فهرست مطالب

مجله مطالعات رفتار مصرف کننده
سال هشتم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهیار محقق منتظری، محسن اکبری*، مصطفی ابراهیم پور ازبری صفحات 1-31
    پژوهش حاضر با هدف طراحی یک الگو از عوامل موثر، ابعاد و پیامدهای مفهوم صمیمیت میان مشتری و ارایه دهنده ی خدمات در صنعت بیمه تدوین و اجرا گردیده است. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش، از رویکرد کیفی و اکتشافی نظریه ی داده بنیاد استفاده شد. نمونه ی لازم برای بررسی پرسش های پژوهش از طریق روش نمونه گیری نظری به دست آمد و داده های لازم از طریق مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته تا زمان اشباع نظری جمع آوری شدند. در مجموع، تعداد 10 مصاحبه با خبرگان حوزه های مدیریت بازاریابی و صنعتی، روانشناسی عمومی، نمایندگان و کارکنان صنعت بیمه صورت پذیرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها، رویکرد نظام مند اشتراوس و کوربین با طی نمودن سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد استفاده قرار گرفت و در نهایت مدل پارادایمی پژوهش ارایه گردید. در پایان تحلیل داده ها، 116 مفهوم در قالب 36 مقوله و 13 طبقه ی اصلی شناسایی شدند. نتایج پژوهش نشان می دهد که عوامل فردی، بین فردی و بازاریابی به عنوان شرایط علی و اثرگذار بر ایجاد مقوله ی محوری صمیمیت با مشتری معرفی شدند، و از طریق راهبردهای خودتفسیری، هوش احساسی، شفاف سازی، سفارشی سازی، تسهیل فرآیند و ارزش آفرینی به پیامدهای مشتری (نگرش و نیات رفتاری) و ارایه دهنده ی خدمات (سودآوری، بهره وری کارکنان) منجر می شوند. همچنین عوامل سازمانی، زمانی، مکانی به عنوان شرایط زمینه ای و عوامل تعاملی و محیطی به عنوان شرایط مداخله گر شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: صمیمیت با مشتری، بازاریابی رابطه ای، رفتار مصرف کننده بیمه شده، خدمات بیمه، نظریه ی داده بنیاد
  • فرزاد صادقی، رسول ثانوی فرد*، فخرالدین معروفی، علی حمیدی زاده صفحات 32-47
    هدف از پژوهش حاضر طراحی و اعتبارسنجی مدل تکنولوژی نرم تجاری مبتنی بر بازاریابی آنلاین است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و دارای رویکرد آمیخته است. در مرحله اول از رویکرد کیفی بهره گرفته شد. در این مرحله بعد از مرور جامع ادبیات به بهره مندی از نظرات خبرگان پرداخته شد. جامعه آماری مرحله اول خبرگان وکارشناسان حوزه فناوری و بازاریابی بویژه بازاریابی آنلاین هستند که با منطق اشباع نظری تعداد 14 نفر با روش هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. در مرحله دوم با استفاده از رویکرد کمی و با روش پیمایشی به بررسی اعتبار مدل استخراج شده از مرحله کیفی، پرداخته شد. ابزار پژوهش در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسشنامه بود. تحلیل داده ها در بخش کیفی از طریق تحلیل تم و در بخش کمی از طریق مدلسازی معادلات ساختاری انجام گرفت. پس از ترسیم مدل اولیه، 390 پرسشنامه به روش تصادفی بین فعالان حوزه بازاریابی آنلاین، فناوری های سخت و نرم و اساتید دانشگاه و دانشجویانی که با تکنولوژی های نرم تجاری و بازاریابی آنلاین آشنا بودند؛ توزیع شد. پایایی مصاحبه با استفاده از روش توافق درون موضوعی و روایی آن با روش روایی هفت مرحله ای بررسی شد. پایایی پرسشنامه با استفاده ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن از روش اعتبار محتوا بررسی شد. یافته های پژوهش حکایت از شناسایی26 مفهوم و 5 مقوله مشتمل بر: تکنولوژی نرم تجاری، نحلیل بازار، تجارت هوشمند،فناوری مشتری محور و بازاریابی آنلاین می باشد.یافته های مرحله کمی حاکی از تایید روابط بین مولفه های مدل ساختاری است.
    کلیدواژگان: تکنولوژی(فنآوری)، تکنولوژی نرم تجاری، بازاریابی آنلاین
  • فرناز بدیعی، هرمز مهرانی*، حسین دیده خانی، روح الله سمیعی صفحات 48-73

