فهرست مطالب

پژوهشنامه انقلاب اسلامی - پیاپی 38 (بهار 1400)

پژوهشنامه انقلاب اسلامی
پیاپی 38 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مصطفی آقاجانی*، ناصر جمالزاده، سید مجتبی عزیزی صفحات 1-20

    اصل ولایت فقیه، با توجه به اهمیت ویژه اش در پیشبرد اهداف اسلامی و معاضدتش نسبت به اسلامی شدن جامعه ، بیش از همه؛ صحنه ی بروز حساسیت و منازعات در بین علما و فقهای شیعه بوده است. نفس این موضوع، سبب شده تا فقها، در آثار مختلف فقهی خود به صورت های گوناگون ، دراین موضوع به طرح بحث بپردازند. از جمله نظراتی که درباره ی ولایت فقیه عنوان شده و از سوی مخالفان و موافقان مورد بحث و فحص قرار گرفته، دیدگاه علامه محمد حسین نایینی(ره) است. از این رو مقاله ی حاضر در صدد است با استفاده از روش تحقیق هرمنوتیک قصدگرای اسکینر، و با لحاظ کردن الزامات روشی آن، به پژوهش در نظرات ایشان که به صورت پراکنده در آثار فقهی شان موجود است، و نیز مبتنی بر زمینه های تاریخی آن دوره پرداخته و به این سوال پاسخ می دهد که حیطه ی اختیارات ولی فقیه از نگاه ایشان تا چه میزان است و دیدگاه ایشان ترسیم کننده کدام سطح از اعمال ولایت می باشد. هرچند تحقیق حاضر به علت اختلافات متعددی که در خوانش آراء ایشان شکل گرفته است، آنچنان فرضیه آزما نیست، اما با توجه به مطالعات پیشینی و زمینه ی شناخت علمای شیعه، مدعای این پژوهش بر مطلقه بودن ولایت فقیه نزد آیت الله نایینی استوار است.

    کلیدواژگان: میرزای نایینی، ولایت مطلقه، ولایت عامه، ولایت در امور حسبه، حکومت فقیهان
  • مهدی مقدسی*، اصغر افتخاری صفحات 21-51

    جریان نفاق همواره یکی از اصلی ترین چالش های جامعه اسلامی از صدر اسلام تا دوران انقلاب اسلامی بوده است که با امتزاج حق و باطل، پنهان کاری و ظاهری فریبنده سعی در ضربه زدن به جامعه از درون را دارد. سازمان مجاهدین خلق یکی از مهم ترین جریان های نفاق در جمهوری اسلامی است که در سا ل های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی با ظاهر خلق دوستی توانسته بود از بدنه اجتماعی مناسبی برخوردار شود و با تکیه بر آن در پی قبضه قدرت در کشور بود. مواجهه امام خمینی به تدریج موجب آشکار شدن چهره واقعی سازمان و ریزش بدنه اجتماعی آن شد و زمینه برای طرد این سازمان از سوی مردم فراهم آمد. پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به این سوال است که «مراحل مواجهه امام خمینی با سازمان مجاهدین خلق از دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تا زمان قیام مسلحانه آن ها علیه جمهوری اسلامی چه بوده است»؟ پاسخ این پرسش می تواند الگویی برای مقابله با جریان های معاند در دوران حکومت اسلامی بوده و از سوی دیگر در مقابل کسانی که مدعی رویکرد کاملا حذفی جمهوری اسلامی در قبال مخالفان هستند، جوابی مستند و مستدل باشد. جهت پاسخ به این سوال، برای گردآوری داده ها از روش «کتابخانه ای» و برای تحلیل از روش «تحلیل مضمون» استفاده شده است. نتیجه پژوهش نشان می دهد که مواجهه حضرت امام با جریان نفاق شامل چهار مرحله «عدم تایید و انزجار قلبی»، « مواجهه نرم و اکتفا به تذکر » به جریان نفاق، « گذار از مواجهه نرم به مواجهه سخت» و «مواجهه سخت» با این جریان است.

