فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال چهارم شماره 48 (پاییز 1400)

  • جلد سوم
  • تاریخ انتشار: 1400/08/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • قادر داداش زاده* صفحات 1-18
    به استناد پژوهش جبران و همکاران (2019)، یکی از عواملی که می تواند ریسک سقوط قیمت سهام شرکت ها را تحت تاثیر قرار دهد، فرهنگ کنفوسیوس گرایی (مدیران) است که تاکنون در ادبیات پژوهشی مالی و حسابداری، به این موضوع توجه نشده است. مدیران شرکت های مستقر در محیط کنفوسیوس گرایی، بیشتر تحت تاثیر هنجارهای اجتماعی قرار می گیرند و آنها اخبار بد را به موقع منتشر می-کنند و در نتیجه رویکردهای غیراخلاقی مدیریتی (مخاطرات اخلاقی) مهار شده و حتی لازمه این امر به ایمن سازی رفتارهای مدیریتی خواهد انجامید، منجر به تنزل ریسک سقوط قیمت سهام شرکت ها می شود و همچنین مالکیت نهادی به عنوان مکانیزم حاکمیت شرکتی می تواند ارتباط منفی فرهنگ کنفوسیوس گرایی و ریسک سقوط قیمت سهام شرکت ها را تضعیف نماید. بنابراین هدف این پژوهش، بررسی نقش تعدیلی مالکیت نهادی بر ارتباط بین فرهنگ کنفوسیوس گرایی و ریسک سقوط قیمت سهام می باشد. برای انجام این پژوهش، اطلاعات صورت های مالی 116 شرکت بورسی در بازه زمانی 1388 تا 1398 جمع آوری شده است. برای آزمون فرضیه های پژوهش، از مدل رگرسیون لاجیت و چندمتغیره با داده های تابلویی به روش های اثرات ثابت و تصادفی استفاده شده است. برای اندازه گیری فرهنگ کنفوسیوس گرایی از معیار موقعیت جغرافیایی از مدل دو (2015) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد بین فرهنگ کنفوسیوس-گرایی و ریسک سقوط قیمت سهام ارتباط وجود ندارد. همچنین، مالکیت نهادی موجب تضعیف ارتباط منفی بین فرهنگ کنفوسیوس گرایی و ریسک سقوط قیمت سهام شرکت ها نمی شود. ریسک سقوط قیمت سهام متوجه پیامدهای فرهنگ کنفوسیوس گرایی نمی گردد که این موضوع به شرایط حاکم در بازار سرمایه ایران برمی گردد و همچنین، متغیر فرهنگ کنفوسیوس گرایی یک موضوع جدید بوده و مبانی نظری آن و نیز میزان اهمیت آن عملا برای مدیران، سهامداران و سایر ذینفعان شرکت ها قابل لمس و یا مشهود نبوده است. در شرکت های ایرانی، مالکیت نهادی نیز نتوانسته است در تبیین ارتباط فرهنگ کنفوسیوس گرایی و ریسک سقوط قیمت سهام نقش موثری ایفا نماید.
    کلیدواژگان: فرهنگ کنفوسیوس گرایی، ریسک سقوط قیمت سهام، مالکیت نهادی، موقعیت جغرافیایی
  • سهیلا جباری، مجید مرادی*، مریم صفر پور صفحات 19-31
    واحد های تجاری تمایل زیادی به برقراری ارتباط نزدیک با دولت دارند، زیرا از این طریق تحت حمایت های دولت واقع می شوند. این روابط منافع زیادی نظیر تخفیف های مالیاتی و دسترسی آسان تر به اعتبارات را در پی خواهد داشت . هدف این پژوهش مطالعه ی تاثیر ارتباطات سیاسی شرکت بر تصمیمات مالی می باشد. بازده زمانی در این پژوهش محدود به سال های 1391- 1398 می باشد، پژوهش انجام شده از نظر نوع هدف جزء پژوهش های کاربردی است و روش پژوهش از نظر ماهیت و محتوایی همبستگی می باشد. انجام پژوهش در چارچوب استدلالات قیاسی- استقرایی صورت گرفته است و برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها از تحلیل پانلی کمک گرفته شده است. نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد ارتباطات سیاسی شرکت بر اهرم مالی،سر رسید بدهی تاثیر مثبت و معنی داری دارد؛ اما ارتباطات سیاسی شرکت بر بر منابع نقدی و مدیریت سود تاثیر منفی و معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: ارتباطات سیاسی، منابع نقدی، اهرم مالی، سر رسید بدهی و مدیرت سود
  • محمد نوروزی*، عباس قدرتی زوارم، امان الله حقیقی، رضا قریشی صفحات 32-46

