فهرست مطالب

فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای
سال هجدهم شماره 71 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مدارا نصیری، مهسا آل ابراهیم*، رامین حاجی خانی، پژمان مرتضوی، مریم بنانج صفحات 3425-3434

    فیبروز کبدی به عنوان یک عامل ایجاد مرگ و میر در انسان شناخته شده است. استرس اکسیداتیو در بیماری کبد_کلستاتیک به عنوان رابط بین آسیب کبدی و فیبروز کبدی عمل می کند. بنابراین هر عاملی که توانایی متعادل کردن آسیب اکسیداتیو را داشته باشد، قادر به کاهش فیبروز در کبد کلستاتیک خواهد بود.جلبک قهوه ای Nizimuddiniazanardinii یکی از منابع طبیعی در اکوسیستم دریایی است که حاوی ترکیبات فعال بیولوژیکی بوده واثرات ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی آن شناخته شده است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر عصاره اتانولی جلبک قهوه ای Nizimuddiniazanardinii بر ضایعات هیستوپاتولوژیکی کبدی القاء شده با انسداد مجرای صفراوی در موش های صحرایی نر بود. 54 سر موش صحرایی نر بطور تصادفی در 9 گروه تقسیم بندی شدند (n=6). گروه کنترل (موش های دست نخورده)، گروه شم (لاپاراتومی بدون انسداد مجرای صفراوی)، گروه های کنترل عصاره جلبک (50، 100 یا 200 میلی گرم بر کیلوگرم)، گروه BDL، گروه های درمان تجربی (موش های BDL + عصاره جلبک با غلظت 50، 100 یا 200 میلی گرم بر کیلوگرم). BDLسطح سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، بیلی روبین تام، کلسترول و تری گلیسیرید را بطور معنی داری نسبت به گروه شم افزایش داد، درحالی که سطوح آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در کبد و سطح سرمی آلبومین و پروتئین تام را کاهش داد. درمان موش های صحرایی BDL با عصاره جلبکاین تغییرات را بهبود بخشید.براساس رنگ آمیزی تری کروم ماسون،BDLبه طور قابل توجهی باعث ایجاد فیبروز در کبد گردید.این تغییرات نیز با تیمار عصاره جلبکبه صورت وابسته به غلظت کاهش یافت. نتایج این مطالعه اثر محافظت_کبدی و ضدفیبروزی Nizimuddiniazanardiniiدر کبد کلستاتیکرا نشان داد. اثر ضد فیبروزی این جلبکاحتمالا ناشی از اثرات آنتی اکسیدانی و مهار رادیکال های آزاد می باشد.

    کلیدواژگان: انسداد مجرای صفراوی، کلستاز، فیبروز کبدی، جلبک قهوه ای، Nizimuddiniazanardinii
  • امید کریمی *، محمدرضا مفیدی، مرتضی بیطرف ثانی صفحات 3435-3443

    آلودگی محیط زیست به کادمیوم در حال افزایش است. ورود این فلز سمی سنگین به زنجیره غذایی خطری جدی برای جمعیت انسانی و حیوانی است. این مطالعه با هدف ارزیابی اثر پودر زردچوبه حاوی 96/2% ازمجموع کورکومینوییدها در تعدیل اثرات سوء کادمیوم خوراکی در بلدرچین های ژاپنی انجام شد. تعداد 180 قطعه بلدرچین ژاپنی نر از سن 22 روزگی به مدت 23 روز به شش گروه تقسیم شدند. گروه شاهد با جیره پایه و سایر گروه ها با جیره پایه مکمل شده با 3 گرم پودر زردچوبه (حاوی 18/88 میلی گرم از مجموع کورکومینوییدها)، 5 گرم پودر زردچوبه (حاوی 148 میلی گرم از مجموع کورکومینوییدها)، 100 میلی گرم کلراید کادمیوم، 100 میلی گرم کلراید کادمیوم + 3 گرم پودر زردچوبه و 100 میلی گرم کلراید کادمیوم + 5 گرم پودر زردچوبه در هر کیلوگرم از خوراک تغذیه شدند. افزودن پودر زردچوبه به جیره آلوده به کادمیوم موجب کاهش سطح سرمی سیتوکین های پیش التهابی TNF-α وIL-6، افزایش فعالیت SOD،  CATو ظرفیت پاداکسندگی کل و کاهش پراکسیددار شدن چربی گردید p < 0.05. همچنین کاهش فعالیت سرمی آنزیم هایALT ،AST  و ALP، افزایش غلظت پروتئین تام سرم و بهبود وزن بدن و وزن نسبی کبد مشاهده شد. نتایج نشان داد که پودر زردچوبه، با بهبود وضعیت پاداکسندگی و کاهش فعالیت سیتوکین های پیش التهابی، اثرات سمی کادمیوم را در بلدرچین ژاپنی کاهش داد. مقادیر بیشتر پودر زردچوبه تاثیربیشتری در کاهش سمیت کادمیوم داشت.

