فهرست مطالب

مجله طب نظامی
سال بیست و سوم شماره 6 (پیاپی 103، شهریور 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدمهدی سالاری، بتول نحریر، مسعود سیرتی نیر* صفحات 472-481
    زمینه و هدف

     فرسودگی شغلی به عنوان یک موضوع مهم و جزء لاینفک حرفه پرستاری نه تنها باعث کاهش کیفیت زندگی، بلکه اثری منفی بر کیفیت زندگی کاری افراد دارد. این مطالعه با هدف تعیین تجارب پرستاران نظامی از راهبردهای مقابله معنوی با فرسودگی شغلی بود.

    روش ها

     این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوای در نیمه دوم سال 1394 انجام شد. در این مطالعه 12 نفر از پرسنل پرستاری نظامی به شیوه نمونه گیری مبتنی بر هدف تا زمان رسیدن به اشباع داده ها انتخاب شدند. در ابتدا از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته انفرادی و عمیق از آنان خواسته شد تا از تجربیات خود در باره فرسودگی شغلی و سپس شیوه مقابله با آن را بیان نمایند. پس از جمع آوری اطلاعات هر مصاحبه ضبط شده همان مصاحبه بر روی کاغذ پیاده و تبدیل به داده های متنی شد و سپس با نرم افزار ویژه کدگذاری شد. داده های متنی مشارکت کنندگان با رویکرد تحلیل محتوای قراردادی تحلیل شدند.

    یافته ها

     تحلیل داده ها منتج به 243 کد اولیه گردید که در 9 زیر طبقه و سه طبقه اصلی شامل باورهای دینی، ارزش های حاکم بر حرفه و برنامه های سیاحتی-زیارتی بود که به عنوان راهبردهای مقابله با فرسودگی شغلی پرستاران استخراج گردید.

    نتیجه گیری

     باورهای مذهبی و معنویت به عنوان مهم ترین عامل تطابق و ارزش های حاکم بر حرفه به عنوان پشتوانه قوی در کارها می توانند در فرایند سازگاری پرستاران با پیامدهای فرسودگی شغلی موثر باشند. به نحوی که این دو عامل مهم، اقدامات پرستاری را هدفمند، تحمل مشکلات کاری را برای آنان آسان نموده، بالتبع می تواند کیفیت زندگی کاری آنان را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله معنوی، فرسودگی شغلی، پرستاران نظامی، مطالعه کیفی، تحلیل محتوای قراردادی
  • اکرم همتی پور*، زهرا عریضاوی، احمد مرادی، اعظم جهانگیری مهر صفحات 482-488
    زمینه و هدف

     بیماری 19-COVID یک بیماری با شیوع کشنده است و پرسنل درمان نقش مهمی در مراقبت و کنترل این بیماری دارند، که لازمه این مراقبت، اقدامات کنترل عفونت به همراه داشتن دانش و عملکرد خوب در این زمینه است. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین آگاهی و عملکرد پرسنل درمان درمانگاه های نظامی شهرستان آبادان درسال 1399 انجام شده است.

    روش ها

     در این مطالعه توصیفی از نوع مقطعی 50 پرسنل درمان (پرستار، بهیار، اتاق عمل) به صورت سرشماری با داشتن رضایت آگاهانه شرکت کرده اند. ابزار گردآوری اطلاعات دراین زمینه پرسشنامه محقق ساخته، آگاهی و عملکرد رفتارهای پیشگیرانه بوده است. نمرات به سه سطح خوب (بالای 24)، متوسط (24-13)، ضعیف (زیر 13) تقسیم شده اند. روایی و پایایی این پرسشنامه نیز انجام شده است. داده ها با استفاده از آزمون های آماری و با استفاده از نرم افزار 22-SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.

    یافته ها

     نتایج نشان داد میانگین آگاهی افراد شرکت کننده (13/1 ± 98/7) و سطح رفتارهای پیشگیرانه (13/71 ± 56/88) آن ها به دست آمده است، سطح آگاهی 34 نفر (68 درصد) و سطح عملکرد 29 نفر (58 درصد)  از پرسنل شرکت کننده خوب گزارش شده است و از نظر آماری ارتباط معناداری بین دو این متغیر دیده نشده است (0/50>p).

    نتیجه گیری

     مطالعه حاضر نشان داد که پرسنل نظامی درمان از سطح بالایی از آگاهی و عملکرد رفتارهای پیشگیرانه از بیماری 19-COVID برخوردار هستند. با این حال مداخلات و برنامه های آموزشی برای پرسنل نظامی مراقبت های بهداشتی لازم است.

