فهرست مطالب

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 48، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رقیه محمدزاده، مقصود فراستخواه* صفحات 7-32
    هدف مقاله حاضر بررسی دگرگونی خانواده درمحتوای روایی جشنواره فیلم فجر از سال 1380-1395 می باشد. بدین منظور، درسنت روش کیفی و بهره گیری از نشانه شناسی فیسک (رمزگان اجتماعی، فنی و ایدیولوژیک) 13 فیلم سینمایی برگزیده جشنواره با موضوع خانواده تحلیل و ارزیابی شد. براساس یافته های این پژوهش مولفه هایی مانند تعارضات بین نسلی، ناسازگاری فرزندان، تصویر مخدوش مردانگی، الگوهای نوین ارتباط مانند روابط فرازناشویی، تنش روابط زن و شوهر، فقدان روابط عاشقانه بین همسران، خانواده نا آرام، شیوع سرمایه های مبتنی برمصرف، نقش های حرفه ای زنان، اهمیت فضای مجازی، پدیداری خانواده های چندتکه و ناقص،کاهش اقتدار خانواده، بازنمودی از خانواده ی ایرانی است. به نظر می رسد در این فیلم ها، با تحولات عمیق خانواده مواجه می شویم که درگذار از سنت به مدرنیته دچار تعارضات اساسی و بنیادین است. خانواده بازنمایی شده در فیلم های برگزیده، خصلت های سنتی، مدرن و در برخی موارد، ویژگی تلفیقی دارد. در این آثار برخی از نقش های سنتی همچون نقش حمایتی زن در خانواده،تغییردر روابط-کارکرد و تعارضات اعضای خانواده، بررسی روابط فردی و خانوادگی، تحولات خانواده، تغییرفرهنگ حاکم برخانواده و نقش های خانوادگی دراین تولیدات بازنمایی شده است. هم چنین نتایج نشان می دهد ضمن کاهش کارکرد اقتصادی-حمایتی خانواده بعد مصرفی آن فزایش یافته است. ارزش های عمده مطرح شده در فیلم ها تصویرگر فرهنگ و ارزش های غالب در سطح گفتمان های مرتبط با خانواده است که ازطریق گسترش آن، می توان درک مخاطبان را در خصوص کارکرد وساختار خانواده، و ضرورت وجودی این نهاد مهم، متحول و متفاوت نمود.
    کلیدواژگان: جشنواره فجر، خانواده، ایدئولوژی، فیسک، نشانه شناسی
  • جعفر ابراهیمی، مصطفی ازکیا*، صمد رسول زاده صفحات 33-52
    هدفی که در تحقیق حاضر مدنظر بوده است: دست یابی به مدلی نظری برای تبیین نحوه اثرگذاری متغیرهای نهادی کلیدی و شرایط علی، ساختارهای اجتماعی و فرایندهای دگرگونی تاثیرگذار بر توسعه اقتصادی استان آذربایجان شرقی با استفاده از منطق روش نظریه داده بنیاد. به همین منظور اطلاعات مربوط به روش نظریه داده بنیاد به روش مصاحبه عمیق و با مشارکت12 نفر از کارشناسان و خبرگان امر که به صورت گلوله برفی انتخاب شدند گردآوری گردید. نتایج روش نظریه داده بنیاد نشان داد عواملی از قبیل فقدان انگیزه توسعه، فقدان اعتماد، دخالت گری دولت، بوروکراسی زاید، فساد اداری، عدم شفافیت، عدم حمایت نهادهای بین المللی، فقدان نظارت، تعارض دولت و حاکمیت از جمله موانع نهادی توسعه در شهرستان های استان آذربایجان شرقی محسوب می شود.
    کلیدواژگان: توسعه اقتصادی، نهادگرایی، سرمایه اجتماعی، روش نظریه داه بنیاد
  • سالار صادقی، عباسعلی اکبری* صفحات 53-71
    جرایم علیه امنیت کشور جرایمی هستند که مستقیما قصد ضربه زدن به امنیت جامعه و حکومت را داشته و در پی نابودی پایه های حاکمیت هستند. گسترش وقوع چنین جرایمی در دهه های اخیر، سیاست کیفری امنیت مدار را به دنبال داشته و به تبع آن جرم شناسی امنیتی ظهور کرده که مجرم را موجودی خطرناک قلمداد نموده و هیچ حقوقی برای وی قایل نیست. مسئله اصلی این است که عوامل موثر در بروز این جرایم و تدابیر پیشگیرانه آن چیست؟ اهداف این تحقیق، تبیین عوامل متعدد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و همچنین ارایه تدابیر پیشگیرانه است. از مهم ترین این عوامل می توان به بی عدالتی، تبعیض و برخوردهای سرکوب گرایانه اشاره کرد و از مهمترین راهکارهای پیشگیری از چنین جرایمی می توان به تامین حقوق و آزادی های افراد و اجرای عدالت در جامعه اشاره کرد. روش تحقیق در این مقاله به طریق توصیفی و تحلیلی است. بر این اساس، مقاله حاضر در صدد علت شناسی اجتماعی و راهکارهای پیشگیری کیفری و غیرکیفری از جرایم علیه امنیت از طریق تطبیق با نظریه های جامعه شناسی جنایی، جرم شناسی کلاسیک و انتقادی و همچنین مکتب زمیولوژی و آموزه های عدالت ترمیمی- با تاکید بر حقوق کیفری ایران- می باشد.
    کلیدواژگان: جرایم علیه امنیت، جرم شناسی، عوامل، پیشگیری، زمیولوژی
  • مهدی نیکخواه*، بیژن زارع، زینب کاوه صفحات 73-92
    هدف از انجام تحقیق حاضر، کشف رابطه میان سبک زندگی سلامت محور اطفال و کودکان (4-0) با سرمایه فرهنگی مادران در شهر مشهد بوده است. روش بکار رفته در این تحقیق پیمایش بوده و داده ها با ابزار پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شده اند. جامعه ی آماری این پژوهش کل زنان ازدواج کرده ی دارای حداقل یک فرزند 0 تا 4 ساله شهر مشهد در سال 94-1393 بوده که با استفاده از فرمول کوکران ، تعداد 384 نفر بعنوان حجم نمونه تعیین گردید. نمونه گیری به روش طبقه بندی متناسب با حجم انجام شده است. یافته ها نشان داد که بین سبک زندگی سلامت محور اطفال و کودکان (4-0) و سرمایه های فرهنگی مادران در شهر مشهد رابطه معنی دار و مستقیمی وجود دارد به این معنی که با افزایش میزان سرمایه های فرهنگی مادران، اطفال و کودکان 0 تا 4 ساله سبک زندگی سالم تری خواهند داشت. رابطه ابعاد سرمایه فرهنگی از جمله سرمایه فرهنگی عینیت یافته، سرمایه فرهنگی تجسم یافته و سرمایه فرهنگی نهادینه نیز با متغیر سبک زندگی سلامت محور اطفال و کودکان 0 تا 4 ساله در شهر مشهد نیز مورد تایید قرار گرفت. در مجموع، سرمایه فرهنگی 18 درصد از تغییرات متغیر وابسته را پیش بینی کرده است.
    کلیدواژگان: سبک زندگی سلامت محور، سرمایه فرهنگی، سرمایه فرهنگی عینیت یافته، سرمایه فرهنگی تجسم یافته، سرمایه فرهنگی نهادینه
  • حمیدرضا رضازاده بهادران*، اعظم فرهادی، علی اکبر خسروبابادی صفحات 93-111