    هدف این پژوهش طراحی مدل بازی وارسازی‎ ‎به منظور مدیریت تجربه نسل وای است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی است. ‏روش پژوهش حاضر کیفی است و به منظور جمع آوری داده های مورد نیاز در این مطالعه از روش فراترکیب استفاده شده است. در ‏این پژوهش، جامعه آماری کلیه پژوهش های علمی چاپ شده در پایگاه های معتبر داخلی و خارجی است؛ روش نمونه گیری، نمونه‏ گیری هدفمند و غیراحتمالی است که با استفاده از ملاک های ورودی 21 مطالعه به عنوان نمونه انتخاب شدند؛ روش گردآوری ‏اطلاعات، روش کتابخانه ای و ابزار گردآوری اطلاعات چک لیست است. جهت‎ ‎ارزیابی‎ ‎پایایی از‎ ‎ضریب‎ ‎کاپای‎ ‎کوهن استفاده شده‎ ‎است.‏‎ ‎نتایج حاصل از فراترکیب شامل استخراج 96 کد باز، 9 تم (عملکرد پاداش، عملکرد مقام، عملکرد رقابت، عملکرد خود‏‏ اظهاری، تجربه جریان (غوطه ورسازی، گذر زمان، کنترل، لذت)، تجربه زیباشناختی (خودشکوفایی، پایش فعال، معنی)، قصد ‏استفاده مداوم، رضایت و وفادرای) و 3 مقوله (عملکرد بازی وارسازی، مدیریت تجربه نسل وای و نتایج رفتاری مشتری) است. این ‏پژوهش مدلی را تدوین می کند که پیش نیاز های تجربه جریان و تجربه زیبایی شناسی و نقش آنها را در توضیح قصد استفاده ‏مداوم، رضایت و وفاداری از یک سیستم بازی وارسازی شده نشان میدهد. یافته های این پژوهش برای طراحان بازی وارسازی و ‏بازاریابانی مفید است که به دنبال راه های جدیدی برای ارتقاء مدیریت تجربه مشتری در بازی وارسازی هستند. به طور کلی، طراحی ‏عملکردهای بازی وارسازی به شکل مناسب می تواند باعث ایجاد تجربه جریان و تجربه زیبا شناختی مطلوب در مشتریان شده و ‏مشارکت آنها را افزایش داده و به نتایج رفتاری مثبتی منتهی شود.‏