    کلیدواژگان: آگاهی، رفتارهای پیشگیرانه، پرسنل درمان، بیماری 19-COVID
  • زهرا السادات اسدی، مریم افشاری، محسن مرادی نیا، مهدی کنگاوری، فاروق محمدیان* صفحات 489-498
    زمینه و هدف

     اختلالات اسکلتی عضلانی از جمله عوامل شایع آسیب های شغلی و  ناتوانی در کشورهای جهان به شمار می رود. یکی از دورانی که افراد در معرض خطر اختلالات اسکلتی عضلانی می باشند، دوران سربازی است. با توجه به اهمیت سلامت سربازان که یکی از ارکان اصلی نظامی کشور هستند و با عنایت بر اینکه مطالعات قبلی بیشتر به بررسی سایر مشاغل پرداخته اند. لذا  این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه مداخله ای برسطح ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی بر روی سربازان در بخش های مختلف یک واحد نظامی انجام گردید.

    روش ها

     مطالعه حاضر یک پژوهش نیمه تجربی بود که بر روی 140 نفر از کارگران مرد مشغول بکار حمل دستی بار در واحدهای مختلف یک منطقه نظامی در جنوب ایران، در سال 1398 انجام شد. نمونه گیری به شیوه نمونه گیری در دسترس بود. ارزیابی و تعیین سطح ریسک خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی با استفاده از نرم افزار ارزیابی سریع مواجهه (QEC)  انجام شد. مداخله آموزشی برای گروه مداخله به تعداد 4 جلسه آموزشی 60 دقیقه ای برگزار شد. یک ماه پس از اتمام مداخله آموزشی مجددا ارزیابی سطح ریسک خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی در هر دو گروه تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری 24-SPSS صورت گرفت.

    یافته ها

     سطح ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی بعد از مداخله آموزشی در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل کاهش پیدا کرده است و از لحاظ آماری و معنادار بود (0/05>P). همچنین بعد از مداخله آموزشی در دو گروه مداخله و کنترل از لحاظ سطح مواجهه با ریسک فاکتورهای ارتعاش، سرعت در کار و استرس شغلی تغییراتی در سطح ریسک ایجاد نشده بود و از لحاظ آماری آموزش باعث تفاوت معنادار در این سه فاکتور نشده است (0/05<P). سطح ریسک مواجهه کل بدن برای اختلالات اسکلتی عضلانی در دو گروه مداخله و کنترل بعد از مداخله آموزشی از لحاظ آماری معنادار می باشد (0/05>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های تحقیق حاضر میزان اختلالات اسکلتی عضلانی در سربازان بالا بود و تمرینات اصلاحی تاثیر معنی داری بر اختلالات اسکلتی عضلانی داشت. از آنجایی که اختلالات اسکلتی عضلانی قابل پیشگیری هستند می توان نتیجه گرفت که آموزش های برنامه ریزی شده به جامعه هدف از جمله مداخلات آموزشی می تواند موثر و مفید باشد.

    کلیدواژگان: مداخله، حمل صحیح بار، وضعیت بدنی، سربازان، واحد نظامی
  • محمد رستمی، اسفندیار آزاد، فاطمه رحمتی* صفحات 499-507
    زمینه و هدف

    در پاسخ به افزایش روزافزون میزان خودکشی در ارتش های جهان که از آمار قابل توجهی نیز برخوردار است، توجه و تمرکز روی توسعه و اجرا مداخلات پیشگیری کننده از خودکشی افزایش یافته است. بر همین اساس مطالعه حاضر قصد دارد اثربخشی درمان شناختی رفتاری کوتاه مدت بر کاهش افکار خودکشی گروهی از سربازان وظیفه را موررد بررسی قرار دهد.

    روش ها

    در یک مطالعه نیمه آزمایشی و براساس یک طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل، 24 سرباز ابتدا با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب و سپس در قالب دو گروه آزمایش و کنترل 12 نفره به صورت تصادفی تقسیم و جایگزین شدند. درمان شناختی رفتاری کوتاه مدت در قالب 10 جلسه و به صورت هفتگی بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه افکار خودکشی بک بود. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 21) و آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    تحلیل داده نشان داد که درمان شناختی رفتاری کوتاه مدت در کاهش افکار خودکشی سربازان بعد از اتمام دوره مداخله به صورت معنی داری موثر است (0/05> P).

