فهرست مطالب

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و سوم شماره 4 (پیاپی 154، مهر و آبان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهریار صانع، رحمان عباسی وش، فرزانه جوشقانی، گونش علیزاده، بهزاد غلام ویسی، پرنگ گلابی* صفحات 311-322
    زمینه

    درد حاد بعد از عمل هم‌چنان به‌عنوان یک مسئله در بیماران تحت جراحی لامینکتومی کمری می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات رمی فنتانیل و دکسمدتومیدین بر شدت درد و همچنین نیازهای ضد درد در بیماران تحت عمل جراحی نخاعی می‌باشد.

    روش‌کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی 60 بیمار در گروه سنی 20 تا 60 سال و با کلاس یک و دو انجمن بیهوشی امریکا تحت لامینکتومی مهره کمری انتخابی انجام شد. بیماران به دو گروه رمی فنتانیل (گروه R) و دکسمدتومیدین (گروه D) تقسیم شدند. قبل از اینداکشن بیهوشی در بیماران گروه R، µg/ kg/min 01/0 رمی فنتانیل استفاده شد. در گروه D از µg/min/50kg 3/0 دکسمدتومیدین با استفاده از پمپ سرنگ تزریق شد. نمره درد با شاخص دیداری و تهوع و استفراغ بعد از عمل در هنگام ترخیص و میانگین فشار خون شریانی و ضربان قلب در زمان‌های ریکاوری، 6، 12 و 24 ساعت بعد از جراحی ثبت شد.

    یافته‌ها

    میزان تزریق پروپوفول در گروه DEX کمتر از گروه R بود (P=0.001) نمره درد به جز 6 ساعت پس از عمل در گروه DEX به طور معنی‌داری پایین‌تر بود. مصرف ضد درد در گروه DEX به طور معنی‌داری کمتر بود (P=0.021) میانگین فشار خون شریانی حین جراحی، بعد از لارنگوسکوپی و بهبودی در گروه DEX به طور معنی‌داری کمتر بود (P<0.05). میانگین ضربان قلب پس از لارنگوسکوپی در گروه DEX به‌طور معنی‌داری کمتر بود (P=0.033).

    نتیجه‌گیری

    انفوزیون حین عمل DEX باعث بهبود پارامترهای همودینامیک در حین جراحی، کاهش درد و مصرف مورفین بعد از جراحی لامینکتومی کمری می‌شود.

    کلیدواژگان: دکسمدتومیدین، رمی فنتانیل، لامینکتومی کمری، درد، بیهوشی عمومی
  • لیلا امراهی، مهرنوش طوفان تبریزی* صفحات 323-334
    زمینه

    کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک شایعترین بیماری قلبی عروقی ژنتیکی است که اغلب دارای توارث اتوزومال غالب می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی ژنتیکی یک خانواده مبتلا به بیماری کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک با سه فرد مبتلا با استفاده از روش توالی‌یابی اگزوم کامل می‌باشد.

    روش کار

    توالی‌یابی اگزوم کامل بر روی دو فرد مبتلا و یک فرد سالم خانواده انجام شد و واریانت کاندید با استفاده از روش توالی‌یابی سنگر بر روی سایر اعضای خانواده مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به جدید بودن، این کاندید در 200 فرد سالم هم مورد مطالعه قرار گرفت. آنالیزهای مختلف بیوانفورماتیکی برای بررسی بیماری‌زایی واریانت انجام شدند.

    یافته

    واریانت کاندید در دو فرد مبتلای ارسال شده برای توالی‌یابی اگزوم و همچنین در یک خواهر و یک برادر به ‌ظاهر سالم وجود داشت. این واریانت جدید بوده و در هیچ‌ یک از پایگاه داده‌ها وجود نداشت. نتایج اکوکاردیوگرافی بر روی اعضای خانواده نشان داد که یک برادر دیگر پروباند مبتلا به بیماری بوده و فاقد واریانت کاندید بود. بررسی واریانت در یک جمعیت 200 نفری سالم، عدم وجود واریانت را نشان داد. آنالیزهای بیوانفورماتیکی بیماری‌زا بودن واریانت را نشان دادند.

