فهرست مطالب

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 43، تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهرام طهماسبی، مهرداد جواهری پور، رضاعلی محسنی صفحات 7-22

    هدف این مقاله مقایسه نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران با نظام سیاسی لیبرال دموکراسی، به منظور شناخت نوع الگوی سیاسی حاکم بر این کشور است. روش تحقیق، مقایسه ای- تطبیقی و تکنیک گردآوری اطلاعات اسنادی است. در این مقاله ابتدا به مفهوم و اصول لیبرال دموکراسی اشاره شده و سپس به مقایسه این اصول:1.اصل حاکمیت مردم؛ 2.برابری سیاسی؛3. آزادی سیاسی؛4. نظارت همگانی؛5. اصالت قانون، با نظام سیاسی جمهوری اسلامی، پرداخته شده است. نتیجه به دست آمده بیانگر آن است که اصول لیبرال دموکراسی تفاوت ماهوی با نظام جمهوری اسلامی دارد اما به این معنا نیست که نوع نظام سیاسی حاکم درایران دموکراتیک نیست بلکه علی رغم برخی ویژگی های اقتدارگرایانه در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران در مجموع این نوع نظام سیاسی صورتی از الگوی سیاسی برآمده از مبانی دین اسلام و سنت ایرانی است، به عبارتی حکومتی است که به اراده اکثریت مردم، مقید به اصل حاکمیت دین اسلام در شیونات زندگی افراد و اجتماع است.

    کلیدواژگان: لیبرال دموکراسی، مردم سالاری دینی، جمهوری اسلامی ایران
  • کریم اکبرزاده، صادق ملکی آوارسین صفحات 23-43

    هدف پژوهش حاضر مطالعه رضایت دانشجویان از خدمات آموزشی، رفاهی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال تحصیلی 1396-1395 می باشد. روش تحقیق، روش توصیفی از نوع پیمایش است و به لحاظ هدف، تحقیق کاربردی می باشد. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز به تعداد 8602 نفر (3854 پسر و 4748 دختر) که در 14 دانشکده در رشته های مختلف مشغول به تحصیل بودند. حجم نمونه تحقیق نیز با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر به دست آمد. ابزار اندازه گیری تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی رضایت دانشجویان از خدمات آموزشی، رفاهی دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد که اعتبار آن بر اساس اعتبار صوری به تایید رسید و میزان پایایی ابزار با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 93/0 برآورد گردید. برای آزمون فرضیه ها، پس از تست نرمال بودن توزیع متغیرها با استفاده از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، آزمون تحلیل واریانس یکطرفه مورد استفاده قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که بین رضایت از خدمات آموزشی براساس گروه سنی و رشته تحصیلی دانشجویان تفاوت معنی دار وجود دارد، ولی بین رضایت از خدمات رفاهی بر اساس گروه سنی و رشته تحصیلی دانشجویان تفاوت معنی داری وجود نداشت.

    کلیدواژگان: رضایت دانشجویان، خدمات آموزشی و رفاهی، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز
  • حسام نصیری، شهلا کاظمی پور، مجید کفاشی صفحات 45-69

    هدف اصلی این پژوهش، تعیین عوامل جمعیت شناختی مرتبط با مشارکت سیاسی شهروندان شهر مهاباد می باشد. روش تحقیق، پیمایش بود. جامعه آماری، کلیه شهروندان 18 سال به بالای شاغل در شهر مهاباد درسال 1397 می باشد. حجم نمونه مورد مطالعه با استفاده از فرمول کوکران، 382 نفر برآورد گردید و نمونه ها به شیوه نمونه گیری احتمالی خوشه ای چندمرحله ای و هم چنین نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در تحقیق حاضر، پرسشنامه محقق ساخته مشارکت سیاسی است که ضریب پایایی آن به کمک آلفای کرونباخ 96/0 به دست آمد و جهت سنجش مفاهیم آن ازطیف لیکرت استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و تحلیل واریانس یک راهه استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که بین میزان مشارکت سیاسی و پایگاه اجتماعی- اقتصادی افراد تفاوت معناداری وجود دارد و میزان مشارکت سیاسی طبقه متوسط و پایین جامعه مهاباد بیشتر ازسایر طبقات این شهر می باشد. نتیجه تحقیق حاضر گویای آن است که در جامعه مهاباد، طبقه پایین به منظور تغییر وضعیت موجود خود و دست یابی به وضعیت مطلوب، ضرورت، انگیزه، میل و رغبت بیشتری برای مشارکت و مداخله در امور سیاسی دارد اما دخالت و مشارکت طبقه متوسط در امورات سیاسی این شهر بیشتر از نوع تحمیلی است.