    امروزه سرمایه گذاری در کیفیت خدمات به عنوان یک مزیت استراتژیک مطرح است و بر نقش آن در ارتقای ارزش ویژه برند و درنهایت افزایش قصد خرید مشتریان به خصوص در صنایع خدماتی نظیر صنعت بانکداری تاکید می شود. از سویی دیگر، تغییرات سریع در تکنولوژی، تحولات سریع در بازار و نیازهای مشتری از عواملی هستند که نقش برند را بسیار برجسته نموده و توجه ویژه به آن را اجتناب ناپذیر می نماید چراکه یک برند قوی کمک خواهد کرد که شرکت ها با توجه به محیط و نیازهای مشتریان، خود را در بازارها متمایز کرده و به حفظ عملکرد مالی و کسب وکار خود بپردازند. امروزه فرهنگ به عنوان سرچشمه همه توانایی های سازمان درآمده است به گونه ای که برخی بر این گمان اند که کامیابی و شکست سازمان ها را باید در فرهنگ آن ها یافت. بر پایه این استدلال، پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش میانجی گر فرهنگ مشتریان بر رابطه بین کیفیت خدمات الکترونیک درک شده و ارزش ویژه برند صورت گرفته است. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است. جهت تحقق اهداف پژوهش، نمونه 292 نفری از مشتریان 45 شعب بانک سپه منتخب استان خراسان شمالی انتخاب شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها نیز آزمون های مدل یابی معادلات ساختاری(SEM) و تحلیل عاملی (CFA) از نرم افزار آموس نسخه 22 به کار گرفته شد. یافته های پژوهش حاکی از تاثیر معنی دار نقش میانجی گر فرهنگ مشتریان بر رابطه بین کیفیت خدمات الکترونیک درک شده باارزش ویژه برند است

