنترل حرکت، پیشگیری از آسیب، نقطه برش
  • محمدجواد عظیمی زاده، سید مجتبی طباطبایی اصل*، سید حسین حسینی صفحات 68-77
    هدف

     با افزایش سن، مشکلات مرتبط با کاهش تعادل و به دنبال آن کاهش قدرت عضلانی و عملکرد جسمانی افزایش می‌یابد و سالمندان در معرض آسیب‌های جدی قرار می‌گیرند. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی اثر تمرینات کاوتورن کوکسی بر تعادل و قدرت اندام تحتانی سالمندان بود.

    روش ها

     آزمودنی‌ها شامل 24 نفر سالمند مرد و زن در این تحقیق به صورت داوطلبانه شرکت کردند و به دو گروه آزمایش (دوازده نفر) و کنترل (دوازده نفر) تقسیم شدند. طرح تحقیق حاضر به صورت پیش‌آزمون و پس‌آزمون بود. تمرینات کاوتورن کوکسی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت شصت دقیقه انجام شد. متغیرهای اصلی، تعادل و قدرت اندام تحتانی بود و جهت ارزیابی تعادل از تست برگ و برای قدرت اندام تحتانی از تست برخاستن و رفتن استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل نتایج پیش‌آزمون و پس‌آزمون و مقایسه گروه‌ها از آزمون کوواریانس یک‌راهه و تی وابسته در نرم‌افزار SPSS نسخه 26 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این تحقیق نشان داد که تعادل در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بهبود معناداری داشته است (0/001=P). همچنین تفاوت معناداری در قدرت اندام تحتانی در گروه آزمایش نسبت به کنترل دیده شد (0/002=P).

    نتیجه گیری

     با توجه به یافته‌های این تحقیق این تمرینات در تعادل و قدرت اندام تحتانی سالمندان تاثیر مثبت دارد. با توجه به افت عملکرد جسمانی سالمندان، انجام این تمرینات باعث افزایش سطح عملکرد جسمانی و کیفیت زندگی سالمندان می‌شود.

    کلیدواژگان: Balance، Lower Limbs، Aged، Cawthorne-‌ Cooksey
|
  • Rasool Ferasat* Pages 2-13
    Objective

     Football activities may be directly related to the playing position of the players on the field; so, football players develop their specific physical characteristics based on the demands of individual positions. This study aimed to investigate the biomechanical and anthropometric variables of football players according to the playing position.

    Methods

     This review study reviewed Google Scholar, PubMed and Science Direct search engines for articles related to the keywords from 1996 to 2020.

    Results

     According to the reviewed articles, it was found that biomechanical and anthropometric variables in football players are different according to the playing position. 

    Conclusion

    It seems that biomechanical and anthropometric variables can have a direct impact on the performance of players during the game, so special attention to these variables in the field of talent identification and selection of football players in different playing positions should be considered.

    Keywords: Football, Biomechanical variables, Anthropometric variables, Playing position
  • Ali Fatahi, Behshad Panjehzadeh, Zahrah Koreli* Pages 14-29
    Objective

     This study aimed to Compare parametric indices of anthropometric and biomechanical characteristics of female basketball, volleyball, and handball players.

    Methods

     This research is purposive comparative-descriptive study. A total of 100 female students (35 handball players, 37 volleyball players, and 28 basketball players) participated in this study. The normality of the data distribution was examined using the Kolmogorov-Smirnov test. The Mean±SD and percentage rank to describe the information, multiple correlation coefficient to reduce the overlapping data, and analysis of the main components of the data to determine the leading indicators of anthropometric and biomechanical characteristics of female handball, volleyball, and basketball players and ANOVA was used to compare the corresponding leading indices in different age groups.

    Results

     Ten parameters for female handball and volleyball players and nine parameters for female basketball players were highlighted as the leading indicators. Head width, leg length, ankle width, scapular fat for basketball and handball players, biceps and weight for handball and volleyball players, abdominal fat, leg length for volleyball and basketball players, and height introduced as the leading common indicators among all groups of players. The results related to the variance extracted in each of the main components of anthropometric features after rotation showed that the main parameters related to anthropometric characteristics in female handball players are: height, weight, knee-to-ground height, head width, Head circumference, waist circumference, leg length, ankle width, scapular fat, and biceps fat; in female volleyball players are: height, weight, trunk width at the navel, sitting pelvis width, elbow circumference, knee circumference, foot arc circumference, leg length, biceps fat, triceps fat; in female basketball players are: height, elbow circumference, head width, trunk circumference at chest level, trunk circumference at navel level, leg length, ankle width, scapular fat, and abdominal fat; and in players of the three groups of athletes are: height, knee-to-ground height, elbow circumference, head circumference, waist circumference, trunk circumference at chest level, scapular fat and maximum forearm circumference.

    Conclusion

     The height is the leading standard index between different female handball, volleyball, and basketball players. Most of the anthropometric characteristics are various, related to the type of sport. Also, the biomechanical characteristics vary according to the unique skills in each discipline. In some sports, the biomechanical factors vary due to the features of the common sport and the design of specific training programs. Every sport needs to evaluate and study the anthropometric and biomechanical aspects of individuals.

    Keywords: Parametric, Anthropometric, Biomechanical, Basketball player, Volleyball player, Handball player
  • Fatah Hajizadeh, Parisa Sedaghati*, Farzaneh Saki Pages 30-43
    Objective

     Perform repetitive movements or long-term positioning causes adaptations in muscles and jointsand it can cause various disorders. To correct it, it is necessary to correct the movement pattern and use exercises to return to the desired muscle and joint position. The aim of this study was to investigate The effect of comprehensive corrective exercises on posture of the wushu athletes with upper cross syndrome.

