فهرست مطالب

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال دهم شماره 1 (پیاپی 34، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جلال یوسفی، مصطفی ازکیا*، علیرضا کلدی صفحات 7-31

    این مقاله ضمن بررسی دانش بومی و نوین در خصوص مدیریت مشارکتی سنتی بهره برداری از مرتع درایل ممسنی فارس، به بررسی تغییرات ایجاد شده براثر اجرای برنامه شبه مدرنیزم دولتی پرداخته است. در این مقاله از روش گراندد تیوری و تکنیک های ارزیابی مشارکتی روستایی، مصاحبه نیمه ساخت یافته، مشاهده و قدم زدن در میدان و بحث گروهی استفاده گردیده و با روش گلوله برفی نسبت به انتخاب نمونه های آماری تا مرحله اشباع نظری در داده ها پرداخته و پس ازتجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده در میدان از طریق کدگذاری (باز، محوری و انتخابی) با انتخاب طبقه مرکزی « مدیریت مشارکتی پایدار مرتع»، اقدام به استخراج نظریه ای براساس داده های گردآوری شده از میدان نموده است. برای «مدیریت مشارکتی سنتی»،  نظریه «عناصر خرده فرهنگ عشایری به مثابه عوامل توسعه مشارکت های خودانگیخته» و برای «پاشیدگی مشارکت های سنتی»،  نظریه « مدرنیزم دولتی و به هم ریختگی مدیریت مشارکتی سنتی بهره برداری از مرتع» از داده ها به دست آمد.

    کلیدواژگان: دانش بومی، دانش نوین، مدیریت مشارکتی سنتی و مدیریت مشارکتی پایدار مرتع
  • یاسمن رمضان مقدم واجاری *، مجتبی جانی پور صفحات 33-49

    تحقیق حاضر باهدف مطالعه رابطه عوامل اجتماعی و آگاهی از قوانین (سواد حقوقی) با میزان آگاهی از حقوق شهروندی صورت گرفته است. روش تحقیق حاضر، پیمایشی و روش نمونه گیری خوشه ای است. جامعه آماری این پژوهش شهروندان شهر رشت که 328 نفر از آن ها با استفاده فرمول کوکران به عنوان حجم نمونه انتخاب شده اند. یافته های تحقیق نشان می دهد که بین پایگاه اقتصادی- اجتماعی، مصرف رسانه ای، تحصیلات، تعهدات شهروندی و آگاهی ازقوانین با آگاهی ازحقوق شهروندی رابطه مستقیم معناداری وجود دارد. یعنی با افزایش میزان استفاده از رسانه های جمعی، میزان تحصیلات، آگاهی از قوانین، تعهدات شهروندی و هم چنین بالا رفتن پایگاه اقتصادی- اجتماعی افراد، میزان آگاهی از حقوق شهروندی پاسخگویان نیز افزایش پیدا می کند. اما بین جنس و آگاهی از حقوق شهروندی رابطه معنی - داری مشاهده نشد. هم چنین پنج متغیر (تحصیلات، پایگاه اقتصادی- اجتماعی، مصرف رسانه ای، تعهدات شهروندی و آگاهی از قوانین) وارد شده در مدل رگرسیونی تحقیق، 30 درصد از تغییرات آگاهی از حقوق شهروندان را تبیین کرده اند.

    کلیدواژگان: آگاهی از حقوق شهروندی، تعهدات شهروندی، آگاهی از قوانین، سواد حقوقی
  • بهنام طالبی *، احد خلیل زاده صفحات 51-68