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که درمان شناختی رفتاری کوتاه مدت در کاهش افکار خودکشی سربازی سربازان موثر است. بنابراین مداخله به کار رفته در پژوهش حاضر می تواند به عنوان روشی مناسب جهت کاهش افکار خودکشی گرایانه به ویژه در سربازان و نظامیان، در کلنیک های روانشناسی و مشاوره به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: افکار خودکشی، درمان شناختی رفتاری کوتاه مدت، سربازان
  • عباسعلی رستگار، سجاد علیکرمی، اقبال جباری* صفحات 508-517
    زمینه و هدف

     قصد ترک شغل مقدمه ترک شغل است و اقدام به ترک سازمان هزینه های مختلفی برای سازمان دارد. از این رو پرداختن به عواملی که منجربه کاهش این پدیده در شرایط شیوع بیماری کرونا در بیمارستان ها می شود، ضروری است. این پژوهش به بررسی تاثیر مربی گری مدیریتی بر قصد ترک شغل با نقش میانجی اشتیاق شغلی و خودکارآمدی در میان پرستاران شاغل در بخش های بیماران کرونایی پرداخته است.

    روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل پرستاران یک بیمارستان نظامی در شهر تهران می باشد. از بین جامعه آماری 130 نفر بر اساس جدول مورگان به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و داده ها از پرسشنامه استاندارد مبتنی بر طیف لیکرت گردآوری شدند. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ در محدوده (0/81 تا 0/93) به دست آمده است. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از مدل سازی معادلات ساختاری با بهره گیری از نرم افزار Smart-PLS نسخه 2 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که مربی گری مدیریتی به طور منفی و معناداری قصد ترک شغل پرستاران را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین نقش میانجی اشتیاق شغلی و خودکارآمدی در تاثیر مربی گری مدیریتی بر قصد ترک شغل مورد تایید قرار گرفت، به عبارت دیگر مربی گری مدیریتی به طور غیرمستقیم، از طریق خودکارآمدی و اشتیاق شغلی نیز قصد ترک شغل پرستاران را کاهش می دهد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد، مدیرانی که در نقش مربی در سازمان ظاهر می شوند قصد ترک شغل پرستاران را کاهش می دهند و همچنین اشتیاق شغلی و خودکارآمدی پرستاران را افزایش می دهند. مجموع این عوامل هزینه های مربوط به ترک شغل پرستاران را کاهش می دهد؛ بنابراین بهتر است سازمان ها همواره مدیران خود را به بروز رفتارهای مربی گری در سازمان ترغیب کنند.

    کلیدواژگان: مربی گری مدیریتی، اشتیاق شغلی، قصد ترک شغل، پرستار و کرونا
  • وحید جاهد، سید هاشم دریاباری، خسرو جدیدی، حسین آقاملائی* صفحات 518-528

    آسیب های چشمی یکی از رایج ترین عوارض عوامل شیمیایی به ویژه گاز خردل است که در بلندمدت نیز درگیری های زیادی را نشان می دهد. قرنیه مهم ترین عضو تشکیل دهنده چشم است که بسیاری از این آسیب ها به دلیل اختلالات در این بافت ایجاد می شود. در حال حاضر، پیوند قرنیه متداول ترین راه درمانی آسیب های قرنیه به شمار می رود که به دلیل کمبود اهداکننده، ردشدن پیوند و همچنین امکان انتقال بیماری از اهداکننده به گیرنده با محدودیت هایی روبرو است که نیاز به یک روش درمانی مفید با بازدهی بالا را نیز ایجاب می کند. سلول های بنیادی با قابلیت تکثیر و تمایز به بافت های هدف، نقش بسیار مهمی در روش های بازسازی نوین ایفا می کند. این سلول ها از منابع مختلف غیر چشمی مانند مغز استخوان، چربی و بند ناف و منابع چشمی در لایه های قرنیه نیز قابل حصول هستند. انتقال مستقیم و غیرمستقیم سلول های بنیادی با منابع مختلف چشمی و غیرچشمی به لایه های آسیب دیده قرنیه و پس از آن تمایز به سلول های اختصاصی قرنیه و بازسازی آن به عنوان یک روش درمانی کاربردی در دهه های اخیر موردتوجه قرار گرفته است. با توجه به سرعت پیشرفت بالا در این زمینه در بسیاری از کشورها و جایگزینی آن نسبت به روش های پرخطر و زمان بر جراحی، نیاز است تا بیش از پیش به آن پرداخته شود. در این مطالعه، علاوه بر معرفی چالش های موجود در روش های پزشکی کنونی و همچنین ساختار بافت قرنیه، پیشرفت های پیش بالینی و بالینی استفاده از سلول های بنیادی برای سلول درمانی نیز مرور شده است.