    کلیدواژگان: کادمیوم، پودر زردچوبه، بلدرچین ژاپنی، تنش اکسایشی، التهاب
  • محمدعلی مسیان مقدم، سید امیرعلی انوار، کیومرث امینی*، محمدرضا خانی صفحات 3445-3454

    این مطالعه تاثیر باکتریهای پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم را بر بیان ژن مولد آمین های بیوژن در استافیلوکوک های جدا شده از شیر با استفاده از روش های استاندارد بررسی نموده است. جداسازی استافیلوکوکوس ها از 100 نمونه شیر خام با استفاده از روش های استاندارد بیوشیمیایی، رنگ آمیزی گرم و بررسی توالی  16S rRNA انجام شد. نمونه های حاوی این سویه ها از نظر تولید آمین های بیوژن توسط HPLC مورد بررسی قرار گرفتند و وجود ژن های هدف توسط MultiplexPCR تعیین شد. باکتری های واجد ژن های هدف تحت تیمار با سوپرناتانت لاکتوکوکوس لاکتیس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم قرار گرفتند و بیان ژن ها با Real time PCR سنجیده شد. داده ها نشان داد که 60 سویه استافیلوکوکوس جداسازی شد که در ژنوم 54 سویه ژنهای هدف حضور داشتند و در 3 نمونه میزان کادآورین و پوترسین در بیشترین حالت خود بود. مقادیر آمین های بیوژن در روزهای دوم و سوم تیمار نسبت به روز اول به صورت معنی داری بیشتر بود (0.001 p<). نتایج MIC به دست آمده برای باکتری های استافیلوکوکوس در معرض باکتری های پروبیوتیک در نمونه ها بین 125 میکروگرم بر میلی لیتر و 5/62 میکروگرم بر میلی لیتر بود. نتایج حاصل از  واکنش Real Time PCR نشان داد که میانگین کاهش سطح تغییرات بیان هر دو ژن از نظر آماری معنی دار بوده است.  این مطالعه نشان داد که استفاده از باکتری های پروبیوتیک میتواند از طریق کاهش جمعیت این باکتری ها و کاهش بیان ژن مولد کادآورین و پوترسین ، منجر به کاهش تولید این آمین و افزایش کیفیت شیر گردد.

    کلیدواژگان: شیر، استافیلوکوکوس، کادآورین، پوترسین، پروبیوتیک
  • سارا الهوئی نظری، نسیم حیاتی رودباری*، کاظم پریور، اکرم عبدی صفحات 3455-3466

    سم آفلاتوکسین B1 آثار زیان باری بر سیستم عصبی-مغزی دارد. از اینرو در این مطالعه به بررسی تاثیرات آفلاتوکسین B1 بر تکوین هیپوکامپ موش های صحرایی نوزاد پرداخته شد. در این مطالعه پس از تهیه و آماده سازی آفلاتوکسین B1،  از 18 سر موش ماده ی باردار  نژاد ویستار با سن چهار هفته و وزن متوسط 10±85 گرم استفاده گردید. حیوانات در سه گروه شم (دریافت کننده ی روغن کنجد به عنوان حلال آفلاتوکسین B1)، آفلاتوکسین B1 و کنترل سالم تقسیم بندی شدند و در یک دوره ی تیماری سه ماهه جهت بررسی تغییرات ایمونوهیستوشیمی مارکرهای Ki-67، NeuN و GFAP بافت هیپوکامپ در موش های ویستار مورد استفاده قرار گرفتند. طبق نتایج بدست آمده از مطالعات ایمونوهیستوشیمی، گروه های تیمار شده با آفلاتوکسین B1 کاهش آماری معنی داری در بیان Ki-67 و NeuN نسبت به گروه کنترل نشان دادند (01/0>P). در حالیکه میزان بیان مارکر GFAP در مقایسه با گروه کنترل، افزایش آماری معنی داری (01/0>P) یافته بود. از طرفی کاهش چشمگیری در بیان پروتئین های NeuN و Ki-67و افزایش در میزان بیان GFAP مشاهده گردید که این یافته ها همراه با مشاهدات حاصل از عکس برداری ایمونوهیستوشیمی فلورسنت تایید گردید. آفلاتوکسین B1 با ایجاد اختلال در میزان فعالیت و بیان پروتئین های حیاتی در ناحیه هیپوکامپ منجر به  اختلال در تمایز نورونی و افزایش صدمات مغزی می شود که این علایم با کاهش شدید در NeuN و افزایش در GFAP اثبات گردید.