    کلیدواژگان: امام خمینی، سازمان مجاهدین خلق، منافقین، مواجهه نرم، مواجهه سخت
  • سید محمدرضا مرندی*، روح الله جلالی اصل صفحات 53-67

     فهم "اندیشه سیاسی امام خمینی" به عنوان بنیان گذار و به تبع آن زیربنای فکری نظام سیاسی نوین پس از انقلاب اسلامی 1357 در ایران، از اهمیت والایی برخوردار است. نظام نوین ایران، بر اساس دو رکن اسلامیت و جمهوریت بنا گردیده است. نوع نقش و جایگاه مردم در تعیین معادلات قدرت، امری مهم و موثر بوده و از این رو همیشه مورد منازعه اندیشمندان بوده است. اما در پاسخ به این سوال که تعریف جمهوریت، در نقش آفرینی حاکمیتی در اندیشه امام خمینی چگونه است، به این نتیجه می رسیم که برخی معتقد هستند که امام خمینی، نقش مردم در حاکمیت را مهم و ضروری اما بعد از تضمین اسلامیت آن، مشروع دانسته و برای مردم صرفا نقشی در حد ایجاد مقبولیت و فعلیت قایل است. برخی دیگر با توجه به برجسته کردن نظرات ایشان در خصوص تعیین کننده بودن رای مردم، اراده مردم را موجب مشروعیت بخشی می دانند. اما برخی معتقدند که امام خمینی مشروعیت یک حکومت را با دو رکن مردمی- الهی پذیرفته، و بدون یکی با وجود دیگری آن نظام سیاسی را مشروع نمی داند. بررسی و مقایسه توصیفی نظرات مختلف و صریح امام خمینی گویای این سخن است که امام خمینی در ضمن پذیرش "ولایت عامه فقها" قایل به مشروعیت دوگانه مردمی- الهی است. کلیدواژگان امام خمینی، حاکمیت، مردم سالاری، مقبولیت، مشروعیت، مشروعیت دوگانه.

    کلیدواژگان: امام خمینی، حاکمیت، مردم سالاری، مشروعیت، مشروعیت دوگانه
  • بابک نادرپور، اسماعیل احمدی*، اکبر اشرفی صفحات 69-90

    پهلوی دوم درقالب پنج برنامه عمرانی-اقتصادی، نوسازی جامعه ایرانی را درطول دوران سلطنت 37 ساله اش دنبال کرد. او قصد داشت به پشتوانه درآمدهای نفتی و حمایت آمریکا در فرصت کمی با بهره گرفتن از تجربه کشورهای غربی ایران را به کشوری مدرن تبدیل کندامادر عمل این برنامه ها نتوانست ایران را در ردیف کشورهای توسعه یافته قرار دهد. اهداف سیاسی-نظامی، دخالت های مستقیم خود شاه و هیات حاکمه، ترجیح مطلق توسعه صنعتی-تکنولوژی برتوسعه کشاورزی و شتاب در توسعه را می توان بخشی از عواملی دانست که برنامه های عمرانی را ازاثربخشی مطلوب دورساخت. در این پژوهش تلاش شده است با روش تاریخی-تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانه ایی به این پرسش پاسخ داده شود که کردستان به عنوان یکی از استانهای محروم و پیرامونی که ظرفیت های طبیعی زیادی برای توسعه دارد چه جایگاهی در برنامه های عمرانی پهلوی دوم داشت؟و اجرای این برنامه ها چه نتایجی در کردستان به بار آورد؟یافته های پژوهش نشانگرآنست؛ سرشت تمرکزگرا، فردمحور و رانتیر دولت پهلوی فرصت توسعه و آبادانی را از استان های قومی_پیرامونی مثل کردستان سلب نموددرنتیجه، مدرنیزاسیون پهلوی در کردستان عواقب منفی و ضدتوسعه ایی نظیر گسترش حاشیه نشینی در شهرها، تعمیق فاصله طبقاتی،تشدید ناسیونالیسم قومی و حکمرانی امنیتی را به بار آورد.