    نتیجه‌گیری

    با وجود اینکه همه مطالعات اولیه واریانت کاندید، نشان از عامل ایجاد بیماری بودند، اما مطالعات بعدی بر روی افراد بیشتر خانواده، عامل بودن آن به ‌تنهایی در این خانواده را رد کردند و از این نتایج می‌توان نتیجه گرفت آنالیز نتایج حاصل از توالی‌یابی اگزوم نیاز به‌دقت عمل و مطالعه بیشتر در شجره‌نامه‌هایی با تعداد افراد مبتلای بیشتر و مطالعات عملکردی برای اثبات بیماری‌زا بودن واریانت دارند.

    کلیدواژگان: کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک، توالییابی اگزوم کامل، ژن NEBL
  • حامد معصوم زاده، نسرین حسین زاد، سودا جعفری، علی شایان فر، هاله واعظ، ام لیلا مولوی * صفحات 335-345
    زمینه

    STAT3 یک پروتئین سیگنالینگ انکوژنیک است که در بسیاری از بدخیمی های انسانی به طور مداوم فعال شده و یک نقش کلیدی در رشد سرطان بازی می‌کند. استاتیک، یک مولکول کوچک است که بصورت انتخابی، فعالیت زنجیره‌ی SH2ی STAT3 را مهار می‌کند. در مطالعات زیادی، استاتیک به عنوان ابزاری امید بخش برای مهار STAT3در سلول های توموری که فعالیت مداوم STAT3 دارند، پیشنهاد گردیده است. اگرچه، عدم وجود فرمولاسیون مناسب به دلیل محلولیت آبی کم و فراهمی زیستی پایین، محدودیت عمده برای استفاده از استاتیک در فاز بالینی آن می باشد. هدف از این پروژه، توسعه‌ی میسل های پلیمری پلی(اتیلن گلیکول)-b-پلی(ε- کاپرولاکتون) (PEG-b-PCL) بارگذاری شده با داروی استاتیک و ارزیابی بازده انکپسولاسیون و رهش دارو در فرمولاسیون های توسعه یافته بود. داده ها با استفاده از نرم افزار Graph pad prism و روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه آنالیز شدند.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، برای تهیه‌ی فرمولاسیون های میسلی بارگذاری شده با استاتیک از روش تبخیر کمک‌حلال استفاده شد. قطر متوسط و شاخص پراکندگی (PDI) میسل‌ها توسط روش پراکندگی نور (Light scatting) تعیین شد. میزان داروی بارگیری‌شده توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه‌گیری گردید.

    یافته ها

    استاتیک با بازده بارگیری بین 40 تا 73 % در میسل های پلیمر‌ی بار‌گذاری شد. سایز میسل های بارگیری شده با دارو بین 90 تا 130 نانومتر محاسبه گردید. شاخص پراکندگی بین 3/0 تا 1 بدست آمد و بارگیری استاتیک توسط میسل های پلی (اتیلن گلیکول)-b-پلی(α-بنزیل کربوکسیلات ε- کاپرولاکتون)(PEG-b-PBCL) محلولیت آبی استاتیک را به میزان 6 برابر افزایش داد (36/0 دربرابر 06/0 میلی گرم در میلی لیتر). با توجه به بازده انکپسولاسیون، دو فرمولاسیون میسلی برای آنالیز‌های بیشتر انتخاب شدند که هردو با 70-80% رهش دارو در کمتر از 1 ساعت، رهش انفجاری از خود نشان دادند.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان دادند که کوپلیمر های PEG-b-PBCL ابزار مناسبی برای افزایش محلولیت استاتیک می باشند.

