فهرست مطالب

مطالعات جامعه شناسی - سال نهم شماره 1 (پیاپی 30، بهار 1395)

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 30، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد عباس زاده*، رحیم زایرکعبه صفحات 7-27

    واقعیت این است که هر کدام از دولت ها با برنامه های از پیش تعیین شده قصد دارند توسعه را در جامعه تحقق ببخشند. به همین خاطر طرح شعارکلیدی و محوری به عنوان نقشه راه از سوی دولت ها موضوعی است که نمی توان به سادگی از آن گذشت. آن چه که به عنوان فصل مشترک در برنامه های هر کدام از دولت ها است، تمرکز بر برنامه های اقتصادی است. به عبارتی، توجه به مسایل اقتصادی در برنامه های توسعه یکی از بخش ها، الزامات و سیاست های برنامه های توسعه کشوری به شمار می آید. در این مقاله به بررسی بخش اقتصادی برنامه سوم و پنجم توسعه با روش تحلیل گفتمان پرداخته شده است. در این تحلیل از رویکرد تحلیل گفتمان لاکلا و موف استفاده شده است. برنامه سوم توسعه که مربوط به گفتمان اصلاح طلب است برنشانه های «رابطه اقتصادی با کشورهای خارجی»، «عدم تمرکز دولتی» و «مشارکت بخش های غیردولتی (خصوصی و تعاونی)» تاکید دارد؛ در حالی که در مقابل آن، برنامه پنجم توسعه که مربوط به گفتمان اصولگرا هست بر نشانه های «اقتصاد مقاومتی»، «هدف مندی یارانه ها»، «درآمدهای مالیاتی و عمومی»، «اصلاح الگوی مصرف» و «اقتصاد اسلامی» استوار است.

    کلیدواژگان: برنامه سوم و پنجم توسعه، روش تحلیل گفتمان لاکلا و موف، گفتمان اصلاح طلب و گفتمان اصولگرا
  • ناصر فقهی فرهمند * صفحات 29-45

    شکل گیری فرهنگ بستگی به دلایل به وجود آمدن سازمان و جایگاه آن در جامعه و عوامل موفقیت آن از قبیل کارآیی، کیفیت ارایه خدمات، ابداع و نوآوری، تلاش زیاد و وفاداری نسبت به سازمان دارد. وقتی سازمان متولد می شود، تلاش زیادی از طرف کارکنان برای موفقیت سازمان صورت می گیرد. با توجه به نقش فرهنگ سازمانی در افزایش کیفیت مراقبت های درمانی، توجه به متغیر های تاثیرگذار بر آن اهمیت فوق العاده ای دارد. در این بین توان مندی اجتماعی یکی از متغیر هایی است که بر فرهنگ سازمانی تاثیرگذار بوده و کنش های معین افراد را در درون ساختار تسهیل می کند؛ بر همین اساس نیز هدف این مقاله بررسی نقش سرمایه اجتماعی بر فرهنگ سازمانی از دیدگاه کارشناسان صنعت قطعه سازی خودرو می باشد. این تحقیق با توجه به هدف آن کاربردی بوده اما بر اساس روش تحقیق از نوع توصیفی-همبستگی می باشد. نمونه آماری این تحقیق شامل 425 نفر از کارشناسان صنعت قطعه سازی خودرو شاغل در بخش های مختلف شهرک های صنعتی تبریز می باشد. در این مقاله برای گردآوری مبانی نظری و ادبیات پژوهش از فیش تحقیق استفاده شده است؛ هم چنین برای گردآوری داده ها جهت آزمون فرضیه های تحقیق از دو پرسشنامه استفاده گردیده که پس از بررسی روایی و پایایی در بین نمونه آماری تحقیق توزیع شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد توان مندی اجتماعی با ضریب استاندارد شده 79/0 و مقدار t 63/12 بر فرهنگ سازمانی تاثیر دارد. هم چنین سرمایه اجتماعی با ضریب 603/0 بر فرهنگ تداوم، با ضریب 529/0 بر فرهنگ رسالتی، با ضریب 802/0 بر فرهنگ مشارکتی و با ضریب 581/0 بر فرهنگ سازگاری تاثیر دارد.بر همین اساس پیشنهاد شده که مدیران با تفویض اختیار بیشتر به کارشناسان صنعت قطعه سازی خودرو، تشکیل تیم های کاری مختلف و ایجاد احساس اعتماد بیشتر به مجموعه و همکاران، سرمایه اجتماعی را تقویت نموده تا از طریق آن فرهنگ سازمانی تقویت شده و از مزایای فرهنگ قوی استفاده شود. محدودیت دیگر این تحقیق، به محدود بودن نمونه آماری آن باز می گردد؛ نمونه آماری تحقیق حاضر فقط شامل 425 نفر از کارشناسان صنعت قطعه سازی خودرو بوده است که با در نظر گرفتن تعداد شاغلان در این شغل، این تعداد کم به نظر می آید؛ بنابراین بایستی در تعمیم نتایج تحقیق به کل جامعه احتیاط بیشتری صورت گیرد. نتایج به دست آمده برای این تحقیق با محدودیت هایی همراه بوده است که از جمله می توان به استفاده از پرسشنامه اشاره نمود که با توجه به محدودیت های پرسشنامه در تشخیص وضعیت واقعی و موجود، پیشنهاد می گردد تا در تحقیقات بعدی ضمن استفاده از پرسشنامه، از ابزارهای دیگری نیز برای جمع آوری داده ها استفاده گردد.