    کلیدواژگان: سوختگی شیمیایی، قرنیه، سلول های بنیادی، سلول درمانی، بازسازی بافتی
  • مهدی خوبدل، رضا رنجبر، جلال جلالی سندی، داود شایگان* صفحات 529-540

    از مهم ترین روش های گسترش عوامل بیماری زا در جنگ های بیولوژیک، استفاده از حشرات ناقل خونخوار است. کک ها از مهمترین حشرات مورد توجه در انتقال عوامل میکروبی هستند. تدوین و بروزرسانی روش های نوین و اختصاصی کنترل حشرات از ضروریات پدافند غیرعامل و آماده سازی برای مقابله با حملات بیولوژیک و همچنین اپیدمی های غیرمنتظره بیماری است. برای مدیریت موفق کک ها، راهبردهای مورد استفاده باید به صورت انتخابی عمل کنند و کمترین تاثیر روی محیط زیست و انسان را داشته باشند. در این مطالعه مروری تاثیر ترکیبات شبه هورمونی و تنظیم کننده های رشد حشرات در کنترل کک ها مورد بررسی قرار گرفته است. برای انتخاب مقالات، پایگاه های اطلاعاتی معتبر علمی نظیر EMBASE، PubMed، Scopus، Science direct،Citation Index  و Google Scholar مورد استفاده قرار گرفتند. برای بازیابی مطالعات، راهبرد جستجو و انتخاب مقالات بر اساس کلمات کلیدی Control، Fleas، Siphonaptera، Insect growth regulator، hormones mimicsInsect ، با ترکیبات احتمالی مختلف انجام گرفت. جستجو بر اساس کلمات کلیدی در عنوان مقالات و بدون محدودیت زمانی تا سال 2020 انجام شد. نتایج مطالعه نشان داد در بین تنظیم کننده های رشد و سه گروه اصلی که به تولید تجاری رسیده اند شامل آنالوگ های هورمون جوانی، آگونیست های اکدایسترویید و بازدارنده های سنتز کیتین، آنالوگ های هورمون جوانی و بازدارنده های سنتز کیتین بیشترین کارایی را علیه کک ها داشته اند. تنظیم کننده های رشد حشرات علاوه بر اختصاصی بودن علیه حشرات، ماندگاری بالاتری در محیط، نسبت به سایر سموم ایمن دارند. این ترکیبات می توانند جمعیت کک ها را سرکوب کنند و از مصرف مداوم سموم شیمیایی جلوگیری کنند. همچنین این ترکیبات بروز مقاومت در جمعیت کک ها را مختل می کنند. در صورت انجام حملات بیولوژیک با استفاده از کک های ناقل طاعون در جنگ های بیولوژیک، تنظیم کننده های رشد مانند پایروپروکسی فن و لوفنورون می توانند، بدون آسیب به نیروهای خودی، بقا و تولیدمثل کک ها را مختل کرده و جمعیت کک را در زمان کوتاهی کنترل کنند.

    کلیدواژگان: جنگ بیولوژیک، کک، تنظیم کننده های رشد حشرات، کنترل ایمن
  • حسین معصوم بیگی، قادر غنی زاده، امیر میرشفیعی، مهدی راعی، بهرام روشن چراغی* صفحات 541-551
    زمینه و هدف

     بحران های طبیعی و انسان ساز از جمله تهدیدکننده های منابع اقتصادی و مراکز استراتژیک و حیاتی مثل انبارهای مواد غذایی و دارویی هستند. یکی از اقدامات پیشگیرانه موثر بر ارتقاء ایمنی انبارها، اجرای صحیح اصول پدافند غیرعامل است. این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت اجرای اصول پدافند غیرعامل در انبارهای مواد غذایی و دارویی بیمارستان های منتخب انجام شد.