    کلیدواژگان: مهار کننده STAT3، نانوپارتیکل، سرطان، استاتیک
  • محسن برغمدی *، محمد عبدالله پور درویشانی صفحات 346-358
    زمینه

    ارتباط بین محتوای فرکانسی نیروهای عکس العمل زمین و کاهش شنوایی و نابینایی هنگام راه رفتن به خوبی درک نشده است. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی طیف فرکانس نیروهای عکس العمل زمین در افراد ناشنوا و نابینا طی راه رفتن بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود. شرکت کنندگان داوطلب در پژوهش حاضر شامل 30 مرد بود که به طور هدفمند و مساوی به سه گروه سالم، ناشنوا و نابینا تقسیم شدند. برای اندازه گیری محتوای فرکانسی نیروهای عکس العمل زمین در افراد ناشنوا، نابینا و سالم با پای برهنه از دستگاه فوت اسکن [نرخ نمونه برداری: 300 هرتز] استفاده شد. برای مقایسه بین گروه ها از آزمون آنالیز واریانس چند متغیره استفاده شد. سطح معنی داری برای P<0.05 در نظر گرفته شد.

    یافته

    نتایج نشان داد فرکانس با توان 5/99 درصد در مولفه عمودی طیف فرکانس نیروی عکس العمل زمین در گروه نابینا (P=0.021) و ناشنوا (P=0.020) در مقایسه با گروه سالم طی راه رفتن کمتر بوده است. همچنین نتایج نشان داد فرکانس با توان 5/99 درصد در نواحی میانه پا در گروه ناشنوا در مقایسه با گروه نابینا بیشتر بوده است (P=0.036).

    نتیجه گیری

    تحقیق حاضر نشان داد فرکانس با توان 5/99 درصد در نواحی میانه پا در گروه ناشنوا بیشتر از گروه نابینا بود. می توان بیان کرد محتوای طیف فرکانس نیروهای عکس العمل زمین ارزش کلینیکی دارد. لذا استفاده از مداخلات درمانی در جهت بهبود شاخص های طیف فرکانس نیروهای عکس العمل زمین در افراد ناشنوا و نابینا پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: طیف فرکانس نیروهای عکس العمل، نابینا، ناشنوا، راه رفتن
  • سولماز ملکی دیزج، معصومه مختارپور، سپیده زنونی واحد، سیمین شریفی * صفحات 359-367
    زمینه

    داربستها یکی از اجزای کلیدی مهندسی بافت هستند که در فرآیند رشد سلولی نقش مهمی را ایفا می کنند. هدف مطالعه حاضر تهیه داربست های نانو هیدروکسی آپاتیت- ژلاتین حاوی وانیل می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه آزمایشگاهی، داربست ها به کمک روش ترسیب تهیه گردید. سپس وانیل به بر روی ساختارهای تهیه شده بارگیری گردید. جهت بررسی اندازه نانوذرات از دستگاه تفرق دینامیک نور (Dynamic light scattering (DLS)) و برای بررسی مورفولوژی داربست ها از میکروسکوپ الکترونی روبشی (Scanning electron microscopy (SEM)) استفاده شد. همچنین بار سطحی داربست (پتانسیل زتا) با کمک زتاسایزر ارزیابی گردید. برای ارزیابی میزان بارگیری وانیل از دستگاه اسپکتروفتومتر نور مریی-فرابنفش در طیف جذبی 372 نانومتر استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج ارزیابی نانوداربست نشان داد داربست مورد نظر به خوبی تهیه شده و دارای خواص فیزیکوشیمیایی مناسبی شامل اندازه ذره ای مناسب (110.23±0.42 نانومتر)، توزیع مناسب ذره ای، میزان بارگیری بالای دارو (65.03± 0.25 درصد) و پایداری سوسپانسیونی قابل قبول (پتانسیل زتا برابر با 36.42±0.80- نانومتر میلی ولت) می باشد. از روش های آمار توصیفی (میانگین ± انحراف معیار) جهت اعلام نتایج استفاده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، پیشنهاد می گردد چنین داربست هایی را می توان جهت استفاده های in vitro و in vivo این ساختار در مطالعات آینده در زمینه مهندسی بافت استفاده نمود. مطالعات بیشتری در جهت ارزیابی کارکرد این اسکفولدها نیاز است.