    کلیدواژگان: پایگاه اجتماعی- اقتصادی، مشارکت سیاسی، سن، جنس، تحصیلات، وضع تاهل
  • آذر علیمحمدی خانقاه، محمدباقر علیزاده اقدم صفحات 71-88

    تحقیق حاضر با هدف تعیین رابطه بین سرمایه فرهنگی با بیگانگی اجتماعی- فرهنگی دربین جوانان شهر تبریز انجام گرفت. احساس بیگانگی اجتماعی- فرهنگی در میان افراد جامعه، همنوایی، وفاق اجتماعی و همبستگی گروهی را درجامعه کمرنگ کرده و سبب می شود تا افراد جامعه با اهداف فرهنگی،  انتظارات جمعی و آن چه جامعه به عنوان الگوهای عمل برای اعضا خود در نظر می گیرد همسو نشوند. یکی از عوامل مرتبط با بیگانگی، سرمایه فرهنگی است که فرد آن را به طور انتسابی و اکتسابی در خانواده، جامعه و مدرسه کسبمی کند. روش تحقیق پیمایش از نوع همبستگی است. از نظر هدف، تحقیق  کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها جزء روش های میدانی می باشد. به لحاظ زمانی تحقیق حاضر مقطعی می باشد. جامعه آماری این تحقیق جوانان 29-18 سال شهر تبریز است. نتایج حاصل نشان می دهد که بین ابعاد سه گانه سرمایه فرهنگی با بیگانگی اجتماعی-  فرهنگی همبستگی  معکوس وجود دارد یعنی با افزایش میزان سرمایه فرهنگی از میزان بیگانگی اجتماعی- فرهنگی کاسته می شود. رابطه معنی داری بین بیگانگی  اجتماعی- فرهنگی و متغیرهای زمینه ای سن و جنسیت مشاهده نگردید

    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، بیگانگی اجتماعی، جوانان شهر تبریز
  • بهنام طالبی، یعقوب زارع صفحات 89-107

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه سلامت سازمانی و فرهنگ سازمانی با فرسودگی شغلی معلمان در مدارس آموزش و پرورش عشایر سیار استان آذربایجان شرقی بوده است. روش انجام پژوهش، از نوع همبستگی است. جامعه آماری آن شامل کلیه معلمان مدارس آموزش و پرورش عشایر سیار استان آذربایجان شرقی به تعداد 340 نفر می باشد. با استفاده از جدول مورگان به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای 180 نفر انتخاب شدند برای گردآوری داده ها از پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش، پرسشنامه سلامت سازمانی مایلز و پرسشنامه فرهنگ سازمانی کامرون و کویین استفاده شد. جهت سنجش روایی پرسشنامه از نظر اساتید و جهت سنجش پایایی پرسشنامه ها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. ضریب پایایی کل پرسشنامه ها بالای 7/0 به دست آمده است. یافته های تحقیق نشان داد که بین فرسودگی شغلی، خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و کاهش احساس کفایت شخصی با فرهنگ و سلامت سازمانی رابطه معناداری وجود دارد و فرهنگ سازمانی با ضریب بتای 59/0 بر فرسودگی شغلی نقش موثری دارد.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، سلامت سازمانی، فرسودگی شغلی، عشایر
  • زهرا عباسپور قاضی جهانی، امیدعلی حسین زاده صفحات 109-127