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، ارزش ادراک شده، ارزش ویژه برند، فرهنگ مشتری
  • خدیجه مظاهری*، مصطفی مسکنی، حسین بخشی صفحات 47-66
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مالکیت دولتی بر محتوای اطلاعاتی سود و اقلام تعهدی غیرعادی، اقدام به جمع آوری داده های مرتبط با تحقیق کرد. روش پژوهش ازنظر ماهیت و محتوای تحقیق همبستگی بوده و انجام پژوهش در چارچوب استدلالات قیاسی استقرایی - صورت گرفته است. نوع تحقیق برمبنای هدف از نوع تحقیق های بنیادی تجربی بوده و داده ها و اطلاعات اولیه با استفاده از روش های آماری و معیارهای پذیرفته شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. همچنین تحقیق حاضر از جهت طبقه بندی تحقیق ها برمبنای ماهیت از نوع تحقیق های کاربردی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار تهران بوده و برای انتخاب نمونه، از روش غربال گری یا حذفی سیستماتیک استفاده شد. به این صورت که نخست، تمام شرکت هایی که می توانند در نمونه گیری شرکت کنند، انتخاب و سپس، از بین آن ها شرکت هایی که واجد شرایط مذکور نیستند، حذف شده و درنهایت 110 شرکت انتخاب شدند. بازه زمانی پژوهش بین سال های 1393 تا 1398 در نظر گرفته شد. در این پژوهش، داده های مورد نیاز با استفاده از بانک های اطلاعاتی سازمان بورس اوراق بهادار تهران، وب گاه مدیریت پژوهش و بسته های نرم افزاری آماده مانند نرم افزار رهاورد نوین و تدبیر پرداز استخراج شد و برای آزمون فرضیه های این پژوهش و تعیین ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته نیز از الگوهای اقتصادسنجی استفاده شد و فرضیه های مربوطه از روش رگرسیون چند متغیره پانل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که مالکیت دولتی بر پایداری سود تاثیر مثبت و معناداری داشته و همچنین اثر تعدیل کننده بر تاثیر سود تقسیمی بر پایداری سود دارد. یکی دیگر از نتایج به دست آمده از این تحقیق، این است که مالکیت دولتی بر ضریب واکنش سود تاثیر منفی و معناداری داشته و همچنین اثر تعدیل کننده بر تاثیر سود تقسیمی بر ضریب واکنش سود دارد. همچنین نتایج نشان داد که بین مالکیت دولتی و اقلام تعهدی غیرعادی، رابطه معناداری برقرار نبوده و مالکیت دولتی شرکت ها اثر تعدیل کننده بر تاثیر سود تقسیمی بر اقلام تعهدی غیرعادی ندارد.
    کلیدواژگان: مالکیت دولتی، اقلام تعهدی غیرعادی، پایداری سود، ضریب واکنش سود
  • الناز ملا*، احسان رجایی زاده هرندی صفحات 67-81
    ثبات سود از جمله ویژگی های کیفی سود حسابداری به شمار می آید که براساس اطلاعات حسابداری است و سرمایه گذاران را در ارزیابی سود‍ های آتی و جریانهای نقدی شرکت کمک می کند، علاوه بر این رقم سود گزارش شده برای سرمایه گذاران مهم است و بر تصمیم های آن ها تاثیر دارد. سرمایه گذاران در برآورد سودهای آتی و جریانهای نقدی مورد انتظار خود تنها به رقم سود حسابداری توجه نمی کنند و به بخش ثبات سود بیشتر از بخش ناپایدار آن اهمیت می دهند. این موضع که، ذینفعان بازار سرمایه، اطلاعات حسابداری و به خصوص سود و اجزای آن را، چگونه پردازش می کنند، همواره مورد توجه ذینفعان بازار سرمایه، قرار گرفته است. بر این اساس، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر متنوع سازی شرکتی بر کیفیت اقلام تعهدی اختیاری و ثبات سود می پردازد. این پژوهش، از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش پژوهش، از نوع توصیفی همبستگی می باشد. به عبارت دیگر، در این پژوهش به بررسی وجود رابطه و همبستگی بین متغیرها از طریق رگرسیون پرداخته می شود. به منظور دستیابی به هدف فوق، اقدام به تدوین دو فرضیه شد. بر این اساس به منظور آزمون فرضیه های پژوهش، نمونه ای متشکل از 100 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1393 الی 1398 انتخاب شد. جهت آزمون فرضیه های پژوهش نیز از مدل رگرسیون چندمتغیره مبتنی بر داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان دهنده آن است که بین متنوع سازی شرکتی و کیفیت اقلام تعهدی اختیاری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد بدین معنی که با افزایش متنوع سازی شرکتی، کیفیت اقلام تعهدی اختیاری افزایش خواهد یافت. همچنین، متنوع سازی شرکتی تاثیر مثبت و معناداری بر ثبات سود دارد بدین معنی که با افزایش متنوع سازی شرکتی، ثبات سود افزایش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: کیفیت اقلام تعهدی اختیاری، ثبات سود، متنوع سازی شرکتی
  • فرزاد اباذری انگرابی*، عسگر پاک مرام صفحات 82-97
    هدف اصلی این پژوهش، رابطه بین چرخه تبدیل نقد و عملکرد مالی شرکت در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. برای دستیابی به اهداف پژوهش، جامعه آماری این پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار طی سال های 1393 تا 1398 انتخاب و روش نمونه گیری از نوع حذفی و به صورت حذفی سیستماتیک اجرا گردید. داده های مورد نیاز این پژوهش از صورتهای مالی حسابرسی شده و سایر گزارشات مالی شرکتهایی عضو نمونه جمع آوری شده اند و با استفاده از تلفیق داده های مقطعی و زمانی و به کمک نرم افزار آماری Eviews به روش پانل دیتا تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل ها نشان می دهد که چرخه تبدیل نقد بر عملکرد مالی تاثیر معنی دار و منفی دارد.
    کلیدواژگان: چرخه تبدیل نقد، عملکرد مالی، بورس اوراق بهادار تهران
  • زهرا جودکی چگنی * صفحات 98-112

    همه رشته‌های علوم اجتماعی از جمله حسابداری را می‌توان با توجه به مفروضات مرتبط با ماهیت علم و بر اساس دیدگاه مبتنی بر قضاوت عینی یا ذهنی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. در این پژوهش، مساله عینیت و عینیت‌گرایی با کنکاش دیدگاه اندیشمندان به بسط متون در این زمینه می‌پردازد. این پژوهش از لحاظ روش، مروری و به ارزیابی پژوهش‌هایی که در گذشته انجام شده می‌‌پردازد. نتایج پژوهش حاضر موید این مطلب است که واکاوی عینیت، شناخت مناسبی از ابعاد ذهنی و عینی حسابداری را به همراه دارد. برخی از نظریه‌پردازان حسابداری با به کارگیری دیدگاه‌های موجود در فلسفه در پی پاسخ به این موضوع چالش‌برانگیز بوده‌اند. در این نوشتار با به کارگیری دیدگاه بازنماگرایی به ارایه عینیت‌گرایی در حسابداری مبتنی بر باورهای فلسفی پرداخته می‌شود.