    کلیدواژگان: نانوداربست، وانیل، هیدروکسی آپاتیت، ژلاتین
  • معصومه نوبهار، معرفت سیاهکوهیان*، شادمهر میردار، لیلی تاپاک صفحات 368-378
    زمینه

    آسم یک بیماری ناهمگن است که فرآیندهای التهابی این بیماری در پاتوفیزیولوژی آترواسکلروز و اختلال عملکرد اندوتلیال نقش دارند و سبب افزایش شیوع بیماری قلبی عروقی می‌شوند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر 8 هفته تمرین تناوبی بر برخی از عوامل موثر در روند آترواسکلروز در قلب موش‌های آسمی طراحی گردید.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی 15 سر موش صحرایی به‌طور تصادفی به 3 گروه شم، آسم، آسم-تمرین تناوبی تقسیم شدند. مدل آسم با تزریق درون صفاقی یک میلی‌لیتر اووالبومین به مدت 2 هفته ایجاد شد و سپس موش‌های گروه آسم-تمرین تناوبی طی 8 هفته به اجرای تمرین پرداختند. در طول دوره پروتکل تمرینی، تزریق درون صفاقی اووالبومین دوبار در هفته به میزان یک میلی‌لیتر و قرار دادن آن‌ها در داخل محفظه‌ای شیشه‌ای در معرض افشانه اوالبومین 5 درصد انجام گرفت. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، موش‌ها بیهوش شده و قلب آن‌ها خارج شد. میزان بیان پروتئین‌های ICAM، VCAM و پروتئین گالکتین3 به ترتیب از روش‌های ایمنوهیستوشیمی و وسترن بلات اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در محیط SPSS با سطح معنی‌داری α=0.05 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته

    میزان بیان ICAM (P=0.001)، VCAM (P=0.001) و گالکتین-3 (P=0.001) در قلب رت‌های آسمی به طور معنی‌داری افزایش یافت؛ در حالی که تمرین تناوبی توانست بیان پروتئین‌های ICAM (P=0.001)، VCAM (P=0.001) و گالکتین-3 (P=0.01) را در گروه آسم-تمرین تناوبی نسبت به گروه آسم کاهش دهد.

    نتیجه‌گیری

    به نظر می‌رسد که تمرین تناوبی برای پیشگیری از آترواسکلروز در بیماران مبتلا به آسم موثر است.

    کلیدواژگان: گالکتین3، VCAM، ICAM
  • ارمغان قره آغاجی زارع*، فاطمه مهرآسا، افسانه رادمهر، سیده الناز هاشمی زاده صفحات 379-384
    زمینه

    کهیر مزمن اختلالی پوستی با پاپول یا پلاک‌های متورم و خارش‌دار به مدت حداقل 6 هفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی سطح آنتی‌تیروپراکسیداز در بیماران کهیر مزمن مقاوم به درمان‌های معمول، به منظور بررسی امکان تسریع بهبود بیماران از طریق هورمون‌های تیروییدی است.

    روش‌کار

    در این مطالعه مورد-شاهدی 63 بیمار با کهیر مزمن و 63 شاهد بدون کهیر مزمن با اندازه‌گیری سطح آنتی‌تیروپراکسیداز مطالعه شدند. میزان آنتی‌تیروپراکسیداز بیشتر از 40 واحد بر میلی‌لیتر مثبت در نظر گرفته شد.

    یافته‌ها

    شیوع کهیر مزمن در گروه مورد، در زنان حدود 5/3 برابر بیشتر بود. میانگین طول مدت بیماری در گروه مورد 75/3 ± 4/21 ماه بود. در این مطالعه بین سن، جنسیت، میانگین TSH و فراوانی آنتی‌تیروپراکسیداز در دو گروه تفاوت معنی‌داری وجود نداشت.