    کلیدواژگان: بازی وارسازی، مدیریت تجربه مشتری، نسل وای (Y)، فراترکیب
  • عبدالباسط مرادزاده*، نورمحمد یعقوبی، ژیلا صفورا صفحات 74-91
    صنایع دستی یکی از قدیمی ترین و پرسابقه ترین دستاوردهای بشری است که به علت بومی و منحصربفرد بودن، عدم وابستگی تولید آن به خارج و وجود نیروهای انسانی خلاق، ماهر و توانمند، ظرفیت عظیمی برای توسعه کارآفرینی در مناطق مختلف کشور بوده است. این پتانسیل در استان سیستان و بلوچستان از غنای عمیقی برخوردار بوده اما به دلیل اتکای روندهای تولید و عرضه آن به رویکردهای سنتی، تاکنون بهره برداری مناسبی از آن نشده است. از همین جهت، پژوهش حاضر با هدف طراحی و تبیین مدل بازاریابی کارآفرینانه در حوزه ی کسب وکارهای مرتبط با صنایع دستی در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است. روش پژوهش، کیفی و از طریق مصاحبه ی عمیق با صاحب نظران این حوزه مبتنی بر نظریه داده بنیاد بود که فرایند آن در سه مرحله ی کدگذاری باز، محوری و انتخابی صورت گرفته است. پس از 14 مصاحبه با صاحبنظران واجد شرایط، داده های لازم گردآوری شد. سپس فرایند مقایسه ی مستمر داده ها و کدگذاری های باز، انتخابی و محوری انجام و 123 مفهوم اولیه شناسایی شدکه بر حسب مشابهت های ساختاری و محتوایی، در قالب 18 مقوله دسته بندی گردید. حاصل نهایی تحلیل داده های گردآوری شده، در قالب یک نظریه ی داده بنیاد اولیه با عنوان «الگوی بازاریابی کارآفرینانه صنایع دستی» ارایه شد که مشتمل بر شرایط علی، پدیده ی محوری، راهبردها، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر و پیامدها می باشد.
    کلیدواژگان: بازاریابی کارآفرینانه، صنایع دستی، صنعت گران، داده بنیاد، سیستان و بلوچستان
  • وحید شهابی*، عادل آذر، فرشاد فائزی، میرفیض فلاح شمس صفحات 92-113
    تاثیر شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی، قطعا عمیق، طولانی مدت و چه بسا برای برخی از کشورهای آسیب پذیر، ناگوارتر خواهد بود. همه گیری این ویروس، یکی از بزرگ ترین شوک ها در نسل حاضر است. چراکه فعالیت های اقتصادی روزانه بسیاری از ملت ها را در مقیاسی بی سابقه و با وسعتی در حدود 210 کشور تغییر داه است. اگرچه شیوع ویروس کرونا، اوضاع ناخوشایندی را برای مردم جهان به وجود آورده، اما در برخی مواقع توانسته تهدیدات را به فرصت تبدیل نماید. توسعه برخی از خدمات از جمله خدمات غیر حضوری و دیجیتال، در کشور با وجود برنامه ریزی های متعدد و گسترده، پیشرفت قابل توجهی نداشته اما شیوع این ویروس موجب تسریع در روند اجرایی و همچنین پذیرش این طرح ها از سوی مردم شده است. در این تحقیق تاثیر شیوع ویروس کرونا به عنوان یک عنصر مداخله گر در پذیرش بانکداری دیجیتال مورد مطالعه قرار گرفته است. با مطالعه مبانی نظری و مصاحبه با خبرگان، عوامل موثر بر پذیرش و توسعه بانکداری دیجیتال در ایران شناسایی و با شناسایی آثار شیوع کرونا در پذیرش خدمات غیرحضوری، مدل تحقیق با استفاده از پویایی شناسی سیستم ها، شبیه سازی شد. نتایج شبیه سازی نشان داد که با اجرای سیاست کاهش تعداد شعب، سیاست های تشویقی بانک و افزایش بودجه بانک در بخش فناوری اطلاعات، میزان پذیرش و استفاده از فناوری های دیجیتالی توسط مشتریان ، افزایش خواهد یافت و شیوع ویروس کرونا از طریق افزایش نرخ پذیرش به عنوان یک عامل مثبت در پذیرش و توسعه بانکداری دیجیتال عمل می کند.
    کلیدواژگان: بانکداری دیجیتال، ویروس کرونا، پویایی شناسی سیستم ها
  • حامد قباخلو، الهام فریدچهر*، محمود احمدی شریف، نادر غریب نواز صفحات 114-137
    رفتار مصرف کننده به عنوان مطالعه واحدهای خرید و فرآیندهای مبادله که شامل "اکتساب، مصرف و کنارگذاری کالا، خدمات، تجارب و ایده ها،" می باشد، تعریف می شود. لذا کنارگذاری آنچه اکتساب شده، بخش بنیادین فرآیند تصمیم گیری مصرف کننده می باشد. نوع کناره گذاری محصول پیامدهایی را برای مصرف کننده ، کسب و کار، اجتماع و محیط زیست خواهد داشت و همچنین با خرید محصول جدید ارتباط تنگاتنگ دارد. در این تحقیق که یک پژوهش بنیادی می باشد سعی بر آن است که کلیه عوامل تاثیرگذار بر کنارگذاری کالا در یک مدل جامع گردآوری گردد. بنابراین با روش کیفی "شبکه خزانه" و روش نمونه گیری هدفمند و مصاحبه با تعداد 20 نفر از متخصصان در این حوزه، مدلی مفهومی در خصوص عوامل کنارگذاری کالا ارایه شد. از نتایج حاصل از مدل ارایه شده، تعداد 229 سازه بدست آمد و به وسیله تحلیل محتوا این سازه ها با یکدیگر ترکیب شده و به تعداد 37 سازه تقلیل پیدا نمود. در انتها با استفاده از روش آماری خوشه بندی سلسله مراتبی و نظر متخصصان، کل سازه ها به 10 خوشه تقسیم و نام گذاری گردید.
    کلیدواژگان: کنارگذاری کالا، شبکه خزانه، رفتار مصرف کننده، فهم شناختی، تئوری سازه شخصی
  • محمد صفاری، محمد مهدی پورسعید*، علی اکبر نیک نفس صفحات 138-155