    کلیدواژگان: توان مندی اجتماعی، فرهنگ سازمانی، فرهنگ سازگاری، فرهنگ رسالتی، فرهنگ مشارکتی و فرهنگ تدوام
  • چنور دیداری، محمود علمی * صفحات 47-61

    مفهوم سرمایه اجتماعی یک مفهوم فرا رشته ای است که اخیرا مورد توجه بسیاری از شاخه های علوم انسانی قرار گرفته است این مفهوم در واقع پل ارتباطی مهمی بین اقتصاد، جامعه شناسی و علوم سیاسی است. سرمایه اجتماعی ناشی از وضعیت فرهنگی و اجتماعی موجود است، در واقع سرمایه اجتماعی یکی از شاخص های مهم وضعیت اجتماعی و فرهنگی جامعه است . سرمایه اجتماعی نقش موثری در کاهش هزینه فعالیت ها و موفقیت افراد در دست یابی به اهداف خود دارد. تحقیق حاضر با بهره گیری از نظریات سرمایه اجتماعی نظریه پردازان مختلف سرمایه اجتماعی بامحوریت نظریات جیمزکلمن، به بررسی تجربی فرضیه رابطه بین سرمایه اجتماعی و موفقیت تحصیلی دانشجویان پرداخته است . برای بررسی این رابطه از یک نمونه 380 نفری از دانشجویان دانشگاه کردستان شهر سنندج استفاده شده است که در سال تحصیلی 88-1387 مشغول به تحصیل بودند. روش تحقیق به صورت پیمایشی انجام گرفته و دانشجویان به پرسشنامه که با استفاده از نظریات مربوطه طراحی شده بود پاسخ داده اند . یافته های تحقیق حاکی از آن است که بین سرمایه اجتماعی و موفقیت تحصیلی دانشجویان ارتباط معناداری وجود دارد، هم چنین در بین سازه های متغیر سرمایه اجتماعی ، روابط درون خانواده بیشترین تاثیر را به موفقیت تحصیلی دانشجویان داشته است.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، موفقیت تحصیلی، مشارکت، اعتماد، روابط درون خانواده، روابط بیرون از خانواده، انسجام و همبستگی گروهی
  • صمد رسول زاده اقدم*، سید احمد میرمحمدتبار، صمد عدلی پور، یوسف زینی وند صفحات 63-80

    بر اساس گزارش یونسکو در سال 2007، ایران جز پنج کشور برتر از نظر میراث فرهنگی و جز ده کشور اول در زمینه پتانسیل جذب گردشگر بین المللی در جهان می باشد. مساله اصلی این می باشد که چرا با توجه به پتانسیل بالایی ایران در زمینه جذب گردشگر، در این امر، به موفقیتی دست نیافته است. بررسی پیشینه مطالعات دراین زمینه نشان می دهد که صنعت گردشگری در ایران دارای فرصت ها و محدودیت هایی می باشد. به همین منظور در این مقاله با استفاده از روش فراتحلیل به بررسی فرصت ها و محدودیت های صنعت گردشگری در ایران پرداخته شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که قدمت و تمدن ایرانی، اکوتوریسم مناسب و منحصر به فرد، وجود فرقه ها و مذاهب مختلف و هزینه های کم گردشگری در ایران از مهم ترین فرصت ها و پتانسیل های گردشگری در این کشور می باشد. هم چنین، وجود محدودیت های سیاسی و برنامه ریزی، اتکای بیش از حد به درآمدهای نفتی، محدودیت های زیربنایی و متمرکز شدن صنایع و خدمات در چند شهر بزرگ، محدودیت های فرهنگی و مذهبی، محدودیت های مرتبط با تبلیغات و رسانه و محدودیت در زمینه آموزش از جمله مهم ترین چالش ها و محدودیت های صنعت گردشگری در ایران می باشد.