    نتیجه‌گیری

    میزان آنتی‌تیروپراکسیداز در بیماران کهیر مزمن تفاوت معنی‌داری با گروه شاهد نداشت. مقدار آنتی‌تیروپراکسیداز در بیماران با مدت ابتلای طولانی‌تر، به طور معنی‌داری بیشتر بود.

    کلیدواژگان: کهیر مزمن، آنتی بادی ضد تیروپراکسیداز، هورمون های تیروئیدی
  • مهدی پارسایی، شلاله گنجی، مجید خانمحمدی* صفحات 385-393

    لیشمانیازیس جزء بیماری‌های مشترک انسان و حیوانات می‌باشد و در تمام نقاط جهان بعنوان یکی از مشکلات بهداشتی شناخته می‌شود. بیمار آقای 47 ساله اهل شهرستان بستان‌آباد از استان آذربایجان‌شرقی، راننده با سابقه سفر به استان‌های اندمیک بیماری لیشمانیازیس جلدی در یک‌سال گذشته، با شکایت وجود زخم پوستی17 میلی‌متری فاقد ترشح و چرک، دارای ظاهری نکروتیک به درمانگاه مرکز بهداشت شهرستان مراجعه کرده بود. در بررسی آزمایشگاهی میزان پارامترهای بیوشیمیایی، هماتولوژی، آنالیز و کشت ادرار نرمال بود. با استفاده از واکسینو استیل استریل 3 گسترش از حاشیه زخم تهیه و مقداری از ترشحات بدست آمده از زخم در شرایط استریل به محیط کشت اختصاصی انتقال داده شد. بعد از رنگ‌آمیزی در گسترش‌های تهیه شده آماستیگوت‌ها با هسته درشت و کینتوپلاست کوچک در داخل ماکروفاژها و پروماستیگوت‌های فعال و متحرک در فاز مایع محیط کشت مشاهده شد. با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ITS-1آزمایش PCR (واکنش زنجیره‌ای پلیمراز) بر روی ترشحات بدست آمده از زخم انجام شد. در الکتروفروزیس محصول PCR باند ایجاد شده با باندهای استاندارد مقایسه و وزن باندی 350 جفت بازی تعیین گردید. با مقایسه الگوی الکتروفورزی حاصله و مقایسه آن با باند کنترل مثبت، انگل‌های ایزوله شده به‌طور اختصاصی متعلق به جنس لیشمانیا بود. به منظور تشخیص قطعی گونه انگل از روش تعیین توالی استفاده شد. نتیجه، نشانگر همولوگی بالای 99 درصد با لیشمانیا ماژور بود. در نهایت بیمار با تشخیص لیشمانیازیس جلدی نوع روستایی تحت درمان با داروی آنتی موان (گلوکانتیم) قرار گرفت. تشخیص موارد مشکوک مبتلا به لیشمانیازیس جلدی دارای اهمیت فراوان می باشد. اگر فرد مبتلا در مراحل اولیه بیماری تشخیص داده شود، از وسعت اسکار بعد از بهبودی و همچنین عوارض احتمالی عفونت نوع روستایی پیشگیری به عمل می‌آید.

    کلیدواژگان: لیشمانیازیس جلدی، لیشمانیا ماژور، زخم، آذربایجان شرقی، ایران
|
  • Shahryar Sane, Rahman Abasi vash, Farzaneh Joshaghani, Gonash Alizadeh, Behzad Gholamveisi, Parang Golabi * Pages 311-322
    Background

    Acute postoperative pain is still an issue in patients undergoing lumbar laminectomy surgery. We compared the effects of remifentanil and dexmedetomidine on pain intensity as well as the analgesic requirements in patients undergoing spinal surgery.