    برندسازی شخصی یکی از زیر شاخه های جدید در حوزه برندسازی می باشد که اخیرا مورد توجه قرار محققین حوزه برند قرار گرفته است. گسترش شبکه های اجتماعی و افزایش روزافزون کاربران این شبکه ها و همچنین محبوبیت این فضا نزد کاربران باعث شده تا شبکه های اجتماعی تبدیل یکی از بهترین بسترها برای توسعه برندها شود بنابراین افراد نیز می توانند برند خود را در آن عرضه کنند. لذا با توجه به ضرورت مطالعه در حوزه برند سازی شخصی و اهمیت شبکه های اجتماعی در برندسازی این تحقیق با هدف بررسی عوامل موثر بر برندسازی شخصی در شبکه اجتماعی اینستاگرام با استفاده از تکنیک داده کاوی آنجام گرفته است. در این تحقیق صفحات شخصی افراد صاحب برند شخصی در حوزه های تخصصی علمی (روانشناسی، پزشکی و کسب و کار) در شبکه اجتماعی اینستاگرام مورد بررسی قرار گرفته شد و در یک بازه 3 ماهه بیش از 1000 پست اینستاگرامی در صفحات مورد نظر بررسی شد. و با استفاده از نرم افزار داده کاوی knime به تجزیه و تحلیل و داده کاوی و استخراج الگوی درخت تصمیم پرداخته شد. و این الگوی درخت تصمیم نشان می دهد که عواملی مانند نوع، زمینه، محتوا و همچنین روز انتشار پست اینستاگرامی بر مشارکت مخاطبان و آگاهی از برند شخصی تاثیر دارند. با استفاده از نتایج این تحقیق افراد می توانند عواملی که برند شخصی آنها در شبکه های اجتماعی تاثیر دارد را آموخته و با استفاده از این عوامل ، برند شخصی خود را مدیریت کرده و آنرا توسعه دهند و مخاطبان بیشتری را از برند خود آگاه کرده و تحت تاثیر قرار دهند.

    کلیدواژگان: اینستاگرام، برندسازی شخصی، داده کاوی، شبکه های اجتماعی
  • مرضیه دهقانی زاده*، زهرا اکبری پور صفحات 156-175

    امروزه اهمیت پرداختن به غذاهای سالم و ارگانیک، با توجه به فواید فراوان این محصولات بیش از پیش بر همگان آشکار شده است. در همین راستا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هویت اجتماعی، اثر اجتماعی، ارزش ادراک شده و نوآوری مصرف کننده بر قصد خرید محصولات ارگانیگ می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش در زمره تحقیقات توصیفی - پیمایشی قرار دارد. جامعه آماری پژوهش کلیه مصرف کنندگان محصولات ارگانیک شهر کرج می باشد که پس از تعیین حجم نمونه به روش مدل یابی معادلات ساختاری از روش نمونه گیری خوشه ای در دسترس استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد پرسواد و اسچیلو (2017) بوده، که پایایی این پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی و روایی آن نیز از طریق روایی محتوا و روایی سازه مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از روش مدل یابی معادلات ساختاری از نرم افزار Smart PLS استفاده گردید. پس از بررسی برازش مدل، نتایج پژوهش حاکی از آن است که هویت اجتماعی و اثر اجتماعی بر قصد خرید محصولات ارگانیگ تاثیر معناداری دارند و نقش میانجی ارزش ادراک شده مشتریان نیز مورد تایید قرار گرفت و نقش تعدیل گر نوآوری مصرف کننده در تاثیر هویت اجتماعی و اثر اجتماعی بر خرید محصولات ارگانیک تایید نشد.

