فهرست مطالب

نشریه مطالعات جامعه شناسی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 35، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد یعقوبی، محمود علمی * صفحات 7-23

    هدف کلی این تحقیق تعیین عوامل اجتماعی و خانوادگی مرتبط با بازگشت مجدد زندانیان به زندان تبریز می باشد. جامعه آماری در تحقیق حاضر کلیه زندانیانی می باشند که بیش از یک بار با ارتکاب جرایم به زندان تبریز معرفی و تعداد آن ها 160 نفر می باشد و حجم نمونه بر اساس جدول مورگان برابر 120 نفر تعیین گردیده است. نمونه های تحقیق با استفاده از روش تصادفی ساده انتخاب شدند. در مطالعه حاضر از روش تحقیق پیمایش مقطعی استفاده شده است. تحقیق حاضر از نظر شیوه گردآوری اطلاعات جزء روش های تحقیق پیمایشی محسوب می شود. برای گردآوری مطالب از کتاب و مقاله استفاده شده و برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. دراین تحقیق بین میزان پذیرش جامعه و بازگشت مجدد به زندان رابطه وجود دارد، بین میزان پذیرش خانواده و بازگشت مجدد به زندان رابطه وجود دارد، بین میزان مهارت شغلی با میزان بازگشت مجدد به زندان رابطه وجود دارد و در نهایت بین میزان بر چسب زنی با میزان بازگشت مجدد به زندان رابطه وجود دارد. نتیجه این تحقیق نشان دهنده آن است که زندانیان آزاد شده هر چه قدر تحت حمایت و توجه خانواده ها و مورد پذیرش جامعه و بدون هر گونه برچسب با مهارت شغلی مناسب در اجتماع حضور معناداری داشته باشند احتمال بازگشت مجدد آن ها به زندان کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: زندان، جرم، مجرم، تکرار جرم و بازگشت مجدد به زندان
  • محمد یوسفی جویباری*، ناصر خورشیدی، حسین شاه مرادی صفحات 25-36

    هدف از نوشتار حاضر، بررسی دو مفهوم دیپلماسی و جهانی شدن و هم چنین تحلیل تاثیراتی است که دولت ها درعرصه دیپلماسی و سیاست خارجی از پدیده جهانی شدن پذیرفته اند. بنابراین، سوالی که در این راستا قابل طرح و ارزیابی می باشد، این است که جهانی شدن چه تاثیری بر سیاست خارجی و به تبع آن دیپلماسی کشورها گذارده است؟ فرضیه مقاله بدین صورت می باشد: جهانی شدن با بی اعتبار نمودن عنصر فضا و زمان و هم چنین گسترش روز افزون فن آوری های ارتباطی و اطلاعاتی، باعث گرایش هر چه بیشتر کشورها به استفاده از قدرت نرم در سیاست خارجی که به طور ملموس در دیپلماسی فرهنگی تجلی یافته، گردیده است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی بوده و بیشتر دوره زمانی بعد از جنگ سرد را در بر خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: جهانی شدن ارتباطات، دیپلماسی فرهنگی، سیاست خارجی، قدرت نرم و قدرت سخت
  • معصومه آفتابی، محمد عباس زاده * صفحات 37-53