    پژوهش حاضر به منظور شناسایی مولفه های تفکر فلسفی از نظر فرانکل و راسل و ارایه الگوی آموزش تفکر فلسفی برای دبیران دوره متوسطه انجام گرفت. روش پژوهش از نوع مطالعات آمیخته است. در بخش کیفی از روش کدبندی استقرایی و در بخش کمی از روش های آمار استنباطی تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم با روش حداکثر درست نمایی استفاده شد. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل کلیه  اسناد و مدارک مربوطه و در بخش کمی شامل کلیه دبیران دوره متوسطه شهرستان خوی به تعداد 1056 نفر بود. در این مطالعه 6 مولفه به عنوان مولفه های اصلی تفکر فلسفی (تعمق، انعطاف پذیری ، تعامل گرایی، کنجکاوی، وحدت شخصیت، معنایابی) بر اساس نظریه های فرانکل و راسل شناسایی شد. نتایج در سطح تحلیل سوالات نشان داد که همه سوالات با مولفه خود بار عاملی مناسب (40/0<) دارند. همچنین سازه کلی تفکر فلسفی با مولفه تعمق بیشترین ضریب تاثیر (88/0) و با مولفه انعطاف پذیری کمترین ضریب را (65/0) نشان داد. نتایج تحلیل، نشان گر برازش مطلوب مدل طرح شده با داده های تجربی بود و روایی سازه  تفکر فلسفی هم در سطح سوالات و هم در سطح مولفه ها تایید شد.