    کلیدواژگان: هویت اجتماعی، اثر اجتماعی، قصد خرید محصولات ارگانیک، ارزش ادراک شده، نوآوری مصرف کننده
  • هادی خیراللهی، صمد عالی*، هوشنگ تقی زاده صفحات 176-199
    مواد غذایی ارگانیک و نگرش مشتریان به این محصولات یکی از مواردی است که اخیرا کاربرد آن در مسایل بازاریابی و بازرگانی بسیار شده و ارتقاء آن نیز تبدیل به یکی از مسایل مهم در سازمان ها و شرکت های تجاری شده است. این پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) باهدف طراحی مدلی برای بهبود نگرش مشتریان محصولات غذایی ارگانیک در ایران انجام گرفته است. در بخش کیفی 28 متغیر مدل پژوهش تعیین شد. این بخش با استفاده از مصاحبه با 19 خبره انجام گرفت. در بخش کمی پژوهش نیز تعیین ارتباط بین متغیرها برای دستیابی به مدل در بخش کمی با اتکا به روش مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) انجام شد. هویت متغیرهای شناسایی شده از جنبه قدرت نفوذ آن ها با استفاده از تحلیل میک - مک موردبررسی قرار گرفت. یافته های پژوهش مدلی پنج سطحی بودف که تاثیرگذارترین متغیرها در سطح پنجم بودند و سطح اول این مدل تاثیرپذیرترین متغیرها قرار دارند.تحلیل میک مک در این پژوهش نیز نشان داد که از نظر هویت متغیرها پوشش رسانه ای متغیر مستقل و بقیه متغیرها از نوع رابط هستند.
    کلیدواژگان: نگرش، مشتری، محصولات غذایی ارگانیک
  • پری احدی*، فاطمه صابریان صفحات 200-215

    امروزه بازاریابان از بازاریابی محتوا در شبکه های اجتماعی بمنظور جهت دادن به تمایل خرید مشتریان خود، استفاده بسیاری می کنند. این امر، ضرورت بررسی استراتژی های بازاریابی محتوایی برندها را بیشتر نموده است. بیمه های زندگی نیز از جمله محصولاتی به شمار می روند که بازاریابان به منظور بازاریابی و فروش آنها در نقاط مختلف جهان، از این شیوه بازاریابی، بهره می گیرند. با این وجود، بازاریابی محتوایی بیمه های زندگی در ایران، چندان متداول نیست. بر همین اساس، پژوهش حاضر به مطالعه تطبیقی و مقایسه تاثیر بازاریابی محتوایی از طریق شبکه های اجتماعی و بازاریابی سنتی بر افزایش تمایل مشتریان به خرید بیمه های زندگی پرداخته است. پژوهش ازنوع مداخله ای نیمه تجربی است. جامعه آماری پژوهش مشتریان بیمه زندگی در ایران می باشند و برآورد حجم نمونه که از میان مشتریان بیمه های عمر و پس انداز شرکت های بیمه ایرانی انتخاب شدند، نتایج تحقیق روشن ساخت که اگرچه هر دو شیوه بازاریابی سنتی و محتوایی، به صورت کلی به افزایش تمایل خرید مشتریان بیمه های زندگی منجر می شوند، میزان افزایش تمایل خرید مخاطبان بازاریابی محتوایی، به طور معناداری بیشتر از گروه دیگر است. همچنین، نتایج حاکی از تاثیر قابل ملاحظه استفاده از پیام های مناسبتی در بازاریابی محتوایی بیمه های زندگی و کاربرد لینک خرید با فعال سازی کد تخفیف در این نوع بازاریابی بوده است.