    کلیدواژگان: کردستان، برنامه های عمرانی، پهلوی دوم، حاشیه نشینی، فاصله طبقاتی
  • احسان رازانی*، علی محمدزاده صفحات 91-113
    هدف

    هدف این تحقیق، شناسایی ظرفیت ها و قابلیت های موثر در استمرار گفتمان انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک گفتمان فراگیر است.

    روش شناسی پژوهش

    این مقاله با پیروی از روش کیفی و جمع آوری داده ها از منابع کتابخانه ای و اسناد نوشتاری و بهره گیری از تحلیل گفتمانی به این سوال پاسخ می دهد که گفتمان انقلاب اسلامی چگونه از رهگذر تعامل با خرده گفتمان های درونی خود توانسته به حیات خود ادامه دهد؟

    یافته های تحقیق

    جمهوری اسلامی از بدو تاسیس و در طی دوران زعامت بنیانگذار کبیر انقلاب در دهه ی اول موسوم به دوره ی تثبیت، شاهد رقابت خرده گفتمان های دموکراتیک اسلام سیاسی و آرمانگرایی اسلامی انقلابی بود که هریک توانستند در مقاطعی با تثبیت مفاهیم و باورهای اصلی خود با معنابخشی و مشروع سازی دال های شناور، گفتمان خود را استیلا و برتری بخشند.

    نتایج

    گفتمان انقلاب اسلامی، صرف نظر از این منازعات درون گفتمانی در برخی مقاطع زمانی، به دلیل فراگیری و تعمیق دقایق گفتمانی اش در ذهنیت توده های عظیم مردمی و وفاداری گفتمان های درونی آن به دال مرکزی گفتمان (اسلام)، در دسترس بودن و عاملیت سوژه سیاسی(نقش و جایگاه برتر امام) دچار توقف و انسداد نشد و توانست ضمن تداوم حیات، بستری برای بازتولید خرده گفتمان هایی رقیب در دهه های آتی فراهم آورد.

    کلیدواژگان: 'گفتمان انقلاب اسلامی، خرده گفتمان دموکراتیک اسلامی، خرده گفتمان آرمانگرایی اسلامی، لاکلا و موفه
  • سید مرتضی حافظی*، محمد رادمرد صفحات 115-135

    رخداد تسخیر سفارت ایالات متحده آمریکا توسط دانشجویان پیروی خط امام، یکی از نقاط عطف تاریخی رابطه ایران و ایالات متحده به شمار می رود. ایالات متحده علی رغم داشتن قدرت سیاسی و نظامی برتر در برابر جمهوری اسلامی ایران به مجموعه تصویرسازی های ژیوپلیتیک برای همراه کردن جامعه جهانی با خود برعلیه این کشور روی آورد. تصویرسازی ژیوپلیتیک به معنای رقابت قدرت ها بر سر شکل دهی به ادراک و ذهنیت اشخاص، نهادها و بازیگران سیاسی از موقعیت، ویژگی ها و محتوای فضای جغرافیایی بر اساس منافع آن کشور می باشد. و در وجه انتقادی خود، به معنای برساخت واقعیت بر دوگانه سازی به منظور ساخت هویت جدید از یک سو و تضعیف سازی دشمن/ دیگری/ غیر از سوی دیگر اشاره می کند. نوشتار پیش رو می کوشد به این پرسش که در پی تسخیر سفارت آمریکا، تصویرسازی ژیوپلیتیک این کشور در وجه انتقادی آن واجد چه مشخصه ها و ویژگی هایی بود، پاسخ گوید. ایالات متحده با بهره گیری از روش تصویرسازی ژیوپلیتیک و بازنمایی ایماژ «دشمن خیالی» نزد افکار عمومی جامعه باهدف تولید و تثبیت این گفتمان، بستر نفوذ و اعماله سلطه نامحسوس را فراهم می نماید. این پژوهش با استفاده از روش گفتمان لاکلاو و موفه به عنوان یک ابزار تحلیلی می کوشد چگونگی تلاش یک گفتمان برای شکل دادن صورت بندی هژمونتیک و بررسی وقته های آن را موردبررسی قرار دهد.