    کلیدواژگان: تفکر فلسفی، مولفه، فرانکل، راسل، الگوی آموزشی
  • عباس قائدامینی هارونی*، مهرداد صادقی ده چشمه، رضا ابراهیم زاده دستجردی، مجید ماهرانی برزانی صفحات 113-127

    هدف این تحقیق بررسی رابطه سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی با نگرش به سوء مصرف مواد مخدر در جوانان منطقه 5شهرداری تهران بود. روش تحقیق بر اساس روش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه جوانان منطقه 5شهرداری تهران به تعداد 659203تشکیل دادند که از طریق فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 384نفر به عنوان نمونه از طریق روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند ابزار پژوهش پرسشنامه استاندارد سرمایه اجتماعی ناهاپیت گوشال (2006)، پرسش نامه استاندارد سرمایه فرهنگی بوردیو (2005) و پرسش نامه استاندارد نگرش به سوء مصرف مواد مخدر دلاور و همکاران (1383) بود که روایی پرسشنامه ها بر اساس روایی محتوایی،صوری و سازه مورد بررسی قرار گرفتند و پس از اصطلاحات لازم روایی مورد تایید قرار گرفت و از سوی دیگرپایایی پرسش نامه ها با روش آلفای کرونباخ به ترتیب برای سرمایه اجتماعی ناهاپیت گوشال (2006)، 93/0 و خرده مقیاس (ساختاری، شناختی و ارتباطی) درپژوهش حاضر به ترتیب برابر با 88/0،91/0و 89/0 به دست آمد و برای کل پرسش نامه سرمایه فرهنگی بوردیو (2005) 951/0 و خرده مقیاس(تجسم یافته،عینی و نهادی) درپژوهش حاضر به ترتیب برابر با 88/0 ،90/0و91/0 برآورد شد و تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی مشتمل بر ضریب همبستگی پیرسون انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی با نگرش به سوء مصرف مواد مخدر در جوانان منطقه 5شهرداری تهران رابطه معنی دار منفی دارد (p < 0/05).

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، نگرش به سوء مصرف مواد مخدر
  • بهنام بشیری خطیبی، فیروز راد*، علی باصری، نوروز هاشم زهی صفحات 129-147
    موضوع ازدواج موقت همواره یکی از چالش ها و ابهامات حوزه تشکیل خانواده بوده است. علی رغم این یکی از راه حل های شرعی و قانونی در کشور ماست تا برای افرادی که شرایط و امکانات ازدواج دایم برایشان میسر نیست، نیازها و خواسته های خود را برآورده سازند. هدف پژوهش حاضر مطالعه جامعه شناختی ازدواج موقت از منظر دانشجویان مجرد است. روش تحقیق حاضر کیفی- نظریه مبنایی است و از نظر نوع تحقیق نیز پژوهشی کاربردی است. مشارکت کنندگان در پژوهش شامل جوانان مجرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران در سال تحصیلی 1398-1397 بودند که از میان آنها با روش نمونه گیری هدفمند تا حصول اشباع نظری با 17 نفر مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته انجام گرفت. بعد از اتمام فرایند تحلیل، برای اعتبار یافته ها از استراتژی بازبینی مجدد محقق و همکاران و اساتید صاحب نظر استفاده شد. همچنین نتایج و تمام مراحل انجام شده در اختیار برخی از مشارکت کنندگان در تحقیق داده شد تا به نقد و ارایه نظرات بپردازنند. تحلیل یافته ها به شکل گیری 49 مفهوم اولیه که بعد از تعدیل و تقلیل مفاهیم مشابه و یکسان در نهایت 20 مفهوم در 6 مضمون محوری (بعد قانونی، حقوقی، هویتی و شخصیتی، بعد انگیزشی، غریزی و در نهایت بعد شک اندازی مداوم) منجر شدند. بر اساس مقولات محوری، هسته اصلی پژوهش "نگرش و باورداشت دانشجویان به ازدواج موقت" که از جنبه انتزاع و جامعیت بالاتر برخوردار بود، شکل گرفت.
    کلیدواژگان: ازدواج موقت، نگرش به ازدواج موقت، نظریه مبنایی، جوانان مجرد
  • ناصر فاضل هروی، جعفر قهرمانی*، ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی صفحات 149-173