    کلیدواژگان: بازاریابی محتوایی، بازاریابی سنتی، شبکه های اجتماعی، مطالعه تطبیقی، جبر بولی
|
  • Mahyar Mohaghegh Montazeri, Mohsen Akbari *, Mostafa Ebrahimpour Azbari Pages 1-31
    This study has been developed and implemented with the aim of designing a model that contains effective factors, dimensions, and consequences of intimacy between customers and service provider in the insurance industry. In order to achieve the research`s objectives, the qualitative and exploratory approach of the grounded theory was used. The necessary sample to examine the research question was obtained through the theoretical sampling method and the necessary data were collected through in-depth and semi-structured interviews until theoretical saturation. In total, 10 interviews were conducted with experts in the fields of marketing and industrial management, general psychology, representatives, and employees of the insurance industry. For data analysis, the systematic approach of Strauss and Corbin was used by going through three stages of open, axial, and selective coding, and finally, a paradigmatic model of the research was presented. At the end of data analysis, 116 concepts were identified in the form of 36 categories and 13 main categories. The results show that individual, interpersonal, and marketing factors were introduced as causal and effective conditions on creating a central category of customer intimacy, and through strategies of self-interpreting, emotional intelligence, transparency, customization, process facilitation, and value creation, they lead to consequences for the customer level (attitude and behavioral intentions) and the service provider level (profitability, employee productivity). Also, organizational, temporal, and spatial factors were identified as contextual conditions and interactive, environmental factors as intervening conditions.
    Keywords: Customer Intimacy, Relationship marketing, The Insured Consumer Behavior, Insurance Services, Grounded Theory
  • Farzad Sadeghi, Rasol Sanavifard *, Fakhredin Maroofi, Ali Hamidizadeh Pages 32-47
    The purpose of present study is to design and validate a commercial soft technology model based on online marketing. This is an applied research with a mixed approach. In the first phase, a qualitative approach was used and after a comprehensive review of the literature, the opinions of the experts were discussed. The population of the study consisted of experts in the field of technology and marketing, especially online marketing, with a theoretical saturation of 14 individuals selected by purposeful sampling. In the second phase, the validity of the model extracted from the qualitative stage was investigated using a quantitative approach and a survey. The research instruments in the qualitative part of the study was interview, and questionnaire in the quantitative part. Data analysis was done in qualitative part through thematic analysis, and in quantitative part through structural equation modeling (SEM). After designing the initial model, 390 questionnaires were randomly distributed among local and international online marketing practitioners, people active in hard and soft technologies, university professors, and students familiar with soft business and online marketing technologies. Reliability and validity of the interviews were assessed using inter-subject agreement and seven-stage validity. The reliability and validity of the questionnaire were assessed using Cronbach's alpha coefficient and content validity. The findings of the study revealed the identification of 26 concepts and 5 categories including: soft business technology, market analysis, smart commerce, customer- centric technology, and online marketing. The findings in the quantitative phase confirmed the correlation between structural model components.
    Keywords: technology, commercial soft technology, online marketing
  • Farnaz Badiei, Hormoz Mehrani *, Hossein Didehkhani, Roohalla Samiee Pages 48-73

    The purpose of the research is to design a model for gamification in customer experience ‎management among customers of generetaion Y. The research is an applied one in terms ‎of purpose. The method of the resesrch is qualitative for which meta-synthesis has been ‎used to gather data. The population consisted of all researches published in reputable ‎foreign and domestic databases. Sampling method was purposive and nonprobability ‎sampling, by which ‎‏21‏‎ studies were selected using the input criteria. The method of data ‎gathering was the library method. Data gathering tool is a checklist. Cohen’s Kapps ‎coefficient was to assess reliability. The results of meta-synthesis included the extraction ‎of ‎‏96‏‎ open codes, ‎‏9‏‎ axial codes (reward status, competition, self-expression, flow ‎experience (immersion, time distoration, control, enjoyment), aesthetic experience (self-‎expansion, active discovery, meaning), continuous intention to use, satisfaction and ‎loyalty) and ‎‏3‏‎ themes (gamification affordances, Y generation customer experience ‎management, and customer behavior outcomes). The research designs a framework that ‎show the prerequisites of both flow and aesthetic experiences and their role in explaining ‎the continuous intention to use, satisfaction, and loyalty of a gamified system. Findings ‎are useful for gamification designers and marketing managers who are looking for new ways to ‎improve customer experience management in gameimifcation. In general, designing ‎gamification affordances in an appropriate way can create a desirable flow and aesthetic ‎experience in customers and increase their engagement so may lead to positive behavioral ‎outcomes.‎