    هدف پژوهش حاضر تبیین سبک مدیریت تعارض مدیران مدارس بر اساس فرسودگی شغلی و استرس شغلی آنان بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه مدیران مدارس شهرستان های خوی و چایپاره در سال تحصیلی 95-1394 تشکیل داده است که مجموعا 370 نفر بودند. حجم نمونه آماری 173 نفر محاسبه و برای انتخاب نمونه از روش تصادفی طبقه ای نسبی استفاده شده است. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های مدیریت تعارض رابینز ، استرس شغلی (ESH) و فرسودگی شغلی مسلچ استفاده شد. پس از بررسی مفروضه های آزمون همبستگی، جهت تبیین سبک مدیریت تعارض بر اساس استرس شغلی و فرسودگی شغلی، با توجه به بر آورد میزان پیش بینی، از آزمون رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد بر اساس استرس شغلی مدیران، می توان سبک های مدیریت تعارض شامل همکاری، اجتناب، سازش و مصالحه را پیش بینی نمود. اما چون مقدار F به دست آمده برای سبک مدیریت تعارض رقابت (07/0) از لحاظ آماری معنادار نمی باشد (P≥0/05)؛ لذا نمی توان بر اساس استرس شغلی مدیران، سبک مدیریت تعارض رقابت را پیش بینی نمود. ضریب بتا نشان می دهد به ازای هر واحد افزایش در استرس شغلی مدیران، سبک مدیریت تعارض همکاری در مدیران به مقدار 33 درصد کاهش، سبک اجتناب به مقدار 28 درصد افزایش، سبک سازش به مقدار 34 درصد کاهش و سبک مصالحه به مقدار 47 درصد کاهش می یابد. بر اساس فرسودگی شغلی مدیران، می توان سبک های مدیریت تعارض همکاری، سازش و مصالحه را پیش بینی نمود. اما چون مقدار F به دست آمده برای سبک مدیریت تعارض رقابت (04/0) و اجتناب (14/3) از لحاظ آماری معنادار نمی باشد (P≥0/05)؛ لذا نمی توان بر اساس فرسودگی شغلی مدیران، سبک مدیریت تعارض رقابت و اجتناب را پیش بینی نمود. ضریب بتا نشان می دهد به ازای هر واحد افزایش در فرسودگی شغلی مدیران، سبک مدیریت تعارض همکاری در مدیران به مقدار 34 درصد کاهش، سبک سازش به مقدار 40 درصد کاهش و سبک مصالحه به مقدار 40 درصد کاهش می یابد

    کلیدواژگان: سبک مدیریت تعارض، استرس شغلی و فرسودگی شغلی
  • ابراهیم صفائی، جعفر ابراهیمی * صفحات 69-90

    شهروندی نوعی عضویت محسوب می شود و در برگیرنده برخی حقوق، وظایف و مسیولیت هایی است که در عین حال مفاهیم تساوی، برابری، عدالت و استقلال را نیز دربرمی گیرد. دامنه و ماهیت شهروندی در هر زمان با در نظر گرفتن ابعاد به هم پیوسته ای هم چون بافت محتوا، حوزه و عمق قابل درک است. مفهوم غنی شهروندی تنها وقتی دست یافتنی است که موانع فراروی بستر اجرای آن مشخص شده و از بین بروند. این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه نگرش زندانیان و کارکنان زندان خلخال نسبت به حقوق شهروندی انجام شده است. چارچوب نظری پژوهش براساس نظریه جامعه شناسی تجربی شهروندی برایان. اس. ترنر و جامعه شناسی تاریخی شهروندی توماس. اچ. مارشال ساخته شده است. روش تحقیق به صورت پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته می باشد. حجم نمونه 157 نفر (25 نفر از کارکنان زندان خلخال و 132 نفر از زندانیان زندان) شهرستان خلخال هستند که از طریق روش نمونه گیری کل شماری و تصادفی ساده انتخاب شده اند. نتایج به دست آمده از آمار استنباطی نشان می دهد بین نوع نگرش زندانیان و کارکنان زندان خلخال نسبت به حقوق شهروندی تفاوت معناداری وجود دارد و کارکنان زندان نگرش مثبت تری به حقوق شهروندی نسبت به زندانیان دارند. به طوری که کارکنان از میزان میانگین بالای حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شهروندی نسبت به زندانیان برخوردارند. نتایج هم چنین نشان می دهد نگرش زندانیان و کارکنان زندان شهرخلخال نسبت به حقوق شهروندی بر حسب پایگاه اقتصادی اجتماعی آنان متفاوت نیست.