    کلیدواژگان: عینیت، ذهنی، عینیت گرایی، بازنماگرایی
  • آذر قرچه مقدم *، داوود همتی صفحات 113-125

    هدف اصلی تحقیق بررسی تاثیر کیفیت اقلام تعهدی بر رابطه بین باورهای ناهمگون سرمایه‌گذاران و بازده سهام شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال‌های 1390 تا 1396» می باشد که در این راستا بازده سهام به عنوان متغیر وابسته و باورهای ناهمگون سرمایه‌گذاران به عنوان متغیر مستقل می باشد. کیفیت اقلام تعهدی به عنوان متغیر تعدیل گر می باشد. اندازه شرکت، اهرم مالی، نسبت اعضای غیرموظف هییت مدیره و نسبت جریانات نقدی عملیاتی نیز به عنوان متغیرهای کنترل می باشند. نمونه آماری تحقیق 125 شرکت می باشد. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی با رویکرد کاربردی می باشد. روش گردآوری اطلاعات در بخش مبانی نظری از روش کتابخانه ای و در بخش آزمون فرضیات از روش اسنادکاوی صورتهای مالی می باشد. به طور کلی روش آزمون فرضیات از روش همبستگی و رگرسیون چندگانه است. نتایج مربوط به آزمون فرضیه اول تحقیق نشان داد باورهای ناهمگون سرمایه گذاران بر بازده سهام تاثیر معکوس و معناداری دارد و کیفیت اقلام تعهدی نیز موجب کاهش تاثیر باورهای ناهمگون سرمایه گذاران بر بازده سهام می شود. نتایج مربوط به متغیرهای کنترلی نشان داد که اهرم مالی بر بازده سهام تاثیر معکوس و معناداری دارد. اندازه شرکت و نسبت اعضای غیرموظف هییت مدیره بر بازده سهام تاثیر مستقیم و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: باورهای ناهمگون سرمایه گذاران، بازده سهام، کیفیت اقلام تعهدی، اهرم مالی، اندازه شرکت
  • سمیه زارع زاده مهریزی * صفحات 126-143

    پاسخگویی به عموم، لازمه عملی کردن فرآیند دموکراسی است، اما یکی از ابزارهای اصلی پاسخگویی در عرصه فعالیت‌های اقتصادی، حسابرسی است. آگاهی از نحوه تعیین حق‌الزحمه حسابرسی هم برای صاحب‌کار و هم برای حسابرس مهم است و تنها راه تضمین تداوم ارایه این خدمات اعتبار بخش، حصول اطمینان از منافع اقتصادی برای ارایه‌کنندگان خدمات حرفه‌ای یعنی حسابرسان است. لذا مطالعه فرآیند مربوط به عوامل موثر بر حق‌الزحمه حسابرسی جهت ارایه مدلی مناسب برای تعیین حق‌الزحمه حسابرسی حایز اهمیت می‌باشد. لذا با توجه به مطالب فوق هدف کلی این پژوهش، بررسی تاثیر اعتمادبه‌نفس کاذب و توانایی مدیریت بر حق‌الزحمه حسابرسی به‌واسطه نقش تعدیلگر حاکمیت شرکتی می‌باشد. به‌منظور دستیابی به این هدف، اقدام به تدوین چهار فرضیه شد. بر این اساس به‌منظور آزمون فرضیه‌های پژوهش، در بازه زمانی سال‌های 1392 الی 1398 از میان شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران 108 شرکت به‌عنوان نمونه آماری با توجه به شرایط حذف سیستماتیک انتخاب شد. جهت آزمون فرضیه پژوهش نیز از مدل رگرسیون چندمتغیره مبتنی بر داده‌های ترکیبی استفاده‌شده است. نتایج این پژوهش نشان‌دهنده آن است که اعتمادبه‌نفس کاذب مدیریت بر حق‌الزحمه حسابرسی تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ همچنین توانایی مدیریت تاثیر منفی و معناداری بر حق‌الزحمه حسابرسی دارد؛ به‌علاوه، نقش تعدیلگری حاکمیت شرکتی بر رابطه بین اعتمادبه‌نفس کاذب و توانایی مدیریت بر حق‌الزحمه حسابرسی مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: حق الزحمه حسابرسی، اعتمادبه نفس کاذب مدیریت، توانایی مدیریت، حاکمیت شرکتی
  • حمیدرضا شماخی، ناصر نوذری نوبر* صفحات 144-155