    Keywords: Gamification, Customer Experience Management, Generation Y, Meta synthesis
  • Abdolbaset Moradzadeh *, Nour Mohammad Yaghoubi, Jila Safoora Pages 74-91
    Handicrafts are one of the oldest and most prestigious human achievements due to their indigenous and unique nature, their independence of overseas production and the presence of creative, skilled and capable human resources, enormous capacity for entrepreneurship development in different parts of the country. This potential is deeply rich in Sistan and Balochestan province, but due to its reliance on traditional production and supply trends, it has not yet been applied properly. Therefore, the present study aimed to design and explain an entrepreneurial marketing model in the field of businesses related to handicraft in Sistan and Balochestan province. The research method was qualitative and through in-depth interviews with the experts in this field based on Grounded Theory, which was carried out in three stages of: open, axial and selective coding. After 14 interviews with qualified experts, the necessary data were collected. Then, the continuous comparison process of open, selective, and axial coding data was done and 123 primary concepts were identified and categorized into 18 categories based on structural and content similarities. The final result of the analysis of the collected data was presented in the form of a basic grounded theory called the Entrepreneurial Marketing Model of Handicrafts which include causal conditions, pivotal phenomenon, Strategies, contextual conditions, The interventionist conditions and consequences.
    Keywords: Entrepreneurial Marketing, Handicraft, Grounded Theory, Sistan & Balochestan
  • Vahid Shahabi *, Adel Azar, Farshad Faeezi, Mir Feiz Fallah Shams Pages 92-113
    The impact of the coronavirus outbreak on the global economy will certainly be profound, long-term, and even worse for some vulnerable countries. Corona virus epidemic is one of the biggest shocks in the current generation. If the Shiite coronavirus created an unpleasant situation for the people of the world, but in some cases it was able to turn your threats into using it. In addition, some services provided, including offline and digital services, are possible in the country, despite efforts for multiple and extensive planning, but if this type of virus accelerates the implementation and acceptance process, this plan will be implemented by other people. In this study, the effect of coronavirus outbreak as an interfering element in the acceptance of digital banking has been studied. With the theoretical foundations and interview with Bank Bank News, the effect of the impact on the acceptance and development of digital banking in Iran was identified and considering the prevalence of corona in accepting offline services, a research model was formed using advanced medical systems. The simulation results showed that by implementing the policy context of reducing the number of branches, incentive medicine of the bank and increasing the bank budget in the information sector, the rate of acceptance and use of digital technologies using banking may increase significantly. slow. The spread of corona virus acts as a positive effect on the acceptance and development of digital budget by increasing the acceptance rate.
    Keywords: Corona Virus, Digital Banking, Systems Dynamics
  • Hamed Ghobakhloo, Elham Faridchehr *, Mahmood Ahmadi Sharif, Nader Gharib Navaz Pages 114-137
    Consumer behavior is defined as the study of purchasing units and exchange processes that include the "acquisition, consumption, and disposal of goods, services, experiences, and ideas." Therefore, discarding what has been acquired is a fundamental part of the consumer decision-making process. The type of product dispositionl will have consequences for the consumer, the business, the community and the environment, and will be closely related to the purchase of a new product. In this research, which is a fundamental research, attempt to collect all the factors affecting the disposal of goods in a comprehensive model. Therefore, with the qualitative method of "repertory grid" and the method of Purposive sampling and interviews with 20 experts in this field, a conceptual model was presented regarding the factors of Purposive sampling. From the results of the presented model, 229 structures were obtained and by analyzing the content of these structures, they were combined with each other and reduced to 37 structures. Finally, using the statistical method of hierarchical clustering and expert opinion, the total structure was divided into 10 clusters and marked.
    Keywords: Disposal of goods, repertory grid, Consumer Behavior, Personal construction theory
  • Mohammad Saffari, MohammadMehdi Poursaeed *, Aliakbar Niknafs Pages 138-155