    کلیدواژگان: صنعت گردشگری، توریسم و ایران
  • سمیه موسی زاده*، محمدباقر علیزاده اقدم صفحات 81-93

    انسان سالم می تواند به عنوان محور توسعه همه جانبه جامعه که هدف اصلی جامعه امروزی هست نقش ایفا نماید. در این میان، دانشجویان به عنوان رکن اصلی و معماران آینده جامعه نقش غیر قابل انکاری در توسعه و تعالی جامعه دارند. با توجه به اهمیت سبک زندگی سلامت محور در بین دانشجویان،  در این تحقیق به بررسی ابعاد سبک زندگی سلامت محور و عوامل اجتماعی مرتبط با آن در بین دانشجویان دانشگاه تبریز پرداخته شده است. جامعه آماری تحقیق تمام دانشجویان در حال تحصیل دانشگاه تبریز درسال 1394 می باشدکه از بین آن ها تعداد 377 نفر بااستفاده ازفرمول نمونه گیری کوکران انتخاب شده اند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه کتبی استفاده شده است. سرمایه اجتماعی در سه بعد شبکه اجتماعی، مشارکت اجتماعی و اعتماد اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه بر اساس چارچوب نظری و نتایج به دست آمده از انجام تحلیل عامل اکتشافی سبک زندگی در پنج بعد که عبارت است از: ورزش، معاینات پزشکی و خود سنجی، تغذیه مناسب، تغذیه نامناسب و مصرف مواد اعتیادآور طبقه بندی شدند. جهت آزمون فرضیات از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهند که بین ابعاد مختلف سرمایه اجتماعی (شبکه اجتماعی، مشارکت اجتماعی و اعتماد اجتماعی) با سبک زندگی سلامت محور رابطه معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سبک زندگی سلامت محور، تحلیل عاملی، دانشجویان و آزمون پیرسون
  • علی اکبر کرد، مهران صمدی * صفحات 95-123

    این پژوهش باهدف مطالعه « تحلیل نشانه شناختی ارزش های فرهنگی- اجتماعی کارتون های خارجی پخش شده از شبکه 5 سیما ، انجام گرفته است . از میان 117 فیلم پخش شده از شبکه 5 سیما (به عنوان جامعه آماری) با نظرخواهی از 5 کارشناس حوزه سینما و تلویزیون در خصوص مهم ترین انیمیشن سال (درمحدوده 10ساله 84-1393) ، تعداد 10 فیلم (هرسال یک فیلم) به عنوان نمونه موردی، برای انجام تحقیق انتخاب گردید. طی تجزیه و تحلیل کارتون هایی که از سه قاره آمریکا، اروپا و آسیا به عنوان نمونه های آماری انتخاب شدند ، معین گردید ، از مجموع 212 فراوانی شناسایی شده در نمونه های آماری کارتون های آمریکایی، «ارزش خیر خواهی» با 42 فراوانی برابر با 20% با سهم زمانی 946 ثانیه برابر با 23% ، ارزش جهان گرایی با 39 فراوانی برابر با 18% با سهم زمانی 742 ثانیه 18%، ارزش امنیت با 32 فراوانی برابر با 15% با سهم زمانی 588 ثانیه 14%، سه ارزش برجسته شده ایی هستند که از شبکه 5 سیما طی سال های 84-1393پخش شده اند . این در حالی است که از مجموع 53 فراوانی شناسایی شده در نمونه های آماری کارتون های اروپایی ، ارزش «خیر خواهی» و ارزش «سنت » هر کدام با 15 فراوانی برابر با 28% با سهم زمانی 234 ثانیه برابر با 27% و 169 ثانیه برابر با 19% ، ارزش جهان گرایی با 7 فراوانی برابر با 13% با سهم زمانی 153 ثانیه برابر با 18% از برجسته ترین ارزش های فرهنگی - اجتماعی هستند. در نتیجه ، در بررسی و مطالعه ارزش های فرهنگی اجتماعی، کارتون های خارجی که از شبکه 5 سیما طی سال های 84-1393 از برنامه«تماشا خانه» پخش شد ، از مجموع کل 293 سطح و درصد فراوانی ، ارزش های فرهنگی ، اجتماعی در کارتون های خارجی ، ارزش « خیر خواهی» با 63 مورد برابر با 21%، ارزش « جهان گرایی » با 52 فراوانی برابر با 18%، ارزش «امنیت» با 41 فراوانی برابر با 14%، ارزش «سنت» با30 فراوانی برابر با 11%، ارزش «قدرت» با 24 فراوانی ، «سایر ارزش ها» و «استقلال» با 23 فراوانی هر کدام برابر با 8%، «پیشرفت» با 23 فراوانی برابر با 5 %، انگیزش با 10 فراوانی برابر با 3 %، لذت طلبی با 7 فراوانی و همنوایی با 5 فراوانی هر کدام برابر با 2% در مرتبه های بعدی ارزش های فرهنگی -  اجتماعی قرار دارندکه به عنوان ارزش فرهنگی-  اجتماعی برجسته شده در کارتون های خارجی، مورد مشاهده قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: ارزش های فرهنگی- اجتماعی، انیمیشن سینمایی و تلویزیونی، برجسته سازی و نشانه شناسی
  • مرضیه خیری *، مهدی حاجی آقا صفحات 125-138