    هدف این پژوهش تعیین عوامل تاثیرگذار بر ارزیابی فعالیت های فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی کشور بر مبنای اسناد بالا دستی است. این تحقیق از نظر هدف ، یک بررسی کاربردی و از نظر زمانی یک بررسی مقطعی است. جامعه آماری، کلیه متخصصان حوزه فرهنگی شاغل در دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی، حوزه های علمیه و برخی معلمان با تجربه تا حد اشباع نظری بود. داده ها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته با18 نفر خبره که با روش نمونه گیری نظری انتخاب شده بودند، گردآوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری MaxQDA استفاده شد. از روش تیوری داده بنیاد با رهیافت نظام مند نیز برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. با توجه به تعاریف عملکرد فرهنگی دانشگاه ، دو مقوله ذاتی شامل عملکرد فرهنگی-رفتاری دانشگاه و عملکرد فرهنگی-کارکردی دانشگاه است. هر کدام از مقوله ها، در زیر مقوله یکی از مقوله های ذاتی دسته بندی شدند. بررسی مطالعات انجام شده حاکی از تایید نتایج بود . در نهایت ، عملکرد بالای فرهنگی دانشگاه با همراهی بسترسازهای سازمانی و بسترسازهای فراسازمانی، بستری برای دستیابی به اهداف را ایجاد می کند و از طریق راهبردهای سازمانی و راهبردهای فراسازمانی ، به اهداف عالی خود نایل می شود.