    کلیدواژگان: نگرش به حقوق شهروندی، حقوق مدنی، حقوق سیاسی، حقوق اجتماعی، حقوق فرهنگی
  • حمیده خرسند، علیرضا تلخابی علیشاه * صفحات 91-107

    بررسی بحران های مقطعی در کشورهای در حال توسعهبهخصوصایران که نقطه عطف آن پایتخت می باشد، نشان می دهدکه ارتباطات در اشکال مختلف خود به عنوان عامل تسریع بخش و شتاب آفرین عمل نموده است. از این رو این پژوهش به دنبال مدلی است که مدیریت ارتباطات بحران را در شهر تهران ارایه دهد تا بتواند در زمان شیوع بحران اقدامات ارتباطی موثر برای مخاطبان باشد. در این پژوهش، به منظور تحقق هدف های مطرح شده و با توجه به ماهیت موضوع، از روش ترکیبی (تحقیق پیمایشی و تکنیک دلفی) استفاده شده است. میدان مورد مطالعه شامل اساتید ارتباطات، مدیران مسیول رسانه ها و مسیولان ستادهای مدیریت بحران در شهر تهران در نظر گرفته شد. با استفاده از فرمول دوم کوکران تعداد 217 نفر حجم نمونه در نظر گرفته شد. به استناد تکنیک دلفی، از نظرات 30 نفر از اساتید مطرح در این زمینه و مدیران ارشد ستاد مدیریت بحران و مدیران مسیول رسانه ها به عنوان خبرگان (افراد نخبه و متخصص) جهت ساختن و تکمیل نمودن پرسشنامه ها استفاده گردید. با توجه به نتایج به دست آمده از مدل سازی معادلات ساختاری، کلیه بار عاملی متغیرهای مورد سنجش روی کارکردهای شش گانه رسانه ای در مدیریت پیش از بحران (اطلاع رسانی، آموزش، پایش و رصد محیطی رسانه، ایجاد همبستگی عمومی و هدایت افکار عمومی و ارتباطی) معنادار بوده اند. هم چنین بر طبق اطلاعات کسب شده، کلیه بارعاملی متغیرهای مورد سنجش روی الزامات شش گانه رسانه ها برای مدیریت اثربخش بحران (الزامات مدیریتی، الزامات نیروهای رسانه، الزامات ساختاری ارتباطات، ویژگی مخاطب محور بودن ارتباطات، مطالعات زمینه ای و پاسخگویی) معنادار بوده اند.

    کلیدواژگان: مدیریت ارتباطات بحران، کارکردهای رسانه ای، الزامات رسانه ها و مدیریت پیش از بحران
  • فاطمه خان محمدی، لطیف پرتوی * صفحات 109-126

    هدف کلی پژوهش حاضر بررسی مقایسه میزان رضایت از زندگی زناشویی در میان زوجین دارای سبک های سنتی و مدرن و عوامل اجتماعی- فرهنگی مرتبط با آن در شهر میاندوآب می باشد که این تحقیق از نوع پیمایشی که از پرسشنامه رضایت زناشویی انریج با جمعیت نمونه 382  نفر از زن و یا مرد متاهل شهر میاندوآب را شامل می شود. روش های آماری مطابق با فرضیه های تحقیق شامل همبستگی پیرسون، آزمون تی دو گروه مستقل ، تحلیل واریانس یک طرفه و تحلیل رگرسیون است . نتایج نشان  می دهد که تفاوت معناداری بین جنسیت و میزان رضایت زناشویی بر حسب سبک زناشویی وجود ندارد. رابطه معناداری بین میزان فاصله سنی زوجین برحسب سبک زناشویی با میزان رضایت زناشویی وجود ندارد. میانگین میزان ر ضایت زناشویی برحسب طبقه اقتصادی- اجتماعی به لحاظ آماری تفاوت معنا داری دارد. هم چنین میزان رضایت زناشویی برحسب تحصیلات بین دو گروه زوجین به لحاظ آماری تفاوت معناداری دارد. در میزان رضا یت زناشویی دربررسی رابطه بین تعداد فرزندان در هر دوگروه زوجین (سنتی و مدرن) نتایج نشان دهنده وجود رابطه و تا یید این فرضیه است. نتایج در مورد اقتدار خانوادگی و میزان رضایت زناشویی نیز وجود رابطه مستقیم و معناداری بین دو گروه زوجین را نشان می دهد . نتایج به دست آمده بیانگر آن است که بین پای بندی به دین و رضایت زناشویی برحسب سبک زناشویی تفاوت معنادار وجود دارد .