    Methods

     The method of the present study is quasi-experimental with pre-test and post-test. The statistical population of this study included wushu men living in Kerman province with at least 3 years of sports experience. To this end, 30 Wooshakar males with forward Head, forward shoulder and kyphosis malalignment participated voluntarily in this study. A randomized placebo group was divided into two control groups and experimental were divided. Experimental group was selected for correction exercises for 10 weeks and 3 sessions per week for 20 to 60 minutes, while the control group did not receive any training program during this period. The evaluation of forward Head and forward shoulder and kyphosis angle were performed in two stages. Paired t-test and covariance analysis were used for data analysis. SPSS software was used at the significance level (P≤0.05).

    Results

     The results showed that the mean forward Head and forward shoulder and kyphosis angle of the subjects decreased after participating in the corrective training program (P=0.001).

    Conclusion

     Based on the results of this study, it is recommended to use the selected corrective exercise program to reduce the amount of head forward, shoulder forward, kyphosis and improve the upper limb function of athletes prone to the upper cross syndrome. Therefore, in addition to reducing the mentioned complications, it can also affect their performance.

    Keywords: Corrective exercises, Posture, Kyphosis, Performanc
  • Havar Ezadi*, Narmin Ghanizadeh Hesar Pages 44-55
    Objective

     The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of selected exercises in water on pain and balance of nurses with chronic back pain.

    Methods

     This semi-experimental study was carried out on 30 nurses working in Sanandaj city hospitals. Selected exercises in water for eight weeks, three sessions per week, which was carried out progressively and with the practice of central stability exercises on the experimental group. To assess the pain and balance of the patients in the pre and post test tests, both groups used the standard questionnaire of Quebec, FBT test, berg balance test. Independent and dependent t-test was used to analyze the data. The significance level was considered as P<0.05.

    Results

     There was a significant difference between the mean scores of pain and the static and dynamic balance in the experimental and control groups, respectively, with a significant decrease and significant increase in the pain (P=0.001) and static (P=0.001) and dynamic (P=0.001) balance variables in the experimental group.

    Conclusion

     Regarding the effectiveness of selected exercises in water on the pain and balance of nurses with non-specific chronic low back pain, it is recommended to design the training protocols for patients with Special attention should be given to the chronic pain, to the practice of water therapy (and to the importance of taking core stability of the workout in these exercises).

    Keywords: Water therapy, Pain, Balance, Back pain, Nurse
  • Maryam Golmoradi Marani*, Amir Letafatkar, Seyed Sadredin Shojaedin Pages 56-67
    Objective

     Commenting on the return to sport after some injury is in doubt. The aim of this study was to investigate the relationship between test scores of movement control and a history of knee and ankle injury in active females.

    Methods

     Statistical population of this study was 57 active females (22 healthy subjects, 19 subjects with a history of previous knee injury and 16 subjects with a history of previous ankle injury) with age ranging from 18 to 25 years old. In order to evaluate subjects, were used to the movement control test set consists of nine separate questions. Total maximum points in the subtests were 40 points, which less point was a better result in these tests. For statistical analysis, Kolmogorov-Smirnov test, Levene test, analysis of variance (ANOVA) and Tukey test were used (Significant at 95% and the alpha less than or equal 0.05, and using of the SPSS software v. 22).

    Results

     The results of this study showed test scores of movement control earned by females with a history of ankle and knee injuries was significantly different with the healthy females (P=0.001).Compare scores of subjects with contact and non-contact injuries with healthy women showed that contact injury had higher scores than those who are non-contact injuries. The differences between the groups with any of these injuries are significant with no injury group (P=0.001).Cut-off point for this test was about 15.5.

    Conclusion

     The scores of functional movement screening give a detailed model of the injury prevention to coaches in order to predict the risk of lower extremity injuries in athletes. So its need to coaches in order to the prevention of sports injuries, use the functional movement screening tests. To measure the performance level of the athletes before the start of the season, in order to identified athletes that are at risk of injury, in order to improve their capabilities.

    Keywords: Movement Control, Injury Prevention, Cut-off point
  • MohammadJavad Azimizadeh, Seyyed Mojtaba Tabatabai Asl*, Seyyed Hosein Hoseini Pages 68-77
    Objective

     With age, the problems associated with loss of balance, followed by decreased muscle strength and physical function, increase. Therefore, the elderly are exposed to serious injuries. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of Cawthorne Cooksey training on balance and lower limb strength in the elderly.

    Methods

     Subjects including 24 elderly men and women participated in this study voluntarily and were divided into experimental groups (n=‌12) and control (n=‌12). The design of the present study was pre-test and post-test. Cawthorne Cooksey training were performed for eight weeks, three sessions per week and each session for 60 minutes. The main variables were balance and lower limb strength, and the leaf test was used to assess balance and the rise and fall test was used for lower limb strength. One-way covariance and dependent t-test in SPSS software version 26 were used to analyze the pre-test and post-test results and compare the groups.

    Results

     The results of this study showed that the balance in the experimental group had a significant improvement compared to the control group (P=‌0.001). There was also a significant difference in lower limb strength in the experimental group compared to the control (P=‌0.002).

    Conclusion

     According to the findings of this study, these exercises positively affect balance and lower limb strength in the elderly. Due to the decline in physical function of the elderly, performing these exercises increases the level of physical function and quality of life of the elderly.

    Keywords: Balance, Lower Limbs, Aged, Cawthorne-‌ Cooksey