    کلیدواژگان: آفلاتوکسین B1، Ki-67، GFAP، NeuN، هیپوکامپ
  • فهیمه فیروز بخت، ودود رضویلر*، سید امرعلی انوار صفحات 3467-3476

    هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سویه لاکتوکوکوس لاکتیس (ل. لاکتیس) تولید کننده نایسین بر روی رشد و بقای باکتری های پاتوژن در محیط کشت و گوشت مرغ خام در  دمای 12 درجه سانتیگراد بوده است. بدین منظور، تعداد 108×5/1 ل. لاکتیس به محیط کشت و قطعات گوشت مرغ حاوی 105×5/1 از هر سویه پاتوژن تلقیح شد. تعداد باکتری های مورد مطالعه، مقادیر پروتئین و pH در گروه های کنترل و مواجهه در روزهای صفر، سه، پنج و هفت روز پس از تلقیح اندازه گیری شد و نیز وجود ژن نایسین در ل. لاکتیس مورد بررسی قرار گرفت. داده ها نشان داد که ل. لاکتیس اثرات ممانعت کنندگی قابل توجهی (05/0≤p) بر روی پاتوژنهای مورد مطالعه در BHI مایع و گوشت مرغ داشته است. pH گوشت مرغ تلقیح شده با ل. لاکتیس طی 7 روز نگهداری در 12 درجه سانتی گراد به طور معنی داری (05/0≤p) افزایش پیدا کرد و از 1/0±9/5 در روز صفر به 2/0±9/6 در روز 7 رسید. مقدار متوسط پروتئین در گوشت مرغ تلقیح شده با ل. لاکتیس در 12 درجه سانتی گراد از 05/1±93/17 در روز صفر به 25/1±23/14 در روز هفت رسید و این کاهش مقدار پروتئین از نظر آماری معنی دار بود (05/0≤p). با توجه به فراگیر شدن غذاهای پروبیوتیک و بروز پتانسیل مثبت این نوع فراورده های غذایی، مطالعه حاضر نشان داد که ل. لاکتیسهای تولید کننده نایسین میتوانند با جلوگیری از رشد سایر جمعیت های باکتریایی باعث حفظ تازگی مرغ شده و از فساد آن در اثر افزایش جمعیت باکتری های پاتوژن جلوگیری نمایند.

    کلیدواژگان: نایسین، لاکتوکوکوس لاکتیس، گوشت مرغ، پروبیوتیک
  • مصطفی مشکات، بهار شمشادی*، کیومرث امینی صفحات 3477-3485