    بررسی نقش رسا نه های جمعی ، سرمایه اقتصادی و سرمایه اجتماعی درگرایش به گردشگری سلامت از مهم ترین اهداف این پژوهش است. در این پژوهش که به روش پیمایشی انجام شده 400 نفر از سرپرستان خانوار تبریزی ازمناطق ده گانه شهرداری تبریز با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ای انتخاب و با کمک ابزار پرسشنامه مورد مطالعه قرار گرفتند. 31 درصد جامعه آماری این تحقیق را زنان و 69 درصد را مردان تشکیل داده اند. نتایج نشان داد (3/53 درصد) پاسخگویان تبلیغات رسانه ای را از مهم ترین ابزارهای تبلیغاتی برای تمایل به گردشگری می دانند. نتایج نشان می دهد ، بین دو متغیر میزان رضایت از رسانه های جمعی و گرایش به گردشگری سلامت ارتباط معنی داری وجود دارد. بین دو متغیر سرمایه اقتصادی و گرایش به گردشگری سلامت سرپرستان خانوار تبریز ارتباط مستقیم و معنی داری وجود دارد. بین متغیر سرمایه اجتماعی و گرایش به گردشگری سلامت سرپرستان خانوار تبریز رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. هم چنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی نشان می دهد متغیرهای مستقل سرمایه اقتصادی ، استفاده از رسانه های جمعی و رضایت از رسانه های جمعی بیشترین تاثیر را بر متغیر وابسته گرایش به گردشگری سلامت دارند و دراین میان متغیر مستقل رضایت از رسانه های جمعی با 20 درصد بیشترین سهم را در تبیین گردشگری سلامت دارد و پس از آن نیز متغیر مستقل میزان استفاده از رسانه های جمعی 19 درصد متغیر وابسته گرایش به گردشگری سلامت را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، سرمایه اقتصادی، سرمایه اجتماعی و گردشگری سلامت
  • صمد ستاری علیشاهی، ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی * صفحات 55-64

    هدف کلی این پژوهش بررسی نقش تعاملی پاسخگویی و کنترل ادراک شده بر عملکرد شغلی کارکنان شهرداری شهر تبریز می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان شهرداری شهر تبریز می باشد. که طبق آمار شهرداری شهر تبریز تعداد کل کارکنان رسمی و پیمانی آن 2488 نفر می باشد. روش نمونه گیری در این تحقیق نمونه گیری تصادفی طبقه ای می باشد و حجم نمونه آماری با در نظر گرفتن جدول مورگان 383 در نظر گرفته شد. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. در این پژوهش ابزار سنجش پرسشنامه که برای سنجش پاسخگویی از پرسشنامه هاچوارتر و همکاران (2003)، کنترل ادراک شده تتریک و لاراکو (1987) و عملکرد شغلی پاترسون (1990) استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تعدیل کننده مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که بین پاسخگویی با عملکرد شغلی (15/0 =r، 01/0>P) رابطه مثبت معنی دار وجود دارد. از طرفی نتایج پژوهش نشان داد که بین کنترل ادراک شده با عملکرد شغلی (29/0 =r، 01/0>P) رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. هم چنین نتایج نشان داد که پاسخگویی و کنترل ادراک شده نقش تعاملی در پیش بینی عملکرد شغلی ندارند.

    کلیدواژگان: پاسخگویی، کنترل ادراک شده و عملکرد شغلی
  • رسول حمیدی هریس، فیروز راد * صفحات 65-81

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه سرمایه فرهنگی با مشارکت سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در سال 1393 انجام پذیرفت. جمعیت آماری این تحقیق 18540 نفر می باشد و برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده است ، که نمونه به دست آمده از این فرمول 376 نفر می باشد. روش تحقیق مورد استفاده پیمایشی است و از طریق پرسشنامه داده ها جمع آوری شده است . برای برآورد پایایی ابزار اندازه گیری از فرمول آلفای کرونباخ استفاده شده است . روش آماری دراین پژوهش شامل همبستگی پیرسون، آزمون t و آزمون F است که از برآورد های نرم افزار spss 20 استفاده شده است . نتایج تحقیق نشان می دهد بین متغیر میزان سرمایه فرهنگی و میزان مشارکت سیاسی با سطح معنی داری (001/0) و میزان آگاهی سیاسی با سطح معنی داری (001/0)، میزان مشارکت در تجمعات سیاسی دانشجویان با سطح معنی داری (001/0) و میزان سیاسی بودن گروه مرجع (دوستان) دانشجویان سطح معنی داری (003/0) و میزان مشارکت در انتخابات (001/0) و سطح عضویت در انجمن ها و احزاب سیاسی سطح معنی داری (001/0) رابطه معنی داری وجود دارد، اما بین سرمایه فرهنگی و احراز مناصب سیاسی باسطح معنی داری (28/0) رابطه معنی داری وجود ندارد. بین متغیر زمینه ای سن و میزان مشارکت سیاسی دانشجویان با سطح معنی داری (873/0) رابطه وجود ندارد، هم چنین بین میزان مشارکت سیاسی در سطوح مختلف تحصیلی (448/0) و جنسیت (726/0) تفاوت معنی داری وجود ندارد. اما بین وضعیت تاهل با سطح معنی داری (009/0) تفاوت معنی داری وجود دارد. در پایان میزان مشارکت سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز با سطح معنی داری (001/0) بیشتر از حد متوسط می باشد و میزان سرمایه فرهنگی دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز با سطح معنی داری (187/0)، در حد متوسط می باشد.