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه رهبری معنوی و سرمایه فکری با اخلاق حرفه ای مدیران مدارس منطقه آذرشهر انجام گرفت. پژوهش حاضر بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری داده ها تحقیق توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش 273 نفر از مدیران و معاونان مدارس آموزش و پرورش منطقه آذرشهر بودند که از این تعداد 167 نفر مرد و 106 نفر زن بودند. نمونه پژوهش با استفاده از جدول مورگان 160 نفر تعیین شد که از این تعداد 98 نفر مرد و 62 نفر زن با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه رهبری معنوی (فرای و همکاران، 2005)، پرسشنامه سرمایه فکری (بونتیس، 1998)، و پرسشنامه اخلاق حرفه ای (قاسم زاده و همکاران، 1393)، بود. برای تحلیل فرضیه ها از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه همزمان استفاده شد. نتایج نشان داد بین رهبری معنوی با اخلاق حرفه ای مدیران مدارس منطقه آذرشهر رابطه وجود دارد (05/0>p). بین سرمایه فکری با اخلاق حرفه ای مدیران مدارس منطقه آذرشهر رابطه وجود دارد(05/0>p). ضریب رگرسیون رهبری معنوی (265/0=β) و سرمایه فکری (805/0=β) بر روی اخلاق حرفه ای با توجه به مقدار آزمون t معنادار بود و نشان داد که رهبری معنوی و سرمایه فکری می توانند اخلاق حرفه ای را به طور معناداری پیش بینی نمایند.

    کلیدواژگان: رهبری معنوی، سرمایه فکری، اخلاق حرفه ای، مدیران مدارس
  • نوروز هاشم زهی، انسیه اصغری صفحات 129-145

    جهانی شدن و سرمایه اجتماعی در ایران حوزه ای نسبتا جدید است که در مقایسه با سایر واقعیت های اجتماعی پژوهش های کمتری در مورد آن انجام گرفته است. هدف مطالعه حاضر ارزیابی شناخت تاثیر جهانی شدن زندگی بر سرمایه اجتماعی شهروندان تهرانی می باشد. این پژوهش به روش پیمایش و ابزار پرسشنامه و شیوه نمونه گیری خوشه ای در میان حجم نمونه 300 نفر از شهروندان در مناطق یک، هفت و هفده کلانشهر تهران می پردازد. نتایج نشان می دهد، میزان سرمایه اجتماعی و جهانی شدن زندگی شهروندان تهرانی در حد متوسط می باشد. از نظر زیمل، گیدنز و فوکویاما جهانی شدن زندگی باعث می شود که اعتماد اجتماعی کاهش یابد اما این فرضیه در این تحقیق مورد تایید قرار نگرفت و بر عکس با افزایش جهانی شدن اعتماد نیز افزایش را نشان می دهد. پاتنام و کلمن معتقدند که با وجود جهانی شدن زندگی، همکاری اجتماعی کاهش می یابد، اما داده های موجود نشان می دهد با افزایش جهانی شدن همکاری اجتماعی شهروندان تهرانی افزایش می یابد. از نظر پاتنام گرایش های جهانی باعث می شود مشارکت اجتماعی کاهش یابد، اما این فرضیه نیز در این تحقیق مورد تایید قرار نگرفت. بنابراین میان همکاری و اعتماد اجتماعی با جهانی شدن زندگی رابطه همبستگی مثبت و مستقیم وجود دارد. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون رابطه علی بین جهانی شدن و سرمایه اجتماعی ضعیف است. تحلیل مسیر، نشان می دهد، فقط جهانی شدن زندگی فرهنگی بر سرمایه اجتماعی تاثیر مستقیم دارد. اما جهانی شدن زندگی اقتصادی و سیاسی بر سرمایه اجتماعی تاثیر غیر مستقیم قابل توجهی دارند

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، جهانی شدن زندگی فرهنگی، جهانی شدن زندگی اقتصادی، جهانی شدن زندگی سیاسی
  • ثریا ودادی، محمدرضا رسولی صفحات 147-160