    کلیدواژگان: فعالیت های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، اسناد بالادستی، عملکرد فرهنگی- رفتاری دانشگاه، عملکرد فرهنگی-کارکردی دانشگاه
|
  • Roghieh Mohammadzadeh, Maghsoud Farasatkhah * Pages 7-32
    AbstractThe purpose of this article is to study the transformation of the family in content of the Fajr film festival from 2001-2015.Therefore, using the qualitative method(Fisk semiotics), 13 selected films of the festival with the theme of family were analyzed and evaluated. Based on the findings, components such as intergenerational conflicts, child incompatibility, distorted image of masculinity, new patterns of relationships such as extramarital affairs, marital tension, lack of romantic relationships in family, restless family, prevalence of consumption-based capital, Women's careers, the importance of cyberspace, the emergence of fragmented and incomplete families, the decline of family authority, is a representation of the Iranian family.In these films, we seem to encounter profound family transformations in which there is a fundamental conflict between the transition from tradition to modernity. The family represented in the selected films has traditional, modern, and in some cases, integrated features.Some traditional roles such as the supportive role of women in the family, changes in relationship-function and conflicts of family members, study of individual and family relationships, family developments, changes in the dominant culture in the family and roles are represented in these productions. The results also show that while reducing the economic-supportive function of the family, its consumption dimension has increased. The major values presented in the films reflect the prevailing culture and values at the level of family-related discourses, through the extension of which the audience's understanding of the functioning and structure of the family and the necessity of this institution can be transformed.
    Keywords: Fajr Festival, Family, Ideology, Fisk, Semiotics
  • Jafar Ebrahimi, Mostafa Azkiya *, Samad Rasolzadeh Aghdam Pages 33-52
    The purpose of this study was to obtain a theoretical model to explain the effect of key institutional variables and causal conditions, social structures and transformation processes affecting the economic development of East Azerbaijan province using the logic of the data foundation method. For this purpose, information about the method of data foundation theory was collected through in-depth interviews with the participation of 12 experts who were selected as snowballs. The results of the data foundation theory showed that, factors such as lack of development motivation, lack of trust, government intervention, redundant bureaucracy, corruption, lack of transparency, lack of support from international institutions, lack of observation, government conflict and sovereignty are institutional barriers of development in cities of East Azerbaijan province.
    Keywords: Economic Development, institutionalism, Social capital, Foundation Theory
  • Salar Sadeghi, Abbasali Akbari * Pages 53-71
    Crimes against the security of the state are crimes that directly intend to harm the security of society or the state and seek to destroy the foundations of sovereignty. The spread of such crimes in recent decades has led to a security-oriented penal policy, and consequently security-oriented criminology has emerged that considers offender dangerous and doesn’t consider any right for him/her. The main issue is that what are the effective factors in the occurrence of these crimes and its preventive measures? The objectives of this study are to explain the various social, cultural and political factors as well as to provide preventive measures. In commission of these crimes, numerous social, cultural and political factors can play role that is necessary to notice them in order to prevention or reducing of these crimes. The most important of these factors are injustice, discrimination, and repressive attitudes and one of the most important ways to prevent such crimes is to ensure the rights and freedoms of individuals and the administration of justice in society. The research method in this article is descriptive and analytical. The present article seeks to study the social etiology and criminal and non-criminal strategies of prevention of crime against security by adapting to criminal sociology, classical and critical criminology theories as well as to school of zemiology and the teachings of restorative justice - with emphasis on Iranian criminal law.
    Keywords: Crime against security, criminology, factors, prevention, zemiology
  • Mahdi Nikkhah *, Bijan Zare, Zeynab Kaveh Pages 73-92
    The purpose of this study was to explore the relationship between the healthy lifestyle of children (0-4) years old with the cultural capital of mothers in Mashhad. The method used in this research was survey and the data were collected by a researcher-made questionnaire. The statistical population of this study was all married women with at least one child aged 0 to 4 years in Mashhad in 2014-2015, Using the Cochran's formula, 384 people were determined as the sample size. Sampling was done by classification method according to the volume.The findings showed that there is a meaningful and direct relationship between the healthy lifestyle of children (0-4) and the cultural capital of mothers in Mashhad, which means that by increasing the amount of cultural capital of mothers, children from 0 to 4 years old will have a healthier lifestyle. The relationship between cultural capital dimensions including embodied cultural capital, objectified cultural capital and institutional cultural capital were also confirmed by the variable of healthy lifestyle of children aged 0-4 years old in Mashhad. In total, cultural capital predicts 18 percent of the variation in dependent variable.
    Keywords: Healthy Lifestyle, Cultural capital, Embodied cultural capital, Objectified cultural capital, Institutionalized cultural capital
  • HamidReza Rezazadeh Bahadoran *, Azam Farhadi, AliAkbar Khosro Babadi Pages 93-111

    The present study was to identify the components of philosophical thought in terms of Frankel and Russell and providing the pattern of education of philosophical thought for the teachers of Secondary School was done. The method of research type of studies is mixed. In part, qualitative methods, codecategories, inductive and in the little part also of the methods of inferential statistics exploratory factor analysis, and factor analysis confirmation for the second order method, the maximum true exponential was used.The statistical population of the research, in part, qualitatively, include all documents the national and international relevant and in the quantitative section consists of all teachers of high schools of Khoy city to the number of 1056 people.Examples of research in the section quality include all documents and evidence relevant is available to the researcher was the sample size in the quantitative section, according to the method of analysis and using the method of multistage cluster sampling., the 228 was estimated that included 118 male and 110 female.In this study, 6 components, as the main components of philosophical thought (meditation, flexibility, interactivity, curiosity, personality unity, meaning) of Frankel and Russell, respectively. Results at the level of analysis of the questions showed that all the questions with components of their load factor reasonable.The results of the analysis, drag the fitting the optimal design model with the experimental data was considered the structures of philosophical thought in the questions and also on the level of components was confirmed.