    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، سبک زندگی زناشویی، ازدواج سنتی و ازدواج مدرن
  • نسرین علیزاده پاسدار، حمید جنانی * صفحات 127-143

    این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بین تبلیغات رسانه ای با ارزش ویژه برند از دیدگاه مشتریان فروشگاه های ورزشی شهر تبریز انجام شده است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق توصیفی- همبستگی می باشد و جامعه آماری آن کلیه مشتریان فروشگاه های ورزشی شهر تبریز بودند (30000N=). حجم نمونه 384 نفر بر اساس جدول مورگان تعیین شد که 360 نفر از این بین به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری داده ها پرسشنامه تبلیغات رسانه ای کمپل و رایت (2008)، پرسشنامه ارزش ویژه برند آکر (1991) بود. روایی پرسشنامه ها توسط 5 تن از اساتید و متخصصین در حوزه مدیریت ورزشی تایید شد. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه تبلیغات رسانه ای کمپل و رایت (90/0== α) و پرسشنامه ارزش ویژه برند آکر (91/0== α) به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از بسته نرم افزاری 16 SPSS به منظور انجام آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و در بخش آمار استنباطی، برای بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف استفاده شده است که پس از محرز شدن غیر طبیعی بودن داده های تحقیق، از روش آماری ناپارامتریک آزمون همبستگی اسپیرمن برای تعیین ارتباط تبلیغات رسانه ای با ارزش ویژه برند از دیدگاه مشتریان فروشگاه های ورزشی شهر تبریز استفاده شد. نتایج نشان داد بین تبلیغات رسانه ای با ارزش ویژه برند (وفاداری به برند، تداعی برند، آگاهی از برند و کیفیت ادراک شده از برند) از دیدگاه مشتریان فروشگاه های ورزشی شهر تبریز رابطه مثبت معناداری وجود دارد (05/0 Sig<). ارزش ویژه برند مشتریان تحت تاثیر رسانه های تبلیغاتی قرار می گیرد و این تحقیق هم به این نتیجه رسیده است.

    کلیدواژگان: تبلیغات رسانه ای، ارزش ویژه برند و مشتریان فروشگاه های ورزشی
  • شهلا بندخت، مهران صمدی * صفحات 145-161

    پژوهش حاضر به منظور مطالعه رابطه بین میزان هوش فرهنگی با انتخاب ژانر فیلم های سینمایی در دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ارایه شده بود. به این ترتیب، از روش توصیفی (غیر آزمایشی) از نوع همبستگی استفاده شد. بدین منظور 315 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز که تعدادشان 2173 نفر بود، با استفاده از روش تصادفی مطبقی (طبقه ای) انتخاب و با استفاده از مقیاس هوش فرهنگی انگ و همکاران (2004) و یک پرسشنامه دموگرافیک که در آن اطلاعات جمعیت شناختی و نوع ژانر فیلم های سینمایی که مورد پسند افراد است پرسیده می شود مورد آزمون قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از رگرسیون چندمتغیری استفاده شد. آزمون فرضیه های پژوهش نشان دادند که از بین تمامی ژانرهای فیلم های سینمایی، فقط ژانرهای لالیکن، هنرهای رزمی، معمایی، پویانمایی، مسابقه تصویری، بحث و گفتگو، ماجراجویانه، فانتزی، روان شناسی، عاشقانه، مستند، واقع بینانه، بریدن از زندگی و وسترن با هوش فرهنگی و ابعاد فراشناختی، شناختی و رفتاری آن رابطه معنی داری دارند.