    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، مشارکت سیاسی، آگاهی سیاسی، انتخابات، مناصب سیاسی و احزاب سیاسی
  • فرزانه صادقی، حمید جنانی * صفحات 83-100

    این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بین مسیولیت پذیری اجتماعی با ارزش ادراک شده و رضایت مشتریان باشگاه های ورزشی شهرستان هشترود انجام شده است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق توصیفی- همبستگی می باشد و جامعه آماری آن کلیه مشتریان باشگاه های ورزشی شهرستان هشترود که دارای بیمه ورزشی بودند (450N=). حجم نمونه 300 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری داده ها پرسشنامه مسیولیت پذیری اجتماعی کارول (1991)، پرسشنامه ارزش ادراک شده سوینی(2008)، و پرسشنامه رضایت مشتریان مقیمی و رمضان (1390)، بود. روایی پرسشنامه ها توسط 5 تن از اساتید و متخصصین در حوزه مدیریت ورزشی تایید شد. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه مسیولیت پذیری اجتماعی کارول (1991)، (88/0= α) و پرسشنامه ارزش ادراک شده سوینی (2008)، (93/0= α) و پرسشنامه رضایت مشتریان مقیمی و رمضان (1390)، (89/0= α) به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از بسته نرم افزاری 16 SPSS به منظور انجام آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و در بخش آمار استنباطی، برای بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف استفاده شده است که پس از محرز شدن غیر طبیعی بودن داده های تحقیق، از روش آماری ناپارامتریک آزمون همبستگی اسپیرمن برای تعیین ارتباط مسیولیت پذیری اجتماعی با ارزش ادراک شده و رضایت مشتریان باشگاه های ورزشی شهرستان هشترود استفاده شد. نتایج نشان داد بین مسیولیت پذیری اجتماعی و مولفه های آن شامل (اقتصادی، قانونی، اخلاقی و انسان دوستی) با ارزش ادراک شده و رضایت مشتریان باشگاه های ورزشی شهرستان هشترود رابطه مثبت معناداری وجود دارد(05/0 Sig<).

    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری اجتماعی، ارزش ادراک شده، رضایت مشتریان و باشگاه های ورزشی
  • رضا پورناصرانی، ندا سلیمانی * صفحات 101-123