    Methods

    This randomized clinical trial study was conducted on 60 patients in the age range of 20 to 60 years with ASA (American Anesthesia Association) class one and two who underwent elective lumbar vertebrae laminectomy. Patients were divided into two groups: Remifentanil (group R) and Dexmedetomidine (group D). Before the induction of anesthesia in R group patients, 0.01 μg/kg/min remifentanil was used. In group D, 0.3 µg/min/kg dexmedetomidine was injected using a syringe pump. Postoperative pain score, nausea, vomiting, mean arterial blood pressure, and heart rate at recovery times, 6, 12, and 24 hours after surgery were recorded.

    Results

    The propofol infusion rate was significantly lower in group D than in group R (P=0.001). Pain scores except for 6-hours after surgery was significantly lower in group D. Analgesic consumption was significantly lower in group D (P=0.021). Mean arterial pressure during surgery, after laryngoscopy, and recovery was significantly lower in group D (P<0.05). The mean heart rate after laryngoscopy was significantly lower in group D (P=0.033).

    Conclusion

    Intraoperative infusion of dexmedetomidine improved hemodynamic parameters during surgery and decreased pain score and morphine use after lumbar laminectomy surgery.

    Keywords: Dexmedetomidine, Remifentanil, Pain, lumbar laminectomy, General anesthesia
  • Leila Emrahi, Mehrnoush Toufan Tabrizi * Pages 323-334
    Background

    Hypertrophic cardiomyopathy is the most common genetic cardiovascular disease and is predominantly inherited in an autosomal dominant pattern. In this study, genetic analysis of a family affected by hypertrophic cardiomyopathy with three patients was done using whole-exome sequencing.

    Methods

    Whole-exome sequencing was performed on two affected individuals and one healthy family member. The candidate variant was evaluated using Sanger sequencing on other family members. Given the novelty of the candidate variant, it was also studied in 200 healthy individuals. Different bioinformatics analyses were performed to evaluate variant pathogenicity.

    Results

    The candidate variant was present in two affected patients as well as in two apparently healthy siblings. This variant was novel and did not exist in any databases. An echocardiographic result on family members showed that another proband’s brother was affected and did not have a candidate variant. Also, this variant was not found in a population of 200 healthy individuals. Bioinformatics analysis revealed the pathogenicity of the variant.

    Conclusion

    Although all the early studies of the candidate variant showed it as a causative variant, further studies on more individuals of the family rejected its causality alone and from these results, concluding that the results of exome sequencing should be analyzed carefully, and necessitating further study in a pedigree with more affected individuals and functional studies to prove the variant as pathogenic.

    Keywords: Hypertrophic cardiomyopathy, Whole exome sequencing, NEBL gene
  • Hamed Masoumzadeh, Nasrin Hoseinzad, Sevda Jafari, Ali Shayanfar, Haleh Vaez, Ommoleila Molavi* Pages 335-345
    Background

    STAT3 is an oncogenic signaling pathway found constitutively active in many types of human malignancies and plays a key role in cancer progression. Stattic is a small molecule, which selectively inhibits the SH2 domain of STAT3. In most studies, stattic has been proposed as a promising strategy STAT3 inhibition in cancer cells harboring constitutively active STAT3. However, the lack of proper formulation due to the poor water solubility and low bioavailability of stattic is a major limitation for its usage in the clinic. This project aimed to develop poly(ethylene glycol)-block-poly(caprolactone) (PEG-b-PCL)-based polymeric micelles loaded with stattic and evaluate drug encapsulation efficiency and release in the developed formulations.

    Methods

    In this experimental study, to prepare stattic loaded micellar formulations, the co-solvent evaporation method was used. The mean diameter and polydispersity index (PDI) of micelles were defined by the light scattering method. Encapsulated drug levels were measured using high-performance liquid chromatography (HPLC). Data were analyzed using GraphPad Prism software through one-way ANOVA.