    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، بعد فراشناختی، بعد شناختی، بعد انگیزشی، بعد رفتاری و ژانر فیلم های سینمایی
|
  • Jalal Youssefi, Mustafa Azkia*, Alireza Kaldi Pages 7-31

    This article examines indigenous and modern knowledge in Traditional participatory management Exploitation of the grassland in Mamassani tribe in Fars and Changes made by Quasi-government modernization program. In this article Grounded theory and the techniques of Rapid Rural Appraisal (RRA), Participatory Rural Appraisal (PRA), Semi-structured interviews, Observation, Walking in the field and Focus groups have been used. The statistical sample has been chosen by the snowball method to comment on the data saturation stage, and after analyzing data collected from the field through coding (open coding, axial coding and selective coding) with the central class selection "grassland sustainable participatory management", it has been attempted to derive a theory based on data collected from field. For "traditional participatory management", the theory of "Elements of nomadic culture as factors in the development of spontaneous participation" was obtained from data and for "Disintegration of the traditional participation" the theory of "governmental modernism and clutter of traditional participatory management operation of the pasture" was obtained from data

    Keywords: Indigenous knowledge, modern knowledge, traditional participatory management, sustainable participatory management grassland
  • Yasaman Ramazan Moghadam Vajari *, Mojtaba Janipour Pages 33-49

    The present study aims to investigate the relationship of social factors and knowledge of laws (legal literacy) with knowledge of citizenship rights. The research method is survey and the sampling method is the stratified random sampling. The population of the study consisted of citizens of Rasht City among whom 328 participants were selected using Cochrane’s formula as the sample size. Findings of the research indicate that, there is a direct and significant correlation between socioeconomic status, media consumption, education, citizenship commitments, and knowledge laws with knowledge of citizenship rights. It means that with the increase in the degree of suing mass media, the level of education and knowledge of laws the level of the knowledge of citizenship rights increases. In addition with enhancing individuals’ socioeconomic statuses, the level of their knowledge of citizenship rights increases. But no significant correlation was found between gender and knowledge of citizenship rights. Also, the five variables, i.e. education, socioeconomic status, media consumption, citizenship commitments, and knowledge of laws which entered into the regression model of the research, explained 30% of the variations related to citizenship rights.

    Keywords: knowledge of citizenship rights, citizenship commitments, knowledge of laws, legal literacy
  • Behnam Talebi *, Ahad Khalilzadeh Pages 51-68

    The aim of this study was to explain school principals’ conflict management based on their job burnout and stress. The study population included all school principals in Chaypareh and Khoy in the academic year of 1395-1394 and the sample size was 173 people that were selected by stratified random sampling method. To gather the data questionnaires of Rabin’s conflict management and Meselch’s job stress and burnout were used. Correlation and regression analysis were used to analyze the data. Results indicate that based on principals’ job stress, conflict management style can predict co-operation, avoidance and compromise. But because the amount of F obtained for conflict management style of competition (0/07) is not statistically significant (P≥0 / 05); it cannot be predicted based on principals’ job stress. Beta coefficient indicates that, per unit increase in stress management, conflict management style of cooperation decreases at 33 percent, avoided style increases at 28 percent; concession style decreases at 34 percent and compromise style decreases at 47 percent.

    Keywords: conflict management style, Job Stress, job burnout
  • Ebrahim Safaee, Jafar Ebrahimi * Pages 69-90

    Citizenship is considered as a kind of membership that includes some rights, duties, and responsibilities encompassing the concepts of equality, justice and independence. The scope and nature of citizenship, at any time is perceived by some interrelated dimensions such as texture, content, depth, and territory. The complete concept of citizenship is obtained only when the barriers on the way of its establishment become identified and removed. This research was conducted with the aim of studying and comparing the attitudes of prisoners and employees of Khalkhal prison toward the rights of citizenship. The theoretical framework of this research was based on the sociological theory of citizenship of Brian. S. Turner and the historical sociology of citizenship of Thomas. H. Marshal. The survey method was employed and data was gathered using a researcher-made questionnaire. The sample size consisted of 157 individuals (25 employees and 132 prisoners) of Khalkhal prison who were selected using whole-counting random sampling technique. Results obtained from perceptual statistics show that, there is a meaningful difference between the attitudes of prisoners and employees toward the rights of citizenship and the employees had a more positive attitude toward the issue comparing to that of prisoners. Employees enjoyed a higher level of civic, political, social and cultural rights comparing to prisoners. Also it is indicated that, the attitudes of the two groups were not different according to their socio-economic bases.