    هدف از انجام این تحقیق بررسی آسیب شناختی اجتماعی بالا رفتن سن ازدواج از دیدگاه دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه می باشد. جامعه آماری، دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه به تعداد 4631 نفر بوده و برای تحقیق مورد نظر، بر اساس فرمول کوکران، تعداد 364 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای نمونه گیری جاز  روش خوشه ای  استفاده شد.  ابزار  تحقیق در  این  پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که اعتبار آن به صورت صوری و پایایی آن از طریق پیش آزمون و آلفای کرونباخ در مجموع 87/0 به دست آمد. طبق یافته ها، دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه عوامل تاثیر گذار بر بالارفتن سن ازدواج را در درجه اول عوامل اجتماعی،    دوماقتصادی و سوم فرهنگی می دانند و متغیر های سطح تحصیلات والدین و وضعیت اشتغال دانشجویان با مجموع  عوامل  سه گانه  رابطه معناداری ندارد.

    کلیدواژگان: بالا رفتن سن ازدواج، عوامل اجتماعی، عوامل اقتصادی، عوامل فرهنگی
  • محمدرضا بخش علیزاده، ندا سلیمانی صفحات 139-159

    طی دهه های اخیر، «رضایت شغلی کارکنان» به طور فزاینده ای مورد توجه مدیران و نظریه پردازان سازمانی قرار گرفته است، به طوری که تحقیقات بسیاری در زمینه شناخت عوامل موثر بر آن انجام شده است. ازاین رو، پژوهش حاضر باهدف شناسایی «تاثیر هوش هیجانی بر رضایت شغلی کارکنان اداره گاز» انجام شده است. روش تحقیق در این پژوهش به صورت پیمایشی است. بدین منظور پرسشنامه ای برای سنجش این متغیرها طراحی شد و پس از اطمینان از اعتبار و پایایی ابزار اندازه گیری در میان نمونه ای متشکل از 235 نفر از کارکنان اداره گاز توزیع شد. داده های جمع آوری شده از طریق پرسشنامه با استفاده از نرم افزار spss با آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که بین هوش هیجانی و ابعاد آن با رضایت شغلی کارکنان اداره گاز رابطه معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رضایت شغلی و کارکنان اداره گاز
|
  • Mohammad Abbasszadeh *, Rahim Zayer Kaba Pages 7-27

    The reality is that all nations try to expand development through pre-plan programs. That is why offering a key and basic plan as a road map by nations cannot be easily ignored. What is considered as a share part in the nations programs is to focus on economic programs, in other words, concerning to economic issues in development Plans is one of the requirements and policies of development plans of a country. This paper has examined the economic sector of the third and fifth development Plans with discourse analysis. In this study discourse analysis of Laclau and Muffe were used. Third development plan relates to the reformist discourse. It emphasized on the signs of "economic relations with foreign countries", "decentralization of government" and "the participation of non-governmental sector (private and cooperative)", while in contrast, the fifth development plan relates to fundamentalist discourse. It is based on sign of "resilience economy", "targeted subsidies", "tax and public incomes", "modify consumption patterns" and "Islamic economy".