    Results

    Stattic was loaded in the polymeric micelles with encapsulation efficiency ranging from 40% to 73%. Drug loaded micelles were measured between 90 to 130 nm in size. PDI was obtained 0.3-1, and encapsulation of stattic in Polyethylene glycol-block-poly (α-benzyl carboxylate ε-caprolactone (PEG-b-PBCL) micellar formulation resulted in a more than 6-fold increase in the water solubility of stattic (0.36 vs. 0.06 mg/mL). Regarding high encapsulation efficiency, two micellar formulations were selected for further analysis in that both of them released 70-80% of the drug within the first hour, indicating burst release of the drug.

    Conclusion

    These findings show that PEG-b-PBCL copolymers can be a suitable vehicle for the solubilization of stattic.

    Keywords: STAT3 inhibitor, Nanoparticle, Cancer, Stattic
  • Mohsen Barghamadi *, Mohammad Abdollahpour Darvishani Pages 346-358
    Background

    The link between frequency domain analysis of ground reaction forces and hearing loss and blindness during walking is not well understood. Therefore, the purpose of this study was to investigate the frequency domain analysis of ground reaction forces in deaf and blind people during walking.

    Methods

    This study was quasi-experimental. The volunteer participants in the current study consisted of thirty males who were divided into three equal groups: blind, deaf, and healthy (control) groups. Frequency domain analysis of ground reaction forces in three groups was recorded by a foot scan system (sample rate: 300 Hz). The multivariate ANOVA test was used to compare between groups. The significance level was set at P<0.05 for all analyses.

    Results

    The results showed that the frequency content with the power of 99.5% in the vertical component of ground reaction forces in both deaf (P=0.020) and blind (P=0.021) groups was reduced vs the control group. Also, frequency content with the power of 99.5% in the mid-foot in the deaf (P=0.020) group was more than the blind group (P=0.036).

    Conclusion

    The present study showed that the frequency content with the power of 99.5% in the mid-foot in the deaf group was more than the blind group. It can be stated that the frequency domain analysis of ground reaction forces has a clinical value. Therefore, the use of therapeutic interventions to improve the frequency domain analysis of ground reaction forces in deaf and blind people is suggested.

    Keywords: Frequency Domain, Ground Reaction, Forces, Deaf, Blind, Gait
  • Solmaz Maleki Dizaj, Masumeh Mokhtarpour, Sepideh Zununi Vahed, Simin Sharifi* Pages 359-367
    Background

    Scaffolds are one of the key components of tissue engineering that play an important role in cell growth. The present study aimed to prepare hydroxyapatite-gelatin nanoscaffolds containing vanilla.

    Methods

    In this in vitro examination, the scaffolds were prepared using the precipitation method. Then, vanilla was loaded into the prepared structures. Dynamic light scattering (DLS) and scanning electron microscopy (SEM) were used to evaluate the size and morphology of the scaffold. The surface charge of the scaffold (zeta potential) was also assessed by employing a Zetasizer. The loading of vanilla was evaluated via ultraviolet-visible spectrophotometry at 372 nm.

    Results

    The results showed that the scaffold was well prepared and had good physicochemical properties, including appropriate particle size (110.23±0.42 nm), good particle distribution, high drug loading (65.03± 0.25%), and acceptable suspension stability (zeta potential equal to 36.42±0.80 mV). Descriptive statistics (mean ± SD) were used to report the results.

    Conclusion

    Based on the obtained results of the current study, we suggest that the prepared scaffolds can be used for in vitro and in vivo applications in future studies for tissue engineering. More investigations are needed to test the usefulness of these scaffolds.

    Keywords: Gelatin, Hydroxyapatite, Nanoscaffold, Vanilla
  • Masome Nobahar, Marefat Siahkouhian*, Shadmehr Mirdar, Lily Tapak Pages 368-378
    Background

    Asthma is a heterogeneous disease whose inflammatory processes are involved in the pathophysiology of atherosclerosis and endothelial dysfunction, and increases the prevalence of cardiovascular disease. This study was designed to investigate the effect of 8 weeks of interval training on some of the effective factors in atherosclerosis in heart tissue of asthmatic rats.