    روش ها

    مطالعه از نوع توصیفی مقطعی و جامعه مورد مطالعه انبارهای مواد غذایی و دارویی بیمارستان های تحت پوشش دو دانشگاه علوم پزشکی بودند. ابتدا بازبینه لازم تهیه و روایی و پایایی آن انجام شد. سپس به کمک آن وضعیت پدافند غیرعامل انبارها ارزیابی شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    باربینه ارزیابی وضعیت رعایت اصول پدافند غیرعامل انبارها برای اولین بار طراحی و استفاده شد. وضعیت اجرای اصول پدافند غیرعامل انبارهای مواد غذایی و دارویی بیمارستان ها 20% در حد مطلوب،70% در حد متوسط و 10% در حد ضعیف ارزیابی شد. از نظر اصول پدافند غیرعامل مکان یابی بهینه 71/26%، استتار، پوشش و پراکندگی 64/35%، ایمنی در برابر آتش سوزی و اعلام خبر 68/92%، امنیت محوطه بیرونی 36/47%، امنیت محوطه داخلی 48/47%، مقاوم سازی سازه 58/35%، ایمنی درب و پنجره 76/06% و از نظر سایر موارد مهم 66/65% رعایت شده بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد وضعیت کلی رعایت اصول پدافند غیرعامل در انبارها به طور میانگین در حد متوسط است، اما از نظر وضعیت امنیت محوطه داخلی و بیرونی، اصل استتار و پراکندگی بدلیل عدم احداث اولیه سازه برای انبار، بعضا در حد ضعیف است. در نتیجه لازم است جهت رفع نواقص مذکور و ارتقاء ایمنی و رعایت اصول پدافند غیرعامل انبارها اقدام شود.

    کلیدواژگان: ایمنی، انبار، بیمارستان، پدافند غیرعامل، دارو، مواد غذایی
  • غلامرضا پورحیدری، سید محمد زارعی ابرقوئی* صفحات 552-554
  • حسن عراقی زاده، محمودرضا پیروی، سیمین تاج شریفی فر، میلاد احمدی مرزاله* صفحات 555-563
    زمینه و هدف

     روزانه شاهد رخداد بلایای طبیعی در نقاط مختلف دنیا هستیم، همچنین با توجه به حضور گسترده نیروهای نظامی در کمک رسانی و برقراری امنیت در مناطق بلازده، اهمیت هماهنگی بین نیروهای غیرنظامی-نظامی روشن تر می شود. مقاله حاضر با استفاده از روش مرور نظام مند با هدف استخراج عوامل تاثیرگذار در ارتقای هماهنگی غیرنظامی-نظامی در بلایای طبیعی در کشورهای مختلف دنیا انجام گردید.

    روش ها

    جستجوی نظام مند در پایگاه های PubMed، Cochran Library، Scopus، EMBASE، Web of Science و ProQuest بین ژانویه 1970 تا 31 دسامبر 2020 انجام شد. مقالات بر اساس کلید واژه های جستجو شامل سه بعد "هماهنگی"، "بلایا" و "نظامی-غیرنظامی" است توسط نویسندگان انتخاب گردید. در نهایت عوامل تاثیرگذار بر هماهنگی از مقالات استخراج گردیدند.

    یافته ها

    پس از مطالعه عنوان، چکیده و متن کامل مقالات، 15 مقاله برای آنالیز نهایی انتخاب شدند. 2 مقاله کیفی، 3 مقاله کمی، 1 مقاله درس آموخته، 5 مطالعه ترکیبی و 4 مقاله مروری بودند. فراوان ترین عامل ها از لحاظ تکرار، عوامل مدیریت اطلاعات (اشتراک گذاری و به روز بودن)، برنامه ریزی، فرماندهی واحد، آموزش و ارتباطات بودند. با تحلیل مقالات دو رویکرد اصلی برای مدیریت بلایا در دنیا وجود داشت که شامل رویکرد هماهنگی موازی و متوالی است.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مرور نظام مند دید کلی نسبت به عوامل تاثیرگذار روی هماهنگی بین نیروهای غیرنظامی-نظامی در بلایای طبیعی می دهد. هریک از عوامل به صورت حلقه های یک زنجیر هستند که باعث می شوند که پاسخ به بلایا هماهنگ تر باشد. همه سازمان های درگیر در پاسخ به بلایا بایستی در تدوین سیاست های مدیریت بحران هر کشور نقش داشته باشند، تا همه جنبه ها و مسایل مهم در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: هماهنگی، بلایا، نظامی، مدیریت، پاسخ
|
  • MohammadMehdi Salaree, Batool Nehrir, Masoud Sirati Nir* Pages 472-481
    Background and Aim

    Job burnout as an important subject and essential component of the nursing profession not only reduces the quality of life, but also has a negative impact on the quality of work-life of people. The purpose of this study was to carried out the spiritual coping strategies to deal with Job burnout in military Nurses.