    «نرمش قهرمانانه»، اصطلاحی بود که توسط مقام معظم رهبری در سال 1392، پیرامون تعاملات سیاسی مطرح شده بود. نظر بر این که هر دو کشور ایران اسلامی و آمریکا به عنوان دو قدرت و گفتمان موثر در عرصه بین المللی شناخته می شوند و هر نوع تقابل و تعامل بین دو کشور، بسیاری از معادلات منطقه ای و جهانی را دچار تغییر می سازد. بنابراین، اهمیت شناخت راهبردها و تاکتیک ها و گفتمان سیاسی حاکم بر این دو کشور، ضروری و مهم است. در این تحقیق، تحلیل محتوای دیدگاه مقام معظم رهبری- پیرامون آمریکا با تاکید بر چیستی و چگونگی «مذاکره و ارتباط با آمریکا» در بازه زمانی 1368 تا 1395 را دنبال کردیم تا به شناختی علمی و دقیق از دیدیگاه ایشان نسبت به آمریکا برسیم؛ طبق نمونه گیری هدف مند از بین کل بیانات ایشان، تعداد 209 سخنرانی مرتبط با مفهوم «آمریکا» به دست آمد و آن ها را در پنج محور موضوعی: «اسلام و آمریکا»، «آسیب شناسی آمریکا»، «انزوای آمریکا»، «سیاست خاورمیانه ای آمریکا» و «مذاکره و رابطه با آمریکا» طبقه بندی و مقوله بندی کردیم که بیشترین فراوانی و تاکید در موضوعات فوق به ترتیب عبارتند از: در «کلید واژه های مرتبط با مقوله ی «اسلام و آمریکا»، مربوط به اسلام آمریکایی است؛ در «کلید واژه های مرتبط با مقوله «آسیب شناسی آمریکا»، مربوط به ضعف و افول قدرت در آمریکاست؛ در کلید واژه های مرتبط با مقوله «انزوای آمریکا»، مربوط به انزوای آمریکا نزد ملت های جهان است؛ در کلیدواژه های مرتبط با مقوله «سیاست خاورمیانه ای آمریکا»، مربوط به شکست سیاست های خاورمیانه ای آمریکا است و بیشترین فراوانی در کلید واژه های مرتبط با مقوله «مذاکره و رابطه با آمریکا»، مربوط به ویژگی و خصوصیات آمریکاست که عبارتند از: سلطه طلبی، زورگویی، دیکتاتوری، تجاوزگری، جنگ افروزی و ظالم بودن؛ در کنار این ویژگی ها، دشمنی و دشمن بودن آمریکا و روحیه استکباری و غرور آن نیز مورد تاکید بود. بنا بر یافته های تحقیق، آمریکا به دنبال مذاکره غیر مشروط با جمهوری اسلامی ایران برای تحمیل خواسته هایش است و در زمینه روابط هم به رابطه مشروط (تسلیم شدن جمهوری اسلامی) می اندیشد که در شرایط فعلی، نه مذاکره و نه رابطه با آمریکا، ضررش بیشتر از سودش است.

    کلیدواژگان: اسلام و آمریکا، آسیب شناسی آمریکا، انزوای آمریکا، سیاست خاورمیانه ای آمریکا، مذاکره و رابطه با آمریکا
|
  • Shahram Tahmasebi, Mehrdad Javaheripour, Reza Ali Mohseni Pages 7-22

    The purpose of this study is to compare the political system of the IRIwith the political system of liberal democracy in order to understand thetype of political model governing this country. The research method iscomparative and the technique of collecting information is documentary.At first, this article referred to the concept and principles of liberaldemocracy then these principles (1. The principle of people's sovereignty;2. Political equality; 3. Political freedom; 4. Universal monitoring; 5. Theauthenticity of the law) were compared to the Islamic Republic's politicalsystem. The results show that, the principles of liberal democracy have amajor difference with the system of the IRI, but this does not mean thatthe kind of political system ruling in Iran is not democratic, but despitesome authoritarian elements in the political structure of the IRI, in sumthis type of political system is a model based on the principles of thereligion of Islam and the Iranian tradition, that is a government that bythe will of the majority of people is bound to the principle of governingthe religion of Islam in the realities of the life of individuals and society.