    کلیدواژگان: تصویرسازی ژئوپلیتیک، ایالات متحده امریکا، تسخیر سفارت، گفتمان انتقادی، ایران
  • نیره قوی*، جعفر هزارجریبی صفحات 137-159

    این مقاله با روش توصیفی - تطبیقی در حوزه زنان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی در پی پاسخ به این سدر خصوص انقلا ب اسلامی ایران افزون بر اهمیت بررسی فرآیند شکل گیری و پیروزی و اهداف ، چگونگی تحولات در سیاستگذاری و آثار آن در حوزه های مختلف موضوع مهمی است که برای تحلیلی علمی باید به آن توجه شود .معطوف به این اهمیت این مقاله با هدف وضعیت شناسی تطبیقی حوزه زنان در قبل و بعد از انقلاب وچگونگی تاثیر سیاست گذاری بر توسعه ابعاد مختلف سیاسی- اجتماعی ، علمی - فرهنگی انجام پذیرفته است .وال است که انقلاب اسلامی تا چه میزان در سیاستگذاری و توسعه درحوزه زنان تاثیر گذار بوده است . یا فته های تحقیق در خصوص زنان نشانگر تحولات قابل توجهی در سیاستگذاری و توسعه در ابعاد مختلف(ساختاری ، نهادی ، تقنینی و اجرایی) می باشد .تحولات درسیاستگذاری با بهره گیری از روش توصیفی و یافته های توسعه ای با روش مقایسه ای در ابعاد مختلف در قبل و بعد از انقلاب در قالب مدل محقق ساخته بیان گریده وتغییرات زیر بنایی در سیاستگذاری موجب رشد ، توسعه و ارتقاء وضعیت زنان در ابعاد سیاسی - اجتماعی ، فرهنگی و علمی بر اساس شاخصهای بین المللی و بومی گردیده است اما ؛ با توجه به ظرفیت های معنوی، مادی و انسانی نظام اسلامی تا دست یابی به نقطه مطلوب ، تلاش مسیولان و همدلی و همراهی مردم ضروری است؛ تا در حرکت از وضعیت موجود به طرف وضعیت مقدور و مطلوب میسر گردد .

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، زنان، توسعه، سیاستگذاری، جمهوری اسلامی ایران
  • فاضل شادمانی، ارسلان قربانی شیخ نشین*، محمدباقر خرمشاد، سوسن صفاوردی صفحات 161-186

    در شرایط جدید نظام بین الملل،مولفه های قدرت دچار دگرگونی شده است. لذا کشورها به منظور اثبات حقانیت صلاحیت حاکمیتی خود و تایید تصمیمات و اقدامات حکومتی خویش به عرصه ای نو از قدرت وارد شده اند که به عنوان قدرت نرم تعریف می شود. با این توصیف، نظام جمهوری اسلامی ایران از یک تکیه گاه اصولی به نام مردم سالاری دینی در عرصه قدرت نرم بهره مند است. مردم سالاری دینی به مثابه بدیل و رقیبی برای لیبرال دموکراسی غرب مطرح بوده است. این پدیده ی نو ظهور می تواند در شرایطی که منطقه در دوره گذار و به دنبال آن واگذاری حق تعیین سرنوشت به دست خود مردم است، به عنوان الگویی کارآمد برای کشورها واقع شود. البته وقوع این اتفاق، اتهامات وارده از سوی غرب و غرب گرایان به نظام جمهوری اسلامی ایران را بی اثر می سازد. در این پژوهش تلاش می شود تا ضمن بررسی مولفه های تشکیل دهنده قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران، جایگاه مردم سالاری دینی به مثابه الگویی فرهنگی - سیاسی مورد کنکاش قرارگیرد. این مقاله، توصیفی- کتابخانه ای بوده و در پی پاسخ به این سوال محوری است که مردم سالاری دینی در میان مولفه های مختلف قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران از چه جایگاهی برخوردار است؟ نتایج حاصله نشان دهنده نقش بازتولید و پویا سازی ساختار سیاسی کشور مبتنی بر مردم سالاری دینی در تقویت قدرت و مشروعیت سیاسی در داخل و خارج و نیز مصونیت و موفقیت نظام در مواجهه با سناریوهای احتمالی آینده در جنگ نرم تحمیلی از سوی غرب است.