    Keywords: Third, Fifth Development Plan, Laclau, Muffe discourse analysis, fundamentalist, reformist discourse
  • Nasser Fegh-Hi Farahmand * Pages 29-45

    Culture formation depends on the reasons for the creation of organization and its place in society and its success factors such as efficiency, quality of providing services, innovation, hard work and loyalty to the organization. When an organizations born, it takes a lot of effort from the staff to the success of the organization. Given the role of organizational culture in enhancing the quality of health care, considering its effective variables is of extraordinary importance. In the meantime, social capabilities isone of the variables that influence on organizational culture and facilitates the certain acts of individuals within the structure; accordingly, the purpose of this article is to study the role of social capabilities in organizational culture from the auto spare parts specialists perspectives. This research is practical according to its purpose, but according to the research methodology is descriptive –correlative type. The statistical sample of the research includes 425 auto spare parts specialists' working in different sectors in industries of tabriz city. In this article, a research form used to gather the theoretical basics and research literature; In addition, to gather data two questionnaires were used which distributed among statistical sample of the investigation, after examining the reliability and stability. In order to analyze the data, the Pearson's correlation coefficient tests and structural equations also used. The finding suggests that, social capabilities with a standardized coefficient of 0.79 and 12.58 t-value affect organizational culture. Social capabilities affect the sustainability culture by a factor of 0.603, on the responsibility culture by a factor of 0.529. On collaborative culture by a factor of 0.802 and on the adaptation culture by a factor of 0.581.Accordingly, it has proposed that managers can strengthen the social capabilities by giving more authority to auto spare parts specialists, establishing different work teams, and creating more sense of confidence to the staff and colleagues. As a result, the organizational culture consolidated and the benefits of a strong culture be used. Results obtained for this research have some limitations, including use of questionnaires and due to those in the diagnosis of the actual/available situation, it recommended that in future researches, other tools shouldusedto collect data in addition to using questionnaires. Another limitation of this study is in its statistical sample; Statistical sample of the present study consists of only425auto spare parts specialists, which seems low with regard to the number of employees in this job. Therefore, more cautious should take in generalizing the results of the study to the general society.

    Keywords: Social capabilities, Organizational Culture, adaptation culture, responsibility culture, collaborative culture, sustainability culture
  • Chenor Didari, Mahmood Elmi * Pages 47-61

    The expression of social capital is a concept that recently very qualified attention in the branches of human science. Actually this concept is an important bridge connection between economic, social and politic sciences. Social capital is the result of cultural and social position. In fact social capital is one of the indicators of cultural and social position in society. Social capital has an important effect in reducing the cost of activates and individual success in their aims. This research using social capital theories from different theorists in social capital especially James Coleman tries to survey empirically the relation between social capital and educational success of student. The sample of the study is 380 students of Kurdistan University in Sanandaj that they were studying in academic year of 2009-2010. The method of this research is survey and students answer the questionnaire designed using the related theories. The results of research show that, there is a significant relationship between social capital and students’ educational success. Also, from different variables of social capital, relations inside the family have the most affection in students’ educational success.

    Keywords: Social capital, educational success, participation, Confidence, relations inside the family, relations outside the family cohesion, group correlation
  • Samad Rasoulzadeh Aghdam *, Seyyed Ahmad Mirmohammadtabar, Samad Adlipour, Yosef Zeynivand Pages 63-80

    According to the UNESCO in 2007, Iran is among the five top countries in terms of cultural heritage and among the top ten countries in the world in terms of the potential of international tourist attraction. The main issue is that, regarding the high potential of Iran in terms of attracting tourists, why it has not been successful in this issue? Investigating the literature related to this issue indicates that, the tourism industry in Iran has opportunities and limitations. Therefore, in the present study, using a meta-analysis technique, these opportunities and limitations in Iran are investigated. The results of the research indicate that, the history and civilization of Iran, appropriate and unique ecotourism, the existence of diverse sects and religions, and low costs of tourism in Iran are among the most important opportunities and potential of tourism in Iran. In addition, the existence of political and planning limitations, over-reliance on oil incomes, infrastructural limitations and concentration of industries and services in only a few big cities, cultural and religious limitations, limitations related to advertisements and media, and limitations regarding training are among the most important challenges and limitations of the tourism industry in Iran.