    گونه های کریپتوسپوریدیوم به شاخه اپی کمپلکس ها تعلق دارد و پروتوزواهای فرصت طلبی هستند که سیستم های تنفسی و گوارشی در انسان و حیوان ها را آلوده می کند. این مطالعه به منظور بررسی شیوع، تشخیص و شناسایی گونه های کریپتوسپوریدیوم با استفاده از روش های Nested PCR و (RFLP) Restriction Fragment Length Polymorphism در گوساله های شهرستان شاهرود انجام شد. 256 نمونه ی مدفوع از گوساله های زیر 2 ماه جمع آوری شد و نمونه های مثبت با استفاده از روش زیل-نلسون رنگ آمیزی شدند. پرایمرهای اختصاصی برای بررسی Nested PCR استفاده شد و زیرگونه ها توسط روش RFLP بررسی شدند. نتایج مطالعه میکروسکوپی نشان داد که 27 نمونه (54/10 %) از نمونه های مورد بررسی مثبت بودند. نتایج برای روش Nested PCR نشان داد که از مجموع نمونه های مورد بررسی، به ترتیب 59/92 % و 41/7 % به ترتیب برای کریپتوسپوریدیوم پارووم و کریپتوسپوریدیوم اندرسونی مثبت بودند. نتایج نشان داد که 25 نمونه تحت تاثیر آنزیم VSP در نواحی 104 و 628 جفت باز قرار گرفتند، که نشان دهنده ی که تایید کننده ی زیرگونه های کریپتوسپوریدیوم پارووم گاوی و زیرگونه ی ژن A بودند. نمونه های تحت تاثیر آنزیم Ssp I قرار گرفتند و نتایج باندهایی را در 385 و 448 جفت باز نشان داد که نشان دهنده ی زیر گونه های C. muris/C. andersoni بودند. نتایج توسط آنزیم dde، باندهایی را در 156، 186 و 224 جفت باز نشان داد که نشان دهنده ی زیر گونه ی C. muris بود. گونه ها و زیرگونه های مختلف با استفاده از روش های مختلف شناسایی شدند که می تواند به کنترل کریپتوسپوریدیوز کمک کند.

    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوز، گوساله ها، RFLP، شاهرود
  • مریم کریمی دهکردی *، فرید رضایی، شهرام پورنظری صفحات 3487-3496

    آرگاس پرسیکوس در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر دنیا دیده می شود. ماکیان، کبوتر، اردک، غاز و سایر پرندگان اهلی و وحشی و حتی انسان میزبان آن هستند. علاوه بر بروز کم خونی، این کنه می تواند بیماری های اسپیروکتوز پرندگان، اژیپسیانلوزیس و وبای ماکیان را نیز انتقال دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات فیزیولوژیک و رفتاری ناشی از تغذیه لارو کنه آرگاس پرسیکوس بر روی موش سفید آزمایشگاهی انجام شد. پس از جمع آوری کنه ها و تولید لاور های کنه در محیط آزمایشگاه، موش‎ها در تیمارهای مختلف به وسیله ی تعداد مورد نظر لارو کنه آرگاس پرسیکوس آلوده شدند و علایم فیزیولوژیک ایجاد شده به صورت روزانه بررسی و ثبت شد. نتایج مطالعه حاضر حاکی از ایجاد اختلال و تغییرات فیزیولوژیک در موش های آلوده با لارو این کنه بود. همچنین علایم اولیه پوستی حاکی از التهاب مختصر پوست در محل اتصال نوزادها بود و براساس تعداد کنه های که به منظورآلوده کردن موش ها استفاده شده بود متفاوت بود همچنین تغییرات وزنی در آلودگی با دوزهای مختلف لارو حاکی از تاثیر این کنه در وزن بود. با توجه به اثرات منفی این لاور و زیان های اقتصادی ناشی از این کنه بررسی بیشتر تاثیرات این کنه در ماکیان ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: آرگاس پرسیکوس، لارو، فیزیولوژیک، موش آزمایشگاهی، ماکیان
|
  • M.Nasiri Pages 3425-3434

    liver fibrosis has been recognized as a cause of morbidity and mortality in humans. The oxidative stress in cholestatic liver disease serves as a link between hepatic injury and liver fibrosis. Therefore, any agent that has the capacity of normalizing the oxidative damage, would be able to decrease fibrosis in a cholestatic liver. The brown Algae Nizimuddiniazanardiniiis one of the natural resources in the marine ecosystem which contains biologically active compoundsand it's anti-inflammatory, anti-cancer, anti-fungal and antioxidant effects are known.The aim of the present study was the evaluation of the effect of ethanolic extract of brown algaeNizimuddiniazanardinii on liver fibrosis induced by bile duct ligation (BDL) in male rats. 54 male rats were randomly classified in nine groups (n=6): control group (intact rats), sham group (laparatomy without BDL),Nizimuddinia extract control groups (50, 100 or 200 mg/kg). BDL group, experimental treatment groups (BDL rats+ 50, 100 or 200 mg/kg Nizimuddinia). BDL increased the serum levels of aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase, alkaline phosphatase, total bilirubin, cholesterol and triglyceride, whereas it reduced the levels of antioxidant enzymes, superoxide dismutase and catalase in the liver and also reduced the serumic levels of albumin and total protein. Treatment of BDL rats with Nizimuddiniazanardiniiextract attenuated these changes. As determined by Masson’s trichrome staining, BDL markedly induced the liver fibrosis. These alterations were also significantly attenuated by Nizimuddiniazanardiniiadministration.  The results of this study indicate the hepatoprotective and antifibrotic effect of Nizimuddinia zanardiniiin the cholestatic liver. The antifibrotic effect of this brown algea likely due to the antioxidative and free radical scavenging effects of it.