    Methods

    This qualitative study was conducted through content analysis in the second half of 2015. In this study, twelve military nurses were selected through purposive sampling up to saturation data. Initially, they were asked to express their experiences about job burnout and then how to deal with it through semi-structured and deep individual interviews. After collecting the data, all interviews were recorded on paper and converted into text data and then coded with the special software analysis. Participants' contextual content data were analyzed through a conventional content analysis approach.

    Results

    Data analysis resulted in the 243 primary codes in 9 sub-categories and three main categories. The main theme included religious beliefs, occupational values and pilgrimage-tourism programs that were extracted as strategies for coping with job burnout.

    Conclusion

    Religious beliefs and spirituality were considered as the most important adaptive factor that could be effective in nursing adjustment with the consequences of job burnout. So that nursing practices are targeted, easy to deals with work problems, and can also improve their quality of work life.

    Keywords: Spiritual coping strategies, Job burnout, Military nurses, Qualitative study, Conventional content of analysis
  • Akram Hemmatipour*, Zahra Arizavi, Ahmad Moradi, Azam Jahngirmehr Pages 482-488
    Background and Aim

    COVID-19 is a deadly disease and treatment personnel have an important role in the care and control of this disease. The prerequisite for this care is infection control measures with good knowledge and practice in this field. Therefore, this study was conducted to determine the knowledge and practice of medical personnel in military clinics in Abadan in 2020.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 50 treatment personnel (nurse, operating room) participated in the census by informed consent. The data collection tool in this field was a self-made questionnaire of knowledge and practice of preventive behaviors. Scores are divided into three levels: good (above 24), medium (13-14), weak (below 13). Validity and reliability of this questionnaire have also been done. Data were analyzed using statistical tests and SPSS-22 software.

    Results

    The results showed that the mean of knowledge of participants was 7.98 ± 1.13 and the level of performance of preventive behaviors was 56.88 ± 13.71; the level of knowledge of 34 people (68%) and the level of performance of 29 people (58%) among the participating personnel were reported as good and there was no statistically significant relationship between the two variables (P> 0.05).

    Conclusion

    The present study showed that medical Personnel military have a high level of knowledge and practice of preventive behaviors of COVID-19, however, interventions and training programs are necessary for health care workers.

    Keywords: Knowledge, Preventive behaviors, Medical personnel, COVID-19
  • Zahra Sadat Asadi, Maryam Afshari, Mohsen Moradinia, Mehdi Kangavari, Farough Mohammadian* Pages 489-498
    Background and Aim

    Musculoskeletal disorders are among the most common causes of occupational injuries and disabilities in countries around the world. One of the times when people are at risk for musculoskeletal disorders is during the military. Considering the importance of soldiers' health, which is one of the main military pillars of the country, and considering that previous studies have further examined other occupations. Therefore, the aim of this study was to determine the effect of the intervention program on the level of risk of musculoskeletal disorders in soldiers in different parts of a military unit.

    Methods

    The present study was a quasi-experimental study that was performed on 140 male workers working by hand in different units of a military area in southern Iran in 2020. Sampling was available by sampling method. Assessing and determining the risk level for musculoskeletal disorders was performed using Rapid Exposure Assessment (QEC) software. Educational intervention for the intervention group, 4 60-minute training sessions were held. One month after the end of the educational intervention, the risk assessment of the risk of developing musculoskeletal disorders in both groups was determined. Data analysis was performed using SPSS-24 statistical software.

    Results

    The level of risk of musculoskeletal disorders after the educational intervention in the intervention group decreased compared to the control group and was statistically significant (P<0.05). Also, after the educational intervention in the two groups of intervention and control, in terms of the level of exposure to the risk factors of vibration, speed at work and job stress, there were no changes in the level of risk and training did not cause a statistically significant difference in these three factors (P>0.05). The level of whole body exposure risk for musculoskeletal disorders in the two groups of intervention and control after educational intervention is statistically significant (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the findings of the present study, the rate of musculoskeletal disorders in soldiers was high and correctional exercises had a significant effect on musculoskeletal disorders. Since musculoskeletal disorders are preventable, it can be concluded that planned trainings to the target community, including educational interventions, can be effective and useful.

    Keywords: Intervention, Proper handling of load, Physical condition, Soldiers, Military unit
  • Mohammad Rostami, Esfandiar Azad, Fatemeh Rahmati* Pages 499-507
    Background and Aim

    In response to the increasing rate of suicides in the world's armies, which also has significant statistics, attention and focus on the development and implementation of suicide prevention interventions have increased. Accordingly, the present study intends to evaluate the effectiveness of brief cognitive-behavioral therapy on reducing suicidal ideation of a group of soldiers.