    Keywords: Tourism Industry, Tourism, Iran
  • Somayeh Mousazadeh *, Mohammad Bagher Alizadeh Aghdam Pages 81-93

    Healthy human resources pay an essential role in achieving comprehensive development, which is the target of societies. Students and youths are considered as the basis for development of any society. Healthy people can help and play essential role in development and growth of the society. Studying the factors affecting healthy life style of students is essential as they will develop future of the society. In this research, healthy life style of students in University of Tabriz is studied. Regarding the population of the statistical society of the research (Students of university of Tabriz), the statistical sample is obtained to be 377. A questionnaire is used for gathering data related to healthy life style and social factors. Three dimensions of social factors namely: social network, social trustiness and social participations are studied in this work. Findings of the study using different statistical experiments confirm correlation among the considered factors. Using exploratory factor analysis, five dimensions are determined for healthy lifestyle as sport, medical checking, healthy and unhealthy nutrition and addiction to smoking. It is found that there is a relation between the healthy lifestyle and dimensions of social factors

    Keywords: Healthy Lifestyle, Social Factors, Social networks
  • Ali Akbar Kord, Mehran Samadi * Pages 95-123

    This study is the semiotic analysis of cultural - social values of foreign cartoons aired on TV 5, in 1384-1393. In this study, the sampling "Delphi" is used to select the sample. So that from among 117 films aired on TV 5 (biomarkers as population) with a survey from 5 experts of cinema and television about valuable animations (in period of 1384 to 1393), 10 videos (each year a film) were selected for study. Cartoons were selected from three continents: America, Europe and Asia as statistical samples. From a total of 212 frequencies detected in samples by American cartoons, “the benefactor” with 42frequency(20 %) and 946 seconds (23%), “universalism” with 39 frequency (18%) and 742 (18%), and “security” with 32 frequency (15%) and 588 seconds (14%) are three outstanding values that have been played by channel 5 from1384 to 1393. While a total of 53 frequency of cartoons in European statistical sample, the "benevolence" with 15 frequency (28%) and 234 seconds (27%), "tradition" with 15 frequency (28%) and 169 seconds (19%) and “universalism” with frequency (13%) and 153 seconds (18%) have the outstanding cultural - social values. The results show that, among social and cultural values ​​of foreign cartoons, the value of "benefactor" with 63 frequency (21%), "universalism" with 52 frequency (18%), "security" with 41 frequency (14%), "tradition" with 30 frequency (11%), "power", with 24 frequency "other values" and "independence" with 23 frequency and each equal to (8% ), "progress" with 23 frequency (5%), “motivation” with 10 frequency(3%), “pleasure seeking” with 7 frequency (2%) and “conformity”  with  5 frequency (2%)  are in the subsequent  social-cultural values, that were featured in foreign cartoons.

    Keywords: social-cultural values, cinema animation, television animation, highlighting, Semiotics
  • Marziyeh Kheiri *, Mahdi Hajiagha Pages 125-138

    The purpose of this research is to consider social pathology of marriage age increasing in the view of Uremia IAU (Islamic Azad University) female students. Statistical community includes Uremia IAUfemale students totally 4631. Based on Cochran formula, 364 subjects were selected as samples. Clustering method was used in order to sampling. Data gathering tools was a researcher made questionnaire which its validity obtained formally and its reliability through pre-test and α-Cronbach 87%. Research results showed that, Uremia IAU (Islamic Azad University) female students have prioritized factors effective on increasing marriage age as social, secondly economic, and finally cultural factors. The variables of parents’ educational level and students’ occupational position don’t have any meaningful relationship with these triple factors.

    Keywords: Marriage age increasing, Social Factors, economic factors, Cultural Factors
  • Mohammad Reza Bakhshalizadeh, Neda Suleimani Pages 139-159

    Job satisfaction of employees has been considered by managers and organizational thinkers during recent decades increasingly. More studies were conducted related to understanding effective factors on job satisfaction. Therefore, this study intended to identify the effect of emotional intelligence on job satisfaction of Gas company’s employees. The research was conducted using survey methodology. To do this, a questionnaire was designed to measure these variables and then it was distributed among 235 employees of Gas company’s employees after confirmation of its reliability and validity. Data gathered using the questionnairewas analyzed through SPSS software and Pearson Correlation Coefficient and Multi-Vitiate Regression. Results suggested that there was a significant relationship between emotional intelligence and its dimensions with job satisfaction of employees of Gas Company.

    Keywords: Emotional intelligence, Job satisfaction, Employees of Gas Company