    Keywords: Bile duct ligation, Cholestasis, Liver fibrosis, Brown algae, Nizimuddiniazanardinii
  • *O.Karimi Pages 3435-3443

    Environmental pollution by cadmium (Cd) is increasing. The entry of this heavy toxic metal into the food chain is a serious danger to human and animal populations. This study aims to evaluate the effect of turmeric (Curcuma longa) powder (TP) containing 2.96% of total curcuminoides (TCM) in modulating the adverse impacts of Cd in Japanese quail. 180 22-day-old male Japanese quails were randomly divided into six groups for 23 days and fed a basal diet (BD) supplemented with 3 gr/kg TP (containing 88.18 mg of TCM), 5 mg/kg TP (containing 148 mg of TCM), 100 mg/kg Cd, 3 mg/kg TP plus 100 mg/kg Cd, and 5 gr/kg TP and 100 mg/kg Cd. The addition of TP to the Cd-contaminated diet reduced serum levels of pro-inflammatory cytokines TNF-αand IL-6, improved total antioxidant capacity, increased SOD and CAT activity, as well as decreasing MDA concentration. The TP supplementation significantly (p<0.05) reduced the harmful effects of Cd on body weight loss, relative liver weight gain, and total protein concentration, besides increasing serum levels of ALT, AST, and ALP enzymes. The findings of this study suggest that TP may reduce the toxic effects of Cd in Japanese quail by improving antioxidant status and reducing the activity of pro-inflammatory cytokines. The addition of 5 g/kg TP to the Cd-contaminated diet results in more antioxidant and anti-inflammatory properties than 3 g/kg TP.

    Keywords: Cadmium, Turmeric powder, Japanese quail, oxidative stress, inflammation
  • M.A.Masiyan Moghadam Pages 3445-3454

    This study investigated the effect of probiotic bacteria Lactococcus lactis and Bifidobacterium bifidum on the expression of the cadaverine and putrescine producing gene in staphylococci species isolated from milk. Staphylococci were identified and isolated from 100 samples of raw milk using standard biochemical methods, Gram staining and 16srRNA sequencing. Samples containing these strains were examined by HPLC for the production of biogenic amines. The presence of the target genes was determined by MultiplexPCR. Bacteria with target gene were treated with Lactococcus lactis supernatant and Bifidobacterium bifidum and the expression of genes was measured by Real time PCR. The data showed that 60 strains of Staphylococcus were isolated, 54 strains of them had target genes. In three samples the level of the cadaverine and putrescine was higher than others. The levels of biogenic amines in the second and third days were significantly higher than the first day (p <0.001). The MIC results obtained for Staphylococcus bacteria exposed to probiotic bacteria in the samples were 125 μg/ml or 62.5 μg/ml. The results of  Real Time PCR reaction showed that the mean reduction in the level of changes in gene expression was statistically significant (p <0.05). This study showed that the use of probiotic bacteria can reduce this bacteria populations and increase the quality of milk by reducing the expression of the biogenic amines-producing genes.

    Keywords: Milk, Staphylococcus, cadaverine, Putrescine, Probiotics
  • S.Alhoei Nazari Pages 3455-3466

    Aflatoxin B1 has harmful effects on the nervous-cerebral system. Therefore, in this study the effects of Aflatoxin B1 on the development of the hippocampus of neonatal rats were investigated. After the preparation of Aflatoxin B1, 18 pregnant female Wistar rats with an average weight of 85±10 g were used. Animals were divided into three groups: sham (receiving sesame oil as a solvent of Aflatoxin B1), Aflatoxin B1 and Healthy control. According to the results of immunohistochemical studies, Aflatoxin B1 treated groups showed a statistically significant decrease in Ki-67 and NeuN expression compared to the control group (P <0.01). While the expression level of the GFAP in comparison with the control group had a statistically significant increase (P <0.01). On the other hand, a significant decrease in the expression of NeuN and Ki-67 proteins and an increase in the expression of GFAP were observed, which were confirmed by observations from fluorescent immunohistochemical imaging. Aflatoxin B1 disrupts neuronal differentiation and increases brain damage by disrupting the activity and expression of vital proteins in the hippocampus, which was demonstrated by a sharp decrease in NeuN and an increase in GFAP.