    Methods

    In a quasi-experimental study based on a pre-and post-test design and control group, 24 soldiers were first selected using purposive sampling and then randomly divided into two experimental and control groups of 12 people. Brief cognitive-behavioral therapy was performed in the form of 10 sessions on a weekly basis for the experimental group. Data collection tools were Beck Scale for Suicidal Ideation (BSSI). The collected data were analyzed using univariate analysis of covariance methods in SPSS (V21.0) software.

    Results

    Data analysis showed that brief cognitive-behavioral therapy was significantly effective in reducing soldiers' suicidal ideation after the intervention (P <0.05).

    Conclusion

    Based on the research findings, it can be concluded that brief cognitive-behavioral therapy is effective in reducing soldiers' suicidal ideation. Therefore, the intervention used in the present study can be used as an appropriate method to reduce suicidal ideation, especially in soldiers and militaries, in psychological centers.

    Keywords: Suicide Ideation, Brief Cognitive Behavioral Therapy, Soldiers
  • Abbasali Rastgar, Sajad Alikarami, Eghbal Jabari* Pages 508-517
    Background and Aim

    Turnover Intention is an introduction to job turnover, and leaving the organization is costly for the organization. Therefore, it is necessary to address the factors that lead to the reduction of this phenomenon in the prevalence of coronary disease in hospitals. This study investigates the effect of managerial coaching on the turnover intention with the mediating role of work engagement and self-efficacy among nurses working in coronary patient’s departments.

    Methods

    The research method is descriptive- survey. From the statistical population, 130 people were selected based on Morgan table by simple random sampling method and data were collected from a standard questionnaire based on the Likert scale. The reliability of the questionnaires was obtained using Cronbach's alpha in the range of (0.81-0.93). To analyze the research data, structural equation modeling using SMART-PLS version 2 software was used.

    Results

    The results of this study showed that managerial coaching negatively affects the turnover Intention nurses. Also, the role of mediator work engagement and self-efficacy was confirmed in the effect of managerial mentoring on the turnover Intention, in other words, managerial coaching indirectly, through self-efficacy and work engagement, also reduces job turnover Intention nurses.

    Conclusion

    The results showed that managers who appear in the role of coach in organization reduce tend to the number of nurses 'turnover and increase nurses' work engagement and self-efficacy. The total of these factors reduces the cost of nursing careers. Therefore, it's a good idea for organizations to persuade their managers to engage in coaching behaviors within the organization.

    Keywords: Managerial coaching, Job enthusiasm, Nurse, Job turnover intention, Corona
  • Vahid Jahed, Seyed Hashem Daryabari, Khosrow Jadidi, Hossein Aghamollaei* Pages 518-528

    Eye injuries are one of the most common side effects of chemical agents, especially mustard gas, which can cause many conflicts in the long time. The cornea is the most critical component of the eye, and many eye injuries somehow are related to that. Nowadays, corneal transplantation is the conventional treatment for corneal injuries, which is due to the lack of a donor, rejection of the transplant, and the possibility of transmitting the disease from the donor to the recipient, face limitations that require an alternative with high efficiency. Stem cells with the ability to proliferate and differentiate into target tissues play a crucial role in novel regeneration methods. These cells are also harvested from various non-ocular sources such as bone marrow, adipose and umbilical cord as well as ocular sources in the corneal layers. Direct and indirect transfer of stem cells with different ocular and ocular references to the cornea's damaged layers and subsequent differentiation into specific corneal cells and its regeneration has been considered a practical treatment in recent years. Due to the high progress in this field in many countries and its replacement with high-risk and time-consuming surgical methods, it needs to be studied more. In this review, in addition to introducing the challenges of current medical procedures and the structure of corneal tissue, the preclinical and clinical advances in the use of stem cells for cell therapy are highlighted.

    Keywords: Chemical burn, Cornea, Stem cell, Cell therapy, Tissue regeneration
  • Mehdi Khoobdel, Reza Ranjbar, Jalal Jalali Sendi, Davood Shayegan* Pages 529-540