    کلیدواژگان: مردم سالاری دینی، جمهوری اسلامی، مشروعیت، قدرت نرم، دموکراسی
|
  • Mostafa Aqajani *, Naser Jamalzadeh, Seyyed Mojtaba Azizi Pages 1-20

    Principle of Velayat-e- Faqih, Given its special importance in advancing Islamic goals And its support for the Islamization of society was a scene of sensitivity and conflict between Shiite scholars. This issue has made the jurists, in their various Jurisprudence works talk about this topic. Including comments about Velayat-e Faqih And by the opponents and supporters of the argument, there is a debate, is the Various dimensions of view of Allamah Mohammad Hosein Nayini (RA)One of the great jurists of the Constitutional Revolution. The present paper seeks to use the skinner's hermeneutic research method and with the requirements of its method, to research his opinions Which is sparse in his Jurisprudential bookks , and also based on historical backgrounds of that period. This article is about to answers the question of how far the domains of the Velayat -e- Faqih are in his view and what is his point of view is the level of the province's actions. Although the present research is not very hypothetical, But according to a priori studies and knowledge of Shiite scholars, the claim of this research is based on the accepted form of government in the absolute of the Velayat-e- faqih with Ayatollah Naiani

    Keywords: Mirza Naeini, velayate motlaghe, velayete ammeh, velayate hesfiyeh, rule of the jurists
  • Mahdi Moghadasi *, Asghar Eftekhari Pages 21-51

    The current of hypocrisy has always been one of the main challenges of the Islamic society from the beginning of Islam to the time of the Islamic Revolution, which tries to strike at the society from within by mixing right and wrong, secrecy and deceptive appearance. The Mojahedin Khalq Organization is one of the most important currents of hypocrisy in the Islamic Republic. Imam Khomeini's confrontation gradually revealed the true face of the organization and the collapse of its social body, and provided the ground for the people to reject this organization. Imam Khomeini's confrontation gradually revealed the true face of the organization and the collapse of its social body, and provided the ground for the rejection of this organization by the people. The present study seeks to answer the question: "What were the stages of Imam Khomeini's confrontation with the Mojahedin Khalq Organization from the period before the victory of the Islamic Revolution to the time of their armed uprising against the Islamic Republic?" The answer to this question can be a model for confronting the dissident currents during the Islamic regime, and on the other hand, it can be a documented and reasoned answer to those who claim a completely eliminative approach of the Islamic Republic towards the opposition. To answer this question, the "library" method was used to collect data and the "content analysis" method was used for analysis. The result of the research shows that Imam Khomeini's confrontation with the current of hypocrisy includes four stages: "disapproval and disgust of the heart", "soft confrontation and mere reminder" to the current of hypocrisy, "transition from soft confrontation to hard confrontation" and "hard confrontation" with this Is flowing.