    هدف اساسی پژوهش حاضر بررسی رابطه عدم اطمینان سیاست های اقتصادی، هزینه سرمایه و نوآوری شرکت می باشد. این پژوهش از نظر ماهیت و روش توصیفی و از نظر هدف، یک پژوهش کاربردی بوده و از آنجایی که در پژوهش حاضر وضعیت موجود متغیرها با استفاده از جمع آوری اطلاعات، از طریق اطلاعات گذشته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است، در ردیف مطالعات توصیفی و از نوع پس رویدادی گنجانده می شود. در مسیر انجام این پژوهش، دو فرضیه تدوین و 125 شرکت از طریق نمونه‌گیری به روش حذف سیستماتیک برای دوره زمانی 6 ساله بین سال 1394 تا 1399 انتخاب شده و داده‌های مربوط به متغیرهای پژوهش بعد از گردآوری در نرم افزار اکسل با استفاده از نرم‌افزار آماری استاتا نسخه 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون فرضیات نشان داد بین عدم اطمینان سیاست های اقتصادی، هزینه سرمایه و نوآوری شرکت رابطه مستقیم معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: عدم اطمینان سیاست های اقتصادی، هزینه سرمایه، نوآوری شرکت
|
  • Ghader Dadashzadeh * Pages 1-18
    According to the research of Jebranet et al (2019), one of the factors that can affect the Stock Price Crash Risk of companies, is the Confucianism Culture (managers) that so far, this attention has not been considered in the financial and accounting research literature. Managers of companies based in Confucianism are more influenced by social norms and they spread bad news in a timely manner as a result, unethical managerial approaches (Moral hazards) are curbed, and even this will lead to the immunization of managerial behaviors, leads to a reduction in the Stock Price Crash Risk of companies and also institutional ownership be used as a corporate governance mechanism can weaken the negative relationship between the culture of Confucianism and the Stock Price Crash Risk of companies. Therefore, the purpose of this research is to investigate the Moderating role of Institutional Ownership on the relationship between Confucianism Culture and Stock Price Crash Risk. To achievement this research, Information on financial statements of 116 listed companies has been collected in the period of 2009 to 2020. To test the research hypotheses, the logit and multivariate regression model with panel data using fixed and random effects methods has been used. To measure the Confucianism Culture, the criterion of Geographical proximity-based from model Du (2015) has been used. The results show that there is not relationship between the Confucianism Culture and the Stock Price Crash Risk. Also, Institutional Ownership does not weaken the negative relationship between Confucianism Culture and the Stock Price Crash Risk of companies. The Stock Price Crash Risk does not realize the consequences of the Confucianism Culture which is due to the prevailing conditions in the Iranian capital market and also, the variable of Confucian culture is a new issue and its theoretical foundations as well as its importance have not been tangible or obvious to managers, shareholders and other stakeholders of companies. In Iranian companies, institutional ownership has not been able to play an effective role in explaining the relationship between the Confucianism Culture and the Stock Price Crash Risk.
    Keywords: Confucianism Culture, Stock Price Crash Risk, institutional ownership, Geographical Proximity-Based
  • Soheyla Jabbari, Majid Moradi *, Maryam Safarpour Pages 19-31
    Businesses tend to have a closer relationship with the government because they are supported by the government. These relationships will bring many benefits such as tax breaks and easier access to credit. The purpose of this study is to study the effect of corporate political communication on financial decisions. The time efficiency in this research is limited to the years 1391-1391. The research conducted in terms of purpose is part of applied research and the research method is correlation in terms of nature and content. The research was conducted in the framework of deductive-inductive reasoning and panel analysis was used to analyze the hypotheses. The results of testing the hypotheses showed that the company's political relations have a positive and significant effect on financial leverage, debt maturity; But the company's political connections have a negative and significant effect on cash resources and profit management.
    Keywords: political communications, cash resources, Financial Leverage, debt maturities, profit management
  • Mohammad Norouzi *, Abbas Ghodrati Zoeram, Amanolah Haghighi, Reza Ghoreishi Pages 32-46