    گورستان ها ازمکان هایی هستندکه می تواند آداب، سنت ها و فرهنگ جوامع را به واسطه نوع عزاداری در مراسم خاکسپاری، شیوه برخورد با پدیده مرگ و هم چنین سنگ نوشته های قبور به تصویر بکشند. بروز و ظهور آداب سوگواری، موسیقی، آواهای عزاداری، شکل ها و محتوای مراسم ها و هم چنین مطالعه سنگ نوشته ها و اشکال روی قبور می تواند نوع نگرش و ارزش های برجسته جوامع را نمایان نماید. سنگ قبور اجتماع نشانه های تصویری و نوشتاری است. این علایم و نشانه ها با نگاهی به فرهنگ عمومی می توانند به عنوان پیام هایی برای آیندگان در نظر گرفته شوند. تغییرات مشهود در فرم و نحوه محوطه سازی گورستان ها، ترتیب قرار گیری سنگ مقابر و تندیس ها و سنگ نوشته ها، تصاویر وکتیبه ها، صحنه هایی از فرهنگ عمومی و ارزش های جامعه و حتی از یاد رفتگان را بیان می کنند که می تواند به مرور زمان دستخوش تغییرات گسترده ای قرار گیرد که در این پژوهش مورد بررسی و بازخوانی قرار خواهند گرفت. مکان مورد مطالعه ما گورستان بهشت زهرای تهران و انتخاب سنگ قبرهایی است که متعلق به دو دهه اخیر می باشند. بدین ترتیب با عکس برداری از قطعات مورد نظر، به تقسیم بندی قبور در نشانه های نوشتاری، تصویری، تاریخ تولد و فوت و دیگر نشانه های حک شده بر سنگ ها پرداختیم و پس از کدگذاری به تجزیه و تحلیل نهایی رسیدیم. بر این اساس سنگ قبور دهه اول مورد مطالعه (1383-1374) با نگاهی به ارزش های برجسته شده سنتی، ارزش مدارانه و امری اجتماعی از سوی بازماندگان ساخته شده است. حال آن که سنگ قبور دهه دوم (1394-1384) دارای ارزش های متفاوت تری بوده و گرایش های تجملاتی با نگاهی فردگرایانه تر در آن برجسته شده است.

    کلیدواژگان: بهشت زهرای تهران، سنگ نوشته ها، قبور، ارزش های برجسته شده، مرگ، تحلیل و مقایسه
  • رضا عیدی زاده، حاجی محمد احمدی بلوطکی * صفحات 125-139

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی واتس آپ و تلگرام با سبک زندگی دانشجویان رشته های علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران انجام گرفت. روش پژوهش از حیث هدف کاربردی و از نظر نوع آن توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشجویان رشته علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران که تعداد آن ها 960 نفر است. حجم نمونه با استفاده از فرمول عمومی کوکران تعداد 274 نفر می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار سنجش دو پرسشنامه استاندارد 70 سوالی سبک زندگی LSQ و پرسشنامه 20 سوالی محقق ساخته شبکه های اجتماعی مجازی می باشدکه بر اساس مقیاس 5 گزینه ای لیکرت تهیه و تنظیم گردیده است. اعتبار پرسشنامه ها توسط اساتید و کارشناسان و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 87/0 و 81/0 به دست آمده است. نتایج نشان داد که بین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی واتس آپ و تلگرام با سبک زندگی و تمامی ابعاد آن رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر با افزایش میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی واتس آپ و تلگرام کیفیت همه ابعاد سبک زندگی دانشجویان رشته های علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحدعلوم تحقیقات تهران کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی مجازی، واتس آپ، تلگرام، سبک زندگی و دانشجویان
|
  • Mohammad Yagoubi, Mahmood Elmi * Pages 7-23

    The overall objective of this research is to determine social and family factors associated with the prisoners’ returning to prison. The population of this study is all prisoners who commit crimes more than one time and have been introduced to Tabriz prison. Their number is 160 people and the sample size of 120 people is determined based on Morgan table. Research samples were selected using simple random sampling. In this study, cross-sectional survey research method used and the data collection method is based on a survey research methods. A questionnaire used to collect data. In this study, there is a relationship between the community acceptance and returning to prison and also, there is a relationship between the family acceptance and returning to prison. In addition, there is a relationship between the job skills and returning to prison and finally, there is a relationship between the labeling and returning to prison. The results show that if the released prisoners are under the protection and care of families and are accepted by the society without any label and also with appropriate job skills, the possibility of returning to prison will be reduced.