    Keywords: Imam Khomeini, MEK, Hypocrites, Soft Exposure, Hard Exposure
  • Sayyed Mohammad Reza Marandi *, Roohollah Jali Asl Pages 53-67

    The principles of legitimacy of people sovereignty from Imam Khomeini,s political thought Abstract of article Understanding Imam Khomeini,s political thoutghs as the founder [of the Islamic Republic of Iran] and the principles of the political construction of Iran, after the 1979 Islamic Revolution, is of paramount importance. The two pillars of “Islamic” and “Republic” constitute the foundation of the novel system of modem Iran. Since people’s role in distributing power is significant, experts and political thinkers consider it as a matter of dispute. The question of how the Imam defined “Republic” within his respective political vision, is believed by many to be that he considered popularity second, and as a mere vehicle, to the “Islamic” pillar of state sovereignty. Others magnify his emphatic look on voter turnout to argue that he viewed popularity as a partial, but determining, factor in state legitimacy. But some others contend that he saw legitimacy equally made up of theocracy and democracy as two complementing elements legitimizing a state. Scrutiny and descriptive comparison of his various publicly stated political opinions clarify that Imam Khomeini believed in both theo-democracy as a dual concept, and a “general authority of Islamic scholars.” Keywords: Imam Khomeini, sovereignty, democracy, popularity, legitimacy, dual legitimacy.

    Keywords: Imam Khomeini, -sovereignty- democracy-, legitimacy- dual legitimacy
  • Esmail Ahmadi *, Akbar Ashrafi, Babk Naderpour Pages 69-90

    Within the format of five civil reconstruction-economic programs, second Pahlavi sought renovation of the Iranian society during 37 years of his sultanate. He intended to transform Iran into a modern country by the support of petroleum incomes and the US within a short period of time through taking advantage of the western countries’ experiences but these programs could not place Iran amidst the developed countries in practice. Military-political goals, direct interventions by the Shah himself and the governing body, absolute preference of the industrial-technological development over the agricultural development and hastiness in development can be realized as part of the factors that drove the civil reconstruction programs away from optimal effectiveness. Efforts have been made in this historical-analytical research to make use of the library resources for finding an answer to this question as to what position has Kurdistan been enjoying in the second Pahlavi’s civil reconstruction programs considering the fact that, as one of the deprived and peripheral provinces, it has had a lot of natural capacities for development? It will be also investigated that what results have been followed by the implementation of these programs in Kurdistan? The study findings indicated that the centralist, individual-oriented and rentier nature of the second Pahlavi deprived the tribal and peripheral provinces such as Kurdistan from their opportunity of development and reconstruction. Resultantly, Pahlavi’s modernization was followed in Kurdistan by negative and anti-developmental outcomes like the expansion of suburbanization in the cities, deepening of the class gaps, intensification of the ethnicity-based nationalism and security-driven governance.

    Keywords: Kurdistan, civil reconstruction programs, second Pahlavi, Marginalization, class-based gap
  • Ehsan Razani *, Ali Mohammadzadeh Pages 91-113

    During the Islamic Revolution there were a number of active Identities and micro-discourses that appeared in different faces based upon their own True System, Signifiers, and specifications. Through utilizing a qualitative method and discourse analysis theory, this paper tries to answer the question that how the Islamic Revolution discourse has been able to survive via interaction with its micro-discourses during in the aftermath of the 1979 Revolution? Since its inception and during the first decade after the Revolution, known as the Consolidation period, the politics of the Islamic Republic under the Grand Ayatollah Imam Khomeini, was a scene of rivalry among two major micro-discourses, Democratic Political Islam and Islamic, Revolutionary Idealism, each of them could maintain their own hegemony by consolidating key concepts and belief systems through sense-making, legitimizing, and applying floating signifiers in the society. As the paper argues, notwithstanding the occasional intra-conflicts among micro-discourses, the Islamic Revolution discourse, thanks to inclusiveness and deepness of the discursive elements, and loyalty of the masses to the nodal point around which other signifiers were articulated and got meaning (Islam), not only never reached an impasse and standoff, but also provided a forum for competing micro-discourses to present themselves in the coming decades.