    Today, investing in service quality is considered as a strategic advantage and its role in promoting brand equity and ultimately increasing the intention of customers to buy, especially in service industries such as the banking industry is emphasized. On the other hand, rapid changes in technology, rapid changes in the market and customer needs are factors that greatly emphasize the role of the brand and make special attention to it inevitable because a strong brand will help companies to meet the environment and customer needs. , Differentiate themselves in the markets and maintain their financial and business performance. Today, culture has become the source of all the capabilities of the organization, so that some believe that the success and failure of organizations should be found in their culture. Based on this argument, the present study aims to investigate the mediating role of customer culture on the relationship between perceived e-service quality and brand equity. This research is of descriptive-survey type. In order to achieve the objectives of the research, a sample of 292 customers from 45 branches of Sepah Bank selected in North Khorasan province was selected. Structural Equation Modeling (SEM) and Factor Analysis (CFA) tests from Amos software version 22 were used to analyze the data. Findings indicate a significant effect of the mediating role of customer culture on the relationship between the quality of perceived e-services with brand equity.

    Keywords: Service Quality, perceived value, brand equity, customer culture
  • Khadegheh Mazaheri *, Mostafa Maskani, Hosein Bakhshi Pages 47-66
    This study aimed to investigate the impact of state ownership on the information content of earnings and unexpected accruals, and compiled data related to the research. The research method has been correlated in terms of the nature and content of the research and the research has been done within the framework of inductive counseling arguments. The type of research based on the purpose of the research is fundamental to empirical research and data and initial information has been analyzed using statistical methods and accepted criteria. The research is also based on the nature of research in order to classify research. The statistical population of this research includes all active companies in Tehran Stock Exchange and systematic screening or elimination was used for sample selection. First, all the companies that can participate in the sampling are selected, and then among those excluded companies that were excluded, and finally, 110 companies were selected. The research period was considered between 1393 and 1398. In this research, the required data were extracted using the databases of the Tehran Stock Exchange, the research management software and ready-made software packages, such as Rawahdar Novin and Tadbir Pardaz software. To test the hypotheses of this research and to determine the relationship between independent and dependent variables, Econometric models were used and related hypotheses were investigated using the multivariate panel regression method. The results of this study showed that government ownership has a positive and significant effect on earnings sustainability and also has a moderating effect on the effect of dividend on earnings sustainability. Another result of this research is that government ownership has a negative and significant effect on the earnings response coefficient and also has a moderating effect on the effect of dividend on the coefficient of earnings response. The results also showed that there was no significant relationship between government ownership and unexpected accruals, and the corporate ownership of companies did not have a moderate effect on the impact of dividends on unexpected accruals.
    Keywords: : Government Ownership, Unexpected Accruals, Earning Stability, Earnings Reaction Rate
  • Elnaz Mola *, Ehsan Rajaee Zadeh Harandi Pages 67-81
    Earnings persistence is one of the qualitative characteristics of accounting earnings that is based on accounting information and helps investors in assessing the company's future earnings and cash flows. In addition, the reported earnings figure is important for investors and influences their decisions. In estimating their expected future earnings and cash flows, investors do not only pay attention to the accounting earnings figure and pay more attention to the stable part of the earnings than the unstable part. The position of how capital market stakeholders process accounting information, especially earnings and its components, has always been of interest to capital market stakeholders. Accordingly, the present study investigates the effect of corporate diversification on the discretionary accrual quality and earnings persistence. This research is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of research method. In other words, in this study, the existence of relationship and correlation between variables through regression is investigated. In order to achieve the above objectives, two hypotheses were formulated. Therefore, in order to test the research hypothesis, a sample of 100 firms was selected from the firms listed in Tehran Stock Exchange during the period 2014 to 2019. Multivariate regression model based on combined data was used to test the research hypothesis. The results of this study show that there is a positive and significant relationship between corporate diversifications and discretionary accrual quality, which means that with increasing corporate diversifications, discretionary accrual quality will increase. Also, corporate diversifications has a significant positive impact on earnings persistence, which means that with increasing corporate diversifications, earnings persistence will increasing.
    Keywords: Discretionary Accrual Quality, Earnings Persistence, Corporate Diversifications
  • Farzad Abazari Angharabi *, Asghar Pakmaram Pages 82-97
    The main purpose of this study is the relationship between cash conversion cycle and financial performance of companies in companies listed on the Tehran Stock Exchange. To achieve the objectives of the research, the statistical population of this research were selected companies listed on the stock exchange during the years 1393 to 1398 and the sampling method was eliminated and systematically eliminated. The data required for this study were collected from audited financial statements and other financial reports of sample member companies and were analyzed using cross-sectional and temporal data and Eviews statistical software using data panel method. The results of the analysis show that the cash conversion cycle has a significant and negative effect on financial performance.
    Keywords: Cash conversion cycle, financial performance, Tehran Stock Exchange
  • zahra joudaki chegeni * Pages 98-112