    Keywords: Liberal Democracy, Religious Democracy, Islamic Republic of Iran
  • Karim Akbarzadeh, Sadegh Maleki Avarsin Pages 23-43

    The purpose of this study was to investigate the satisfaction of Tabrizuniversity medical sciences students from educational and welfareservices in the academic year of 2016-2017. The method of research isdescriptive and purpose of it is applied. The statistical population of thestudy was 8602 students (3854 male and 4748 female) in TabrizUniversity of Medical Sciences who were studying in 14 faculties indifferent majors. The sample size was 384 using Cochran’s formula. Thedata gathering tool was a researcher-made questionnaire designed toassess the satisfaction of students from educational and welfare servicesof Tabriz University of Medical Sciences whose validity was confirmedon the basis of face validity and the reliability of the tool was 0.93, usingthe Cronbach's alpha coefficient. To test the hypotheses, after the normaldistribution of variables test (Kolmogorov-Smirnov test), One-wayvariance analysis was used. The results revealed that, based on student'sage and major of study there was a significant difference betweensatisfaction of educational services, but there was no significant differencebetween satisfaction of welfare services.

    Keywords: Satisfaction of Students, Educational, Welfare Services, Students of Tabriz University of Medical Sciences
  • Hesam Nasiri, Shahla Kazemipour, Majid Kafashi Pages 45-69

    The main objective of this research is to determine the demographicfactors related to political participation of citizens of Mahabad city. Theresearch method was survey and the statistical population in this study isall citizens aged 18 years and over in Mahabad city in 2018. The samplesize was estimated using Cochran's formula 382 people and they wereselected through multi-stage cluster sampling and also systematic randomsampling. The data gathering tool was a researcher-made politicalparticipation questionnaire whose reliability coefficient was calculatedusing Cronbach's alpha of 0.96. Also, the Likert scale was used tomeasure its concepts. Pearson correlation coefficient, independent t-testand one way ANOVA were used to analyze the data. The results of theresearch show that, there is a significant difference between the level ofpolitical participation and the social class, and the level of politicalparticipation of the middle and lower classes of Mahabad community ismore than the other classes in this city. The result of this research showthat, the lower class has more urgency, necessity, motivation andwillingness to participate and intervene in political affairs in order tochange its existing status, but the involvement of the middle class in thepolitical affairs of the city is more imposing.

    Keywords: socio-economic status, political participation, age, gender, education, marital status
  • Azar Alimohammadi Khangah, MohammadBagher Alizadeh Aghdam Pages 71-88

    The purpose of this study was to determine the relationship betweencultural capital and socio-cultural alienation among the youth of Tabrizcity. The sense of socio-cultural alienation among people underminessocial harmony, group cohesion and group solidarity in the community sothat individuals do not conform to cultural goals, collective expectations,and what society views as patterns of action for its members. One of thefactors associated with alienation is the cultural capital that the individualobtains and acquires in the family, community, and school. The researchmethod is correlational survey. In terms of purpose, it is an appliedresearch and in terms of data collection is one of the field methods. Thestatistical society of this research is the young people aged 18-29.Theresults show that, there is a reverse correlation between the threedimensions of cultural capital with socio-cultural alienation, which is byincreasing the amount of cultural capital, social-cultural alienationdecreases. There was no significant relationship between socio-culturalalienation and the underlying variables of age and gender.

    Keywords: Cultural capital, social alienation, youth of Tabriz city
  • Behnam Talebi, Yaghoob Zare Pages 89-107

    The purpose of this study was to investigate the relationship betweenorganizational health and organizational culture and teachers’ job burnoutin East Azerbaijan nomadic schools. The method of research iscorrelation. The statistical population of this study includes all 330teachers of the Nursery education district. Using Morgan table, 180people were selected by stratified random sampling. To collect data,Maslach's burnout questionnaire, Miles organizational health questionnaire,and Cameron and Quinn organizational culture questionnaire were used.To assess the validity of the questionnaire, from the viewpoint of theprofessors and to assess the reliability of the questionnaires, Cronbach'salpha coefficient was used. The reliability of the questionnaire was higherthan 0.7. The research findings showed that there is a significantrelationship between job burnout, emotional exhaustion, personalitydeprivation and personal satisfaction with organizational culture andorganizational health. Organizational culture with a beta coefficient of0.59 has an important role in burnout.