    Keywords: Islamic Revolution Discourse, Islamic Democratic micro-discourse, Islamic Idealism micro-discourse, Laclau, Mouffe
  • Seyed Morteza Hafezi *, MOHAMAD RADMARD Pages 115-135

    The event of occupying the US Embassy by students following the Islamic Revolution in 1987 is one of the historical milestones of the relationship between Iran and the United States. In spite of its superior political and military power over the Islamic Republic of Iran, the United States turned to geopolitical illustrations to bring its international community together. Geopolitical imaging means the power of rivalry over the formation of the perception and subjectivity of individuals, institutions and political actors of the position, characteristics and content of geographical space based on the interests of that country. Geopolitical imaging in its critical aspect, referring to the realization of reality, refers to dualism in order to build a new identity on one side and weaken an enemy / another / on the other. Regarding this issue, the leading writer tries to answer the question of how the US embassy conquers the geopolitical imaging of its country in terms of its qualities and characteristics. It seems that the United States, by exploiting the geopolitical imaging and displaying the "imaginary enemy" of the image of the public opinion of the society, aims to produce and consolidate this discourse, a platform for infiltration and intolerant domination.

    Keywords: Geopolitical Illustration, United States, Conquer the Embassy, Critical Discourse, Iran
  • Naeere Ghavi *, Jafar Hezarjaribi Pages 137-159

    Regarding the Islamic Revolution of Iran, in addition to the importance of examining the process of formation and victory and goals.It is institutional, legislative and executive. Policy developments using descriptive method and development findings with.Regarding the Islamic Revolution of Iran, in addition to the importance of examining the process of formation and victory and goals.It is institutional, legislative and executive. Policy developments using descriptive method and development findings with.Regarding the Islamic Revolution of Iran, in addition to the importance of examining the process of formation and victory and goals.It is institutional, legislative and executive. Policy developments using descriptive method and development findings with.Regarding the Islamic Revolution of Iran, in addition to the importance of examining the process of formation and victory and goals.It is institutional, legislative and executive. Policy developments using descriptive method and development findings with.Regarding the Islamic Revolution of Iran, in addition to the importance of examining the process of formation and victory and goals.It is institutional, legislative and executive. Policy developments using descriptive method and development findings with.Regarding the Islamic Revolution of Iran, in addition to the importance of examining the process of formation and victory and goals.It is institutional, legislative and executive. Policy developments using descriptive method and development findings with

    Keywords: Islamic Revolution, women, Development, Policy Making, Islamic Republic of Iran
  • Fazel Shadmani, Arsalan Ghorbani *, Mohammad Bagher Khormashad, Sosan Safaverdi Pages 161-186

    In the new conditions of the international system, the components of power have changed. Therefore, in order to prove the legitimacy of their sovereignty and to approve their decisions and actions of the government, countries have entered a new arena of power, which is defined as soft power. With this description, the system of the Islamic Republic of Iran benefits from a fundamental support called religious democracy in the field of soft power. Religious democracy has emerged as an alternative and rival to Western liberal democracy. This emerging phenomenon can serve as an effective model for countries in a situation where the region is in a period of transition, followed by the transfer of the right to self-determination to the people themselves. Of course, the occurrence of this incident nullifies the accusations made by the West and Westernists against the system of the Islamic Republic of Iran. In this study, while examining the components of the soft power of the Islamic Republic of Iran, the position of religious democracy as a cultural-political model is explored. This article is descriptive-library and seeks to answer the central question that what is the position of religious democracy among the various components of the soft power of the Islamic Republic of Iran? The results show the role of reproduction and dynamism of the political structure of the country based on religious democracy in strengthening political power and legitimacy at home and abroad, as well as the immunity and success of the system in the face of possible future scenarios in the soft war imposed by the West.

    Keywords: Religious Democracy, Islamic Republic, Legitimacy, Soft Power, Democracy