    The use of blood-sucking insects is one of the most important methods for pathogen prevalence in biological warfare. Fleas are one of the most important insects in transmitting microbial agents. Developing and updating new and specific methods of insect control is essential for passive defense and preparation of biological attacks as well as unexpected disease epidemics. For successful flea management, the used strategies must be selective and have minimal impact on the environment and humans. In the current study, effects of hormone-like compounds and IGRs on fleas control have been reviewed. Databases including EMBASE, PubMed, Scopus, Science direct, Citation Index, and Google Scholar were used as authentic sources. To retrieve the data, the search strategy and selection of articles was based on the keywords including Control, Fleas, Siphonaptera, Insect growth regulator, Insect hormone mimics, with different possible combinations were performed. We also used the keywords mainly mentioned in the titles of the articles without time limit but limited to 2020. The results of the study demonstrated that among the commercial growth regulators including juvenile hormone analogues, ecdysteroid agonists, and chitin synthesis inhibitors, the juvenile hormone analogues and chitin synthesis inhibitors have been most effective against fleas. In addition to their specificity, the growth regulators apart their safety are also considered persistant then their counterparts. These compounds can suppress flea populations and prevent the continued use of chemical pesticides. On the other hand, they impair resistance development in fleas. When fleas are used in biological warfare, growth regulators such as pyriproxyfen and lufenuron can disrupt flea survival and reproduction and control flea populations in a short while without harming own forces.

    Keywords: Biological warfare, Flea, Insect growth regulators, Insect control
  • Hossein Masoumbeigi, Ghader Ghanizadeh, Amir Mirshafiee, Amir Raei, Bahram Roshan Cheraghi* Pages 541-551
    Background and Aim

    Economic resources, vital and gravity centers like food material and pharmaceutical warehouses are threatening by natural and man-made crises. Implementation of the passive defense fundamental’s is preventive measures, which can lead to elevation of the warehouses safety. This research was investigated assessment and implementation of the passive defense fundamentals in hospitals’ food and pharmaceutical warehouses.

    Methods

    This cross-sectional and descriptive study was conducted on hospitals food and pharmaceutical warehouses in two universities of medical sciences districts. Assessment of the research goal was performed by valid and reliable researcher made checklist. The collected data were analyzed using descriptive and analytical statistical methods.

    Results

    In the first step, a checklist as the passive defense assessment tool for warehouses assessment was designed. In 20%, 70% and 10% of warehouses, the implementation of passive defense fundamentals is desirable, moderate and weak respectively, Site selection in 71.26%, camouflage, coverage and dispersion in 64.35%, fire safety and early warning systems in 68.92%, outdoor security in 36.47%, indoor security in 48.47%, structural reinforcement in 58.35%, door and window safety in 76.06% and in other important cases, 66.65% was appropriate.

    Conclusion

    The passive defense status in warehouses is in the moderate to optimal, indoor and outdoor security and the principle of camouflage and dispersion due to lack of initial construction of structures is weak. As a result, elimination of the mentioned shortcomings, safety improvement, and implementation of the passive defense fundamentals are necessary.

    Keywords: Hospital, Passive defense, Safety, Warehouse, Food, Pharmaceutical
  • Gholamreza Poorheidari, Seyed Mohammad Zarei Abarghoui* Pages 552-554
  • Hasan Araghizadeh, Mahmoudreza Peyravi, Simintaj Sharififar, Milad Ahmadi Marzaleh* Pages 555-563
    Background and Aim

    We are bearing witness to the daily occurrence of natural disasters in various parts of the world. Considering the extensive presence of military forces for assistance and establishment of security in disaster-stricken regions, the importance of coordination between civil and military forces becomes clearer. The present study used a systematic review method to extract the factors influencing the enhancement of the military-civil forces’ coordination in natural disasters in various countries around the globe.

    Methods

    A systematic search was made in PubMed, Cochran Library, Scopus, EMBASE, Web of Science, and ProQuest between January 1970 and December 31, 2020. Articles were selected by the authors based on the search keywords including the three dimensions of "coordination", "disasters" and "military-civilian". The articles were selected based on keywords by the author. In the end, the factors influencing coordination were selected from the articles.

    Results

    After studying the titles, abstracts, and texts of all articles, 15 of them were selected for final analysis. There were 2 qualitative articles, 3 quantitative articles, 1 lesson learned article, 5 mix-method studies and 4 review articles. The most frequent factors in terms of repetition were information management (sharing and newness), planning, unit commanding, instruction, and communication. Analyzing the articles, there were two main approaches to disaster management in the world, which include the parallel and sequential coordination approach.

    Conclusion

    The results obtained from this systematic review provided an overview of the factors influencing civil-military forces’ coordination during natural disasters. Each of the factors was envisioned as a chain loop that caused more coordination in responding to disasters. Overall, all organizations involved in disaster management should play a role in codification of crisis management policies of every country, so that the important aspects and issues can be taken into account.

    Keywords: Coordination, Disaster, Military, Management, Response