    Keywords: Aflatoxin B1, Ki-67, GFAP, NeuN, Hippocampus
  • F.Firouzbakht Pages 3467-3476

    The aim of this study was to evaluate the effect of bacteriocin-nisin-producing strains of standard pathogenic strains in culture medium and raw chicken meat at 12°C. The number of bacteria studied in the control and experiment groups was measured on days 0, 3, 5 and 7 after inoculation. Protein and pH levels in meat were examined on days 0, 3, 5, 5 and 7 after inoculation and the presence of nisin gene in probiotics were evaluated. The data showed that Lactococcus lactis had significant inhibitory effects (p≤0.05) on the pathogens studied in liquid BHI and chicken meat. The pH of chicken meat inoculated with Lactococcus lactis increased significantly (p<0.05) during 7 days of storage at 12°C, from 5.9 ± 0.1 on day 0 to 6.9± 0.2 on 7th day. The average amount of protein in chicken meat inoculated with Lactococcus lactis at 12°C decreased from 17.93 ± 1.05 on day 0 to 14.23±1.25 on 7th day and this reduction in protein was statistically significant (p<0.05). Regarding to the prevalence of probiotic foods and the emergence of positive potential of this type of food products, the present study showed that lactococcal producing nisin can maintain the freshness of chicken and reduce its spoilage by decreasing population of pathogenic bacteria.

    Keywords: Nisin, Lactococcus lactis, Chicken Meat, Probiotics
  • M.Meshkat Pages 3477-3485

    Cryptosporidium species belong to Apicomplexa phylum and are opportunistic protozoans that infect the gastrointestinal and respiratory systems of some animals and humans. This study was conducted to investigate the prevalence, detection, and identification of Cryptosporidium species by nested PCR and restriction fragment length polymorphism (RFLP) in calves in Shahroud town.  A total number of 256 calves was collected from fecal samples of pre-weaned calves (≤2 months) in Shahroud town, and positive samples were stained by Ziehl-Neelsen (ZN) staining method. Specific primers were used to investigate the Nested-PCR and sub-species were investigated by RFLP method. The microscopic results showed that 27 samples (10.54 %) of the samples were positive. The results for nested-PCR showed that out of samples, 92.59 % and 7.41 % of samples were positive for C. parvum and C. Andersoi, respectively. The results showed that 25 samples were affected by VSP enzyme in regions of 104 and 628 bp that belong C. parvum bovine, and genotype A gene sub-species. The samples were affected by Ssp I enzyme and the results showed bands in regions of 385 and 448 bp that show C. muris/C. andersoni sub-species. The results for dde enzyme showed bands in regions of 156, 186, and 224 bp that confirm C. muris sub-specie. The different species and sub-species were identified by different methods and can help to control of the cryptosporidiosis.

    Keywords: Cryptosporidiosis, claves, RFLP, shahroud
  • M.Karimi Dehkordi* Pages 3487-3496

    Argus persicus is found in tropical and subtropical regions of the world. Poultry, pigeons, ducks, geese, and other domestic and wild birds and even humans are its hosts. In addition to causing anemia, the mite can also transmit avian Spirochetosis and Pasteurellosis. The aim of this study was to investigate the physiological and behavioral effects of feeding Argas persicus larvae on rats. After collecting Argas persicus larvae, rats were infected with the desired number of Argas persicus tick larvae in different treatments, and physiological symptoms were examined and recorded daily. The results of the present study indicated abnormalities and physiological changes in rats infected with the larvae of this tick. Early skin signs also indicated a slight inflammation of the skin at the junction of the infants and varied according to the number of ticks used to infect the rats. Also, weight changes in infection with different doses of larvae indicated the effect of the tick on weight. Considering the negative effects of this tick and the economic losses caused by this tick, further investigation of the effects of this tick in poultry seems necessary.

    Keywords: Argus persicus, Larvae, mice, Physiologic, Poultry