    Methods

    In this experimental study, 15 rats were randomly divided into three groups of sham, asthma, and asthmatic-interval training. The model of asthma was induced by intraperitoneal injection of 1 ml ovalbumin for 2 weeks, and then asthmatic-interval training rats for 8 weeks participated in interval training. During the training protocol period, twice weekly intraperitoneal injections of ovalbumin 1 ml, and were placed into a glass container exposed to 5% ovalbumin spray. 48 hours after the last training session, the rats were anesthetized and their hearts were ejected. The levels of proteins expression of ICAM, VCAM, and galectin-3 were measured by immunohistochemistry, and western blotting, respectively. Data were analyzed using one-way ANOVA in SPSS at the significant level α=0.05.

    Results

    The results of this study showed that the expression of ICAM (P=0.001), VCAM (P=0.001), and galectin-3 (P=0.001) was significantly increased in heart tissue of asthma rats. Whereas, interval training decreased the expression of ICAM (P=0.001), VCAM (P=0.001), and galectin-3 (P=0.01) proteins in the asthmatic-interval training group compared to the asthma group.

    Conclusions

    It seems that, interval training is effective in preventing atherosclerosis in patients with asthma.

    Keywords: Galectin 3, VCAM, ICAM
  • Armaghan Gharehaghaji Zare*, Fatemeh Mehrasa, Afsaneh Radmehr, Elnaz Hashemizade Pages 379-384
    Background

    Chronic urticaria is a skin disorder characterized by swollen pruritic plaques and papules last long at least for 6-weeks. The aim of this study was to determine the anti-TPO level in patients diagnosed with chronic urticaria, resistant to conventional treatments in order to test the possibility of thyroid hormone replacement with the aim of accelerating healing process.

    Methods

    In this case-control study, 63 patients with chronic urticarial and 63 controls without chronic urticarial were studied bye anti-TPO measurement. Anti-TPO level upper than 40 IU/ has been recognized as positive.

    Results

    The prevalence of chronic urticaria among the case group was 3.5 times higher in women rather than men. Mean time of disease period was about 21.40±3.75 months. In this study, there was been no statistically significant association between age, sex, TSH level and anti-TPO concentration in both groups.

    Conclusion

    Anti-TPO level in patients with chronic urticaria was not significantly different from the control group. However, Anti-TPO levels were significantly higher in patients with longer duration of disease.

    Keywords: Chronic Urticaria, Anti-thyroid peroxidase antibodies, Thyroid hormones
  • Mahdi Parsaei, Shalaleh Ganji, Majid Khanmohammadi* Pages 385-393

    Leishmaniasis is a zoonotic disease and is known as a health problem in all of the world. The patient, a 47-year-old man car driver from the city of Bostan Abad, with a history of traveling to cutaneous leishmaniasis endemic provinces last year, was referred to the city health center with a 17 mm, no discharge and pus with a necrotic appearance skin lesion. Biochemical, hematological parameters and urine culture and analysis were normal. Three smears were prepared with sterile vaccinostyle from the margins of the wound and transferred to a specific medium in sterile conditions. After staining the prepared smears from the wound, amastigotes with a large nucleus and small kinetoplast in macrophages and active promastigotes in the liquid phase of the medium were observed. Polymerase chain reaction (PCR) was performed using ITS-1 by specific primers. In the PCR product electrophoresis was compared with the marker bands and 350 bp band weight determined. With electrophoretic patterns and comparison with positive control band, isolates parasites belonged to the Leishmania genus. In order to definitively diagnose the parasite species, a sequencing method was used. The results showed 99% homology with Leishmania major. Finally, the patient with a diagnosis of rural cutaneous leishmaniasis was induction with Glucantime drug. Diagnosis of suspected cases with cutaneous leishmaniasis is of major importance. If an infected patient is diagnosed in the early stages of the disease, the extension of the scar after recovery, as well as the possible complications of rural infection can be prevented.

    Keywords: Cutaneous leishmaniasis, Leishmania major, Wound, East Azerbaijan, Iran