    Keywords: attitude toward citizenship rights, civic rights, Political Rights, Social Rights, Cultural Rights
  • Hamideh Khorsand, Alireza Talkhabi Alishah * Pages 91-107

    Studying of sectional crises in developing countries especially Iran (that its turning point is the capital) shows communication in its various forms that has operated as an acceleration factor. Thus, this study wants to offer a model that is crisis communication management of Tehran can have effective communication actions for audience at the time of the outbreak of the crisis. According to nature of the subject in this study, combined methods (survey and Delphi technique) are used in order to realize the objectives outlined. The field of this study includes communications professors, managers in charge of media, and headquarters officials of crisis management in Tehran. By using the second Cochran formula the sample size was 217 people. According to the Delphi Technique, viewpoints of 30 teachers expressed in this regard and senior managers of crisis management headquarters and managers in charge of media as experts are used in order to build and complete the questionnaires. According to the results of structural equation modeling, all factor loadings of measuring variables on Six-media functions in the pre-crisis management (Informing, educating, monitoring and observing the media environment, public solidarity, guided by public opinion and communication) were significant. Also, according to the information, all factor loadings of measuring variables on Six-media requirements in the effective crisis management (management requirements, media personnel requirements, structural requirements communication, audience-oriented of communication, contextual studies and accountability) were meaningful.

    Keywords: Crisis Communication Management, Media functions, Requirements of the media, Pre-crisis management
  • Fatima Khan Mohammadi, Latif Partovi * Pages 109-126

    This research examines the comparison of marital satisfaction among couples with traditional and modern styles and social factors related to it in Miandouab. The research method is survey and the sample size is 382 married men or women and the instrument is Enriches marital satisfaction questionnaire. Statistical methods are Pearson correlation, t-test and one-way analysis of variance. The results show that, there is no significant difference between gender and satisfaction and also, there is no significant relationship between the marital age gap of married couples and marital satisfaction. The average of marital satisfaction in terms of socio-economic class is statistically different. Moreover, the marital satisfaction in terms of the level of education between couples is statistically different and in terms of the number of children in both groups (traditional and modern) there is a relationship. The authority of the family is also directly related to the amount of marital satisfaction. And finally there is a significant difference between the adherence of religion and marital adherence of religion.

    Keywords: marital satisfaction, Marital life, traditional marriage, modern marriage
  • Nasrin Alizadeh Pasdar, Hamid Janani * Pages 127-143

    The aim of this research is the study of the relationship between the Advertising media and brand equity from the Sports customer perspective in Tabriz. This is an applied and correlational research and the population of sports shop customers in Tabriz city were (N =30000). From the sample of 384 individuals according to Morgan, 360 individuals were selected through random sampling method. The measuring tool was advertising media questionnaire of Campel, Raight (2008) and brand equity questionnaire of Aaker (1991). The validity of the questionnaires was approved by five professors and specialists in the field of sport management.  Also, Cronbach alpha reliability of advertising media questionnaire was (α= 0/90) and of brand equity questionnaire was (1991) (α=0/91), respectively. To analyze the data, SPSS-16 and descriptive and inferential statistics were used. In inferential statistics, for checking the normal distribution of data, Kolmogorov-Smirnov test was used. After confirmation of abnormality of data, nonparametric statistical method of Spearman correlation test was used to determine the relationship between the advertising media and brand equity. The results showed that, there is a positive and meaningful relationship between the advertising media and brand equity from the sports customers perspective in Tabriz. (Sig <0/05). The customers’ brand equity is influenced by advertising media and this study confirms this.

    Keywords: Advertising media, brand equity, Sports shop customers
  • Shahla Bandokht, Mehran Samadi * Pages 145-161

    This research aims to examine the relationship between cultural intelligence and choosing movies genre in Master of Science students of Humanities in Islamic Azad University of Tabriz.  This is a descriptive (non experimental method) and correlative study and the statistical population consisted of 2173 among whom 315 Master of Science students of Humanities in Islamic Azad University of Tabriz were chosen via stratified random sampling method. The data were collected through Ang et al (2004) cultural intelligence scale and a demographic questionnaire measured demographic information and the favorite movie genres. The data were analyzed by multivariate regression. The test of hypotheses showed that among all movies, only Lolicon genres, martial arts, adventure, animation, video games, talk shows, adventure, fantasy, psychology, romance, documentary, realistic, slice of life and western have a significant relationship with cultural intelligence and its meta- cognitive, cognitive and behavioral dimensions