    Keywords: prison, crime, offender, recidivism, return to prison
  • Mohammad Youssef Jouybari *, Nasser Khorshidi, Hussein I Shah Morad Pages 25-36

    The goal of this paper is to survey globalization and diplomacy and also analyzing the impact governments have been received from globalization phenomena in diplomacy and foreign affairs areas. Therefore, the question that can be raised is: What is the influence of globalization on foreign policy and diplomacy of countries? The hypothesis of the study is that, globalization by discrediting the place and time and also the extension of communication technologies are caused the countries to use soft power in foreign affairs that is manifested in their cultural diplomacy. The research method is descriptive-analytical and consists the period of post-cold war.

    Keywords: Cultural diplomacy, Foreign policy, globalization of communications, hard power, Soft power
  • Masumeh Aftabi, Mohammad Abbaszadeh * Pages 37-53

    Studying the role of mass media, economic capital and social capital in orientation to health tourism is among the most important goals of the present research. In this research, 400 family heads from 10 districts of Tabriz municipality were selected as the sample size using clustered sampling method, being studied with the aid of questioner research tool. 31% of statistical population of the study involves women and 69% of it involves men. Findings of the study indicated that, 53.3% of the respondents introduced mass media as one of the most important advertisement tools for orientation to health tourism. Results of the study indicated that, there is a significant relationship between the two variables of satisfaction from mass media and orientation to health tourism. There is also a direct and significant relationship between the two variables of economic capital and orientation to health tourism among family heads of Tabriz city. Also, there is a direct and significant relationship between the two variables of social capital and orientation to health tourism among family heads of Tabriz city. Moreover, regression analyses results indicated that, independent variables of economic capital, use of mass media and satisfaction from mass media had the most effect on the dependent variable of orientation to health tourism. Meanwhile, independent variable of satisfaction from mass media with 20% had the most shares in explaining health tourism and after that independent variable of level of use of mass media explained 19% of dependent variable of health tourism.

    Keywords: Mass Media, economic capital, Social capital, health tourism
  • Samad I Satary Alishah, Abolfazl Gasemzadeh Alishahi * Pages 55-64

    The present paper was conducted with the aim of the studying the interactive role of accountability and perceived control on performance of Municipality employees in Tabriz. Statistical Society is all employees of the municipality of the city of Tabriz who were2488 employees. The sample of 383 was selected by Morgan table. The research method was descriptive-correlative. Data were gathered through standard questionnaires of; Hochwarter et al (2003) Accountability questionnaire, Tetrick & LA Rocco’s (1987) perceived control questionnaire, and Paterson (1990) Job Performance questionnaire. The reliability of the questionnaires was calculated using Cronbach alpha. Regression moderator and correlation were utilized to analyze the data. The results showed that, there is a significant and positive relationship between accountability and job performance (r=0/15, p<0/01). However, there is a significant and positive relationship between perceived control and job performance (r=0/29, p<0/01). Also it was conclude that, accountability and perceived control was not interactive role in predicting job performance.

    Keywords: accountability, perceived control, job performance
  • Rasoul Hamidi Heris, Firouz Rad * Pages 65-81

    This study aims to investigate the relationship between cultural capital and political participation of Tabriz Islamic Azad university students in 1393. The study population is 18,540 people and Cochran formula is used for determining the sample size that is 376 people. The research method is survey and data were collected through a questionnaire. To assess the reliability of the measuring instrument, Cronbach's alpha was used. Statistical methods include Pearson correlation, t-test and F test. The results show that, there is a  meaningful relationship between cultural capital and the following variables : political participation (with significance level of 0/001), political awareness (with significance level of 0/001), rate of participation in political gatherings (with significance level of 0/001), the reference group (friends) being political (with significance level of 0/003), the rate of participation in elections (with significance level of 0/001) and level of membership in associations and political parties (with significance level of 0/001). But there is not a significant relationship between cultural capital and taking political positions (with significance level of 0.28). In addition there isn’t a significant relationship between age and gender and students’ political participation. Also, there is a significant difference between students’ political participation and marital status (with significance level of 0/009). The political participation of Tabriz Azad University students with a significance level of (0.001) is higher than average, and their cultural capital with the level of significance of (0.187), is moderate.