    Personal branding is one of the new subjects in the field of branding that has recently received the attention of brand researchers. The expansion of social networks and the increasing popularity of users of these networks and the popularity of these networks among users has made social networks one of the best platforms for brand development so people can also offer their personal brand. Therefore, due to the necessity of studying in the field of personal branding and the importance of social networks in branding, this study aimed to investigate the factors affecting personal branding in the social network (Instagram) using data mining technique. In this research, the personal pages of personal brand owners in the specialized areas of science (psychology, medicine and business) in the social network of Instagram were examined and over a period of three months more than 1000 Instagram posts were reviewed on the target pages. The data were analyzed using knime data mining software and data mining and extraction of decision tree pattern. And this decision tree pattern shows that factors such as type, context, content, and even the date of posting on Instagram have an impact on audience engagement and personal brand awareness. Using the results of this study, people can learn about the factors that influence their personal brand in social networks, and by using these factors, they can manage and develop their own brand and make their audience more aware of their brand.

    Keywords: Data Mining, Instagram, Personal Branding, Social Networking
  • Marziyeh Dehghanizadeh *, Zahra Akbari Pour Pages 156-175

    Today, the importance of dealing with healthy and organic foods, due to the many benefits of these products, has already become clear to everyone. In this regard, the aim of the present study is to investigate the effect of social identity, social influence, perceived value and consumer innovativeness on the intention to Purchasing organic products. This research in terms of purpose is practical and in method is the category of descriptive-survey research. The statistical population of the study is all consumers of organic products in Karaj. After determining the sample size by structural equation modeling, the available cluster sampling method was used. The data collection tool in this study was the standard questionnaire of Persaud and Schillo (2017) study. the reliability of this questionnaire was confirmed by using Cronbach's alpha coefficient and its combined reliability and its validity was confirmed by content validity and construct validity. to analyze the data used from structural equation modeling with Smart PLS software. After examining the fit of the model, the results show that social identity and social Influence have a significant effect on the intention to purchasing organic products and the mediating role of perceived value of customers confirmed and the role of moderating consumer innovativeness in identity Social impact and social influence impact on the intention to purchasing organic products was not confirmed.

    Keywords: Social Identity, Social Influence, Intention to Purchasing, Organic Products, perceived value, Consumer Innovative
  • Hadi Khaerolahi, Samad Aali *, Hoshankh Taghizadeh Pages 176-199
    Organic food customer attitude is one of the terms that has recently been used extensively in marketing and business issues, and its improvement has become one of the most important issues in organizations and businesses. This mixed (qualitative-quantitative) study was conducted to design a model to improve the attitude of customers to organic food products in Iran. 28 variables of the model were extracted in the qualitative section using 19 expert interviews and the relationship between the variables was determined to achieve the model in a quantitative section based on the method of interpretive structural modeling (ISM). The identities of the identified variables were examined from the point of view of their penetration power using Mic-Mac analysis. The research findings were a five-level model of the Buddha that were the most influential variables at the fifth level and the first level of this model are the most influential variables. Mic Mac analysis in this study also showed that in terms of identity, the variables are independent media variable media coverage and the rest of the variables are interface type.
    Keywords: attitude, customer, organic food products
  • Pari Ahadi *, Fatemeh Saberian Pages 200-215

    nowadays, marketers use content marketing in social networks in order to motivate customers to purchase their customers. in this regard, the need to study the content marketing strategies of brands has increased. life insurance is one of the most important products used by marketers in order to market and sell them in different parts of the world. however, the content marketing of life insurance in iran is not so popular. accordingly, the present study comparative study and comparison of content marketing influence through social networks and traditional marketing has focused on increasing customers ' tendency to purchase life insurance. also, one of the type of intervention is نیمه‌تجربی. the statistical population of the study is life insurance customers in iran and estimate the sample size that were selected from the insurance and savings insurance companies of iranian insurance companies was determined by 95 percent, sample fall of 20 percent and the effect of content marketing methods on increasing sales in the study of other industries, 40 people were tested and controlled in two groups. the results of the study revealed that although both traditional marketing and content marketing methods generally lead to an increase in the desire to buy insurance in life insurance, the increase in the willingness to buy content marketing audiences is significantly higher than the other. also, the results show a significant effect of the use of pertinent messages on the content marketing of life insurance

    Keywords: Content Marketing, Traditional Marketing, Social networks, comparative study