    Keywords: philosophicalthinking, Frankl, Russell
  • Abbas Ghaedamini Harouni *, Mehrdad Sadeghi De Cheshmeh, Reza Ebrahimzadeh Dastjerdi, Majed Maharani Barzani Pages 113-127

    The aim of this study was to determine the relationship between social capital and cultural capital with attitudes toward drug abuse in the youth of District 5 of Tehran Municipality. The present study is applied in terms of purpose and in terms of how to collect descriptive correlational information. The statistical population of the present study consisted of all the youth of District 5 of Tehran Municipality in the number of 659203 that 384 people were selected as a sample through cluster random sampling method through Cochran sampling formula. The research instruments were Nahapit Goshal (2006) Social Capital Standard Questionnaire, Bourdieu Cultural Capital Standard Questionnaire (2005) and Delavar et al.'s (1383) Standard Questionnaire on Attitudes toward Drug Abuse, which confirmed the validity and reliability of the questionnaires. Showed that social capital and cultural capital have a significant negative relationship with attitudes toward drug abuse among the youth of District 5 of Tehran Municipality. Increasing social capital and cultural capital causes a negative attitude towards drug abuse among the youth of District 5 of Tehran Municipality

    Keywords: Social capital, Cultural capital, Attitudes toward Drug Abuse
  • Behnam Bashiri Khatibi, Firouz Rad *, Ali Baseri, Norouz Hashemi Zehi Pages 129-147
    The issue of temporary marriage has always been a challenging and ambiguous matter.However, this type of marriage is one of the legitimate and legal solutions in our country for people for whom the conditions and possibilities of a permanent marriage are not present,so that they can meet their needs and requirements. The main objective of the current paper is to investigate in sociological terms the issue of temporary marriage from the point of view of single students.The current study is grounded theory study which utilizes an applied research methodology. The participants in the current study include single young adults who are students in Science and Research Branch of Islamic Azad University in Tehran in the educational year of 2019-2020. Among the participants, using a targeted sampling method, 17 semi-structured deep interviews were performed until theoretical saturation was reached. After the analysis process was completed, in order to validate the findings, the review strategy and expert professors were utilized. Moreover, all the phases of the study were presented to some of the participants in order to evaluate and comment on.The analysis of the data resulted in obtaining 49 initial concepts; however, after adjustments and elimination of similar and identical concepts, we finally reached 20 concepts categorized into 6 main themes (regulatory and legal aspect, identity and personality aspect, the motivational and instinctive aspect, and finally the constant doubt aspect).Based on the main concepts, the main core of the study was shaped as “the attitude and perception of students towards temporary marriage”
    Keywords: temporary marriage, attitude towards temporary marriage, Grounded Theory, single young adults
  • Naser Fazelheravi, Jafar Qahrmani *, Abolfazl Qasemzadeh Alishahi Pages 149-173

    The purpose of this study is to determine the factors affecting the evaluation of cultural activities in the Islamic Azad University of Iran based on upstream documents. This research is an applied study in terms of purpose and a cross-sectional study in terms of time. The statistical population was all cultural experts working in universities, higher education centers, seminaries and some experienced teachers to the point of theoretical saturation. Data were collected through in-depth and semi-structured interviews with 18 experts selected by theoretical sampling method. MaxQDA statistical software was used to analyze the data. Data-based theory theory with a systematic approach was also used to analyze the data. According to the definitions of cultural performance of the university, there are two intrinsic categories including cultural-behavioral performance of the university and cultural-functional performance of the university. Each of the categories was categorized under the category of one of the intrinsic categories. The review of the studies confirmed the results. Finally, the high cultural performance of the university, along with organizational and extra-organizational contexts, creates a platform for achieving goals and achieves its great goals through organizational and extra-organizational strategies.

    Keywords: Islamic Azad University Cultural Activities, Upstream Documents, Cultural-Behavioral Performance of the University, Cultural-Functional Performance of the University