    Keywords: Cultural capital, political participation, political awareness, elections, political positions, political parties
  • Farzaneh Sadeghi, Hamid Janani * Pages 83-100

    The aim of this research is to study the relationship between social responsibility with perceived value and customer satisfaction of the sports clubs in Hashtrood city. The research is applied, its method is descriptive-correlational and its population is all sports clubs customers in Hashtrood city. (N =450). A sample of 300 individuals was selected through Random sampling. The measuring tool is Carol’s social responsibility questionnaire (1991), Sweeny’s perceived value questionnaire (2008) and Moghimi & Ramazan customer satisfaction questionnaire (1390). The validity of questionnaires was approved by five professors and specialists in the field of sport management. The reliability of questionnaires is achieved by Cronbach alpha coefficient and their α coefficient for social responsibility questionnaire is (α= 0/88), for perceived value questionnaire is (α=0/93) and for customer satisfaction questionnaire is (α=0/89) respectively. To analyze the data, SPSS software16 was used to perform descriptive statistics. In inferential statistics, in order to check normal distribution of data Kolmogorov-Smirnov test was used. After confirmation of abnormal research data, nonparametric statistical method of Spearman correlation test was used to determine the relationship between social responsibility with perceived value and customer satisfaction the of sports clubs. The results showed that, there is a significant relationship (Sig <0/05) between social responsibility (and its elements of Economical, Legal, Moral, Humanistic) with perceived value and customer satisfaction of sports clubs in Hashtrood city.

    Keywords: social responsibility, perceived value, customer satisfaction, sports clubs
  • Reza Pour Naserani, Neda Suleimani * Pages 101-123

    Cemeteries are places that can describe customs, traditions and culture of societies by kind of mourning in the funeral, the method of encountering to the death phenomenon and inscriptions of the graves. The emergence of mourning customs, music, sounds of mourning, shapes and ceremonies content and also study on inscriptions and figures on the graves can show kind of attitude and outstanding values of communities. Tombstones are collection of visual and written symptoms. These symptoms can be considered as messages for posterity by looking at public culture. Significant changes in the form and method of landscaping of graves, arrangement of tombstones and statues and inscriptions, pictures and epitaphs express scenes of public culture and community values and even forgotten people which can be widely changed over time that in this research will be considered. Our study location is Behesht-e-Zahra cemetery in Tehran and selection of tombstones which belong to the past two decades. By taking pictures of intended parts, we paid to classification of the graves in written, figurative signs, date of birth and death and other signs carved on rocks and after encoding we reached to final analysis. According to results, by looking at featured traditional values, monuments of the first decade of study (1995-2004) have been made socially and value-oriented by survivors. Whereas monuments of the second decade (2005-2015) have different values and luxury orientations have been highlighted by more individualistic looking in it.

    Keywords: Behesht-e-Zahra in Tehran, inscriptions, graves, highlighted values, Death, analysis, comparison
  • Reza Eydizadeh, Haji Mohammad Ahmadi Blotaki * Pages 125-139

    The present study is conducted with the aim of investigating the relationship between the usage of what's App and Telegram social networks and life style of social science students in science and research branch. Research method is practical and of survey-descriptive kind. Research population includes all the social science students in Tehran Islamic Azad University of Research and Science branch who are 960 students. Using general formula of Cochran 274 students were chosen as sample through simple random sampling method. Measuring tools are standard questionnaire of life style (LSQ) with 70 questions and a researcher-made questionnaire of social networks whit 20 questions which are prepared based on Likert scale. Questionnaires’ content validity is approved by experts and instructors, and their reliability is achieved by Chronbach's alpha coefficient 0.87 and 0.81 respectively. The results showed that, there is a significant reverse relationship between usage of What's App and Telegram social networks and life style. In other words, with the increase of usage of What's App and Telegram social networks the quality of all aspects of social science students' life style in Tehran Islamic Azad University Research and Science branch decrease

    Keywords: Social networks, What&#039, s App, Telegram, life style, Students