    All disciplines of social sciences, including accounting, can be analyzed according to assumptions related to the nature of science and based on a view based on objective or subjective judgment.
    In this research, the issue of objectivity and objectivism explores the texts in this field by exploring the views of thinkers.
    In terms of method, this research reviews and evaluates the researches that have been done in the past.
    The results of the present study confirm that the analysis of objectivity brings with it a good understanding of the subjective and objective dimensions of accounting.
    Some accounting theorists have sought to answer this challenge by applying the perspectives of philosophy.
    In this article, using the perspective of representation, objectivism in accounting based on philosophical beliefs is presented.

    Keywords: Objectivity, subjectivity, objectivism, representationalism
  • azar gharcheh moghadam*, davood hemati Pages 113-125

    The main purpose of this study is to investigate the effect of the quality of accruals on the relationship between heterogeneous beliefs of investors and stock returns of companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1390 to 1396 "in this regard, stock returns as a dependent variable and beliefs Investor heterogeneity is an independent variable. The quality of accruals is a moderating variable. Company size, financial leverage, the ratio of non-executive board members and the ratio of operating cash flows are also control variables. The statistical sample of the research is 125 companies. The research method is descriptive-correlation with applied approach. The method of data collection in the theoretical foundations section is the library method and in the hypotheses testing section is the method of documenting financial statements. In general, the method of testing hypotheses is the method of correlation and multiple regression. The results of testing the first hypothesis of the research showed that investors 'heterogeneous beliefs have a significant inverse effect on stock returns and the quality of accruals reduces the effect of investors' heterogeneous beliefs on stock returns. The results of control variables showed that financial leverage has a significant inverse effect on stock returns. The size of the company and the proportion of non-executive board members have a direct and significant effect on stock returns.

    Keywords: Heterogeneous beliefs of investors, stock returns, quality of accruals, financial leverage, company size
  • somayeh zarezadeh mehrizi * Pages 126-143

    Accountability to the public is a prerequisite for the democratic process, but one of the main tools of accountability in the field of economic activities is auditing. Knowing how to determine the audit fee is important for both the employer and the auditor, and the only way to ensure that these accreditation services continue to be provided is to ensure economic benefits for the professional auditors. Therefore, it is important to study the process related to the factors affecting the audit fee to provide an appropriate model for determining the audit fee. Therefore, according to the above, the general purpose of this study is to investigate the effect of overconfidence and management ability on audit fee due to the moderating role of corporate governance. In order to achieve this objective, four hypotheses were formulated. Accordingly, in order to test the research hypothesis, in the period of 2013 to 2019, among the companies listed on the Tehran Stock Exchange, 108 companies were selected as a statistical sample according to the conditions of systematic removal to test the research hypothesis, a multivariate regression model based on composite data has been used. The results of this study show that management overconfidence has a positive and significant effect on audit fee; also, the management ability has a negative and significant effect on audit fee; In addition, the moderating role of corporate governance on the relationship between overconfidence and management ability over audit fee was confirmed.

    Keywords: Audit Fee, Management Overconfidence, Management Ability, Corporate Governance
  • hanidreza shamakhi, naser nozari nobar * Pages 144-155

    The main purpose of this study is to investigate the relationship between economic policy uncertainty, cost of capital and company innovation. This research is a descriptive study in terms of nature and method and an applied research in terms of purpose. And post-event type is included. In the course of this research, two hypotheses were formulated and 125 companies were selected through sampling by systematic elimination method for a period of 6 years between 1394 and 1399 and data related to research variables after collection in Excel software using Were analyzed from Stata statistical software version 15. The results of the hypothesis test showed that there is a significant direct relationship between uncertainty of economic policies, cost of capital and innovation of the company.

    Keywords: Uncertainty of economic policies, cost of capital, corporate innovation