    Keywords: Organizational Culture, organizational health, burnout, tribes
  • Zahra Abbaspour, Omid Ali Hosseinzadeh Pages 109-127

    This research was conducted with the aim of investigating therelationship between Spiritual Leadership and intellectual capital withprofessional ethics of school administrators in Azar Shahr. The presentstudy is a descriptive-correlative study and based on the purpose, is anapplied. The statistical population of the study was 273 administratorsand deputies of schools in Azar shahr region, of which 167 were maleand 106 were female. A sample of 160 students was selected using theMorgan table, of which 98 men and 62 women were selected by stratifiedrandom sampling. Data collection tools consisted of Spiritual LeadershipQuestionnaire (Frye et al., 2005), Intellectual Capital Inventory (Bontis,1998) and Professional Ethics Questionnaire (Ghasmzadeh et al., 2014).To analyze the hypotheses, Pearson correlation coefficient and multipleregressions were used simultaneously. The results showed that, there is arelationship between spiritual leadership and professional ethics of schooladministrators in Azar Shahr (p<0.05). Also, there is a relationshipbetween intellectual capital and professional ethics of schooladministrators (p<0.05). The spiritual leadership regression coefficient(β=0.265) and intellectual capital (β=0.805) were significant onprofessional ethics according to the significance of t-test and it showedthat spiritual leadership and intellectual capital can predict professionalethics significantly.

    Keywords: spiritual leadership, Intellectual Capital, Professional Ethics, school administrators
  • Norouz Hashem Zehi, Ensieh Asghari Pages 129-145

    Globalization and social capital in Iran are relatively new and lessresearch is done in comparison with other social realities. The purpose ofthis study is to assess the impact of the globalization of life on the socialstatus of Tehran's citizens. This research uses survey method andquestionnaire and cluster sampling method among sample size of 300citizens in one, seven and seventeen metropolitan areas of Tehran. Theresults show that, the amount of social capital and the globalization of thelives of Tehran citizens are in the average. For Simmel, Giddens, andFukuyama, the globalization of life tends to diminish social trust, but thishypothesis was not confirmed in this study and it shows a rise inconfidence as global confidence increases. Putnam and Coleman believethat, social cooperation decrease with globalization of life, but existingdata show that, the globalization of social cooperation of Tehran citizensincrease. Thus, there is a positive and direct correlation betweencooperation and social trust with the globalization of life. According tothe results of regression analysis, the causal relationship betweenglobalization and social capital is weak. Analysis of the path shows that,globalization of cultural life has a direct impact on social capital. But theglobalization of economic and political life has a significant indirectimpact on social capital.

    Keywords: Social capital, globalization of cultural life, globalization of economic life, globalization of political life
  • Soraya Vedady, MohammadReza Rasooli Pages 147-160

    Heroic flexibility", a term used by the Supreme Leader (AyatollahKhamenei) in 2013, had been raised about the political interactions. BothIran and America are characterized as two powerful and effectivediscourse in the international arena and any interaction and confrontationbetween the two countries, change many regional and global equations.Therefore, the importance of recognizing the strategies and tactics and thepolitical discourse governing these two countries is essential andimportant. This research followed content analysis approach of theSupreme Leader ( Ayatollah Khamenei) about America with an emphasison what and how to "negotiate and communicate with America" during(1986-2016) years to obtain a detailed scientific understanding about hisperspective of America. According to a purposeful sampling of all hisstatements, 209 lectures related to the concept of "America" wereobtained and classified into five basic subjects: "Islam and America","Pathology of America," "America's isolation," "America Middle Eastpolicy" and "negotiation and relationship with America". The mostfrequent issues are: in the "key Words related to Categorization of Islamand America" is "American Islam"; In "Key Words related to Pathologyof America", is related to weakness and decline in American power; in"Key Words related to America's isolation", is related to America’sisolation with the world ; in "key Words related to America Middle Eastpolicy", is failure of US middle east policies; and the most frequentkeywords in the topic of "negotiation and relationship with the UnitedStates" are related to the characteristics of the United States whichinclude: Domination, tyranny, dictatorship, aggression, Warmongeringand Being cruel. In addition to these characteristics, hostility andarrogance of America was emphasized. According to research findings,America looking for unconditional talks with Iran to impose its demandsand in the context of relations, he also contemplates a contingentrelationship (the surrender of the Islamic Republic), which in the currentsituation, neither negotiation nor a relationship with the United States, theloss is more than its profit.

    Keywords: Islam, America, Pathology of America, the isolation of America, America’s Middle East policy, negotiation, relationship with America